![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Hej hej ;*
Wiecie co? Zmienilam lekarza. Moze od poczatku...jak juz wczesniej pisalam mam spora torbiel na jajniku okolo 7 cm jednak moj doktor nic sobie z tego nie robil.Stwierdzil,ze sama sie wchlonie a jesli nie to poki nie boli to sie nie martwic bo moge z ta torbiela byc nawet do konca ciazy,a to nic nie szkodzi.Jednak od paru dni pobolewal mnie brzuch i razem z tz wybralismy sie do innego lekarza.Doktor pzebadal mnie,okazalo sie ze torbiel nadal rosnie,jest dwukomorowa i jest juz dwa razy wieksza od macicy ! Powiedzial tez ze tak duza torbiel TRZEBA leczyc bo inaczej sa male szanse na to ze sie wchlonie a to moze doprowadzic do "ucisku dziecka" lub nawet pekniecia torbieli co moze sie rownac poronieniem lub przedwczesnym porodem.Jestem taka zla na wczesniejszego lekarza,ze poprostu brak mi slow,dodam ze przy mojej torbieli jest to ciaza zagrozona i powinnien mi lekarz dac progesteron,ale o tym tez sie dowiedzialam dopiero u mojego nowego doktora.Na szczescie z dzidzia wszystko dobrze,rosnie, a serduszko bije jak dzwon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A dlaczego od razu po powrocie od domu do szpitala znowu tam trafiłaś. pamietam że już kiedyś o tym wspominalas, ale nie pamietam czy pisałaś dlaczego tak się stało. Cytat:
na pewno będziemy trzymać kciuki za dobrze wieści ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny !
![]() Ale was ciężko będzie nadrobić ! Przejrzałam tylko pobieżnie co napisałyście bo nie mam kompletne na nic czasu. W piątek zaczęliśmy remont, dziś Tż rozwalił kuchnie i w mieszkaniu jest jeden wielki armagedoon ! Ja niestety siedzę w pracy zamast mu pomagać ![]() Pomalowaliśmy już pokój, teraz czas na resztę. Jesteśmy padnięci obydwoje bo od rana do północy coś robimy. Tż jest taki kochany, tak się stara, odpocząć nawet nie chce, żeby wszystko szybko zrobić. Mnie tez popoludniami każe sobie odpocząć i jeszcze ma siłe wieczorem plecy pomasować jak bolą ![]() No przekochany ! Dlatego dzisiaj mam zamiar zrobić coś przyjemnego dla niego. Myślałam o dobrym obiadku ale zapomniałam że kuchnia praktycznie nie istnieje ![]() Noo i dzisiaj wizyta... Zobaczymy czy wszystko w porządku. Senność troszke mi odpuszcza ale energii dalej jednak mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62584276]A dlaczego od razu po powrocie od domu do szpitala znowu tam trafiłaś. pamietam że już kiedyś o tym wspominalas, ale nie pamietam czy pisałaś dlaczego tak się stało.
[/QUOTE] Hmm wspominalam ale w sumie nie pamietam czy pisalam co sie stalo ![]() W szpitalu badania krwi tomograf rtg. Tomograf i rtg ok za to w krwi dedimery przekroczone o 3tysiace.. zostawili mnie w szpitalu dretwienia pojawialy sie do 13 pozniej juz nie. Zrobili rezonans wyszlo ze mam torbiel na szyszynce ale neurochirurg powiedzial ze to nie ona powodowala objawy i poki jest mała to mam sie nie martwic. Wyszlam po 2dniach na szczescie bo sama sie chcialam wypisac. Podobno byl skrzep i on to powodowal bo nawet jak krew mi pobierali to mimo picia duzo plynow krew nie chciala leciec itd..ale widocznie sam sie rozpuscil.. Boje sie troche powtorki z rozrywki.. skrzepy sa niebezpieczne i czesto koncza sie smiercia..no ale na to wplywu nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Jeszcze nie mowilam bo przeprowadzamy sie niedlugo i nowego lekarza bede musiala szukac.. ale tez sie zastanawiam czy robi sie cos w takim przypadku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
Mój zakup to dopiero ta poducha i to tyle. Uważam, że w sumie jest jeszcze dużo czasu a i jestem bardziej przesadna chyba i nie chce jeszcze kupować. Wózek, łóżeczko, meble... myśle, że koło grudnia kupimy dopiero.
Zazdroszcze dziewczynom, którym kończą się wymioty i mdłości.... ja mdłości mam cały czas, do tej pory wymioty średnio co 2 dni ale takie, że co zjadłam to od razu zwymiotowałam. Teraz nie wiem czy nie zaczyna być gorzej bo wczoraj caly dzień wymiotowałam, dzisiaj już 3 razy... i szczerze już nie mam na nic siły. Oby dotrzymać do przyszłej środy bo mam wizyte i wtedy powiem, że strasznie się męcze może przepisze coś. Ale na chwile obecną musze sobie jakoś radzić ![]()
#2259 |
Rozeznanie
|
Jeej.. ja widzę że jestem tu chyba jedyną osobą, która wyprawkę kupuje od poczatku do końca sama, z własnego wyboru.
Niby mamy w rodzinie ludzi, ktorzy juz szykują rzeczy dlaa maluszka, ale my nie chcemy ![]() Mąż sam nigdy nie ubrał niczego uzywanego, i tym samym nie zgodził sie zeby brać cos od rodziiny. Nie wazne czyy to ciuszki czy wózki. W sumie ja tez sie naa to cieszę, bo w koncu tyle lat czekalismy na to malenstwoy ze teraz chcialabym móc wszystko kupic sama ![]() ![]() Ja to bym z chęcią juz kupiła wszystko, ale dzielnie wstrzymuje sie sie do listopada ![]() Jedynie 2 ciuszki kupilismy w myśl zasady 1 Usg =jedna rzecz dla maluszka ![]() I wszyscy mówią ze będzie cblopczyk..mi to obojetne, byleby zdrowe bylo ale w pracy to i zaklady juz sa :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#2260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pokazałam mężowi wymarzony wózek i widzę, że może da się przekonać,tylkodobrze byłoby ten stary sprzedać ![]() Z takich bajerów to myślę nad śmietnikiem co zawija pieluszki w takieparówki żeby nie śmierdziało. Przedtem mieliśmy taki zwykły mały łązienkowy śmietnik,metalowy. No i był szczelny, nie śmierdziało, ale jak sie go otworzyło żeby kolejną pieluchę wyrzucić to wyziewy były jak z dna piekła ![]() No i fajna byłaby wanienka z odpływem bo mi samej ciężko było wylewać wodę z takiej zwykłej. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Pogadałam z koleżanką. Ona brala leki przeciwzakrzepowe cała ciąże i 6 tyg po porodzie bo wtedy ryzyko skrzepu jest najwieksze. A brała bo przed ciążą miała skrzep w płucu i było ryzyko większe, że się powtórzy właśnie w ciąży.
![]() |
#2262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Początkowo chciałam pójść w pieluszki wielorazowe, ale czytałam gdzieś, że one fajnie się sprawdzają dopiero jak dziecko jest już trochę starsze. Trochę się bałam, że taki pojemnik się u nas nie sprawdzi, że pies się do niego dobierze i będzie zjadać te obsrane pieluchy ale ostatnio siostra pokazała mi jak to dokładnie działa a i z psem zrobiłyśmy próbę generalną i raczej będzie ok. Kurcze, generalnie od początku ciąży mam strasznego lenia ale wczoraj przebiłam samą siebie: wstałam z łóżka tylko po to, by przenieść się na kanapę przed telewizor. Koło mnie 15 zmusilam się żeby wstać i zrobić obiad i znów się położyłam. Aż tak to pierwszy raz miałam... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
a macie jakiegoś linka do dobrego śmietnika na pieluchy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
Na allegro jest pełno tego. Wpisz angelcare pojemnik (kosz) na pieluszki.
Co więcej, siostra wyczaiła jakiegoś sprzedawcę, który sprzedaje nie tylko całe wkłady (to plastikowe kolko z folią w środku) ale też sam taki foliowy rękaw, którym można wypchać samemu to plastikowe kółko. I dużo taniej to wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
Ja powiem Wam ze nie mam jeszcze ochoty na kupowanie ciuszków i innych rzeczy, jeszcze tyle czasu zostało że wolę poczekać z tym, po co ma leżeć w szafach ?
Dostaniemy też na pewno część rzeczy od mojego brata i kuzyna Tz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy któraś z Was, które mamami już są, używała tego kosza tommee tippie? Jak z jego zamykaniem i generalnie dostępem do środka? Siostrzenica dziś kończy 6 miesięcy więc może faktycznie zrobi się śmierdzący problem za parę miesięcy. Ja póki co patrzyłam na Angel Care pod względem psa, który jest wrednym gównojadkiem i do tego ma pewno się nie dobierze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak dobrze Was poczytać, nawet bym nie wpadła na to, że ktoś wymyślił kosz do rolowania pieluszek.
![]() ![]() W zamian podzielę się informacją, że w ciąży można brać ranigast 150mg. Oczywiście jeśli zgaga jest bardzo dokuczliwa, bo jak dajecie radę, to nie ma co. Byłam dziś u gastrologa i dostałam receptę na 60 tabletek za 3,20 zł. I słuchajcie, zrobiłam tydzień temu toxo igm i ciągle nie ma wyniku, tylko jest w weryfikacji. Powiedzieli, że to jeszcze i tydzień potrwa. O co chodzi? Coś skopali i się nie chcą przyznać, czy rzeczywiście to tyle może trwać ? Igg mam dodatnie, więc chciałbym wiedzieć, co z tym igm... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Mam wynik toxo igm i jest 0.71, czyli dodatni! Igg też mam dodatnie, dziewczyny co teraz??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie dostaniesz antybiotyki dla ciężarnych albo wcześniej dostaniesz skierowanie na dodatkowe badania krwi. A przed ciążą robiłaś badania na toksoplazmoze ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja koleżanka robiła toxo przed ciążą - wynik był ujemny. W trakcie ciąży zrobiła jeszcze raz - wynik dodatni. Niedokładnie umyte warzywa i owoce jadła. 2 tygodnie temu urodziła piękną i zdrową dziewczynkę więc nie denerwuj się. Wszystko będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzwoniłam do mojego gina, mam zrobić kolejne badanie awidność igg, które pokaże, czy zachorowalam teraz czy przed 12 tyg. Jeżeli przed ciążą, to wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Niebie czytałam że jeśli się zaraziłaś przed ciążą,to pasożyty nie mają szans przedostać się przez łożysko do dziecka, także trzymam kciuki żeby tak było!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla wszystkich za udane wizyty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A bierzesz progesteron?Ja nie dostalam wczesniej a podobno Progesteron ma mi niby wlasnie spowodowac obkurczanie tej torbieli.Wiesz wydaje mi sie ze gdyby nie rosla ta cysta i nie powodowala boli przy chodzeniu to lekarz by to zostawil ale w mojej sytuacji niestety grozi skreceniem torbieli,a to byloby juz bardziej niz kiepsko.W moim przypadku torbiel jest dwa razy wieksza od macicy i doktor opowiadal o przypadku kiedy faktycznie tobiel prawie 9 cm byla w brzuszku razem z dzidzia az do porodu i dzieciatko urodzilo sie nienaturalnie powykrecane przez brak miejsca i ruchow w ciazy...oczywiscie rehabilitacje "naprawily dzidzie"ale to niepotrzebny stres dla rodzicow i dzieciatka.Jesli Progesteron nie pomoze lub chociaz nie zatrzyma rozrostu torbieli bedzie konieczna operacja...czego bardzo bym nie chciala.Moze poradz sie innego lekarza,tak dla spokoju ducha?Pamietaj ze kazda z nas to przypadek indywidualny wiec nie ma co sie martwic na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki TSH po ponad 2 tygodniach brania Eurhyroxu i z 3,57 spadło na 3,15, więc jest lepiej ![]() ![]() I chyba mijają mi powoli problemy z apetytem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Orlica mi endokrynolog mówiła że TSH się wolno zmienia i zeby je sprawdzac po 4-6tyg brania danej dawki Euthyroxu. Super że u Ciebie już tyle spadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pokoju dziecięcego - wg mnie poczekanie z urządzeniem nie jest takie głupie ![]() W pierwszej ciąży też wkurzały mnie te rozmowy dobre rady ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kosza - mamy Sangenica Tommee Tippee - my mamy i bardzo sobie chwalę. Solidnie zamykany (nie mamy zwierzaka testowego), zapachy minimalne - teraz jestem nadwrażliwa i większe smrodki powodują u mnie mdłości - pod tym względem kosz pochłania. naprawdę jest dobrze. Wkłady mamy zamienne kupowane na all za grosze (folia do zwijania). Żyć nie umierać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.