![]() |
#2251 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie mi była przyjaciółka, z którą staramy się odnowić kontakt wysłała zdjęcie testu ciążowego z II kreskami ![]()
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam canpol i planuje bella mama.
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Tija załamujesz mnie czasem. Wszystko co z nas wyleci ma nie wsiakac we wkładki tylko na nich zostac? Mam mieć mokro? |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zadomowienie
|
Wczorajszy dzień spędziliśmy leniwie.
Za to na spacerze z psem, zostałam rozczulona i rozłożona na milion kawałków. Ah te hormony. Jako, że TŻ szedł do pracy, to poszłyśmy same z Oliwką. Trzymałam dupka cały czas na smyczy - bo on wraca na gwizd, a ja gwizdać nie potrafię i stwierdziłam, że nie będę za nim ciągle biegać. A ludzi i psów pełno więc dla swojego komfortu był cały czas ze mną. Usiadłyśmy sobie z młodą, uczyłam ją robić wianek a niedaleko nas usiadła para, z dwoma psiurami i małym chłopcem - na oko rok z małym hakiem. Chłopiec bardzo chciał podejść do mojego sierściucha, ale widać że rodzice rozumni, że skoro pies na smyczy to mu nie pozwolili. Mój pies, wbrew swojej rasie i temu jak wygląda wcale nie jest super hiper idealną zabawką dla dzieci. Niektóre lubi i to bardzo, zaskacze i zaliże na śmierć, inne po prostu ignoruje i to bardzo a na inne potrafi warknąć jak mu się nie podobają. Dlatego mu nie ufam i w pobliżu dzieci jestem czujna. Niestety nie wszyscy rodzice rozumieją i wysyłają dzieci do głaskania psa bez pytania a mnie to denerwuje. Oliwia wie, że bez pytania nie wolno dotykać nawet NAJSŁODSZEGO pieska, bo może nieźle ugryźć. Jak już szłyśmy do domu, z ciekawości jak zareaguje pies, podeszłam się przywitać, kazałam psiurowi siedzieć a młodemu powiedziałam, że jak chce to może go pogłaskać. A ten chłopiec tak mocno przytulił się do mojego brzucha, że mi serce ze wzruszenia stanęlo ![]() ![]() ![]() ![]() Później pogłaskał psa, psiur standardowo ignor do potęgi entej... Normalnie się boję co to będzie, bo on Oliwię też traktuję trochę z góry, a nigdy nie dałam mu powodu by myślał, że jest przed nią w tym domu. Jednocześnie on absolutnie nie jest samcem alfa i nie rządzi w domu.... Tak sobie myślę, że te samce to dziwne są, niezależnie od gatunku. Zawsze w domu miałam suki i było o wiele łatwiej ![]()
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Właśnie się obudziłam z ochotą na kurczaka z rożna
![]() Ja wkladki noszę, gdy wychodzę. W sumie to jak wychodziłam. Jak teraz jestem w domu to zakładam majty z wkładka, jak aplikuje luteine, jak wypłynie to ściągam i jak najwięcej wietrze Bożene. Lepiej tak mi jest po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zadomowienie
|
Ja tak bardzo nie lubię podpasek - właśnie z tego powodu i jeszcze miałaby być niewchłaniające się....o fuuuuu
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
To bardzo czesto oznacza ile wkładek na dobę? W paczce jest. Ok 10 a moj szpital nie zapewnia.
Wietrzyć czyli lezec bez bieliNy i bez wkladek, ewentulanie na podkladzie? Cos czuję ze muszę zacząć zadawac bardzo bezposrednie pytania o każdą rzecz bo inaczej sie rozczaruje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez slyszalam, ze baldachim to tylko zbieracz kurzu, ktory ladnie wyglada i nic poza tym, dlatego padlo na moskietiere, ktora chociaz od robactwa ochronii, bo jako, ze mieszkamy na tzw. wsi popgrowskiej i sasiad ma za blokiem w gospodarczym kaczki, kury, kroliki i swinki to na brak much nie mozemy narzekac :/ moskitiery w oknach pomagaja, ale nie daja wystarczajacego efektu i w efekcie i tak walczymy z muchami na potege :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2260 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż przynejmniej kłaki Dolara by wyzbierał i nie musialabym na okrągło gonić TŻ do odkurzania teraz kiedy ja juz tego nie robię ... Cytat:
![]() Kurde wkładki niehigieniczne? To musiałabym majtki z 5x na dobę minimum zmieniać... Uspokoiłaś mnie trochę, że jednak spoko ![]() Cytat:
![]() Tylko leżałam i cieszyłam się z dzidziusia w brzuszku ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewijak z ikei za bodajze 29,99, spod wypelniony gabka/pianka a boki dmuchane. Calosc z materialu jak ponton :p, na to jest sciagany pokrowiec z milutkiego pluszu za 19,99. Fajne to bedzie do mycia, pokrowiec do pralki a dmuchany wklad pod wode i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Temat wkładek poporodowych uzmysłowił mi, że chyba w ogóle nie jestem psychicznie przygotowana do tego etapu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze wyczytałam, że podkłady z Canpolu babies są też dobre ![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2265 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
Kupiłam w weekend łóżeczko i materac, łóżeczko 140x70 z funkcja tapczanika, materac lateksowy havea i dwa prześcieradła
![]() Wanienkę z fisher price ostatnio kupiliśmy używana za 30 zł taka z wkładka dla małego bobasa (znajomi polecili) Wózek dostaniemy od koleżanki z canarello, niestety nie zna modelu a mnie głupio dopytywać, wezme jaki by nie był bo kasy nam szkoda ![]() Kazdej z Was ktora ma mieszkanie zazdroszxze....kupowanie mieszkania w 7 miesiącu ciąży to był najgłupszy pomysł na świecie :/ tyle załatwiania, jeżdżenia i spraw do ogarnięcia z kredytem ze łaaa, jeszcze wszyscy mam wrażenie chca mam Utrudnić cały proces ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Po porodzie się rzadziej siusia niż w ciąży
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2269 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wrrr nie każdy tyje tak samo... Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa razy do roku rozkręcamy i myjemy na polu szczotką Co do podpasek poporodowych ja też w ogóle tematu nie czuję, od zawsze tylko tampony zawsze się brzydziłam tych podpasek a tu jeszcze te dodatki - przeraża mnie to ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
No nic idę się wykluć z wyra. GoT obejrzany - coraz bardziej mnie wkurza ta seria - każdy odcinek o niczym.
Muszę iść umówić wizytę do weta dla mojej kotki, bo standardowo wyszła jej alergia. Chyba mi się nie uda jej wysterylizować przed porodem....to jej sikanie mnie męczy i to bardzo. A zanim doleczę stary stan zapalny to wyskakuje nowy w innym miejscu. Zastanawiam się czy to rzeczywiście alergia czy może inne dziadostwo...
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze zakupy udane ![]() A zakupu mieszkania w 7 miesiacu nie zazdroszcze, ale dacie rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie o tym, mam go od piątku, właśnie leżę a podłoga się czyści i powiem Ci,że ja jestem megapedantem,mąż musiał codziennie odkurzać..a teraz- po wczorajszym i dzisiejszym mopowaniu chyba mu drugi dzień odpuszczę bo nie widzę syfów na podłodze..sierść zbiera super, większych okruchów nie da rady bo to nie odkurzacz,ale małe też przyciąga..zależy co masz na podłodze - u mnie są deski drewniane, w łazience płytki - z tymi powierzchniami radzi sobie git..czasem trzeba go nogą pchnąć jak gdzieś udrgnie na dłuższy czas.. Cytat:
Cytat:
wózek ja też dostanę głęboki po siostrzeńcu i cieszę się,że ten zakup mnie ominie, mimo,ze wózek nie jest już hitem designu.. na te pół roku to bez sensu kupować.. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rzucenia słodyczy mi było ciężko przez pierwsze dwie doby, a teraz już ich mi nie brakuje jakoś, a jabłko wydaje mi się bardzo słodkie, więc na pewno dasz radę. ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc ja drugi raz też wybrałabym chyba Żywieckie, bo też pięknie, a dużo bliżej. ![]() Super, że już niedługo odpoczniesz, no i będziesz miała czas sobie przemyśleć powrót do pracy i inną propozycję. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podkłady chcę kupić z Belli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, trochę załatwiania przed Wami, z tego potrafi się zrobić niezły młyn... Trzymam kciuki, żeby szło jak najłatwiej i nie było żadnych problemów po drodze. ![]() ![]() Byłam w Biedrze, pięciu młodych facetów w kolejce i nie wymagam żeby mnie przepuścili, ale pytanie szóstego z nich, czy ja mogę go przepuścić, bo ma tylko piwko, było już przesadą. ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Namówiłaś mnie - zamawiam tą viledę. Ja nie jestem aż takim pedantem. Wystarczy mi odkurzanie 2x w tyg ale mąż nieraz przychodzi do mnie i mi pokazuje wodę w odkurzaczu, że nie było czego zbierać a ja go gonię do odkurzania na okrągło, a tak niech odkurza raz w tyg a ja sobie puszczę tego wariata w tygodniu nawet z dwa razy żeby kłaki pozbierał ![]() U mnie na podłodze parkiety drewniane + płytki w łazience i kuchni więc myślę, ze da sobie radę. jedynym minusem jest, że mam progi ale będę go przepychać najwyżej do kolejnego pokoju no i w końcu uda się dokładnie ogarnąć pod łóżkiem bo mąż wiecznie na odpierdziel ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||||||
Zakorzenienie
|
witam, jeszcze raz dziękuję za życzenia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja marzę, żeby syn nie urodził się hipotrofikiem, wtedy może uda mi się szybciej uciec ze szpitala ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
Podobno w biedrze smoczni chicco physio comfort po 9,99zł jakby którąś z Was interesowało
![]() W mojej pewnie nie ma (ani leginsów ani koszul nie było) ale uprzejmie donoszę
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie wjeżdża w takie miejsca gdzie odkurzaczem czasem ciężko - pod meble, kaloryfery itp.. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sukienki którą masz? Ja mam tą w kwiaty i mi mega spasowała ale mam rozmiar za dużą i do pracy się nie nadaje np bo cyce chcą wyjść na wolność ![]() Musiałabym zmniejszyć ale nie wiem czy warto kombinować w kiecce za 40zł ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.