Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-28, 07:44   #2281
baby2
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Czuję się już zdecydowanie lepiej, jeszcze trochę mi jeździ w brzuchu jak coś zjem ale to i tak pikuś przy tym co było
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:45   #2282
vadi
*sportaddict*

Dzień dobry, dziewczyny

Też jestem strasznie ciekawa, jak synu będzie wyglądał Od miesięcy nie widziałam na usg więcej, niż pół twarzy, bo jak się zainstalował twarzą w łożysku, tak został, na ostatnim usg nawet je lizał Oboje z Tż mamy jasne włosy i oczy, więc zdziwiłabym się, gdyby młody poszedł genetycznie w jakieś dalsze pokolenie

A propos włosów i zgagi to coś jak przez mgłę kojarzę, że mamaginekolog pisała, że te same hormony (?) odpowiadają za zgagę i porost włosia, więc może być korelacja, ale na pewno nie na zasadzie takiej, że włosy dziecka podrażniają układ pokarmowy matki

Za to z cyklu 'sny ciążowe' - dzisiaj chyba przeszłam sama siebie. Śniło mi się, że poza moją dotychczasową ciążą, z jakiegoś powodu byłam także w ciąży z kotami i uświadomiłam sobie, że koty już donoszone i dopóki ich nie urodzę, nie urodzę też Tymka, więc w nocy ostro parłam, żeby pojawiły się na świecie Czy jest na sali psychiatra?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:46   #2283
xzora
Zakorzenienie

Devileek - odważnie z tą drabiną.
Samantha - tak bym chciała żebyś już urodziła, współczuję kolejnej nieprzespanej nocy. Dziękuję za komplement odnośnie nóg. Nie jest źle - co najważniejsze, nie puchną, ale np. w ciąży uda mi się stykają jak chodzę, a wcześniej tak nie miałam. Mam nadzieję, że to minie.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dywan zaakceptowany
Uff, całe szczęście, że koty nie kazały oddać Prezentuje się ślicznie.
Ja wczoraj kupiłam kotom nową karmę - nasypałam. Czarnuś zaczął jeść, Bielinek powąchał i stwierdził, że nie będzie jadł. Czarnuś zjadł swoją porcję i połowę porcji Bielinka. Dobrze, że kupiłam jeszcze drugą, to miałam co nasypać Bielinkowi w zastępstwie.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam o Wasze kciuki bo maly zzolkl bardziej musze karmic co 2h a chce jutro wyjsc wlasnie skonczylam wycie pol godzinne podcprysznicem cycki mam biedne masakra moj bratvkupil mi medele elektryczna wielka niespodzianka masakra

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca 😘

Chilli - mocne kciuki dla Ciebie i synka

minini - współczuję akcji z tankowaniem, ja bym się na pewno nieźle wkurzyła. W sumie wydawało mi się, że do gazu zawsze ktoś przychodzi zatankować. Ja mam od maja samochód z gazem i zawsze ktoś do mnie przychodzi. Wczoraj też tankowałam - do pełna za 52zł, niezła różnica w porównaniu z ropą

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Hej,
jak się nie zagląda od rana to potem ciężko nadrobić bo się połowa cytowania kasuje

Zrobiliśmy pierwsze pranie
I dokupiłam resztę drobiazgów w rossmanie i biustonosze na wyprzedaży w HM. Na początek do szpitala i do spania będą chyba ok. Na potem mam koronkowe z Esotig i dokupię pewno coś bardziej usztywnianego po porodzie.

Super, że wszystko u Was dobrze po wizytach!

Nulka zazdroszczę Ci tych 4 cm bez bólu!

Chilli oby szybko Was wypuścili!

Niedobrze nie znaczy, że od razu w ciąży, bez przesady

W tych szpitalach podobno jest jeden szef kuchni

Co to za instrukcja?
Z dywanem masakra!
Ubrania z Sinsay super
Też oglądałam kiedyś tę sukienkę, ale nie mierzyłam. Szkoda, do karmienia wydaje się być fajna

Napisz, że zapowiadało się na to wcześniej
Ogrutek wymiata
Brawa za pranie i zakupy. Instrukcja to Poradnik Opieki i Pielęgnacji Małego Dziecka Pawła Zawitkowskiego. Nie wiem czy link zadziała - tutaj.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Idę dziś na pierwsze ktg Chciałam jak najwcześniejsza godzinę, żeby mąż mógł ze mną pojechać i kicha. Zadzwoniłam 7:10 (rejestracja od 7:00), prywatna klinika, a pierwszy wolna godzina to 10:00. Nastepnym razem dzwonię 7:01 :P
Powodzenia na ktg, nieźle z tą godziną.

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Morelle szok już jutro
Mi się wydaje że jeszcze tak daleko a tu raptem 2 tygodnie i Maja będzie z nami, cały czas jakiś to do mnie nie dochodzi.

Była pani ordynator, idę do domu
Super, że wychodzisz

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Kupujecie sab simplex na kolki?
nie, jak będzie potrzeba to kupię espunisan (to to samo, a dawkę można zwiększyć), ale w pierwszej kolejności będę masować, a potem próbować z probiotykiem

Morelle - ja bym wzięła laktator do WRO i mąż Ci dowiezie drugiego dnia jak będzie potrzeba.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:48   #2284
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, dziewczyny

Też jestem strasznie ciekawa, jak synu będzie wyglądał Od miesięcy nie widziałam na usg więcej, niż pół twarzy, bo jak się zainstalował twarzą w łożysku, tak został, na ostatnim usg nawet je lizał Oboje z Tż mamy jasne włosy i oczy, więc zdziwiłabym się, gdyby młody poszedł genetycznie w jakieś dalsze pokolenie

A propos włosów i zgagi to coś jak przez mgłę kojarzę, że mamaginekolog pisała, że te same hormony (?) odpowiadają za zgagę i porost włosia, więc może być korelacja, ale na pewno nie na zasadzie takiej, że włosy dziecka podrażniają układ pokarmowy matki

Za to z cyklu 'sny ciążowe' - dzisiaj chyba przeszłam sama siebie. Śniło mi się, że poza moją dotychczasową ciążą, z jakiegoś powodu byłam także w ciąży z kotami i uświadomiłam sobie, że koty już donoszone i dopóki ich nie urodzę, nie urodzę też Tymka, więc w nocy ostro parłam, żeby pojawiły się na świecie Czy jest na sali psychiatra?
Vadi co Ty wąchasz? Może już dość tego ziela dla kóz
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:49   #2285
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
rozwaliłaś mnie swoim snem ja to jedynie Bielinka w wózeczku wiozłam....
Stary 2017-06-28, 07:52   #2286
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Samantha - tak bym chciała żebyś już urodziła, współczuję kolejnej nieprzespanej nocy. Dziękuję za komplement odnośnie nóg. Nie jest źle - co najważniejsze, nie puchną, ale np. w ciąży uda mi się stykają jak chodzę, a wcześniej tak nie miałam. Mam nadzieję, że to minie.

Ja wczoraj kupiłam kotom nową karmę - nasypałam. Czarnuś zaczął jeść, Bielinek powąchał i stwierdził, że nie będzie jadł. Czarnuś zjadł swoją porcję i połowę porcji Bielinka. Dobrze, że kupiłam jeszcze drugą, to miałam co nasypać Bielinkowi w zastępstwie.

minini - współczuję akcji z tankowaniem, ja bym się na pewno nieźle wkurzyła. W sumie wydawało mi się, że do gazu zawsze ktoś przychodzi zatankować. Ja mam od maja samochód z gazem i zawsze ktoś do mnie przychodzi. Wczoraj też tankowałam - do pełna za 52zł, niezła różnica w porównaniu z ropą

Brawa za pranie i zakupy. Instrukcja to Poradnik Opieki i Pielęgnacji Małego Dziecka Pawła Zawitkowskiego. Nie wiem czy link zadziała - tutaj.

Super, że wychodzisz

nie, jak będzie potrzeba to kupię espunisan (to to samo, a dawkę można zwiększyć), ale w pierwszej kolejności będę masować, a potem próbować z probiotykiem

Morelle - ja bym wzięła laktator do WRO i mąż Ci dowiezie drugiego dnia jak będzie potrzeba.
Tak też zrobiłam, dzięki

Mój kot w ogóle nie chce jeść suchej karmy. Nie ma zębów z przodu i ciężko mu się gryzie. Muszę mu kupować same pasztety.

(Zębów nie ma bo wypadł z 4 piętra jak był malutki. Znalazłam go na ulicy pod bramą. Miał całą mordkę we krwi. Był taki malutki, że mieścił mi się na dłoni. Wyszedł na parapet za rosołem u jakiejś pijaczki. Pow, że jej go nie oddam.
Co do rosołu to dalej ma słabość. Kiedyś mama nalewała zupę, a on się wepchał i kropla z chochli wpadła mu do oka. Na szczęście wet przepisał takie leki, że raczej go nie bolało. Jednak do tej pory ma czerwoną śluzówkę czasami )
Stary 2017-06-28, 07:52   #2287
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, dziewczyny

odstaw dragi Vadi... ps. Kiedyś mialam podobny sen :/
Cytat:
Czuję się już zdecydowanie lepiej, jeszcze trochę mi jeździ w brzuchu jak coś zjem ale to i tak pikuś przy tym co było
Super! W domku najlepie, duzo zdowia beby2.
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!!
Mój był raz ze mną, w sumie to na początku jest fascynujące, a potem rutyna

Super, że idziesz do domu!
2 tyg zleci jak z bicza strzelił

Ja miałam od razu ciemne Ale fakt, że kolor się zmienia

Właśnie spakowałam torbę pt. "do dowiezienia". Schowam tam rzeczy na wyjście ze szpitala, laktator, butelkę i termometr.

Ja jestem podobna do mamy, sis do ojca i raczej to ja mam więcej szczęścia Nie wierzę w takie zabobony

Ja nie. Jak będzie taka potrzeba to sobie załatwię. Kupiłam już wszystkie inne możliwe leki w razie "w".

Właśnie szpital jest w miarę blisko, ale mój mąż nie będzie w domu tylko u mojej mamy bo stamtąd jest bliżej. Będzie na miejscu we wro, bezsensu, żeby siedział tu sam na tej wsi

No tak, obie jesteśmy ala ciapate

I widzę, że podobne heheh wyszorowałam lodówkę, kubeł na śmieci, poskładałam ubrania, dopakowałam torbę, zrobiłam zupę i chodzę po pokojach szukając co jeszcze mogę sprzątnąć

Na razie zrobiłam sobie cappuccino
Ja kończe kawe I wyciagam odkurzacz... mąż krzyczy że mam dać spokoj, ale co tu robić innego ?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-28 o 07:54
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 07:54   #2288
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Moje też ostatnio strasznie marudzą, a normalnie jedli prawie wszystko (z lepszych karm), royal canina każdego, teraz z łaską Chyba trochę sobie strzeliłam w stopę dając im applawsa z serii natural cat food za miliony monet i teraz wszystko inne jest poniżej ich godności

Cytat:
Vadi co Ty wąchasz? Może już dość tego ziela dla kóz
Cytat:
rozwaliłaś mnie swoim snem ja to jedynie Bielinka w wózeczku wiozłam....
przyznam, że sama zaczęłam się zastanawiać o co chodzi mojemu mózgowi

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

trochę mi ulżyło
Stary 2017-06-28, 07:54   #2289
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ile tej Wit. D trzeba brać dziennie?
ale przeboje miałaś na tej stacji. Ja wstyd się przyznać jeszcze nie tankowałam swojego auta, zawsze TZ jeździ
biore 2000jm. ale robilam badania i mialam w dolnej granicy normy. zrob badania na poziom wit.d to zwykle bad. krwi, wyniki nastepnego dnia. u mnie chyba 35 zł.
teraz słońce takze tez naturalnie wytwarzamy wit.D takze dawki Ci nie polece... chociaz w polsce 90% ludzi ma niedobór.

ja tankuje sama od poczatku, gdybym miala czekac na męza to bym musiala na autobus isc w polowie drogi do pracy
jego auto zawsze ma.pusty bak. nie wiem jak on to robi. kiedykolwiek bysmy sie nie zamienili to zawsze na dzien dobry musze jechac na stacje!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A próbujesz migdałów albo mleka ?
Ja rano wypijam wodę z cytryna tez. Mnie tez meczy ale właśnie zależy kiedy.
Mam wrażenie ze od słonego tak mam
Obecnie jestem w takiej fazie ze odzywiala bym się tylko lodami i arbuzem

lody i arbuz idealnie chłodzą w taką pogode wiec calkiem OK dieta
ja arbuza jeszcze cytryną skrapiam lubie kwasne owoce

Cytat:
Ja ostatni dzień w domu. Wszystko wysprzątane, pranie zrobione, prasowanie też.

Umyje sobie głowę, ogolę nogi i dopakuje sweter, tel, nakładki i smoczek. No i jestem gotowa... szok...
Nie wiem czy brać laktator czy nie.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

To z tym wzrostem u Ciebie jest jak u mnie!

Ja 57 cm - 161 cm (2,5kg)
Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)
sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry
przygotowana jak zwykle! super! za chwile bedziesz miala malutką obok siebie

a laktator jesli bedziesz potrzebować to mąż dowiezie Ci do szpitala. i tak masz duzo rzeczy do zabrania...

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tez od kilku dni wielkie sprzątanie. Mycie okien. Wyszorowalam wczoraj kuchnie tesciowej i nic mnie nie rusza ani nie boli 😅nawet mąż się ze mnie śmiał wczoraj ze twarda jestem

Pięknie się prezentuje!

Kciuki oby szybko przeszło. Smaruj piersi lanolina albo betaphenem.

Współczuję jak długo nie spisz ja ostatnio wieczorem tez nie mogę zasnąć a już o 2 w nocy jestem wyspana. ..

Z paulina w ciąży miałam 2 tygodnie zgagi była lysa. Teraz wogole jeszxze nie miałam także Mateuszek będzie pewnie też lysy😅

Kochana u mnie to samo mąż ma zielone oczy ja brązowe. Paulina niebieskie. Ale moja mama i teściowa mają niebieskie. Włosy ma ciemny blond a my z męzem ciemne 😊
Po porodzie córka to był cały tatuś teraz wkoncu troszkę zrobiła się podobna do mnie 😊

Kurcze to już!
Ja niby tez szykuje wszystko ze jutro zostane ale wątpię w to😕 ostatnie prania się robią. Jadę po teściowa to zrobię większe zakupy. Dom ogarnięty. Mąż przeszkolony co ma gdzue😅 mogę rodzic😅

nastepna gotowa!! zazdroszcze! oby szybko poszlo!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Omg to już
Bierz laktator you Never know. Może się przyda może nie .

Hehe rozpiętość wzrostowa zaskakująca tak samo

Ja mam trochę brudno w chacie. Może będę mieć dziś więcej siły niż wczoraj.
Może jak wrócę z wizyty to będę mieć lepszy humor. Może coś będę wiedzieć w końcu konkretnego.

powodzenia na wizycie rodź juz wkkncu kobieto bo sie boedna wykknczysz

Cytat:
Faktycznie nie ma zasady. A szkoda, wolałabym syna podobnego do męża, a córkę do mnie
haha a zazwyczaj córki podobne do tatusiów! zamiast do tych ładnych mam!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Idę dziś na pierwsze ktg Chciałam jak najwcześniejsza godzinę, żeby mąż mógł ze mną pojechać i kicha. Zadzwoniłam 7:10 (rejestracja od 7:00), prywatna klinika, a pierwszy wolna godzina to 10:00. Nastepnym razem dzwonię 7:01 :P
powodzenia na ktg!!

Cytat:
Morelle szok już jutro
Mi się wydaje że jeszcze tak daleko a tu raptem 2 tygodnie i Maja będzie z nami, cały czas jakiś to do mnie nie dochodzi.

Była pani ordynator, idę do domu
super że wychodzisz do domu!

Cytat:
Cześć
kurcze dziś 28.06 a obstawiałam u siebie tą date jak byłam w szpitalu a tu nic

Morelle
Ja.jak.wiesz urode mam ppdobns do Ciebie... s syn mieszany, ale po tacie ma włosy i niebieskie oczy, tak że :/
Trzymam kciuki za jutro!

Nulka
Za Was też kciuki

Sam
Wspołczuje nocki

Darietta
Fajnie, ze zaczynasz wiecej robic... mam nadzieje, ze plecy juz ok?

Ja miałam przespana noc, ale przy kazdym.ruchu mocny skurcz I pobudka... takich mocnych skurczy z Tymonem nie pamietam...
Dziś też będę " mościć gniazdo " podlogi pomyje, przetre okna, kurze, pranie I prasowanie I obiad

Tymon pojechal na wycieczke, fajnie ma mąż w pracy, a ja ide pić kawe I skonczyc
też nie pamietam zadnych skurczow z pierwszej ciąży! pierwszy mialam dopiero w aucie w drodze na porodowke jak mi wody odeszly! a teraz juz od 2 miesiecy czuje... kazda ciaza inna
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:57   #2290
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Super! W domku najlepie, duzo zdowia beby2.

Ja kończe kawe I wyciagam odkurzacz... mąż krzyczy że mam dać spokoj, ale co tu robić innego ?

No właśnie u mnie jest tak samo! Nuda...
Mój w pracy od 6, więc tylko produkuje się na maile

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Hehe minini
Stary 2017-06-28, 07:57   #2291
xzora
Zakorzenienie

Morelle, kotek miał szczęście ze na Ciebie trafił. Moje tak do 6miesiaca życia były bezdomnymi kotkami i marudne do jedzenia nie są. Pamietam, ze jak przeprowadziłam do domu Bielinka to strasznie sie na jedzenie rzucał - jak otworzyłam lodówkę to w sekundę do niej wskoczył.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 08:00   #2292
meja_ml
Raczkowanie

Bry
Emmos mnie to się czasem wydaje, że mały to.pęcherz traktuje jak podusie.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 08:02   #2293
vadi
*sportaddict*

Moje też wszystkie trzy to bidy i znajdy, które cudem przeżyły, bardzo długo miały syndrom rzucania się na jedzenie na wypadek powtórki z głodowania ale z czasem trochę przeszło i to najkochańsze futrzaki świata
Stary 2017-06-28, 08:05   #2294
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
U.mnie to.było coś w stylu, że byłam w ciąży, mialam.już niedługo rodzic, ruchy czulam mocne ale pod skurą zobaczyłam, ze to.jakieś zwierze nie dziecko... I że jestem w ciąży z jakimś psem czy coś... miałam skurcze I jak podniosłam koc, widziałam jak wychodza lapki I krzyczalam ze to jakies zwierze ... zgroza OKROPNY SEN!

Minini
Ja z Tymciem.mialam.to samo, tylko nie az tak mocne. Twardnienia czułam tylko, a teraz już sa nieprzyjemne.

Ja biore 4000 wit D

Stary 2017-06-28, 08:05   #2295
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle, kotek miał szczęście ze na Ciebie trafił. Moje tak do 6miesiaca życia były bezdomnymi kotkami i marudne do jedzenia nie są. Pamietam, ze jak przeprowadziłam do domu Bielinka to strasznie sie na jedzenie rzucał - jak otworzyłam lodówkę to w sekundę do niej wskoczył.

Biedny kociak
Strasznie dużo jest takich kotów, niestety

Początkowo miałam mu znaleźć dom, ale został.
Nie wiedziałam jaka to płeć. Jak dziewczynka to miała być Lucki, a jak chłopak to Fuks No i został Fuks.

Mój mąż nie lubił bardzo kotów. Mieliśmy na początku związku o to wojny. Bo pow, że jak przyniosę jakieś zwierze to on je wystawi za drzwi. Jego matka tak go nauczyła. A u mnie jest totalnie odwrotnie. Miałyśmy w domu i ptaka, jeża, kaczkę, kota, psa, a nawet sarnę z bielmem na oku. I dla mnie to jest nie do pomyślenia.
Moja mama zostawia zawsze "jedzenie dla ptaszków", a moja ciocia chodzi specjalnie kupować pokarm i wysypuje gołębiom.

Trochę mu się pozmieniało przez te 7 lat. Moje kota uwielbia, ale i tak go nie zabrałam do siebie. Strasznie płacze pod drzwiami jak pies idzie na spacer. Nie chciałam mu zmieniać otoczenia. Po drugie do tej pory nie było nas w domu po 14h. Mama też pracuje, ale jednak chociaż ma tego psa.

Także jestem ciekawa jakby zareagował gdybym teraz przyniosła jakieś zwierzę. Generalnie oboje chcemy psa, ale kota też bym przygarnęła Chociaż obecnie Fuks mi wystarczy
Stary 2017-06-28, 08:06   #2296
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi
U.mnie to.było coś w stylu, że byłam w ciąży, mialam.już niedługo rodzic, ruchy czulam mocne ale pod skurą zobaczyłam, ze to.jakieś zwierze nie dziecko... I że jestem w ciąży z jakimś psem czy coś... miałam skurcze I jak podniosłam koc, widziałam jak wychodza lapki I krzyczalam ze to jakies zwierze ... zgroza OKROPNY SEN!
O, kurde, faktycznie brzmi strasznie
U mnie tylko pod koniec chlustała gęsta, spieniona krew i ja w niej szukałam tych kociąt ale we śnie nie czułam strachu ani obrzydzenia, tylko miałam świadomość, że tak powinno być
Stary 2017-06-28, 08:09   #2297
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Moje też wszystkie trzy to bidy i znajdy, które cudem przeżyły, bardzo długo miały syndrom rzucania się na jedzenie na wypadek powtórki z głodowania ale z czasem trochę przeszło i to najkochańsze futrzaki świata
Odnośnie takich znajd: moje koleżanki mają też 3 takie znalezione. Nauczyły je przybijać 5 i turlać się

Ja kilka lat po Fuksie znalazłam kolejnego kotka. Był piękny, pręgowany. Tylko u mnie już wtedy w domu rodzinnym prócz Fuksa były dwa psy. Na 48mk. Fuks go też nie tolerował. Nie spałam 3 noce zanim znalazłam nowemu dom. Bo spałam na antresoli, żeby go Fuks nie zaatakował. Drabina była odstawiona bo on oczywiście umie po niej wchodzić i schodzić. Bałam się, że ten mały wypadnie przez szczebelki. Kotka przygarnął kumpel. Okazało się, że to dziewzczynka i ma jak księżniczka
Stary 2017-06-28, 08:09   #2298
minini
Zadomowienie

xzora a zapomnialam Ci napisac że zakupy ubraniiwe fajne zrobilas! mam tą samą szarą sukienke, super wygodnie minsie w niej chodzi.

Cytat:
Dzień dobry, dziewczyny

niezle sny!!
moja przyjaciołka jest psychiatrą tzn konczy w tym roku jakas specjalizacje dopiero, ale moge dać Ci kontakt

Cytat:

Super, że wychodzisz

wlasnie sama jestem z siebie dumna że tak na spokojnie znioslam te czekanke na stacji. normalnie to nie jestem taka cierpliwa i wybucham od razu.
ja wole sama tankowac niż czekac az ktos łaskawie sie zjawi ale tutaj tez moja niecierpliwosc wychodzi...

moj kot je od lat ta sama karme - purina cat chow hairball. probowalam zmieniać, ale albo nowe nie tkneła, albo nimi rzygała, albo wieksze kłaczki zwracała... takze juz nie testuje nowych.
czasem jakks pasztet kupie to zje, ale też bez zachwytów

mnie dzis obudził mega kopniak w prawe żebro, ok. 7 rano. skoczyłam cala na lóżku aż mąż sie obudził bo sie przestraszył.

wogole wczoraj rozmawiamy wieczorem i mu mowie że w niedziele 7lipca (chyba?) jest pełnia i żeby sie szykował
on taka chwila ciszy i mi mowi: to wiesz co masz robic juz?
przynajmniej od piątku leżysz i sie nienruszasz aż do wtorku! jeszcze łazienka nie gotowa!
Stary 2017-06-28, 08:09   #2299
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Vadi

Minini
Ja z Tymciem.mialam.to samo, tylko nie az tak mocne. Twardnienia czułam tylko, a teraz już sa nieprzyjemne.

Ja biore 4000 wit D

Brzmi jak koszmar :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 08:10   #2300
Mała!
Zakorzenienie

O bosz...
Ja byłam zaskoczona,nie rozumiałam skąd to zwierze,co powie mąż, nie wiedzialam czy bedzie żyło i jak? No masakra:/

Stary 2017-06-28, 08:11   #2301
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
xzora a zapomnialam Ci napisac że zakupy ubraniiwe fajne zrobilas! mam tą samą szarą sukienke, super wygodnie minsie w niej chodzi.

niezle sny!!
moja przyjaciołka jest psychiatrą tzn konczy w tym roku jakas specjalizacje dopiero, ale moge dać Ci kontakt

wlasnie sama jestem z siebie dumna że tak na spokojnie znioslam te czekanke na stacji. normalnie to nie jestem taka cierpliwa i wybucham od razu.
ja wole sama tankowac niż czekac az ktos łaskawie sie zjawi ale tutaj tez moja niecierpliwosc wychodzi...

moj kot je od lat ta sama karme - purina cat chow hairball. probowalam zmieniać, ale albo nowe nie tkneła, albo nimi rzygała, albo wieksze kłaczki zwracała... takze juz nie testuje nowych.
czasem jakks pasztet kupie to zje, ale też bez zachwytów

mnie dzis obudził mega kopniak w prawe żebro, ok. 7 rano. skoczyłam cala na lóżku aż mąż sie obudził bo sie przestraszył.

wogole wczoraj rozmawiamy wieczorem i mu mowie że w niedziele 7lipca (chyba?) jest pełnia i żeby sie szykował
on taka chwila ciszy i mi mowi: to wiesz co masz robic juz?
przynajmniej od piątku leżysz i sie nienruszasz aż do wtorku! jeszcze łazienka nie gotowa!

07 07 to pt Mój termin om
Stary 2017-06-28, 08:11   #2302
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Mój mąż nie lubił bardzo kotów. Mieliśmy na początku związku o to wojny. Bo pow, że jak przyniosę jakieś zwierze to on je wystawi za drzwi. Jego matka tak go nauczyła. A u mnie jest totalnie odwrotnie. Miałyśmy w domu i ptaka, jeża, kaczkę, kota, psa, a nawet sarnę z bielmem na oku. I dla mnie to jest nie do pomyślenia.
Moja mama zostawia zawsze "jedzenie dla ptaszków", a moja ciocia chodzi specjalnie kupować pokarm i wysypuje gołębiom.

Trochę mu się pozmieniało przez te 7 lat. Moje kota uwielbia, ale i tak go nie zabrałam do siebie. Strasznie płacze pod drzwiami jak pies idzie na spacer. Nie chciałam mu zmieniać otoczenia. Po drugie do tej pory nie było nas w domu po 14h. Mama też pracuje, ale jednak chociaż ma tego psa.

Także jestem ciekawa jakby zareagował gdybym teraz przyniosła jakieś zwierzę. Generalnie oboje chcemy psa, ale kota też bym przygarnęła Chociaż obecnie Fuks mi wystarczy

U nas oboje mamy bardzo miękkie serca i uwielbiamy zwierzęta, ale Tż zawsze był zadeklarowanym psiarzem i nie przepadał za kotami. A teraz jest taka miłość (obustronna) między nimi, że czasami jestem zazdrosna wszystko przy nich robi, rozpieszcza, uwielbia, stresuje się u weterynarza na równi ze mną, wyciera smarki, podciera dupki, jak trzeba, także mam nadzieję, że to wyznacznik, że będzie super tatą
Stary 2017-06-28, 08:18   #2303
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

U nas oboje mamy bardzo miękkie serca i uwielbiamy zwierzęta, ale Tż zawsze był zadeklarowanym psiarzem i nie przepadał za kotami. A teraz jest taka miłość (obustronna) między nimi, że czasami jestem zazdrosna wszystko przy nich robi, rozpieszcza, uwielbia, stresuje się u weterynarza na równi ze mną, wyciera smarki, podciera dupki, jak trzeba, także mam nadzieję, że to wyznacznik, że będzie super tatą
Super Fajnie

Mój się śmieje, że został spaczony przeze mnie psychicznie Bo jak widzi teraz psa to się cieszy do niego Ogólnie za psami też nie przepadał bo go jakiś pogryzł jak był mały.
Na początku związku nie pozwalał mi np na ulicy pogłaskać psa. Na szczęście przeszło mu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 08:20   #2304
vadi
*sportaddict*

To bardzo dobre spaczenie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
O bosz...
Ja byłam zaskoczona,nie rozumiałam skąd to zwierze,co powie mąż, nie wiedzialam czy bedzie żyło i jak? No masakra:/
mogłoby być ciężko to wyjaśnić
Stary 2017-06-28, 08:24   #2305
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Faktycznie nie ma zasady. A szkoda, wolałabym syna podobnego do męża, a córkę do mnie

Spokojnie na pewno i tak będzie śliczna jak mamusia

Ja uwielbiam psy, w swojej suczce jestem zakochana mam też kota może mniej miłości do niego mam ale nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt
Tz za to bardziej rozpieszcza kota a ja psa

Stary 2017-06-28, 08:24   #2306
meja_ml
Raczkowanie

Samantha Ty to prawie wszystkie plagi ciążowe masz. Ja jak narazie na sen nie mogę narzekać.

Ja teraz jak mam większy brzuch to nie tankuje. Mam gaz w zderzaku to bym się nie złożyła żeby pistolet założyć.😀

Morelle to korzystaj z ostatniego dnia. Kurczę tak dziwnie trochę wiedzieć kiedy dziecko się urodzi ☺

Vadi Hahahahahaha no sen boski.

Cashmere kciuki za.KTG

Baby super ze wszystko już dobrze i wracasz do domu.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 08:25   #2307
morelle_
Zakorzenienie

Myślicie, że na śniadanie mogę zjeść pierogi?

Jakoś odrzuca mnie od chleba. Mleka nie mam, żeby zjeść owsiankę. Nie lubię na śniadanie jeść obiadu, no ale... jeszcze mogę jajecznicę zrobić. Ale bez chleba to średnio...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Spokojnie na pewno i tak będzie śliczna jak mamusia

Ja uwielbiam psy, w swojej suczce jestem zakochana mam też kota może mniej miłości do niego mam ale nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt
Tz za to bardziej rozpieszcza kota a ja psa

Fajny macie podział Ja też nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt i rodzeństwa!
Stary 2017-06-28, 08:25   #2308
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Napisz, że zapowiadało się na to wcześniej
No właśnie chyba nie, bo pisała coś, że nagle dostała krwawienia, pojechała na IP i w ciągu 20min zadecydowali o CC. Dużo krwi straciła, mała miała problemy z oddychaniem więc ogólnie chyba jakaś nieszczęśliwa sytuacja bo większość historii raczej brzmiało optymistycznie w tym tygodniu ciąży.
Nie ma co się martwić!

Nadrabiam Was i nadrabiam, ale jak doszłam do snu Vadi to zapomniałam co miałam napisać

Ziele dla kóz....

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 08:27   #2309
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Samantha Ty to prawie wszystkie plagi ciążowe masz. Ja jak narazie na sen nie mogę narzekać.

Ja teraz jak mam większy brzuch to nie tankuje. Mam gaz w zderzaku to bym się nie złożyła żeby pistolet założyć.😀

Morelle to korzystaj z ostatniego dnia. Kurczę tak dziwnie trochę wiedzieć kiedy dziecko się urodzi ☺

Vadi Hahahahahaha no sen boski.

Cashmere kciuki za.KTG

Baby super ze wszystko już dobrze i wracasz do domu.

No dziwnie. Zgadzam się Ale nutka niepewności jest bo mam jednak trzy daty na cc hehehe

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
No właśnie chyba nie, bo pisała coś, że nagle dostała krwawienia, pojechała na IP i w ciągu 20min zadecydowali o CC. Dużo krwi straciła, mała miała problemy z oddychaniem więc ogólnie chyba jakaś nieszczęśliwa sytuacja bo większość historii raczej brzmiało optymistycznie w tym tygodniu ciąży.
Nie ma co się martwić!

Nadrabiam Was i nadrabiam, ale jak doszłam do snu Vadi to zapomniałam co miałam napisać

Ziele dla kóz....

Vadi to nasz wątkowy mistrzunio
Stary 2017-06-28, 08:27   #2310
minini
Zadomowienie

Cytat:
Vadi

Minini

Ja biore 4000 wit D

to koszmar nie sen co nam.siedzi w głowach.. hehe

ja lekkie twardnienia czułam pod koniec pierwszej coazy, ale nie wiedzialam co to skurcz!

a gdzie syna na wycieczke wyslalas? z dziadkami?

Cytat:
Biedny kociak
Strasznie dużo jest takich kotów, niestety

Początkowo miałam mu znaleźć dom, ale został.
Nie wiedziałam jaka to płeć. Jak dziewczynka to miała być Lucki, a jak chłopak to Fuks No i został Fuks.

u nas tez w domu zawsze byly zwierzeta, moj tata ratował potrącone zwierzaki (mieszkalisy blisko obwodnicy miasta) czesto ptaki ze złamanymi skrzydłami mielismy w domu, potem jak zdrowiały to razem z bratem moglismy je wypuscic na wolnosc ciesze sie że rodzice taka wrazliwosc na zwierzeta mi przekazali

a wy na zwierzaka poczekajcie aż córka sama upomni sie o np. pieska. bedzie wielkie szczescie jak dostanie psa!

Cytat:

07 07 to pt Mój termin om
no to od piatku mam przykaz leżenia od męża w takim razie pełnia 9lipca

Cytat:

o tak! skoro umie i chce opiekowac sie zwierzetami to dzieckiem tym bardziej! super!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości