Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-28, 00:13   #2251
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ile tej Wit. D trzeba brać dziennie?
ale przeboje miałaś na tej stacji. Ja wstyd się przyznać jeszcze nie tankowałam swojego auta, zawsze TZ jeździ

Współczuję Ci tych dolegliwości ciążowych, nacierpisz się

Najpierw zrób badania ile masz bo jest niedobrze przedawkować wit. D

Ja tez nie umiem tankować , a bardziej to nie lubię tego robić i zawsze Tz mi tankuje .

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Sam, Twoja noc to jak horroru jakiegoś ja też spać nie mogę, ale poza zgagą nic mi nie doskwiera, także współczuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 00:32   #2252
emilia0508
królikoholiczka

Nie wyrobie niedługo (

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 00:45   #2253
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Nie wyrobie niedługo (

✋️

Stary 2017-06-28, 01:34   #2254
emilia0508
królikoholiczka

Ta zgaga mnie kiedyś wykończy

Stary 2017-06-28, 02:33   #2255
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ta zgaga mnie kiedyś wykończy

A próbujesz migdałów albo mleka ?
Ja rano wypijam wodę z cytryna tez. Mnie tez meczy ale właśnie zależy kiedy.
Mam wrażenie ze od słonego tak mam
Obecnie jestem w takiej fazie ze odzywiala bym się tylko lodami i arbuzem

Stary 2017-06-28, 03:08   #2256
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A próbujesz migdałów albo mleka ?
Ja rano wypijam wodę z cytryna tez. Mnie tez meczy ale właśnie zależy kiedy.
Mam wrażenie ze od słonego tak mam
Obecnie jestem w takiej fazie ze odzywiala bym się tylko lodami i arbuzem

Mleka za dużo nie mogę pić a migdały jem, pomagają na chwilę. Z moim ciśnieniem ograniczam sól. Praktycznie jem owoce i warzywa non stop. Nie zdziwie się jak mała urodzi się z czupryna albo z długimi rzesami. Mama mi mówiła że z moim bratem jak była w ciąży to miała zgage a on urodził się z mega długimi rzesami i blond lokami

Stary 2017-06-28, 03:21   #2257
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja tam nie wierzę w te zabobony o włosach :p większość ciężarnych i tak ma zgagę mniejsza czy większą i wątpię żeby włosy miału znaczenie

Znów się przebudzilam za wcześnie ale tak lało że nie dało się zasnąć ... Dawno takiego deszczu nie widziałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 03:48   #2258
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nasz wątek jest po prostu dobrze dobrany
Ja nie wiem o co wam chodzi

ps. burza jest u mnie pestycyda doszła do Ciebie? ;p

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Fajna data, nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z walentynkami
Doszło, doszło. Nie mogłam zasnąć przez ten deszcz.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Pychota ja co prawda wolę ruskie czy z kapustą i grzybami ale nie pogardzila bym teraz z jagodami i śmietaną

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko

Ciekawe kiedy mi przyjdą naklejki na ścianę

Szalona kobieto tylko tam uważaj skacząc jak koza po drabinie!
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dywan zaakceptowany
Skoro przeszedł pierwsze kocie testy musi spodobać się dzidziusiowi:p
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam o Wasze kciuki bo maly zzolkl bardziej musze karmic co 2h a chce jutro wyjsc wlasnie skonczylam wycie pol godzinne podcprysznicem cycki mam biedne masakra moj bratvkupil mi medele elektryczna wielka niespodzianka masakra

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca 😘

będzie dobrze nie martw się żółtaczką. Czasem tak jest że wypisują ze szpitala a po dwóch dniach powrót więc lepiej że od razu wyłapali. Mały dostanie lampę i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przegielam siedzialam cale popoludnie z mama i obieralysmy porzeczki bo w weekend byla na ogrodzie a chce sobie zamrozic i tak mnie kregoslup boli ze umieram i normalnie jakbym nie wiem ile przeszla sie czuje.
Co chwile mi mowila odpocznij. Teraz weszlam do wyrka i nikt mnie z niego za nic nie wyciagnie.

A tak sie skupilysmy na porzeczkach ze zapomnialysmy ciuszkow wyprac i mama teraz wlaczyla. A mi glupio bylo powiedziec bo tyle sie juz naprala a ja kolejna partie jej podrzucam.
Dopiero tata zarządził pranie i teraz sie pierze.

Smieja sie ze komis z ciuszkami dziecięcymi mogę otworzyć.

Ide spać nie mam już siły na nic.

Do juterka
Cieszę się że co raz więcej możesz zrobić. Oby kręgosłup odpuścił
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Aggs dobra ta babeczka jesta jak pomysłowo

Minini nie mam właśnie takiego sprzętu, a koleżanka kupiła córce i polecila mi, jednak nie wypytalam jej za bardzo bo wiem, ze nie ma czasu i tak grzebie po internecie a opinii za dużo nie macena nie taka wygórowana bo 250zl a jest do 12kg

Pisze z tel i mam światło zgaszone i komarzyca mi usiadła na tel

Chilli
Takie huśtanie wzmaga napięcie obwodowe zamiast centralnego. Nie kupiłabym. Te z Tiny love lepsze a używane poniżej 200 zł można kupić.

A ja od 4 nie śpię. Pochwaliłam się ostatnio że mi się dobrze spi- myślałby kto:/ zwale to na przeziębienie bo mam zatkany nos i nie mogę oddychac, do tego ból gardła. Siedzę i pije herbatkę. Czy ktoś nie śpi jeszcze bo nudno?

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 04:38   #2259
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Mleka za dużo nie mogę pić a migdały jem, pomagają na chwilę. Z moim ciśnieniem ograniczam sól. Praktycznie jem owoce i warzywa non stop. Nie zdziwie się jak mała urodzi się z czupryna albo z długimi rzesami. Mama mi mówiła że z moim bratem jak była w ciąży to miała zgage a on urodził się z mega długimi rzesami i blond lokami

Ja tam właśnie wierze w to z tymi włosami. Mój starszak miał rzęsy tak długie ze na usg było widać . Czuprynę miał tez niczego sobie. Położne jak go umyły z tego łożyska i wód to zaczesaly mu irokeza do góry

A mojej szwagierki mała łysa się urodziła i do tej pory ma 5 włosów na krzyż i ona właśnie żadnej zgagi nie miała.

Mój Tz do dziś nie ogarnia , ze dzieci niektóre nie maja dłuższy czas włosów

Za to misiu urodził się bez paznokci zwłaszcza u stop. Miałam obcinanie i niedrapki z bani na miesiąc .

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

będzie dobrze nie martw się żółtaczką. Czasem tak jest że wypisują ze szpitala a po dwóch dniach powrót więc lepiej że od razu wyłapali. Mały dostanie lampę i będzie dobrze

Takie huśtanie wzmaga napięcie obwodowe zamiast centralnego. Nie kupiłabym. Te z Tiny love lepsze a używane poniżej 200 zł można kupić.

A ja od 4 nie śpię. Pochwaliłam się ostatnio że mi się dobrze spi- myślałby kto:/ zwale to na przeziębienie bo mam zatkany nos i nie mogę oddychac, do tego ból gardła. Siedzę i pije herbatkę. Czy ktoś nie śpi jeszcze bo nudno?

Zdrowia!
Mi wczoraj się zatkały zatoki ale to od alergi . Za dużo byłam wśród drzew. Jednak lubię mój beton najbardziej obecnie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Emilia - spróbuj wodę z cytryna wypijać
Ja zjadłam właśnie frytki przyprawione i już czuje ze coś się kręci
Pewnie przed snem będę już zdychać

Stary 2017-06-28, 05:09   #2260
morelle_
Zakorzenienie

Minini, ale miałaś dzień :/ współczuję.

Sam Ty jak zawsze rozwalasz system

Darietta nie szalej tak

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Cytat:
Nie wyrobie niedługo (

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:
Ja tam nie wierzę w te zabobony o włosach :p większość ciężarnych i tak ma zgagę mniejsza czy większą i wątpię żeby włosy miału znaczenie

Znów się przebudzilam za wcześnie ale tak lało że nie dało się zasnąć ... Dawno takiego deszczu nie widziałam

U mnie też była okropna burza. Zapowiadaja grad! Szok@

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Czosnek jedz. Głupio, żebyś się rozłożyła na sam poród.
Mój mąż chodzi i kicha, a mnie to irytuje.

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Ja tam właśnie wierze w to z tymi włosami. Mój starszak miał rzęsy tak długie ze na usg było widać . Czuprynę miał tez niczego sobie. Położne jak go umyły z tego łożyska i wód to zaczesaly mu irokeza do góry

A mojej szwagierki mała łysa się urodziła i do tej pory ma 5 włosów na krzyż i ona właśnie żadnej zgagi nie miała.

Za to misiu urodził się bez paznokci zwłaszcza u stop. Miałam obcinanie i niedrapki z bani na miesiąc .

Zdrowia!
Mi wczoraj się zatkały zatoki ale to od alergi . Za dużo byłam wśród drzew. Jednak lubię mój beton najbardziej obecnie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

My z sis obie miałyśmy długie rzęsy i ciemne włosy. Moja SIS z grudnia. Pielęgniarki się śmiały, że na karnawałowa fryzurę bo szczotką nie dało się czesac. Ma mega grube włosy. Ja niby też, ale to nie to samo.

Mój mąż znowu miał blond czupryne i krótkie rzęsy.

Także jestem ciekawa co to będzie z moim dzieckiem. Totalne przeciwieństwa.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 05:36   #2261
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Minini, ale miałaś dzień :/ współczuję.

Sam Ty jak zawsze rozwalasz system

Darietta nie szalej tak

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

U mnie też była okropna burza. Zapowiadaja grad! Szok@

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Czosnek jedz. Głupio, żebyś się rozłożyła na sam poród.

Mój mąż chodzi i kicha, a mnie to irytuje.

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

My z sis obie miałyśmy długie rzęsy i ciemne włosy. Moja SIS z grudnia. Pielęgniarki się śmiały, że na karnawałowa fryzurę bo szczotką nie dało się czesac. Ma mega grube włosy. Ja niby też, ale to nie to samo.

Mój mąż znowu miał blond czupryne i krótkie rzęsy.

Także jestem ciekawa co to będzie z moim dzieckiem. Totalne przeciwieństwa.

To faktycznie, ciekawa jestem jaka mieszanka urodowa wyjdzie z Was u nas córka w sumie bardziej podobna do taty, choć nie do końca urodziła się z ciemnymi włoskami, teraz jest blondyna, niewiadomo po kim oczy ma niebieskie a byłam przekonana ze będzie miała brązowe jak ja bo są dominujące mąż ma zielone. Musiała po moim tacie albo po rodzicach męża odziedziczyć. Także tez taka mieszanka

Dzień dobry, tak poza tym

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 05:54   #2262
darietta
Zakorzenienie

Ja juz tez nie spie. Nogi mi drentwialy i nie moglam miejsca znaleźć. Kręgosłup troszke mniej boli ale dlatego że leżę a do tego się już przyzwyczaił.

Hehe z tą obrozą niezły pomysł chyba gdzieś u rodziców po moim psie zostało bo była za długa muszę poszukać.

Co do tego że jak jest zgaga to maluch bedzie miał bujną czupryne. Nie wierzę moja bratowa miała mega zgagi a młody łysy. Pierwsze włosy dopiero chyba wyszły jak miał ponad rok. I do tego ma mega jasne że brwi wcale nie widać. Żartuje że mu dorysuje.

Miłego dnia życzę. Do południa wypoczywam po południu posiedze troszkę bo jestem sama więc nie chce ryzykować.

Mąż zapowiedział że w ten weekend bierze mnie na długi spacer. Jestem ciekawa czy wie co mówi bo w razie co 13 kg więcej będzie musiał podnieść. Nie chce mu się pracować i mam urodzić ale jak na razie cisza nic nie czuję. Ale ja od początku nic nie czułam że coś się dzieje.

W poniedziałek mam planowaną wizyte u ginki i mówiła że nie dotrwam ahhh super byłoby zrobić jej niespodziankę.

Chilli z małym bedzie dobrze lepiej że teraz wykryli niż miałabys wyjść ze szpitala i poźniej wracać i młodego zostawić.

Heh ja miałam dziś pierwszy raz sen porodu ale pamietam tylko że rodziłam we wannie i dobrze nie weszłam a już byłam po. Nic więcej mi się nie pokazało.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 05:58   #2263
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
To faktycznie, ciekawa jestem jaka mieszanka urodowa wyjdzie z Was u nas córka w sumie bardziej podobna do taty, choć nie do końca urodziła się z ciemnymi włoskami, teraz jest blondyna, niewiadomo po kim oczy ma niebieskie a byłam przekonana ze będzie miała brązowe jak ja bo są dominujące mąż ma zielone. Musiała po moim tacie albo po rodzicach męża odziedziczyć. Także tez taka mieszanka

Wow to faktycznie. Teraz to w ogóle nic nie wiem, bo nastawiałam się na piwne heheh
Mój ojciec też miał kurcze niebieskie, mąż też.
Ale coś w tym jest bo moja mama brązowe, a sis ma zielone hhehe

Bry
Stary 2017-06-28, 05:59   #2264
Samantha7
Zakorzenienie

Mój syn jak się urodził mial ciemne włosy wpadające w rudy pod światło tak jak ja teraz mam. A obecnie ma blond jak ja kiedy byłam mała . Oczy ma niebieskie po mnie. Rysy twarzy ma moje bardziej nosek mój. Niejadkowosc i płaczliwość ma po mojej sis najmłodszej . Duże oczy ma po mojej średniej sis
Jestem ciekawa jaki będzie jego brat. Podobno na usg w 4D jest podobny do brata Ciężko mi jakoś ocenić.
Wysoki jest po Tzcie choć w sumie u mnie w domu to jest rozpiętość dziwna we wzrostach.
Ja się urodziłam 57cm a teraz mam 160cm . Moja sis średnia się urodziła najkrótsza z nas jakieś 50cm a ma jakieś 168cm. Najmłodsza sis ma 180cm, brat średni ma 190cm, najmłodszy brat nie wiem ile ma ale myśle ze nie ma 180cm muszę go zapytać
Mój ojciec nie jest wysoki nie ma napewno 180cm a mama z tych wyższych kobiet powyżej 170cm .

U Tz oboje rodziców nie wysocy. Tz wysoki. Jego bracia średniowysocy. Tz 184cm oni coś koło 180 może mniej.
Ale dziadkowie byli wysocy u Tz .
Co do włosów jeszcze to ja od zawsze miałam dużo włosów . A teraz poprostu bije rekordy. Nie wiem co z nimi robić . Chamsko się jakoś teraz mi kręcą. Ciagle nosze spięte bo wyprostowanie ich to masakra. I mam takie spuszone mocno. Chyba muszę zacząć jakiś odzywek używać żeby mi wygładzily je z deczka bo zwariuje z tym puchem .

Stary 2017-06-28, 06:05   #2265
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz tez nie spie. Nogi mi drentwialy i nie moglam miejsca znaleźć. Kręgosłup troszke mniej boli ale dlatego że leżę a do tego się już przyzwyczaił.

Hehe z tą obrozą niezły pomysł chyba gdzieś u rodziców po moim psie zostało bo była za długa muszę poszukać.

Co do tego że jak jest zgaga to maluch bedzie miał bujną czupryne. Nie wierzę moja bratowa miała mega zgagi a młody łysy. Pierwsze włosy dopiero chyba wyszły jak miał ponad rok. I do tego ma mega jasne że brwi wcale nie widać. Żartuje że mu dorysuje.

Miłego dnia życzę. Do południa wypoczywam po południu posiedze troszkę bo jestem sama więc nie chce ryzykować.

Mąż zapowiedział że w ten weekend bierze mnie na długi spacer. Jestem ciekawa czy wie co mówi bo w razie co 13 kg więcej będzie musiał podnieść. Nie chce mu się pracować i mam urodzić ale jak na razie cisza nic nie czuję. Ale ja od początku nic nie czułam że coś się dzieje.

W poniedziałek mam planowaną wizyte u ginki i mówiła że nie dotrwam ahhh super byłoby zrobić jej niespodziankę.

Chilli z małym bedzie dobrze lepiej że teraz wykryli niż miałabys wyjść ze szpitala i poźniej wracać i młodego zostawić.

Heh ja miałam dziś pierwszy raz sen porodu ale pamietam tylko że rodziłam we wannie i dobrze nie weszłam a już byłam po. Nic więcej mi się nie pokazało.
Ja ostatni dzień w domu. Wszystko wysprzątane, pranie zrobione, prasowanie też.

Umyje sobie głowę, ogolę nogi i dopakuje sweter, tel, nakładki i smoczek. No i jestem gotowa... szok...
Nie wiem czy brać laktator czy nie.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Mój syn jak się urodził mial ciemne włosy wpadające w rudy pod światło tak jak ja teraz mam. A obecnie ma blond jak ja kiedy byłam mała . Oczy ma niebieskie po mnie. Rysy twarzy ma moje bardziej nosek mój. Niejadkowosc i płaczliwość ma po mojej sis najmłodszej . Duże oczy ma po mojej średniej sis
Jestem ciekawa jaki będzie jego brat. Podobno na usg w 4D jest podobny do brata Ciężko mi jakoś ocenić.
Wysoki jest po Tzcie choć w sumie u mnie w domu to jest rozpiętość dziwna we wzrostach.
Ja się urodziłam 57cm a teraz mam 160cm . Moja sis średnia się urodziła najkrótsza z nas jakieś 50cm a ma jakieś 168cm. Najmłodsza sis ma 180cm, brat średni ma 190cm, najmłodszy brat nie wiem ile ma ale myśle ze nie ma 180cm muszę go zapytać
Mój ojciec nie jest wysoki nie ma napewno 180cm a mama z tych wyższych kobiet powyżej 170cm .

U Tz oboje rodziców nie wysocy. Tz wysoki. Jego bracia średniowysocy. Tz 184cm oni coś koło 180 może mniej.
Ale dziadkowie byli wysocy u Tz .
Co do włosów jeszcze to ja od zawsze miałam dużo włosów . A teraz poprostu bije rekordy. Nie wiem co z nimi robić . Chamsko się jakoś teraz mi kręcą. Ciagle nosze spięte bo wyprostowanie ich to masakra. I mam takie spuszone mocno. Chyba muszę zacząć jakiś odzywek używać żeby mi wygładzily je z deczka bo zwariuje z tym puchem .

To z tym wzrostem u Ciebie jest jak u mnie!

Ja 57 cm - 161 cm (2,5kg)
Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)
sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry
Stary 2017-06-28, 06:20   #2266
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pychota ja co prawda wolę ruskie czy z kapustą i grzybami ale nie pogardzila bym teraz z jagodami i śmietaną

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko

Ciekawe kiedy mi przyjdą naklejki na ścianę

Ja tez od kilku dni wielkie sprzątanie. Mycie okien. Wyszorowalam wczoraj kuchnie tesciowej i nic mnie nie rusza ani nie boli 😅nawet mąż się ze mnie śmiał wczoraj ze twarda jestem

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dywan zaakceptowany
Pięknie się prezentuje!
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam o Wasze kciuki bo maly zzolkl bardziej musze karmic co 2h a chce jutro wyjsc wlasnie skonczylam wycie pol godzinne podcprysznicem cycki mam biedne masakra moj bratvkupil mi medele elektryczna wielka niespodzianka masakra

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca 😘

Kciuki oby szybko przeszło. Smaruj piersi lanolina albo betaphenem.
Cytat:
Ja miałam potworna noc. Nie spałam nic. Zasnęłam już o świcie o 5:30 i spałam z przerwami co godzinę półtorej do 13:40 .
W nocy miałam zgagę plus skurcze. Byłam 3 razy w kiblu na dwójkę. Miałam ochotę wymiotować i byłam głodna jak cholera. Jak spałam w końcu to czułam skurcze przez sen ale nie miałam siły się podnieść. Jestem tak słaba ze masakra . Wszystko się we mnie telepalo i było mi w cholerę zimno.
Tz mnie wkur miał jechać ze starszakiem do parku , a poszedł spać. Kurna książę co jak nie spi 10h to ma focha
Ciekawe co ja mam powiedzieć.
Marze o tym żeby w końcu zrzucić ten brzuch i wrócić do swojej starej mocy i mieć wszystkich w dupie.
Jak wstałam to zamiast zapytać mnie co się w nocy ze mną działo to pierwsze pytanie co znów zamawiałam na iherb i w sklepach
Byłam tak wściekła ze pozmywałam stertę garów

Vadi- wow ale masz super hemo . Tez takie miałam dobre ze starszakiem w ciąży. Nie wiem dlaczego teraz mam takie do kitu
Dywan super

Xzora - fajna torba i ubrania tez super. Masz mega zgrabne nogi. Szkoda ze moje fajne nogi zamieniły się w świnskie nóżki ale widocznie musiały takie być żeby dźwignąć ten brzuch.

Brawa dziewczyny za Wasze wizyty oraz za cukrzyce 🏻 oby cholerstwo zniknęło raz na zawsze 🏻

Nulka - rozwalasz system normalnie
Bez kitu ja bym się bała ze kichne i urodzę
Widocznie masz bardzo silny organizm

Chilli - kciuki za małego i Twoje cycki 🏻
Brawa dla brata za laktator . Miał facet gest 🏻
Odciągaj swoje mleko i dawaj z butli. W domu sobie potem nauczysz go przystawiać na spokojnie

Ja w szpitalu tez dałam mm ale mały zwymiotował i nie tolerował mm kompletnie wiec dobrze ze miałam laktator od razu ze sobą .

Witaminy biorę prenatalne plus dha od początku ciąży i będę brać jeszcze długo po porodzie .

Co do fotelików i leżenia na płasko to ja zauważyłam ze tutaj często rodzice chodzą na spacery w fotelikach.
Mojej sis mały w gondoli darł się i nie było dla niego spacerowania wtedy. Dopiero jak sis włożyła go w fotelik po jakimś czasie to zaakceptował spacery.
Ja miałam taki bujaczek niby od urodzenia , ale tez miał lekkie wgłębienie , ale w kryzysowych sytuacjach kiedy już padalam na twarz używałam go . Teraz nie mam żadnych takich sprzętów, tzn.mam ale nie umylam .

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Tule :/

Będzie słodko mój pęcherz jest tak biedny , ze po porodzie chyba czeka mnie przeszczep jego :/

Morelle - piękny strój kąpielowy

Devilek - super ze dywan zakupiony 🏻

Ja nie lubię zbytnio pierogów. Nie jestem taka kluskowa i mączna za bardzo. Owoce gotowane średnio mi podchodzą tez. A pierogi z czereśniami są tutaj często bo Amerykanie wiśnie słabo znają . Częściej właśnie są z czereśniami . Ja uwielbiam lody z czereśniami
Najbardziej uwielbiam jednak leśne owoce
Siostra mi ostatnio pokazała ze nazbierała koszyczek poziomek . Boshhh ale bym zjadła sobie poziomek :ślina: tutaj nie ma. Nie spotkałam się z tym.
Nie wspomnę o tym ze porzeczki tutaj to jakby złoto i za malutki koszyczek na dwa gryzy płaci się fortunę .

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Obroża na kleszcze dla dziecka mnie zabiła

Współczuję jak długo nie spisz ja ostatnio wieczorem tez nie mogę zasnąć a już o 2 w nocy jestem wyspana. ..

Cytat:

Zdrowia!

Z paulina w ciąży miałam 2 tygodnie zgagi była lysa. Teraz wogole jeszxze nie miałam także Mateuszek będzie pewnie też lysy😅

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość

Kochana u mnie to samo mąż ma zielone oczy ja brązowe. Paulina niebieskie. Ale moja mama i teściowa mają niebieskie. Włosy ma ciemny blond a my z męzem ciemne 😊
Po porodzie córka to był cały tatuś teraz wkoncu troszkę zrobiła się podobna do mnie 😊
Cytat:

Umyje sobie głowę, ogolę nogi i dopakuje sweter, tel, nakładki i smoczek. No i jestem gotowa... szok...

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)
sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry
Kurcze to już!
Ja niby tez szykuje wszystko ze jutro zostane ale wątpię w to😕 ostatnie prania się robią. Jadę po teściowa to zrobię większe zakupy. Dom ogarnięty. Mąż przeszkolony co ma gdzue😅 mogę rodzic😅

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 06:22   #2267
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)

sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry

Omg to już
Bierz laktator you Never know. Może się przyda może nie .

Hehe rozpiętość wzrostowa zaskakująca tak samo

Ja mam trochę brudno w chacie. Może będę mieć dziś więcej siły niż wczoraj.
Może jak wrócę z wizyty to będę mieć lepszy humor. Może coś będę wiedzieć w końcu konkretnego.

Stary 2017-06-28, 06:24   #2268
morelle_
Zakorzenienie

No to czekamy na kolejne baby
Może w jeden dzień dwa się wstrzelą

ps. teraz to mnie załamałaś bo teściowa też ma niebieskie... nie chce, żeby miała po niej

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Omg to już
Bierz laktator you Never know. Może się przyda może nie .

Hehe rozpiętość wzrostowa zaskakująca tak samo

Ja mam trochę brudno w chacie. Może będę mieć dziś więcej siły niż wczoraj.
Może jak wrócę z wizyty to będę mieć lepszy humor. Może coś będę wiedzieć w końcu konkretnego.

No to wezmę, dzięki za radę

Za ile godzin masz wizytę?
Stary 2017-06-28, 06:30   #2269
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Wow to faktycznie. Teraz to w ogóle nic nie wiem, bo nastawiałam się na piwne heheh

Mój ojciec też miał kurcze niebieskie, mąż też.

Ale coś w tym jest bo moja mama brązowe, a sis ma zielone hhehe

Bry
U mnie teściu włosy czarne i oczy tez a TZ i jego siostra niebieskie oczy i jasne włosy po matce może wyjść różnie. Mama mowila ze ja po urodzeniu byłam podobna do dziadka

Cytat:

Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)

sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry

Fajnie masz ze możesz się przygotować mi zostało 10dni. Nie biorę laktatora bo położna mowila ze nie potrzebny
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-28, 06:34   #2270
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie teściu włosy czarne i oczy tez a TZ i jego siostra niebieskie oczy i jasne włosy po matce może wyjść różnie. Mama mowila ze ja po urodzeniu byłam podobna do dziadka

Fajnie masz ze możesz się przygotować mi zostało 10dni. Nie biorę laktatora bo położna mowila ze nie potrzebny
Faktycznie nie ma zasady. A szkoda, wolałabym syna podobnego do męża, a córkę do mnie
Stary 2017-06-28, 06:40   #2271
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Idę dziś na pierwsze ktg Chciałam jak najwcześniejsza godzinę, żeby mąż mógł ze mną pojechać i kicha. Zadzwoniłam 7:10 (rejestracja od 7:00), prywatna klinika, a pierwszy wolna godzina to 10:00. Nastepnym razem dzwonię 7:01 :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 06:42   #2272
baby2
Rozeznanie

Morelle szok już jutro
Mi się wydaje że jeszcze tak daleko a tu raptem 2 tygodnie i Maja będzie z nami, cały czas jakiś to do mnie nie dochodzi.

Była pani ordynator, idę do domu
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 06:45   #2273
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)
sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry
Jestem ciekawa czy bedziesz druga czy ktoś ci się wciśnie w kolejkę hehe mam nadzieję że nie ja. Ja ciągle nie wierzę że to już.

Co do wygladu malej też jestem ciekawa do kogo będzie podobna. Mąż chcę żeby do mnie bo dziewczynka a ja myślę że troche z mamy i trochę z taty. Na początku dzieci mają niebieskie oczy później to się zmienia.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 06:46   #2274
baby2
Rozeznanie

Morelle a laktatora nie może ci mąż w razie czego przywieźć? sporo miejsca pewnie zajmuje. Ja nie biorę, zresztą u nas w szpitalu mają medele elektryczne i jak coś to można korzystać.
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 06:57   #2275
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Morelle szok już jutro

Mi się wydaje że jeszcze tak daleko a tu raptem 2 tygodnie i Maja będzie z nami, cały czas jakiś to do mnie nie dochodzi.

Super ze idziesz do domu

Cytat:
Faktycznie nie ma zasady. A szkoda, wolałabym syna podobnego do męża, a córkę do mnie

Zeby można bylo tak wybierać

Córka jak podobna do ojca to niby ma szczęście w życiu

Kupujecie sab simplex na kolki?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:01   #2276
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super ze idziesz do domu

Nie kupuje. Mam cicha nadzieje ze będzie bez kolek jak u córki. Moja miała raz problem z brzuszkiem podałam dicoflor i wszystko było ok .

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:08   #2277
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Mąż 51 cm - 191 cm (3kg)
sis 52 cm - 152 cm (3kg)

Bądź tu człowieku mądry
Jak macie niedaleko szpital to ja bym nie brała, mąż w razie czego może dowieźć

Cytat:
Morelle szok już jutro

Super! Czyli wszystko okej?

Ja żadnych leków dla dziecka nie kupuję, apteki są wszędzie dostępne, a i tak nic dziecku nie podam bez konsultacji z lekarzem. Nawet nie wiem czy będzie potrzebne, a potem bym wyrzucała

Stary 2017-06-28, 07:26   #2278
Mała!
Zakorzenienie

Cześć
kurcze dziś 28.06 a obstawiałam u siebie tą date jak byłam w szpitalu a tu nic

Morelle
Ja.jak.wiesz urode mam ppdobns do Ciebie... s syn mieszany, ale po tacie ma włosy i niebieskie oczy, tak że :/
Trzymam kciuki za jutro!

Nulka
Za Was też kciuki

Sam
Wspołczuje nocki

Darietta
Fajnie, ze zaczynasz wiecej robic... mam nadzieje, ze plecy juz ok?

Ja miałam przespana noc, ale przy kazdym.ruchu mocny skurcz I pobudka... takich mocnych skurczy z Tymonem nie pamietam...
Dziś też będę " mościć gniazdo " podlogi pomyje, przetre okna, kurze, pranie I prasowanie I obiad

Tymon pojechal na wycieczke, fajnie ma mąż w pracy, a ja ide pić kawe I skonczyc sorbet...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:38   #2279
cashmere
Zakorzenienie

BABY extra ze wychodzisz! Dobrze już się czujesz?

Ja sab simplex nie kupuje. W nim jest ten sam składnik co np.w Espumisanie, nie warto przepłacać.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-28, 07:43   #2280
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Idę dziś na pierwsze ktg Chciałam jak najwcześniejsza godzinę, żeby mąż mógł ze mną pojechać i kicha. Zadzwoniłam 7:10 (rejestracja od 7:00), prywatna klinika, a pierwszy wolna godzina to 10:00. Nastepnym razem dzwonię 7:01 :P
Trzymam kciuki!!!
Mój był raz ze mną, w sumie to na początku jest fascynujące, a potem rutyna

Cytat:
Morelle szok już jutro

Super, że idziesz do domu!
2 tyg zleci jak z bicza strzelił

Cytat:
Jestem ciekawa czy bedziesz druga czy ktoś ci się wciśnie w kolejkę hehe mam nadzieję że nie ja. Ja ciągle nie wierzę że to już.

Co do wygladu malej też jestem ciekawa do kogo będzie podobna. Mąż chcę żeby do mnie bo dziewczynka a ja myślę że troche z mamy i trochę z taty. Na początku dzieci mają niebieskie oczy później to się zmienia.
Ja miałam od razu ciemne Ale fakt, że kolor się zmienia

Cytat:
Morelle a laktatora nie może ci mąż w razie czego przywieźć? sporo miejsca pewnie zajmuje. Ja nie biorę, zresztą u nas w szpitalu mają medele elektryczne i jak coś to można korzystać.
Właśnie spakowałam torbę pt. "do dowiezienia". Schowam tam rzeczy na wyjście ze szpitala, laktator, butelkę i termometr.

Cytat:
Super ze idziesz do domu

Ja jestem podobna do mamy, sis do ojca i raczej to ja mam więcej szczęścia Nie wierzę w takie zabobony

Ja nie. Jak będzie taka potrzeba to sobie załatwię. Kupiłam już wszystkie inne możliwe leki w razie "w".

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Jak macie niedaleko szpital to ja bym nie brała, mąż w razie czego może dowieźć

Super! Czyli wszystko okej?

Ja żadnych leków dla dziecka nie kupuję, apteki są wszędzie dostępne, a i tak nic dziecku nie podam bez konsultacji z lekarzem. Nawet nie wiem czy będzie potrzebne, a potem bym wyrzucała

Właśnie szpital jest w miarę blisko, ale mój mąż nie będzie w domu tylko u mojej mamy bo stamtąd jest bliżej. Będzie na miejscu we wro, bezsensu, żeby siedział tu sam na tej wsi

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć
kurcze dziś 28.06 a obstawiałam u siebie tą date jak byłam w szpitalu a tu nic

Morelle
Ja.jak.wiesz urode mam ppdobns do Ciebie... s syn mieszany, ale po tacie ma włosy i niebieskie oczy, tak że :/
Trzymam kciuki za jutro!

Nulka
Za Was też kciuki

Sam
Wspołczuje nocki

Darietta
Fajnie, ze zaczynasz wiecej robic... mam nadzieje, ze plecy juz ok?

Ja miałam przespana noc, ale przy kazdym.ruchu mocny skurcz I pobudka... takich mocnych skurczy z Tymonem nie pamietam...
Dziś też będę " mościć gniazdo " podlogi pomyje, przetre okna, kurze, pranie I prasowanie I obiad

Tymon pojechal na wycieczke, fajnie ma mąż w pracy, a ja ide pić kawe I skonczyc sorbet...

No tak, obie jesteśmy ala ciapate

I widzę, że podobne heheh wyszorowałam lodówkę, kubeł na śmieci, poskładałam ubrania, dopakowałam torbę, zrobiłam zupę i chodzę po pokojach szukając co jeszcze mogę sprzątnąć

Na razie zrobiłam sobie cappuccino
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości