![]() |
#2281 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]() A musli są super! ![]() Cytat:
![]() A big milk to iwesz takie tyci pory przed jedzeniem rano więcej ![]()
![]() |
#2282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do serka: białko 22g tłuszcz 12g węglowodany 3g
![]() |
#2283 |
Rozeznanie
|
U:
Śniadanie; owsianka (30g płatków, 20g musli, 10g otrąb) z serkiem wiejskim (100g) z suszonymi morelami, ciemnymi winogronami, jabłkiem 2Śniadanie: jogurt Diat + 30g BF, jabłko - uwielbiam Diaty ![]() obiad; 1,5kotleta z piersi kurczaka + kasza jęczmienna + surówka z buraczków i papryki (wymysł mojej mamy:P), jabłko podwieczorek (na mieście): jogurt 250g (wiśnia z żeń szeniem) + lody grycana (mleczna czekolada, straciatella), puszka coca coli light (rozdawali na mieśćie ![]() kolacja: 2 duże kromki chleba ze słonecznikiem posmarowane grubo chudym twarogiem z 2 plastrami wędliny ( niewiem jak sie zwie ![]() hmm teraz tez podjadam truskawki ![]() w międzyczasie chrupałam sobie migdały |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Dziesiejsze R, przynajmniej bez słodyczy. Proszę oczywiście o ocenę:
1. Garść BF i Zdrowego Błonnika, wieśniak lekki, kiwi, marchewka 2. No tu tak średnio, bo chyba za mało węgli zjadłam na śniadanie: Tosty z 4 kromek chleba tostowego trzy ziarna (ten chleb nie za bardzo na R, bo cukier ma i ogolnie chyba to brzydkie ww są :P), 2 duże plastry polędwicy, 50g twarogu chudego ze szczypiorkiem, trochę ketchupou, pomidor 3. 3/4 szklanki makaronu pełnoziarnistego z jagodami, startym małym jabłuszkiem i wieśniak do tego. 4. Serek homo nat z migdałami i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem. 5. Tu nie wiedziałam co zrobić bo miałam isc biegac a za godzinę powinnam cos zjesc, a wiedzialam, ze dojscie na awf, rozciaganie, bieganie i powrot zajmie mi ze 2 h, wiec zjadłam jakieś 50g szynki z indyka z chranem, 2 listki sałaty. 6. 50g polędwicy, pomidor, sałata, pól szklanki jogurtu nat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za ocenę ![]() Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, co poprawiłaś, jednak nie zamierzam się rygorystycznie redukować, bo nic dobrego mi z tego nie wyszło. I tak kalorycznie jest pewnie poniżej mojego zapotrzebowania ![]()
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: 2jajka, 50g twarogu chudego, pomidor, szczypior IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, duży ogórek (po ćw.) Obiad: pierś z kurczaka + 3orzechy włoskie + sałatka z 1pomidora, 3rzodkiewek, 3łyżeczek j.nat., octu i przypraw Podwieczorek: twarożek domowy (150g) + 15migdałów + pomidor Kolacji nie ma, bo nie mogłam się przełamać co do godziny ![]() Poza tym przydałoby się urozmaicić warzywa ![]()
#2287 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie , od prawie 2 miesięcy jestem na diecie a schudłam zaledwie 5 kilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Piszecie dziewczyny,że jecie sporo orzechów włoskich i ja sobie zakupiłam coby mieszać z wieśniakiem na 2 sniadanie ale jak przeczytalam ile te orzechy maja kalorii to jestem w szoku.
Mozecie mi wyjasnic czy orzechy sa zalecane na redukcji czy tez nie? A jezeli tak to jaki haczyk w tym tkwi? Sa kaloryczne ale je jecie ![]() Z gory dziekuje za wyjasnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
każda dieta powinna być odpowiednie zbilansowana ,a co za tym idzie muszą się w niej znajdować zarówno białka, tłuszcze jak i węglowodany. Jeśli chodzi o tłuszcze to wybieramy te zdrowe np. oliwę z oliwek i właśnie orzechy, gdyż zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
orzechy dlatego, że mają NNKT, a oprócz tego są bardzo, bardzo zdrowe (żelazo, magnez, etc.) Nie wiem czy akurat z tym mam rację, ale wydaje mi się też, że orzechy zabierają dużo kalorii, które organizm zużywa, żeby je strawić.
Moje R dzisiejsze: trzy kromki razowego z serkiem homo, pomidorem i sporą ilością cebuli (no musiałam ![]() 2ś: wieśniak, kilka truskawek 3ś: kalarepa na surowo, szklanka zupy warzywnej na włoszczyźnie: kalafior, fasolka, brukselka, kalarepa, trochę młodej kapusty ![]() obiad: u mamy, więc nie wiem co będzie, na pewno bez sosu, za to dużo warzyw kolacja: kanapka z tuńczykiem wsw do tego: kawa z mlekiem (głowa mnie boli, a kawa mi pomaga, nie chcę brać tabletek), dużo wody niskosodowej aerobik w wodzie 45 min.
#2291 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wyjaśnienie
![]() I mam pytanie: czy taka potrawa: młoda kapusta duszona z : piersia kurczaka,pomidorami,cebul ką,papryką,łyżką koncentratu pomidorowego do tego szynka podsmażona na oliwie z oliwek jako substytut kiełbaski to odpowiednie danie obiadowe na R? |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Rozeznanie
|
dżizys ^^ u mnie dziś baardzo owocowe i prawie nieurozmaicone xd U, ale jestem sama w domu i nic mi się nie chce, a poza tym owoce są moim ulubionym jedzeniem
![]() 1. 200g wieśniaka, zielone jabłko, 2. jabłko 3. około 800g truskawek, jogurt naturalny 0% z cukrem waniliowym, 50g twarogu chudego. 4. homo naturalny z łyżeczką kakaa naturalnego 5. tuńczyk w sosie własnym, kromka razowca
#2294 |
Raczkowanie
|
U:
I 150 g serka homo naturalnego z 30 g BF i 30 g podróbek cookie crisp; marchewka. II Kaszka manna czekoladowa (kupna), 30 g migdałów; jabłko. III 4 małe ziemniaczki młode, 3 paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchwi. IV Lody mieszane (różne smaki) w rożku; miseczka truskawek polanych jogurtem naturalnym. V Jajecznica z 2 jajek, duża kromka chleba razowego; 3 rzodkiewki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Rozeznanie
|
U
1. serek wiejski 200g + duuża micha truskawek + 250 ml mleka 0,5% 2. talerz warzyw gotowanych na wodzie + gryz kurczaka gotowanego + dużo truskawek plasterek makowca (ale był pyyychaaa ![]() kawa z dużą ilością mleka 0,5% 3. grahamka z 2 plasterkami chudej szyneczki + troche sałatki żydowskiej pod szyneczke;P 4. tuńczyk w sosie slodko-kwasnym + kromka ciemnego pieczywa z sałatą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie (6:30): ok. 50g chudego twarogu, owsianka (2/3 szklanki mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + 2 łyżki otrąb pszennych), ok. 100g truskawek, jabłko II śniadanie (10:50): 150g wiejskiego lekkiego, jabłko obiad (15:30): ok. 100g chudego twarogu + ok. 300g truskawek + 40-45g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem) podwieczorek (17:30): 2 czerwone papryki, garść orzeszków kolacja (19:30): ok. 50g chudego twarogu, 2 pomidory
#2297 |
Rozeznanie
|
ych, to moze ja sie zaczne tutaj wpisywac, moze dzieki temu zrozumiem, ze jednak warto jesc.
Śniadanie: Nic II Śniadanie: Tymbark Po szkole: troszcze kmakaronu z tuńczykiem i serem, 2 monte, kilka truskawek, kawałek chleba z masłem, serem i pomidorem. No i do 16 tyle zjadłam ![]() po 18 będzie dopiero obiad pozdrawiam ![]()
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
U mnie dziś P w takiej postaci:
Śniadanie: Owsianka: 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, 180 g waniliowego homo, truskawki, Granola owocowa potem pisałam kolokwium i byłam tak masakrycznie zestresowana, że nie myślałam o jedzeniu ![]() ![]() II śniadanie: Trzy kanapki z serkiem Almette, polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem Banan Jabłko Obiad: Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym Pierożki tortellini z mięsem i sosem 4 sery Surówka z różnych warzyw i z oliwą z oliwek Deser: Dwie gałki lodów - toffi i śmietankowe, z truskawkami Podwieczorek: Grahamka z dużą ilością twarożku, sałatą, pomidorem, ogórkiem Reszta twarożku z opakowania Piątnicy Kinder Bueno White Orzechy Idę na koncert, a jak wrócę, to sobie może zrobię tosty z opiekacza obtoczone w jajku, z serem i szynką, i do tego surówkę jak na obiad Potem zaś podjadać będę orzeszki ucząc się radośnie, tak bowiem mam w zwyczaju po kolacji czynić ![]()
#2299 |
Zadomowienie
|
U:
1. bran flakesy 60g, banany suszone 15g z mlekiem 2. duze jablko, 500g truskawek 3. 170g kurczaka w kawalkach + opakowanie warzyw na patelnię 4. dluga grahamka, polowa z tuńczykiem, polowa z lososiem wędzonym 5.jeszcze nie wiem, coś lekkiego |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę, wczoraj chyba za mało zjadłam, bo dziś mam taaaaaaaki apetyt, że konia z kopytami bym pochłonęła :O Wydaje mi się, że jak na R/U zjadłam zdecydowanie za duzo ![]() 1. owsianka: 1 otrąb, 1 owsianych, 2 orkiszowych, 1/2 błonnika, kawałki rabarbaru, 1/2 jabłka, 150 g jogurtu nat. 65g twarogu chudego, 3,5 łyżki BF, miseczka truskawek (jakieś 250g); kromka razowca ze słonecznikeim z szynką, sałatą, ketchupem, kawa zbozowa z mlekiem 2. grahamka posmarowana chudym twarogiem, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata, 1/2 jabłka, kromka razowca ze słonecznikiem z twarogiem chudym, szynką drobiową, sałatą 3. 2 łyzki lanych klusek, duuuża porcja leczo z mięsem wieprzowym, bułeczka orkiszowa (mała, może 50g), kromka razowca z szynką, sałatą, ketchupem, 5 truskawek kawa z duuużą ilością mleka 4. miseczka truskawek (250g), 150g homo, 2 łyżeczki masła orzechowego, 4 nerkowce 5. 1/2 puszki tuńczyka wsw, pomidor, odrobina ketchupu No U jak w pysk strzelił, chyba będzie trzeba pobiegać
![]()
#2301 |
Zakorzenienie
|
U.
1. Ciemna bulka z ziarnami. Połowa z serkiem Freskiem z ziołami/ szczypiorkiem (sporo tego serka ![]() ![]() 2. Talerz takiej zupy z gotowanej młodej kapusty. (A dokładniej była to kapusta ugotowana tylko na kostce rosołowej) 3. Lód Świrus Jogurtowo- wiśniowy 4. Wiejski lekki i pare (około 7) mini sucharków (jeden 8 kcal) + (może) pomidor, ogórek. Między tym wszystkim wpadło jeszcze około 6 mini sucharków i pare truskawek. Czy to wystarczająco duzo, czy powinnam coś jeszcze zjeść ?
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży ogórek, szczypior IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, ogórek (po ćw.) Obiad: twarożek domowy(150g), więcej niż 3orzechy włoskie, duży pomidor Podwieczorek: pierś z kurczaka z cebulką, duży ogórek, łyżka oliwy z oliwek będzie: Kolacja: wiejski lekki z cynamonem. ![]()
#2305 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolację przyzwyczaiłam się jesc małą, bo wypada około 22:00, chociaż wczoraj miałam ochotę na więcej, ale dałam radę ![]() Dzisiaj wydaje mi się dużo pieczywa, ale cieszę się z tego, że rozłozylam je jakoś na cały dzień, a nie tak jak zwykle pół bochenka chleba na noc... ![]() ![]() Ogólnie źle się czuję, bo obiedzie było mi strasznie ciężko na żołądku, ale na pociechę zjadłam truskawki i już mi lekko ![]() A zeby mi to pieczywo po głowie nie chodziło to idę pobiegać chociaz pół godzinki ![]()
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Izka dzia za ocene
![]() Bułka zwykła, nie wiem czy duża, raczej taka normalna. Przed ED jadłam duuużo duuuuuuzo wiecej, bez podziału na posiłki a jak chceiałam i miałam na cos ochote to poprosty jadlam. I raczej nie jetem z tych jedzących jak wrobelki... ![]() ![]()
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Rozeznanie
|
Moje U, sponsorowane przez dwuznak CZ, jak czekolada gorzka z morelami
![]() 1) owsiano- otrębianka z ziaranami słonecznika, marchewka, mała brzoskwinka (swoją drogą to jem takie sniadanie od pół roku a to i tak nadal mój ulubiony posiłek dnia ;-)) 2) dwie malutkie grahamki z gotowaną piersią z kurczaka, sałatą i połową zielonego ogórka i czerwoną papryka 3) serek homo straciatella i marchewka 4) talerz krupniku na kaszy, gotowane mięso na którym ów krupnik był gotowany deser: 4 kostki gorzkiej czekolady z morelami, 2 herbatniki z cukrem, 250 ml budyniu czekoladowego gotowanego pół na pół z wodą i ze słodzikiem- ![]() ![]() 5) 125 gr twarożku chudego z pilosa z rzodkiewką, pomidor, pół grahamki no i nie wytrzymałam: prawie 2 godziny jazdy rowerem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.