![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
No to ja niestety wiem niewiele wiecej niz reszta - wszyscy czekamy na nowy wizerunek galerii
![]() ![]()
#2282 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkim dziewczynom, które zostaly przyjęte do różnych galerii
![]() A ja dostalam odmowę z Paki ![]() ![]() Ale muszę przyznać, że to pierwsza odmowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Ja nic nie wiem i zdaje się, że nie tak prosto cokolwiek się dowiedzieć, zwłaszcza, że forum nie działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Rozeznanie
|
Nie wierzę! No ale masz Ars i Trendy, a tam na sprzedaż raczej nie można narzekać
![]() A powiedz mi kiedy dostałaś odmowę i kiedy mniej więcej wysyłałaś zgłoszenie? Bo też czekam na odpowiedź, co prawda nie z biżutami, ale jednak ![]()
#2285 |
Wtajemniczenie
|
ja mam odmowe ze wszytskiego gdzie poslalam procz trendy, bo tam nie wyslalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgloszenie wyslalam jakos w listopadzie....a odpowiedzieli pare dni temu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zadomowienie
|
Poppy , no ale ,że odmowa to trochę szok
![]() ![]() ![]() No ale tak biorąc pod uwagę bizutki typu broszki z metki to Ty tam zupełnie jednak nie pasujesz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_kati Czas edycji: 2010-02-14 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Popppy też tak mi się jakoś skojarzyły broszki metki i inne pakamerowe dziwolągi
![]() ![]()
#2289 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które zostały przyjęte do galerii - gratulacje Wam wszystkim!
A tym, którym odmówiono powiem tylko żeby się nie przejmowac i dalej robić swoje. Kiedy miałam pomysły, chęci i mozliwości żeby coś robić, to arsneo nie odpowiedziało wcale, a pakamera odpisała że nie. Wtedy o trendy tylko marzyłam... Za to kiedy miałam 3 miesiące z zycia wyjete to arsneo się zgłosiło i trendy prawie jednocześnie... Więc wiecie... różnie i dziwnie to się wszystko układa. Ale życze wszystkim tej radości z przyjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam kliknięcie na "Nowości" ![]() ![]() A opóźnienia w moderacji to tylko kwestia kilku ostatnich dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zadomowienie
|
clementinne skoro wielu klientów galerii nie potrafi sobie wyobrazić wielkości przedmiotu choć wymiary ma podane w opisie i zdjęcia obrazujące rozmiar albo narzeka ze srebro jest nieprofesjonalnie wyczyszczone choć jak byk jest napisane że zostało zaoksydowane to co się dziwić? wiele osób nauczyło sie chodzić na skróty i nie wysilać za bardzo- wchodzi- widzi prawie zawsze to samo- te same tematy, te same twarze w polach, które powinny zachęcić do pozostania chwilkę dłużej i wydania kasy. Przyznam, ze po burzliwej dyskusji ze znajomą musiałam przyznać jej racje :/ Ona stwierdziła po prostu ze jej się nie chce grzebać i przeszukiwać całej galerii i jeśli na pierwszej stronie nic jej nie zachwyci idzie gdzie indziej- i chyba pod tym względem nie jest wyjątkiem niestety.
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2010-02-15 o 01:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ok...zatem która galeria jej zdaniem ma idealną pierwszą stronę? Pakamera - strona główna jest właściwie martwa. Maciupeńkie miniatureczki, zmieniane czasami, trzeba wejść w nowości. Decobazaar - to samo, na głównej jest ledwie kilka zdjęć, zmienianych raz na tydzien albo rzadziej. Trzeba wejść w daną kategorię. Wylęgarnia - to samo. Na głównej trochę miniaturek, ale nic konkretnego, i to nie są bieżące nowości. Trzeba wejść w nowości. Kuferart - maleńkie miniatureczki zmieniane od czasu do czasu, trzeba wejść w nowości. I tak dalej.....w porównaniu z tymi Modna ma bardzo elastyczną stronę główną: bo i 18 nowości non stop dodających się na głównej i 12 najlepszych prac, zmieniających się zależnie od głosowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast Modna niby postawiła na jakąś dynamikę (np trendy i tematy), jednak nie są aktualizowane. Nie chodzi o to, żeby zmieniać co tydzień, ale jeśli klient klika raz na 2 tygodnie albo raz na miesiąc i widzi to samo, to wówczas powstaje wrażenie martwoty. Poza tym kwestia 3 projektantów na stonie też jest dość dziwna. Jest w Modnej mnóstwo osób, które zasłużyły na stronę główną. Myślę, że najwięcej życia zdradza Trendy i AN. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
www.dulcedo.pl
|
Szczerze nie do końca się zgodzę, polecani Artyści faktycznie są tacy sami ciagle, a i Trendy sie nie zmieniają było dużo pomysłów, ale żaden niezrealizowany więc nie zgodziłabym się, że wygląda to tak bosko. Fakt, że ja np. mam tam lepszy konfort jeśli chodzi o przeglądanie prac niż w niektórych galeriach, ale Modna powina się spiąć, bo traci potencjał.
#2297 |
Wtajemniczenie
|
kiedys ktos tu pytal, czemu w kategoriach - tych z flasha na gorze, np wire wrapping czy torebki, ciagle sa te same przedmioty. Maciek odpowiedzial, ze oztsaly one wybrane, nie sa to wszytskie rzeczy spod tej kategori. I to jest fakt. Ja robie wrapki, ale zaden nie byl nigdy na liscie po kliknieciu w ten panel, poniewaz w czasie gdy panel byl robiony, ja wrapkow nie mialam.
Projektanci sa zawsze 3 - czasem jeden sie zmienia i to tez na stałą osobe ktora tam bywa. Nie lepiej polecac 3 artystow kazdego dnia? Kazdemu daje to mozliwosci. Karolina mowi - tam sa tylko artysci z ladnym profilowym i z ladnymi fotkami przedmiotow. Naprawde, na 4 strony projektantow sa tylko 4 takie osoby? Polecane produkty - no za to jestemy odpowidzialni sami, bo to my sobie w to klikamy, ale fakt, wiele z nich pojawia sie tam juz dobry tydzien. Moderacja tez stoi, choc wiadomo, Karolina chora. Od jakiejsc 15 wczoraj doszly tylko 3 nowe produkty, moje dodane o 15 wisza nadal jako dodane, nawet nie sa zaakceptowane. Coz sie wiec dziwic, ze wiele osob widzi modna jako stojaca w miejscyu galerie z 3 projektantami i kategoriami polecanymi (wrapy, torebki) w ktorych nic sie nie zmienia bo "CHYBA" nikt nie dodaje nic nowego? Szczerze mowiac, dopiero jak Was poczytalam, to kliklam w kategorie nowosci i zobaczylam ,ze chyba uklad jest zmieniony na wieksze ikony. Ale zeby cokolwiek zobaczyc, trzeba wejsc glebiej. Forum codziennie ma byc uruchomione wieczorem i codziennie rano czytam ten sam napis, ze nie dziala. To troche dziwaczne |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Miałam się nie wypowiadać w temacie, no ale coś tam powiem. Jako klient ( nie artysta, bo tam nie mam konta). Kupiłam kiedyś coś w modnej.
Swojego czasu lubiłam tam zaglądać. Patrzeć co nowego dziewczyny wrzucają. Przejrzałam wrapp i ogólnie sporo innych rzeczy. Ale też zauważyłam,że ciągle jest to samo na pierwszej stronie ;] Po prostu jako zwykły klient ( a wiemy jacy są) wchodząc nas stronę na której na głównej jest to samo to już sama wątpię czy dalej oglądać. Lubię kiedy miniaturki mnie zachęcają do dalszego oglądania. Lubię, kiedy jest coś nowego i dlatego klikam w nowości. W to kliknę bo nie widziałam, to może od razu przjerzę co jeszcze ciekawego ma ta osoba. To obejrzę wszystkie nowości, może będzie coś ciekawego. Niestety, mechanizm prosty i działa, nawet podświadomie. Dzięki tej dyskusji uświadomiłam sobie dlaczego lubię jedne miejsca, a inne są mi obojętne. I tak samo jest prawdopodobnie z większością klientów. Co z tego,że są nowości, skoro na głównej jest to samo? Doskonale wiem gdzie są zakładki "nowości" i "projektanci". I możecie mnie zjeść za to co piszę ![]() Dlatego tak często zaglądam do AN czy Trendy. Dlatego z podobnych względów nie przepadam za zaglądaniem do Paki - te małe miniaturki na głównej nic mi nie dają i mam wrażenie,że tam jest ciągle to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo własnie taka dynamika przyciąga. Jeśli na stronie głównej widać jakiś ruch, to klient klika, bo to coś nowego i tego jeszcze nie widział, bo coś się dzieje, ten serwis działa, skoro jest ruch, to pewnie jest sprzedaż, a człowiek zwierzątko stadne idzie tam, gdzie inni poleźli :P Tak, jak piszesz ![]() Dodam, ze lubię też arsletter, bo produkty sa jakoś tam tematycznie grupowane. Mi to pasi, sama nie wiem dlaczego ale wolę kiedy to jakoś jest sklecone w całość, aniżeli tylko wypunktowane: "Polecane nowości". Szkoda naprawdę, że Modna tak stanęła w miejscu, gdyby to tak nie utknęło w miejscu sprzedaż byłaby znacznie lepsza moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Ja mam te same odczucia co Monika. Ja rozumiem, że właścicielka galerii promuje najbardziej siebie (to normalne i w pełni zrozumiałe) i te osoby, które najwięcej sprzedają, żeby sprzedawały jeszcze więcej, ale wygląda to po prostu źle. No a najgorsze są te tematy u góry. Ja zaglądam czasem do Modnej, ale tylko do kilku wybranych osób i mam po prostu ich bezpośrednie adresy w pamięci wyszukiwarki. Do Paki zaglądam, ale też tak, że mam bezpośredni link do nowości po prostu i wyłącznie je przeglądam. Dla mnie to jest główna strona Paki, bo ta naprawdę główna po prostu nic nie wnosi. Jeśli chodzi o najlepsze rozwiązania to też uważam,że Trendy i ArsNeo, ale ze wskazaniem na Trendy, bo ta szachownica z miniaturek w AN jest zbyt nadziubdziana, mało tam widać i jeśli coś się zmienia to ja jakiś cudem tego nie zauważam właściwie. Prawdę mówiąc nie wiem czemu tak jest, ale faktem jest to, że dla mnie ta szachownica nie istnieje. Najlepiej odbieram ten pokaz slajdów w Trendy - zmienia się, człowiek czeka na następny, może sobie pogonić jak coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
Ja sie pewnie narażę.....ale dla mnie gł. strona Modnej zniechęca nie tylko klientów, ale i twórców....przynajmniej mnie....
![]() Bo po co się pchać gdzieś gdzie nie ma się szans na promowanie swoich prac.... Proszę mnie nie bić...takie mam odczucia... To nie tylko jedna strona powinna sie starac - tzn tworca....dzieki temu tworcy galeri azarabia jakby nie bylo.... Wiec jesli ktos sie stara, wrzuca duzo prac...to fajnie jest jak sie to docenia... Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-02-15 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prac polecanych na pierwszej stronie - to zle ze jakies prace pojawiaja sie na niej dluzej? Czy to nie oznacza wlasnie tego, jakie jest ich zalozenie - ze wielu osobom sie podoba? Sama Nuka pisalas - za to jestesmy sami odpowiedzialni. Wiec co? Miec pretensje do Klientow i Projektantow bo na cos glosuja? Mialam pisac wiecej, tylko po co? Znow mam wyjsc na ta niedobra? ![]() Powiem krotko: jak przeszkadzalo mi co sie dzieje w Wylu to sie wynioslam ![]()
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
nie mam pretensji do polecanych produktow, raczej tylko napsailam ,czemu sie nie zmieniaja, bo duzo osob nadal nie wie, ze pojawiaja sie tam produkty "spodobane" a nie wybrane przez Karoline
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-02-15 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jako człowiek lubię jak sie ze mna rozmawia a nie autorytarnie wprowadza pewne rzeczy-nie jak się udaje ,że mamy możliwość wyboru-lubie też być doinformowana-bo jak na razie mam wrażenie ,że obowiązki w tej galerii to mam tylko ja projektant-i że można mnie raz na jakiś czas czyms postraszyć coby za bardzo sie nie wychylać-cobym czasem nie "pyszczyła " (jak zotało nazwane domaganie sie pewnych należnych rzeczy) cenię sobie bardzej bezproblemowe podejście w innych galeriach-np.bardziej mi odpowiada decobazaar-tam ta zmiana ekspozycji jest co tydzień-newsletter wysłany jest zawsze,ba tematycznie często zgodny z obowiązującymi świętami i okazjami co do polecanych projektantów w modnej-a niech se będą na afiszu-tylko niech potem nie będzie tak żenujących sytuacji jak z KiK-że kogoś wurzucamy po kilku ostrzezeniach a równocześnie dalej ostro go promujemy na głównej wierze ,że właściciele w tym momencie na nas sapią ![]()
![]() |
#2306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie, gdyby Wyl w odpowiednim momencie przestał się zachowywac w określony sposób, to pewnie byłoby mu teraz lepiej. Każda galeria przez swoje zachowanie może stracić najbardziej istotnych projektantów. Owszem, zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał w danej galerii sprzedawać, jednak jak wiadomo poziom wówczas może być nizszy, a ponadto przecież galeria korzysta na tym, że ma jakąś znaną już w necie projektantkę. Szkoda, jeśli taka osoba ucieknie do innej galerii, bardziej przyjaznej, albo takiej co chociaż na maila odpisze :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Dla mnie Modna jakby umarła śmiercią naturalną i czy się to komuś spodoba czy nie to powiem, że nie projektanci sa winni a osoby odpowiedzialne za galerię.
Jak już ktoś w tej dyskusji wspomniał w Modnej jedynie gróźb można posłuchać. I ja też kiedyś postraszona zostałam. O pisaniu na forum Modnej już dawno zapomniałam bo również zgadzam się z tym, że znajdują się tam głównie autorytarne wypowiedzi i postanowienia władz galerii a projektanci sobie zęby strzępią niepotrzebnie. Na pierwszą stronę galerii to już patrzeć nie mogę. Ciągle te same 3 osoby to jakiś koszmar! Ja nie chcę być na 1 stronie bo nie mam na tyle prac aby się na niej znaleźć ale jest tam wielu artystów z dużą ilością prac do zaoferowania i ani raz ich zdjęcie nie znalazło się na 1 stronie. I tłumaczenie, że to dlatego bo "reszta" nie ma tak ładnych zdjęć, takich wymodelowanych och i ach to istna dziecinada. I przede wszystkim jest to bardzo nieprofesjonalne podejście. Najbardziej lubię zaglądać do Trendy bo jest tam przejrzyście i zawsze coś się dzieje ale to zawsze! To samo w AN. Jedynie do szachownicy mam takie samo ale jak dziewczyny pisały. Tylko mnie nie bijcie ![]() ![]()
AngelDesign Edytowane przez kassia27 Czas edycji: 2010-02-16 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
Kassia, ja mysle bardzo podobnie jak Ty
niedobre rzeczy dzieja sie w modnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
I ja się z Kassia zgodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
No to wywołałam burze w szklance wody.... Dziewczyny chodziło mi o to- by pokazać jak róznie odbiera galerię potencjalny klient i zwraca uwage na rzeczy, na ktore my juz czesto nawet nie reagujemy. Nie chodziło mi o to by wynurzac sie na temat funkcjonowania tej czy innej galeri z punktu widzenia projektanta i czytac uwagi że jak sie komus nie podoba to może isc gdzie indziej- to sa sprawy wg mnie do poruszania na wewnetrzych forach danej galerii.
Przyznam że dyskusja ze znajoma mnie też zmusiła do zastanowienia dlaczego w niektóre miejsca zagladam często a w inne wcale. W Trendy bardzo ale to bardzo lubie pokaz slajdów- sa zawsze ciekawie dobrane i dzieki niemu trafiłam na mase naprawde ciekawych przedmiotów których penie nrmalnie nawet bym nie znalazła. Przyznam jednak, ze miniaturki na stronie głwnej przydały by się ciut wieksze, a szalu dostaję wchodząc np w dział bizuteria gdy chce przejsć do kolejnej strony- brakuje mi tam przycisku "nastepna" a celowanie w te maleńkie cyferki jest nieco upierdliwe ![]() A ArsNeo szachownica rzeczywiscie jest mi obojetna- miniaturki zbyt małe by skusiły do wejscia ale akcje tematyczne są przygotowane ciekawie i zawsze cos sie tam dzieje. No i arsletter ciekawie przygotowany zacheca do wejscia do galerii. W Modnej lubie duze zdjecia na pierwszej stronie polecanych produktów i w nowosciach-to naprawde duzy atut tej galerii! Tematy promocyjne w których od miesiecy nic sie nie zmienia to duzy minus i wg mnie duża strata potencjału. Kuferart- pierwsza strona mnie po prostu męczy i nie wchodze dalej W pace zagladam tylko do nowosci. Decobazaar tez jakos kolorystyczmnie mnie meczy. W Brocante lubie styl strony- podoba mi sie ten styl starych koronek. Zdjęcia są duże i częste akcje tematyczne polecanie nowych projektantów albo konkursy dla klientów na plus. No i nie trzeba czekac na moderacje - to tak z punktu widzenia artysty ![]() Itd...moznaby wymieniac bez końca To akurat moje zdenie- ale prawda jest taka, że ilu klientów tyle opinii.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.