Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 06:10   #2281
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

witm widze ze nie tylko ja mam bezsenne poranki moje dziecie sie rozregulowalo jak normalnie zasypiamy kolo 22-23 i wstajemy o 8..(przesypiamy cala noc) tak wczoraj o polnocy musialam isc zjesc krome, a dzis od 5:01 nie spie.. i juz 3 kromy za mna ale nie ma tego zlego pierwszy raz zrobilam mezowi sniadanie fajnie tak posiedziec rano.. ale.. wole jak idzie do pracy jak spie bo m isie teraz teskni a tak to nawet nie wiem jak mi buzi daje
ale za to mam w brzuchu dyskoteke

aha i gratuluje wszytkim usg i dobrych wizyt lenka tobie prwaw jazdy

annnneczkaaaa P.S. za tego gofra to cie udusze
Stary 2010-04-30, 06:13   #2282
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Gratuluję zdranego prawka: oklaski:
mi się dopiero za 3 razem udało, ale bratowej za 6 więc nie jest źle

Co do tża..uwierz mi...przejdzie mu po porodzie....to samo przerabiałam.z tym że on nie wracał na noc tylko u mamusi spał. Niby mu pozwalałam na to ale w środku cos siedziało i strasznie przykro mi było jak zostawałam sama...
A jak Dominiś sie urodził gnał do domu jak piesek na łańcuszku
Ni i po drugie to sił nie miał na takie wyjścia bo i on do małego wstawał...
A teraz to juz towarzystwo sie rozpadło....wszyscy poszli w swoja strone i nawet sie nie kontaktują.......:rolleye s:

elenka...gratuluję córci....

Ja juz przed 5 miałam pobudke i spać nie mogę...
Tż juz pojechał do pracy, mały jeszcze spi...
musze się chyba później kłaść bo męcze się pźniej rano w łóżku.
Jeden plus, że malutki mi w brzuszku rozrabia co rano i przynajmniej mam czas sie tym nacieszyć

Stawiam kawe o poranku ..bezkofeinową
do kawki goferaki

ja kawke z goferkiem chetnie
tez nie spie bo cos nie moge, zbieram sie dzisiaj na cały dzień do mamci wystawie twarz i dekold na sloneczko, moze mnie troszke złapie bo bledziuch straszny jestem, mysle ze takie mini opalanko nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witm widze ze nie tylko ja mam bezsenne poranki moje dziecie sie rozregulowalo jak normalnie zasypiamy kolo 22-23 i wstajemy o 8..(przesypiamy cala noc) tak wczoraj o polnocy musialam isc zjesc krome, a dzis od 5:01 nie spie.. i juz 3 kromy za mna ale nie ma tego zlego pierwszy raz zrobilam mezowi sniadanie fajnie tak posiedziec rano.. ale.. wole jak idzie do pracy jak spie bo m isie teraz teskni a tak to nawet nie wiem jak mi buzi daje

aha i gratuluje wszytkim usg i dobrych wizyt lenka tobie prwaw jazdy

annnneczkaaaa P.S. za tego gofra to cie udusze
śpiochu... jak fajnie Ci mnie mój TZ budzi za kazdym razem jak ychodzi tzn ja sie budze jak on wstaje mam lekki sen...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 06:23   #2283
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
śpiochu... jak fajnie Ci mnie mój TZ budzi za kazdym razem jak ychodzi tzn ja sie budze jak on wstaje mam lekki sen...
nie no sen to ja mam niezly nic mnie nie obudzi kiedys jak mieszkalamz rodzicami to sasiedzi nas zalali i woda z sufitu kapala m ina glowe i tez sie nie obudzilam.. siostra spiaca w pokoju na lozku obok obudzila sie na kap kap.. a ja nie
Stary 2010-04-30, 06:41   #2284
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia dzeiwcyzny
pisze jak zwykle na szybko zz pracy
z ta policja niezly numer- bym sie wkula na maksa i tez bym nei darowała
jak dobrze ze piatek i wekend sie zaczyna ale od jutra kiepsko z pogoda w wielkopolsce-przynajmniej
ah lepiej mi juz, jakos moj kryzys minal, a dzis moj tz przyjechal z pracy bo w terenie robi.
pozdroweczka
aha, i chyba tak od poniedzialku wyczuwal takie bulgotanie czy jak to okreslic, czyzby to bylo maleństwo?pierwsza ciaza wiec ciezko mi stwierdzic na 100%
oki mykam, buziaczki dla wszystkich
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 06:45   #2285
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hejcia dzeiwcyzny
pisze jak zwykle na szybko zz pracy
z ta policja niezly numer- bym sie wkula na maksa i tez bym nei darowała
jak dobrze ze piatek i wekend sie zaczyna ale od jutra kiepsko z pogoda w wielkopolsce-przynajmniej
ah lepiej mi juz, jakos moj kryzys minal, a dzis moj tz przyjechal z pracy bo w terenie robi.
pozdroweczka
aha, i chyba tak od poniedzialku wyczuwal takie bulgotanie czy jak to okreslic, czyzby to bylo maleństwo?pierwsza ciaza wiec ciezko mi stwierdzic na 100%
oki mykam, buziaczki dla wszystkich
bulgotanie to ruchy dziecka juz, przynajmniej tak mi gin powiedzial mi bulgocze tydzien juz

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:20   #2286
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
bulgotanie to ruchy dziecka juz, przynajmniej tak mi gin powiedzial mi bulgocze tydzien juz

mi bulgocze tak jak by mi się jeść chciało burczenie bardziej a nawet jak jestem pojedzona burczy )hihi

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
mnie się jeszcze kiedys podobała Lena ale mój TŻ też kręci nosem więc nie wiem co to będzie z tym imieniem

a ja tez mam USG co 4 tyg, ale chodzę prywatnie więc sama sobie je życzę, bo muszę za nie zapłacić, pewnie jakbym chodziła na NFZ to bym miała standardowe 3 badania i ani jedno więcej

tez chodze prywatnie i usg mam za kazdym razem takie lub takie tylko że ja chodze co 3 tygodnie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:27   #2287
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
ale.. wole jak idzie do pracy jak spie bo m isie teraz teskni a tak to nawet nie wiem jak mi buzi daje
Moj codziennie wstaje o 5.40- budzik dzwoni a ja tego nie slysze
a od wczoraj go nie ma... i też tęskno mi -dni sa takie długie ......

annnneczkaaaa dziękuje za goferka ja chętnie mniam mniam
kawke tez już piję ale jeszcze w łóżeczku sobie leżę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 07:27   #2288
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

tez chodze prywatnie i usg mam za kazdym razem takie lub takie tylko że ja chodze co 3 tygodnie
Ja mam usg na każdej wizycie (prywatnie) czyli co miesiąc i prawdę mówiąc bez względu na to czy mi je robi czy nie płacę tyle samo. Badanie trwa min 10-15 minut, chociaż ostatnio dłużej, bo babka dokładnie wszystko oglądała i mierzyła.

Dzisiaj poczułam "bulgot" więc chyba to jest to no ale przekonamy się czy to tylko moja wyobraźnia, faktyczne przedśniadaniowe bulgoty czy bejbiak

Miłego dnia
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:38   #2289
ninaad
Wtajemniczenie

Ja tylko na chwilę, bo mam dziś sporo do zrobienia w pracy.
Chciałam tylko powiedzieć, że byliśmy wczoraj z TŻ na połówkowym. Dziecko zdrowe, waży trochę ponad 400g i prawdopodobnie dziewczynka. Intuicja podpowiadała mi, że będzie chłopak, ale oczywiście też się cieszę
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:40   #2290
malwina1204
Rozeznanie

dziewuszki czy mozna sie wybrac do dermatolog W CZASIE ciąży nie moge nic uzywac nic na twarz bo wygladam jak bym miala wysypke jest to dla mnie problem i to spory ;/

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:53   #2291
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
dziewuszki czy mozna sie wybrac do dermatolog W CZASIE ciąży nie moge nic uzywac nic na twarz bo wygladam jak bym miala wysypke jest to dla mnie problem i to spory ;/

No jasne że możesz tylko pewnie nie wszystkie leki będziesz mogla brać musisz powiedzieć że jesteś w ciąży.

Tż rozmawiał z policjantem dyżurnym . Nasz dzielnicowy jest na zwolnieniu i na razie wiemy tyle że szukają pana o tym samym imieniu i nazwisku w tym samym wieku tylko że już wiedzą że to nie mój Tż ale trzeba to wyjaśnić bo to jet osoba poszukiwana przez różne służby i żeby nas na przyszłość nie nachodzili. Aha przepraszali go bardzo

ja się biorę za pakowanie bo Praga czeka Mój Franek tez mnie łaskocze w godzinach dopołudniowych
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 08:01   #2292
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, ale jestem w szoku!!!!!!!!

Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!! Tydzień temu oblałam, a facet mnie tak potraktował, że mnie cały dzień brzuch potem bolał...
A dzisiaj trafiłam na rewelacyjnego egzaminatora- facet dał z siebie wszystko żeby mnie odstresować... gadał jak najęty cały egzamin, cały czas mi powtarzał żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku, wypytywał czy chłopiec czy dziewczynka, czy już kopie itd WRESZCIE zdałam to cholerstwo, a pojechałam gorzej niż tydzień temu......

Gratulacje Kochana

Ja niestety spędzę weekend na pisaniu pracy mgr, bo czas mnie już goni...

Ja też czytałam ciekawe rzeczy o pokrzywie, zwłaszcza jak się ją pije z sokiem z cytryny, podobno działa cuda przy anemii.

Pokrzywa jest zdrowa i wskazana, bardzo oczyszcza organizm. jej picie ma jednak jedną, dość sporą wadę- to oczyszczanie jest tak ogromne, że można mieć całą buzię ( i nie tylko) obsypaną syfkami...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:06   #2293
angelikaw
Zakorzenienie

Lenka* - GRATULACJE!!!!
i dzięki za miłe słowa pod adresem mojego brzuchola

elenka1, ninaad - gratuluję dziewczynek

Ewcia811211 - to bulgotanie to mogą być ruchy dziecka

Zauważyłam, że moje dziecię kopie mnie głownie wtedy, gdy jestem np. po dłuższym spacerze, po kilkugodzinnych zakupach, czy po sprzątaniu w domu. Czyli wtedy, gdy spędziłam dzień aktywnie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:15   #2294
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Stawiam kawe o poranku ..bezkofeinową
do kawki goferaki
aaneczka oj czekaj! za tego gofra to Ci jami

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Ale macie świetne brzuchole!

Dziewczyny ile trwało u was usg połówkowe? Moje kurcze z 10 minut i się zastanawiam czy to nie za krótko? Niby dostałam wydruk, że wszystkie narządy ok itp. ale sama nie wiem a specjalnie poszłam do tego lekarza, bo to podobno jeden z najlepszych w mieście
Tak czy inaczej już mamy pewność, że jest dziewuszka widzieliśmy też obraz w 4d ale to dopiero 22 tydzień i gin powiedział, że jeśli chcemy mieć ładne zdjęcie na pamiątkę to lepiej po 25 tyg, bo teraz dzidziuś ma jeszcze mało tkanki tłuszczowej i ogólnie wygląda trochę dziwnie (faktycznie ) nawet żebra wystające było widać - bidulka ale waży już prawie pół kilo. Mam nadzieję, że nie będzie z niej jakiś klocek, bo już powiedziałam, że nie urodzę

Kochana na pewno wszystko ok nasze połówkowe trwało z 15 minut, bo w szpitalu nas lekarz przyjął między swoimi codziennymi sprawami...
Ale ważne, że jest ok nasze "Maleństwo" miało wtedy prawei pół kilo

Ps: a gdzieś Ty była tak długo, he?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Z dobrych rzeczy, to wreszcie poszlam do fryzjera! NikaP-n-pani Danusia rzeczywiscie godna polecenia I to tyle.
Jutro wyjezdzam na ponad tydzien do rodzicow. Mama juz nie moze sie doczekac, dawno mnie nie widziala. Tak to jest jak sie emigruje za praca i zostawia wszystkie potencjalne babcie i ciocie daleko

Cieszę się, że jesteś zadowolniona i życzę udanego wyjazdu do domku
ojjj przykra sprawa z tą alergią, a wiem (na szczęście nie z autopsji) jak może ona życie utruć

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
ja też mam ogrodniczki...i tez tz się na nie uparła..
sa fajne i wygodne ale ja chodziłam w nich w zimie i strasznie nerwowało mnie ściąganie kurtki, swetra , odpinanie guzików ogrodniczków i zapinanie spowrotem...latem bedzie lepiej bo nie trzeba się tak grubo ubierac...
a wiecie jak czesto trzeba do kibelka ganiać...zwłszcza w końcówce ciązy... dla mnie to rozpinanie było mordęga..ale chodziłam w nich...bo meżusiowi się to podobało...

Kurcze, jak ja już teraz ganiam w nocy (wieczorem) co 2 h, to co to będzie później? Chyba sobie turystyczny kibello przy wyrku zainstaluję ;D

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g wszystkie narządy w porządku, serduszko wali jak dzwon, moja waga stoim w miejscu od ostatniej wizyty, ale to nic niepokojącego Na moją bezsenność mam brać magnez, bo nie śpię z powodu nóg które " mnie kręcą"
Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić szyjka długa, łożysko wysoko na tylnej ścianie, czyli wszystko tak jak ma być. Jeszcze mnie spytała gdzie ja się tak długo uchowałam z tak dobrymi wynikami a witamin żadnych nie biorę

gabisunku gratuluję
To chyba normalna waga na połówkowe, bo nasz Pawełek miał wtedy też coś koło tego

Ja też póki co nie biorę witamin żadnych, a wyniki mam o niebo lepsze, niż kobietki jadające mięso

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przeszła mi już poranna chandra,więc wkleiłam do albumu zdjęcia połówkowe-trochę niewyraźne,ale nie jest najgorzej
Może mi wizażowe ciocie wywróżą coś w kształtu brzucha

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Ja jutro z rańca lecę na badanka (morfo i mocz). Mam nadzieję,że wyniki wyjdą choć tak dobre jak ostatnie.

Super brzuchalek i Mamusia fajna
A na Turcję się napaliłam, na szczęście rano śmigamy nad Morze ale będą gofry schodziły...
Stary 2010-04-30, 08:16   #2295
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Kochana na pewno wszystko ok nasze połówkowe trwało z 15 minut, bo w szpitalu nas lekarz przyjął między swoimi codziennymi sprawami...
Ale ważne, że jest ok nasze "Maleństwo" miało wtedy prawei pół kilo
moje też trwało niewiele ponad 15 min- a robione prywatnie. Myślę, że to może też zależeć od jakości sprzętu (wiadomo- im lepszy, tym mniej się trzeba naszukać tego co lekarz chce zobaczyć i lepiej widać) i rodzaju oprogramowania (żeby wszystko sprawnie pomierzyć) i od sposobu pracy, umiejętności i wprawy lekarza- myślę, że niekoniecznie szybciej znaczy gorzej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:20   #2296
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczęta gratuluję wszystkim, które szczęśliwe po usg

Ja z rzeczy mniej przyjemnych, to biegnę dzisiaj oddać nasze pity... Kurcze jak mi się nie chce tam jechać, nie ma nigdy miejsca do parkowania i w ogóle. Czekałam na ostatnią chwilę, bo miałam skoczyć po zaświadczenie o oddanej krewce, ale wciąż mi było nie po drodze...
Zawsze oddajemy pita ok. 3 tygodnie przed końcem wyznaczonego czasu i staję w megakolejkach a potem na sam koniec są pustki. Mam nadzieję, że dziś też tak będzie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
moje też trwało niewiele ponad 15 min- a robione prywatnie. Myślę, że to może też zależeć od jakości sprzętu (wiadomo- im lepszy, tym mniej się trzeba naszukać tego co lekarz chce zobaczyć i lepiej widać) i rodzaju oprogramowania (żeby wszystko sprawnie pomierzyć) i od sposobu pracy, umiejętności i wprawy lekarza- myślę, że niekoniecznie szybciej znaczy gorzej
też tak sądzę
My poszliśmy do szpitala, bo dzień wcześniej byliśmy w gabinecie i lekarz stwierdził, że lepszy sprzęt ma w szpitalu i płytkę nagra, a w gabinecie nie było takiej możliwości.
Gratuluję Dziewczyneczki
Stary 2010-04-30, 08:22   #2297
dash
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!!!
My już po USG, dzidziuś rośnie jak na drożdżach, śliczny i kochany serduszko szybciutko puka a bobas skacze jak na trampolinie Chcieliśmy sprawdzić płeć, ale dzidziuś był tak ruchliwy i miał pępowinę między nóżkami, że mimo starań pani ginekolog nie udało się go podglądnąć. Wczoraj tak się wiercił, z dnia na dzień rusza się coraz bardziej. Wieczorem tak kopał, że TŻ czuł kilka razy pod rząd Ja to bym chciała mieć usg w domu i ciągle bobasa podglądać Co do badań to ciśnienie jak zawsze niskie, ale to lepiej niż wysokie, oczywiście anemia- lekarka zmieniła mi Hemofer na takie żelazo do żucia blee i powiedziała, że jak dalej nie będzie się wchłaniać to kolejne będą zastrzyki ale trzeba być dobrej myśli No i tak nagadałam się co u mnie

Lenka bardzo gratuluję Ci zdanego egzaminu!!! wiem jakie to szczęście
niaad, elenka gratuluję dziewczynek
aaneczka1984 ja uwielbiam gofry, czytasz mi w myślach
malwina 1204 oczywiście idź do dermatologa tylkko powiedz, że jesteś w ciąży. Mi nigdy dermatolog nie pomógł i bardziej pomogła mi kosmetyczka i oczyszczanie, ale to dlatego ze nasz dermatolog nie jest dobry.
tifio gratuluję Franka

Dziewczyny a pisałyście o pokrzywie a czy pokrzywę można pić w ciąży?
Miłego dnia!!!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:32   #2298
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość

Dziewczyny a pisałyście o pokrzywie a czy pokrzywę można pić w ciąży?
Miłego dnia!!!!!
Można

Gratulacje po badaniu
Ja tez marzyłam o niespodziance, żeby nie wiedzieć kogo noszę pod serduchem, ale się nie udało
A teraz to sie już cieszę nawet, że wiem
Ale trochę Tobie póki co zazdroszczę. Może odsłoni pępowinkę, to ujrzycie co nie co
Stary 2010-04-30, 08:54   #2299
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
bo nie mam
narazie to tylko gdybanie
a to coś źle doczytałam, że pisałaś o dzieciątku Malutka na pewno już się nie możesz doczekać kiedy się ujawni

Cytat:
witajcie ja tez po usg!!!!

dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!! przynajmniej tak lekarz mi oznajmił, powiedział ze siusiaka nie widzi
jestem tak szczesliwa tak bardzo chcialam
mam nadzieje ze juz nic sie nie zmieni

Pomi napisz przy mnie dziewczynka proszę

dziewczynki gratuluje udanych wizyt, strasznie się ciesze ze wszysko u nas/ u Was dobrze!!!!
Gabisun a u Ciebie strasznie sie ciesze ze siusiak nie pojawił się

nooo dzien pełen emocji, ide spac ale chyba ne usne bo maż ma męski wieczor i jak go nie ma to jakos nie moge spac a podobno ma wrocic za godzine.... mam nadzieje ze nie bardzo pijany bo niestety te ich meskie wieczory tak sie kończą....wrrrrr
Gratulacje no i spełniło się Twoje marzenie, bardzo się cieszę

Cytat:
Ja tylko na chwilę, bo mam dziś sporo do zrobienia w pracy.
Chciałam tylko powiedzieć, że byliśmy wczoraj z TŻ na połówkowym. Dziecko zdrowe, waży trochę ponad 400g i prawdopodobnie dziewczynka. Intuicja podpowiadała mi, że będzie chłopak, ale oczywiście też się cieszę
no wreszcei dziewuchy się ujawniają gratulacje w sumie przy dziewczynce nigdy nie ma na 100% dlatego lekarze tak się ratują, że "chyba"

Dash gratuluję udanej wizyty na następnej na pewno maluszek pokaże co tam kryje między nóżkami
Lenka ale super pamiętam jak ja się cieszyłam jak zdałam to cholerne prawko, cały dzień miałam banana na twarzy aż mnie szczęka potem bolała super, że na takiego egzaminatora trafiłaś

Moja ginka nie robi usg na każdej wizycie. Ona uznaje te 3 podstawowe ( genetyczne, połówkowe i to koło 30 tyg) ale w 18 miałam zrobione tak na szybko żeby podejrzeć płeć i nawet kasy za to nie wzięła i jeszcze na początku miałam z powodu krwiaka. Czyli następną wizytę mam bez usg, a kolejną usg 4d Co gin, to inne opinie, ale moja uważa, że usg nie jest do końca takie bez wpływu na maluszka i woli go nie męczyć

Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam o znajomej którą miałam odwiedzić w szpitalu, byłam u niej wczoraj, wszystko ok, mieli ją wypuścić we wtorek i przyjąć z powrotem w 37 tygodniu, a dzisiaj się dowiedziałam, że już urodziła w 8 miesiącu. Wiem jak bardzo chciała karmić piersią, ale teraz to chyba nic z tego miała mieć cc ze względu na biodro i nawet nie wiem czy z jej wynikami zrobili jej cc

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 09:01   #2300
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!!

kasienka1701, no teraz to mi musisz napisać o które szpitale Ci chodziło
Gratuluję prawka-niezła ulga prawda?
Ja swoje zdawałam chyba z 4 lata temu,też trafiłam na spoko gościa i zdałam za pierwszym razem,więc sie cieszę,bo jak słucham ile razy ludzi męczą to dziękuję Bogu,że mam to już za sobą

Odnośnie szpitali.
Przed ciążą i na początku ciąży chodziłam prywatnie do ginekologa,który pracuje w szpitali na Kraśnickiej.No i jak sobie uświadomiłam,że od tam własnie pracuje,to uznałam,że chyba będę musiała zmienić lekarza prowadzącego,bo w tym szpitalu nie chcę rodzić.Kilka razy zostałam tam potraktowana w delikatnie mówiąc nieładny sposób.Uznałam,że najlepszym szpitalem będziesz ten na Jaczewskiego i chodzę do ginki do luxmedu,która jest lekarzem z tego szpitala. No i tak jak pisałam dziewczyna z tego położnictwa powiedziała,że Jaczewskiego nie poleca.Wcześniej koleżanka,która niedawno rodziła na Kraśnickiej powiedziała,że miło wspomina tam poród,a ze wsłaśnie na jaczewskiego to tylko leżeć pod ktg i zzo.
Nie wiem w sumie co teraz myśleć.Po prostu zapytam ginkę jak to tam jest naprawdę na Jaczewskiego i jeśli potwierdzi,to zacznę się zastanawiać nad zmianą szpitala.Oczywiście każda kobieta ma pewnie inne oczekiwania co do porodu.Ja nie wyobrażam sobie czekania na poród leżąc przykuta do łóżka,a już na pewno rodzić na leżąco.Zależy mi,że rodzić sn,a na leżąco to raczej wbrew sn.Poza tym zzo jest dla mnie ostatecznością,jeżeli okazałoby się,że ból jest ponad moje siły,a nie od tak jak cukierek... Wiadomo,że są różne techniki relaksu podczas porodu,między innymi wanna czy piłki,a nade wszystko ruch.Zależy mi,żeby mieć możliwość korzystania z tego.
Na razie mam czas i może okaże się,że zostanę przy szpitalu na Jaczewskiego.W końcu to szpital kliniczny,więc powinien być najlepszy

Cytat:
Gratuluję córeczki
Fajnie,że tą niepewność macie już za sobą.

Ciekawe jak tam Jaga i jej maluchy.Mam nadzieję,że wszystko dobrze.

Myślę sobie o tym i dochodzę do wniosku,że te nasze ciąże są pełne niepokoju.Na początku martwimy się,żeby tylko udało się jakoś przebrnąć I trymestr i będzie z górki.A jak tylko kończy się I trymestr zaczynamy się martwić,że jeszcze nie czujemy ruchów dziecka.Jak już zaczynamy czuć,to przeżywamy,gdy słabną lub znikają na dzień czy dwa.Jak już się maluch rozkręci w brzuchu na dobre,to znów się boimy,żeby się tylko za bardzo się rozbujał i nie chciał wychodzić na świat za wcześnie i,aby tylko doczekać z ciążą do tygodnia,w którym dziecko mogłoby samodzielnie przeżyć poza łonem itd...Ciężki ten nasz babski żywot

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 09:07   #2301
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dzięki dziewczyny Jeszcze przeżywam

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
BRAWOOO!
Gratulacje, widzisz ciąża Ci w jakiś sposób pomogła bo trafiłaś na ludzkiego egzaminatora- super!!!
Teraz będziesz mogła sama sie zawieśc na porodowke eheh
Niby ciąża pomogła ale tydzień temu też miałam egzamin (tylko 7 dni czekałam na kolejny termin!!) i też w ciąży byłam , a facet był nieprzyjemny i okropnie mnie zestresował...
Wszystko zależy od egzaminatora, bo jak się trafi na kogoś miłego to zupełnie inaczej się zdaje. A w takim stresie to się głupie błędy popełnia

Cytat:
Gratuluję zdranego prawka: oklaski:
mi się dopiero za 3 razem udało, ale bratowej za 6 więc nie jest źle
Mi też za 6.. Ale nie sądziłam że się uda, bo byłam już strasznie zdołowana, zwłaszcza po zeszłym tygodniu:/

Cytat:
Pokrzywa jest zdrowa i wskazana, bardzo oczyszcza organizm. jej picie ma jednak jedną, dość sporą wadę- to oczyszczanie jest tak ogromne, że można mieć całą buzię ( i nie tylko) obsypaną syfkami...
Ja bardzo lubię herbatkę pokrzywową

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Lenka bardzo gratuluję Ci zdanego egzaminu!!! wiem jakie to szczęście
Ja jeszcze jestem w szoku

Ale miałam sen... Śniło mi się usg, i że znowu podglądaliśmy dzidziolka, i naszej niuni wyrósł siusiak Okazało się, że na połówkowym go nie było widać, bo był taki mały, a potem urósł
Stary 2010-04-30, 09:51   #2302
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt u lekarza, świetnych wyników i połówkowych badań Same dobre wieści na wątku
Brzuszki macie śliczne - bardzo miło się ogląda, jak dzieciaczki rosną. A co do kształtu, to tym się nie sugerujcie - tak jak pisała Gabisun - ja mam brzuch okrągły, nie spiczasty i ma być chłopak

Zaraz jedziemy z P. na rozmowę, normalnie już się trzęsę, bo bardzo nam zależy na tej jego pracy. Trzymajcie kciuki, musi się udać!

Miłego dnia

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 dziewczynka
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Basia
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 45

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
Tifio (Marta, 23l.).................... ........tp. 6.10.2010
Franciszek
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Aaww (Agata, 27l.).................... ......tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Isenia (Iza, 32l.).................... ........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
_

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:20   #2303
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
a to coś źle doczytałam, że pisałaś o dzieciątku Malutka na pewno już się nie możesz doczekać kiedy się ujawni
Być może gdzieś tak napisałam, bo wszyscy dookoła twierdzą, że będę miała dziewczynkę (przypuszczenia) i jakoś tak mogłam podświadomie pomyśleć i napisać Ale faktycznej płci jeszcze nie znam. I masz rację - nie mogę się doczekać, kiedy się dowiem, co we mnie siedzi
Stary 2010-04-30, 10:23   #2304
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia-witam w przerwie sniadaniowej
a wiec rowniez gratuluje dobrych wizyt u pana G i wyników
ja tez tera dostalam skierowanie na mocz i krew i musze sie wybrac
a co do bulgotania-to sie ciesze z tego co piszecie ze to jest to, i czy to prawda ze od tego momentu 4,5 miesiaca do porodu?bo gdzies tak wyczytalam,hm..
a dizs za mna chodza krzydelka z grila i moj u rzeznika stoi a tam juz nie ma, ale pisalam by sie postaralm bo nie wyrobie taka mam chcice na nie, mniaaam....

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

angelikaw-to my chyba prawie tak samo idziemy w tej ciazy? tez sie nie moge doczekac wizyty, a dopiero 17tego sie dowiem.ah mam nadzieje ze bedize lepiej niz teraz , bo tera to byla jakas porazka, ale moze to przez pogode jaka byla
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:42   #2305
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
a co do bulgotania-to sie ciesze z tego co piszecie ze to jest to, i czy to prawda ze od tego momentu 4,5 miesiaca do porodu?bo gdzies tak wyczytalam,hm..
tak mówią, że niby pierwsze ruchy oznaczają dokładnie środek ciąży. Ale to niby ma dotyczyć tylko pierwszej ciąży. Zresztą nie wiem, ile w tym prawdy, bo ja pierwsze ruchy poczułam w 16tc, a pierwszego kopniaka w 19tc. Dlatego nie wierze te "ludowe opowieści"

Cytat:
angelikaw-to my chyba prawie tak samo idziemy w tej ciazy? tez sie nie moge doczekac wizyty, a dopiero 17tego sie dowiem.ah mam nadzieje ze bedize lepiej niz teraz , bo tera to byla jakas porazka, ale moze to przez pogode jaka byla
PRAWIE Bo ja mam TP na 22.09.
Nie martw się, na pewno wszystko będzie ok.
Ty jeszcze pracujesz? Może to praca/stres/zmęczenie tak na Ciebie wpływają?
Stary 2010-04-30, 10:44   #2306
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam, coś ostatnio nie mam czasu pisać systematycznie. Sajgon w pracy, a po południu zmęczenie lub inne zajęcia. Dobrze, że w końcu weekend.

Ciekawe co Jagi? Trzymam kciuki, że wszystko było dobrze. Jednak te ciąże bliźniacze są trudniejsze.

Wszystkie wklejane brzuszki są super, mniejsze, większe, okrągłe, spiczaste, "rozlane" ..... i tak najważniejsza jest ich "słodka" zawartość.

Wszystkim gratuluje "udanych" USG i zdrowych maluszków.
Dlaczego nikt nie wkleja zdjęć z USG

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
mam do was pytanie
od pewnego czasu bardzo swędzą mnie nogi . az poprostu mam rany na nogach od drapania bo jest to tak silne, ze ugryzienie komara sie z tym nie rowna..
Skonsultuj to z jakimś lekarze, podobno żadnych nowych uczuleń w ciąży nie można lekceważyć. Mogą świadczyć o holestazie ciążowej, chociaż to raczej w 3 trymestrze.

http://www.ciazowy.pl/artykul,choles...cka,960,1.html

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Tak to już jest z tymi prywatnymi wizytami, ogólnie to ja już miałam 3 badania USG i że niby już do końca ciąży nie będę miała?
Oczywiście, że nie. Podstawowa opieka medyczna przewiduje 3 usg na NFZ w okolicach 12, 22 i 30 tygodnia ciąży, ale wielu lekarzy którzy mają sprzęt usg u siebie w gabinecie, robi je częściej, nawet na każdej wizycie. Wszystko zależy od lekarza.

Cytat:
Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g
Super Cudnie się czyta takie dobre wiadomości, ale te nasze maluszki rosną.
Nie mogę się doczekać swojego połówkowego a to dopiero na początku czerwca w 23 tygodniu.

Cytat:
DZIEWCZYNY, ale jestem w szoku!!!!!!!!

Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!!
GRATULACJE!!!

Cytat:
witajcie ja tez po usg!!!!

dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!!
No to Ci się spełniło strach pomyśleć gdyby było odwrotnie
Lekarz był pewien?

Cytat:
nie no sen to ja mam niezly nic mnie nie obudzi kiedys jak mieszkalamz rodzicami to sasiedzi nas zalali i woda z sufitu kapala m ina glowe i tez sie nie obudzilam.. siostra spiaca w pokoju na lozku obok obudzila sie na kap kap.. a ja nie
Dobre! Ciekawe czy po urodzeniu dziecka CI się odmieni

Cytat:
Chciałam tylko powiedzieć, że byliśmy wczoraj z TŻ na połówkowym. Dziecko zdrowe, waży trochę ponad 400g i prawdopodobnie [COLOR=Magenta]dziewczynka[COLOR=Black].
Kolejna malutka kobietka Fajnie wiedzieć, też bym już chciała ale wizycie 05.05. nie będzie usg.

Cytat:
Pewnie, a czemu nie?

Cytat:
Ja z rzeczy mniej przyjemnych, to biegnę dzisiaj oddać nasze pity... Kurcze jak mi się nie chce tam jechać, nie ma nigdy miejsca do parkowania i w ogóle.
Nieźle, tak na ostatnią chwilę My w tym roku rozliczyliśmy się przez internet tydzień temu. Mąż wysłał tylko pocztą konieczne upoważnienie.

Cytat:
dzisiaj się dowiedziałam, że już urodziła w 8 miesiącu. Wiem jak bardzo chciała karmić piersią, ale teraz to chyba nic z tego miała mieć cc ze względu na biodro i nawet nie wiem czy z jej wynikami zrobili jej cc
A czemu miałaby nie karmić? Ja się urodziłam w 7-mym miesiącu i dzielnie karmiłam się cycuchem Może na początku nie będzie odruchu ssania, ale z czasem sie nauczy.
Niedawno moja koleżanka urodziła córeczkę która na początku była na butelce, a po 2 tygodniach przystawiła ją na próbę do piersi i okazało się, że już ślicznie umie ssać. Grunt to żeby odciągać pokarm i podawać w jakiejś specjalnej buteleczce ze smoczkiem wolnoprzepływowym a dzieciątko ma szanse przejść na pierś.
Ale ogólnie mała zdrowa?

Dziś robiłam wyniki krwi i mocz. Mam nadzieję, że morfologia się poprawi i będę mogła odstawić żelazo, boli mnie od niego żołądek.

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? Jutro kończę 18 tydzień i sama nie jestem pewna tego co czuję. Niby coś się tam w brzuszku dzieje, ale nie wiem czy to dziecko. Coś mi stuka i puka czasami, ale czy to On? Jakie to uczucie takie troszkę przypominające kucie? Czy towarzyszy temu uczucie baaaardzo lekkiego bólu- raczej takiej wrażliwości czy w ogóle nie? Chyba muszę czekać na prawdziwego kopa, bo niczego nie jestem pewna.

No i zaczęły mi czasami puchnąć, nogi szczególnie łydki. Też tak macie?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-30 o 10:51
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:45   #2307
abz
Zakorzenienie

Lenka gratuluję!!!! W końcu trafił sie normalny egzaminator

elenka gratuluję dziewczynki

ninaad tobie również gratuluje córeczki. Chyba zaczynają sie ujawniać powoli dziewczynki

Cytat:
można oczywiście, tylko pewnie z powodu ciąży będzie ograniczona możliwość leczenia, wiadomo dla ciężarnych prawie wszystko zabronione

Pomidorka kciuki za towjego P

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:33   #2308
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt u lekarza, świetnych wyników i połówkowych badań Same dobre wieści na wątku
Brzuszki macie śliczne - bardzo miło się ogląda, jak dzieciaczki rosną. A co do kształtu, to tym się nie sugerujcie - tak jak pisała Gabisun - ja mam brzuch okrągły, nie spiczasty i ma być chłopak

Zaraz jedziemy z P. na rozmowę, normalnie już się trzęsę, bo bardzo nam zależy na tej jego pracy. Trzymajcie kciuki, musi się udać!

Miłego dnia
trzymam kciuki oby ten dzień był dla was szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

A czemu miałaby nie karmić? Ja się urodziłam w 7-mym miesiącu i dzielnie karmiłam się cycuchem Może na początku nie będzie odruchu ssania, ale z czasem sie nauczy.
Niedawno moja koleżanka urodziła córeczkę która na początku była na butelce, a po 2 tygodniach przystawiła ją na próbę do piersi i okazało się, że już ślicznie umie ssać. Grunt to żeby odciągać pokarm i podawać w jakiejś specjalnej buteleczce ze smoczkiem wolnoprzepływowym a dzieciątko ma szanse przejść na pierś.
Ale ogólnie mała zdrowa?

No i zaczęły mi czasami puchnąć, nogi szczególnie łydki. Też tak macie?
A to fajnie, ja myślałam że jak jest wcześniak to nici z piersi już wiem, że miała CC, mały zdrowy, miała szczęście że ją szybko do szpitala wzięli, bo leży już tydzień i miała cała czas podawane sterydy na rozwój płucek u maluszka i teraz samodzielnie oddycha

A z tymi łydkami to może masz niedobór magnezu? ja mam brać bo właśnie mnie tak nogi kręcą i nie mogę spać przez to, ginka kazała brać magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki, mowiła że w ciąży dużo szybciej się zużywa, bo ma on za zadanie chronić przed skurczami macicy i dlatego takie objawy powiedz o tym ginowi na następnej wizycie, to na pewno coś zaradzi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:37   #2309
majka59
Raczkowanie

Witam

Gratulacje dla wszystkich pomyslnych wizyt,usg i wynikowTak trzymac

Szczesliwa-co do ruchow malenstwa to ja tez mam cos jakby pukanie od srodka na poczatku nie bylam pewna czy to wlasnie dzidzia,ale teraz juz wiem ze to ruchy,sa coraz mocniejsze i powtarzaja sie zazwyczaj o tej samej porze(u mnie co wieczor)
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:40   #2310
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa mi nic na szczęście nie puchnie ale tez mam swędzenie ciała, na okrągło się smaruję i balsamuję i wtedy przechodzi. Ale nogi, zwłaszcza łydki mam bardzo podrażnione- już przy goleniu mnie boli, a później się stale drapię i małe ranki się robią. Kumpela moja też tak ma, to ma jakiś związek ponoć z goleniem w ciąży- jest delikatniejsza skóra, więc pewnie się szybciej podrażnia.
Co do pitów a co! choć raz na ostatnią chwilę Pani Biurowa oddała

Kasiulek 3mamy kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości