|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla mamusi!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja teź z bąbelkiem rozmawiam, ciesze sie, że Jest teraz ze mną... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Wiecie co ja przed chwila przeżyłam. Puka ktoś do mnie i patrze policja dwóch gośći Oni się pytają o mojego TŻ ja w szoku pytać co się stało już myślałam że cos się stało w pracy czy samochodem się rozwalił A oni mi mówią że jakiś windykator rozmawiał prze telefon z Panem o Imieniu i Nazwisku jak mój mąż i że on ma długi i że zagrozi że się zabije ja szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Człowiekowi cisnienie podnoszą i tylko przepraszam potem.. ta Nasza policja..
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze ze okazalo sie pomylka ..
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
mój tż w szoku. Właśnie wyszedł z pracy i jedzie n policje powiedział że tego tak nie zostawi hmmm ja ciągle w szoku i trochę mnie brzucho boli pewnie z nerwów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam wiztyke 10go maja a na 12go zapisalam sie na samo usg 3/4D ![]() ja tez bylam ostatnio na kozle i tez mam wszystko podomykane ![]() ![]() Cytat:
![]() IlonaN2 angelikaw sliczne brzuzki takie idealne wymarzone ![]() ![]() ![]() ![]() mam pytanie: Wy tez jestescie panikary jesli o ciaze chodzi? czy ja jestem jedyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!!
Właśnie wróciłam od lekarza, widziałam swoje maleństwo! Ahhh co za widok ![]() ![]() ![]() ![]() Z waszych wypowiedziach zauważyłam, że nie zawsze macie robione USG i w dodatku jeszcze musicie się dodatkowo na nie umawiąć bądź dostawać skierowanie?? Chodzi tu o zwykłe USG czy może ja coś źle pojęłam?? Ostatnio słyszałam, że kobieta, której nawet lekarze nie mogli wyleczyć z anemii w końcu wróciła ze szpitala do domu, bo już nie mieli pomysłów co z nią zrobić (ahh Ci nasi lekarze - brak słów), zaczęła jeść pokrzywę i pić z niej napary. Po niedługim czasie powtórzyła badania, a po anemii ani śladu ![]()
#2228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
abz, a jaki w koncu zamowilas rozmiar tych spodni?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do usg to ja tez sie wybieram na 3/4D chyba 11lub 12 maja bede wtedy w 22tygodniu ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak pytam o to 3/4D bo niktorzy mowia ze widok fajiejszy jak dzidzia wieksza ale ja chce juz ja zoabzcyc!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do wyjazdów TŻ, to mój był 3 lata w delegacji i przyjeżdżał co weekend ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-29 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
na początku będzie ci bardzo ciężko, jeśli nigdy nie był w delegacji, ale z czasem sie przyzwyczaisz, byle nie trwało to za długo, bo dla mnie związki na odległość to żadne związki i ja nie chce wiecej tego przeżywać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo co z tego, ze maja wielkie pieniadze, jesli widuja sie co kilka/nascie miesiecy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
Ale macie świetne brzuchole!
![]() Dziewczyny ile trwało u was usg połówkowe? Moje kurcze z 10 minut i się zastanawiam czy to nie za krótko? Niby dostałam wydruk, że wszystkie narządy ok itp. ale sama nie wiem ![]() ![]() Tak czy inaczej już mamy pewność, że jest dziewuszka ![]() ![]() ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja nie mam weny cos pisac ![]() jestem jedynie happy bo znalazlam fajny pokoj nad morzem w cenie ktora mnie zadowola ![]() ![]() ![]() dzis juz chyba czuje ruchy dziecka ![]() ![]() ![]() moja corka ostatnio brzuch caluje hehe i sie chichra z tego na calego ![]() co do delegacji, moj tz tez czesto wyjezdza... ale juz sie przyzwyczailam. Jedyne co stresujace sa dla mnie loty samolotem bo tyle sie teraz slyszy. Na plus zawsze jest to ze nam przywozi regularnie zakupy taniej niz w Polsce wiec nam sie oplacaja te delegacje ![]() co do usg... ja chodze prywatnie do gina tzn mam abonament. I na usg potrzebuje skierowania od niego wtedy mam za free, inaczej jak by bylo kazda by sobie chodzila na abonament ile wlezie ![]() mi imie Franek tez sie podoba ![]() ![]() Ja rowniez jestem zdania ze rodzina na ogleglosc nie funkcjonuje normalnie. Nie bede sie z nikim sprzecac ale takie jest moje zdanie. Jak sa krotkie rozlaki to ok, ale nie wyborazam sobie by moj maz pracowal za granica i widywal nas dajmy raz na miesiac czy dluzej. Dla mnie taki zwiazek jest tylko formalnoscia. Chyba ze obojgu ludziom pasuje taki uklad to ich sprawa mnie cos odrzuca od miesa... jem je raz w tyg i robie bo musze bo mala jest... ale gdyby nie ona bym nie jadla w ogole ostatnio. Mam ochote na pierogi leniwe ale nie umiem zrobic buuuu.... w majowke zaplanowany mamy piknik ze znajomymi a tak pewnie wypad do tego do zoo i aquaparku ![]() dobra ide smazyc te kotlety brrr
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co zrobie jak będzie dziewczynka chociaż zawsze chciałam mieć dziewczynke i mam taką nadzieję że może się uda i będzie ta wymarzona, ale imienia to dla niej nie mam żadnego :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Rozeznanie
|
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...w-brzuchu.aspx
Świetny artykuł ![]() ![]() A teraz idę jeść wyczekiwaną zupkę ogórkową! Mniam! enis84: Jeśli jednak nie udałoby nam się "zrobić" Franka, byłaby Antosia ![]()
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-04-29 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a arykuł super czytałam wczoraj, aż mi się łezka zakręciła ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-29 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a widzę że rodzimy w podobnym terminie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-29 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Ignas tez mi sie podoba ale Antosia mi nie podchodzi... mi sie to imie kojarzy z jakas starsza babcia w berecie
![]() ![]() ja zawsze mysle jak to imie bedzie odbierane w doroslym zyciu.. bo dla dziecka wszystkie imiona sa fajne bo dadza sie ladnie zdrobnic wiekszosc ale co potem.. ja musze sobie jakas liste zrobic co mam a co mi brakuje bo mysle ze w wakacje juz sobi skompletuje co trzeba i sobie musze jakis szlafrok kupic. Gneralnie teraz maz leci w delegacje jak podliczylam ile wyniosa nas same ciuchy dla mnie doslownie tylko spodnie, bluza, dwie sukienki, bluzka i reszta wszystko dla corki to rece opadaja.. no ale jak mus to mus.. tutaj bym musiala dwa razy tyle przeplacic.
#2247 |
Raczkowanie
|
Ilonko nie stresuj sie
![]() ![]() tifio ja osobiscie chodze do gin ktora nie ma swojego aparatu do robienia usg wiec umawia mnie do innego lekarza, ale niestety długo trzeba czekac bo chodzi do niego duzo pacjentek i dostaje skierowanie z miesiecznym wyprzedzeniem ![]() a co do ogorkowej to niezlego smaka mi zrobilas ![]() mam do was pytanie ![]() od pewnego czasu bardzo swędzą mnie nogi . ![]() ![]() co o tym myslicie ? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tym, że dziewczynki ukrywają swoją płeć, a chłopcy się chwalą sisiorkiem to nie byłabym taka pewna ![]() ![]() ![]() Ray, w dorosłym życiu brzmi rewelacyjnie ~~> Antonina ![]() ![]() Czekooladowaa, na szczęście ja chodzę do bardzo fajnej Pani doktor na NFZ - tylko pierwszy raz byłam prywatnie. Wszystko mi tłumaczy, jest bardzo miła, po prostu ten zawód to jej powołanie ![]() ![]() A co do ogórkowej, to ktoś już tu wcześniej smaka narobił i nie mogłam się powstrzymać :P Przybywaj do mnie, mój TŻ nie przepada za ogórkową to akurat nam wystarczy ![]() Mnie tak strasznie swędzą ręce od dłoni do łokcia, aż mam takie rysy jakbym gdzieś w krzaki wpadła ![]() ![]()
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-04-29 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o ruchy, to czasem czuje bulgotanie a od paru dni takie smyranie od środka ale takie bardzo delikatne i wtedy jak się tego nie spodziewam więc dobrze nie mogę tego zaobserwować czy to jest już to czy jeszcze nie , a u Ciebie jak jest z ruchami?? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-29 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na kazdym badaniu mam badanie usg i pochwowe przez wziernik i normalne. Czy robilyscie moze juz test z glukoza? Chyba zaczne sobie mierzyc cisnienie, bo jak narazie to mierzyli mi tylko w szpitalu, a na wizytach to nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam dzisiaj ciezki dzien ![]() ![]() ![]() Z dobrych rzeczy, to wreszcie poszlam do fryzjera! ![]() ![]() ![]() Jutro wyjezdzam na ponad tydzien do rodzicow. Mama juz nie moze sie doczekac, dawno mnie nie widziala. Tak to jest jak sie emigruje za praca i zostawia wszystkie potencjalne babcie i ciocie daleko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.