|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
z tym ze ona nie posiada aparatury tylko lekarz przyjmujacy w tej samej przychodni i do niego dostaje skierowania jednak dlugo trzeba stac "w kolejce" do niego.. czasem nawet miesiac ogorkowa chyba jutro zrobie ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Zuziczka Ja cisnienie mam zawsze przed wizyta mierzone a co do snu w ciagu dnia to u mnie to juz standard w ciagu dnia jestem ciagle zmeczona i spiaca wiec krotka drzemka nie pogardze
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
sa fajne i wygodne ale ja chodziłam w nich w zimie i strasznie nerwowało mnie ściąganie kurtki, swetra , odpinanie guzików ogrodniczków i zapinanie spowrotem...latem bedzie lepiej bo nie trzeba się tak grubo ubierac... a wiecie jak czesto trzeba do kibelka ganiać...zwłszcza w końcówce ciązy... dla mnie to rozpinanie było mordęga..ale chodziłam w nich...bo meżusiowi się to podobało... ![]() Gratuluje udanych wizyt dziewczyny ![]() Co do imienie FRanek to nawet ładnie jest ...Antosia tez slicznie i ładnie się zdrabnia ...Tosia... ![]() ale móż teść to Antek i nigdy bym tak córy nie nazwała pomimo że imie mi sie podoba....
|
|
|
#2253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby zdrowe było! Jak już się ujawni to koniecznie musisz się pochwalić Hmm bulgotanie to ja mam od zawsze hihi takie mam jakieś trawienie szybciutkie i ciągle bulgocze i bulgocze :P Jednak mój młodzieniec nie chce jeszcze dać mi o sobie znać a ja już się doczekać nie mogę! Nawet mój TŻ codziennie pyta czy się ruszył leniuch jeden i sam go tam gniecie, ale nic z tego.Cytat:
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie Antosia to ladne imie po prostu ze wzgledu na sasiadke - nie potrafilabym tak nazwac dziecka.
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tez mam USG co 4 tyg, ale chodzę prywatnie więc sama sobie je życzę, bo muszę za nie zapłacić, pewnie jakbym chodziła na NFZ to bym miała standardowe 3 badania i ani jedno więcej |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to już jest z tymi prywatnymi wizytami, ogólnie to ja już miałam 3 badania USG i że niby już do końca ciąży nie będę miała? A dziewczyny z takimi ogromniastymi brzucholkami przychodziły i też słychać było bicie serduszka, więc i USG musiało być Moja szwagierka chodziła do tej samej lekarki i zawsze miała USG, przecież trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku z maleństwem...Co do imienia to każdy ma jakieś swoje uprzedzenia, więc nie każdemu podoba się to samo. W sumie śmiesznie by było jakby wszystkim się to samo podobało :P
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Dwa dni walczyłam z balkonikiem...kwiaty posadzone, lubczyk, pietruszka, meliska i szczypiorek już kiełkują no wiosna pełną gębą. W między czasie spacerki i poprostu padam od nadmiaru świerzego powietrza Ale szczęśliwa jestem bo słonko grzeje, dzidzia się rusza (chyba to dzidzia a nie rozstrojone jelita ) A za dwa tygodnie wizyta u ginki, mam nadzieję,ze nadal wszystko ok i w końcu się dowiem czy to dzidzia czy dzidź we mnie siedzi . No nic lecę was nadrobić przynajmniej po części
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze prywatnie robia wiecej no coz... robia bo maja sprzet i zapewne tez konkurencja.. wiadomo ze mama tez chce popatrzec ![]() a tak na prawde 3 starczaja w zupelnosci.. i sa najwazniejze te ok 12 tyg bo wykluczaja np zespol downa, te ok 22 tyg bo badaja rozwoj organow i tez ykluczaja pewne niejasnosci i te ok 30 bo widza jak dziecko jest ulozone, jak duze, ile wod itp.. i to wystarcza... inne usg jakies sie robi w miedzy czasie to pokazuje jedynie ze dziecko ma rece i nogi i glowe i sie rusza jak matce cos dolega badz nie czuje dlugo ruchow dziecka w 3 trymestrze to inna sprawa a tak nie trzeba robic wiecej moja corka usnela jakis czas temu a tu 18 juz ciekawa jestem jak wtsanie do ktorej bedzie buszowac
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzusio masz śliczny Cytat:
jesli wierzyc przesądom to chłopczyk się tam kryje. Spry już Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g wszystkie narządy w porządku, serduszko wali jak dzwon, moja waga stoim w miejscu od ostatniej wizyty, ale to nic niepokojącego ![]() Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić szyjka długa, łożysko wysoko na tylnej ścianie, czyli wszystko tak jak ma być. Jeszcze mnie spytała gdzie ja się tak długo uchowałam z tak dobrymi wynikami a witamin żadnych nie biorę
|
||
|
|
|
#2260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czekooladowaa, Astorianka, madzia_g, gabisun - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego brzuszka
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok ja nie moge się doczekać połowkowego ![]() Cytat:
Kosztowały 41zł + przesyłka, a w sklepie 149zł. Super wygodne i wogóle nie są zniszczone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jakaś masakra! Cytat:
--- Byłam dziś u lekarza, to zwykła infekcja, ponoć normalna u kobiet w ciąży. Dostałam globulki + maść i mam łykać probiotyki (kwas mlekowy). No i mała mnie dziś skopała - w sklepie, w aptece i na spacerze Superrraśnie
|
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam na krańcu wieliczki, od strony Gdowa Złocień znam![]() czemu tylko Ujasstek? bo pierwszego rodziłam na ?Siemieradzkiego i mam traumatyczne wspomnienia z tego czasu, pisałam o tym tutaj na forum już, młodsza dwójka jest z Ujastka i jestem przezadowolona z opieki, z porpdu i lekarzy...aaaa, na U. nie zapłaciłam ani gorsza, wcisnęłam bombonierki i kwiaty i to sserio na siłe... nie miałam tam nikogo, z "ulicy" pprzyjechałam i złego słowa nie powiem o tym szpitalu. jak najbardziej polecamwracam do nadrabiania
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
rybka? motylek? conieco dla tygrysków, które lubią brykać
![]() http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...h_dziecka.html |
|
|
|
#2263 | ||
|
Zadomowienie
|
IlonaN2 angelikaw, brzuszki śliczne
![]() Cytat:
Cytat:
tifio, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, gabisun, super, że wszystko z Wami i dzieciaczkami jest w porządku. Ja tez po wizycie, ale rozczarowałam się, bo usg nie miałam robionego dopiero za 2 tygodnie mam mieć (14maja), bo wtedy 22tydzień będzie. Na 4d chciałam się umówić, to się dowiedziałam, że jeśli chcę robić na pamiątkę, to mam przyjść w 23-24 tygodniu. Albo nawet i 25 Tak więc swoje Słonko zobaczę dopiero za 2 tygodnie Ale za to posłuchałam dziś bicia serduszka
|
||
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Ujastku pracuje moja lekarka prowadzaca. Ale ja nie moge sie zdecydowac na szpital...brrrr... |
|
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Przeszła mi już poranna chandra,więc wkleiłam do albumu zdjęcia połówkowe-trochę niewyraźne,ale nie jest najgorzej
![]() Może mi wizażowe ciocie wywróżą coś w kształtu brzucha Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Ja jutro z rańca lecę na badanka (morfo i mocz). Mam nadzieję,że wyniki wyjdą choć tak dobre jak ostatnie.
|
#2266 | ||
|
Rozeznanie
|
Super Gabisun
Dziewuszce siusiak nie urósł eehh super Duza ta Twoja Niunia rewelacja.. ja czekam na usg jeszcze tydzien ...Cytat:
Moja dzidzia musiala miec dzis czkawke bo tak fajnie w brzuchu rytmicznie mi się ruszało- ale się uśmiałam ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
taki na chlopca![]() w ogóle sliczna, zgrabniutka i ładnie ubrana mamusia
|
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
ycnan - dziękuję
![]() Cytat:
![]() a od 13do29 kw. przytyłam ponad 2,5kg! W ciągu 2 tygodni nadrobiłam to, co straciłam w ciągu tych kilku miesięcy! Cytat:
Po co się stresować niepotrzebnie?Cytat:
to musiało fajnie wygladać
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na razie mamy 1:0 dla chłopaka ![]() Coś gadałyście o szpitalach. Ja na początku ciąży zmieniłam ginekologa,żeby rodzić w innym szpitalu,bo byłam przekonana,że jest lepszy. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną,która skończyła położnictwo i opowiadała mi jak jest w poszczególnych szpitalach w Lublinie. Trochę się przeraziłam,bo mówiła,że w tym szpitalu,w którym chcę rodzić nie jest za ciekawie jeśli chodzi o porody.Chodzi przede wszystkim o to,że taką rodzącą od razu kładą na wyrko,podłączają pod ktg i tak się leże jak ta zdechła ryba. Chwaliła za to szpital,z którego zrezygnowałam. Podkreśliła to ,że kobieta ma sporo możliwości,wannę,piłki i przede wszystkim możliwość wyboru pozycji,w której chce się rodzić. tak sobie teraz myślę,że mogłam nie kombinować na początku tylko zostać u gina,którego miałam na początku,zwłaszcza,że szpital bym miała po drugiej stronie ulicy...Tż oczywiście mnie uspokaja,że to jeszcze nic pewnego. W przyszłym tygodniu jak pójdę do ginki,to ją wypytam jak to faktycznie jest z tym jej szpitalem i jeśli potwierdzi to co ta dziewczyna mi powiedziała,to chyba wrócę do pierwszego szpitala.
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tifio gratuluję fajnego Franka i wzorowych wyników. Myśle, ze moje wyniki też są bardzo dobre, wszystko ładnie w normach, HGB12,1 tylko limfocyty jakby poniżej, ale te normy są tak jakoś inaczej zapisane, poczekam, zobaczę co gin powie. Cytat:
![]() Wróżka 10min to wcale nie tak krótko, lekarz ma wprawę to wie co trzeba przemierzyć, a jak córcia dobrze ułożona to pewnie dla niego zaden problem, rutyna ![]() Cytat:
gabisun fajnie, ze podejrzeliście córcię. No i cena za to usg bardzo korzystna. Mi sie wydaje, ze na te 3d/4d faktycznie lepiej zaczekać dłuzej żeby więcej potem zobaczyć.
|
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i kiedys idę z nimi przez rynek i taki faced drze się Sara, Sara.... koleżanka sie oglada cóz tam chcą od jej córki...a to gość na swojego psa wołał ...troszke jej głupio było![]() Ja wogóle jestem przeciwiczką nazywania zwierząt imionami ludzi, teściowa ma kota co sie Czesiek nazywa..no i przyjechał kiedys wójek do nich (Czesław), przychodzi kot , wskakuje na kolana teściowej i ta głąszcze go i mówi 'co Czesiu?"... Wójo poczerwieniał ze wstydu...![]() teściowa poprostu zapomniała się ...
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-29 o 20:25 |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Angelikaw nie wiedziałam że masz juz okresloną płeć, zresztą ciężko oceniać brzuszek przez bluzkę Mpik no duża juz, gdzie ona się mieści
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narazie to tylko gdybanie
|
|
|
#2273 | |||
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, ale jestem w szoku!!!!!!!!
Zdałam wreszcie egzamin na prawko!!! Tydzień temu oblałam, a facet mnie tak potraktował, że mnie cały dzień brzuch potem bolał... A dzisiaj trafiłam na rewelacyjnego egzaminatora- facet dał z siebie wszystko żeby mnie odstresować... gadał jak najęty cały egzamin, cały czas mi powtarzał żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku, wypytywał czy chłopiec czy dziewczynka, czy już kopie itd WRESZCIE zdałam to cholerstwo, a pojechałam gorzej niż tydzień temu...... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gabisun, ale fajnie, że nadal dziewczynka kasienka1701, no teraz to mi musisz napisać o które szpitale Ci chodziło ![]() xxSHINeexx, IlonaN2, angelikaw, piękne brzuszki
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my z TŻ kupilismy cyfrówkę nową bo stara się popsuła.. tzn z cyfrowki sie ciesze Lenka gratuuuulacje!!!!!! |
|
|
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
witajcie ja tez po usg!!!!
dzidzio zdrowy, wazy 200 gram i jest dziewczynką!!!! przynajmniej tak lekarz mi oznajmił, powiedział ze siusiaka nie widzi ![]() ![]() ![]() jestem tak szczesliwa tak bardzo chcialam ![]() mam nadzieje ze juz nic sie nie zmieni Pomi napisz przy mnie dziewczynka proszę ![]() dziewczynki gratuluje udanych wizyt, strasznie się ciesze ze wszysko u nas/ u Was dobrze!!!! Gabisun a u Ciebie strasznie sie ciesze ze siusiak nie pojawił się ![]() nooo dzien pełen emocji, ide spac ale chyba ne usne bo maż ma męski wieczor i jak go nie ma to jakos nie moge spac a podobno ma wrocic za godzine.... mam nadzieje ze nie bardzo pijany bo niestety te ich meskie wieczory tak sie kończą....wrrrrr
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad. 2 wiem cos o meskich wieczorach wrrr
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
elenka1, gratuluję córci!! Mam nadzieję, że ja niedługo też usłyszę taką wiadomość
![]() Co do wieczorków... Heh, mój mąż też na takie chadza, wraca zazwyczaj godzinę później niż mówił i capi alkoholem Bardzo rzadko jest naprawdę pijany, ale ten smrodek mnie dobija. A jemu się wtedy zawsze na amory zbiera BTW, jutro ostatni dzień w pracy ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-29 o 22:24 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje, widzisz ciąża Ci w jakiś sposób pomogła bo trafiłaś na ludzkiego egzaminatora- super!!! Teraz będziesz mogła sama sie zawieśc na porodowke eheh Cytat:
![]() w ogole to chce aby dzidzia mi się tu ujawniła ![]() leże właśnie w pustym łóżeczku...mężusia nie ma.. tylko dzidzi i ja ![]() właśnie wysłuchala swojej co wieczornej melodyjki z pozytywki Puszczam dzidzi juz od jakiegos czasu aby sie przyzwyczaiła do melodii i po porodzie jak bedzie nieswoja to jak jej puszcze to poczuje się jak w brzusiu u mamusi i bedzie spokojniejsza..
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję zdranego prawka ![]() : oklaski:mi się dopiero za 3 razem udało, ale bratowej za 6 więc nie jest źle ![]() Co do tża..uwierz mi...przejdzie mu po porodzie....to samo przerabiałam.z tym że on nie wracał na noc tylko u mamusi spał. Niby mu pozwalałam na to ale w środku cos siedziało i strasznie przykro mi było jak zostawałam sama... ![]() A jak Dominiś sie urodził gnał do domu jak piesek na łańcuszku Ni i po drugie to sił nie miał na takie wyjścia bo i on do małego wstawał... A teraz to juz towarzystwo sie rozpadło....wszyscy poszli w swoja strone i nawet sie nie kontaktują.......:rolleye s: elenka...gratuluję córci.... Ja juz przed 5 miałam pobudke i spać nie mogę... Tż juz pojechał do pracy, mały jeszcze spi... musze się chyba później kłaść bo męcze się pźniej rano w łóżku. ![]() Jeden plus, że malutki mi w brzuszku rozrabia co rano i przynajmniej mam czas sie tym nacieszyć ![]() Stawiam kawe o poranku ..bezkofeinową ![]() do kawki goferaki
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-30 o 06:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Swojego Skarbka widzę regularnie co 4 tygodnie - niezły wiercipiętek z niego 
w ciagu dnia jestem ciagle zmeczona i spiaca wiec krotka drzemka nie pogardze

dopiero za 2 tygodnie mam mieć (14maja), bo wtedy 22tydzień będzie. Na 4d chciałam się umówić, to się dowiedziałam, że jeśli chcę robić na pamiątkę, to mam przyjść w 23-24 tygodniu. Albo nawet i 25 
Ja mam L i po praniu nogawki okazaly sie dobre (bez skracania), za to jesli chodzi o ich szerokosc to bez problemu zmiescilby sie dwie takie ja