![]() |
#2281 | |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() W ogóle muszę uzupełnić zapasy Aramniego Face Fabric 08. Doszłam do wniosku, że w Polsce nie ma jaśniejszego, płynnego podkładu o tak przyzwoitych własnościach. Kaledonia, żałuję że nie widziałam tej sceny w drogerii z wciskaniem podkładu. ![]() Mi jakiś miesiąc temu konsultantka w Sephorze wciskała jakiś ciemny Clinique. No słuchajcie - jeśli Fair Neutral jest dla mnie w lato idealny, to jakiś beige ma mi niby pasować...Kurczę, no bez przesady ![]()
![]() |
#2282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mój największy problem to znaleźć jasny podkład i... odpowiedni co do właściwości. Jaśniejszy od bourjois jest astor matutude nr 1. Cytat:
Ja do niej "a nie sądzi pani że jest za ciemny i za żółty" (z ironią) a ona "nie...podkład musi być widać na buzi" i ja się pytam "Kto ją rekrutował????" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Quench Ty też skutecznie kusisz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Are you talking to me?!
|
Face Fabric'a widziałam jeszcze z 3 tygodnie temu. I uwaga - on nie jest do końca biały. Ma domieszki pigmentów, ale bardzo delikatne. Całkowicie biały był Luminous Silk i faktycznie - jego już nie można dostać (przynajmniej w Złotych Tarasach, nie wiem jak. np w Arkadii). Co ciekawe - na stronie producenta ciągle widnieje ten kolor, więc obowiam się że jego nieobecność wynika z niskiej sprzedaży w naszym latynoskim* kraju.
No i podkreślam jeszcze raz - FF jest podkładem absolutnie niekryjącym, on tylko i wyłącznie wyrównuje fakturę i koloryt skóry i ją rozświetla. Nie ma mowy o korekcji przebarwień, maskowaniu pryszczy czy czegokolwiek. Nie taka jego funkcja. Aaa, cena faktycznie ogromna - za 40 ml ponad 195 zł. Z drugiej strony ja przez 7 miesięcy zużyłam niecałe pół opakowania; sądze że tuba starczy mi spokojnie do końca roku, co po przeliczeniu daje miesięczną kwotę 19,5 zł. *żeby nie było że moje wypowiedzi mają charakter rasistowski. Używając terminów "latynoski", bądź "murzynowo" pragnę tylko ironicznie wyrazić swoje zdumienie nad faktem, że w kraju gdzie większość osób ma jasną cerę, sprzedawane są fluidy odpowiednie dla ludzi o IV, V i VI fototypie skóry (według klasyfikacji Fitzpatricka).
Edytowane przez quench Czas edycji: 2010-09-19 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Raczkowanie
|
gdzie na stronie producenta widnieje? bo ja już nigdzie nie mogę znaleźć info, również na oficjalnej stronie, więc byłam pewna, że wycofali...
Aaa! Bo jest na stronie UK, na AM już nie ma, widocznie w AM wycofali... Warto więc uważać i pilnować, i zapasy w na miarę konfliktu nuklearnego robić, jak i tu zniknie... więc zależy, gdzie się nasze Douglasy zaopatrują, trzeba podpytać, ale trzeba też uważać, bo na stronie głównej już jak są u dołu posegregowane odcieniami, to nie figuruje, tylko, jak się wejdzie w stronę samego podkładu i nie chcę siać paniki, ale identycznie było zanim całkowicie zniknął ze strony AM. |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Are you talking to me?!
|
Przepraszam, ale ciągle wywala mi linki do strony Armaniego i nie mogę Wam ich podać!
![]() Ważne by patrzeć na stronie międzynarodowej - tak mi powiedziała pani w Douglasie, że strona ta prezentuje ofertę dostępną w Polsce. Ale zapasy sobie zrobię - w miarę możliwości portfela (więc chyba porzucę pomysł z podkładem Anny Sui - najbardziej irytuje mnie fakt że nie mogę znaleść na youtube filmu ze swatchami 00 i 99). Nawet jedno opakowanie to ratunek na kolejny rok ![]() ![]()
Edytowane przez quench Czas edycji: 2010-09-19 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
a mnie, po tym, jak jeden wydałam...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale upodabnianie się na siłę za pomocą solarium/smażenia się 2 tyg na plaży/tapety/tabletek na opalanie to przesada. Bo w ogóle ostatnio latem widziałam sporo kobiet szpanujących dziwną (na prawdę dziwną....) opalenizną, jakąs żółtą i wyraźnie sztuczną... nie wiem na pewno, ale może to te "cudowne" tabletki przyśpieszające opalanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Are you talking to me?!
|
Może to być też zasługa coraz bardziej popularnego opalania natryskowego. Mam koleżankę (nie, koleżanka to za duże określenie - to bardziej znajoma), która ma kręćka na punkcie brązowej skóry, i właśnie w tym roku zaczęła łazić na to "farbowanie". Jest bardzo dumna z siebie, bo unika promieni UV a jest "apetycznie brązowiutka", jak to określa. Może i jest brązowa, ale wygląda to bardzo sztucznie - zwłaszcza jak dostrzeże się jej skórę głowy - totalnie białą, tandetnie kontrastującą z żółtą szyją i karmelowobrązowymi przedramionami.
A wracając do podkładów - Rousse te swatche Illamasqua wyglądają bardzo obiecująco. I teraz pytanie - czy w Polsce uświadczymy podkład równie jasny? Bo zastanawiam się czy go nie zamówić... denq, hah, ja też uważam że przydałaby mi się terpia, bo mam już obsesję. Poszukiwania odpowiednio jasnego podkładu mogę już dodać do swoich celów życiowych. Pocieszające jest też to, że znalazłam przynajmniej punkt odniesienia - w sensie kolor. Jest im fair neutral EDM. Mój podkład mógłby być o pół tonu - ton jaśniejszy (uwzględniam oksydację). Tak więc to już znaczący krok w moich badaniach ![]()
Edytowane przez quench Czas edycji: 2010-09-19 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
BAN stały
|
Quench: wiele z tych co Ty masz nie próbowałam jeszcze więc nie porównam...
Choć chciałabym wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
zielony stworek
|
Czy któraś z porcelanek testowała Affinitone od Maybelline?
http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Tw...ffinitone.aspx Przyglądałam się w Rossmann odcieniom 3 i 9 i wydają się być całkiem jasne(jak na drogeryjne podkłady). Oby tylko nie ciemniał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jaki puder jeśli używam Revlon Colorstay Ivory 110 ? Może któraś z Was też ma coś godnego polecenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
DO mojej jasne cery najbardziej znośnym podkładem był od Loeara. Na to jasny puder i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
zielony stworek
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;22251478]Ja mam affinitone 03, mogę Ci zrobić zdj podkładu na ręku jak chcesz
![]() No jasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Konto usunięte
|
Więc mam te zdj już
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
Wizażanki, a co z pudrem rimmel stay matte? jasny, czy kolejna, drogeryjna pomarańcza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Rozeznanie
|
Leora, jeśli pytasz o pudry prasowane, to Transparent jest naprawdę super, nawet trochę rozjaśnia podkład, więc nie do końca jest transparentny.
![]() A co do podkładów Stay Matte, to Ivory i True Ivory są średnio jasne w tonacji żółtej, na pewno ciemniejsze od najjaśniejszego Burżuja Healthy Mix i za ciemne dla porcelanowej cery. Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2010-09-23 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Poprzednia wersja była raczej jasna, nie wiem, jak z tą nowszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Rozeznanie
|
Dziękuję ogromnie. Przymierzam się do kupna jakiegoś pudru, coby makijaż był trwalszy, no ale nie chcę mieć pomarańczowej tapety na twarzy.
Zobaczę jutro w rossmanie ten puder ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam swacha podkładu Coastal scents HD undercover
![]() Dziewczyny, a z burżuja najjaśniejszy jets ten Heathy Mix? bo ja ostatnio sobie swachowałam na ręce wszystkie najjaśniejsze podkłady ( HM - 10 H sleep- BD) i wydawało mi się ze 10 h sleep jest najjaśniejszy...
#2303 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podklad dla cery tlustej
http://www.paese.pl/forum/index.php?topic=1817.0
taki watek zalozylam na forum kosmetykow ktore ja w sumie lubie. A podklady ich sa naprawde jak dla mnie fajne... i postuluje o kolor ![]()
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: podklad dla cery tlustej
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Are you talking to me?!
|
Z tego co pamiętam te podkłady miały być alternatywą dla revlona. Moja siostra miała ten ciepły beż. Mi przydałoby się coś co najmniej dwa - trzy tony jaśniejszego!
![]()
Edytowane przez quench Czas edycji: 2010-09-30 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Raczkowanie
|
A co dziewczyny myślicie o podkładach vishy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
fiasco pisz na stronce forum Paese - moze nam stworza nasz wymarzony podklad. Ten ich Long cover fluid jest nie dla tlustej i mieszanej cery (zwlaszcza bez pudru matujacego). ale nowy matujacy specjalistyczny (tak ma jakos na opakowaniu) jest duzo duzo lepszy
#2310 |
Are you talking to me?!
|
Dziewczyny, pragnę Wam zaprezentować naprawdę jasny podkład, jaki nabyłam w wymiance z jedną z Wizażystek. Przed Wami nawilżający Stage Line o kolorku PC
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.