Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 08:06   #2281
kongoset
Przyczajenie

Dot.: podskórne grudki na twarzy...

Witam.
Na problem z podskórnymi białymi grudkami POLECAM skuteczny w 100% krem firmy NeoStrata- High Protency Cream 20AHA

Krem doskonale oczyszcza twarz i odsłania wszystko to, co znajduje się pod skórą,co daje możliwośc samoistnego wyeliminowania problemu.
Nic nie trzeba wyciskac, ani masakrowac twarzy!

Miałam podobny problem i choc zakupiłam i używałam tego kremu w innym celu-(pozbycie się przebarwień) to jednak nieoczekiwanie DOSKONALE zadziałał również na te nieestetyczne białe, podskórne grudeczki

Uprzedzam,że dostępny jest wyłącznie w aptekach-(internetowych)
a jedyną jego wadą jest to,że niestety kosztuje ponad 100zł
Niemniej jednak SERDECZNIE POLECAM.
Mnie pomógł bardzo szybko !
Od tamtej pory problem grudkowy zniknął!

Pozdrawiam
Marzena
kongoset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 14:23   #2282
PinkyDoll
BAN stały

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Czyli IZotrexin pomógł Ci się pozbyć zaskórników Ja używam RetinA, ale jakoś moje zaskórniki to nie rusza
Mnie kusi ten tonik z BU
http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikaha-bha.html

Ech niestety muszę zmienić swoją opinię na temat tego leku..
skończyłam kuracę Izotrexinem w żelu i stwierdzam z całą pewnością, że moje myślenie, że pomógł mi na zaskórniki było złudzeniem..
Na początku stosowania było super, ale teraz niestety trądzik zaskórnikowo - grudkowy powrócił i to wydaje mi się, że ze zdwojoną siłą..
myślałam że efekty jakie udało mi się osiągnać po 4 miesiącach stosowania go będą jakiś czas się utrzymywać, ale niestety .. tak nie jest
mam mega zaskórnikowo łojotokowy atak! i jestem załamana...
PinkyDoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-08, 19:00   #2283
Proceder007
Przyczajenie

Witam, Jestem chłopakiem i mam 16 lat, wołam:POMOCY!

Proszę wszystkich o pomoc w walce z moim problemem...

Mam zaskórniki otwarte... na twarzy, rękach, ramionach, klatce piersiowej, plecach(górne partie).
Nie mogę sobie z nimi poradzić... stosowałem wiele kremów i preparatów ale pomagało w małym stopniu...
Walczę z nimi już jakiś czas...
Obecnie stosuję środek Visaxinum (już ponad miesiąc) i nie zauważyłem większych zmian...
Te cholerne czarne punkciki strasznie mnie wkur*iają i je wyciskam, a następnego dnia boje się pokazać w szkole...
Czasami potrafię pół miesiąca nie dotykać tego cholerstwa, a czasami miewam napady wyciskania, nie wiem czy to dobrze wpływa na moją skórę...
Nigdy nie byłem u dermatologa bo to dodatkowe koszty na które mnie nie stać, to samo jeśli chodzi o kosmetyczkę...

Dodam że często przemywam twarz zimną wodą.

Proszę wszystkich o pomoc, najlepiej by było jak byście napisali mi jakieś domowe sposoby na te dziadostwo, proszę także o przepisy i stosowanie na takie przepisy.
Proceder007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 16:06   #2284
izabela51194
Przyczajenie

Dot.: Re: Czym wyleczyć zaskórniki??

Cytat:
Napisane przez Anett_ Pokaż wiadomość
Nie będę orginalna
Nie znam niczego skuteczniejszego ( lub raczej nic lepiej mi nie służy, mimo wypróbowania...kilku hangarów specyfików ) na zaskórniki i grudki niż Brevoxyl.
Trzeba jednak uważać na przesuszenia, podczas stosowania kremu-nawilżać buzię, nawilżać , nawilżać.
Chwalone są także kosmetyki zawierające kwasy, moje doświadczenia z nimi nie są jednak chwalebne, ale to kwestia indywidualna.

Polecm także buszowanie w archiwum niewyczerpane zasoby porad-czekają

Brevoxyl. Uzywalam go w moim najgorszym okresie (jak i wiele innych masci) nie zauwazylam zeby mi pomagal wiec pozbylam sie go. Teraz jak mam juz czasami tylko to prawdopodobnie pomoglby mi .
izabela51194 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 17:24   #2285
tenebra
Zakorzenienie

Skoro masz to aż tak rozprzestrzenione to obawiam się, że bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie... możesz sobie kombinowaniem tylko większą krzywdę zrobić.

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 23:08   #2286
long_braid
Raczkowanie

PinkyDoll i jak używałaś tego kremu? Jestem ciekawa czy coś działa bo też się zastanawiam nad jego kupnem .

Cytat:
Napisane przez PinkyDoll Pokaż wiadomość
Mam pytanie - któras z was stosowała nowy krem z Pharmaceris T z 5% lub 10% kwasem glikolowym? Opinie na KWC są podzielone - chciałabym spróbować..

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-peel-10.html

a co myślicie o tym kremie?
Miałam ochotę sobie go kupić- ale na KWC nie ma opinii i nie wiem, co zrobic kosztuje około 34 zł u mnie w Drogerii - nie chcę kupować w ciemno...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ea-butter.html

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

chodzi mi o ten drugi
Stary 2012-01-11, 09:04   #2287
PinkyDoll
BAN stały

Cytat:
Napisane przez long_braid Pokaż wiadomość
PinkyDoll i jak używałaś tego kremu? Jestem ciekawa czy coś działa bo też się zastanawiam nad jego kupnem .

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

chodzi mi o ten drugi

kupiłam ten z pharmaceris - kupiłam wtedy cały zestw do cery tradzikowej z tej firmy (pianka, tonik i 2 kremy)
wiec zrezygnowałam z tego ,,2'' kremu ( nie chciałam za dużo wprowadzac do pielegancji)
Pozdrawiam
Stary 2012-01-12, 14:58   #2288
pryszczblog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Proceder007 Pokaż wiadomość
Witam, Jestem chłopakiem i mam 16 lat, wołam:POMOCY!

Proszę wszystkich o pomoc w walce z moim problemem...

Mam zaskórniki otwarte... na twarzy, rękach, ramionach, klatce piersiowej, plecach(górne partie).
Nie mogę sobie z nimi poradzić... stosowałem wiele kremów i preparatów ale pomagało w małym stopniu...
Walczę z nimi już jakiś czas...
Obecnie stosuję środek Visaxinum (już ponad miesiąc) i nie zauważyłem większych zmian...
Te cholerne czarne punkciki strasznie mnie wkur*iają i je wyciskam, a następnego dnia boje się pokazać w szkole...
Czasami potrafię pół miesiąca nie dotykać tego cholerstwa, a czasami miewam napady wyciskania, nie wiem czy to dobrze wpływa na moją skórę...
Nigdy nie byłem u dermatologa bo to dodatkowe koszty na które mnie nie stać, to samo jeśli chodzi o kosmetyczkę...

Dodam że często przemywam twarz zimną wodą.

Proszę wszystkich o pomoc, najlepiej by było jak byście napisali mi jakieś domowe sposoby na te dziadostwo, proszę także o przepisy i stosowanie na takie przepisy.

Ja jednak radziłabym ci iść do dermatologa, to nic nie boli i nie kosztuje jeśli ty albo twoi rodzice mają ubezpieczenie zdrowotne a lekarz lub przychodnia podpisaną umowę z NFZ, wizyta jest darmowa i bez skierowania każdy ma do niej prawo , czasami do dobrych specjalistów trzeba długo czekać, a koszty to jedynie te po otrzymaniu recepty i wykupieniu leków (niestety do tanich nie należą).

A wągry to te czarne, a zaskórniki moim zdaniem to takie których nie da się wycisnąć, specem nie jestem, ale swoje przeszłam i przechodzę , ostatnio też sięgnęłam po moją dawno kupioną szczoteczkę do mycia buźki i zauważyłam że wągry (te na nosie) po myciu są mniej widoczne.
pozdrawiam i powodzenia
pryszczblog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 07:56   #2289
Beata_Batumi
Zadomowienie

Hej,
dawno się nie odzywałam- dalej walczę ale przez to że pracuję i mam małę dzecko nie mam natchnienia na lepszą pielęgnację. Teraz postanowiłam rozprawić się z nimi raz na zawsze- mies temu byłąm u kosmetyczki na oczyszczaniu- wszystko wróciło, w przyszłym tyg też idę, będę co mies powtarzać aż do skutku. Poza tym raz w tyg piling i maska algowa z bielendy professional (bardzo fajna) i raz w tyg (nie tego samego dnia) kwas glikolowy. Zobaczymy. Mam nadzieję, że się uda wreszcie.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 21:20   #2290
Proceder007
Przyczajenie

Hejo,
Byłem u lekarza rodzinnego i przepisał mi Davercin żel. Jest to żel do używania na punktowe zmiany. Lekarz powiedział że mam to stosować jakiś czas, czyli tyle ile trwa kuracja. Jeśli to mi nie pomoże to mam się zgłosić do dermatologa.
Stosuję to rano i wieczorem. Do tego łykam tabletki Visaxinum. Będę wam opisywał mniej więcej co tydzień zachodzące zmiany (jeśli takowe będą).

Proszę się wypowiadać na temat tego żelu. Z góry dziękuję.
Proceder007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 07:50   #2291
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Proceder007 Pokaż wiadomość
Hejo,
Byłem u lekarza rodzinnego i przepisał mi Davercin żel. Jest to żel do używania na punktowe zmiany. Lekarz powiedział że mam to stosować jakiś czas, czyli tyle ile trwa kuracja. Jeśli to mi nie pomoże to mam się zgłosić do dermatologa.
Stosuję to rano i wieczorem. Do tego łykam tabletki Visaxinum. Będę wam opisywał mniej więcej co tydzień zachodzące zmiany (jeśli takowe będą).

Proszę się wypowiadać na temat tego żelu. Z góry dziękuję.
Ja miałam i żel i płyn. Nie powiem żeby nic nie robił bo buzie zrobił przyjemniejsza, niestety strasznie wysuszył a po pewnym czasie skóra przestała na niego reagować. Bardzo się polubiłam z Clindacne, dłużej działał. Ale to było jakieś 1,5 roku temu, ale myślę do niego wrócić. Teraz odpukać nie mam już ropnych zmian, ale za to całą masę zaskórników i czasami pryszcze. Dermatolog mi przepisała na wygładzenie twarzy i pozbycie się zmian potrądzikowych Locacid (coś w stylu RetinA), też z pochodna retynoidu, do tego olejowy sposób oczyszczania twarzy i picie drożdży. Cudów nie ma ale jest lepiej.
Mojej siostrze na ropne grudki i zaskórniki pomógł Aknemycin- ale on drogi jest i skóra też się do niego szybko przyzwyczaja

Edytowane przez blond_i
Czas edycji: 2012-01-16 o 07:51
blond_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 09:01   #2292
Beata_Batumi
Zadomowienie

A co to jest olejowe oczyszczanie twarzy?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 14:39   #2293
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Ja miałam i żel i płyn. Nie powiem żeby nic nie robił bo buzie zrobił przyjemniejsza, niestety strasznie wysuszył a po pewnym czasie skóra przestała na niego reagować. Bardzo się polubiłam z Clindacne, dłużej działał. Ale to było jakieś 1,5 roku temu, ale myślę do niego wrócić. Teraz odpukać nie mam już ropnych zmian, ale za to całą masę zaskórników i czasami pryszcze. Dermatolog mi przepisała na wygładzenie twarzy i pozbycie się zmian potrądzikowych Locacid (coś w stylu RetinA), też z pochodna retynoidu, do tego olejowy sposób oczyszczania twarzy i picie drożdży. Cudów nie ma ale jest lepiej.
Mojej siostrze na ropne grudki i zaskórniki pomógł Aknemycin- ale on drogi jest i skóra też się do niego szybko przyzwyczaja
Dermatolog polecił Ci OCM? Czy po prostu używanie olejków myjących? Tak czy siak się zdziwiłam, często się czyta, że dermatolodzy niechętnie słuchają o OCM, bo sami nie wiedzą co i jak

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 14:54   #2294
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Zapraszam do lektury na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 17:22   #2295
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja sie dowiedziałam najwięcej STĄD

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Dermatolog polecił Ci OCM? Czy po prostu używanie olejków myjących? Tak czy siak się zdziwiłam, często się czyta, że dermatolodzy niechętnie słuchają o OCM, bo sami nie wiedzą co i jak
To takie wracanie do korzeni. Mnie żaden dermatolog nie pomógł, złagodził objawy ale nie wyleczył. A ile kasy na to poszło.. ehh. W pewnym momencie powiedziałam dość i przestałam robić cokolwiek. A później zaczęłam działać na domowymi sposobami. Niedawno się o OCM dowiedziałam i dla mnie nie ma nic lepszego. Tylko jednak na cerę z ropnymi wykwitami się nie nadaje bo może zaostrzyć stan. Ja z tych ropnych chyba porostu wyrosłam. Generalnie uświadomiłam sobie że idealnej cery nie będe mieć nigdy.Taka skóra. Teraz tylko chce polepszyć wizualny stan cery.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 19:44   #2296
prettysimple
Zadomowienie

Oj ja też, ja też. Miałabym super cerę, gdyby nie te rozszerzone pory, w które non stop coś włazi!
Stary 2012-01-19, 11:53   #2297
Mimi08
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Jak tam Wam idzie walka z zaskórnikami? Bo mi marnie
Przez jakiś czas stosowałam taką metode, którą tutaj jedna wizażanka opisała. Codziennie myłam nos(bo tam mam ich najwięcej) gąbką z żelem. Na początku przynosiło to jakieś efekty, było mniej zaskórników, ale teraz to nie działa. Ja już nie wiem co mam robić. Może macie jakies inne sprawdzone metody?

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 13:36   #2298
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Przez jakiś czas stosowałam taką metode, którą tutaj jedna wizażanka opisała. Codziennie myłam nos(bo tam mam ich najwięcej) gąbką z żelem. Na początku przynosiło to jakieś efekty, było mniej zaskórników, ale teraz to nie działa. Ja już nie wiem co mam robić. Może macie jakies inne sprawdzone metody?
A nie probowałaś szmatki z mikrofibry
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 16:31   #2299
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
A nie probowałaś szmatki z mikrofibry
Nie
A jak ją się stosuje?

Stary 2012-01-19, 16:43   #2300
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
A jak ją się stosuje?
W biedronce jest najlepsza i najtansza mikrofibra kosztuje okolo 2.99 najlepsza jest ta niebieska. Ja płucze szmatke w ciepłej wodzie i potem lekko przecieram twarz tam gdzie mam zaskórniki i suchą skórę, ale trzeba to lekko robić. A później myje normalnie twarz. Szmatka dokładnie czyści i później skóra jest delikatna i dobrze oczyszczona. Szmatkę piore po każdym użyciu bo nie chce żeby mi się tam mnożyły bakterie
Odsyłam do filmiku, jest na temat muślinowej, ale mikrofibra jest lepsza, a zastosowanie jest podobne
http://www.youtube.com/watch?v=8b9_f...feature=relmfu
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 19:38   #2301
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Na zaskórniki na nosie możesz spróbować maseczki z żelatyny
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 20:10   #2302
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
W biedronce jest najlepsza i najtansza mikrofibra kosztuje okolo 2.99 najlepsza jest ta niebieska. Ja płucze szmatke w ciepłej wodzie i potem lekko przecieram twarz tam gdzie mam zaskórniki i suchą skórę, ale trzeba to lekko robić. A później myje normalnie twarz. Szmatka dokładnie czyści i później skóra jest delikatna i dobrze oczyszczona. Szmatkę piore po każdym użyciu bo nie chce żeby mi się tam mnożyły bakterie
Odsyłam do filmiku, jest na temat muślinowej, ale mikrofibra jest lepsza, a zastosowanie jest podobne
http://www.youtube.com/watch?v=8b9_f...feature=relmfu
Dziękuje za odpowiedź!
Ta szmatka z mikrofibry to taka jak do mycia okien?
Tylko trzeba płukać ją w ciepłej wodzie?Żadnego żelu ani nic?

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Na zaskórniki na nosie możesz spróbować maseczki z żelatyny
Podasz mi na nią "przepis"?

Stary 2012-01-19, 20:43   #2303
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź!
Ta szmatka z mikrofibry to taka jak do mycia okien?
Tylko trzeba płukać ją w ciepłej wodzie?Żadnego żelu ani nic?

Podasz mi na nią "przepis"?
Jeżeli chodzi o szmatki do pilingu to jedną z lepszych jest właśnie ta niebieska biedronkowa . Szmatka nadaje się do oczyszczania metodą OCM jak również możesz nią wykonać piling twarzy. Ja zawsze używam żelu do mycia twarzy, nakładam żel na twarz a później masuję ściereczką i płucząc ścierkę w wodzie zmywam żel z twarzy. Poza tym pilingując twarz ściereczką bez użycia żelu można łatwo przedobrzyć i nieźle się "przytrzec"

Maseczkę żelatynową polecam nakładać tylko na nos lub tam gdzie są zaskórniki dlatego że strasznie zasycha na skorupę i można się nacierpieć zdejmując ją. Aby zrobić maseczkę wystarczy wsypać do kieliszka ok 1 łyżeczki żelatyny spożywczej i rozcieńczyć ją mlekiem do konsystencji budyniu. Włożyć do mikrofalówki i podgrzać dosłownie przez sekundę lub dwie zresztą , zawartość kieliszka lekko się spieni i juz jest gotowa. Nałóż na ok 10- 15 min. raz lub dwa razy w tygodniu.

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2012-01-19 o 20:44
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 21:05   #2304
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o szmatki do pilingu to jedną z lepszych jest właśnie ta niebieska biedronkowa . Szmatka nadaje się do oczyszczania metodą OCM jak również możesz nią wykonać piling twarzy. Ja zawsze używam żelu do mycia twarzy, nakładam żel na twarz a później masuję ściereczką i płucząc ścierkę w wodzie zmywam żel z twarzy. Poza tym pilingując twarz ściereczką bez użycia żelu można łatwo przedobrzyć i nieźle się "przytrzec"

Maseczkę żelatynową polecam nakładać tylko na nos lub tam gdzie są zaskórniki dlatego że strasznie zasycha na skorupę i można się nacierpieć zdejmując ją. Aby zrobić maseczkę wystarczy wsypać do kieliszka ok 1 łyżeczki żelatyny spożywczej i rozcieńczyć ją mlekiem do konsystencji budyniu. Włożyć do mikrofalówki i podgrzać dosłownie przez sekundę lub dwie zresztą , zawartość kieliszka lekko się spieni i juz jest gotowa. Nałóż na ok 10- 15 min. raz lub dwa razy w tygodniu.
Jak będe następnym razem w Biedronce to od razu lece po tę ściereczke!
A jutro zacznę esperymentować z maseczką żelatynową.
Ciekawe co z tego wyjdzie

Stary 2012-01-20, 12:09   #2305
PinkyDoll
BAN stały

Odstawiałam tłuszcze, niezdrowe przetworzone jedzenie i cukier (słodycze, ciastka, nie słodze herbaty - niczego) od tygodnia i moja skóra jest o niebo lepsza! przetłuszczanie zmniejszyło sie o połowę i zaskórników o wiele mniej mniej!
a do tego bez wysiłku schudłam 2 kg!

pozdrawiam
Stary 2012-01-20, 15:15   #2306
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PinkyDoll Pokaż wiadomość
Odstawiałam tłuszcze, niezdrowe przetworzone jedzenie i cukier (słodycze, ciastka, nie słodze herbaty - niczego) od tygodnia i moja skóra jest o niebo lepsza! przetłuszczanie zmniejszyło sie o połowę i zaskórników o wiele mniej mniej!
a do tego bez wysiłku schudłam 2 kg!

pozdrawiam
Zazdroszcze!
Ja od tygodnia nie jem słodyczy i na razie nie zauważyłam żadnych efektów

Jeśli chodzi o maseczkę z żelatyny..to jestem zadowolona!
Wiadomo jak na pierwszy raz to nie oczekuje się niewiadomo czego.
Ale jestem pozytywnie zaskoczona.
Po maseczce zaskórniki mniej widoczne!
W tami razie maseczka zostaje na stałe w mojej pielęgnacji.
Będe robiła ją 2x w tygodniu do tego jeszcze to szmtka z mikrofibry i mam nadzije że wkońcu pozbęde się tych okropnych zaskórników!

Stary 2012-01-21, 09:12   #2307
Effervescing Elephant
Zadomowienie

będąc wczoraj w aptece pani farmaceutka powiedziała mi, że petroleum d5 to tylko na receptę :O o co chodzi..?
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 17:09   #2308
PinkyDoll
BAN stały

Cytat:
Zazdroszcze!
Ja od tygodnia nie jem słodyczy i na razie nie zauważyłam żadnych efektów

Jeśli chodzi o maseczkę z żelatyny..to jestem zadowolona!
Wiadomo jak na pierwszy raz to nie oczekuje się niewiadomo czego.
Ale jestem pozytywnie zaskoczona.
Po maseczce zaskórniki mniej widoczne!
W tami razie maseczka zostaje na stałe w mojej pielęgnacji.
Będe robiła ją 2x w tygodniu do tego jeszcze to szmtka z mikrofibry i mam nadzije że wkońcu pozbęde się tych okropnych zaskórników!
nie jest to jakieś spekatakularne jeśli chodzi o zmniejszenie przetłuszczania.. ale widze róznice - zaskórniki nie sa takie ,,napchane" odkąd nie objadam sie tłustymi potrawami i słodyczami

ściereczkę z mikrofibry baaardzo polecam.. ja mam tą z biedronki
Super oczyszcza! ale można sobie podrażnić twarz jeśli się ją nadużywa!
Stary 2012-01-21, 20:52   #2309
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
będąc wczoraj w aptece pani farmaceutka powiedziała mi, że petroleum d5 to tylko na receptę :O o co chodzi..?
Właśnie miałam o to pytać. Przekopałam cały wątek, a że jestem zdesperowana złapię się już każdego specyfiku w tym toniku, o którym jest mowa na samym początku.

O ile olejek pichtowy można dostać bez problemu to petroleum jest na receptę. Stwierdziłam, że w takim razie wymieszam olejek z naftą kosmetyczną taką do włosów. Nic mi nie zrobi z twarzy jesieni średniowiecza, bo już ją mam... i nie zbankrutuję, jak po niektórych wizytach u dermatologów.
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 20:57   #2310
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Właśnie miałam o to pytać. Przekopałam cały wątek, a że jestem zdesperowana złapię się już każdego specyfiku w tym toniku, o którym jest mowa na samym początku.

O ile olejek pichtowy można dostać bez problemu to petroleum jest na receptę. Stwierdziłam, że w takim razie wymieszam olejek z naftą kosmetyczną taką do włosów. Nic mi nie zrobi z twarzy jesieni średniowiecza, bo już ją mam... i nie zbankrutuję, jak po niektórych wizytach u dermatologów.
a to dziwne.. kupowałam kiedyś już petroleum.. i nie był na receptę.. i dzisiaj będąc w super-pharmie stwierdziłam, że zaryzykuję i zapytam.. i był, i wcale nie na receptę
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości