|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
głupie pytanie ale pytam poważnieno ja tak napisałam ale to dlatego że późno miałam mleczaki i późno stałe...a wcale nie mam mocnych zębów w każdym razie jak Zu wychodziły zęby i słyszałam tekst w stylu "dobrze że tak późno wychodzą, bo później będzie miała mocniejsze" to mnie krew zalewała![]() Cytat:
)...zrobił aś?no właśnie Sylka odezwij się![]() i Jolaaa!!!! wracaj!!!!
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Dziś minął 13tydzień ![]() Ale mnie to nie ominie.Po porodzie będę musiała sobie zrobić.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem że w ciąży nie można cholipa nie znam się na tym![]() a masz kogoś sprawdzonego u siebie? aaaaaale ten czas leci
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w Realu jest promocja na Bebilon - 800 g za 31,99 zł
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo..... A kto to?? ![]() U mnie Reala brak
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
To ja
![]() Mogę Ci kupić (jak będzie, bo dopiero zobaczyłam w gazetce), ale nie wiem, czy z wysyłką się opłaca
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu Cię nie ma?
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba ze 4 bym chciała, bo ostatnio za ponad 40 zł kupowałam , a Kuba pije czasem pół litra na dzień. A ostatnio oglądałam jakąś dzieciową gazetkę z 2009 roku i tam była podana cena 16 zł za 800 g, nie wiem, czy tak podrożało, czy w tej gazecie błąd był.Potrzebowałam chwili przerwy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-04-08 o 12:42 |
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj mnie nie było bo oczywiscie TŻ siedział wieczorem na necie a w południe ucinałam drzemke razem z Kubą ![]() Poprzednia noc była okropna. Kuba obudził sie o 3 i nie spal 3 godziny tylko płakał. Wiercił sie, kopał nogami, jęczał. Mowił, ze go nóżki bolą (juz ktorys raz z kolei). Dałam czopek przeciwbólowy i jakos usnał. Wogole od kilku dni strasznie marudzi, nie moze znalezc sobie miejsca. Jest lekko przeziebiony i kaszle ale byłam z nim w poniedziałek u lekarza i osłuchowo wszystko jest ok. Daje mu syropki i jakby troche pomaga. Czesto tez sika (woła na nocnik) i zauważyłam, ze z ucha leci mu wiecej wosku (tak jakby ropa), nie da sie dotknąć bo mowi, ze boli. I najważzniejsze: wogole nie chce jesc Masakra. Daje mu tylko jedzonko ze słoiczka jak niemowlakowi. To chociaz połknie. Nie chce nic co trzeba pogryzc. Jak tylko wezmie do buzi zaraz wszystko wypluje. Gardzi nawet słodkościami. Juz nie wiem co mam robic. Mowiłam o tym lekarce ale ona twierdzi, ze stracił apetyt bo zęby mu wychodzą. Kazała go zważyć, miał 13,5 w ubraniu i powiedziała, ze ładnie wazy. Co z tego - jak przy takim apetycie zaraz schudnie. Nie spie po nocach, martwie sie Kasiu - do tej pory chodziłam w zwykłych spodniach a po domu w dresach i leginsach ale juz zaczynaly mnie cisnać. Karo - uzywałałam różnych past, ostatnio głownie Blend-a -med, Colgate a teraz Elmex
|
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jestem,żyję Wiem,wiem długo nie pisałam ale podczytuję troszeczkę![]() Dzieci zdrowe,Bartoś odsmoczkowany sikamy do nocnika,z tym że mama jeszcze pilnuje,bo Bartoś nie zawsze zawoła myślę,że już bliżej,niż dalej do całkowitego odpieluchowaniaDziękuję,że pytacie ![]() Ściskam Was Wszystkie mocno i buziaki przesyłam---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() za zdrówko Kubusia i mocno Cię
|
||
|
|
|
#2292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że to rzeczywiście przez zęby, skoro papki je. Nie martw się tak Edit: po przeczytaniu tego, co dopisała Sylka przyznaję, że Ona może mieć rację. Cytat:
Cześć zgubo Uściskaj Bartoszka ![]() Mądry chłopczyk , zazdroszczę prawie odpieluchowania
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla synka za postępy ![]() Tak myslałam, ze to moze przez ta chorobe stracił apetyt ale on juz od dluzszego czasu mniej je. Od ok 3 tygodni (a choruje od tygodnia). Biore pod uwage zęby bo nic co trzeba gryzc i przezuwac nie przejdzie mu przez gardło. ![]() Ratuje sie kaszkami, zupka ze słoiczka i deserkiem (dodaje mleko modyfikowane).
|
|
|
#2294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie dała w ogóle dotknąć uszka, co prawda nie pamiętam czy mniej jadła, ale tak na prawde na zdrowy rozum, jak dorosły ma zapalenie ucha to nawet przełknięcie śliny nawet boli Na pewno wtedy bardzo źle spała...dużo płakała w nocy Idź jeszcze raz do lekarza i zasugeruj uchoRozumiem ![]() Cytat:
![]() Dobrze że Dzieciaczki zdrowe...trzymam za rozwiązanie problemówMama też sika? ![]()
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wg mnie 4 dada są ciut jakby większe niż 4 pampersa. Nie mam reala ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Bartoszka ![]() Cass dziewczyny dobrze radzą, przejdź się jeszcze raz. Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2011-04-08 o 13:42 |
||
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle jeszcze mam napisać do Magi i zapominam
![]() Nie wiem czy kupiłaś już piżamki, ale my mamy kilka sztuk Early Days i jestem zadowolona i polecam jeszcze piżamki z C&A
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-04-08 o 13:42 |
|
|
|
#2297 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wstanie to wyściskam dla Zosi też buziakiNa początku poszło łatwo:ładnie siadał,sikał,wynosił nocnik i spuszczał wodę.Po ok.dwóch tygodniach,chyba przechodził jakiś kryzys,bo wszystko było na nie:przebrać się z piżamki-nie,założyć buciki-nie,no i sikanie na nocnik też było na nie.Chyba jakiś bunt dwulatka,czy co? Po tygodniu wszystko wróciło do normyNie zazdraszczaj i u Was przyjdzie na to poraCytat:
![]() Przez ząbki też może być gorszy apetyt,ale ta wydzielina z uszka,trochę to niefajnie wyglada z tego co piszesz-ja bym jednak skontrolowała Dobrze,że choć to słoiczkowe je Cytat:
![]() ![]() Brakowało mi Waszego humoru |
|||
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia póki co zaczęła słuchać, co się do niej mówi , normalnie widać, jak mieli, analizuje Cały czas nawijam o tym nocnikuWiem wiem ![]()
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie martwie o mojego szkraba
Płakać mi sie chce, bo juz sobie wmawiam, ze moze na cos chory Zobacze jak bedzie dalej, najwyzej pojde z nim prywatnie na konsultacje do takiej dobrej lekarki to zbada go dokladnie. Moze powinnam zbadac mocz i zrobic morfologie. Podsunę ten pomysł pediatrze.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może przejdź się jak możesz prywatnie...szkoda zeby się Kuba męczył przez weekend ![]() a mocz i morfologia chyba nic nie dadzą jeśli to ucho...wizyta u laryngologa będzieJeszcze 10 min i weekend
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Karola Jeszcze nie kupiłam, czekam na wypłatę Małża A te C&A ile kosztują? Pamiętasz?Miramej pisałaś kiedyś o kremie do buzi dla dzieci z końcówką -baza. Dobry jest? Stosowaliście? Muszę znaleźć coś dobrego, bo od jakiegoś czasu Maciul ma szorstkie czerowne poliki ![]() --- Miłego weekendu
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj tak pieknie, ze bylismy rano na spacerze i po obiedzie. Cudnie po prostu
Tyle kilometrow zrobilam, ze nog nie czuje ![]() Od razu zyc mi sie bardziej chce i jakas radosc mam w sercu. Wlasnie myslalam sobie, jak rok temu robilam wszystko z musu... A teraz dnia mi brakuje, bo tyle miejsc do obchodzenia, tyle filmow do obejrzenia, tyle ksiazek do przeczytania... Cytat:
mam nadzieje, ze klopoty wkrotce sie skoncza ![]() Gratuluje odsmoczkowania i odpieluchowania Miramej Cass, moze to sa i zeby i zapalenie ucha. Rok temy, jak mialam zapalenie ucha, to tez nie moglam za bardoz gryzc i przelykac, boli cala strona, lacznie z gardlem i wezlami. Katarzynko, jak ten czas szybko leci
|
|
#2303 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Joluś, fajnie że jesteś
![]() dzieki za info, skorzystam Cytat:
może sylka ma rację (choc lepiej żeby niemiała) ja bym chyba jeszcze raz poszła do lekarza albo skonsultowała z innym Cytat:
![]() podwójne brawa dla Bartusia ![]() ![]() Cytat:
Zuza tez ma teraz takie policzki i jeszcze pod broda posmarowałam ja nawet pimafucortem ale niewiele to dało na 1 czerwca jestesmy umówione do dermatologa (dopiero i to prywatnie) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- nikogo nie ma? ![]() chyba mam nerwice, wczoraj mnie tak w mostku cisnęło że nie mogłam powietrza złapac, wogóle jakaś nerwowa jestem.... dodatkowo ciągle mi sie chce spac, niewiem przesilenie wiosenne albo może po prostu potrzebuje więcej snu niz mam...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, są 2 rodzaje pieluszek w Biedronce, tak? Dada i Dada Premium? Może też bym wypróbowała
![]() Cytat:
, że tam była zniszczona warstwa lipidowa.)Cytat:
![]() sylko dla Bartosia
|
|
|
#2305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałabym się nawet znieczulenia, nawet takiego które mogą kobiety w ciąży.No tak mi się porobiło... Mam ukochaną panią stomatolog resztą zająć musiałby się protetyk z którym pewnie umowę mają podpisaną.Jak chcesz mogę podać ci namiary.Ja ją uwielbiam i nikomu innemu nie planuje paszczą się chwalić ![]() Cytat:
![]() Fajnie wam, że już bez "korasa" Cytat:
Laura tak miała, i na pewno Amelka Skierki i zapomniałam kto jeszcze Cytat:
Cytat:
No, to fakt, mój bobasek wygląda już jak dziecko, jest bardziej proporcjonalny a może to nerwobóle, nerwica to poważniejszy kaliber i poważniejsze objawy.To co opisujesz mz to nerwobóle
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Tak samo Basti. Palec w górze i "JAJO"
Cytat:
a mój szkrab, wczoraj nie chciał obiadu, za to bardzo chciał jogurt naturalny-> więc mu wylałam jogurt na ziemniaki i wtedy jadł jak opętany
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej sylko
fajnie ze się odezwałaś. Dobrze ze juz bez smoczka i siusiania na nocniczek tez gratuluję. Niech kłopoty idą precz i nie męczą cie ![]() z/w |
|
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas to ok 600-650 zł a to nie doczytałam ![]() można w ciąży, tylko trzeba mieć wcześniej przygotowane zęby - w ciąży nie można rtg robić i sprawdzić czy kanały są ok, ale jak wszystko było zrobione wcześniej to można
|
|
|
#2309 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzięki gorgulku Cytat:
![]() Później jakoś przyszła reszta ![]() Cytat:
i nie przybieraj sobie do głowy![]() Cytat:
![]() Cieszę się,że masz dobry nastrój Cytat:
![]() Miramejku ![]() ![]() Cytat:
i cieszę się Twoim szczęściemNo,fajnie ![]() Pamiętam właśnie jak pisałaś do skierki,że Laurka też tak miała Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta
![]() troche pozno dzisiaj zagladam ale kompletnie nie mialam czasu, malz podrzucil mnie i mala do CH a sam pojechal do makro no i jak pojechalismy o 14 do wrocilismy po 20 ![]() ale zakupy udaly sie - dla Werki buciki kupilam, a dla siebie bielizne a i tez cichobiegi w ccc no i juz wyprawke mam na odwiedziny synusia przyjaciolki Cytat:
trzymam kciuki za zdrowko Kubusia i nie martw sie kobietoCytat:
![]() no prosze jakie wiesci ![]() zuch chlopakno patrz bylam dzisiaj i zaluje ze nie wzielam -byly fajne juz na lato spodenki z koszulka 2 pak z hello kitty za 59zł
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

)
ale to dlatego że późno miałam mleczaki i późno stałe...a wcale nie mam mocnych zębów
w każdym razie jak Zu wychodziły zęby i słyszałam tekst w stylu "dobrze że tak późno wychodzą, bo później będzie miała mocniejsze" to mnie krew zalewała
)...zrobił aś?
Sylka odezwij się
NIE LUBIĘ TROLLI
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, a Kuba pije czasem pół litra na dzień. A ostatnio oglądałam jakąś dzieciową gazetkę z 2009 roku i tam była podana cena 16 zł za 800 g, nie wiem, czy tak podrożało, czy w tej gazecie błąd był.
ale podczytuję troszeczkę
sikamy do nocnika,z tym że mama jeszcze pilnuje,bo Bartoś nie zawsze zawoła
i buziaki przesyłam
za zdrówko Kubusia i mocno Cię

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
i to prywatnie)