Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 11:36   #2281
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ego jak zawsze pracuś
U nas znowu pochmurno, na razie jeszcze nie pada.
Nadia po kilku dniach picia soczku z marchwi robi pomarańczowe kupki
Za dwie godziny nas czeka szczepionka, dobrze, ze już przynajmniej nie będzie ważenia.
gdzie Ty masz te chmury, u mnie skwar nie z tej ziemi, a raptem mam do Ciebie z 10km

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam,
nasza nocka dziś dość spokojnie, jak się mały wybudzal ok 5 dalam mu soczek z woda i zasnal dalej do 7.30.
ja tez ciagle jestem szoku z tym ząbkiem, ale jak zrobilam wywiad to i ja i tż w 3-4 miesiacu juz mielismy po jednym ząbku wiec nie dziwne ze Tymo ma bo to kwestia dziedziczna.
aj i jeszcze @ w nocy przyszła, i to o 3 dni za wcześnie
no i dzis dałam mu pierwszy raz marchewke-tzn soczek ale jest on gęstszy i posatanowilam dac na łyżeczce, żeby się nauczycł z niej jesc. bo za tydzien juz obiadki możemy i przeciery.
i na poczatku nie wiedzial o co chodzi, a potem zaczał plakac jak mu przestalam dawac hehe
Załącznik 4081281Załącznik 4081292
super zdjęcia no to jak Wy z mężem mieliście tak wcześnie ząbki, to nie dziwne, że i Tymo ma

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
My dzisiaj spałyśmy do 10:30
oczywiście z przerwami,
bo ok 3 znalazłam ją na brzuszku i musiałam położyć na plecy
potem o 5 karmienie,
a potem 7-8 mała nie spała tylko leżała.

I tym sposobem mała jadła dopiero przed 11.
ooo ładnie pospałyście

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jej dziewczyny wybieram się do koleżanki z pierwszą wizytą do jej synka miesięcznego. chciałam mu coś kupić aleeee...na wyprzedażach u mnie marność nad marnościami
przejrzałam allegro i nic fajnego nie znalazłam. masakra.
gdzie wy ubieracie swoich małych mężczyzn??????
nic nie mogę fajnego znaleźć. myslałam o jakimś dresie, bluzie.
w końcu to kupię jej chyba zestaw pajaców albo bodziaków bo nic nie mogę znaleźć,naprawdę
nie wiedziałam że dla chłopców tak trudno coś fajnego kupić
super nocka
ja kupuję najczęściej w coccodrillo, wczoraj w mothercare, ale też w h&m i reserved

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

My już po weselu... zleciało szbciej,niż by się wydawało! Impreza moich marzeń-nigdy nie zapomnę tego dnia Wczoraj mieliśmy poprawiny,także ledwo zyję... dziś chrzciny naszej Mai połączone z moimi urodzinami. Mam nadzieję,że wszystko sie uda.

Nawet nie próbuje Was nadrobic,bo to graniczy z cudem.Ostatni tydzien mam wycięty z życia..nie wiedziałam,że przy weselu jest tyle lataniny!

Buziaczki dla Was i maluszków
gratulacje!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie
tż wrocil dzis do pracy a ja na wizaz
dzis kolo 5 byla u nas mega burza walnelo gdzies blisko nas i wywalilo korki piec sie zresetowal czego wczesniej nie zauwalismy mam nadzieje ze bedzie dzialal bo naprawa pewnie droga by byla reuter tez nie dziala wiec lece na blueconecie a najsmieszniejsze jest to ze Emilka nawet nie uslyszala burzy tylko mlaskala przez sen
wczoraj mielismy gosci z rocznym Mateuszkiem mowie wam oczy mielsimy wszyscy dookola glowy maly nie odstepowal stołu jest maly łasuchem i musial wielu rzeczy skosztowac dostalysmy sliczne buciki z hello kitty dla Emilki

ego coralady głosik
to dobrze, że masz chociaz bluconecta
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:37   #2282
Natka3008
Rozeznanie

Hej witam Was po weekendowej przerwie

Boże ile mam do nadrobienia

A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza. Z osiągnięć: potrafi przewracać się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki, strasznie zabiera się do samodzielnego siadania, bawi się swoimi stopami i wkłada je do buźki, a oprócz tego śmieje się i pięknie gaworzy. Niestety ma problem z przekonaniem się do picia soczków, próbujemy bananowy i powoli zaczyna jej smakować. Dzisiaj lub jutro spróbuje jej podać zupkę jarzynową zgodnie z zaleceniem pediatry.

Z tych gorszych rzeczy to Anastazja dostała katarku i kaszelku i niestety musi brać lekarstwa. Mam nadzieję, że pomogą

czarna wszystkiego najlepszego
Teraz będę nadrabiać

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:38   #2283
Ewelqa1985
Zadomowienie

Czarna wszytskiego dobrego na nowej drodze zycie szczescia

tity na naszej karuzeli pisze do 5 miesiaca ona jest dosc wysoko nad glowa Emilki i jeszcze do zabawek nie siega mamy o taka : http://allegro.pl/fisher-price-k3799...690905399.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:39   #2284
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
W pierwszej dziewczynka na oko 4 lata, pulchna chciała żeby mama jej coś tam kupiła. Mama, że nie kupi i szła dalej.

Więc ona wpadła w przeraźliwy płacz, padła na kolana, i na tych kolanach szła cały czas za mamą zanosząc się od płaczu i krzycząc na cały sklep " Mamo ale cię błagam kup mi to, błagam cię"

W drugiej tata i syn, też około 4 lata.
Oczywiście chciał żeby mu coś kupić, tata powiedział, że nie kupi, i pomimo jego strasznego płaczu ruszył do kasy i stanął w kolejce.
Oczywiście mały coraz głośniejszy ryk, ale kolejka się posuwała, chłopiec chyba przemyślał sprawę, że jego płacz nic nie da, uspokoił się, i na cały głos w kolejce mówi do ojca " Jak mi tego nie kupisz to powiem mamie, że sikasz do umywalki"
myślałam, że padnę
Stary 2011-07-11, 11:41   #2285
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
wstałyśmy o 10:30
a Idalka znowu zasypia

ojj niestety słodycze jemy
i mało się ruszamy

myślę, że dam małej soczki przecierowe na początek zanim wprowadzę marchewkę,
potem zobaczymy

moja siostra pracuję w markecie budowlanym, więc niby nie ma dużo rzeczy, które mogą kusić małe dzieci ale jednak zawsze coś się znajdzie
Więc sceny płaczu i rzucania się na posadzkę są na porządku dziennym,
już nie robią wrażenia.
Ale kiedyś w jeden dzień miała 2 sceny, myślała, ze umrze ze śmiechu.

W pierwszej dziewczynka na oko 4 lata, pulchna chciała żeby mama jej coś tam kupiła. Mama, że nie kupi i szła dalej.

Więc ona wpadła w przeraźliwy płacz, padła na kolana, i na tych kolanach szła cały czas za mamą zanosząc się od płaczu i krzycząc na cały sklep " Mamo ale cię błagam kup mi to, błagam cię"

Oczywiście chciał żeby mu coś kupić, tata powiedział, że nie kupi, i pomimo jego strasznego płaczu ruszył do kasy i stanął w kolejce.
Oczywiście mały coraz głośniejszy ryk, ale kolejka się posuwała, chłopiec chyba przemyślał sprawę, że jego płacz nic nie da, uspokoił się, i na cały głos w kolejce mówi do ojca " Jak mi tego nie kupisz to powiem mamie, że sikasz do umywalki"

był zakaz wstępu do szpitala, sezon grypowy
chyba się zaraz popłaczę

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

czarna GRATULACJĘ
dobre historie, szczególnie ta z sikaniem do umywalki
znowu to do ciebie wróciło

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
gdzie Ty masz te chmury, u mnie skwar nie z tej ziemi, a raptem mam do Ciebie z 10km

super zdjęcia no to jak Wy z mężem mieliście tak wcześnie ząbki, to nie dziwne, że i Tymo ma

ooo ładnie pospałyście

super nocka
ja kupuję najczęściej w coccodrillo, wczoraj w mothercare, ale też w h&m i reserved

gratulacje!!!!!!!

to dobrze, że masz chociaz bluconecta
teraz trochę słonce świeci przez chmury

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej witam Was po weekendowej przerwie

Boże ile mam do nadrobienia

A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza. Z osiągnięć: potrafi przewracać się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki, strasznie zabiera się do samodzielnego siadania, bawi się swoimi stopami i wkłada je do buźki, a oprócz tego śmieje się i pięknie gaworzy. Niestety ma problem z przekonaniem się do picia soczków, próbujemy bananowy i powoli zaczyna jej smakować. Dzisiaj lub jutro spróbuje jej podać zupkę jarzynową zgodnie z zaleceniem pediatry.

Z tych gorszych rzeczy to Anastazja dostała katarku i kaszelku i niestety musi brać lekarstwa. Mam nadzieję, że pomogą

czarna wszystkiego najlepszego
Teraz będę nadrabiać
dla Anastazji, jaka dorosłą dziewczynka.

Zmykam na szczepionkę, oby wszystko poszli dobrze
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:42   #2286
Ewelqa1985
Zadomowienie

aaaaaaaa
zapomnialam sie pochwalic Konczymy dzis 4 miesiace jak to leci

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-07-11, 11:53   #2287
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

co do chusty i nosidła ja nie mam ani tego ani tego i jakoś funkcjonuje, jak widać da się
na pewno by mi to ułatwiło życie na zakupach no ale jak się nie ma co się lubi.......
może rozejrzę się za używanymi chustami, ciekawe za ile można taką kupić. na nową mnie nie stać

jej dziewczyny wybieram się do koleżanki z pierwszą wizytą do jej synka miesięcznego. chciałam mu coś kupić aleeee...na wyprzedażach u mnie marność nad marnościami
w końcu to kupię jej chyba zestaw pajaców albo bodziaków bo nic nie mogę znaleźć,naprawdę
heh no jasne ze da sie zyc bez,wszystko sie da :P
ale wg mnie duzo ciezej ale to z mojego punktu widzenia
kolezanka ost sprzedala chuste uzyta 2x z bambusa na lato za 150
na forum chustowym sa oferty uzywanych takie nawet lepsze od nowych sa
w h&m sa fajne ciuszki dla chlopca ale nie zz wyprz bo tam chlopcow omineli :/
Cytat:
Cześć dziewczyny!

My już po weselu... zleciało szbciej,niż by się wydawało! Impreza moich marzeń-nigdy nie zapomnę tego dnia Wczoraj mieliśmy poprawiny,także ledwo zyję... dziś chrzciny naszej Mai połączone z moimi urodzinami. Mam nadzieję,że wszystko sie uda.

Nawet nie próbuje Was nadrobic,bo to graniczy z cudem.Ostatni tydzien mam wycięty z życia..nie wiedziałam,że przy weselu jest tyle lataniny!

Buziaczki dla Was i maluszków
wszystkiego najlepszegoi szczescia na nowej drodze zyciaa

izabela

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
aaaaaaaa
brawooooooooooooo zleciało

mi Fabian spi na rekach

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 11:56   #2288
Ewelqa1985
Zadomowienie

iza padłam

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-07-11, 12:01   #2289
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja jak zwykle tylko przelotem wpadłam z atrakcją cenową jakby któras z was jeszcze nie miała maty i chciała jakąś zakupić to znalazłam przypadkiem na all w świetnej cenie ja sama taką mam i moja mała właśnie na niej dokazuje jak sama chciałam kupić to cena tej maty używanej to ponad 100zł wychodziła a tu jak na razie chyba z 60 także jakby co to polecam!

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...696845109.html

a sama szukam takiego łuku na fotelik... ma któraś z was coś takiego?? sprawdza się to w ogóle??
Stary 2011-07-11, 12:07   #2290
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
u nas upał niesamowity a ja w ramach odchudzania rozpoczelam swoj fitness od odkurzenia calego domu, zrobiłam już dwa prania, teraz robię trzecie, a jeszcze ze dwa muszę zrobić, jak mały moze uśnie to sobie umyje podłogi, jest tak gorąco, że na razie nie będę wychodzić na spacer
pracusiu odpocznij sobie trochę

Cytat:
U nas znowu pochmurno, na razie jeszcze nie pada.
Nadia po kilku dniach picia soczku z marchwi robi pomarańczowe kupki
Za dwie godziny nas czeka szczepionka, dobrze, ze już przynajmniej nie będzie ważenia.
u nas też dziś pochmurno jest boooosko po paru dniach upałów jest cudownie nie za zimno ale taki chłodek fajny

o pomarańczowe kupki hehe musztarda z dodatkiem marchewki
mój Oli dzis wypił rozcieńczony soczek jabłkowy 20ml soczku i 40ml wody wypił ale się krzywił jakoś na początku

Cytat:
ja tez ciagle jestem szoku z tym ząbkiem, ale jak zrobilam wywiad to i ja i tż w 3-4 miesiacu juz mielismy po jednym ząbku wiec nie dziwne ze Tymo ma bo to kwestia dziedziczna.
no i dzis dałam mu pierwszy raz marchewke-tzn soczek ale jest on gęstszy i posatanowilam dac na łyżeczce, żeby się nauczycł z niej jesc. bo za tydzien juz obiadki możemy i przeciery.
i na poczatku nie wiedzial o co chodzi, a potem zaczał plakac jak mu przestalam dawac hehe
zdjęcia świetne
ja miałam zęba jak miałam 4 miesiące także też Oli może szybko mieć. wczoraj mu jak jechałam tą szczoteczką to mnie tak gryzl jakby już miał zęby hehe widać że mu to ulgę przynosiło.

współczuję @ a ja nie wiem bo nie mam od porodu ale biorę cerazettę to chyba nie ma po tym @?

Cytat:
My dzisiaj spałyśmy do 10:30
oczywiście z przerwami,
bo ok 3 znalazłam ją na brzuszku i musiałam położyć na plecy
potem o 5 karmienie,
a potem 7-8 mała nie spała tylko leżała.

I tym sposobem mała jadła dopiero przed 11.
hehe cwaniara mała zaczynają się akrobacje

Cytat:
jakiś komplecik na lato nawet ja duzo tego dostaję koszulka krótki rękaw i spodenki sa fajne takie kompleciki tylko że u mnie to w sklepach dziecięcych

Cytat:
Cześć dziewczyny!

GRATULACJE!!!!! SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA !!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Laseczka a jak na co dzień śpi?? tez po południu do środka nocy??
nasze dzieciaczki właściwie na tym samym etapie.
Basia wstaje ok 9-10, po dwóch godzinach idzie spać i jak nic jej nie przeszkadza to śpi nawet i godzinę
potem kładę ją na podłogę i jakieś zabawy, panel, albo bujam w foteliku samochodowym, bo lubi, jak jest pogoda- spacer. ok. 16-17 spanko ale krótkie. ok 19 szykujemy kąpiel jedzonko i spanko. z reguły do 21 już spi. w nocy mam pobudki na cyc ok5, ok 7 nie śpi z godzinke tylko gada.
u nas podobnie tak systemetycznie raczej drzemka musi być tak ok 10-11 najpóźniej 12 śpi tak godzinkę potem zabawa itd potem drzemka dłuższa ok 14-15 i śpi do max 17. potem do 19-20 zabawa i kąpiel jedzonko i spać,. ostatnio tylko ma problem z zaśnięciem ale jak dokarmię 60ml i dam piciu to zasypia także max do 21 już śpi rano wstaje różnie jak wstanie o 6 to poleży do 7 i jeszcze idziemy spać a jak później wstanie to jest zabawa
generalnie jak tylko widze że trze oczy i robi się maruda to tetruś i smoczek i drzemie ale takich dłuższych drzemek to mamy 2.

Cytat:

haha to drugie - padlam ale się facet musiał czuć

Cytat:

A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza

gratulacje postępy robi szybciutko

oby szybko katar przeszedł i kaszelek

Cytat:
aaaaaaaa
również gratulacje

Miamore ja mam pałąk i u nas świetnie się sprawdza mały w podróży bawi się zabawkami w wózku też jak leży to się lubi bawić ja mam z tiny love

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-07-11 o 12:10
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:17   #2291
Ewelqa1985
Zadomowienie

biore sie za sprzatanie bo samo nie chce sie zrobic

Eliza 14.05.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 12:24   #2292
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!!!

Cytat:

Zmykam na szczepionkę, oby wszystko poszli dobrze
napewno bedzie dobrze

Cytat:
aaaaaaaa
gratulujemy!!!!
Stary 2011-07-11, 12:29   #2293
iizabelaa
Zakorzenienie

Natka3008
Ewelqa1985

gratulujemy
Stary 2011-07-11, 12:46   #2294
wanilia83
Zadomowienie

my już po spacerku, ma dziś podobno być burzowo więc wolałam iść z samego rana, byliśmy w laboratorium (trzymajcie kciuki żeby coś wyhodowali)
u was też tak wieje ?? myślałam że mi łeb urwie, Nadia natomiast zachwycona nie spała przez 3 godz i gadała do szeleszczących liści

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Aha Wasze dzieci też sięgają do karuzelki rączkami? Mały cały czas łapie i zatrzymuje, boję się, że zwali na siebie w końcu.
ja postanowiłam że ściągnę karuzele jak mała będzie już dosięgać zabawek bo bałabym się właśnie że zwali sobie ją na głowę

eirene
szkoda że dopiero teraz przeczytałam że nie działa herbatka na Oliego bo już kupiłam
herbatka humana ma laktoze

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

My wczoraj bylismy u znajomych, ktorzy maja 11 msc coreczke.to dopiero masakra nasze to jeszcze pikus, bo leżą, a tamto nie usiedziało ani minuty, caly czas chciala, zeby ktos ja trzymal za rece i z nią chodzil. wszystkich juz plecy bolaly, a ta dalej Co to bedzie jak nasze tak beda szalec po domu

aleś pocieszyła

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
o

raczej słodki klocek :p

tak Fabian jest wtedy cały czas na dworze, przeważnie 10-19
jedynie na karmienie w domku choć nie zawsze hehe
biorę matę i w cieniu ustawiam on fika a mamusia sie opala albo na lezaczku kiedy robimy np grilla i wsio obserwuje
jak maruda biorę wozek i robie rundkę dookola jeziora a on śpi, potem sie budzi i znowu wesoly
kochana jesteś

twój Fabianek to naprawdę złote dziecko moja to wymaga ciągłej uwagi

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

brawo My niestety robimy jeden krok w przód i dwa w tył bo dzisiaj zrobił pobudkę o 3:00

Ja najbardziej lubię z Hippa bo on nie jest robiony z soku zagęszczonego no i bardzo pomaga w kupkach

Dałam parę razy Alankowi z Humany ale wcale go nie uspokaja

widzę że nie tylko u nas pobudka o 3

ja kupiłam z hippa, najwyżej będzie mieć herbatkę do picia na spacerku

Cytat:
No jak już będzie pewniej dreptać

chciałam dać Fabianowi smoczek
najpierw zrobił śmieszna minę, jakby z obrzydzenia
potem go wyjął i spojrzał na niego takim wzrokiem -> o_O
z pewnością nie było to jakieś świadome
ale żałuje,że nie nagrałam

ja nie będę tych szelek do nauki chodzenia kupować

szkoda bo Fabianek musiał super wyglądać Nadia ostatnio smoczka używa bardziej do "gryzienia" i zabawy niż do uspokajania więc mam nadzieje że szybko się go pozbędziemy

ego ło matko gdzie ci się tyle ciuchów do prania uzbierało oczywiście kliknięte

diatoma super zdjęcia widać jaki szczęśliwy

czarna gratuluje no i wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin

ewelqa dziękujemy i gratulujemy 4 miesiąca

iza
ale się uśmiałam z tych sklepowych historii, współczujmy sobie bo nas też to czeka

natka gratulujemy 4 miesiąca my też skończyłyśmy już 4 miesiąc a Nadia ani nie obraca się z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:55   #2295
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
moja siostra pracuję w markecie budowlanym, więc niby nie ma dużo rzeczy, które mogą kusić małe dzieci ale jednak zawsze coś się znajdzie
Więc sceny płaczu i rzucania się na posadzkę są na porządku dziennym,
już nie robią wrażenia.
Ale kiedyś w jeden dzień miała 2 sceny, myślała, ze umrze ze śmiechu.

chyba się zaraz popłaczę

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

prawie się popłakałam

iza, było minęło, ja wiem, że byłaś nieszczęśliwa z tego powodu i przykro, że Twojego TŻ nie było przy porodzie, ale czasu nie cofniesz, więc nie martw się już tym

Cytat:
aaaaaaaa
gratulacje!
Natka, też gratuluję!

Krzyś śpi a ja sama nie wiem co z tym czasem zrobić i jak zwykle pewnie spędzę go na niczym

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 13:04   #2296
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
my już po spacerku, ma dziś podobno być burzowo więc wolałam iść z samego rana, byliśmy w laboratorium (trzymajcie kciuki żeby coś wyhodowali)
u was też tak wieje ?? myślałam że mi łeb urwie, Nadia natomiast zachwycona nie spała przez 3 godz i gadała do szeleszczących liści

ego ło matko gdzie ci się tyle ciuchów do prania uzbierało oczywiście kliknięte
trzymam kciuki, żeby wyhodowali
dziękujemy za klik
to z tym praniem to tak; najpierw białe, potem rzeczy małego, potem pokrowce z poduszek na łóżku, potem nasze jaśki, a teraz pościel

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

Krzyś śpi a ja sama nie wiem co z tym czasem zrobić i jak zwykle pewnie spędzę go na niczym
jak to co?? to co ja
Olek zasnął o 11:50 i śpi do teraz, co prawda otwierał oczy ale zaraz je zamykał, i to na balkonie spal tylko pół godziny bo woli w domku
zaraz go pewnie głód obudzi
Stary 2011-07-11, 13:09   #2297
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
a no wlasnie
mamy karmiace piersią, macie regularne @ ??

ja miałam pseudo @ 3.06 (3 dniowe skąpe plamienie) i tyle... mogłoby tak zostać dopóki karmię

iza

czyli chyba tylko ja jedna na forum rodziłam sama z własnej woli

U nas ukrop nie z tej ziemi, byłysmy chwile w ogrodzie, mała w wozku, a ja obrywałam porzeczki

czy waszym maluchom tez sie tak gromadzi brud za uszami? Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.

idę po drugą kawę, póki mała fika na macie

czarna
NAJLEPSZEGO!!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:13   #2298
coralady
Wtajemniczenie

Hejka!

Przejrzałam,ale nie jestem w stanie doczytać wszystkiego.Tyle się dzieje,że nie wiem w co ręce włozyćNa szczęscie Lila śpi i jest grzeczna

Prowadzimy z Lilą bardzo intensywne życie towarzyskie Wczoraj do 23-ej,a dziś spacerek z 2 mamami i ich dziećmi.Moze skończyc sie na jakis ogródku piwnym-Karmi pójdzie w ruch

Przede wszystkim Czarna gratuluje i zyczę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!Wracaj i opowiadaj jak było.No i na fotki czekamy!!!

Diatoma narzeczony mojej córy juz ma zębaGRATULUJEMY!! !

ego-ego kliknięte.Gonisz nas!

Ewelga dziekujemy za głos.

My tez prosimy o głosy,bo nas przeganiają

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl

Życzymy wam miłego dnia!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:13   #2299
iweczka
Zakorzenienie

czarna, NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE!!!!!
100 LAT Z OKAZJI URODZI
I UDANYCH CHRZCIN MAJECZKI

Cytat:
Eirene montii swietne nocki miałyście

u nas upał niesamowity a ja w ramach odchudzania rozpoczelam swoj fitness od odkurzenia calego domu, zrobiłam już dwa prania, teraz robię trzecie, a jeszcze ze dwa muszę zrobić, jak mały moze uśnie to sobie umyje podłogi, jest tak gorąco, że na razie nie będę wychodzić na spacer

super nocka

dziękujemy za wszystkie głosy, pniemy sie do góry
:dziekuje :
ego, u nas tak samo skwar jak ch.olera!

Cytat:
witam,
nasza nocka dziś dość spokojnie, jak się mały wybudzal ok 5 dalam mu soczek z woda i zasnal dalej do 7.30.
super fotki!!! pięknie zajada

Cytat:
A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza
zdrówka dla Anastazji zyczymy!!!
i Gratulujemy 4 miesięcy!!!

Cytat:
aaaaaaaa
Gratulacje!!!

Cytat:
natka gratulujemy 4 miesiąca my też skończyłyśmy już 4 miesiąc a Nadia ani nie obraca się z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki
wanilia, Lenka 17-go skończy 4 m-ce i rehabilitanta powiedziała, że mamy czas do 4.5-5 mcy, jak nie bedzie sie przekręcała to mamy sie jeszcze z Nią spotkac.ale powiedziała, żeby nie panikować i na każde dziecko przyjdzie właściwa pora!!!!
także głowa do góry mam nadzieję, że Nasze córy zaczną niebawem się przekręcać
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:15   #2300
aja1
Zakorzenienie

Gratulacje z okazji 4miesiąca

Cytat:
Wanilka na pewno będzie dobrze, znajdą co to za cholerstwo i czym leczyć

a co do pogody, jest parno i duszno, ale bez słońca.
kładą u nas jeszcze kostkę pod oknami i nie za bardzo mogę okna otworzyć

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:15   #2301
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Olusiaa_;28069067]
czy waszym maluchom tez sie tak gromadzi brud za uszami? Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.

[/QUOTE

o tak! codziennie w kąpieli myję Jej za uszkami i w ciagu dnia również przemywam.
Stary 2011-07-11, 13:27   #2302
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Oglądam takie smieszne szelki do nauki chodzenia

myslicie, ze faktycznie wygodne?
http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/i...chodzenia.html
to samo uzyskasz robiac rulonik z pieluchy tetrowej i włozonej przez klatke piersiową pod paszkami i łapiesz na pleckach

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:43   #2303
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
a no wlasnie
mamy karmiace piersią, macie regularne @ ??
ja nie dostałam jeszcze

wanilka 3mam kciuki
będzie dobrze, Fabianek też trzyma

ja jestem obok na leżaku to jest ok, ale jakby miał tak leżeć sam to nie, ale ma radoche bo babcia zagada, dziadek się schyli, pies podbiegnie to jest spokój , ogólnie nie narzekam ale on w dzień nie umie spać dlatego muszę wziąć wózek i zrobić rundkę dookoła jeziora bo sam z siebie nie zaśnie.

boże jaki upał, mama mi napisała,że właśnie wylądowali w Hurghadzie, heh miała być na miejscu o 1 w nocy a jest teraz!!! ciekawe dlaczego takie opóźnienie!!

[LEFT]
Stary 2011-07-11, 13:58   #2304
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie dostałam jeszcze

wanilka 3mam kciuki

ja jestem obok na leżaku to jest ok, ale jakby miał tak leżeć sam to nie, ale ma radoche bo babcia zagada, dziadek się schyli, pies podbiegnie to jest spokój , ogólnie nie narzekam ale on w dzień nie umie spać dlatego muszę wziąć wózek i zrobić rundkę dookoła jeziora bo sam z siebie nie zaśnie.

boże jaki upał, mama mi napisała,że właśnie wylądowali w Hurghadzie, heh miała być na miejscu o 1 w nocy a jest teraz!!! ciekawe dlaczego takie opóźnienie!!
moja też ma problemy ze spaniem w dzień wzięłam Ją do takiego małego parczku niedalko domu to pospała 40 min

pozazdrościć wypadu do Egiptu ehhh, rozmarzyłam się, no ale czas zejść na ziemię.....
Stary 2011-07-11, 14:00   #2305
wanilia83
Zadomowienie

właśnie przeżyłam pół godz. histerie Nadusi, jak tak dalej pójdzie to wykończę się psychicznie, coś wspominałam że chce więcej dzieci, a w życiu teraz słodko śpi przyklejona do mojej klaty, myślałam że jak zaczęła dobrze dzień to taki będzie do końca a ona wpadła ze skrajności w skrajność

współczuje mojej mamie jak pójdę na kurs, ona to chyba oszaleje
już wiem kiedy zaczynam kurs 25 lipca będzie trwał dwa tyg po 8 godzin dziennie czas zacząć zabawę z laktatorem bo muszę tyle mleka odciągnąć że coś mi się zdaje że nie dam rady

Cytat:
trzymam kciuki, żeby wyhodowali
dziękujemy za klik
to z tym praniem to tak; najpierw białe, potem rzeczy małego, potem pokrowce z poduszek na łóżku, potem nasze jaśki, a teraz pościel

jak to co?? to co ja
Olek zasnął o 11:50 i śpi do teraz, co prawda otwierał oczy ale zaraz je zamykał, i to na balkonie spal tylko pół godziny bo woli w domku
zaraz go pewnie głód obudzi
dziękujemy

gdzie ty to całe pranie powiesisz ??

prunelle, ego zazdroszczę że tak długo wam dziś dzieciaczki śpią

olusia ja jeszcze w ogóle nie dostałam @, ostatnio brzuch mnie pobolewał ale to nie to
Nadii nie zbiera się brud za uszami

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

wanilia, Lenka 17-go skończy 4 m-ce i rehabilitanta powiedziała, że mamy czas do 4.5-5 mcy, jak nie bedzie sie przekręcała to mamy sie jeszcze z Nią spotkac.ale powiedziała, żeby nie panikować i na każde dziecko przyjdzie właściwa pora!!!!

dzięki za tą informację bo utwierdziłaś mnie w przekonaniu że ma jeszcze czas na takie wygibasy stwierdziłam że jak nie przekręci się do 5 miesiąca to pójdę wtedy na jakaś konsultacje a tak to niech się rozwija swoim rytmem

aja za 6 dni dowiem się czy coś znaleźli, jak coś znajdą to dopiero będą ustalać co to i pewnie minie jakieś dwa tyg zanim się dowiem co i wtedy będę tępiła draństwo

Cytat:
ja nie dostałam jeszcze

wanilka 3mam kciuki

Fabianek trzyma bo chce mieć laskę z ładnym rączkami ,

u nas się ochłodziło jest tylko 27 stopni było 31

jak leciała z Polski to się nie dziwie że takie opóźnienie

ciekawa jestem czemu Krusiak nie zagląda myślałam że jej przejdzie a tu widzę chyba się na poważnie obraziła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:01   #2306
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszlym roku mielismy byc w tunezji o 12, a bylismy o 3 rano!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:13   #2307
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
moja też ma problemy ze spaniem w dzień wzięłam Ją do takiego małego parczku niedalko domu to pospała 40 min

pozazdrościć wypadu do Egiptu ehhh, rozmarzyłam się, no ale czas zejść na ziemię.....
no ja też zazdroszczę, ale spoko mój śląsk nie jest zły hahahaha

Cytat:
w zeszlym roku mielismy byc w tunezji o 12, a bylismy o 3 rano!
oo to mnie nigdy nie spotkały takie nieprzyjemności,zawsze na czas...a raz nam przedłużyli o 1 dzień w egipcie właśnie przez lot

Cytat:

dzięki za tą informację bo utwierdziłaś mnie w przekonaniu że ma jeszcze czas na takie wygibasy stwierdziłam że jak nie przekręci się do 5 miesiąca to pójdę wtedy na jakaś konsultacje a tak to niech się rozwija swoim rytmem
moj ma różnie z tym przekręcaniem, ciekawa jestem co powie neurolog

[LEFT]
Stary 2011-07-11, 14:14   #2308
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

ja Krzysiowi kupiłam ostatnio całkiem fajny dres w reserved na przecenie, bywają w h&m, a tak to jednak używane na allegro z nexta mi się podobają, a tu używanego nie kupisz..
o własnie zapomniałam o reserved, może tam jeszcze zajrzę...

Cytat:

chyba się zaraz popłaczę
o dżizasss

u mnie też był sezon grypowy jak rodziłam, TŻ widział małą jak go przemyciłam dopiero wieczorkiem a urodziłam o 11 a potem dopiero jak przyjechał po nas, cały czas sama byłam

Cytat:
\

super nocka
z tych sklepów mam tylko reserved u siebie. może dlatego tak ciężko mi coś kupić

jej nie mogę się doczekać otwarcia u mnie jednej z największych galerii w Polsce to już niedługo 19 sierpnia. ojjj nareścieee będę mogła wybrac się na prawdziwy szopingggg

Cytat:

gratuluje!!! no i zdróweczka życzymy przede wszystkim
moja mała ma taki brzuszek spory, że robią jej się fałdki i nie może nóżek szamać
ale widzę że dzielnie próbuje to ćwiczyć

Cytat:
aaaaaaaa
oj leci leci

Cytat:
heh no jasne ze da sie zyc bez,wszystko sie da :P
ale wg mnie duzo ciezej ale to z mojego punktu widzenia
kolezanka ost sprzedala chuste uzyta 2x z bambusa na lato za 150
na forum chustowym sa oferty uzywanych takie nawet lepsze od nowych sa
w h&m sa fajne ciuszki dla chlopca ale nie zz wyprz bo tam chlopcow omineli :/
no wiesz ja nie odczułam jaka to wygoda więc nie mam porównania. w domu jak mam coś robić mała ląduje w leżaczku a ja robię z siebie wariata i gotuje, sprzątam itp itd.
ale własnie myślę ze na zakupy to ekstra sprawa, z wózkiem to ciężka wyprawa... szczególnie jak jadę sama
porozglądam się za tymi chustami
h&m u mnie otwierają w sierpniu właśnie. ehh no nic poszperam jeszcze w reserved i na all

dzięki dziewczyny

u mnie też upał, siedziałyśmy od rana na dworku ale już i mi się znudziło i bawimy się teraz na macie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:17   #2309
iweczka
Zakorzenienie

wanilia, a na jaki kurs idziesz, przepraszam ale nie doczytałam chyba...... możesz mnie zlać

montii, jak wyjde na balkon to czuje sie jakbym była w Egipcie taki skwar, tylko szkoda, że nia mam morza za oknem, albo basenu chociaż z drinkami i parasolkamia hahaha
(chyba mi przygrzało i takie głupoty wypisuje )
Stary 2011-07-11, 14:31   #2310
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

eirene
szkoda że dopiero teraz przeczytałam że nie działa herbatka na Oliego bo już kupiłam
herbatka humana ma laktoze

uśmiałam z tych sklepowych historii, współczujmy sobie bo nas też to czeka
my też skończyłyśmy już 4 miesiąc a Nadia ani nie obraca się z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki
u nas też wieje ale to raczej ciepły wiaterek jest

no nie działa ale na inne działa to może na Nadię zadziała w ogóle uśmiałam się bo niby herbatka uspokajająca a na opakowaniu jest napisane: nie używać do uspokajania dziecka

musimy uważać aby nie sikać do umywalki

kochana daj czas córci, skoro do 5 miesiąca to niech sobie ćwiczy powoli

ja z tą głową też przestałam panikować, skoro ładnie trzyma w pionie, jak go sadzam tak lekko na chwilkę też trzyma pięknie tylko na brzuchu niby trzyma ale ręce krzyżem rozłozone i kiwa tą głową. - pogadam o tym z pediatrą za tydzień jeśli trzeba pójdziemy na rehabilitację ale nie wkręcam sobie bo bym zwariowała także kochana wrzuć na luz obserwuj i czekaj macie jeszcze czas

Cytat:
aczy waszym maluchom tez sie tak gromadzi brud za uszami? Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.
u mnie za uszami nie ale na dloniach... masakra... i za paznokciami... chociaż teraz ma czystsze paznokcie od kiedy regularnie wcina ręce

Cytat:
no właśnie a jak postępy w rehabilitacji?

Cytat:
ale zazdroszczę my wybierzemy się za granicę dopiero za jakiś rok - 2 lata o ile fundusze pozwolą bo chcemy się budowac więc ciężko będzie

Cytat:
właśnie przeżyłam pół godz. histerie Nadusi, jak tak dalej pójdzie to wykończę się psychicznie, coś wspominałam że chce więcej dzieci, a w życiu teraz słodko śpi przyklejona do mojej klaty, myślałam że jak zaczęła dobrze dzień to taki będzie do końca a ona wpadła ze skrajności w skrajność
biedactwo... łączę się z tobą w bólu tak na poważnie - ja też dziś stwierdziłam że Oli będzie jedynakiem dopiero usnął marudził od 13 płakał wiercił się, dopiero wsadziłam do łóżeczka dałam pieluchę i śpi póki co aż 10minut to już coś...moje dziecko na pewno nie jest Aniołkiem z Tracy Hogg

Cytat:

moja mała ma taki brzuszek spory, że robią jej się fałdki i nie może nóżek szamać
ale widzę że dzielnie próbuje to ćwiczyć

idę się położyć chyba póki Oliwier spi w końcu...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości