|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
ja też mleka nie gotuję,
zawsze mam na stanie stonkowe w kartonach,więc tylko podgrzewam Mikiemu, który zjada miseczkę, najczęściej oczywiście kakaowe kulki śniadaniowe , płatków kukurydzianych niestety nie chce czasem gotuję zupy mleczne, kluski lane, owsiankę, mannę |
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurza mnie, ze nie chce jesc zupek. ostatnio dostala golabka i chetnie go zjadla. dzis mialam ogorkowa na obiad i az sie trzesla i buzke otwierala tak jej smakowalo. wiec stwierdzilam, ze nie bede dla niej specjalnie nic gotowac, bo i tak tego nie je, bedzie jadla z nami. lekarka tez stwierdzila,ze bedzie widocznie jadla to co my. |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie gotuje takich zup, nigdy nie lubiłam bo u mnie w domu tez sie nie jadło. To była dla mnie trauma kolonijna
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
B ostatnio polubil tez kukurydziane, ale z miodem i orzechami
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
ja dla Wiki nigdy nie gotowałam wody mineralnej, tylko kranówę, nigdy jej nic nie było. A ile wody potrafiła wypic z wanienki
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-11-06 o 22:25 |
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja generalnie ze 2 razy w mies. gotuje zupy, jakos sama srednio je lubie. w weekendy czasem dla dzieciakow, a tak to w przedszkolu i zlobku maja zupy:P a Antosia nie lubi tych dzieciecych, zmielonych papek ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
moja znajoma gotowala chyba do 8 mies. do kapieli dziecku wode |
||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam mega-codzienne napalenie na zupy mleczne, przez jakieś dwa miesiące po powrocie ze szpitala po każdym porodzie, potem ciut mniej mnie ciągnie do nich, zostają jedynie płatki na szybko
Olka nie ma na szczęście takich problemów skórnych jak miał Miki, więc też pewnie wszystko będzie szybciej w menu, nie będzie takich okresów kwarantanny ![]() u pufy gotowali mineralkę jeszcze nie tak dawno dla małego
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-11-06 o 22:27 |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
chodziło mi o zupy mleczne , bleeeeee, sory ale to dla mnie nie do przełknięcia
![]() inne zupy typu zupy lubie, nim Wiki poszła do przedszkola i gotowałam co 2 dni dla niej zupe to sie wkurzałam ze Tz nie lubi zup i mu nie wystarczą. Tym sposobem robiłam 2 obiady ![]() spadam do pracy, miłej nocki a mi spokojnej zyczcie bo nie chce mi sie dzis pracowac
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne te klocki HK. Szkoda że dla chłopców nei ma takiego odpowiednika lego.
My już zamówiliśmy młodemu tą kolejkę Tomka pod choinkę, także prezent mam z głowy |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.akpolbaby.pl/od-2-lat/463...014537392.html |
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Veronka fajny ten zestaw
Ja chciałam młodemu kupić jakiś zestaw z lego ale on klockami bawi się czasem. Każdego dnia buduje tory i zasuwa pociągami albo bawi się autkami " z oczami" na parkingu takim 2-poziomowym.
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Raczkowanie
|
Mała dużo zdrowia dla Majki. A ten ból niekoniecznie musi być od ucha, może ją gardło boleć i promieniuje w stronę ucha. No, ale w sumie wizyta u lekarza i tak chyba konieczna
![]() Cytat:
dom rodzinny - bardzo polecam, jest super, można budować różne wersje domków, są łóżka, kuchenka, krzesła, no i mała dzidzia w wózku ![]() duża farma jest taka sobie -dla Igi będzie OK, bo potrzebujecie zwierzątek i ludzików, ale jako samodzielny zestaw już nie bardzo, bo ma za mało klocków, trzeba by dokupić jeszcze pudło klocków jeszcze polecam sklep / market - ma sporo elementów, kasę z dźwiękiem, u nas czasami jest sklepem, czasami dworcem pkp, a samą kasą też się Paulina lubi pobawić. Cytat:
Teraz widziałam w Tesco zestaw Lego Duplo 5488 za 99 zł: http://allegro.pl/lego-duplo-5488-ze...906103626.html I to jest całkiem niezła cena - 102 elementy, są 2 ludziki i podwozia do budowania aut. Całkiem dobry zestaw na początek ![]() A teraz z serii nie polecam - NIE POLECAM klocków JIXIN (niby jak Duplo). Szajs, w dodatku niebezpieczny - z ludzików wylatują malutkie elementy, klocki nie łączą się nawet ze sobą, a tym bardziej z oryginalnymi duplo. Ehh, mnie już słów na ten serwis brakuje. Od 18 będą podwyżki cen (wzrośnie prowizja za aukcje). Ale oni oczywiście wesoło reklamują na głównej stronie, że "obniżają opłaty za wystawianie" Co z tego jak prowizję tak podnieśli do góry, że sprzedaż przestanie być opłacalna.
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie gotowałam wody do kąpieli, mineralnej też nie gotowałam - tylko przygrzewałam,
Zupy owszem czasem robię, kiedyś robiłam częściej. Ja nie mam pojęcia co mam kupić dzieciakom na MIkołaja Ale na pewno na Mikołaja będą jakieś skromniejsze, A dopiero na święta pod choinkę kupie coś konkretniejszego - ale co nie mam pojęcia Aaa może bedę miała możliwość podrzucić Karolka do zerówki na Mikołaja. //tzn w ten dzień umówię się na daną godzinę i go tam umieszczę, by Mikołaj mógł mu wręczyć prezent |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
nocka tragiczna, spała do 20,30 a potem wycie, krzyki i mega histeria - nie dało się uspokoić jej przez godzinę już byliśmy uszykowani na pogotowie, ale się wyciszyła jakoś. nie spała jednak normalnie, raczej przysypiała - miała całą noc wysoką gorączkę - ponad 39 i nie spadała dałam nurofen i potem paracetamol na zmianę, zimne okłady na kark i czoło...zeszło 1 stopień i na tym koniec. leżałam z nią do rana, spałyśmy dopiero od 4-tej ![]() rano musiałam ją zaprowadzić do mamy, i będę próbować dodzwonić się do przychodni. i mama będzie musiała z nią iść - ja z pracy się nie zwolnię (w obliczu aktualnej sytuacji - wiadomo). od jutra wypisałam urlop i mam nadzieję, że go dostanę
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
kurka, Mała nieciekawie sie zapowiada
taka gorączka to faktycznie cos ją bierze ![]() Saga dzieki za opinie ![]() a ja wczesniej skonczyłam prace, były pustki, szybciej sie wyrobilismy juz zdazyłam zrobic zakupy w stonce ( widziałam nowe zabawki, ale raczej dla młodszych dzieci, jakies autka, klocki, fajne) , odwiozłam Wiki do przedszkola a zaraz jade do Bigi bo dostawa dziecięcych jest nie wiem o której sie połozę, pewnie ok 11 a o 14 trzeba wstac ja mam dzis wolne, tz nocke wiec nie bedę go fatygowac, ale nie wiem jak dam rade
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
O cholibka! Mala to przesrane. Zapalenie ucha, to antybiotyk potrzebny. Wlasnie sister mi mowila, ze przy bolacym uchu jest mega wysoka goraczka. Ależ ją teraz chorobska dopadaja ![]() Wspolczuje...
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna współczuję gorąco
Klocki HK - supersprawa. Wiem bo w końcu Mati zapoczątkowała wątkowy trend Ma 2 zestawy (pudło i stadnina), na mikołajki szykuje się kolejny - pewnie pociąg Sosno - 10 miesięcy Piękną pogodę mamy Też dokładam kilka fot.
|
|
|
|
#2300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I przepiękna okolica do spacerowania. Zdradzisz gdzie jest takie piękne miejsce? (może być na priv).
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() druga i trzecia fota absolutnie mnie powalila ![]() cudo....
|
|
#2302 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny,
śliczne wszystkie fotki. Śliczne Wasze córeczki. My byliśmy w sobotę w Parku Sołackim, a wczoraj na Dziewiczej Górze. Jak bedę miała czas w domku to wkleję fotki. Byłam z Alicją w piatek u lekarza, osłuchowo i gardło ok, kaszelek jeszcze ją trzyma, ale lekarka powiedziała, że może iść do przedszkola, więc ją dzisiaj zaprowadziłam. Cały czas o niej myslę jak jej mija bo niezbyt chętnie szła. Mój tato miał dzisiaj ściagniete szwy, zostawili mu jeszcze troche na brzuchu, tam gdzie jeszcze był wyciek. Ogólnie to jego stan psychiczny jest nieciekawy, ma doła. Schudł już 18 kg. W piątek z H się strasznie kłóciliśmy, powiem Wam, że przed ślubem się lepiej rozumieliśmy. Nie wiem czy to przez stres czy co. Pewnie też wpływa na to fakt, że jest mu ciężko jak nie pali. Ale jak już sobie zapali to mu lepiej. Nie myślałam, że tak ciężko pójdzie mu rzucanie tego nałogu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja karmilam 11 miesięcy. Cytat:
współczuję. Ból ucha jest okropny. Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki by Majce szybko przeszło.
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
u nas ciąg dalszy złotej jesieni Mała o kurcze ale was męczyło całą noc mogłaś jednak iść wieczorem na to pogotowie /choć z drugiej strony to nie wiadomo na ile ta choroba była widoczna, bo może ona dopiero w nocy wychodziła / trzymam kciuki by Majeczka szybko poczuła się lepiej i by już tak nie cierpiała Zdjęcia prześliczne i jak tu wstawiać swoje badziewne jak wasze takie profesjonalne Ja wczoraj w parku też kilka zrobiłam, ale dopiero w późniejszej porze, bo jak słoneczko świeciło to niestety nie miałam ze sobą aparatu |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
Saga, Trzebinia las koło mojego osiedla, bliskie okolice Puszczy Dulowskiej, swojej nazwy to nie ma, ale jest na prawdę ładnie Te dróżki to dziki tor dla quadów i crossów ![]() Mam nerrrrrwa na allegro Chyba, że to ja jestem ślepa. Kiedyś czas końca aukcji był podany co do sekundy. Dziś myślałam, że aukcja się kończy o 10.35 bo tak pisało, zalicytowałam chyba z 8 sekund przed tą rzekomą godziną, a aukcja skończyła się 45 sekund później. Ofkors zostałam przelicytowana bo mi się budżet skończył i i tak już nie chciałam więcej podbijać. WrrrrrrrKristi, nie gadaj głupot tylko pokaż chłopaków
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia chyba zawsze było tak ze jak ktos licytował w ostatnich sekundach to czas automatycznie sie wydłuzał
![]() zdjecia obłędne Matylek przesliczny ![]() a ja ledwo zyje, spałam 2 godziny a w sumie nic nie przywiaozłam taki chłam rzucili, jedne getry z h&m tylko kupiłam dla młodej. Juz potem w desperacji szukałam nawet biustonoszy z frayi Anka oswiec mnie, jakie firmy wchodzą w grę
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babencje
U nas dzis też piękna pogoda, ale wczoraj mimo słońca było bardzo zimno i mega wiało. Ponoć tak ładnie ma być do końca tego tygodnia a później już ziąb. Dziś zaliczyłam dłuuugi spacer Cestunia przepiękne zdjęcia Maluśna trzymajcie się dzielnie z Majosławą i tż Co do Alledrogo mam takie samo zdanie, jak to mówią, lepsze jest wrogiem dobrego. Beznadziejny jest ten wygląd aukcji aktualnie, porażka totalna!
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem znalezc skąd jest sprzedawca
potwierdzam, co zmiany na all to gorsze ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- do do klocków HK, spotkaliscie je gdzies w sklepach?
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam klocki HK w gazetce (ale zeszłorocznej) na święta z Reala. Wtedy nie rozglądałam się za tymi klockami więc fizycznie ich nie widziałam.
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Taka sobie - widziałam te klocki w Tesco (ale nie wiem jak cenowo wychodziły).
Kristi daj spokój, pokaż fotki/
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama odebrała Alicję, podobno prawie nic nie chciała jeść w przedszkolu i z noska jej ciągle leciało.
Własnie dzwoniłam do domu i słyszałam jak moja córcia płacze za mną. A ja muszę w robocie tak bezproduktywnie wysiedzieć do 16. Co za bezsens.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

dzieki za odp
więc nie będę gotowac 

już byliśmy uszykowani na pogotowie, ale się wyciszyła jakoś. nie spała jednak normalnie, raczej przysypiała - miała całą noc wysoką gorączkę - ponad 39 i nie spadała

Też dokładam kilka fot.
szkoda, że Majka lalek wogóle nie lubi
przykre jest to, bo to mała firma, znamy się dobrze, kumplujemy. to nie fair.