Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 09:28   #2281
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dzień dobry.

Ja weekend na uczelni spędzilam, ale czytalam Was na bieżąco.
Domek siedział z moją mamą. Ale tęskniłam okropnie za nim.

U nas wszystko wporządku.
Hurtowo gratuluję wszystkich tygodni, miesięcyklaski :

Zaneta a sprobuj jeść normalnie, podejrzewam że nie będzie żadnej różnicy. Nie przejmuj się tak bąkami, Domek też ma gazy, ale dla mnie to normalne, gdzieś ten nadmiar powietrza musi ,,wyjść". Gorzej jakby nie pierdziała a się męczyła.
Przejście na MM to nie jest wyjście

Też zauważyłam, że karmienie piersią to rarytas, bardzo mało kobiet karmi tylko piersią, bo albo samo MM albo mieszane.

Ja też często słyszę "a Ty dalej karmisz?! Masz cierpliwość?" A co tu za cierpliwość potrzebna? Dla mnie wygoda ogromna i jestem przeokropnie szczęśliwa, że mam możliwość karmienia Domka swoim mleczkiem
Zresztą nie robię tego "za karę" a z wielką przyjemnością Więc takie puste komentarze jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam.

Brumku matko! Ja bym była też nieźle wystraszona.
Ja ostatnio szłam z małym w foteliku do mamy i podbiegła taka starsza kobieta (dziwnie wyglądała) "mogę zobaczyć dziecko?" ale tak dziwnie jakoś zapytała, że też się wystraszyłam już widziałam oczami wyobraźni jak mi go wyrywa...

Co do kwasów, ja biorę Prenatal i nie mam żadnych skutków ubocznych

Aniu fajnie czytać, że uczciwi ludzie jeszcze istnieją

Co z Cookie?

Iustyna przykro mi, że mąż musiał zrezygnować z marzeń... Ale to była pierwsza oferta, może kiedyś...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 09:39   #2282
nerola
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dzień dobry

U nas bez większych zmian.
Co prawda Krystian i Szymon już zdrowi.
Maks w domu-chory.
Ja nadal bez smaku,węchu,kaszle na sucho....
Iza ma zmiane antybiotyku,robi kupki z 8 razy i ma odparzoną pupę.
Całymi dniami lezy bez pampka.
Mam dosć,ryczeć mi się chce.
Wczoraj byliśmy w szpitalu bo Iza strasznie charczy.Nie ma zmian na oskrzelach ani płucach ale dostała antybiotyk.
Oklepuję,daję probiotyk.

W temacie duchów:
coś w tym jest.
Spałam kiedys u koleżanki-miała wtedy 5 miesięczne dziecko.
Rano obudziliśmy sie (4 dorosłe osoby) a ściany w ich sypialni były całe pomazane kredkami.
Dziecko za małe a rodzice chyba nie głupi by sie tak narażać na koszta,zwłaszcza,ze nie przelewało im się a mieszkanie wynajmowane

Ja widziałam siebie i T. jak spałam u nas w sypialni.
Pamiętam jaką miałam pidżamę,jakie pozycje.Po prostu widziałam siebie.

Maks jak był maleńki gadał i krzyczał wręcz do krzyżyka a nawet ludzmi nie była tak zainteresowany.

T. ruszają sie paprotki.

A u nas w domu "ktoś" jest.
Mówiłam T. a on na to,ze wie.
Trzeszczą panele w 1 miejscu,a żeby zatrzeszczały musi ktoś przejść(za mało pianki pod panelami).
Wgniecenie w twardej sofie(ktoś musi siedzieć by było),kilka razy dziennie ktoś przechodzi holem.Wodzę to od kilkunastu miesięcy.
Ale nie przeraza mnie to.

Mam w pamięci kilkanascie takich historii,było ich masa.

Czytałam trochę-żadna z Was nie jest wyrodna matką!!!!!

Baboniku-biedna Nadinka
Jak sie dziś ma?

Co do wózków i dzieci-jak miałam jakieś 14 lat ,byłam na zakupach a taka ubogo ubrana dziewczyna zawinęła wózek z dzieckiem spod sklepu(głupia mamtka normalnie),widziałąm całe zajście,to interweniowałam ale ta tak szybko biegła.
Krzyczałam by ją zatrzymali ludzie bo porwała dziecko,matka dopiero jak usłyszała,to wybiegła ze sklepu.
Ludzie zatrzymali a dziewczyna pobiegła dalej.

Justynko dizekuję,już jestem.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 09:54   #2283
zanetaa88
Zakorzenienie

DZIĘKUJE , DZIĘKUJE !

Wiedziałam, że kiedy się wyżalę to kopniecie mnie w
właśnie siedzę i zastanawiam się dlaczego właśnie się boję tych baków,
sama je puszczam milion razy dziennie
a już wiem, bo ją wybudzały, nie płakała fakt, ale budziła się częściej w nocy
i zasypiała tylko przy piersi, potem znowu nałapała powietrza i znowu był ból brzuszka - wiecie co? zapomniałam o odbijaniu :sciana: wczoraj ją odbijałam,
po każdym karmieniu i dzisiaj noc od 21-4 , przebudziła się o 1wszej ale smoka się domagała, wstała o 4na jedzenie, zjadła i poszła spać dalej, potem o 6 i o 8 czyli tak jak było

Dziękuje za Wasze wsparcie.
Mój D nawet zrobił mi "nutelle" która Emi nie uczula
jest pyszna, będę ją robić Emi jak podrośnie !

Jestem Mega szczęśliwa, że MAM WAS !

Madziulka17 ile je to nie jest w sumie dla mnie ważne, ważne że nawet jak ze przez 5 min to nie woła za 1h jeść u mnie jedzenie jest co 2,5h-3h,fakt nie raz te 30 min jest mega marudna, ale zabawiam ją, chce aby się przyzwyczaiła do godzin w których będzie karmiona i od tygodnia mamy rytutał 8 11 14 17 19 i 21 i od wczoraj nawet nie wołała o 17stej i 19stej na jedzenie,zwyczajnie zbliżała się 17sta wziełam ją do piersi i smacznie jadła Godziny czasem się zmieniają,jak wcześniej wstanie,ale udaje mi sie godizny utrzymać. Co Ci da to że będziesz wiedziała ile je? jeżeli chcesz wiedzieć ml to jednego dnia odciągnij i podaj w butelce mleczko

Brumek
Boshe... Ja bym spierniczała gdzie pieprz rośnie, nie raz mam takiego schiza, że zobaczę że jakiś facet idzie za mną np. poł drogi to już się denerwuje, a on zwyczajnie sobie idzie do sklepu.CHoć nie powiem nie raz wzrok faceta który idzie za mną mnie przeraża. Babka pewnia jakaś psychiczna była, mozliwe że straciła dziecko i teraz ma jakiś problem i nikt jej nie chciał pomóc.

Monia
nie pisz o takich rzeczach ! Ja nie raz Emi tak zostawiam, jak mam tylko kupić 1 rzecz, a nie umiem wjechać do sklepu dobrze, że mam Biedronkę koło nosa !

Ijustyna wierzę, że mąż jeszcze się spelni

Carmela właśnie wczoraj rozmawiałam z moja kuzynką która też ma wcześniaka - miesiąc wcześniej się urodziła i podała marchewkę po 4 miesiącu życia , cała noc nie przespana,brzuszek ją bolał no i pluła.Poczekała jeszcze 3-4 tyg i teraz jej córa wcina słoiczki aż uszy jej się trzęsą ! mówi, że nie umie nadążyć za dawaniem jej łyżeczki, bo tak się szybko domaga - uwielbia je!

Natka dla mnie też rarytas karmienia piersią i szczerze codziennie wieczorem zastanawiam się jak Ja to zrobię kiedy przejdę na MM w nocy,bo jak słyszę że majaczy, stęką itd to biorę i do piersi - jest to chwila,a przy MM no trzeba poświęcić ten czas 2-3min no i wstawanie żeby te mleko zrobić mnie przeraża

Mój D pojechał
ale jest szczęśliwy, że będzie mógł zarobić większe pieniądze
i je zainwestować w to co ma w planach
Uwielbiam kiedy on się spełnia.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Nerola a co takiego tak w ogóle Izuni dolega?
moja Emi też charczy, wyciągam jej od czasu do czasu tylko małe białe glutki,
bo zielonych już nie ma

O Boshee następna, ma duchy !
JA to się denerwuje jaki mi drzewo za bardzo się rusza za oknem,
albo jak kot przyjdzie na parapet i stoi i patrzy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:17   #2284
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam na nowym wątku

ale macie ruchy, już 3 stronki zapisałyście
mam taką małą prośbę
dziewczyny proszę ładnie o głos

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossm....php?pid=68918

z góry dziękuję

---------- dopisano o 19:18 ---------- poprzedni post napisano o 19:18 ----------

idę was nadrobić
5
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:32   #2285
patik87
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.

Brumek co za akcja! Wariatów pełno dookoła, psychicznych kobiet mających obsesję na pukncie dzieci, bo np. nie mogą mieć swoich. Zazwyczaj takie osoby tak się zachowują.

Monia następna akcja! Kilka sekund i nie miałabyś dziecka. Boshe. Straszne.

Aniaa fajnie czytać, że uczciwi jeszcze nie wymarli.

Mnie też wkurza, jak ktoś pyta o sposób karmienia. Ci ludzie moim zdaniem nie robią tego złośliwie, nie zdają chyba sobie sprawy że dla matki to działa jak płachta na byka. I na mnie tak działa.
I często jest, ze kobiety karmiące UU krytykują te, które są na MM..- czasami nie da się karmić UU.

Carmela nie napisałam w klubie. Zimowa Sarenka jest cudna.

Lilii nie znikaj więcej, pisz częściej co u Was .

Nerola o takie historie się u Ciebie dzieją z duchami? nie boisz się?
zdrowiejcie szybko wszyscy.

Jaciee myślę, że jakby był mocno głodny to by smok nie uspokoił. Co najwyżej na kilka sekund.
Dobrze zrobiłaś.

Dzisiejsze piękne słońce za oknem mnie nawet nie cieszy
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:36   #2286
Shira_83
Zadomowienie

hej kochane!

taka prośba do tych które wróciły do swoich sypialni a maluszki śpią u siebie jak to zrobiłyście i jak organizacja? Brumek ty tak chyba masz proszę o rady bo chcę wrócić do mojej sypialni bo mój mąż chyba znajdzie drugą żonę
Stary 2011-10-24, 10:39   #2287
CookieMonsters
Rozeznanie

Hej hej kochane, ja jestem już
Marcin miał tydziń urlopu, więc miałam ograniczon możliwości, ale przynajmniej raz na dwa dni przlatywałam co pisałyście
Ciesze sie, że już wrócił do pracy, jak był w domu czułam się jeszcze bardziej samotna, bo albo siedział u kolegów, albo z nosm w kompie/plecami do mnie ;] hah
DUCHY ja za dziciaka noc w noc widziałam postac stojąca u mnie w pokoju. straszni sie jej bałam i później już nawet w nocy oczu nie otwierałam jak sie przebudzałam, tylko po omacku z zamknietymi biegłam do rodziców. oni twierdzili, z to swiatło latarni sie załamywało tak.. latarni, na 4 pietrze z czasem postac zaczeła znikać, al po dzis dzien mam stracha w nocy oczy otwierac
KARMIENIE PIERSIĄ ja Was bardzo za to podziwiam
brumek - sytuacja straszna, a Ty masz stalowe nerwy ja bym zrobiła jej awanture pewnie niemala, w miejscu gdzie by byli ludzie. Nikomu obcemu nie pozwalam podchodzic do wozka z dzieckiem i jak ktos nie slucha to nie jestm juz taka mila i uprzejma.
zaneta - tylko sie cieszyc ze Emi puszcza bączki, to znaczy ze wszystko jest w porzadku
wiecej nie pamietam
Ja sie doczekalam w koncu okresu.. i traz nie chce mi si skonczyc 8 dzien i nic nie zapowiada konca
we wtorek Zuzik miał szczepienie.. Mama zniosła dzilni, Zuzik zniósł zle, ale najbardziej płakał tatuś
Mała podwoiła wage urodzeniowa i urosła przez prawie 3 miesiace 11 cm, czyli niby ma 65, al po mojemu ma wiecej
dla wszystkich maluszków za nowe tygodnie, miesiace, pierwsze posilki, nowe umiejtnosci

Zuzianka konczy dzisiaj 3 miesiace
i z dnia na dzien zaczela jesc ogromne ilosci zjada 210 ml mleka i dopija około 50 ml. herbatki na kazdy posilek, a ma ich 5 dziennie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 10:43   #2288
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie mamuśki

witam leniwie z kanapy gdzie z Jasiem sobie spędzmy poniedziałkowe przedpołudnie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Szybkie pytanko do mam karmiących piersią, które odciągają pokarm:
Jakich używacie laktatorów i czy jesteście z nich zadowolone?
Ja będąc jeszcze w ciąży kupiłam na allegro elektryczny laktator tommee tippee.
.
Mam ręczny z TT
na poczatku nie umiałam z niego korzystać ale z czasem sie zaprzyjażniliśmy
poprostu musze dobrze włożyć piers i mocno zassać i potem juz idzie całkiem sprawnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my mieliśmy miłe popołudnie we trójeczkę Byliśmy w restauracji (na sushi oczywiście ) i Tymek jak zwykle też zażądał tam jedzenia No i trzeba mu było dać. Z tym że on wolał mleczko

A przed południem przeżyłam traumę Wyszłam z Tymkiem na spacer, tylko we dwoje. I niedaleko od domu, na przejściu dla pieszych zaczęłam sie na nas gapić jakaś babka. Tak koło 50-tki, niby porządnie ubrana, ale miała strasznie brudne, tłuste włosy i jakiś dziwny wyraz twarzy... Taki szaleńczy..

współczuję brumeczku takich przeżyć

a my też na sushi wczoraj byliśmy

od roku chyba nie miałam w ustach sushi
pyyysznie było
ale zachwyt troche mi przeszedł po zobaczeniu rachunku
chyba szybko sie nie wybierzemy
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaki ez tak wypinaja jezyk bo moja straznie czesto to robi i niewiem czy sie martwic czy nie,zaczeo sie dwa dn po szczepiace i niewiem czy to z nia zwiazane czy porostu sobie go cwiczy,tyko w czasie ze szczepionka sie to zeszlo niewiem
oj mój Jasio to takie akrobacje jezyczkiem robi że czasami sie zastanawiam czy czego s nie żuje w buzi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek - wiem ze byl kiedys taki przypadek w PL że baba wlasnie do wozka podeszla, wyciagnela i rzucila na chodnik, dziecko nie przeżyło. a mnie kiedys taka porwala: moja mama weszla do sklepu, wozek na zewnatrz. jak wyszla za chwilke to wozka brak a jakas baba juz z nim pomykala na skrzyzowaniu nieopodal...

masakra
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam z rana

Brumku straszna historia chyba bym umarła ze strachu, panikara ze mnie.
A DHA to poleam Pregna Plus. Bałam całą ciążę i teraz też biorę. Tabletki są małe i łatwo się je przełyka. Mi się po nich nieprzyjemnie nie odbija.

My po chrzcinach Wyszło wszystko super - mała przespała całą mszę, na polewaniu wodą tylko się zdziwiła i spała dalej....4 godziny!!! więc spokojnie w restauracji zjadłam dwa dania, aż sie martwiłam że coś nie teges. Ale już ze spaniem w nocy było gorzej - obudziła sie o 22 i uśmiechnięta i gaworzy i wierzga nóżkmi Na szczęście zasnęła o północy i pobudka 0 4 i 6. Z tym że o 6 walnęła kupkie po pachy i mamy dzień dobry
brawa za udane chrzciny

u nas pierwszy sen 5 godzin a potem co 2 godziny
i tak juz kilka dni mamy
mysle ze to skok
Tz zaspał do pracy hihi

chyba czas szykowac sie na spacerek
tylko słonka brak
Stary 2011-10-24, 10:53   #2289
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Monia następna akcja! Kilka sekund i nie miałabyś dziecka. Boshe. Straszne.
eee, to nie ja nie mialabym dziecka, tylko moi rodzice mnie... rzecz dziala sie za komuny w Gdyni, malo prawdopodobne by mnie znaleźli (chyba)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:05   #2290
nerola
BAN stały

Żanetko ogólnie Iza nie ma zmian na oskrzelach ani płucach ale ma mokry kaszel,którego nie może odkrztusić i dlatego charczy.
Nie ma kataru,gorączki,nic tylko to charczenie.

Patik,nie nie boję sie.
Traktuje to jako codziennosć.Ostatni przypadek wczoraj-wszyscy w pokoju(a wiem bo jak sie z nigo wychodzi,to panel trzeszczy) a ja w spiżarce a "ktoś" przeszedł przez hol w stronę łazienki.

Dziekujemy-staramy sie dojść do siebie i kurujemy sie
Stary 2011-10-24, 11:12   #2291
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej mamusie
Mam pytanko, czym leczyłyście pleśniawki u dzieci???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 11:16   #2292
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Mam pytanko, czym leczyłyście pleśniawki u dzieci???
Ja Krystkowi raz wyleczyłam Jego moczem na tetrze(całą buzie wraz z policzkami smarowałam) a drugim razem gencjaną ale na wodzie a nie na alko.
W Klubie pyt. do Ciebie
Stary 2011-10-24, 11:17   #2293
83monia
Zakorzenienie

tez gencjana na wodzie

Stary 2011-10-24, 11:26   #2294
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

dziękuję za troskę

Nadinek jak nowa już dziś ją zebrałam z parapetu... niczego się kosmitka nie boi.chyba nadal uważa że jest niezniszczalna i byle szwy jej nie pokonają

Nikoś nadal problemy z ciemieniuchą,węzły nadal powiększone.

Ja nie czytam opowieści Waszych o duchach bo potem spać nie będę mogła,albo będą mi sie śniły głupoty-strasznie bojąca dupa jestem

a z nowości to od tygodnia sprzątam przed chrzcinami,ale coś mi nie idzie .Paniom chrzcącym w niedziele życzę powodzenia w przygotowaniach

wszystkim życzę miłego dnia,a wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:27   #2295
jacieeeee
Wtajemniczenie

Poszłam z Dominikiem do sklepu o 10 i zaraz zasnął w wózku. Wróciliśmy i wystawiłam go na balkon, ale że zimno to zabrałam po 20 minutach, rozebrałam a on dalej śpi. Już 2,5 godziny. Nawet nie kwęknął jak mu ściągałam kombinezon
Oooo chyba się budzi No ale teraz to może bo mama pomalowana, z umytą głową i przygotowanym obiadem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 11:34   #2296
SweetAngel1984
Zadomowienie

dziendobry......

moj maz oszalal
zobaczyl dzis na rece u malego czerowno - sina
wypukla krostke cos jak guzek
w srodku twarda bardzo
i narobil paniki zabral dizecko na IP
do dzieciecego szpitala
a tam wiecie co mu powiedzieli..........

ze to szczepionka na gruzlice dopiero wychodzi
coz za wrazliwy tatus hehehe

ah i ustalilismy termin chrzcin
25 grudnia 2011
tak jak chcielismy...
tylko teraz szukamy chrzestnej bo niestety u mnie tylko jedna dizewczyna w rodzinei a umeza zero
wiec jak ta sie nei zgodzi to bedzie przchlapane .....

Zanetka - niech cie wiecej do glowy nie przychodza zadne takie glupotki jak to zeby nie karmic piersia...
wiesz ile ja bym dala zeby moc karmic ........wszystko.......
niestety wyszlo tak a nie inaczej

brunetka - na plesniawki AFTIN w aptece

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-10-24 o 11:37
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:46   #2297
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam się poniedziałkowo

Ale mnie Szymon dzisiaj w nocy zaskoczył! Absolutnie go nie chwalę!
Położyłam go spać o 19.30 - obudził się o 23.30 na jedzonko i spał i spał...
Wyspana obudziłam się o 5, a moje dziecko śpi! Obudził się na jedzonko o 5.30. Aż podeszłam do łóżeczka sprawdzić, czy oddycha, później szukałam śladów karmienia, że może nie pamiętam... Ale moje piersi i koszula mówiły same za siebie.
Nakarmiłam małego i ściągnęłam jeszcze 180 ml...
Dodam, że zawsze budził się w nocy co 2 h na karmienie.

Mój łobuziak skończył dzisiaj 13 tygodni!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:59   #2298
zanetaa88
Zakorzenienie

Co robicie dobrego na obiad?
Mi ostatnio brakuje coś veny

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:11   #2299
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
klask i:
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Nadinek jak nowa już dziś ją zebrałam z parapetu... niczego się kosmitka nie boi.chyba nadal uważa że jest niezniszczalna i byle szwy jej nie pokonają

Nikoś nadal problemy z ciemieniuchą,węzły nadal powiększone.
No to super! Brawa się Nadii należą za odwagę

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziendobry......

moj maz oszalal
zobaczyl dzis na rece u malego czerowno - sina
wypukla krostke cos jak guzek
w srodku twarda bardzo
i narobil paniki zabral dizecko na IP
do dzieciecego szpitala
a tam wiecie co mu powiedzieli..........

ze to szczepionka na gruzlice dopiero wychodzi
coz za wrazliwy tatus hehehe

E tam oszalał. Po takim czasie jak wyszło to mógł nie skojarzyć, też bym się mocno zastanawiała co to jest.
Lepiej że się przejmuje niż gdyby miał bagatelizować pewnie rzeczy.

A my się do szczepienia niebawem zbieramy....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 12:13   #2300
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
miala byc brokułowa z kasza jaglana (moja wena twórzcza) ale przypaliłam i wszystko wylałam... wiec chyba nalesniki beda albo spagetti

Stary 2011-10-24, 12:19   #2301
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U mnie żeberka. bez finezji, ale wrzucam do piekarnika i gotowe, a mnie się dziś nie chce gotować

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:27   #2302
nerola
BAN stały

Spagetti Napoli
Stary 2011-10-24, 12:52   #2303
DaKaro
Zadomowienie

Witam,
Spałam dzisiaj do...10.30 . Malwinka poszła spać o 21.30, obudziła się o 5.30 i 7.30 na jedzenie, ale i tak posapałam.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie wieczornie
Mam doła, więc tylko ciut podczytam i sobie pójdę.
Ojjj co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
za nocke i wiek!

My skonczylismy 8 tyg!
Dziękuję i również gratuluję 8 tygodnia .

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Da Karo dla Malwinki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Któraś z Was też to łyka dziewczyny? Jakie polecacie?
Ja zażywam Femibion Natal Classic i nie mam dziwnego posmaku w ustach.
Brumek współczuję sytuacji z tą wariatką, ja bym chyba zaatakowała tą kobietę, mnie od razu włącza się agresor, gdy czuję się zagrożona. Co za ludzie chodzą po świecie. Na pewno była chora psychicznie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 12:52   #2304
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.... ma któraś z Was mate edukacyjną Fisher Price Rainforest? tą kwadratową?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:02   #2305
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chwalę się (ale nie chwalę mojego Dziecia ) Dominik wstał dziś w nocy na jedzenie tylko RAZ!!! Koło północy zaczął się wiercić, ale dałam smoka, pogłaskałam i zasnął. Tak trochę niespokojnie spał do 2.20 i wtedy dostał jeść. Koło 4 zaczął znowu się wiercić (ostatnio dobrych parę dni z rzędy jadł o 0.40 u 4.40) ale z zamkniętymi oczami. Wzięłam go na siebie, przytuliłam, pokołysałam i obudziliśmy się po 6 No to odłożyłam go na swoje miejsce i spał jeszcze do 7.30
Ja Was przepraszam za tak szczegółowy opis, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam że go tak na siebie wzięłam Hmmm? Czy powinnam mu jeść dać wtedy, czy może smokiem uspokajać?
No to brawa za taką piękną nockę .

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A przy okazji- zgubiłam kartę do bankomatu wczoraj się zorientowałam. W czwartek ostatnio używałam, potem nie była mi potrzebna. Zadzwoniłam wczoraj od razu zastrzec a pani mi mówi że w czwartek została zgłoszona i zastrzeżona. Dobrze że ktoś uczciwy znalazł
Miałaś szczęście, choć ja wierzę, że jest coraz więcej takich ludzi .

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też często słyszę "a Ty dalej karmisz?! Masz cierpliwość?" A co tu za cierpliwość potrzebna? Dla mnie wygoda ogromna i jestem przeokropnie szczęśliwa, że mam możliwość karmienia Domka swoim mleczkiem
Zresztą nie robię tego "za karę" a z wielką przyjemnością Więc takie puste komentarze jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam.
Ja też uwielbiam te chwile spędzone podczas karmienia i mam nadzieję, że będzie mi dane karmić piersią jak najdłużej.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój łobuziak skończył dzisiaj 13 tygodni!

Nerolka a Wy nadal chorujecie. Musimy przesłać Wam mnóstwo pozytywnych fluidów, żeby szybko przeszło . A ducha bym się bała...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:31   #2306
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie rady odnośnie laktatorów. ,

Brumek,
po tych tabletkach nie ma żadnego dziwnego posmaku w ustach, a na kartoniku jest nawet napisane "nie odbija się rybą"- z czego strasznie się śmiałam po zakupie.

Cookie, dobrze że już jesteś - już kilka razy zastanawiałam się co się z Wami dzieje.

Zanetaa, u nas dzisiaj gulasz, a co do weny to ja ostatnio sobie podczytuję przepisy z tego bloga i później wykorzystuję w kuchni.
http://margarytka.blogspot.com/

Nerola, zdrówka dla całej Waszej rodzinki życzę.

Agulaaabar, ja mam tą matę. O co chodzi?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-10-24 o 13:32
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:47   #2307
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agulaaabar, ja mam tą matę. O co chodzi?
Kupiłam tą matę na allegro - używana... ma niekompletne zabawki, calkiem inne niż oryginalne... poza tym wydaje mi się że nie działa w 100% sprawnie... Wasza też gra tak cicho? listki mają się poruszać czy nie?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:05   #2308
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Malwinka przespala od 22 do 7.40! Nie moglam w to rano uwierzyc. Szukalam sladow podania piersi, myslalam, ze moze bylam tak nieprzytomna ze zapomniala. Ale nie, piersi mowily same za siebie-cala pizama mokra. Ach, czuje sie jak mlody bog.

Malwinka konczy dzisiaj 2 miesiace !!!
za wiek i wieeeelkie za przespaną nockę, moja jak przesypia (ostatnio niestety coś jej się odwidziało) to też jestem bardzo zdziwiona, a cyce cierpią
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga chwale sie moja gwiazda przewrocila sie dzis z brzuszka na plecki,tak sie mocowala ,ja stalam patrzylam i sie smialam tak smiesznie to zrobila chyba dlatego ze strasznie nielubi tej pozycji,wogole sie nadziwic niemoge jak to zrobla bo na na brzuszku glowki niechce podnosic,wiem ze potrafi bo czasem jej si euda, a tak to bek jak lezy na brzuszku

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie wieczornie
Mam doła, więc tylko ciut podczytam i sobie pójdę.
wszelkie doły należy jak najszybciej zasypać, przestrzegając przepisów BHP
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My skonczylismy 8 tyg!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kupiłam tą matę na allegro - używana... ma niekompletne zabawki, calkiem inne niż oryginalne... poza tym wydaje mi się że nie działa w 100% sprawnie... Wasza też gra tak cicho? listki mają się poruszać czy nie?
my mamy, listki się nie ruszają, ciocho nie gra, czasami mnie nawet na tym cichszym ustawieniu denerwuje

CookieMonster za 3 miesiące

w ogóle to Dzień Dobry
ale dziś rano zimno było....a co dopiero w zimie będzie
udało mi się starszą dziś do przedszkola sprzedać i taaaaka cisza w domu, ale zaraz wraca - normalnie się stęskniłam
a chba zimno idzie, bo ostatnio mam straaaszny apetyt

BABONIK normalnie jak zobaczyłam zdjęcie Nadinki to mi się zimno zrobiło i nwet nie chce sobie wyobrażać przez co przechodziłyście. Oby jak najszybciej się zagoiło a dzieciaki to szybko zapominają
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:20   #2309
Shira_83
Zadomowienie

dziewczynki proszę nie zlejcie mojego posta poprzedniego
Stary 2011-10-24, 14:34   #2310
Marina1
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.... ma któraś z Was mate edukacyjną Fisher Price Rainforest? tą kwadratową?
Ja mam. Ale nie jestem zadowolona, chociaż mi się podoba. Kurzy się w pawlaczu, bo mój mały ma ją daleko gdzieś ;/
Ja mam nówkę, a tez ledwo co gra, listki się nie ruszają.

A ja nic nie robię na obiad od kilku dni, bo młody mi nie da.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-10-24 o 14:36
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości