|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() Biedne to dziecko, które się urodzi ![]() Czekaj, ale za to się idzie siedzieć!!! Cudności ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, cudownie, brawo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A to zdjęcie jest przepiękne ![]() ![]() My też już po świętach i (wreszcie) w domu ![]() ![]() Wieczorem pojechaliśmy na działkę do rodziny i dopiero niedawno wróciliśmy. Niestety sytuacja z dwóch poprzednich nocowań tam się powtórzyła, w skutek czego spałam w sumie 3 godziny ![]() Tymek tam to zupełnie inne dziecko niż w domu. Ten lęk separacyjny jednak trwa. Spokojny jest jak zawsze, ale mało się uśmiecha i jak coś się nieoczekiwanego stanie to podkówka od razu. A w domu raczej chichra się z takich sytuacji. Poza tym cały czas ciągnie rączki do mamy ![]() Poza tym miał dziś mega apetyt. Zjadł też 3 truskawki ![]() ![]() No i kwestia chrzcin posunęła się wreszcie naprzód. Terminu nadal nie mam, ale chociaż już wiem na czym stoję i kto będzie chrzestnym. Jednak mój brat, tylko prawdopodobnie, tak formalnie, będzie świadkiem chrztu (okazuje się że istnieje coś takiego), bo z powodu tego rozwodu pełnoprawnym chrzestnym, jak wiecie, być nie może. Ale dla Tymcia i dla nas będzie PRAWDZIWYM chrzestnym! ![]() A żeby było śmieszniej, on mnie dzisiaj poprosił, żebym została chrzestną jego synka. 1,5 miesiąca młodszego od Tymcia ![]()
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Patiku - marudz marudz, w koncu po to jest forum, a nasze zycie to nie tylko cudenka, kochanie i spijanie sobie z dziubkow, nie? zreszta ja nie odbieram Twoich postow tylko jako marudzenia
![]() Rysiki - Asia cudo! ![]() ![]() madzia1k1 - alez wspanialy tort! ![]() ![]() Marina - brawa dla tego pana - ruszyl doopke! ![]() Kolina - super, ze wszystko gladko poszlo na chrzcie ![]() ![]() ![]() Moja Klara miala pol roku jak ja chrzcilismy i w ogole nie chciala spac w kosciele ![]() ![]() ![]() Analizujac wiec te dwa niefortunne pobyty Klarusi w kosciele dochodze do wniosku, ze wiecej jej tam nie zaprowadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Kolina dzieki za relacje ! A zdjecie cudne... ja wstawie moja dame tez po...
Brumku no wreszcie sie ruszylo. Teraz tylko ustalic date i gotowe. A jakies przyjecie bedziecie robic? planujesz cos? My tez bylismy w gosciach. Wczoraj u babci Tz, byla wieksza czesc jego rodziny. A dzis z kolei bylismy u mojej rodzinki. Wiki zniosla rewelacyjnie, wszyscy byli zachwyceni. Teraz biedaczka padla snem sprawiedliwego. Przez te wojaze rozregulowal sie kompletnie schemat jej dnia. Drzemki wypadaja kiedy popadnie i z regoly jest tylko jedna. Mam nadzieje ze od jutra wroci to do normy |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
A ja zapomniałam się pochwalić, że Zuza dzisiaj sama zjadła banana. Całego obranego dostała do rączki i zjadła. Wcześniej jej gniotłam widelcem. Jestem z niej dumna
![]()
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że już zajęta bo by dla Radka była ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lili dobranoc Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-09 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I podobna do mamy ![]() A ospą się nie zaraziła, tak? Można to już stwierdzić, czy jeszcze jest za wcześnie? Cytat:
2. Wiesz co, ale ona i tak super dzielnie to znosi! Jestem przekonana, że Tymuś bardziej by takie zmiany "odchorował".
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za raczkowanie: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O co z tym chodzi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też mam wrażenie, że Zuza by taką podróż mocniej "odchorowała" ![]() Brawa dla Wiki ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Ja za to googlowalm negata i nie ma takiego słowa w słowniku. Funkcjonuje tylko w "slangu miejskim" a jego znaczenie ...
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Jestem dumna z mojej corki, naprawde mega dzielna i grzeczna dziewczynka. Dziekujemy za slowa uznania
![]() Uciekam spac, jestem na lasce brata i musze mu oddac pokoj i komputer... dobranoc ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-09 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Wtajemniczenie
|
ja słowa negat nie wziełam ze słownika tylko tak mi się napisał skrót od negacenie, a jak ktoś napisze ,że ktoś ściemnia to co to znaczy? że gasi światło,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-04-09 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Że stoi przy dziecku w kościele itp, ale wg Kościoła nie pełni funkcji rodzica chrzestnego. Ale, szczerze mówiąc, zależy mi na tym, jak Tymek będzie o nim myślał, a nie na całej tej papierkologii.
Coś o tym: "Świadek chrztu: Mogą nimi być chrześcijanie innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni. Warunki powołania świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczywiście się odbył. Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wydaje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były powoływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakokolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet nieochrzczone deklarujące się jako ateiści" Cytat:
![]()
![]() |
#2294 |
Wtajemniczenie
|
nie ma wiele innych słów które używamy, ja takiego slowa uzywam i dobrze mi z tym , a ja się o słowa nie czepiam, ani o przecinki, bądź co bądź wiadomo o co chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
napiszę tak, weszłam na wątek dla poprawy nastroju ale widzę ,że jakieś wyliczanki kto ile marudzi itp. , przykro...
mnie marudzenie nie przeszkadza, bo jesli nie mam ochoty to nie czytam-tyle w kwestii ode mnie Marinko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już po świętach ale jestem bardziej zmęczona tymi wizytami niż sprzątaniem przed świętami, w końcu wracamy do rzeczywistości i naszego domowego życia |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
co, znowu przecinek postawiłam źle???
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ja nie powiedziałamże wszystkie marudzenia mi przeszkadzają, tylko jednej osoby, a jesteśmy tutaj po to tez nie tylko żeby soie z dziubków spijac i mowić jak to się kochamy ale żeby pisać prawdę a nie to co dana osoba chce usłyszeć |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dziewczyny dajcie na luz, każdy może omijać posta którego nie chce czytać!!! szkoda czasu na takie problemy!!! wokół są o wiele większe... i przykro się czyta "kłótnie" o takie pierdoły każdy po coś innego "ma" ten wątek a jesli coś się komuś wybitnie nie podoba to chyba od tego jest PW amen |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
i nie będę tylko wypowiedziałam sie w temacie a wy rzuciłyście się na mnie z pazurami, no ludzie to juz człowiek nie może byc szczery? jak chcecie mogę wam cały czas słodzić i mówić ładne rzeczy, ale chyba lepiej byc szczerym,bo o to w życiu chodzi, a nie ściemniać i pisać nieszczerze ale jak wam to tak przeszkadza moge pisać to co chcecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dobrze, że się pojawiłaś ![]() A u Ciebie lepiej? Przeszły te poważne problemy albo chociaż zmalały?
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pytania to niestety nie ![]() ![]() ale dziękuję ,że pytasz ![]() podczytałam ,że Tymuś ze wszystkim goni jak szalony, gratuluję !!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-09 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A za gratki dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem
![]() Dziubku wracaj. Tęsknie ![]() Marinko ![]() Brumku najważniejsze ze naprzód. A propo kościoła to mam taki problem, jak wiecie Agata jest poczęta w wyniku inseminacji i ja do tej pory myślałam, ze to nic złego. Byłam u spowiedzi i komuni jak ją chrzciliśmy. A tu się dowiaduje ze to grzech na równi z invitro i trache jestem skołowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie
![]() Marina ![]() Dziubek miło, że zaglądnęłaś do nas ![]() Brumek fajnie, że rozwiązał się problem ze chrztem ![]() Cieszę się, że już po Świętach(...) Patrykowi wyszedł szósty ząb. Wygraliśmy kocyk z bobovity ![]() Wczoraj pojechaliśmy na wycieczkę Do lasu. Zapakowałam Małego w chustę. Nawet wyspać się zdążył ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-04-10 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Marina, brawa dla Igora! mamad1, ![]() Kolina, śliczne zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziubasek ![]() ![]() Fajnie że Szymuś takie postępy robi ![]() Cytat:
o matko... co to się dzieje? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochane moje za gratki
![]() Ja też się cieszę, mówię Wam, myslałam, że ten mój Pan już zostanie na tym swoim brzuszku a tu poszedł. I to z dnia na dzień. W przed dzień raczkowania nic, i drugiego dnia jak gdyby nigdy nic poszedł... Aż nam się słabo zrobiło z M. jak zobaczyliśmy ![]() Justyna ależ Ta Twoja Zuza jest kobietka! Śliczna i słodka. Oni z Kubasem chyba nie są podobni, co nie? Klara jest Bombowa Mamad 6 ząb? Idzie jak burza. Mój ma 5 zębów. I zazdroszczę wycieczki do lasu. Jak tylko cieplej się zrobi u nas ( zimno ! ) to też wyruszę w teren. no dziewczyny tak to wygląda odnośnie tej 13-latki. Na razie nie wiem nic konkretnego ( to moja dalsza sąsiadka ), ale raczej na pewno będzie to miało obrót sądowy. W każdym razie szkoda mi tej dziewczyny... Brumku fajnie, że miło spędziliście święta! aż się gęba śmieje, jak czyta się takie coś. A jak ma na imię synek brata? tak z ciekawości pytam. dziubku cholerka mi też różne rzeczy przychodzą do głowy co u Was. Mam jednakże nadzieję, że nie chodzi o zdrowie i Wam ono dopisuje. Bo z tym zawsze największe problemy. Trzymaj się słoneczko! ![]() Ależ mam ochotę wybrać się z miniaturą na basen.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-04-10 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
Dziubek fajnie, że się pojawiłaś ![]() ![]() Marina no i Rogi już raczkuje. Brawo ![]() Kolina piękne zdjęcie i gratki za udane chrzciny ![]() Brumek mojego TŻta siostra jest właśnie świadkiem chrztu ![]() ![]() Iustyna piękny Zuz ![]() Święta, święta i po świętach. I dobrze ![]()
#2310 |
Zakorzenienie
|
jacieee wrzucisz jakieś foty z wesela? ależ Ci go zazdroszczę, zresztą już pisałam
![]() U nas się pojawiły przecieki, że będziemy mieć w czerwcu, bo kuzynka M. zaciążyła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- madzia ależ słodki Twój Domiś! Taki blondynek. A przed tortem chylę nisko czoło!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.