W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 20:15   #2281
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A, u nas 13 latka na wsi jest w 4 m-cu ciąży

Biedne to dziecko, które się urodzi

Cytat:
dziewczyny ojciec ma 30 lat...
Czekaj, ale za to się idzie siedzieć!!!

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość

I jeszcze moja mała półroczna córka:
Cudności W tym szlafroczku jest do schrupania

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Poszlysmy swiecic pokarmy, stoimy w kosciolku (malutki drewniany, wypelniony po brzegi ludzmi). Ja z Klara na rekach (coby jej ludzie nie przygnietli i cosik widziala).
Ksiadz kropi woda, znika w drzwiach, bo wyszedl do ludzi na dwor, a Klara na caly regulator:
- BEDZIE KSIADZ JESZCZE PIEPRZYC???
Padłam Ona jest niepowtarzalna

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas wczoraj rodzinnie, wyprawiałam urodzinki, więc z jednej i drugiej strony dziadkowie i rodzeństwo byli. Było bardzo miło, i smacznie, bo trochę jedzonka miałam przygotowane. I muszę się pochwalić, że zrobiłam pierwszy raz tort z użyciem masy marcepanowej (własnej roboty) i wyszedł pysznie, nawet ta masa każdemu smakowała i nikt jej nie zostawiał Dowód na dole
Piękny tort!!! Ta dekoracja wygląda jak z najlepszej cukierni

Cytat:
Laski a ja się zapomniałam pochwalić

Igor od wczoraj RACZKUJE na całego! ( w wieku 10 miesięcy zaczął )
No wiesz, dopiero teraz mówisz
Super, cudownie, brawo

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jedno sprzed chrzcin TU
Brawo za udane chrzciny
A to zdjęcie jest przepiękne Pięknie zrobione i piękny Dawidek

My też już po świętach i (wreszcie) w domu Wczoraj do 17 u teściów i było bardzo miło!
Wieczorem pojechaliśmy na działkę do rodziny i dopiero niedawno wróciliśmy. Niestety sytuacja z dwóch poprzednich nocowań tam się powtórzyła, w skutek czego spałam w sumie 3 godziny
Tymek tam to zupełnie inne dziecko niż w domu. Ten lęk separacyjny jednak trwa. Spokojny jest jak zawsze, ale mało się uśmiecha i jak coś się nieoczekiwanego stanie to podkówka od razu. A w domu raczej chichra się z takich sytuacji. Poza tym cały czas ciągnie rączki do mamy
Poza tym miał dziś mega apetyt. Zjadł też 3 truskawki Tak mu posmakowały, jak chyba nic do tej pory

No i kwestia chrzcin posunęła się wreszcie naprzód. Terminu nadal nie mam, ale chociaż już wiem na czym stoję i kto będzie chrzestnym. Jednak mój brat, tylko prawdopodobnie, tak formalnie, będzie świadkiem chrztu (okazuje się że istnieje coś takiego), bo z powodu tego rozwodu pełnoprawnym chrzestnym, jak wiecie, być nie może. Ale dla Tymcia i dla nas będzie PRAWDZIWYM chrzestnym!
A żeby było śmieszniej, on mnie dzisiaj poprosił, żebym została chrzestną jego synka. 1,5 miesiąca młodszego od Tymcia
Stary 2012-04-09, 20:30   #2282
meszsares
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Patiku - marudz marudz, w koncu po to jest forum, a nasze zycie to nie tylko cudenka, kochanie i spijanie sobie z dziubkow, nie? zreszta ja nie odbieram Twoich postow tylko jako marudzenia
Rysiki - Asia cudo! tez z niej niezly numerek
madzia1k1 - alez wspanialy tort! ja to chyba nigdy nic nie upieke..
Marina - brawa dla tego pana - ruszyl doopke!
Kolina - super, ze wszystko gladko poszlo na chrzcie(kurcze, kiedy my ochrzcimy ta nasza Blanke..? nie chce mi sie brac za temat)

Moja Klara miala pol roku jak ja chrzcilismy i w ogole nie chciala spac w kosciele, malo tego - zrobila w polowie mszy ogromna rozciapana smierdzaca kupe - musielismy sie udac do zachrystii i przewinac dzieciaka. Zuzyta pieluche zostawilismy ksiedzu na pamiatke Chrztu Swietego

Analizujac wiec te dwa niefortunne pobyty Klarusi w kosciele dochodze do wniosku, ze wiecej jej tam nie zaprowadze
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:33   #2283
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Kolina dzieki za relacje ! A zdjecie cudne... ja wstawie moja dame tez po...

Brumku no wreszcie sie ruszylo. Teraz tylko ustalic date i gotowe. A jakies przyjecie bedziecie robic? planujesz cos?

My tez bylismy w gosciach. Wczoraj u babci Tz, byla wieksza czesc jego rodziny. A dzis z kolei bylismy u mojej rodzinki.
Wiki zniosla rewelacyjnie, wszyscy byli zachwyceni. Teraz biedaczka padla snem sprawiedliwego. Przez te wojaze rozregulowal sie kompletnie schemat jej dnia. Drzemki wypadaja kiedy popadnie i z regoly jest tylko jedna.
Mam nadzieje ze od jutra wroci to do normy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:59   #2284
iustyna1
Wtajemniczenie

A ja zapomniałam się pochwalić, że Zuza dzisiaj sama zjadła banana. Całego obranego dostała do rączki i zjadła. Wcześniej jej gniotłam widelcem. Jestem z niej dumna . Dzisiejsza Zuza w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2608 (Kopiowanie).jpg (43,6 KB, 55 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:01   #2285
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam się pochwalić, że Zuza dzisiaj sama zjadła banana. Całego obranego dostała do rączki i zjadła. Wcześniej jej gniotłam widelcem. Jestem z niej dumna . Dzisiejsza Zuza w załączniku.
jest przesłodka i prześliczna.
Szkoda, że już zajęta bo by dla Radka była

Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:11   #2286
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Iustyna ona jest cudowna, sliczna... i te usteczka

za banana

Lili dobranoc

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-09 o 21:12
Stary 2012-04-09, 21:33   #2287
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepięknie wyszła Jak namalowana.
I podobna do mamy

A ospą się nie zaraziła, tak? Można to już stwierdzić, czy jeszcze jest za wcześnie?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
1. Brumku no wreszcie sie ruszylo. Teraz tylko ustalic date i gotowe. A jakies przyjecie bedziecie robic? planujesz cos?

2. Wiki zniosla rewelacyjnie, wszyscy byli zachwyceni. Teraz biedaczka padla snem sprawiedliwego. Przez te wojaze rozregulowal sie kompletnie schemat jej dnia. Drzemki wypadaja kiedy popadnie i z regoly jest tylko jedna.
1. Jasne, że coś tam będzie. Dla ok. 19-20 osób (łącznie z nami).
2. Wiesz co, ale ona i tak super dzielnie to znosi! Jestem przekonana, że Tymuś bardziej by takie zmiany "odchorował".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 21:39   #2288
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Patik ja nie wiem czy jestes ABNEGAT bo az tak dobrze Cię nie znam, ale przytoczę regułkę tego słowa.."To słowo pochodzenia łacińskiego , którym określa się kogoś niedbającego o swój wygląd zewnętrzny (polskim odpowiednikiem tego słowa jest flejtuch)"
tak że nie wiem czy jestes flejtuch
tez abnegata goolowałam

Cytat:
Igor od wczoraj RACZKUJE na całego! ( w wieku 10 miesięcy zaczął )
za raczkowanie:
klask i:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jednak mój brat, tylko prawdopodobnie, tak formalnie, będzie świadkiem chrztu (okazuje się że istnieje coś takiego), bo z powodu tego rozwodu pełnoprawnym chrzestnym, jak wiecie, być nie może.
O co z tym chodzi??

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:48   #2289
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
jest przesłodka i prześliczna.
Szkoda, że już zajęta bo by dla Radka była

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Iustyna ona jest cudowna, sliczna... i te usteczka

Cytat:
Przepięknie wyszła Jak namalowana.
I podobna do mamy

A ospą się nie zaraziła, tak? Można to już stwierdzić, czy jeszcze jest za wcześnie?

1. Jasne, że coś tam będzie. Dla ok. 19-20 osób (łącznie z nami).
2. Wiesz co, ale ona i tak super dzielnie to znosi! Jestem przekonana, że Tymuś bardziej by takie zmiany "odchorował".
Jeszcze za wcześnie. Jak byłyśmy w szpitalu w poniedziałek, to lekarka mówiła, że za 2-3 tygodnie mogą jej kropki wyjść...

Też mam wrażenie, że Zuza by taką podróż mocniej "odchorowała"
Brawa dla Wiki

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
tez abnegata goolowałam
Ja za to googlowalm negata i nie ma takiego słowa w słowniku. Funkcjonuje tylko w "slangu miejskim" a jego znaczenie ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-09, 21:53   #2290
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Jestem dumna z mojej corki, naprawde mega dzielna i grzeczna dziewczynka. Dziekujemy za slowa uznania

Uciekam spac, jestem na lasce brata i musze mu oddac pokoj i komputer...

dobranoc

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-09 o 21:55
Stary 2012-04-09, 21:58   #2291
agadus
Wtajemniczenie

ja słowa negat nie wziełam ze słownika tylko tak mi się napisał skrót od negacenie, a jak ktoś napisze ,że ktoś ściemnia to co to znaczy? że gasi światło, czy to forma uliczna, młodziezowa, slangowa jak kto woli, ale abnegat to sprawdziłam bo nie znałam ale teraz juz wiem ,że to osoba nie dbajaca o swój wygląd ale ja tak patika nie nazwałam, sama się tak określiła

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 22:05   #2292
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja słowa negat nie wziełam ze słownika tylko tak mi się napisał skrót od negacenie, a jak ktoś napisze ,że ktoś ściemnia to co to znaczy? że gasi światło, czy to forma uliczna, młodziezowa, slangowa jak kto woli, ale abnegat to sprawdziłam bo nie znałam ale teraz juz wiem ,że to osoba nie dbajaca o swój wygląd ale ja tak patika nie nazwałam, sama się tak określiła
Aga możemy tak sobie odbijać piłeczkę: nie ma słowa "negacenie", jeżeli nazywasz kogokolwiek negatem, to znaj znaczenie tego słowa. Tyle w temacie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-04-09 o 22:07
Stary 2012-04-09, 22:06   #2293
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
O co z tym chodzi??
Że stoi przy dziecku w kościele itp, ale wg Kościoła nie pełni funkcji rodzica chrzestnego. Ale, szczerze mówiąc, zależy mi na tym, jak Tymek będzie o nim myślał, a nie na całej tej papierkologii.
Coś o tym:
"Świadek chrztu:
Mogą nimi być chrześcijanie innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni. Warunki powołania świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczywiście się odbył. Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wydaje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były powoływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakokolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet nieochrzczone deklarujące się jako ateiści"

Cytat:
Jeszcze za wcześnie. Jak byłyśmy w szpitalu w poniedziałek, to lekarka mówiła, że za 2-3 tygodnie mogą jej kropki wyjść...
Strasznie długo tej niepewności jeszcze
Stary 2012-04-09, 22:07   #2294
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga możemy tak sobie odbijać piłeczkę: nie ma słowa "negacenie" (chodziło o negowanie?), jeżeli nazywasz kogokolwiek negatem, to znaj znaczenie tego słowa. Tyle w temacie.
nie ma wiele innych słów które używamy, ja takiego slowa uzywam i dobrze mi z tym , a ja się o słowa nie czepiam, ani o przecinki, bądź co bądź wiadomo o co chodzi

Stary 2012-04-09, 22:11   #2295
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma wiele innych słów które używamy, ja takiego slowa uzywam i dobrze mi z tym , a ja się o słowa nie czepiam, ani o przecinki, bądź co bądź wiadomo o co chodzi
wiadomo. Dobrze wiadomo o co chodzi.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-09, 22:15   #2296
dziubek79
Zakorzenienie

napiszę tak, weszłam na wątek dla poprawy nastroju ale widzę ,że jakieś wyliczanki kto ile marudzi itp. , przykro...
mnie marudzenie nie przeszkadza, bo jesli nie mam ochoty to nie czytam-tyle w kwestii ode mnie

Marinko : jupi::j upi: jak ja wiem co czujesz !!!! mój też w końcu raczkuje a ja jestem wniebowzięta i nie mam problemów z jego mobilnością -wręcz mi łatwiej bo teraz baardzo długo potrafi sam się sobą zająć a ja uwielbiam patrzeć na jego kreatywność w kwestii wymyślania sobie zabaw

już po świętach ale jestem bardziej zmęczona tymi wizytami niż sprzątaniem przed świętami, w końcu wracamy do rzeczywistości i naszego domowego życia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:21   #2297
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
wiadomo. Dobrze wiadomo o co chodzi.
co, znowu przecinek postawiłam źle???

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ja nie powiedziałamże wszystkie marudzenia mi przeszkadzają, tylko jednej osoby, a jesteśmy tutaj po to tez nie tylko żeby soie z dziubków spijac i mowić jak to się kochamy ale żeby pisać prawdę a nie to co dana osoba chce usłyszeć

Stary 2012-04-09, 22:25   #2298
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ja nie powiedziałamże wszystkie marudzenia mi przeszkadzają, tylko jednej osoby, a jesteśmy tutaj po to tez nie tylko żeby soie z dziubków spijac i mowić jak to się kochamy ale żeby pisać prawdę a nie to co dana osoba chce usłyszeć
oj Aga... Jak tak Ci to przeszkadza, to jest proste rozwiązanie - nie czytaj jej postów. Nie będziesz miała problemu, bo teraz ewidentnie go masz. Nie wiem po co się tak upierasz .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-09, 22:28   #2299
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

nie rozumiem przywileju pt. Ty możesz marudzić a Ty nie
no dziewczyny dajcie na luz, każdy może omijać posta którego nie chce czytać!!!
szkoda czasu na takie problemy!!! wokół są o wiele większe... i przykro się czyta "kłótnie" o takie pierdoły

każdy po coś innego "ma" ten wątek a jesli coś się komuś wybitnie nie podoba to chyba od tego jest PW
amen
Stary 2012-04-09, 22:28   #2300
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
oj Aga... Jak tak Ci to przeszkadza, to jest proste rozwiązanie - nie czytaj jej postów. Nie będziesz miała problemu, bo teraz ewidentnie go masz. Nie wiem po co się tak upierasz .
i nie będę tylko wypowiedziałam sie w temacie a wy rzuciłyście się na mnie z pazurami, no ludzie to juz człowiek nie może byc szczery? jak chcecie mogę wam cały czas słodzić i mówić ładne rzeczy, ale chyba lepiej byc szczerym,bo o to w życiu chodzi, a nie ściemniać i pisać nieszczerze ale jak wam to tak przeszkadza moge pisać to co chcecie

Stary 2012-04-09, 22:35   #2301
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
i nie będę tylko wypowiedziałam sie w temacie a wy rzuciłyście się na mnie z pazurami, no ludzie to juz człowiek nie może byc szczery? jak chcecie mogę wam cały czas słodzić i mówić ładne rzeczy, ale chyba lepiej byc szczerym,bo o to w życiu chodzi, a nie ściemniać i pisać nieszczerze ale jak wam to tak przeszkadza moge pisać to co chcecie
eeee nie chce mi się już pisać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-09, 22:36   #2302
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
napiszę tak, weszłam na wątek dla poprawy nastroju ale widzę ,że jakieś wyliczanki kto ile marudzi itp. , przykro...
mnie marudzenie nie przeszkadza, bo jesli nie mam ochoty to nie czytam-tyle w kwestii ode mnie
Dziubek
Jak dobrze, że się pojawiłaś
A u Ciebie lepiej? Przeszły te poważne problemy albo chociaż zmalały?
Stary 2012-04-09, 22:38   #2303
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek
Jak dobrze, że się pojawiłaś
A u Ciebie lepiej? Przeszły te poważne problemy albo chociaż zmalały?

co do pytania to niestety nie nic się nie poprawiło , wszystko co najgorsze przed moją rodziną

ale dziękuję ,że pytasz

podczytałam ,że Tymuś ze wszystkim goni jak szalony, gratuluję !!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-04-09 o 22:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 23:31   #2304
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

co do pytania to niestety nie nic się nie poprawiło , wszystko co najgorsze przed moją rodziną

ale dziękuję ,że pytasz

podczytałam ,że Tymuś ze wszystkim goni jak szalony, gratuluję !!!
Aż się boję myśleć, o co chodzi Straszne rzeczy przychodza mi do głowy... No, co by to nie było, trzymam kciuki, żeby sie po prostu skończyło i żebyście wyszli z tego szybko, cali, zdrowi i spokojni!

A za gratki dziękuję I, oczywiście, wzajemnie
Stary 2012-04-09, 23:44   #2305
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem

Dziubku wracaj. Tęsknie

Marinko dla Igorka.

Brumku najważniejsze ze naprzód.

A propo kościoła to mam taki problem, jak wiecie Agata jest poczęta w wyniku inseminacji i ja do tej pory myślałam, ze to nic złego. Byłam u spowiedzi i komuni jak ją chrzciliśmy. A tu się dowiaduje ze to grzech na równi z invitro i trache jestem skołowana

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 05:58   #2306
mamad1
Zadomowienie

Witam poświątecznie

Marina dla Igiego za raczkowanie!

Dziubek miło, że zaglądnęłaś do nas Trzymaj się mocno!

Brumek fajnie, że rozwiązał się problem ze chrztem

Cieszę się, że już po Świętach(...)
Patrykowi wyszedł szósty ząb.
Wygraliśmy kocyk z bobovity
Wczoraj pojechaliśmy na wycieczkę Do lasu. Zapakowałam Małego w chustę. Nawet wyspać się zdążył

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-04-10 o 07:12
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:09   #2307
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry

Marina, brawa dla Igora!

mamad1, za kolejnego zęba!

Kolina, śliczne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Moja Klara miala pol roku jak ja chrzcilismy i w ogole nie chciala spac w kosciele, malo tego - zrobila w polowie mszy ogromna rozciapana smierdzaca kupe - musielismy sie udac do zachrystii i przewinac dzieciaka. Zuzyta pieluche zostawilismy ksiedzu na pamiatke Chrztu Swietego

Cytat:
Słodka! No i należą się jej brawa
Cytat:
mój też w końcu raczkuje a ja jestem wniebowzięta i nie mam problemów z jego mobilnością -wręcz mi łatwiej bo teraz baardzo długo potrafi sam się sobą zająć a ja uwielbiam patrzeć na jego kreatywność w kwestii wymyślania sobie zabaw

dziubasek

Fajnie że Szymuś takie postępy robi

Cytat:

o matko... co to się dzieje?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:30   #2308
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuje kochane moje za gratki
Ja też się cieszę, mówię Wam, myslałam, że ten mój Pan już zostanie na tym swoim brzuszku a tu poszedł. I to z dnia na dzień. W przed dzień raczkowania nic, i drugiego dnia jak gdyby nigdy nic poszedł... Aż nam się słabo zrobiło z M. jak zobaczyliśmy

Justyna ależ Ta Twoja Zuza jest kobietka! Śliczna i słodka. Oni z Kubasem chyba nie są podobni, co nie?

Klara jest Bombowa

Mamad 6 ząb? Idzie jak burza. Mój ma 5 zębów. I zazdroszczę wycieczki do lasu. Jak tylko cieplej się zrobi u nas ( zimno ! ) to też wyruszę w teren.

no dziewczyny tak to wygląda odnośnie tej 13-latki. Na razie nie wiem nic konkretnego ( to moja dalsza sąsiadka ), ale raczej na pewno będzie to miało obrót sądowy. W każdym razie szkoda mi tej dziewczyny...

Brumku fajnie, że miło spędziliście święta! aż się gęba śmieje, jak czyta się takie coś. A jak ma na imię synek brata? tak z ciekawości pytam.

dziubku cholerka mi też różne rzeczy przychodzą do głowy co u Was. Mam jednakże nadzieję, że nie chodzi o zdrowie i Wam ono dopisuje. Bo z tym zawsze największe problemy. Trzymaj się słoneczko!
Ależ mam ochotę wybrać się z miniaturą na basen.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-04-10 o 06:32
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:33   #2309
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzien doberek

Dziubek fajnie, że się pojawiłaś Wracasz już do Nas? Gratulacje dla pełzającego Szymka
Marina no i Rogi już raczkuje. Brawo
Kolina piękne zdjęcie i gratki za udane chrzciny
Brumek mojego TŻta siostra jest właśnie świadkiem chrztu Dla Domka jednak zawsze będzie mamą chrzestną
Iustyna piękny Zuz

Święta, święta i po świętach. I dobrze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:56   #2310
Marina1
Zakorzenienie

jacieee wrzucisz jakieś foty z wesela? ależ Ci go zazdroszczę, zresztą już pisałam
U nas się pojawiły przecieki, że będziemy mieć w czerwcu, bo kuzynka M. zaciążyła . Ciekawe, czy nas zaproszą

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

madzia ależ słodki Twój Domiś! Taki blondynek. A przed tortem chylę nisko czoło!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości