|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
ale super ![]()
![]() |
#2282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak przy okazji wtrącę - ostatnio mimochodem włączyłam program o rodzinie posiadającej 19 własnych dzieci!! Dzieci urodzone z jednej kobiety. Co prawda kiedyś już słyszałam o tej rodzince, więc mój szok nie był aż tak wielki, ale mimo to oglądałam ten program z ogromnym zainteresowaniem. ![]() Wyobrażacie sobie to..? 19 razy przechodzić ciążę i co gorsza - 19 razy rodzić?? SZOK.
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
ja carbonare dziś robię ![]() ![]()
#2284 |
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie nie mam ochoty na picie. Ale podobno jak się tak ma przy sobie cały czas napełnioną szklankę to łatwiej idzie. Niedobrze jest pić duże ilości na raz ale tak po szklance co godzinę i będzie dobrze.
#2285 | ||||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zbyt doswiadczenia nie mam. Eryk zaczal pic z butelki jak mial 9 miesiecy dopiero. Z tt,bo przekonalo mnie to,ze smoczek ma ksztalt zblizony do sutka i ssanie przez nia ponos tez podobne. A smoczek uspokajajacy mial z aventu dla odmiany,bo tt mu cos nie pasowaly. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie fajne maluchy!
![]() |
#2286 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2287 |
Gang Iren
|
Wiecie co wczoraj spotkala mnie przykra sytuacja.
Znajoma mowi do mnie: wiesz co ty po porodzie to moze sie zabezpieczaj... zeby nie bylo,ze znowu bedziecie miec dzieciaka... i nie wierzy,ze nasze trzecie dziecko jest planowane. I spojrzala tak dziwnie. Ja nie wiem czy troje dzieci to jakas patologia jest?
#2288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj, z uwagi na delegację mojego, byłam na zakupach sama, TŻ stwierdził, że mam sobie kupić to na co mam ochotę, jego nie bedzie 2 dni więc się nim mam nie sugerować. I wróciłam do domu z 2 paczkami chipsów, żelkami i innymi cukierkami ![]() ![]() tż wczoraj wieczorem powiedział, że marzy mu się jajecznica na śniadanie. Więc cóż, budzik zadzwonił skoro świt i chociaż normalnie leżałabym twardo i się nie ruszyła (zawsze to ja wstaje rano a Tż śpi w najlepsze do południa) tak mnie coś natchneło i w półśnie powiedziałam "zrobię Ci tą jajecznicę, muszę przywyknąć do obowiązków mamy" ![]() ![]()
![]() |
#2290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwsza wizyta była 13czerwca w 6tygodniu i 5 dniu, miałam usg dopochwowe i wywiad lekarski druga wizyta 8 sierpień: waga, ciśnienie, usg zwykłe pobieranie krwi i badanie moczu trzecia wizyta 15 sierpień : to samo co na II wizycie czwarta wizyta: 3 września - połówkowe ![]() piąta wizyta: po 26 tygodniu ciąży - czyli koniec października
![]() |
#2291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Zabilabym wzrokiem.
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masz- niech znajoma swojej dupy pilnuje lepiej a nie cudzymi się zajmuje ![]() Fakt mało osób decyduje się na więcej niż 2 dzieci ale nie to ne znaczy, że ci co mają więcej to wszyscy wpadli ! Mamy w rodzinie kuzynkę, która też ma 3 dzieci, wszystkie palnowane i chce jeszcze jedno lub dwa- jej sprawa, nie mnie to ocenić.
![]() |
#2295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znajoma powinna zabezpieczyć społeczeństwo przed samą sobą, co jej w ogóle do tego? Ja pierdzielę... Niech się zajmie swoim ogródkiem, a nie do cudzego zagląda...
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
lolitka dasz linka do tetrowych pieluszek dobrej jakości - co jak co ale pieluch takich to ja jeszcze nie mam !
![]() gosia ludzie sami sobie decydują co dla nich jest ważne i istotne jeśli dla Was jest to 3 dzieci to nie rozumiem po co się przejmujesz opinią koleżanki ![]() Wiecie co dziś od rana ząb 2 lewa reaguje mi na zimne, gorące i ogólnie tak mi pulsuje i cholernie się boję, że może to daje znać leczenie kanałowe sprzed ok 2 lat ? Po obiedzie idę do dentysty NIENAWIDZĘ !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany współczuję - oby to tylko było np. wrażliwe szkliwo. Leć do zębodłuba od razu ![]()
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
ja mam 3 kg na plusie i wyglada na to, ze wszystko poszlo mi w brzuch.
Co do odzywiania i zdrowego stylu zycia, to zdecydowanie lepiej bylo przed ciaza. Chodzilam 4 razy w tygodniu na silownie, dodatkowo 1 w tygodniu sauna i joga. Jak u was z aktywnoscia fizyczna? Ja chce zapisac sie na joga dla kobiet w ciazy i do tego rower, ale o ile wczesniej robilam 30 km bez problemu, teraz po 10 nie zyje, plus jakies ciwczenia w domu, ale nie ukrywam, ze moje miesnie tesknia za jakas intensywniejsza forma wysilku Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-08-29 o 10:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ja dziś w nocy znów budziłam się co chwilę (może po tym syropie?), i teraz padam... Co do picia to mi się też nie chce, ale staram się ciągle mieć coś pod ręką. No i jak w nocy się budzę, to też parę łyków zawsze biorę, to trochę dobowy bilans podnoszę Na obiad piekę pizzę, a teraz (jak na początku ciąży) umieram z głodu a na nic nie mam ochoty... Gratuluję też ujawnionych chłopaków, dobrych badań i witam kolejną nową mamusię ![]()
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
ja się na basen wybiera i coś mi cholera cały czas nie po drodze- nie ważne , że basen mam 300 m od domu
![]()
#2302 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale zeby to jeszcze w Polsce bylo... ale tutaj kobiety raczej maja po troje lub wiecej i z reguly tylko facet pracuje. Jest to normalne. Znajoma (Polka) mieszka tu juz wiele lat to wie,ze czesto jest taki model rodziny. Generalnie ja sie nie przejmuje ze ktos uwaza tak czy siak,jednak dziwnie mi sie zrobilo. Tym bardziej,ze wyskoczyla z tym przy dzieciakach. Moja Wiki ma juz 10 lat,jest kumata. Pozniej mi sie pytala czy ja nie chce tego dzidziusia co mam w brzuchu. Po tym to juz poszlam sie sie poryczec.
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie.... po czymś takim to bym na prawdę tej znajomej naklepała ![]()
![]() |
#2305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też zaobserwowałam taką tendencję patrzenia na rodziny z 3 i 3+ z tzw. manią wyższości i wręcz niesmakiem. No cóż dziś modne w PL jest posiadanie jednego, góra dwójki dzieci. Na pocieszenie dla nas matek wielodzietnych niech będzie fakt, że we Francji, kraju bogatszym i bardziej rozwiniętym niz PL normą jest 3 dzieci. Dlaczego? z prostej przyczyny. Tam od trzeciego dziecka wzwyż jest taka finansowa pomoc, że kobiecie nie kalkuluje się wracać do pracy. Są to na prawdę godne pieniądze, za które spokojnie można wychowywać dzieci... Ludzi prostych w myśleniu nie zmienimy, więc po co się nimi przejmować. Życie jest piękne a dzieci są darem od Boga. Im więcej tym lepiej ![]() ![]() Tak wiele par pragnie dziecka i niestety ich nie mogą mieć...
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
właśnie oglądałam zdjęcia z naszych wyjazdów sprzed 2 lat, trafiłam na Krete i tak mi się smutno zrobiło....
![]() chcę ciepełka, basenów, morza i przygód ...
#2307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dziadek zerwał kontakt z moją mama bo stwierdził,że (jak była ze mną w 3 ciąży ) jest zwykłą dziecioróbką, a sam miał 5. ![]() em ma, mezaga- ja wam mogę pomóc się pilnować z tym piciem wody. ![]() ![]() Dla mnie 3 litry dziennie to żaden problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
Ludziom się już normalnie w dupach poprzewracało. Ja od razu mówię, że chcę mieć PRZYNAJMNIEJ trójkę dzieciaków - dziwnie na mnie wtedy niektórzy patrzą...
Uległam forumowej presji wyprawkowej - wczoraj zamówiłam pierwsze ciuszki, w ostatniej godzinie darmowych wysyłek ![]()
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raczej nie moda tylko rzeczywistość. Większość trzeźwo kalkuluje i po prostu nie stać ich na więcej dzieci. Nie sztuka urodzić- sztuka wychować i dać jak najlepszy start w życie. Ludzie zarabiają po 1,5oo zł (albo i mniej) mają kredyt na mieszkanie na 30 lat i umowę o pracę na czas określony. Ja się nie dziwię że się boją że nie dadzą rady utrzymać więcej osób. Ja wiem, ze zaraz powiecie, że jakoś można- owszem można ale z drugiej strony każdy chce swojemu dziecku zapewnić jak najlepsze, szczęśliwe dzieciństwo gdzie nic mu nie brakuje. Nie zawsze (niestety) tak można a na pewno wiecie jak bardzo boli i ciężko przechodzi przez gardło odmówienie dziecku np. zabawki, koszulki którą wszyscy mają bo "nie mam pieniędzy". Człowiek sobie od gardła odejmuje aby dac dziecku ale często nie ma już co od tego gardła odjąć... i pozostaje tylko płakanie w kącie tak by nikt nie widział. Nie neguję ludzi, którzy pomimo ciężkiej sytuacji decydują się na kolejne dzieci- absolutnie. Widzę po prostu jakie są ludzkie sytuacje i jakie problemy ma przeciętna rodzina- czasem aż przykro
![]() |
#2310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje zdrowe odżywianie wygląda tak: rano standardowo płatki czekoladowe z mlekiem, drugie śniadanie kromka chleba albo owoc jakiś później obiad i tu mam problem bo mało co mi obiadowego smakuje z wyjatkiem kurczaka i frytek i ogolnie po obiedzie jest zawsze masakra bo wpycham wszystko w siebie co zobaczę;p WSZYSTKO i to z reguły pizza (domowej roboty, ale tylko dlatego że w Norwegii sa drogie w pizzeriach i mało mi smakują) Mc Donalds cola, frytki *2 popcorn chipsy, no nie umiem się oprzeć. staram sie jeść częściej coś zdrowego no ale mi nie podchodzi, słodkiego nie lubię i ogórków kiszonych znieść teraz też nie mogę. Pocieszam się faktem że ja jedną nogą zaczęłam już prawie że 5 miesiąc a waga na minusie 2 kg więc raczej za dużo nie przybiorę;p heheh no chyba że z hukiem w 5 miesiacu przybędzie mi 10kg. Ale mam wyrzuty sumienia że nie jem lepiej. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.