|
|
#2281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że wróciło 3 kg spadnie, zanim się obejrzysz
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Mały nadal chory, osłuchowo ok i gorączki nie ma więc luz. Już 11 dni biudulek smarka i kaszle ZROBIŁAM TO. Nie mogę w to uwierzyć ale naprawdę obniżyłam łóżeczko! I o dziwo, dobrze mi z tym mały chyba też teraz woli się w nim bawić więc wszystko gra ![]() Przez tą chorobe strasznie narzeka w nocy i wydaje mi się że już mu tak zostanie na cyca sie budzi o 4 więc dziś prawie dostałam zawału jak otworzyłam oczy o 6:30 i dalej spał... kazałam TŻ sprawdzić czy oddycha bo takie szoki miałam ![]() ale coś mu się przestawiło i jak nie może się ułożyć to stęka aż w końcu jak nie znajdze miejsca to hejnał, najczęściej o 6 rano. Wtedy go daje do łóżeczka (bo od 4 spi ze mną) i rozbudza się a wtedy nagle jest bardzo radosny. Zaczyna mnie to niepokoić bo w dzień też mi tak robi ![]() Byliśmy też na bioderkach i wszystko ok, nawet lekarz powiedział że skoro chce stawać to niech staje byle by go nie zmuszać, ale też nie blokować (bo ja mu często muszę "podciąć" nogi żeby usiadł a nie wstawał )z tego co nadrobiłam to: Byou faktycznie długaśna Roszpunka , taka jak mój Kamil tylko że on w promocji jeszcze mase dostał -ja karmie jak Nestelle, czyli na boku i też cała drętwieje ![]() -mam kombinezon z HM roz 80 i jest ogromny, Kamil ma wszystko na 80 ale w kombinezonie będzie chodził pewnie dopiero w grudniu. Na szczęście mam mniejszy. Wkurza mnie ta rozmiarówka z HM bo raz jest normalna a raz za duża ![]() -mój młody też płacze jak np. wychodzę do kuchni ale wtedy jak ma zły humor. Normalnie tylko zwraca uwagę i patrzy |
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja też powinnam
na łeb włożyć za obżarstwo To nie był przytyk ![]() Młodzież zainteresowana Krzyś już umie kręcić biedronką i ogólnie maca kulę, randomowo wciskając przyciski No i pełza za nią/ do niej
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIdze, ze PAn Pierdziołka robi furorę na forum, to tylko ja byłam święcie oburzona tekstami o synku, którego "...przypieli do słupa, dwa strzały padły, gacie opadły i pokazała się du.pa" Ale ja jestem zboczona pedagogicznie NA razie Pierdziołka odpoczywa na półce![]() Co do kg po ciązy to ja mam jeszcze 3-4. jak mi waga stanęła ok 3 miesiace po porodzie tak stoi nadal, a ja nic nie robie, żeby ją ruszyć...jem już wszystko i niestety duuużo i późno. ;/. Ostatnio kupilismy sobie w koncu lustro do przedpokoju takie, co widac całą sylwetkę i stałam z 15minut i nie widziałam, czy tak mi brzuch osttanio uróśł, czy po ciązy jeszcze nie zginął;p A ja nie miałam lustra i nie zdawałam sobie z tego sprawy...;p Qrde ja nigdy nie miałam problemów z brzuchem...tyłek, uda, ale nie brzuch;/ NAjlepszego dla miesieczniaków lece spać!!
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie wiem czy nie kupic czegos innego, bo to moze mu sie juz nie podobac wybredny jest
Cytat:
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2287 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje mleko też mi śmierdziało, ale tylko na samym początku ![]() monicca, co do wzrostu, Róża ma teraz około 76 cm, jak się urodziła miała 58 cm. Cytat:
![]() Dziś na rehabilitacji przyszła pani doktor na ogląd. Podsłyszałam jej rozmowę o Róży. Wynikało z niej, że doktorka się dziwi, dlaczego Róża taka zapóźniona w rozwoju, że nie raczkuje, a nawet nie pełza. Dopiero moja rehabilitantka wyprowadziła ją z błędu, mówiąc, że Róża ma pół roku. Doktor była przekonana, że jest starsza
|
|||
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
i dobrze, że jesteś Cytat:
ale i naprawdę dużo jem (i powstrzymać się nie mogę cały czas mam przed oczami to zdjęcie Różaka ze starszą koleżanką ![]()
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Zgasiłam i zapalam światło
![]() Zdechnę z tymi (.). Znów zastój.... aaaa... jak ja mam go karmić rzadziej?! cyce mi rozsadzi.... Synek właśnie wywalił wszystko z ikeowskiego pudełka i z upodobaniem memla dużą, dorodną metkę
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
Pani, jak miałam na początku zbyt dużo mleka jak Ty to mi kazali w szpitalu pić szałwię. Dwie szklanki dziennie przez 2-3 dni, ponoć hamuje laktacje. Tylko nie więcej bo można zatrzymać sobie na dobre. I kazali ściągać laktatorem, aż do uczucia ulgi i straszyli zapaleniem piersi.
Więc ja bym chyba zaczęła robić zapasy na Twoim miejscu Wiem, że pisałaś, że kiepsko Ci się ściąga mleko ale zawsze coś tam udoisz. Nie upiekłam wczoraj nic. Koleżanka co mnie miała odwiedzić zadzwoniła, że jest w szpitalu, miała plamienia. Jest w ciąży więc się wystraszyła i pognała na IP, prawdopodobnie to plamienie bo badaniu ginekologicznym ale swoje 3 dni musi już odleżeć w szpitalu Ale w sobotę mam mieć gości więc być może marmurkowa babka Moderny doczeka się swojego debiutu
|
#2291 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Zamieniłabym się, choć na zastój to niekoniecznie. Mnie się wydaje, że produkuje dokładnie tyle mleka, ile dziecko potrzebuje. Nic nie da rady ściągnąć. I tu się niemile zaskoczyłam. Już największe pojemniki na mleko kupiłam, żeby ściągnąć i teściowej zostawić, a tu zonk. W tym momencie nie wiem, jak zostawić Różę babci na około 10 godzin (ewentualnie na 8, jeżeli pomiędzy ślubem i weselem wpadniemy do domu na karmienie). Do MM się w tak krótkim czasie nie przyzwyczai... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
a bardzo duzo jezdze i widze duzo pipek nie facetow ....no ale jak niby oni tak super parkuja ze nam -babom potrzebne szersze miejsca to moze zrobic tez miejsca dla mezczyzn i zwezic o polowe miejsce parkingowe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bioderka Cytat:
schowaj lustro i po sprawie Cytat:
ja w nocy zaczelam karmic i to ostro - tak Roszek niby spi ale ciagnie chlopak ,ciagnie i ciaaaaaaaaaagnie . z tej okazji ciagle raz jeden -raz drugi ciagle podaje ,zmieniam ,przekladam a Roszek pije -wywija nogami ....... no juz tak dobrze nie spie patrze na zegarek a tu 3 , podaje przysypiam on chce drugi ,chce sie obrucic patrze na zegarek a tu 4 ..... podaje przysypiam on chce znowu patrze na zegarek a tu 6 ....podaje przysypiam ,zmieniam strone ,on pije i klepie cyca -trafia co drugi raz w moja twarz patrze na zegarek a tu 7 .20 .Roszek pada jak mucha -juz cyca nie chce ..... a ja musze o 7.30 wstac bo przedszkole o 10 .15 basen -musze teraz spiocha obudzic . (co do dlugosci - to moj Roch tez w dlugosc poszedl -21 cm. bo niby 55 mial a teraz 76 . ale ja bym tam nie porownywala z innymi dziecmi bo to stres niepotrzebny .przeciez jak niektore dzieci teraz wystartowaly tak migiem to potem zwolnia -to jasne .bo jesli nie to w wieku 2 lat osiagna 2 metry )
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-09 o 09:28 |
||||||||
|
|
|
#2293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za matmewow! obiad za kółkiem a ja dalej bez śniadania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() witamy
|
|
#2294 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, dobre z tym zwężeniem
A w dzień Roszek też dużo je? Bo może w dzień dużo wrażeń i szkoda czasu na jedzenie to potem nadrabia w nocy? ![]() Pani, (.)(.) się przyzwyczaić muszą na mniejszy pobór ![]() Maria, kurde:/ jednak to prawda, że dziecko to najlepsy laktator ![]() A co do rehab to pewnie spłonęła rumieńcem jak siędowiedziała ile Róża ma msc ![]() Luna za bioderka![]() Dragusiu ciekawy temat pracy ustawiam się w kolejce do przeczytania![]() Jak się czuje Maluszek? Pospałyśmy dziś do 9 |
|
|
|
#2295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- tez bysmy pewnie pospali, ale zrywaja pod oknem chodnik o 8 cieli asfalt ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
pogrubione ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
ja jak rano wstaje to czasami tez mam takie wrazenie, ze cala noc karmilam ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
#2296 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej wam
Cytat:
Cytat:
daj znać jak reakcja ![]() Cytat:
za szczepienieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh. tylko ja chcę powstrzymać w prawym cycku lewy daje radę ![]() nie ściągnę z prawego bo jest jak głaz. tylko Młody potrafi dać ulgę. wzięłam apap. a ile razy je w dzień? ![]() dobbrrreee. <zazdrostek>
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florek dobrze katar tylko przy jedzeniu przeszkadza. ciekawe co doktorka dziś powie hm.. noi ile waży za spanie długieCytat:
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Moderna, u Nas też asfalt zdzierają i kładą nowy Wczoraj o 22 tłukli się, bo coś robili jak mniejsze natężenie ruchu było...Pani, współczuję walki z (.)(.) ![]() Kurcze, również pamiętam Cynamonową z AM i aż się popłakałam po przeczytaniu wiadomości o Adasiu Straszne to, że muszą tyle się wycierpieć
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Panika - współczuje problemu z cycusiem, oby się poprawiło
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
ale pustki
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
mamy, które maja blogi dzieciowe, i wszystkie inne mamusie
zapraszam: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...t-samosie.html pozdrowienia mama lipcowa |
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
mamusie, czy to juz koniec ?
![]() Cytat:
wymyślają sobie pory
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powooooodzenia Cytat:
Cytat:
|
|
#2308 | |||
|
Zakorzenienie
|
no nie takie okrutne nie bedziemy, ale zaczniemy chyba rozdawac karne k....
my juz zaliczylismy spacerek, wizyte w sklepie, uspilam maluszka i ugotowalam obiad ![]() myslalam, ze sie nie wykopie z tej liczby postow i bede sleczyc godzinami na nadrabianiu ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ale moze kilka pomyslow podpatrze
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Pani wspolczuje problemow z cycami . teraz powinno byc dobrze bo niby co najgorsze to za nami a tu takie cos .
co do asfaltu - to tez wspolczuje - u nas rok temu gdzies tez kladli dokladnie pod oknami -bez powiadomienia bez ostrzezenia -zaczeli w sobote wieczorem i calutka noc -mloty pneumatyczne pracowaly .skonczyli w nocy w niedziele .....
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() to u nas cale szczescie w nocy nie pracuja - jeszcze nie mialam okazji spotkac Niemca na budowie w nocy (takiej zakłócającej cisze nocna )---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- no dobra, to zeby troche rozbujac dyskusje to zadam temat ![]() tak ostatnio rozkminialam sobie, co zrobie (jak zareaguje?), gdy moje dziecko mnie uderzy? (moze nie teraz, bo jesczze jest chyba troche nieswiadome, ale pozniej... )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-09 o 14:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

3 kg spadnie, zanim się obejrzysz

na cyca sie budzi o 4 więc dziś prawie dostałam zawału jak otworzyłam oczy o 6:30 i dalej spał... kazałam TŻ sprawdzić czy oddycha bo takie szoki miałam 

, taka jak mój Kamil tylko że on w promocji jeszcze mase dostał 

pamiętam ją z aniołkowych mam 

umiem zaparkować lepiej niż niejeden facet

o 8 cieli asfalt
05.07.2008