Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-26, 09:07   #2281
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]A te ochraniacze to kupujecie takie na całe łóżeczko czy na pół?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja wokol calego lozeczka, byl w zestawie z posciela

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 09:37   #2282
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć, mój mąż od czasu do czasu też mi numer wywinie, a teraz gorąco, długo pracuje i dużo wypić nie musi, żeby go sieknęło .

Ja mam ochraniacz zajmujący całą górę i 1 /3 dwóch boków, synek go dotykał, zwierzątka oglądał.

Co do spiworka, to ja mam na szelkach, w domu z niemowlęciem jest ciepło. Któraś się pytała, w przeciwieństwie do koldry, przy spiworku nie ma możliwości zakrycia sobie buzi przez dziecko.

Jeśli chodzi o obiad, to ja bym kurczaka zrobiła, filety albo pieczonego, bo dzieci lubią. Dla dorosłych z dwie surówki, makaron z cukinia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-26, 09:40   #2283
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
BeataMarcina moj tz mowi,ze gdyby jeszcze raz mial sie zdecydowac na budowe to by sie poddal..strasznie duzo go to kosztuje nerwow..duzo robi sam z bracmi ale stropy i zbrojenia to firma ale jakby sie ich nie przypilnowalo to by odwalili taka kaszane,ze szok..cos im tam nie wyszlo i mowili,ze olac bo mlody to sie nie zna i pech chcial,ze akurat tz w tym momencie podjechal na ''mala kontrole'' i tak ich zjechal i kazal to burzyc i od nowa robic.. ja sie ciesze,ze kupno dzialki nas ominelo..jakies 70 tys w kieszenirodzice mieli dobry pomysl na prezent slubny

ajjj..nie otwiera mi Twoich zalacznikow
No powiem Ci domek śliczny!!!A z robotnikami to współczuję my tylko remontowaliśmy chatke a trzebabyło nad nimi stać żeby nic nie spaprali!!!

Juanita gratulacje na nowej drodzę życia i strasznie mocno trzymam kciuki!!!Mama nadzieję że ci się uda dołączyć do kwietniówek Pochwal się jak będzie!!!!!!!!!!!!!

Kasiu Kurcze a uciebie znowu coś...strasznie ci współczuję a le wiem jak to jest z tymi nerwami...potrafią strasznie namieszać w ciałku!!!!Mnie raz też pogotowie zebrał :/ i oby ostatni Dobrze że już u ciebie dobrze i oby tak było dalej!!!!Trzymaj się cieplutko!!!!!!

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Maxi Cosi Mura 4 Plus.
Nie umiem znaleźć nic innego co by mi na tyle odpowiadało i jakościowo i funkcjonalnie i cenowo:/ Więc chyba przeboleję tą wagę...
Juz kupiłaś??!!Bo ja też chcę Maxi Cosi tylko jeszcze nie wiem który!!!A dlaczego akurat ten typ?? One mają te przyłączenia isofix??(sory jeśli coś mylę )

Cytat:
Napisane przez daariaaa002 Pokaż wiadomość
heeeej !
dzień mnie nie było i tyle do nadrobienia... wojnę mam mała w domu i nie mam kiedy wejść do was... Tż przechodzi samego siebie, wczoraj oznajmił mi ze sprzedajemy samochód oczywiście ja przeciwko bo po co skoro dobry i niedawno kupiony i ze dobrze mi się nim jeździ i ja nie chce go sprzedawać, no ale podjął decyzje nie patrząc na mnie... dziś jego kolega z pracy przyjechał i go kupił. Dziewczyny jaka byłam wściekła az wyszłam do łazienki i się poryczałam... dziś przychodzi znajomy robić nam pokoik, troje się żeby było ogarnięte i wgl a ten z d*pa siedzi i nic ... bo sprzedaż samochodu najważniejsza.... Mam dość powiem wam szczerze ... brzuch mnie boli , młody ciągnie zleeee mi strasznie. wieczorem wejde do was i nadrobię zaległości
Oj przykro mi z powodu waszych kłótni, niestety czasami nie da się ich uniknąć...:/ a co do płaczu to teżtak mam ostatnio porryczałam się oglądając "gotowe na wszystko" heh czekam aż zacznę na reklamach, ale fakt podczas kłótni to masakra nie mogę czasami tego opanować a bardzo bym chciała!!!!

Kiera Lista skopiowana i zapisana SUPER!!

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
och Ci mężczyźni
staraj się tak nie denerwować....wiem łatwo mówić....zrób to dla maluszka
ja wczoraj też miałam chwilę silnego stresu, bo mój mąż chyba oślepł i pojechał tak autem, że prawie byśmy mieli wypadek na czołówkę....jedyne co pamiętam to pisk opon :/
na szczęście nic się nie stało i się nawet nie stuknęliśmy z tym drugim, ale jak odjechaliśmy z miejsca tak się uryczałam.....głośno jak dziecko...tak mi stres podziałał, że nie umiałam tego opanować ... mąż opieprz dostał jak nie wiem
Oj...masakra!!!!Dobrze że wam nic się nie stało!!!!Aż strach myśleć!!

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
bo faceci mają małe móżdżki i nie rozumieją na prawdę banalnych rzeczy i mozna im tłumaczyć, mówić a i tak przy najbliższej okazji zrobią tak samo;/ grrrr wkurza mnie to;/

mam nadzieję że się dzisiaj zreflektuje ten Twój no i premii gratuluję!!!Ja też państwówka Aaaaa no i oczywiście piękne zdjęcia...jak będziesz gzieś w okolicach Szczecina to zapraszam na kawkę, połączoną z sesyjką

Fudbolowa SZACUN!!!!!!!!!!!Podziwia m...za wytrwałość, ja niestety tak nie potrafię, zawsze znajdę coś żeby odwrócić uwagę!!!Podziwiam

A co do obiadu...może pieczony kurak z ziemniaczkami i surówką...albo faszerowane cukinie też mało roboty a pychotka

Indra Co za słodziak!!!!!śliczności

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-07-26 o 09:43
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:01   #2284
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Justana1984 ja nie wiem jak to jest że oni zawsze piją tylko 2/3 piwa a nawalą się nimi jakby byli co najmniej po 10.
Co do ochraniaczy- ja jednak kupię. Mój syn tak się wiercił, że często pakował ręce czy nogi między szczebelki więc musiałam w końcu nabyć coś takiego.
no ja nie wiem jak to jest, wiem że mój jak mnie widzi to jest zawsze mocniej pijany niż w rzeczywistości ale prosiłam go żeby nie pił więc skoro wiedział że jest przemęczony i że go sieknie, mógł nie pić wcale, w końcu był w pracy!
Ochraniacze będę chciała kupować, po pierwsze właśnie z takich względów jak Ty i ze względów wizualnych.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Na męża też się ciągle wkurzam bo on nic nie robi sobie z tego, że niedługo urodzi się 2 dziecko i wszystko trzeba przygotować, kupić, rozmieścić nas, wczoraj dzwonił to mu powiedziałam, że póki nas nie ma to może coś porobić w mieszkaniu, może tą ściankę w pokoju czy coś a on zaczął się wymigiwać oczywiście, powiedziałam, że nie będę się cisnąć z dwójką dzieci w małym pokoju a on jak król sam w tym dużym a on na to: no dobra, no to cześć...i się rozłączył
faceci;/ czemu oni nie potrafią mysleć?

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
C
Współczuję Wam kłótni z mężami... ja się właśnie przedwczoraj z moim tak ścięłam i podejrzewam, że stąd ten skok tętna... jeszcze dzieciaki mi dają popalić i się kumuluje wszystko... a ja w sumie nigdy nie potrafiłam sobie radzić ze stresem...
Nic, zmykam... Miłej Soboty!
nie denerwuj się i Ty Kasiu, z Twoim serduchem nie wskazane!

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Oj przykro mi z powodu waszych kłótni, niestety czasami nie da się ich uniknąć...:/ a co do płaczu to teżtak mam ostatnio porryczałam się oglądając "gotowe na wszystko" heh czekam aż zacznę na reklamach, ale fakt podczas kłótni to masakra nie mogę czasami tego opanować a bardzo bym chciała!!!!

mam nadzieję że się dzisiaj zreflektuje ten Twój no i premii gratuluję!!!Ja też państwówka Aaaaa no i oczywiście piękne zdjęcia...jak będziesz gzieś w okolicach Szczecina to zapraszam na kawkę, połączoną z sesyjką
mój się raczej nie zreflektuje;/ znając zeycie skończy sie to jeszcze gorsza awantura niz wczoraj;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:09   #2285
justynaw1982
Zadomowienie

Aniu miej nadzieję CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!! ale z drugiej strony nie nastawiaj się bojowo...szkoda Twoich nerwów a do której dzisiaj w pracy??
Co do alkoholu i małża to wiesz ja po prostu NIENAWIDZĘ jak jest już w takim wstanie, że widać po oczach...oj wtedy kłótnia gwaratnowana...ale w takim stanie to nie ma co z "pijaczurem" DYSKUTOWAĆ!!!

Czas edycji: 2014-07-26 o 10:26
Stary 2014-07-26, 10:10   #2286
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

Juz kupiłaś??!!Bo ja też chcę Maxi Cosi tylko jeszcze nie wiem który!!!A dlaczego akurat ten typ?? One mają te przyłączenia isofix??(sory jeśli coś mylę )
Też choruje na ten wózek. )))) Ten jest niebo lepszy niż Maxi Cosi Elea. Przynajmniej Mura spełnia bardziej moje oczekiwania. Elea to typowo wersja miejska, no i dużo lżejsza. Isofix to przyłączenia w samochodzie do bazy samochodowej na fotelik. Jeśli chodzi o wpinanie nosidełka (fotelika) to można wpinać do wózka za pomocą adapterów dołączonych do wózka.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:30   #2287
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Też choruje na ten wózek. )))) Ten jest niebo lepszy niż Maxi Cosi Elea. Przynajmniej Mura spełnia bardziej moje oczekiwania. Elea to typowo wersja miejska, no i dużo lżejsza. Isofix to przyłączenia w samochodzie do bazy samochodowej na fotelik. Jeśli chodzi o wpinanie nosidełka (fotelika) to można wpinać do wózka za pomocą adapterów dołączonych do wózka.
Aha ja dotykałam i widziałam nico plus też fajny, taki poręczny nieciężki tylko zastanawiam sie nad gondolą czy nie za mała będzie A ty swój gdzie kupowalaś??

Stary 2014-07-26, 10:49   #2288
daariaaa002
Rozeznanie

heeej
po 5 naszła do nas burza i kolejny meeega deszcz masakra, Tż na rano do pracy, to się z niego śmiałam , ze teraz niech spada i moknie, bo gdyby był samochod to by spał sobie jeszcze i by nie mókł no ale jego wybór :p wczoraj wgl nie gadaliśmy, chciał się przytulic do brzuszka to odwróciłam się plecami. Szybko mi raczej to nie przejdzie co zrobił. Kurdę biorę magnez ale nic on nie daje... mam straszne skurcze w łydkach, nie wiem co robić.
Stary 2014-07-26, 10:49   #2289
ela_86
Wtajemniczenie

ach te chłopy z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej

Kasia relaksuj się, oddychaj głęboko i będzie dobrze

ja leżę na kanapie tż dziś w domu, więc Jasiek łazi za nim, a ja mam wolne zrobiłam tylko mega śniadanie różnorodne, "hotelowe" i na razie leżę...

a dziś idziemy do kina 3D, dostaliśmy bilety od znajomych, bo oni nie mogą iść no i jak już są to idziemy, podepniemy to pod świętowanie rocznicy

a właśnie, dziękuję raz jeszcze za wszystkie życzenia, mam nadzieję, że wszystkie się spełnią
Stary 2014-07-26, 10:53   #2290
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Aniu miej nadzieję CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!! ale z drugiej strony nie nastawiaj się bojowo...szkoda Twoich nerwów a do której dzisiaj w pracy??
Co do alkoholu i małża to wiesz ja po prostu NIENAWIDZĘ jak jest już w takim wstanie, że widać po oczach...oj wtedy kłótnia gwaratnowana...ale w takim stanie to nie ma co z "pijaczurem" DYSKUTOWAĆ!!!
Cytat:
Aha ja dotykałam i widziałam nico plus też fajny, taki poręczny nieciężki tylko zastanawiam sie nad gondolą czy nie za mała będzie A ty swój gdzie kupowalaś??
ja niestety jestem nastawiona bojowo bo wkurza mnie, że nie potrafi się przyznać gnida do błędu, tak nie można! W sumie teraz to już na lajcie mam powiem swoje i tyle;p

nico plus też dotykałam i też w sumie mi sie podobał więc powiem Wam szczerze że ja już sama nie wiem jaki wózek wybrać.
Jeszcze mama mnie z rana z irytowała że jak skończę 7 miesiąc to będę mogła dopiero coś kupować. JASNE ja już się boję że to za mało czasu dla mnie na zorganizowanie się a co dopiero za 2 miesiące;/
Lilianna 27.11.2014 r.

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-07-26 o 10:55
Stary 2014-07-26, 10:57   #2291
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
heeej
po 5 naszła do nas burza i kolejny meeega deszcz masakra, Tż na rano do pracy, to się z niego śmiałam , ze teraz niech spada i moknie, bo gdyby był samochod to by spał sobie jeszcze i by nie mókł no ale jego wybór :p wczoraj wgl nie gadaliśmy, chciał się przytulic do brzuszka to odwróciłam się plecami. Szybko mi raczej to nie przejdzie co zrobił. Kurdę biorę magnez ale nic on nie daje... mam straszne skurcze w łydkach, nie wiem co robić.
O jak ja lubię deszcz...zwłaszcza jak w domku siedzę A co do tż to fakt...pokarało go za samochód hahaha...ale wogóle nie czaję jak mógł tak zrobic...:/ A co do magnezu to jaką dawkę bierzesz??

Stary 2014-07-26, 10:58   #2292
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
heeej
hahaha dobrze mu tak!
a skurcze łapią Cię samoistnie czy jak naprężasz ciało? Ja zauważyłam że mnie łapią nad ranem jak się wyciągam więc staram się to kontrolować, jak czuję ze mnie łapie to stopa w drugą stronę, żeby mięśnia w drugą stronę pociągnąć i przechodzi
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:00   #2293
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziewczyny klotni z mezami nie zazdroszcze
ja to ubolewam nad tym ze z moim malo czasu spedzamy ze soba jak otworzyla sie knajpa to od 10 do 23-24 go nie ma, on wraca ja ide spac a rano tylko troche pogadamy przy sniadaniu, brakuje mi wspolnych wieczorow

pomylam podlogi i leje mi sie po dupce znowu upal u nas

AAA wszystkim moim imienniczkom Annom, Aneczkom sto lat

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-26 o 11:03
Stary 2014-07-26, 11:02   #2294
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was wielką prośbę !!!!!!
Będziemy mieć gości, małżeństwo z dzieckiem i chce cos upichcić na obiad. Tylko nie wiem co
Ciąża tak mnie upośledziła, że szok. Nigdy z tym nie miałam problemu a teraz zwykły obiad to dylemat... Nie potrafię się zdecydować
Więc błagam Was podpowiedzcie mi coś smacznego i abym nie spędziła przy tym dwóch dni w kuchni bo nogi odmawiają posłuszeństwa
Ja bym podała jakąś sezonową zupę - z brokuła, kalafiora albo fasolki szparagowej - są teraz tanie i pyszne. Na drugie faktycznie bezpiecznym rozwiązaniem jest kurczak - dzieciakom ciężko dogodzić, większością mięs jednak gardzą

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Futbolowa podziwaiam za pracowitosc i samodyscypline
Ja podobinie jak anuszka germanistyke skonczylam, zreszta filologie polska tez, ale z mojego wlasnego lenistwa niemieckiego juz prawie zapomnialam a polski tez mi jakos nie najlepiej wychodzi, czasami jak popatrze na swoje posty wstecz to za glowe sie lapie, jakie byki porobilamstrasznie mi szkoda niemieckiego, bo od dziecka sie go uczylam, uwielbialam ten jezyk, zwlaszcza gramatyke, mowilam plynnie a teraz jak juz koniecznie musze cos powiedziec to i tak mieszam z angielskim
Ale to sa wlasnie skutki porozumiewania sie od prawie 8 lat jezykiem angielskim nacodzien i mojego lenistwa
Jeszcze raz za to, co robisz
Wiesz, gdybyś teraz sobie powoli do niego wracała, na pewno łatwo by Ci się wszystko przypomniało. Ja uczyłam się niemieckiego w gimnazjum i LO z raczej średnim skutkiem, ale ostatnio spontanicznie przerobiłam kilka lekcji na Duolingo i nagle okazało się, że bardzo łatwo wchodzi mi ten język do głowy i bardzo wiele pamiętam, choć nigdy go nie lubiłam i wcale nie chciałam się go uczyć
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:03   #2295
justynaw1982
Zadomowienie

ela ja też pełen relax...maliska w kubeczku za chwilke w tv salon sukni slubnych...nie wiem czemu ale podoba mi się ten program

Aniu No tak ja też nie odpuszczę dopóki małż (o ile tak jest) nie przyzna się do błędu i nie przeprosi...ja zawsze tak robie jak naskrobie...a jego to trza delikatnie mówiąc "NAKIEROWYWAĆ" hahaha zawsze trochę próbuje mu pokazać jak się czuje jak on tak zrobi i co by zrobił on jak ja bym mu takie akcje robiła...heh zazwyczaj dzieła

a co do wózka...to powiem szczerze jest tyle tego ze też nie do końca wiem ale ten maxi mi się najbardziej podoba i mogłam go powozic popodnosić itp
A co do kupowania, to jak ostatnio kupiłam ciuszeczek 1!! dla Olka to mama popatrzała i powiedzia, że ok ale póki co na tym koniec!!!!!!!!bo za wcześnie a mi się szczerze mówiąc jakoś nie widzi z wielkim brzucholem potem jeżdzić po zakupach...!!!dobrze że jakoś weny za bardzo nie mam...heh Ale co najśmieszniejsze sama już kupiła łóżeczko takie turystyczne-rozkładane!!!! hahaha to się nazywa hiporyzja!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-26, 11:04   #2296
daariaaa002
Rozeznanie

Też nie wiem jak on mógł to zrobić no ale stało się, kare musi ponieść , a że ja jestem taka ze jestem pamiętliwa i wredna troszkę to się odegram za jakiś czas telefon ma popsuty wiec caly tydzień nie mam żadnego telefonu od niego wcześniej mi to wadziało ale od wczoraj to może i lepiej ze nie ma tego telefonu nie truję mi ucha caly czas haha
biorę 2 tab dziennie a łapią mnie samoistnie i w nocy najczęściej
Stary 2014-07-26, 11:07   #2297
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny klotni z mezami nie zazdroszcze
ja to ubolewam nad tym ze z moim malo czasu spedzamy ze soba jak otworzyla sie knajpa to od 10 do 23-24 go nie ma, on wraca ja ide spac a rano tylko troche pogadamy przy sniadaniu, brakuje mi wspolnych wieczorow

pomylam podlogi i leje mi sie po dupce znowu upal u nas

AA wszystkim moim imienniczkom Annom, Aneczkom sto lat
no z czasem wspólnie spędzanym to też macie nieciekawie, a to Wasza knajpa jesli mogę spytać? czy pracuje dla kogoś?

nie przemęczaj się za dużo!!!!
dziękuję za życzonka i tez wszystkiego dobrego życzę Tobie i wszystkim imienniczkom)
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:08   #2298
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Też nie wiem jak on mógł to zrobić no ale stało się, kare musi ponieść , a że ja jestem taka ze jestem pamiętliwa i wredna troszkę to się odegram za jakiś czas telefon ma popsuty wiec caly tydzień nie mam żadnego telefonu od niego wcześniej mi to wadziało ale od wczoraj to może i lepiej ze nie ma tego telefonu nie truję mi ucha caly czas haha
no to przyj piatkę to tak jak ja!! hihihi też jestem wredna i pamiętliwa...dopóki nie przeprosi hahaha
)
A co magnezu ja biorę 6 tablet dziennie (magne b6) ale to prykaz od gina przez dwa tygodnie a potem 3 dziennie może masz za małą dawkę po prostu??

A no i oczywiście wszystkim Aniom, Annom, Aneczkom i Andziulką Wszystkiego najlepszego!!!!MEGA MIŁEGO DNIA!!!!

Czas edycji: 2014-07-26 o 11:09
Stary 2014-07-26, 11:19   #2299
Rosalie01
Raczkowanie

Kostka jak ja Vi zazdroszcze Kultu, uwielbiam, pewnie zaczna grac od 'wodki' a skoncza na 'Polsce', przynajmniej tak zawsze grali we Wroclawiu
Baw sie dobrze

[QUOTE][Rosalie to nasze dziolszki ida równo bo moja na poniedzialkowej wizycie tez miała 1kg;/[QUOTE]
Moze blizniaczki beda
A jak starsza corka?juz lepiej?

Kasia
Bedzie dobrze

czekoladka Twobie w takim razie rowniez wszystkiego najlepszego zycze

Cytat:
Wiesz, gdybyś teraz sobie powoli do niego wracała, na pewno łatwo by Ci się wszystko przypomniało. Ja uczyłam się niemieckiego w gimnazjum i LO z raczej średnim skutkiem, ale ostatnio spontanicznie przerobiłam kilka lekcji na Duolingo i nagle okazało się, że bardzo łatwo wchodzi mi ten język do głowy i bardzo wiele pamiętam, choć nigdy go nie lubiłam i wcale nie chciałam się go uczyć
Ja za to nigdy angielskiego nie chcialam sie uczyc, jakos nie pasowal mi ten jezykw liceum mialam jako drugi jezyk, ale z racji tego, ze ja 'niemka' bylam to mi nauczyciele ciagle odpuszczali.
Jak posiedze przez chwile i poslucham niemieckiego, poczytam artykul to cos mi kliknie w glowie i juz wiekszego problemu nie mam, ale tak nacodzien z doskoku mowic to juz ciezko
Chce sobie przypomniec, bo myslalam, zeby jednak wrocic za pare lat do nauczycielstwa, coprawda jezyki obce tutaj w szkolach sa na takim poziomie, ze odmiana 'byc' i 'miec' starczy
Tak czy inaczej, jeszcze raz podziwiam

Co do Tz to moj naszczescie nie pije prawie w ogole, czasami zdarzy mu sie wypic jedno piwo albo drinka ale wtedy i tak pyta, czy mi nie bedzie wlasnie ten smrod przeszkadzal.
Czasami mnie tylko doszalu doprowadza, kiedy naduzywa slowa 'za chwile'
'Umyjesz naczynia prosze?!'-odpowiedz jest 'za chwile', 'odkurzysz'-'za chwile'
Tylko jak 'trzeba' cos zrobic przy samochodzie to jest 'juz, natychmiast', ale ja mam nato swoje sposoby, wiec zle nie jest

Milego dnia dziewczyny, my pewnie zaraz gdzies wybedziemy, bo nas to zawsze gdzies nosi
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:21   #2300
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Aniu No tak ja też nie odpuszczę dopóki małż (o ile tak jest) nie przyzna się do błędu i nie przeprosi...ja zawsze tak robie jak naskrobie...a jego to trza delikatnie mówiąc "NAKIEROWYWAĆ" hahaha zawsze trochę próbuje mu pokazać jak się czuje jak on tak zrobi i co by zrobił on jak ja bym mu takie akcje robiła...heh zazwyczaj dzieła

a co do wózka...to powiem szczerze jest tyle tego ze też nie do końca wiem ale ten maxi mi się najbardziej podoba i mogłam go powozic popodnosić itp
A co do kupowania, to jak ostatnio kupiłam ciuszeczek 1!! dla Olka to mama popatrzała i powiedzia, że ok ale póki co na tym koniec!!!!!!!!bo za wcześnie a mi się szczerze mówiąc jakoś nie widzi z wielkim brzucholem potem jeżdzić po zakupach...!!!dobrze że jakoś weny za bardzo nie mam...heh Ale co najśmieszniejsze sama już kupiła łóżeczko takie turystyczne-rozkładane!!!! hahaha to się nazywa hiporyzja!!
no ja jak się odgryzę to jestem zaraz zła i nie dobra bo musze się odegrać, oddać, że mściwa jestem". Więc ja nie mam na niego złotego środka, to uparciuch taki sam jak ja więc często w takich sytuacjach ciężko nam się dogadać;/ a słownie postaw się na moim miejscu - nie działa

ja wózki tutek tambero albo tako city move ale ostatnio poznajdywałam jeszcze inne i już się pogubiłam;/ to taki trudny wybór;p

a z mamą to sobie jeszcze pogadam "uzmysłowię" ale ona stwierdziła, że ja dużego brzucha mieć nie będę więc nie będzie mi potem ciężko biegać i kupować hehe jasne;p mnie ominie bycie beczułką

hehe a Twoja widzę poleciała po bandzie, Ty nie możesz ale sama kupiła?
hihi ach te nasze mamuśki no ale to inne pokolenie, trzeba im to wybaczyć

Cytat:
to ze skurczami współczuję;/
ja miałam raz taki że mnie całe dwa dni potem łyda bolała a w sumie mam miej więcej spokój teraz.
mówisz że chwila ciszy Wam dobrze zrobi? Nie będziesz się stresować ze nie może się skontaktować? Mnie zawsze jak szlag trafia to mój dostaje ode mnie "wiązankę" bo to chyba bardziej docierający do jego pustej mózgowiny przekaz. Mówiąc nie rozumie, słowo pisane chyba dociera skuteczniej
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:21   #2301
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
no z czasem wspólnie spędzanym to też macie nieciekawie, a to Wasza knajpa jesli mogę spytać? czy pracuje dla kogoś?

nie przemęczaj się za dużo!!!!
dziękuję za życzonka i tez wszystkiego dobrego życzę Tobie i wszystkim imienniczkom)
mowi ze sie to umormuje za jakies 2-3 mce bo narazie to knajpa czynna od 1 lpca wiec musi pilnowac wszystkiego, prowadzi ta restauracje ale wlasciciel dal mu wolna reke i traktuje ja jak wlasna, maja otwierac jeszcze 2 w najblizszym czasie to wtedy to juz wogole bedzie gosciem w domu, ale mowi ze robi to dla nas zeby nam niczego nie brakowalo a moze i dla mnie sie jakas praca znajdzie potem , chociazby faktury wprowadzac do systemu
no coz juz przywyklam do mysli ze po urodzeniu dziecka zostane sama ze wszystkim ale co zrobic jak taka ma prace- to jego pasja

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-26, 11:26   #2302
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
no to przyj piatkę to tak jak ja!! hihihi też jestem wredna i pamiętliwa...dopóki nie przeprosi hahaha
)
A co magnezu ja biorę 6 tablet dziennie (magne b6) ale to prykaz od gina przez dwa tygodnie a potem 3 dziennie może masz za małą dawkę po prostu??

A no i oczywiście wszystkim Aniom, Annom, Aneczkom i Andziulką Wszystkiego najlepszego!!!!MEGA MIŁEGO DNIA!!!!
hehe wredziolki z nas są? mojemu przez gardło przepraszam nie przechodzi, on przechodzi po poprostu do porządku dziennego z problemem, często niewyjasnionym. Ja przemilczę czasem ale potem i tak wygarnę w odpowiednim momencie;p
dziękuję za życzonka, mam nadzieję że dzień będzie miły

Cytat:

Co do Tz to moj naszczescie nie pije prawie w ogole, czasami zdarzy mu sie wypic jedno piwo albo drinka ale wtedy i tak pyta, czy mi nie bedzie wlasnie ten smrod przeszkadzal.
Czasami mnie tylko doszalu doprowadza, kiedy naduzywa slowa 'za chwile'
'Umyjesz naczynia prosze?!'-odpowiedz jest 'za chwile', 'odkurzysz'-'za chwile'
Tylko jak 'trzeba' cos zrobic przy samochodzie to jest 'juz, natychmiast', ale ja mam nato swoje sposoby, wiec zle nie jest

Milego dnia dziewczyny, my pewnie zaraz gdzies wybedziemy, bo nas to zawsze gdzies nosi
hee to Twój przynajmniej coś robi, mój robi tyle co nic bo on jest przepracowany;/ całe szczęście wziął sie w końcu za ten nieszczęsny remont. Z garami czy odkurzaniem sobie radzę więc nie potrzebuję jego łaski) hihiih

miłego dzionka dziewczynki ja w pracy jeszcze pół godzinki i do domku, może zaliczę ryneczek po drodze, może coś dorwę maluśkiego dla maluśkiej?
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:28   #2303
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Moze blizniaczki beda
A jak starsza corka?juz lepiej?

czekoladka Twobie w takim razie rowniez wszystkiego najlepszego zycze

a dziekuje, narazie (odpukac)jest zdrowa, katar minal to i kaszlu nie ma

Cytat:
ja wózki tutek tambero albo tako city move ale ostatnio poznajdywałam jeszcze inne i już się pogubiłam;/ to taki trudny wybór;p

ja pytalam tez na innym forum o wozki i ten tutek mi odradzano wlasnie

Dziewczyny ja bylam 2 lata w irlandii, jak pojechalam to znalam tylko podstawy angielskiego, prace znalazlam w tydzien i poszlam na zywiol , minelo pare tyg. i swobodnie rozmawialam juz.Pozniej zmienilam prace i jak poszlam na rozmowe do Tesco to odrazu zaproponowano mi stanowisko na obsludze klienta z racji tego ze dobrze znam angielski- bylam z siebie dumna ze ktos to zauwazyl
Bedac w Polsce juz nie raz przydala mi sie znajmosc angielskiego

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-26, 11:30   #2304
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
mowi ze sie to umormuje za jakies 2-3 mce bo narazie to knajpa czynna od 1 lpca wiec musi pilnowac wszystkiego, prowadzi ta restauracje ale wlasciciel dal mu wolna reke i traktuje ja jak wlasna, maja otwierac jeszcze 2 w najblizszym czasie to wtedy to juz wogole bedzie gosciem w domu, ale mowi ze robi to dla nas zeby nam niczego nie brakowalo a moze i dla mnie sie jakas praca znajdzie potem , chociazby faktury wprowadzac do systemu
no coz juz przywyklam do mysli ze po urodzeniu dziecka zostane sama ze wszystkim ale co zrobic jak taka ma prace- to jego pasja

aaaaj, to troszkę lipa no ale może się to później jakoś unormuje, zatrudnią kogoś jeszcze może i będzie częściej w domku. Praca z pasja to bardzo ważna sprawa także faktycznie trza się cieszyć, że robi to co lubi
będzie dobrze
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:33   #2305
daariaaa002
Rozeznanie

no to zwiększe dawkę o jedną i zobaczymy, a jak nie pomoże to w poniedziałek się zapytam jak będę na glukozie
do póki nie zrozumie, że zle zrobił no to ja nie będę wgl z nim gadać tylko co oficjalnie... najgorsze to ze dziś jest do 14 mamy jechać po farbę i takie tam pierdoły z jego bratem oczywiście no bo my nie mamy jak... i później będę musiała go słuchać w domu ;p

Wszystkim Anką , Anusią, Anulką Wszystkiego Najlepszego !!!!
Stary 2014-07-26, 11:35   #2306
LolaMontez
Wtajemniczenie

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności, starałam sie Was nadrobić, było ciężko ale sie udało oczywiście nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkich

Czekoladka bardzo mi przykro z powodu teścia

Kiara Ty to masz przeboje w tej ciąży, dobrze że wszystko sie udało, wypoczywaj teraz już musi być dobrze

Kasia trzymaj sie, może te ostatnie upały dały Ci sie tak we znaki? Koleżanka przez te upały dostała wysokiego ciśnienia i od razu pod nóż poszła, na szczeście 39tc i wszystko w porządku , miała rodzić w super szpitalu prywatym u nas w Katowicach ale przez ciśnienie ciesnienie wyszlo ze dziecko ma arytmie (a tam nie przyjmują problemowych przypadków) i na szybko mąż ją wiózł do najblizszego (padło na mikołow) na szczescie arytmia to przez jej ciśnienie i dziusiowi nic nie jest

Rosalie jak dobrze, ze u Ciebie wszystko ok, i szczerze Twoje posty czytałam najdokładniej bo teraz miałam to samo (w jeden dzień aż sie poryczałam ze strachu) jak byliśmy w Świnoujsciu to mała tak kopała i fikała ze miejsca sobie nie mogłam znaleźć, czułam wyraźnie każdy ruch, czułam jak sie obraca (duzo tam spacerowalismy no i długa podróż) i jak wrocilismy to od razu na wioske do domu moich rodziców pojechalismy i tu sie zaczeło a raczej skonczylo ciagłe i intensywne buszowanie dzidzi w brzuchu, cis tam czulam ale np tylko wieczorem jakies kopniaki i to po jelitach, na drugi dzien byly chyba tylko 3 kopniaki jako ze to inne wojewodztwo to powiedzialam ze jak na nastepny dzien nie bedzie zuc to na IP z tym ze tutataj to jakies 50 km do beznadziejnego szpitala ale usg to usg. Na szczescie cos tam kopala i nie czułam tego na brzuchu tylko dopiero jak rekę przylożyłam i to bylo dziwne, zastanawiam sie czy jakoeś nerwy w skorze sie nie poprzerywały (kolezanka tak miala, nic nie czula dopiero chuba z 3 miesiace po porodzie sie odbudowały i zmowu miala czucie) teraz kopniaki w miare wrocily do normy na szczescie w poniedziałek mam wizyte (po 5 tygodniach) i sobie zobacze tą moją pchłę straszącą

Ela gratuluje 5 rocznicy u mnie też wczoraj 5 rocznica i urodziny męża
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:36   #2307
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzisiaj mam 100- dniowke
no to stawiam soczek

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-26, 11:39   #2308
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:

ja pytalam tez na innym forum o wozki i ten tutek mi odradzano wlasnie
ale własnie tambero odradzali? Bo że tutek grander ma źle opinie to wiem ale o tambero znalazłam dużo pozytywnych opinii, ja juz sama nie wiem. A spotkałaś się może z camarelo? Wizualnie też są ładne ale nic więcej o nich nie wiem;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 11:39   #2309
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość

Czekoladka bardzo mi przykro z powodu teścia

...u mnie też wczoraj 5 rocznica i urodziny męża

gratulacjei sto lat dla meza

jutro zaczynam ostatni tydzien 2 trymestru,a za tydzien 7 mc- 3 trymestr

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-26, 11:44   #2310
LolaMontez
Wtajemniczenie

Kostka gdzie ten koncert dzisiaj, na polach marsowych? My wlasnie dzisiaj wracamy do domu biletów nie mamy ale jako ze mieszkamy przy parku to cos czuje ze pojedziemy na spacer jak zobaczych kobite z ogromnym brzuchem jak na poczatek 27 tc to bede ja
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości