Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 5 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 14:11   #2311
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 5

Wrocilam znad morza, w czwartek jedziemy jeszcze na weekend nad jezioro (tam netu wcale nie bedzie ) a potem jeszcze raz nad morze pod koniec sierpnia... w miedzyczasie chce jechac do Taty jeszcze... Pogoda mi nad morzem wyjatkowo dopisala, to nie bylo czasu ani na robotki ani na czytanie forum... Zrobilam jedynie probke tej bluzeczki co robi Danusia i zrobila? juz Malinka z akrylu, bo sie zastanawialam czy go na ten cel kupic w tamtejszej pasmanterii... na razie wyprobowalam szydelko 1,5 i 2 i mi sie nie bardzo to podoba - za sztywne jak na akryl wychodzi... sprobuje jeszcze na 2,5 i jak nie bedzie ladnie wygladac, to na razie sobie odpuszcze, tym bardziej ze chcialam robic rozpinane i nie bardzo mam pomysl po zrobieniu tej probki jak powinien brzeg wygladac - bo w kolko jakos lepiej sie ten wzorek uklada no i jeszcze chcialam i tak najpierw sobie powykanczac inne wloczki zanim nowe kupie... ten akryl to by tanio wyszedl, to bym jakos przymknela oko - bo w 100g za 7-8zl jest 950m... to mysle ze 400g to by raczej starczylo (najwyzej bym potem 1 motek dokupila ) ale bawelna to juz min 2x tyle bedzie kosztowac a do tego bardziej letnie wyjdzie a przed jesienia to juz raczej i tak nie zdaze zrobic, to moge spokojnie na razie nie kupowac

dzis skonczylam szalik dla Asi i troche porobilam bransoletki koralikowej, ktora wczoraj zaczelam w aucie jak dzieciaki chwile spaly...
Wracalismy prawie 9h bo na poczatku byly straszne korki (da sie zrobic w 4-5h te trase)... Ola kilka razy plakala masakrycznie, nawet Jeremi mial juz dosc pod koniec, na szczescie na ostatniej "prostej" zasneli znow po wizycie w mcdonaldzie, Jeremi zamowil sobie autko , Ola podjadla i sie uspokoili na tyle zeby zasnac... Musielismy sie juz koniecznie zatrzymac, mimo ze po 22 juz bylo i do domku niecale 50km, bo oboje juz plakali i nic nie mozna bylo zrobic, mimo ze Ola teoretycznie glodna nie byla...

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
nawet tabletkę wzięłam o takim działaniu
arbuza jedz - moja Mama pod koniec bardzo puchla i tabletki przy arbuzie to wcale nie dzialaja

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
w końcu przyszła burza, jest 24 stopnie!

ten sweter ma opis po angielsku a ja oprócz knitting ... to nic nie umiem po angielsku,
robiłam ażury ale zawsze udawało mi się znajdować przetłumaczoną po polsku legendę do schematu... a tu ani schematu ani tłumaczenia na polski,
poszczególne skróty oczek wrzucałam w google

na oko to prosty ażurek ale z moim kontynentalnym robieniem... wychodziło mi cąłkiem cóś inszego

http://www.americasknitting.com/ladysweater.pdf.pdf
slicznie Ci wychodzi, ja banany robilam tylko w ciescie nalesnikowym, musze wyprobowac Twoje, bo ciekawie sie zapowiada a Jeremi lubi wyjatkowo banany w ciescie (bo normalnie to lubi osobno ciasto osobno owoce )
a sweterek to Trzeba bylo krzyczec, to bysmy Ci z Iwonka przetlumaczyly
no i nie wiedzialam ze mozna rzedami skroconymi tak ladnie sobie oddech wyprofilowac - a taka wiedza sie przyda pewnie kiedys, szczegolnie ze po 2 ciazach to mi sie tego oddechu duzo zrobilo (i tez nie przepadam za polami do tylu...)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:14   #2312
jola2243
Zakorzenienie

Ja w pracy siedzę, Magda pisała, że na weselu fajnie, miała ubaw z babek, które ze spływającą tapetą wyglądały jak zombiaki.
Iwonka witamy, teraz nam się frekwencja klepaczkowa podniesie
Siądę chyba do swojej serwetki frywolitkowej, bo troje dzieci tylko

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:15   #2313
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Iwonka kaszel, cieknácy nos to normalne przy zmianach klimatów (juz widzé te wasze kpiáce usmiechy, ale Londyn ma naprawdé inny klimat niz Polska )
myslé, ze tym razem zalatwilam sié na rowerze

Aniu wypoczywaj jak najwiécej, my na ciebie to spokojnie poczekamy
Iwonka - zdrowka, kuruj sie szybko

Aniu, mam nadzieje ze szybko wydobrzejesz...

Ide sie zabrac za jablka, mimo ze od rana sie rozpakowuje to jeszcze daleko do konca a do tego jeszcze dostalam wielka siate jabluszek z ogrodka od Cioci meza i polowe musze przerobic dzis, bo po 1. niektore sa troche obite, po 2. jurto musze zrobic druga polowe bo w czwartek znow jedziemy, a jeszcze z pracy mi zostawili tekst do korekty...
Stary 2012-07-30, 14:23   #2314
cocci
Zakorzenienie

jola straszniem ciekawa tej Twojej serwety.

aga no niestety urok polskich dróg.... mnie w czasie urlopu własnie te drogi najbardziej wymęczyły

ja jabłek chyba w tym roku nie mam co robić, bo mam jeszcze z jesieni 2010 w piwnicy nie zjedzone... moje dzieci mają do przetworów długaśne zęby

R coś przebąkiwał, że na 10dni do Dusseldorfu pojedzie.... to tak w ramach mojego odpoczynku

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:47   #2315
rardan
Zakorzenienie

Iwonka, szkoda, że się pochorowałaś.
Szybko wracaj do zdrowia.
ja też tak często miałam jak jeździłam pociągiem do Rodziców, że zajeżdżałam z przeziębieniem albo zapaleniem spojówek.
Autem lepiej, ale raczej nie właczamy klimy.
Aneczko, wypoczywaj my cierpliwie na Ciebie poczekamy.
Aga, moja bluzeczka na finiszu, ale jeszcze nie skończona.
Nawet teraz bym do niej usiadła, ale jabłka czekają na przerobienie.
Pokaż co Ci wychodzi, może coś wspólnie wymyślimy.
No i pochwal się co zrobiłaś.
Jolu, pokaż jak Ci wychodzi serwetka, bo ja też bardzo ciekawa.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:27   #2316
cocci
Zakorzenienie

zjadłam obiad. Jak myślicie warto się wziąć za deku dzisiaj?

Stary 2012-07-30, 15:43   #2317
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

poniedziałek to dobry dzień na decou, tydzień trzeba dobrze zaczynać

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:39   #2318
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Witam
W końcu jestem w domku i siadłam chwilkę do Was, bo się stęskniłam. Długo nie nasiedzę, bo często mi się robi słabo i muszę leżeć, ale chociaż się przywitam.
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:58   #2319
cocci
Zakorzenienie

Aniu trzymaj sie dzielnie kochana. Z dnia na dzień będzie lepiej. Tylko dużo odpoczywaj!

Stary 2012-07-30, 17:00   #2320
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

No właśnie sporo leżakuję, bo po tygodniu leżenia plackiem w szpitalu, teraz chwila łażenia sprawia, że dostaję zadyszki i kręci mi się w głowie. A jeszcze dochodzą do tego leki.

Ale się trzymam i nie nie puszczam

Sprawdziłam ile muszę doczytać, żeby być na bieżąco... jestem na 66 stronie Nie wiem, czy dam radę

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2012-07-30 o 17:01
Stary 2012-07-30, 17:24   #2321
cocci
Zakorzenienie

Nirsh ło jej.. tak od poniedzialku już zaczynać poważną robotę... podłubałabym, ale jak pomyślę o tym wyciąganiu i balaganie... lenia mam. Zdopinguje mnie ktoś?

Ania nie czytaj, tylko pisz!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 17:27   #2322
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Dobiłam do 70 strony...
Jola, fajny album, masz piękne prace

Teraz czytam dalej, bo jestem ciekawa, jak Beatki kolano i wyjazd do Polski Little Oli...
Stary 2012-07-30, 17:39   #2323
cocci
Zakorzenienie

Ania a ja z innej beczki - Ty podawałaś tutka na bransoletki zawleczkowe? bo czas wykorzystać te moje, co je z pl przywiozłam...

Stary 2012-07-30, 17:42   #2324
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

jestem i ja
czytam i piszę z tarasu nad samym jeziorem w Boszkowie
wczoraj przyjechaliśmy
pogoda fajna - mogłoby być cieplej bo tylko 22stopnie ale woda ciepła i słońce świeci
kolano już dobrz pozdrawiam papa
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:45   #2325
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Iwonka, nie wstawiałam tutka, ja sama bez kursu robiłam, metodą "co wyjdzie". Dół bransoletki obrabiasz kordonkiem jak płotek (mniej więcej tak jak się obrabia serwety materiałowe), nitka idzie pod metalem, a górę po prostu przeplatając odpowiednio żyłkę i nasadzając koraliki.

Beatko, życzę udanego urlopu

Czas edycji: 2012-07-30 o 17:54

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 17:54   #2326
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

no dobra
ide do miasta na piwo
jesteśmy tu do środy
wracamy przepakowuje bagarze i czwartek rano jedziemy w góry okolice nowego targu do soboty i okolice krakowa w sobotę i niedzielę
Stary 2012-07-30, 18:05   #2327
babydelfi
Zakorzenienie

Witam,
Aniu jak miło że jesteś! Dużo zdrówka i sił!!!

Beatko przyjemnosci i wypoczynku!

Wszystkim "choruszkom" dużo zdrowia!!

Ja w tym roku nigdzie nie jadę, siedzę w domciu i mam nadzieję, że chociaż nad jeziorko uda mi się mojego wyciągnąć, bo on do tego to jest ostatni . Dziś juz troszkę chłodniej więc można odpocząć od upałów, zaraz lepiej się spało

Miałam nie robić na szydełku ale nie wytrzymałam i od rana siedziałam i dłubałam. Na obiad były dzisiaj resztki więc nie musialam się zbytnio wysilać .
Idę kąpać dzieci a potem mam nadzieję, na chwilkę odpoczynku.
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:09   #2328
mezaga
Zakorzenienie

Łoj. Ja wreszcie po kiermaszu. Teraz dzisiaj można odpocząć ale od jutra znowu mnóstwo roboty. 26 sierpnia następny
Wczoraj trochę kiepsko było - zeszło tylko 6 maskotek, 4 bransoletki, jeden aniołek i trzy akwarelki. No ale mniej będę musiała dorobić na kolejny kiermasz
Zdjęcia wszystkich prac wrzucę do siebie jeszcze dzisiaj.
Stary 2012-07-30, 18:51   #2329
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Doczytałam Was Ale już sama nie wiem, co miałam skomentować

Iwonka naświetliła Wam troszkę co mi był;o, zaraz Wam naskrobię więcej...

Biedronko.. chętnie poleżałabym w szpitalu z klimatyzacją, za to leżałam w takim z darmową sauną na salach Pogoda nas nie oszczędzała.

Ale o tym zaraz...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Bóle jakby żołądkowe zaczęły mi się w czwartek, było mi jakby niedobrze, ale bez wymiotów i innych objawów. Coś jak mdlące skurcze. Przez czwartek i piątek sądziłam, że to te sławne ciążowe mdłości, których w poprzedniej ciąży nie miałam, więc zbagatelizowałam sprawę. W piątek rano jeszcze zrobiłam morfologię, mocz i toksoplazmozę (wszystko ok, tylko lekka anemia). I w sobotę miałam jechać na wizytę do gin. Bóle mocniejsze zaczęły się w sobotę, a do tego nie udało mi się dostać na wizytę, bo moja gin powiedziała, że ma dużo pacjentek sprzedurlopowych i umówiłyśmy się na środę. Jazda zaczęła się w sobotę w nocy, kiedy już nie mogłam spać i skręcałam się z bólu, sama nie wiem, czemu od razu nie pojechałam na izbę Potem mi trochę oddało, a w niedzielę koło południa już zaczęła się taka jatka, że M zawiózł mnie na izbę przyjęć. A tam zszedł młody chirurg - według znajomych taki z niego lekarz jak z koziej d.upy wólka, bo akurat miał dużur. Bez badania spojrzał na mnie jak na natręta i kazał jechać do domu i brać nospę, bo on kobiecie w ciąży innymi lekami pomóc nie może.
No to do wieczora wzięłam 3 nospy i nic, ból w żołądku nie z tej ziemi. Wieczorem z wielkim trudnem udało mi się dodzwonić do gin, ale nie chciała mnie przyjąć tylko kazała wracać na izbę i kłaść sie na oddział.
Tiaaaa... znów wylazł ten sam lekarz, popatrzył na mnie i od razu "No to teraz zastrzyk", bez jakiegokolwiek badania. Zafasowali mi pyralginę w zadek, a na moje sugestie, że gin kazała sie kłaść na oddział na badania, był po prostu głuchy. Won do domu i nie zawracać gitary.
Zastrzyk pozwolił mi przespać noc i od rana znów to samo, do gin sie nie dodzwoniłam, do poradni gin kazali przyjść dopiero po południu (jasne, jak już się przekręcę...), więc wsiadłam w samochód i pogrzałam na izbę.
W końcu zbadał mnie gin i od razu położył na ginekologię, bo stwierdzili zaocznie, że te bóle mogą źle wpływać na ciążę.
No i po wieczormym USG stało sie jasne, że poodklejały mi w trzech miejscach łożysko. Ale bez krwawień, więc kazali sie nie martwić.
Od poniedziałku miałam podawane kroplówki z papaweryną, które miały uśmierzać jakiekolwiek skurcze wpływające na łożysko, oraz zastrzyki z pyralginy które uśmierzały ból na godzinę, dwie, czasem pół.
Tylko jakoś nikt mnie nie chciał słuchać, że mnie nie boli brzuch jako taki, tylko konkretnie żołądek...
Dopiero w środę, jak już zastrzyki przestały działać, doszli do wniosku, że chyba naprawdę coś mi jest i trzeba zrobić usg jamy brzusznej. Wszystko super, tylko wyszło im, że wszystkie narządy mam idealne.
I dalej mieli zagwozdkę, mimo moich nalegań, by sprawdzili konkretnie żołądek, bo ja już prawie gryzłam ściany. Czułam się jak pacjent, którego powinien badać dr House
USG robił mi ordynator wewnętrznego i zasugerował, że chyba trzeba zrobić gastroskopię, a przede wszystkim zacząć mi podawać leki na żołądek. Oczywiście ginekologia nic nie miała i zaczęli pożyczać kroplówki z polprazolem z chirurgii (to lek osłonowy obniżający poziom kwasu żołądkowego). I w końcu ulga... Kroplówki co 12 godzin, a bez przerwy lały się we mnie te półlitrowe z glukozy z papaweryną (przez cały pobyt byłam pod kroplówkami).
W czwartek na wieczór żyła się zbuntowała i przestała chłonąć kroplówki, nie pomagało płukanie, więc przekłuwali wenflon w drugą żyłę, z czym mieli kłopoty, bo mam bardzo cienkie i pokręcone żyły.
Kiedy zobaczyli, że po kilku kroplówkach z tym lekiem przestaje mnie boleć, chirurdzy uznali, że jednak nie obejdzie się bez gastroskopii - do czego doszło w piątek rano.
No i wyszło, że mam nieżyt żołądka, pobrano tkanki, na szczęście nic groźnego, ale dało popalić.
W piątek wieczorem zadecydowali, że można na próbę zmienić polprazol w kroplówce na lek i też działał, więc w sobotę przed południem wypuścili mnie do domu.
Za ten lek i luteinę, która ma mi podkleić łożysko, zapałaciłam ponad 100 zł i mam to stosować przez najbliższe dwa tygodnie, pilnie strzegąc godzin 10 i 22, co jest mniej uciążliwe, niż to leżenie w szpitalu, w którym słońce waliło nam prosto w okna, było ok 38 st, i wertikale okienne nie dawały żadnego ukojenia, a leżałam przy samym oknie.
Leki byłyby tańsze o prawie 40 zł, bo mimo że na recepcie zaznaczyli, że to na kasę chorych to niestety wypisali na starym druku, a nowych nie mieli. I wyszło 100%. I to ja muszę ponosić tego koszty

No i tak to sobie pochorowałam, śmiałam się, że mam odlotowe wczasy, bo ten lek powodował powiększenie żrenic do romiaru prawie całej tęczówki, więc codziennie wyglądałam jak naćpana
Jeszcze gdyby mi postawili basen pod łóżkiem, to bym mogła twierdzić, że wczasowałam się odlotowo nad basenem (Ale nie, musiałam ze stojakiem z kropłówką co kilka godzinek popylać do kibelka, bo ciągle mi się chciało siusiu od takiej ilości pompowanych płynów.)
Nooo.. gdyby nie te 11 czy 12 kroplówek, od których chyba już nie mmam krwi, tylko samą wodę.. Czyli teraz błękitnie mam w żyłach, mogę nosa pozadzierać

Teraz chyba zmyknę do łóżka, bo sobie tu posiedziałam korzystając z tego, że trochę mi lepiej, ale chyba sie przeforsowałam, bo już czuję osłabienie.
Może jeszcze później zajrzę.

Czas edycji: 2012-07-30 o 18:59
Stary 2012-07-30, 19:10   #2330
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Aniu - ale miałaś przeboje dobrze, że już jesteś z nami

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:20   #2331
babydelfi
Zakorzenienie

Aniu odpoczywaj jak najwięcej! I widać że najlepszym lekarzem jest się samemu, bo niestety zanim czasami lekarz postawi trafną diagnozę, to pacjent się wykończy. A o znieczulicy wśród lekarzy to szkoda gadać .
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:28   #2332
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
jola straszniem ciekawa tej Twojej serwety.

aga no niestety urok polskich dróg.... mnie w czasie urlopu własnie te drogi najbardziej wymęczyły

ja jabłek chyba w tym roku nie mam co robić, bo mam jeszcze z jesieni 2010 w piwnicy nie zjedzone... moje dzieci mają do przetworów długaśne zęby

R coś przebąkiwał, że na 10dni do Dusseldorfu pojedzie.... to tak w ramach mojego odpoczynku
a wiesz co do drog, to wlasnie najdziwniejsze ze wszystkie korki jakie byly to na dwupasmowkach

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Iwonka, szkoda, że się pochorowałaś.
Szybko wracaj do zdrowia.
ja też tak często miałam jak jeździłam pociągiem do Rodziców, że zajeżdżałam z przeziębieniem albo zapaleniem spojówek.
Autem lepiej, ale raczej nie właczamy klimy.
Aneczko, wypoczywaj my cierpliwie na Ciebie poczekamy.
Aga, moja bluzeczka na finiszu, ale jeszcze nie skończona.
Nawet teraz bym do niej usiadła, ale jabłka czekają na przerobienie.
Pokaż co Ci wychodzi, może coś wspólnie wymyślimy.
No i pochwal się co zrobiłaś.
Jolu, pokaż jak Ci wychodzi serwetka, bo ja też bardzo ciekawa.
no ja to na razie ciezko zaczynam i na zdjeciu probki nie zobaczysz roznicy - po prostu wychodzi sztywno i tyle, ale z tymi brzegami to moze rzeczywiscie Wam pozniej pokaze i cos pokombinujemy zeby zrobic rozpinane... wczoraj przed snem kombinowalam zeby moze jak w drutach zrobic jakies brzegowe oczka - np 2 slupki - albo 4-5 i od razu traktowac to jako listwe boczna - ale listwa bylaby ladniejsza w poprzek...

Cytat:
Nirsh ło jej.. tak od poniedzialku już zaczynać poważną robotę... podłubałabym, ale jak pomyślę o tym wyciąganiu i balaganie... lenia mam. Zdopinguje mnie ktoś?

Ania nie czytaj, tylko pisz!
ja oczywiscie
widze ze jak mnie nie bylo pare dni, to sie wszystkie rozleniwily*, jedna niby ze budowa druga ze maz i jezioro a reszta udaje chore
cocci wrocila i bierze przyklad, ze niby balaganu narobi pracujac...
do roboty leniwce
* oczywiscie sobie zartuje

ide robic kolacje i ogarniac dalej, bo przejsc przez pokoj nie idzie (pol pokoju zajmuje koc dla Oli - niestety nie bardzo juz zdaje rezultat, bo mala pozyczyla motorek od Joli i w kilka sekund jest poza kocem...)

Aniu: Super ze jestes, odpoczywaj, nie jezdzij czasem na rowerze, a co do Twoich przebojow, to mialas niestety pecha , takim rewelacyjnym lekarzom jak ten na dyzurze to nie powinni dawac dyplomow, a co do reszty, to z mojego doswiadczenia, niewielkiego co prawda, wynika ze oni sie boja cokolwiek dawac ciezarnym, zeby potem nie bylo na nich, bo nigdy nie wiadomo jak dzidzia to zniesie...pewnie liczyli ze Ci jednak samo przejdzie i obejdzie sie bez dodatkowych lekow... no i jeszcze problem roznych oddzialow - to jest dla mnie niepojete, ale oni bardzo slabo ze soba wspolpracuja... Który juz masz tydzien?

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-07-30 o 19:33
Stary 2012-07-30, 19:32   #2333
cocci
Zakorzenienie

Ania jak czytam, to mi się nóż w kieszeni otwiera

agatka tiaaaa, że Ty niby taka pracowita że niby cośtam dzierga a efektów nie pokazuje
oczywiście ja też sobie jaja robię.

po prawdzie, to cosik tam dłubię, ale idzie mi jak krew z nosa

acha - Ania z Twojego oopisu nie rozumiem ani słowa. chociaż nie - "kordonek" jakieś tam treści ze sobą niesie

Stary 2012-07-30, 19:34   #2334
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Ania jak czytam, to mi się nóż w kieszeni otwiera

agatka tiaaaa, że Ty niby taka pracowita że niby cośtam dzierga a efektów nie pokazuje
oczywiście ja też sobie jaja robię.

po prawdzie, to cosik tam dłubię, ale idzie mi jak krew z nosa

acha - Ania z Twojego oopisu nie rozumiem ani słowa. chociaż nie - "kordonek" jakieś tam treści ze sobą niesie

ale ja nie mowie ze cos robie, tylko ze chetnie Cie zdopinguje zamiast deprawowac
Stary 2012-07-30, 19:37   #2335
rardan
Zakorzenienie

Aniu, ale przeszłaś gehennę.
Ale z tego, że wrócił ci humor wnioskuję, że jednak jest poprawa.
Życzę dużo zdrówka. Odpoczywaj i dbaj o Siebie.
Aga, myślę, że po skończeniu trzeba obrobić brzeg półsłupkami lub słupkami i powinno się wszystko wyrównać. można ewentualnie na koniec zrobić oczka rakowe, to ładnie będzie wyglądać i nie będzie się rozciągać.
A, byłam na budowie.
może dobrze, że ostatnio siedziałam w domu, to byłam spokojniejsza.
Bo jak widzę,. że jeszcze tyle roboty a na jutro rano beton zamówiony na garaż, to mi nerwy puszczają.
Kilka drutów przeniosłam i przyjechałam z Synkiem na rowerach do domu.
Robiłam chwile bluzeczkę, ale jeszcze nie skończyłam.
Miłego wieczora.
...............
Aga, jutro wstawię Ci zdjęcie z bluzki rozpinanej, to zobaczysz jak robiłam,
może coś Ci to pomoże.
Teraz nie mam aparatu.

Edytowane przez rardan
Czas edycji: 2012-07-30 o 19:49
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:52   #2336
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

faktycznie Aniu miałaś przeboje - zdrówka życzę wam
a ja siedzę i piwko na tarasie piję i zachód słońca oglądam
Stary 2012-07-30, 20:05   #2337
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

Ja tylko na chwilunię
Bylam, wróciłam i się ubawiłam jak norka

Gorąco było jak czort. Starsze panie to tyle pokładly tapetki że szok. Myślały że nie będą się świeciś a tu normalnie koszmarki typu zombi.
Ja z małą wchodzimy do pomieszczenia a tu takie trzy wyłażą - sorki ale tak parsknęłam śmiechem że się oplułam.
Muzyka grała a one sobie sznureczkiem z łapkami do przodu i ociekającym puderkiem.

W naszym baseniku to potem już więcej osób nogi maczało he, he.

Dziś wróciłam i też się ubawiłam bo jestem na stacji w moich nowych kolczykach ale zrobionych po drodze i babeczka mnie się pyta gdzie takie się kupuje a ja że takie się kupuje u mnie i byłam w szoku bo baba mówi to ja poproszę takie i porażka. Ściągnęłam jej te co miałam i dałam drugie do pokazania. Kupiła i jedne i drugie.

Teraz siedzę i dłubię takie dalej bo może i u mnie w pracy takie ośmiorniczki zejdą.

Aniu dobrze że z maluszkiem wszystko ok,

A i mój młody kupił mi na obozie kolczyki Jakaś dziewczynka robiła i sobie posprzedawała tam.
Stary 2012-07-30, 20:07   #2338
cocci
Zakorzenienie

Magda a pokazywałaś te kolczyki? bo ja przyu nadrabianiu widziałam tyle zdj, ze już mi się miesza

idę na tv, do dłubania i męża. A potem spaćku. Do jutra.

Stary 2012-07-30, 20:11   #2339
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Aniu trzymaj sie kochana, współczuję, to jest włąśnie nasza kochana służba zdrowia i jeszcze narzekają, że zarabiają za mało
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:25   #2340
jola2243
Zakorzenienie

Aniu, ale przeżycia, nie zazdroszczę, ale dobrze, że w domku już jesteś, siadam do serwetki, pokażę jutro kawałek, bo baterie zdechły
Aleście naklepały, w końcu wąteczek wraca do stanu normalnego, jeszcze jakoegoś bacika trzeba dla porządku którejś zapodać

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości