Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-18, 20:13   #2311
naiat
Zakorzenienie

Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Nie trochę, lecz całkowicie, u mnie było tak samo i do tego ogólnie wyglądałam na zmęczoną, miałam też duże cienie pod oczami, jeszcze do tego jestem niskociśnieniowcem, nastrój miałam fatalny. Skończyło się niestety na transfuzji krwi w szpitalu. Jak ja sobie przypomnę mój stan, to naprawdę był zły, ale wtedy miałam do tego olewcze nastawienie, byłam młoda i zbyt zmęczona, żeby się martwić . Zaczęłam się przejmować dopiero, jak zauważyłam i bliscy w otoczeniu także, że mam poważne zaniki pamięci, zapominałam o naprawdę istotnych sprawach, zawalałam ważne rzeczy, nie pamiętam nawet co do mnie mówiono wtedy w szpitalu, podczas transfuzji byłam przytomna, a nie pamiętałam jej, dopiero potem, jak przeczytałam papiery z wypisu ze szpitala, to zaczęłam sobie przypominać urywki i że rzeczywiście wisiał nad moim łóżkiem czerwony woreczek
No to niezle miałaś. Choć ja tez u siebie widze wiele z tych objawów- since, zmeczenie, zerowa koncentracja, rozdraznienie pomieszane z tumiwisizmem.
Stary 2017-12-18, 20:15   #2312
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak pamięć nadal mnie zawodzi
Stary 2017-12-18, 20:53   #2313
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
No to niezle miałaś. Choć ja tez u siebie widze wiele z tych objawów- since, zmeczenie, zerowa koncentracja, rozdraznienie pomieszane z tumiwisizmem.
I ja też. Wydaje mi się, że mam to od zerowego ciśnienia krwi moi bliscy, którzy mają wręcz odwrotnie tzn nadciśnienie, podejście do życia też mają inne

Ja w tym roku na święta wszystko na ostatnią chwilę, ale to ze względu na wyjazdy, więcej nas nie ma. A wigilia w domu, bo nie chce nam się chociaż w święta podróżować z tego względu, że nie ma kiedy ogarnąć tych wszystkich około świątecznych rzeczy, to będzie skromnie no i krótko, bo jeszcze praca
Ale podzieliliśmy się z mężem obowiązkiem kuchennym on ogarnia ryby, ja resztę. Zakwas na barszcz mam, całe szczęście nie zepsuł się
Prezenty w większości też mam, kosmetyki to już wcześniej zamawiałam, więc czekają a reszta, którą muszę dokupić to książki, więc do ogarnięcia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-19, 04:33   #2314
chimay
Zakorzenienie

Ja robię bardzo mało, trochę więcej jedzenia i trochę lepsze niż zwykle. Nie lubiłam nigdy tej wścieklej krzątawicy przed wigilią i stresu o nieumyte okna, dlatego też jako pani domu tego nie praktykuję.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 20:05   #2315
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
I ja też. Wydaje mi się, że mam to od zerowego ciśnienia krwi moi bliscy, którzy mają wręcz odwrotnie tzn nadciśnienie, podejście do życia też mają inne

Ja w tym roku na święta wszystko na ostatnią chwilę, ale to ze względu na wyjazdy, więcej nas nie ma. A wigilia w domu, bo nie chce nam się chociaż w święta podróżować z tego względu, że nie ma kiedy ogarnąć tych wszystkich około świątecznych rzeczy, to będzie skromnie no i krótko, bo jeszcze praca
Ale podzieliliśmy się z mężem obowiązkiem kuchennym on ogarnia ryby, ja resztę. Zakwas na barszcz mam, całe szczęście nie zepsuł się
Prezenty w większości też mam, kosmetyki to już wcześniej zamawiałam, więc czekają a reszta, którą muszę dokupić to książki, więc do ogarnięcia.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja robię bardzo mało, trochę więcej jedzenia i trochę lepsze niż zwykle. Nie lubiłam nigdy tej wścieklej krzątawicy przed wigilią i stresu o nieumyte okna, dlatego też jako pani domu tego nie praktykuję.
Święta, święta i po świętach U mnie w tym roku miały dość zaskakujący przebieg, tzn. wino wyjątkowo lało się strumieniami (głównie Carlo Rossi różowe i czerwone, ale białe też się przewinęło) i nie ma kaca (zwykle jest tylko symboliczna lampka, góra dwie), wylądowałam też na pasterce w klasztorze karmelitów bosych w Czernej, co było totalnym spontanem i niespodzianką, przyjemne doświadczenie. Jeśli mam być szczera, to nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o prezenty, w tym roku wyjątkowo skromne, ale nie mam żalu, tak widocznie musiało być, a i tak zawsze cieszą mnie nawet najdrobniejsze upominki, natomiast nadrobiła atmosfera.

Najfajniejszy prezent sprawiłam sobie sama. Lampa do utwardzania lakierów hybrydowych i lakiery HYCO, mam 2 kolory 03 i 13. Bardzo jasny róż i czerwień klasyczna. Do tego z tej samej firmy baza i top no wipe i cleaner Neonail. Składy bardzo dobre, bez formaldehydu, toulenu itp. i bardzo krótkie, aż się zdziwiłam, wszystkie lakiery składają się z 3-4 składników + barwniki i nie śmierdzą, zapach przypomina zapach farbek plakatowych. Manikiur zrobiłam 23 grudnia jasnym różem i do teraz się trzyma bez żadnego uszczerbku, a dość sporo pracowałam dłońmi, ręcznie wyrabiałam ciasto drożdżowe na wigilijne bułeczki z kminkiem, tymiankiem i masłem czosnkowym, kroiłam, wycierałam kurze, szorowałam łazienkę, odkurzałam, myłam gary. Okien nie myłam, bo zaraz bym była przeziębiona. Wstępnie jestem oczarowana, wkładam palec do lampy i po pół minucie jest suchutki, mogę robić wszystko, no i trwałość zapowiada się genialnie, a sam efekt jest ekstra, ładny, czysty kolor i błyszczący. Nakładanie również bardzo komfortowe, chociaż jeszcze muszę nabrać wprawy, bo idealnie nie wyszło, nie będę się chwalić, może się pochwalę, jak już będzie idealnie. Muszę się też nauczyć kilku ważnych nawyków, żeby np. nie przechylać paznokci przed utwardzeniem, bo nieutwardzona hybryda tak jakby się przemieszcza po paznokciu i potem jest krzywo, poza tym przed nałożeniem kolejnej warstwy trzeba się upewnić, że nie ma żadnych farfocli na paznokciu i w razie czego zmyć dyspersję cleanerem, hybrydy zostawiają lepką warstwę, która przyciąga wszelkie drobinki oraz tłuszcz i można się tego pozbyć jedynie cleanerem/odtłuszczaczem.
Co do zestawu japońskiego manicure, to jeszcze oczekuje na odbiór przez koleżankę, nie mogłam sama podejrzeć, bo opakowanie jest fabrycznie zalaminowane, ale ładnie się prezentuje pudełeczko Lily Angel i na zdjęciach wydawało się duże, a w rzeczywistości jest malutkie, ok. 15x15x2 cm.

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 20:17   #2316
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Święta, święta i po świętach U mnie w tym roku miały dość zaskakujący przebieg, tzn. wino wyjątkowo lało się strumieniami (głównie Carlo Rossi różowe i czerwone, ale białe też się przewinęło) i nie ma kaca (zwykle jest tylko symboliczna lampka, góra dwie), wylądowałam też na pasterce w klasztorze karmelitów bosych w Czernej, co było totalnym spontanem i niespodzianką, przyjemne doświadczenie. Jeśli mam być szczera, to nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o prezenty, w tym roku wyjątkowo skromne, ale nie mam żalu, tak widocznie musiało być, a i tak zawsze cieszą mnie nawet najdrobniejsze upominki, natomiast nadrobiła atmosfera.

Najfajniejszy prezent sprawiłam sobie sama. Lampa do utwardzania lakierów hybrydowych i lakiery HYCO, mam 2 kolory 03 i 13. Bardzo jasny róż i czerwień klasyczna. Do tego z tej samej firmy baza i top no wipe i cleaner Neonail. Składy bardzo dobre, bez formaldehydu, toulenu itp. i bardzo krótkie, aż się zdziwiłam, wszystkie lakiery składają się z 3-4 składników + barwniki i nie śmierdzą, zapach przypomina zapach farbek plakatowych. Manikiur zrobiłam 23 grudnia jasnym różem i do teraz się trzyma bez żadnego uszczerbku, a dość sporo pracowałam dłońmi, ręcznie wyrabiałam ciasto drożdżowe na wigilijne bułeczki z kminkiem, tymiankiem i masłem czosnkowym, kroiłam, wycierałam kurze, szorowałam łazienkę, odkurzałam, myłam gary. Okien nie myłam, bo zaraz bym była przeziębiona. Wstępnie jestem oczarowana, wkładam palec do lampy i po pół minucie jest suchutki, mogę robić wszystko, no i trwałość zapowiada się genialnie, a sam efekt jest ekstra, ładny, czysty kolor i błyszczący. Nakładanie również bardzo komfortowe, chociaż jeszcze muszę nabrać wprawy, bo idealnie nie wyszło, nie będę się chwalić, może się pochwalę, jak już będzie idealnie. Muszę się też nauczyć kilku ważnych nawyków, żeby np. nie przechylać paznokci przed utwardzeniem, bo nieutwardzona hybryda tak jakby się przemieszcza po paznokciu i potem jest krzywo, poza tym przed nałożeniem kolejnej warstwy trzeba się upewnić, że nie ma żadnych farfocli na paznokciu i w razie czego zmyć dyspersję cleanerem, hybrydy zostawiają lepką warstwę, która przyciąga wszelkie drobinki oraz tłuszcz i można się tego pozbyć jedynie cleanerem/odtłuszczaczem.
Co do zestawu japońskiego manicure, to jeszcze oczekuje na odbiór przez koleżankę, nie mogłam sama podejrzeć, bo opakowanie jest fabrycznie zalaminowane, ale ładnie się prezentuje pudełeczko Lily Angel i na zdjęciach wydawało się duże, a w rzeczywistości jest malutkie, ok. 15x15x2 cm.
A właśnie myślałam dzisiaj, że muszę Cię zapytać czy już testowałaś hybrydy
Ja mam zamiar zamówić sobie P. Shine w najbliższym czasie, ale czekam czy nie będzie jakiejś noworocznej promo
U mnie święta spokojne bardzo, bo okres przedświąteczny był bardzo napięty i musieliśmy lekko odetchnąć. Jedzenia było w sam raz, sporo ryb zjedliśmy. Wino też, bo dostałam w każdej paczce po butelce, to co będę trzymać
Prezenty różnie, bo chciałam perfumy, tylko coś mikołajowi się pomyliło i dostałam akurat, takie których po prostu nie lubię. I to w zestawie z perfumowanym balsamem. Teraz kombinuje co tu z tym zrobić
I kilka nowych Vianków z czerwonej serii: krem pod oczy, serum olejowe, krem na dzień. Tylko krem też do wymiany, bo dostałam do skóry suchej

Stary 2017-12-26, 20:33   #2317
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
A właśnie myślałam dzisiaj, że muszę Cię zapytać czy już testowałaś hybrydy
Ja mam zamiar zamówić sobie P. Shine w najbliższym czasie, ale czekam czy nie będzie jakiejś noworocznej promo
U mnie święta spokojne bardzo, bo okres przedświąteczny był bardzo napięty i musieliśmy lekko odetchnąć. Jedzenia było w sam raz, sporo ryb zjedliśmy. Wino też, bo dostałam w każdej paczce po butelce, to co będę trzymać
Prezenty różnie, bo chciałam perfumy, tylko coś mikołajowi się pomyliło i dostałam akurat, takie których po prostu nie lubię. I to w zestawie z perfumowanym balsamem. Teraz kombinuje co tu z tym zrobić
I kilka nowych Vianków z czerwonej serii: krem pod oczy, serum olejowe, krem na dzień. Tylko krem też do wymiany, bo dostałam do skóry suchej

U mnie dużo jedzenia, do nowego roku prawie nie muszę gotować, mam zapas sałatki warzywnej, pieczony schab, śledzie, pierogi z grzybami, grzybową, kapustę duszoną, kapustę z grzybami, którą na różne sposoby można podać, np. w łazankach, krokietach, mam też sernik i kruche ze śliwkami, nie wszystko robiłam, część jest od mamusi

A co to za zapach Ja dostałam piękne kolczyki, ale ja w ogóle nie noszę kolczyków, mam dziurki, ale mam też alergię na kolczyki niestety, zawsze się kończy tak samo, uszy czerwone, spuchnięte i ropiejące dziurki. Poza tym dostałam słodycze i kawę i pieniążka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-26, 23:10   #2318
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dużo jedzenia, do nowego roku prawie nie muszę gotować, mam zapas sałatki warzywnej, pieczony schab, śledzie, pierogi z grzybami, grzybową, kapustę duszoną, kapustę z grzybami, którą na różne sposoby można podać, np. w łazankach, krokietach, mam też sernik i kruche ze śliwkami, nie wszystko robiłam, część jest od mamusi

A co to za zapach Ja dostałam piękne kolczyki, ale ja w ogóle nie noszę kolczyków, mam dziurki, ale mam też alergię na kolczyki niestety, zawsze się kończy tak samo, uszy czerwone, spuchnięte i ropiejące dziurki. Poza tym dostałam słodycze i kawę i pieniążka.
Ja jakoś nie specjalnie większe zapasy mam, bo też nie robiłam dużo, tylko ciasta mamy trochę więcej, bo każdy coś przyniesie a wiadomo, że dużo się nie zje. Też dostaliśmy sporą dawkę ciast od znajomego piekarza, więc dużo i tak nie piekłam.
Dostałam Cartier LaPanthere (pomijam że drugi raz z rzędu nie wiem o co chodzi, może zapach który chciałam (Baiser Vole) jest bardziej chodliwy niż pantera, więc trudniej dostępny.

Też nie mogę kolczyków. I łańcuszków, pierścionków też.

Stary 2017-12-27, 07:39   #2319
Kusum
Zakorzenienie

Przyznam się, że nie lubię świąt. Całe to siedzenie przy stole jest bardzo męczące. Świątecznego jedzenie miałam już tak dość, że wczoraj zamówiłam pizzę Jeśli chodzi o prezenty to my dostajemy kasę od rodziców. Wiedzą, że wolimy sobie dołożyć do czegoś konkretnego niż dostać jakąś pierdołę. Ja kupiłam sobie Apple tv, o którym od jakiegoś czasu marzyłam.
Stary 2017-12-27, 08:39   #2320
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Ja jakoś nie specjalnie większe zapasy mam, bo też nie robiłam dużo, tylko ciasta mamy trochę więcej, bo każdy coś przyniesie a wiadomo, że dużo się nie zje. Też dostaliśmy sporą dawkę ciast od znajomego piekarza, więc dużo i tak nie piekłam.
Dostałam Cartier LaPanthere (pomijam że drugi raz z rzędu nie wiem o co chodzi, może zapach który chciałam (Baiser Vole) jest bardziej chodliwy niż pantera, więc trudniej dostępny.

Też nie mogę kolczyków. I łańcuszków, pierścionków też.

Ale wtopa
Zapachu nie znam.

Ja łańcuszki i pierścionki właśnie mogę, tylko kolczyków nie . Gdy prezent był kupowany, to albo ta osoba za bardzo się nie zastanowiła, albo kojarzyła, że ja nie noszę kolczyków i myślała może, że nie mam żadnych, a ja mam dość sporo biżuterii, tylko po prostu nie noszę, bo nie lubię lub mnie uczula, używam tylko delikatnej biżuterii, mało widocznej i tylko od święta właśnie.

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Przyznam się, że nie lubię świąt. Całe to siedzenie przy stole jest bardzo męczące. Świątecznego jedzenie miałam już tak dość, że wczoraj zamówiłam pizzę Jeśli chodzi o prezenty to my dostajemy kasę od rodziców. Wiedzą, że wolimy sobie dołożyć do czegoś konkretnego niż dostać jakąś pierdołę. Ja kupiłam sobie Apple tv, o którym od jakiegoś czasu marzyłam.
Ja najbardziej lubię prezenty praktyczne, czyli np. dostać kawę, albo jakąś rzecz codziennego użytku, dostać kaskę to też bardzo fajna sprawa, albo coś, o co sama poprosiłam. Niektórzy myślą, że to taki byle jaki prezent, albo że nie wypada, bo ktoś nie miał pomysłu, czasu, to sypnął forsą na odwal się, ale dla mnie to również praktyczny prezent, podobnie, jak bon prezentowy do jakiegoś sklepu i wolę dostać taki prezent, niż nietrafiony, a niestety, częściej się właśnie trafiają nietrafione, niż takie, z których naprawdę miałabym jakiś pożytek i na widok których byłabym naprawdę zachwycona ze szczerego serca.

Stary 2017-12-27, 08:46   #2321
Kusum
Zakorzenienie

Ja nie mam nic przeciwko $. Przynajmniej kupię coś co chcę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-27, 09:08   #2322
chimay
Zakorzenienie

Ja zawsze mówię, co konkretnie chcę dostać. Nie lubię prezentów niespodzianek i niestety nie mam tego daru cieszenia się ze wszystkiego, który niektórzy ludzie mają.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-12-27 o 09:09
Stary 2017-12-28, 10:06   #2323
Hanka78
Raczkowanie

A ja w tym roku stworzylam wish listę. Ja jestem szczęśliwa bo dostałam rzeczy o których zawsze marzyłam, a moi znajomi wiedzą że kupili trafiony prezent
Hanka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:12   #2324
Persefona_12
Zadomowienie

Ja też mówię co chcę, tylko widać nie zawsze jest to dokładnie to, o co prosiłam natomiast rzeczy, które naprawdę są mi potrzebne kupuję sama. Jakoś wolę mieć to pod kontrolą a nie, potem żałować, że nie taki dokładnie czy coś. Zdarzyło mi się tak kiedyś z portfelem dla męża i od tego czasu jak mówi o portfelu, to odsyłam go, żeby sam sobie kupował

Stary 2017-12-28, 12:48   #2325
beeets
Zakorzenienie

Święta, święta i po świętach. U mnie w tym roku bez ciśnienia, prezenty kupiłam znacznie wcześniej i wszystkie trafione szczerze. Ja dostałam też praktyczne prezenty.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 11:55   #2326
losek78
Zakorzenienie

Dobrze, że już po świętach. Najbardziej byłam zadowolona, gdy mogłam się wyspać Prezenty też super, trochę gotówki, kubki, herbatki, skarpetki, czyli wszystko to co lubię, żadnym nie potrzebnych pierdółek nie dostałam. Ciasto tylko jedno piekłam, zrobiłam pierogi i barszcz na wigilię. Generalnie to wypoczęłam w święta, chyba pierwszy raz od wielu lat.

A te hybyrdy Hyco to mocno mnie zainteresowały, skoro mają lepszy skład
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 12:20   #2327
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
Dobrze, że już po świętach. Najbardziej byłam zadowolona, gdy mogłam się wyspać Prezenty też super, trochę gotówki, kubki, herbatki, skarpetki, czyli wszystko to co lubię, żadnym nie potrzebnych pierdółek nie dostałam. Ciasto tylko jedno piekłam, zrobiłam pierogi i barszcz na wigilię. Generalnie to wypoczęłam w święta, chyba pierwszy raz od wielu lat.

A te hybyrdy Hyco to mocno mnie zainteresowały, skoro mają lepszy skład
To super, że Ci się udało odsapnąć

Nie wiem czy lepszy, bo nie wiem, jakie składy mają hybrydy innych firm W każdym razie jestem zadowolona, tym bardziej, że one normalnie kosztują po 30 zł za szt, a ja kupiłam za 16 zł za szt, bazę, top i różowy, a czerwony za 10 zł.

Zestaw do japończyka przekazany i chyba dobrze trafiłam z prezentem, bo koleżanka powiedziała, że kiedyś się przymierzała do zakupu, bo słyszała same rewelacje od jakiejś tam znajomej, no i jak otworzyła pudełko, to też wszystko się ładnie prezentuje, kolorowo, estetycznie, więc mam nadzieję, że jest zadowolona, tym bardziej, że lubi dbać o swoje paznokcie.

Stary 2018-01-01, 22:02   #2328
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Czy znacie sklep https://skin79-sklep.pl? Chcę zamówić kosmetyki które, wychodzą taniej niż na ebay, ale nigdy nie kupowałam azjatyckich kosmetyków w Polsce, więc nieco się obawiam.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 22:30   #2329
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee and cigarettes Pokaż wiadomość
Czy znacie sklep https://skin79-sklep.pl? Chcę zamówić kosmetyki które, wychodzą taniej niż na ebay, ale nigdy nie kupowałam azjatyckich kosmetyków w Polsce, więc nieco się obawiam.
Jest ok, to oficjalny dystrybutor

Stary 2018-01-01, 22:59   #2330
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Jest ok, to oficjalny dystrybutor

Dzięki, mam nadzieję, że podejrzanie wysoka zniżka nie wiąże się z krótką datą ważności itp. Zaryzykuję
Stary 2018-01-02, 07:03   #2331
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Sklep bardzo dobry, bez zarzutu.

Ja prezenty niespodzianki dostalam nietrafione. Dwa kosmetyki naturalne, ale co z tego skoro nie dla mnie. Jeden z nich to maska Yes to: http://yesto.com/product/yes-to-coco...g-facial-mask/
Drugi to olejek do twarzy. Kurcze, nie uzywam takich rzeczy

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:55   #2332
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, mam nadzieję, że podejrzanie wysoka zniżka nie wiąże się z krótką datą ważności itp. Zaryzykuję
Ja też przy okazji kliknęlam co nieco

Stary 2018-01-02, 10:22   #2333
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:

Ja się przyznam, że w sylwestra jeszcze zamawiałam swanicoco zamiast się szykować do zabawy. To już choroba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 10:40   #2334
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Cytat:

Przepraszam

Cytat:
Ja się przyznam, że w sylwestra jeszcze zamawiałam swanicoco zamiast się szykować do zabawy. To już choroba

Właśnie zastanawiam się nad Swanicoco Fermentation Care Emulsion, skład wydaje się bajeczny. Mam cerę mieszaną, odwodnioną, przetłuszczającą się i myślę, żeby stosować ją zamiast kremu. Czy ktoś może polecić/odradzić?

Moja odporność na "okazje" też jest bardzo niska. Odkąd otworzyłam się na zakupy worldwide - kody, zniżki i deale zaczynają rządzić czasem i finansami. Jednak pociesza mnie fakt, że dzięki temu moja cera bardzo się poprawiła. Wcześniej nie mogłam znaleźć na rynku kosmetyków odpowiednich do moich teoretycznie skrajnych potrzeb. Nie da się ukryć, że ogromną rolę miało podczytywanie wątku o cerze mieszanej, odwodnionej. Na razie jedynie czerpię z Waszej wiedzy i doświadczeń, ale mam nadzieję w niedalekiej przyszłości też się na coś przydać
Stary 2018-01-02, 10:56   #2335
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zastanawiam się nad Swanicoco Fermentation Care Emulsion, skład wydaje się bajeczny. Mam cerę mieszaną, odwodnioną, przetłuszczającą się i myślę, żeby stosować ją zamiast kremu. Czy ktoś może polecić/odradzić?
O właśnie ten zamówiłam
Bardziej dlatego, że nic ciekawego w mojej obecnej pielęgnacji nie ma. Ostatnio to tylko same vianki i BU. Miałam chęć na czarną esencję z Benton a no ale skoro go nie było...
Oczywiście to przez Moooniek, bo gdyby nie zachęciła mnie maseczką i próbką kremu pod oczy to nawet bym nie spojrzała na Swanicoco

Stary 2018-01-02, 11:05   #2336
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja odporność na "okazje" też jest bardzo niska. Odkąd otworzyłam się na zakupy worldwide - kody, zniżki i deale zaczynają rządzić czasem i finansami. Jednak pociesza mnie fakt, że dzięki temu moja cera bardzo się poprawiła. Wcześniej nie mogłam znaleźć na rynku kosmetyków odpowiednich do moich teoretycznie skrajnych potrzeb. Nie da się ukryć, że ogromną rolę miało podczytywanie wątku o cerze mieszanej, odwodnionej. Na razie jedynie czerpię z Waszej wiedzy i doświadczeń, ale mam nadzieję w niedalekiej przyszłości też się na coś przydać
Możesz opisać jak pielęgnujesz swoją cerę? I podlinkować ten wątek?
Stary 2018-01-02, 12:31   #2337
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
O właśnie ten zamówiłam
Bardziej dlatego, że nic ciekawego w mojej obecnej pielęgnacji nie ma. Ostatnio to tylko same vianki i BU. Miałam chęć na czarną esencję z Benton a no ale skoro go nie było...
Oczywiście to przez Moooniek, bo gdyby nie zachęciła mnie maseczką i próbką kremu pod oczy to nawet bym nie spojrzała na Swanicoco
O której konkretnie piszecie, Złe Kobiety? Zalinkujecie proszę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:33   #2338
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O której konkretnie piszecie, Złe Kobiety? Zalinkujecie proszę
No ja o tej :
https://skin79-sklep.pl/swanicoco-fe...r---120ml.html

Stary 2018-01-02, 14:52   #2339
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie ten zamówiłam

Czyli mam rozumieć, że moja przesylka się sprawdziła?
Ja serum Sibu bardzo polubiłam. Nie robi jakiegoś efektu WOW, ale jest przyjemne i idealnie się wpasowało w moją rutynkę

Stary 2018-01-02, 15:57   #2340
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym brała raczej serum, bo emulsja wygląda dla mnie zbyt kremowo patrząc na to porównanie KLIK. Ale to wszystko zależy, jakie kto ma zapotrzebowanie na okluzję.

Cytat:
Ja się już pogodziłam z tym, że nie zejdę poniżej 100€ miesięcznie z wydatkami na kosmetyki, a przeważnie tę sumę sporo przekraczam, a zaczęło się to wszystko właśnie odkąd zaczęłam kupować w necie. Stacjonarnie to mnie właściwie nic nie nęci, jak wchodzę do drogerii to przeważnie dlatego, że mi się kończy żel pod prysznic/płyn do naczyń/mydło itp i bez zbędnego dumania zgarniam to z półki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości