|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
jako uzupełnienie dla niedoświadczonych (jak ja) do wczorajszej wyprawki, takie trochę otrzeźwiające dla mnie, choć z niektórymi punktami się nie zgodzę, ale warto przeczytać:
http://www.mamine.pl/?menu=wyprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
uwierz mi znam sporo osób dla których to jest zgorszenie. Moja koleżanka wywala z tekstem ciągle że Boże jak to mozna trojkę dzieci mieć, te kobiety sa nie normalne. A ja jej zawsze powtarzam że takie kobiety mają dużo lepiej, bo dzieci w grupce lepiej się rozwijają, starsze zajmują się młodszymi, a młodsze mam wrażenie szybciej łapią od rodzeństwa wiele rzeczy. Ja mam 3 braci i nie oddałabym ich za żadne skarby. A teksty o patologii są idiotyczne i niedojrzałe. Jak będziesz miec ochotę to i o 4 dziecko się postaraj. Najważniejsza jest miłość do tych dzieci. A nawet gdybyście wpadli to nie jej sprawa. Tez mam taka "przyjaciółkę" z dobrymi radami która mi mówi żebym za szybko nie daj Boże nie zaszła w ciążę z drugim bo tak jest okropnie. (ona ma jedno dziecko i chowie je na księzniczkę najmądrzejsza na świecie) szkoda mi dziecka bo kiedyś była naprawdę fajnym maleństwem ale zaczyna miec już typowe zachowania rozpieszczonej małej jędzy...
![]() |
#2313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz kraj nie wspiera nie tylko rodzin tzw. wielodzietnych ale żadnych. Polityka prorodzinna jest bardzo uboga. Dlatego ta moda na model 2+1 lub 2+2 znikąd się nie wzięła. W tej dyskusji jednak nie chodzi o naszą rzeczywistość w kraju ale o indywidualne podejście poszczególnych osób. Sugerowanie skutecznej antykoncepcji na przyszłość, to kompletny brak kultury, taktu i obycia. ![]()
![]() |
#2314 |
Rozeznanie
|
Eee tam. To raczej moda i wygoda. Teraz ludzie przywykli do lepszych wakacji niż mieli nasi rodzice, są bardziej podatni na szybko zmieniające się mody ubraniowe, a i samochód trzeba mieć nie byle jaki (a najlepiej dwa, bo żona też chce być w pełni samodzielna), no i przecież dzieci potrzebują bardziej wypasionych akcesoriów i zabawek (tablety czy laptopy na komunie?!). I o to głównie chodzi. A Polacy wiadomo - lubią jęczeć jak to im źle i ciężko. Moja chrzestna ma piątkę dzieci, często narzeka że nie mają na nic pieniędzy - a w domu mają dwa komputery, wielkie baseny do kąpieli w lecie, wielką trampolinę itp. Ja rozumiem, że jest ciężko, ale jak człowiek chce, to sobie poradzi. No właśnie - jeżeli człowiek chce....
![]() |
#2315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj bylam na wizycie i pani doktor dala mi pomacac dzidzi ![]() Co do tekstow z zabezpieczaniem lub pytaniem,czy planowane mam serdecznie dosc!!zaczynam juz odpyskowywac,jak ktos mnie o to pyta.Teraz wszyscy pytaja o plec i imie.Pomimo,ze znam nie mowie,bo juz jedna kolezanka imie dla dziewczynki mi podebrala,wrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma takie podejście jakie ma i każdy ma prawo do własnego zdania i życia tak jak chce- tak twierdzę ja ![]() Osobiście nikomu się w życie nie wpycham z komentarzami i dobrymi radami i tego samego oczekuję od innych. Owszem, jak widzę menelówę z 15 dzieckiem w ciąży gdzie na 8 poprzednich odebrano jej prawa (reszta lata brudna i głodna po podwórku) itp to szlag mnie trafia jasny choćby dlatego, że ja na te dzieci płacę. Nie to abym im żałowała bo i tak mają spartaczone życie tylko niby dlaczego ja mam pokrywac koszta jakiejś nieodpowiedzialnej larwy? To już wolę zapłacić za jej pigułki i niech nie sprowadza kolejnych na świat i niech ich już nie krzywdzi. Jak mi się coś stanie to nikt mi nie pomoże bo "jestem ponad średnią" do zasiłków, jakiejś pomocy itp ale ja muszę pomagać takiej patologii, która ma to w dupie i następne sobie dziecko zrobi w imię zasiłku na wódę w wysokości 150 zł/m-c.
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia nie przejmuj się jakimś babsztylem...skoro Cię stać to możesz mieć i 4 dzidziusia a jej nic do tego....pewnie Ci zazdrości ![]() Ja kupiłam na allegro przed chwilą butelkę TT 150 ml , butelkę TT 260 ml i termoopakowanie TT....musze jeszcze dokupić butelkę antykolkową TT i smoczki 3+ do butelek ![]() Dziś karkówkę mam pieczoną na obiad,ziemniaczki i buraczki ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-29 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście są też takie przykłady co wymieniłaś- 2 baseny, sauna i pierdoły i jęczy że kasy nie ma. Takich to tylko kijem przetrzepać. Co do tego czy dzieci potrzebują gadżetów- tak bo sa dziećmi ![]() To co 20 lat temu było nieosiągalne dziś jest ogólnodostępne a za to co innego jest ciężkie w zdobyciu. Nie widzę nic złego w przywyknięciu do "dobrobytu" (oczywiście bez przesady) - dlaczego mam przeżyć życie jak asceta i odmawiać sobie wszystkiego? Każdy chce trochę "luksusu" bo to po prostu cieszy a człowiek ucieszony to człowiek szczęśliwy i lepiej prosperujący. Nasi rodzice nie mieli tego co my ale mieli to czego nie miały nasz babcie. Nasze dzieci będą miały to czego nie mamy my- tak to działa ![]() jeszcze co do jęczenia Polaków- fakt jesteśmy jęczącym narodem ![]() Raczej staram się pomagać tym, którzy naprawdę mają powody do jęczenia
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-29 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2320 | ||
Zakorzenienie
|
Mezaga śliczne bobasy
![]() Cytat:
Cytat:
Ja sama osobiście stawiam na 2 dzieci ale nie wykluczam 3 jeśli będzie nas stać na to 3 dziecko to pewnie się postaramy i o to trzecie ![]() Każdy sam decyduje o Tym ile chcę mieć dzieci . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Om nom nom ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cholera chciałam się umówić na USG połówkowe do tej samej babeczki u której byłam na genetycznym i okazało się, że ona połówkowego nie robi tylko jakiś facet gin ;/ Powiedzcie mi, połówkowe robi się już tylko przez brzuch tak? Jeżeli tak to umówię się do tego facia, bo ponoć mega dobry jest. Ze mnie jest straszny wstydniś :P Ja chyba tego dziecka nie urodzę jak na porodówce stanie przede mną jakiś facet i będzie kazał mi ściągnąć gatki ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-29 o 11:23 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie- osobiście wole mieć jedno szczęśliwe, wychowane i zabezpieczone na przyszłość niż piątkę który nie zapewnię tego wszystkiego co bym chciała. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
ja robię bez jajka więc jest "bezpieczne" ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
wyobraziłam sobie sytuację pt: mam focha nie rodzę dopóki ten gościu nie wyjdzie z pokoju ![]()
![]() |
#2323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spytalam,co jej do tego,ze ja jej do kasy nie zagladam,to nasza sprawa,na co wydajemy pieniadze i ile ich mamy.To,ze byl to nasz pierwszy o 6 lat urlop,to juz niewazne....Pojechalismy w takie miejsce,w jakie chcielismy i na jakie bylo nas stac!!!Ja nie jestem osoba,ktora przechwala sie na lewo i prawo,gdzie byla,jakie ma auto,nie wstawiam na fb zdjec moich "dorobkow" itp.Ja wiem,jakie mamy dochody i na co mozemy sobie pozwolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znoszę takich ludzi- moim zdaniem przemawia przez nich zawiść. Najłatwiej oceniać kogoś nie znając go i jego sytuacji życiowej i wszystkich generalizować.
![]() |
#2325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do sytuacji pt: mam focha to jest ona bardzo możliwa ![]() ![]() Ale tak serio to moje wstydzenie się jest prawie chorobliwe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | ||
Zadomowienie
|
Patrycjja, Kluska, Ambrella, Akkma, yummi_mummy,, gratuluję poznania bądź potwierdzenia płci maluchów
![]() ![]() Kluska, nie martw się, minie pierwszy szok i będziesz się cieszyć z córci. Daj sobie trochę czasu i powoli oswajaj się z myślą, że to dziewczynka, najwyżej na następnym badaniu będziesz miała miłą dla siebie niespodziankę, gdyby jednak pojawiła się antenka ![]() guapissima, witaj ![]() Shiloh, u Was naprawdę potrzeba czasu na przystosowanie się do nowego miejsca, warunków, ludzi. Całe Wasze dotychczasowe życie przewróciło się do góry nogami. Nie dziwię się, że Ci ciężko, ale dacie radę ![]() Upadly_aniool, ja chyba odpuszczam sobie baldachim. A jeśli chodzi o butelki, to myślę nad Tommee Tippee lub Avent. Zamierzam karmić piersią, ale w razie czego trzeba mieć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() gosia261282, brak słów. Koleżanką się nawet nie przejmuj. Taktu i wyczucia ona nie ma za grosz. To Wasza sprawa jak dużą rodzinkę chcecie mieć. Każdy ma swoje priorytety i prawo do decydowania co jest dla niego w życiu najważniejsze ![]() ![]() P.s. Mi też kiedyś marzyła się trójeczka, a doszło do tego, że modliłam się chociaż o jedno. Chociaż mam cichą nadzieję, że jeszcze chociaż jedno kiedyś będzie nam dane ![]() Też muszę więcej pić ![]() Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
#2327 |
Rozeznanie
|
Szukam właśnie jakiś pomysłów na pokoik dla malucha i co znalazłam ?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16914025 Bardzo podobają mi się te z misiami w lesie.I na prawdę można dzieciolkowi przyjemnie pokoik zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne te naklejki i całkiem niektóre ceny przystępne ![]()
![]() |
#2329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pokoiku dla dziecka,to ja bym bardzo chciala jakies fajne wzory na sciane,jak bedziemy urzadzac wspolny pokoj dzieciakom.Jak bedzie chlopiec,to sie jakos dobierze kolory i pol zrobi sie bardziej dziewczecy,pol chlopiecy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-08-29 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Mi też się marzyła trójka dzieci, ale po poprzedniej ciąży i problemach i nerwach w tej nie wiem, czy zdecyduję się na drugie.
#2332 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o pokój dla maleństwa, my póki co będziemy mieli takie 2w1. Mamy 2 pokoje i w naszej sypialni będzie póki co kącik dla maluszka. Co prawda jeszcze nie mam pomysłu jak pomalować, jak przestawić. Chyba czas się nad tym zastanowić
![]() ![]() ![]()
#2333 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak nam nie wychodziło, modliłam się o niego w Kościele u Św. Antoniego we Wrocławiu. I jakoś wiem, że dzięki temu Maluch jest z nami ![]() ![]() Dziękuję Wam Kochane za powitanie naszego Synka ![]() Ja dziś mam pracowity dzionek ![]() Powidła śliwkowe w piecu pachną jak dzikie, na obiadek szykuję tagliatelle z kurczaczkiem i cukinią... ![]() Popołudniu troszkę skakania na piłce i basen ![]() ogólnie ciąża jest super !!! Jak się wczoraj widziało Antka i ma się ten boski spokój po wizycie...hihih |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś pomidorówka z ryżem, a na drugie ryba z ziemniaczkami i suróweczką z kapusty, proste dania dzisiaj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() U nas póki co żadne ustąpić nie chce ![]() ![]()
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamknij oczy i ciemno wybierz litere a potem w ciemno imie ![]() he he- tym sposobem mi wyszła Kalina ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-29 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jej jest ciężko tyle dziecka nie widzieć, ale wydaje mi się ,że mimo wszystko trochę przywykła. Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o moje odżywianie, to wydaje mi się, że jem nieco więcej niż przed ciążą.
Śniadanie: to standardowo kanapki (raczej z razowego) plus dodatek w postaci pomidora, czasem do kanapek jest jajecznica. II Śniadanie: to czasem owoc, a czasem nic, bo wcześnie jest obiad. Obiad to najczęściej jakieś mięso: schabowy, czy mielony, czy gotowane mięso plus warzywa, oczywiście bez ziemniaków, bo nie cierpię ziemniaków, aha no i zawsze kefir szklanka obowiązkowo. Potem godz. ok może 15 coś drobnego np. ser biały z pół kostki roztarty z kromką chleba, albo budyń, albo jogurt, może mleko albo inny wynalazek. Kolacja ok 18-19 to kanapki...z reguły 2 i są różne: ze śledziem, z żółtym serem, z wędliną, z miodem, plus jakieś jabłko (uwielbiam na kolację po wszystkim jeść jabłko). No i tyle. Oczywiście piszę o standardowym dniu, ale 2 razy w tygodniu jest i pizza (własnej roboty lub kupiona), zapiekanka, albo smażony boczek, no różnie, ale rewelacji zdrowotnej u mnie w menu nie ma, choć uważam, że tragicznie też nie jest ![]() A teraz właśnie gotują się parowce ![]() ![]() A co do dyskusji "dzieciowej". Uważam, że nieładnie ingerować w kogoś życie i głupio mu mówić o tym, żeby się zabezpieczał. A może ktoś ma ochotę na 3-4-5 dzieci nawet jeśli finansowo nienajlepiej, to może właśnie taką drogę ktoś wybiera? To jest każdego życie prywatne i nikt , naprawdę NIKT nawet najbliższe osoby nie mają prawa zwracać uwagę w tak bezczelny sposób, że np. masz już dzieci i wystarczy. To jest całkowity brak taktu. Bo niby co...ta osoba co tak zwraca uwagę będzie was utrzymywać? Dołoży wam się do rachunków np? zapewnie nie, więc o co chodzi? Ja osobiście z TŻ chciałabym mieć napewno 2 dzieci, a 3 też byłoby super ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-08-29 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.