|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
no i miałam torbe a dokładnie materiał na nią. kupiłam w czwartek w lumpku kurtke keczupowo czerwona nieprzemakalną na polarku za grosze z fajna kieszonka z przodu. zaniosłam ja do mamy bo maszyna mi smierdzi choc mialam zamiar ja popruc i zszyc fastrygą a potem na maszyne do mam i co ehhhh mama sie nia zachwyciła cytuje" przeciez ona nie zniszczona, na polarku jaka fajna by była na grzyby" a tata w miedzy czasie tekst z innej beczki ze dadza mi pieniadze na buty (maja przypływ gotówki) i mi sie głupio zrobiło i oddałam mamie tę kurtkę zresztą oddanie to zasłabo powiedziane bo ja szybko do łazienki wzieła by uprac.
Ale trudno bedzie podejscie nr 2 moze jeszcze uda mi sie znaleźć drugą taką daj Boszeeee. Nadal szukam wykroju za wszelką pomoc ktorą mi udzieliłyscie dziekuje i za przyszłą też ![]() co do cukrów to napisze w watku dla słodkich mam nie bede tu az tak śmiecić , ale to jak z robota sie obrobie- teraz pije kakao bez cukru niecałą szklankę jakos to idzie ale jednak troche by sie słodkiego do tego przydało a moj synio nuttele wcina grrrr ![]() ![]() ![]()
GABRYŚ ![]() 17. 08.2009 ALICJA ![]() 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-05-17 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
My planujemy też syna od roku do żłobka zapisać, więc musimy dobrze kwestie szczepionek przemyśleć. Zamierzam porozmawiać o tym szerzej z pediatrą na pierwszej wizycie. Dziecko oczywiście będziemy szczepić, to co jest z NFZ. Nie kupujemy skojarzonych, ewentualnie te dodatkowe szczepionki rozważamy, ale też nie wiem czy wszystkie, bo poza rotawirusami są przecież i pneumokoki i meningokoki. Nie chcę też przedobrzyć. Wrzucam fotkę pokoju Bogusia - tak wygląda na chwilę obecną. Zasłonka, falbanka i organizer do łóżeczka - gotowe! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() co do szczepionek to zaszczepię od wszystkiego od czego będzie mi podpowiadać ciocia- położna, ufam jej ![]() Nautiz jesteś moją mistrzynią ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj w planach mam sprzątanie i pakowanie.. muszę spakować siebie na pobyt w szpitalu i w razie W przygotować też rzeczy poporodowe i dla Izy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Ja zaraz na msze cmetarz i z dziewczynami do cioci na obiad koszmarny dzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Hej znów mam trochę zaległości, bo wczoraj poszliśmy z dziećmi do kolegi synka
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kosmetyków, to ja przy poprzednich dzieciach nie używałam emolientów, właśnie z tych powodów co pisała mamaya... skoro to polecane do skóry z AZS, to po co - koleżanka używała i jej mały dostał AZS właśnie wg słów położnej od tego (miał już chyba kilka miesięcy wtedy)... ale dużo mam używa i jest zadowolone... ja z kolei przy pierwszej dwójce używałam Johnson&Johnson od 1 dnia do ciała i włosków... przed porodem synka nic nie kupiłam, bo nie zdążyłam przed wylądowaniem na patologii, więc nie miałam możliwości wyboru - mąż kupił to co pamiętaliśmy jako polecane gdzieś (sprawdziło się, potem testowałam coś innego i dostał uczulenia, więc córce kupiliśmy to samo co u niego nie wywoływało podrażnień)... do tego kupił oliwkę Johnsona - nie polecam, bo zostawia brzydkie żółte plamy... dla Oli kupiłam oliwkę Hippa i z tego okresu nie mam plam... Oliwki używaliśmy sporadycznie, tylko pod paszkami i w innych zgięciach za radą położnej, więc wyrzucałam prawie całe opakowania potem... z innych kosmetyków to miałam krem do buzi na zimno - przy Jeremku jakiś ziajki, przy Oli Johnson&Johnson na każdą pogodę (tym razem kierowałam się opakowaniem, bo ten z ziajki był fajny, ale miał odkręcane wieczko i trzeba było włożyć palec do środka i ciężko mi było posmarować nim małego, jeśli zapomniałam wcześniej, zanim się ubraliśmy, na kolejne zimy wybierałam już takie "wyciskane" z trzymającą sie nakrętką zatrzaskiwaną a nie przykręcaną, tym bardziej że w tym pierwszym plastikowe opakowanie mi się złamało - trzymałam to w wózku/torbie do wózka cały czas, a taka tubka to się ugnie w razie nacisku) teraz powinnam raczej pomyśleć o czymś z filtrem, muszę pooglądać półki sklepowe ![]() zawsze jeszcze potrzebne jest coś do pupy... z tego co zauważyłam każde dziecko jest inne i choć trzeba coś kupić na początek - Jeremi przyjechał odparzony ze szpitala (najprawdopodobniej po chusteczkach nawilzanych), raz dwa mu wygoiło się po sudokremie, potem w razie W (bardzo rzadko u niego coś się czerwieniło) sudokrem goił prawie od razu... z kolei Ola miała/ma nadal ciągle problemy z wrażliwą skórą i smarowanie sudokremem i innymi kremami raz (już miałą ponad rok i chciałam zobaczyć czy by jej nie odpowiadał jakiś inny polecany specyfik, bo nie było linodermu w aptece koło nas...) doprowadziło do takiej sytuacji, że musiałam jakieś środki antygrzybicze stosować... ostatecznie stanęło na linodermie z pantenolem (czerwony), który radzi sobie z jej odparzeniami mniej więcej w tym samym tempie, co u Jeremiego ten sudokrem... przez jakiś czas stosowałam też maść robioną na receptę od lekarki (po tym poważnym podrażnieniu) - ale efekt podobny, więc jak się skończyła to wróciłam do linodermu, który miałam wypróbowany z początkowego okresu pieluchowania ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-05-17 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poprzednio przyszła 2 razy sama z siebie, a potem była pod telefonem, a nawet później jak miałam jakiś problem to bez problemu pomogła. Cytat:
![]() ja się poprzednio przewróciłam, ale na pupę i miałam potem bóle i wymioty, więc od razu do gina na kontrolę - było ok, ale sam mówił, że babeczki w 9 m-cu spadają z drabin i nic się nie dzieje, bo dzidziuś jest dobrze zabezpieczony. Cytat:
![]() od osób z obrębu służby zdrowia słyszałam głosy raczej na refundowane i jeśli rodzice są zdrowi, to dodatkowe szczepionki nie są konieczne. Zresztą znajome szczepiły na wszystko i skojarzonymi, a dziecko łapie rotawirusy jak katar i to od razu do leczenia szpitalnego... moje dziecko miało rota kilka razy i jakoś uniknęliśmy odwodnień itp. Cytat:
![]() ![]() a dałabym radę uszyć taki przybornik sama tzn. ręcznie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- tak w ogóle, to cześć ![]() miałam mieć dziś więcej czasu, ale nie wyszło ![]() co do kosmetyków, to ja żel do mycia Babydream będę używać i tyle wystarczy - żadnych balsamów itp. u nas w szpitalu są takie kotarki między łóżkami, nie wiem jak na porodówce, bo nie byłam w innym pokoju jak "jedynka". coś jeszcze miałam pisać, ale zapomniałam w trakcie nadrabiania ![]()
![]() |
#2317 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry z deszczowego poludnia.
Mamaya mam nadzieje ze z wami dobrze, wracajcie szybko do domu jeszcze macie czas na rodzenie ![]() Fame trzymaj się dzielnie, może lekarz was skontroluje i pusci jeszcze do domu. Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja zaczynam z linomagiem do pupy (takie wskazanie ze szpitala mamy) i na początek mydelko dla dzieci. Jeżeli pojawi się sucha skóra to wtedy wdroze bylam z hippa albo babydream. Emolieny sa świetne dla skóry azs, tak mieliśmy z Wojtkiem a teraz się zobaczy. Ja w pierwszej ciąży posliznelam się i upadlam jak długa na brzuch, ale nic mnie nie bolało, a ze stalo się przed sama wizyta lekarka mnie przebadala i właśnie stwierdziła ze dzidzius ma porządne zabezpieczenie w brzuszku przed urazami. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki
![]() Ale pogoda... ![]() Nautiz - piękny pokoik!!! ![]() Lilian - mam nadzieję, że wszystko w porządku po tym małym wypadku ![]() Mamaya - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() Celebrinfea - żeby Jagódka zdrowo rosła ![]() Co do kosmetyków - mam kupiony już żel z J&J w butelce z pompką - i do ciałka i do włosków ![]() ![]() Zamówiliśmy wczoraj rożek w sówki ![]() ![]() ![]() ![]() Za Waszą radą polazłam do rossmanna i złapałam małe pojemniki podróżne - na szampon i inne smarowidła z dużych butelek ![]() Wyskoczyłam z mamą do lumpka i kupiłam pare rzeczy dla Arturka. Ciągle poszukuję jakichś bluz albo sweterków... ![]() Kącik dzieciowy w sypialni przygotowany, nawet karuzelka na łóżeczku zaczepiona ![]() ![]() Jeżeli chodzi o szczepionki - będziemy korzystać z NFZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zadomowienie
|
Od babydream trzymam się z daleka po zeszłorocznej akcji z bakteriami mam po prostu dystans może tanie ale bała bym się już używać
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-17 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
cześć!!!
![]() Mała jest boska (wiem ze wszystkie mamy tak mowia ale... ) ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea!! Jaka słodka Jagodka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Wtajemniczenie
|
Jagódka jest słodka
![]() Śliczna.. ![]() Pierogi z serem jadłam pycha.. Boże co za dzień... ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea jeszcze raz Gratulacje Jagódka jest śliczna i jakie ma już długie włoski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
O rany, jakie ja piękności widzę!
![]() ![]() My wyszliśmy do domu ![]()
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Mamaya
![]() Dziewczyny dzięki!!! ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-05-17 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea jaka piękna kruszynka, słodka i do całowania i tulenia. Zazdroszczę Ci już mamusiu
![]() Właśnie oglądałam pogodę w tv i ... przerażają mnie te upały co idą. W pepco są kocyki, mięciutkie, nieduże po 19zł i pieluchy flanelowe we wzorki po 5zł. Co prawda kupiłam już flanelowe gdzie indziej ale te nie są złe. Już je wyprałam i zrobiły się fajne w dotyku, bo jak były nowe to takie...dziwne. Co do szczepień, to niestety my na NFZ bo nie stać mnie na płatne, nie mało zresztą. Chociaż gdybym miała kasę to bym zaszczepiła na rota i pneumo. Wiem jak moja córcia ciężko przeszła rotawirusa. A i mogło się to skończyć bardzo zle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
|
Fame ten z 25tc
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze ze żyje i jest zdrowy... wiecie ze ja już nie mogę doczekać się porodu... ciekawe czy to dlatego ze wiem ze jeszcze daleko a jak będę w 38tc to będę trzasc portkami hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Malwiska mnie jest już coraz ciężej, brzuch mi przeszkadza, czuję się ociezala, kręgosłup niesamowicie boli... I tak sobie myślę, żeby tylko ciąża była donoszona i mogę rodzić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --------------- Zmęczona jestem dziś strasznie, niby nic nie robiłam, ale synek dał mi popalić. Jakiś kiepski dzień dzisiaj miał :/ W przyszłym tygodniu będzie wreszcie szafa, więc mam kilka dni na poukładanie moich rzeczy + popranie Małej (prasowanie odpuszczam poza tym co konieczne) i poukładanie. Jeszcze miałam zakupy na all porobic, bo potem ze 2-3 tygodnie bez neta i poza domem : / a potem już 35 tc się zrobi...
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Jejku te tygodnie biegną jak oszalale, zaraz wszystkie zaczniecie rodzic a czytając wasze opisy szybciej bedzie leciał mi czas... mam taka nadzieję
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, cz...
Celebrinfea jaka śliczna Jagodzianka
![]() Mamaya fajnie, że już w domu jesteście ![]() Fame u Ciebie już bliziutko ![]() ![]() Malwiska jak Twój tż jedzie to wpadaj do zs ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-17 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
Termin mam na 24.07 ale już pewnie z m-c wcześniej będę trzęść portkami, bo mam świadomość, żue moja dwójka obecna to 36 i 37 tc.
I szczerze wolę te dwa tyg wcześniej urodzić, niż czekać. A chyba najgorsze jak termin mija a tu nic. To musi być chyba koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.