Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 20:36   #2341
daiquiricubano
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Marika, to 1500 g to malo? Który ty masz dokładnie tc? Może on tak tylko wg ciebie pobieżnie popatrzył? Na pewno wszystko jest ok dlatego nie wdawal się w szczegóły

Vela, chwal się zmianami! Na foty czekam i koniecznie daj znać, co z wynikami!

Ania, jak tam Twoja wizyta? Wszystko ok?

Co tu tak cicho?!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez daiquiricubano
Czas edycji: 2017-03-27 o 20:38
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 20:42   #2342
starry_eyes
Wtajemniczenie

nie wiem jak Wam, ale mi wizaż od południa nie działa, nie da się postów pisać ;/

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

o, teraz się udało

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 20:45   #2343
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
To daj znać jak z tymi wynikami jutro.

Ja nie mam siły żeby się podnieść...

A propos wiary w ludzi i tego że się boisz reakcji ludzi. Oglądałam wczoraj Live mama ginekolog dt. Prowadzenia ciąży. Pokazywała te pakiety, które zrobiła. Generalnie fajne ale mi trochę szkoda na 3 miesiące kupować. Nawet krócej bo realizacja jest jakoś później. No ale mówiła o idei fix tych naklejek toreb itp. Ze właśnie niepotrzebnie się kobiety wstydzą ciąży i że my to możemy zmienić. W sumie nie spotkałam się osobiście z negatywna reakcja ale mam problem z tym zeby poprosić bezpośrednio o coś bo jestem w ciąży. A może jakbyśmy same zmieniły podejście to moglybysmy wpłynąć też trochę na odbiór. A chciałabym żeby kobiety w ciąży były traktowane szczególnie 😊

Ja mam taki głupi pryzmat tego ile my się staraliśmy o dziecko i tego jakie problemy z płodnością mają kobiety w mojej rodzinie - endometrioza :/ wiem , że ciąży nie trzeba się wstydzić, ale aż takie obnoszenie się z nią mi osobiście się średnio podoba.
Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Marika, to 1500 g to malo? Który ty masz dokładnie tc? Może on tak tylko wg ciebie pobieżnie popatrzył? Na pewno wszystko jest ok dlatego nie wdawal się w szczegóły

Vela, chwal się zmianami! Na foty czekam

Ania, jak tam Twoja wizyta? Wszystko ok?

Co tu tak cicho?!

W środę rozpoczynamy 31- czyli dziś dokładnie 29 i 5 dni. Samo USG trwało jakieś 8 minut. Zawsze ok 25-30. Może już tak się przyzwyczaiłam i mam niedosyt.

Właśnie chwalcie się ile wasze dzieciaki ważą

Jak tu wchodziłam widziałam wszytko po ... Chińsku 😂

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 20:50   #2344
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja mam taki głupi pryzmat tego ile my się staraliśmy o dziecko i tego jakie problemy z płodnością mają kobiety w mojej rodzinie - endometrioza :/ wiem , że ciąży nie trzeba się wstydzić, ale aż takie obnoszenie się z nią mi osobiście się średnio podoba.

W środę rozpoczynamy 31- czyli dziś dokładnie 29 i 5 dni. Samo USG trwało jakieś 8 minut. Zawsze ok 25-30. Może już tak się przyzwyczaiłam i mam niedosyt.

Moja w 29 tyg ważyła 1210 o ile dobrze pamiętam i powiedział mi ze to bardzo ładna waga i jak nie skoczy gwałtownie i będzie przybierać tak jak do tej pory to nie powinna przekroczyć 3300 i będzie mi lżej i chodzić w tych ostatnich dniach o urodzić. Nie przejmuj się tym co mówił, jeżeli rozwija się prawidłowo, wszystko równo rośnie tak jak powinno to spokojnie

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 20:56   #2345
Daga825
Wtajemniczenie

Ja dopiero odlozylam młoda spać. Nie mam weny do pisania. Cały dzień brzuch mnie meczyl, bolał i się napinal. Teraz dla odmiany młody próbuje mi podważyć głową zebra a nogami wali w miednice jakiś horror dziś przeżywam

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Moja w 29 tyg ważyła 1210 o ile dobrze pamiętam i powiedział mi ze to bardzo ładna waga i jak nie skoczy gwałtownie i będzie przybierać tak jak do tej pory to nie powinna przekroczyć 3300 i będzie mi lżej i chodzić w tych ostatnich dniach o urodzić. Nie przejmuj się tym co mówił, jeżeli rozwija się prawidłowo, wszystko równo rośnie tak jak powinno to spokojnie

A jeszcze są ponoć dwa typy wzrostu u dzieci, pierwszy typ to zrównoważony powolny wzrost, a drugi gwałtowny skokowy, a w między czasie są przestoje

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 21:10   #2346
marikaxp
Rozeznanie

Trochę mnie uspokoiłyście 😚

Dzwoniła do mnie dziś pani ze szkoły rodzenia i zaczynamy w czwartek (:

Stary 2017-03-27, 21:16   #2347
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę mnie uspokoiłyście 😚

Dzwoniła do mnie dziś pani ze szkoły rodzenia i zaczynamy w czwartek (:

Jeszcze co do tego wzrostu. Znajoma jest w ciąży, mieszka w Anglii i tam wzrost w brzuchu tez się mierzy siatkami centylowymi, u nas chyba dopiero urodzone dzieci. A przynajmniej nie spotkałam się z siatkami dla ciąży. I ta znajoma jest podobnie w ciąży jak ja, kilka dni różnicy, tez córka i moja Matylda jest u dołu siatki a jej na samej górze i tu i tu jest ok bo się mieści

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 21:34   #2348
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej kochane ja tez juz po..lekarz zagoniony..widac..ze kojarzy ale musi sobie przypominac co i jak...
miki ma sie dobrze..ale kopie mnie na dole..lek powiedzial..ze moglby sie juz powoli obracac..ze przez to moze mnie bolec to krocze..albo mam niski prog bolu..zaprzeczylam..ze to od tyg tak mam jak sie przekrecam..jak nogi unosze..ze mnie boli..powiedzialam..ze sie boje o to spojenie..pow..ze nie mam tyle czytac..ze to przy porodzie i to ciezkim moze sie rozejsc a teraz moze mnie bolec np jak dziecko glowka naciskac bedzie..albo wlasnie jak ciagle mnie katuje po bozenie.. Mam więcej odpoczywac.. :/
Dostalam luteine i jakis silny lek rozkurczowy w razie czego..popytal on moj brzuch..ze ciagle twardy..to mam brac lek jak cos..a jak bole jak na okres to dzownic i ip..i wtedy leki do zyly..i obserwacja.. Dodal..ze jeszcze 2 miesiace sie musi ze mna pomeczyczartownis..

Nie powtorzyl mi wymazu..stwierdzil..ze po antybiotyku powinno pojsc.mmam zrobic krew i mocz. A jak cos na gbs wyjdzie no to wtedy antybiotyk..oby nie..

Zapytalam..czy jeszcze mi grozi szew... Powiedział..ze juz na niego za pozno jak cos..ulzylo mi..i ze jakby sie szyja diametralnie skrocila to krazek -dodal..ze pewnie juz o tym czytalamno oczywiście ze tak pessatlr..dodalamale narazie szyjka bez zmian czyli3-4cm..rozwarcie leciutkie ale wew..od trony dziecia zamknieta..pow..ze byc moze moja szyjka juz taka jest..ze sa jakies badania..ktore okreslaja takie przypadki czy wina szyjki czy czego ale jeszcze daleko zeby to wprowadzili..ze narazie wodza np lekkie rozwarcie i mierza szyjke.
Sprawdzil jak pracuje lozysko..serce..pepowina chyba..jakis przeplyw..pomierzyl..powi edzial..ze jak dla niego usg 3 prenatalne jest niepotrzebne..bo wszystko jest wporzadku..i jak mialam pierwsze 2 ok i teraz tez jest ok to on by nie robil ale decyzje zostawia mi..
Ogólnie pierwszy raz nie przyłączył mi na 3d..nie pokazal buzki..ale moze sie juz spieszyl..bo troche siedzialam..nastepnym razem sie upomne

Eh znowu sie rozpisalam..to teraz troche liczb
Miki ma około 1200 gram
Mamy ponad 28 tydz
Mamusia od ostatniej wizyty przybrala 900 gram..(bylam w szoku) wiec aktualnie mam 7.5 kg na plusie. Waze 65.5 kg
Kolejna wizyta po świętach..19 kwietnia..
I to chyba tyle..jak wrocilam mialam tak spiety brzuch..nie chcial popuscic..cale miesnie na dole mnie strasznie bolaly..musial sie jakoś wypiac..
Jak to lekarz powiedzial..oby do konca maja...
Dziękuję za uwage

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 21:38   #2349
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej kochane ja tez juz po..lekarz zagoniony..widac..ze kojarzy ale musi sobie przypominac co i jak...
miki ma sie dobrze..ale kopie mnie na dole..lek powiedzial..ze moglby sie juz powoli obracac..ze przez to moze mnie bolec to krocze..albo mam niski prog bolu..zaprzeczylam..ze to od tyg tak mam jak sie przekrecam..jak nogi unosze..ze mnie boli..powiedzialam..ze sie boje o to spojenie..pow..ze nie mam tyle czytac..ze to przy porodzie i to ciezkim moze sie rozejsc a teraz moze mnie bolec np jak dziecko glowka naciskac bedzie..albo wlasnie jak ciagle mnie katuje po bozenie.. Mam więcej odpoczywac.. :/
Dostalam luteine i jakis silny lek rozkurczowy w razie czego..popytal on moj brzuch..ze ciagle twardy..to mam brac lek jak cos..a jak bole jak na okres to dzownic i ip..i wtedy leki do zyly..i obserwacja.. Dodal..ze jeszcze 2 miesiace sie musi ze mna pomeczyczartownis..

Nie powtorzyl mi wymazu..stwierdzil..ze po antybiotyku powinno pojsc.mmam zrobic krew i mocz. A jak cos na gbs wyjdzie no to wtedy antybiotyk..oby nie..

Zapytalam..czy jeszcze mi grozi szew... Powiedział..ze juz na niego za pozno jak cos..ulzylo mi..i ze jakby sie szyja diametralnie skrocila to krazek -dodal..ze pewnie juz o tym czytalamno oczywiście ze tak pessatlr..dodalamale narazie szyjka bez zmian czyli3-4cm..rozwarcie leciutkie ale wew..od trony dziecia zamknieta..pow..ze byc moze moja szyjka juz taka jest..ze sa jakies badania..ktore okreslaja takie przypadki czy wina szyjki czy czego ale jeszcze daleko zeby to wprowadzili..ze narazie wodza np lekkie rozwarcie i mierza szyjke.
Sprawdzil jak pracuje lozysko..serce..pepowina chyba..jakis przeplyw..pomierzyl..powi edzial..ze jak dla niego usg 3 prenatalne jest niepotrzebne..bo wszystko jest wporzadku..i jak mialam pierwsze 2 ok i teraz tez jest ok to on by nie robil ale decyzje zostawia mi..
Ogólnie pierwszy raz nie przyłączył mi na 3d..nie pokazal buzki..ale moze sie juz spieszyl..bo troche siedzialam..nastepnym razem sie upomne

Miki ma około 1200 gram
Mamy ponad 28 tydz
Mamusia od ostatniej wizyty przybrala 900 gram..(bylam w szoku) wiec aktualnie mam 7.5 kg na plusie. Waze 65.5 kg
I to chyba tyle..jak wrocilam mialam tak spiety brzuch..nie chcial popuscic..cale miesnie na dole mnie strasznie bolaly..musial sie jakoś wypiac..
Dziękuję za uwage

Super wieści a buty kupiłas?

Stary 2017-03-27, 21:41   #2350
pannaanna_87
Zakorzenienie

Marika eh wspolczuje..ja nie lubie takiego niedosytu po wizycie..moim zdaniem waga dziecka jest ok nie wiem czemu Cie tak nastraszyl..eh Ci lekarze..jak cos idz gdzieś prywatnie. A to mialas niby to prenatalne?chyba zwykle?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

marika nie..wszedzie zostaly rozm 40..41..szkoda bo fajne..bede na takie polowac..moje ktos zwroci 38

Stary 2017-03-27, 21:51   #2351
marikaxp
Rozeznanie

Nie wiem czy na nfz takie badania nazywają się prenatalne , ale facet ma te certyfikaty na każde z badań. Na tych pierwszych dostałam dokładne parametry, na pierwszym ryzyko trisomi itd. A dziś ... Wagę 😁 szybkość bicia serca. I to co wyprosiłam czyli odległość łożyska od brzegu szyjki, długość szyjki i jeszcze , że łożysko jest stopnia 1. A przecież sam mi mówił , że mierzy się przepływy w łożysku nie stopień. Z tym , że przez brzuch nie mógł dojechać do tego łożyska , bo dzidziek zasłaniał. Na twarz popatrzył i powiedział, że nic nie widać bo ma ręce na buzi. Spojrzał na serce jeszcze , na nerki- ale ich nie mierzył .. I na woreczek żółciowy. I tyle. Zawsze mi pokazywał dziecko w 3d i część badania właśnie była w tym widoku a dziś tego też nie zrobił.

Pójdę prywatnie, ale myślałam , że zaoszczędzę te 200zł. Tam przynajmniej dostane zdjęcia małego a tutaj mi daje zjęcie mózgu i kości udowej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 21:54   #2352
pannaanna_87
Zakorzenienie

No ja prenatalne mam za 270 ale bez 3d..wlansie wszystko mierza ale moj tez mi wszystko pomierzyl..przeplywy lozyska itp nie wiem czy pójdę dodatkowo..nie ukrywam..ze u nas z kasa krucho ale w sumie..teraz nie place za badania.. Bede myslala..

Stary 2017-03-27, 22:05   #2353
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
No ja prenatalne mam za 270 ale bez 3d..wlansie wszystko mierza ale moj tez mi wszystko pomierzyl..przeplywy lozyska itp nie wiem czy pójdę dodatkowo..nie ukrywam..ze u nas z kasa krucho ale w sumie..teraz nie place za badania.. Bede myslala..

Ja za 200zl dostaje wydruki w 3d. Mam już z połówkowego. Zapiszę się za 3 tygodnie -to będzie jeszcze 33TC. I mam nadzieje, że odbije się już z tego dołu finansowo wyprawkowego.

Stary 2017-03-27, 22:06   #2354
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Ej, to ładna waga 😊 nie martw się na zapas! Wiem, że jak wcześniej byłaś lepiej "obsluzona" to faktycznie lekki niedosyt może być, ale pomysl, pewnie wszystko było mega ok i dlatego tak szybko przeleciał 😉 ja wizytuje dopiero za tydzień, a 3 tyg temu nie miałam podanej wagi, także to dopiero będzie dla mnie szok, bo ja się zatrzymałam w granicach coś 300-500 g 😊 bardzo jestem ciekawa, jak mi moja dziewczynka rośnie

Stary 2017-03-27, 22:08   #2355
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Caat kciuki to mamy takie same plany co do szafy
Ja zwykla wizyta u mojego gina
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Caat rowniez trzymam kciuki!
Cytat:
I następne bardzo mocno zaciśnięte, bo to usg III trymestru! Boże, kiedy to zleciało?!
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty i usg
Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! A dziewczyny z problemami szyjkowymi i leżące w szpitalu - duuuużo zdrowia i szybkiego powrotu do pełni sił!!!
Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki!

pannaanna_87 - Dziś miałam tak intensywny dzień, że sprzątanie szafy musiałam przełożyć na jutro

Jestem po USG prenatalnym III trymestru.
Według moich obliczeń mam dziś równy 30 tydzień i 0 dni, czyli rozpoczynam 31 tydzień
Hania pozostaje Hanią
Dziś była ułożona w położeniu główkowym.
Jej masa ciała to: 1280g.

Lekarka miała jedynie zastrzeżenia do wzrostu kości długich, a dokładnie do kości ramiennej i udowej, że odpowiada 28tc.
Ale powiedziała, żeby na następnym USG zwrócić na to uwagę i żebym się tym tak bardzo nie przejmowała
W sumie to malutka może mieć to po mnie, bo ja rączki też mam krótkie i np. rękawy u niektórych płaszczy muszę podwijać
Cała reszta bez zastrzeżeń - widziałam ją na monitorze i chyba dziś nie zasnę z wrażenia
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:09   #2356
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Moje 3470 tez rodziło się znośnie 😉 a wszyscy dookoła mówili, że dziecko 3300 to już klocek 🤔 kiedyś chyba jednak dzieciaki mniejsze się rodziły i takie przekonanie panuje 😉 teraz to taka norma 3300-3700 - co któraś gdzieś rodzi wśród moich znajomych to właśnie w tych granicach ☺ daj mi Panie Boże również podobna wagę, choć podobno drugie dzieci lubią urodzić się większe 🙊🙈🙉

Stary 2017-03-27, 22:12   #2357
pannaanna_87
Zakorzenienie

Marika ja 1 i 2 prenatalne mialam na nfz w innej klinice..mialam pappa..wszystko bylo ok ale tam za 3d sie dodatkowo placilo. Nie bralam bo moj mi zawsze drukowal 3d..moj teraz zmierzyl mi wszystko dokladnie..te lozysko itp..nie dal na 3d ale nastepnym razem pewnie przelaczy..dzis sie zasiedzialam..wg niego..nie musze robic 3go prenatalnego bo sprawdza dokladnie to co on..ale nie wiem naprawde co robić..bo dla 3d bym tego nie robila a pomiarow..a pomiary moj tez mi robi..eh..

Stary 2017-03-27, 22:13   #2358
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja dopiero odlozylam młoda spać. Nie mam weny do pisania. Cały dzień brzuch mnie meczyl, bolał i się napinal. Teraz dla odmiany młody próbuje mi podważyć głową zebra a nogami wali w miednice jakiś horror dziś przeżywam

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

A jeszcze są ponoć dwa typy wzrostu u dzieci, pierwszy typ to zrównoważony powolny wzrost, a drugi gwałtowny skokowy, a w między czasie są przestoje

Daga, przesyłam mnóstwo pozytywnej energii obu jutrzejszy dzień okazał się 100 x lepszy!

O tej teorii wzrostowej to nigdy nie słyszałam 🤔 hmm, ciekawa jestem, so którego będzie należeć Polcia? Leon zdecydowanie przybieral gwałtownie 😱 najwięcej przykoksil w ostatnich 2 tygodniach i tych 10 dniach po terminie 😨

Stary 2017-03-27, 22:13   #2359
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie to nie obnoszenie się ale rozumiem punkt widzenia. Ja też patrzę z pryzmatu swoich doświadczeń. Zawsze miałam brzuszek i spory biust i nie raz miałam ustępowane miejsce i jakieś komentarze pomimo tego że nie byłam w ciąży. Czasem ignorowalam a czasem zwracałam uwagę że nie jestem w ciąży. I wiem że ludzkie często se boją że zaproponują miejsce a okaże się że to ciaza ale spozywcza
Cytat:
Jeszcze co do tego wzrostu. Znajoma jest w ciąży, mieszka w Anglii i tam wzrost w brzuchu tez się mierzy siatkami centylowymi, u nas chyba dopiero urodzone dzieci. A przynajmniej nie spotkałam się z siatkami dla ciąży. I ta znajoma jest podobnie w ciąży jak ja, kilka dni różnicy, tez córka i moja Matylda jest u dołu siatki a jej na samej górze i tu i tu jest ok bo się mieści

Słyszałam o tym. Masz może takie siatki ? Ja jeszcze prawie miesiąc na usg muszę czekać

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:17   #2360
pannaanna_87
Zakorzenienie

Caat super wieści..moj niby tydzień do przodu a nozki ma na swoj tydzien..ale nic lekarz na to nie powiedzial..sama wywnioskowalam..ze to po tacie

Stary 2017-03-27, 22:19   #2361
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Miki ma około 1200 gram
Mamy ponad 28 tydz
Dziękuję za uwage

Super wiesci! Szyja długa i (w miare) zamknięta 😉 zobaczysz, jeszcze nie będziesz mogła się doprosic Mikiego o wyjście 😂 i łaskawie będziesz go błagać, żeby opuścił lokum 😉 jeju, jak ja sobie przypomne, co wyczynialam, żeby szyjka coś drgnela to aż mi się słabo robi wiec jak u Ciebie juz minimalnie jest otwarta to będziesz miała może lepszy start 😉 grunt, że Młody zdrowy. Bardzo się ciesze

Stary 2017-03-27, 22:19   #2362
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Caat super wieści..moj niby tydzień do przodu a nozki ma na swoj tydzien..ale nic lekarz na to nie powiedzial..sama wywnioskowalam..ze to po tacie

U mnie ma niby tydzień do tył, ale nie przejmuje się tym za bardzo, bo ja też zawsze byłam mniejsza
Mój mąż stwierdził dziś na USG, że malutka to cała ja
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:21   #2363
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Marika ja 1 i 2 prenatalne mialam na nfz w innej klinice..mialam pappa..wszystko bylo ok ale tam za 3d sie dodatkowo placilo. Nie bralam bo moj mi zawsze drukowal 3d..moj teraz zmierzyl mi wszystko dokladnie..te lozysko itp..nie dal na 3d ale nastepnym razem pewnie przelaczy..dzis sie zasiedzialam..wg niego..nie musze robic 3go prenatalnego bo sprawdza dokladnie to co on..ale nie wiem naprawde co robić..bo dla 3d bym tego nie robila a pomiarow..a pomiary moj tez mi robi..eh..

Ja bym dała spokój skoro sam robi wszystkie pomiary. Na pewno się na tym zna.
Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie obnoszenie się ale rozumiem punkt widzenia. Ja też patrzę z pryzmatu swoich doświadczeń. Zawsze miałam brzuszek i spory biust i nie raz miałam ustępowane miejsce i jakieś komentarze pomimo tego że nie byłam w ciąży. Czasem ignorowalam a czasem zwracałam uwagę że nie jestem w ciąży. I wiem że ludzkie często se boją że zaproponują miejsce a okaże się że to ciaza ale spozywcza

Słyszałam o tym. Masz może takie siatki ? Ja jeszcze prawie miesiąc na usg muszę czekać

Ja zawsze duża pupa a brzuch Płaski, ale fakt czasem nawet faceci mają brzuch jak w ciąży 😉

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 22:24   #2364
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy na nfz takie badania nazywają się prenatalne , ale facet ma te certyfikaty na każde z badań. Na tych pierwszych dostałam dokładne parametry, na pierwszym ryzyko trisomi itd. A dziś ... Wagę 😁 szybkość bicia serca. I to co wyprosiłam czyli odległość łożyska od brzegu szyjki, długość szyjki i jeszcze , że łożysko jest stopnia 1. A przecież sam mi mówił , że mierzy się przepływy w łożysku nie stopień. Z tym , że przez brzuch nie mógł dojechać do tego łożyska , bo dzidziek zasłaniał. Na twarz popatrzył i powiedział, że nic nie widać bo ma ręce na buzi. Spojrzał na serce jeszcze , na nerki- ale ich nie mierzył .. I na woreczek żółciowy. I tyle. Zawsze mi pokazywał dziecko w 3d i część badania właśnie była w tym widoku a dziś tego też nie zrobił.

Pójdę prywatnie, ale myślałam , że zaoszczędzę te 200zł. Tam przynajmniej dostane zdjęcia małego a tutaj mi daje zjęcie mózgu i kości udowej.

Prawda taka, że jedna z najważniejszych rzeczy w ciazy to zdrowa psychika mamy. Jeśli poczujesz się lepiej po dodatkowym badaniu to pewnie, że idź 😊 ja bym pewnie poszła na Twoim miejscu, gdybym czuła niedosyt 😊 sama mam dosyc dokladne usg na każdej wizycie i jakoś nie wyobrażam sobie go nie miec. Tym bardziej, że to moja ostatnia ciaza, wiec korzystam i czerpie przyjemność, bo wiem, że będę jeszcze za tym stanem tęsknić

Stary 2017-03-27, 22:24   #2365
monika860902
Zakorzenienie

Mam szybkie pytanie. Na papierze zauwazylam kilka plamek krwi. Az sie cala trzese. Czy to moze byc zwiastun odklejanego lozyska? Kurde chyba powinnam jechac na ip?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:27   #2366
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Prawda taka, że jedna z najważniejszych rzeczy w ciazy to zdrowa psychika mamy. Jeśli poczujesz się lepiej po dodatkowym badaniu to pewnie, że idź 😊 ja bym pewnie poszła na Twoim miejscu, gdybym czuła niedosyt 😊 sama mam dosyc dokladne usg na każdej wizycie i jakoś nie wyobrażam sobie go nie miec. Tym bardziej, że to moja ostatnia ciaza, wiec korzystam i czerpie przyjemność, bo wiem, że będę jeszcze za tym stanem tęsknić

Moja też ostatnia. Ja zawsze mówię do męża musimy to kupić dla naszego ostatniego dziecka
Cytat:
Mam szybkie pytanie. Na papierze zauwazylam kilka plamek krwi. Az sie cala trzese. Czy to moze byc zwiastun odklejanego lozyska? Kurde chyba powinnam jechac na ip?

To może znaczyć cały wachlarz różnych rzeczy. Ja bym pojechała dla świętego spokoju.

Stary 2017-03-27, 22:28   #2367
pannaanna_87
Zakorzenienie

Moze sobie cos otarlas? Moze papierem owin palec i sproboj minimalnie głębiej czy bedzie czerwony jak nie to ip..mogl sie nawet krwiak zrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 22:28   #2368
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki!

pannaanna_87 - Dziś miałam tak intensywny dzień, że sprzątanie szafy musiałam przełożyć na jutro

Jestem po USG prenatalnym III trymestru.
Według moich obliczeń mam dziś równy 30 tydzień i 0 dni, czyli rozpoczynam 31 tydzień
Hania pozostaje Hanią
Dziś była ułożona w położeniu główkowym.
Jej masa ciała to: 1280g.

Lekarka miała jedynie zastrzeżenia do wzrostu kości długich, a dokładnie do kości ramiennej i udowej, że odpowiada 28tc.
Ale powiedziała, żeby na następnym USG zwrócić na to uwagę i żebym się tym tak bardzo nie przejmowała
W sumie to malutka może mieć to po mnie, bo ja rączki też mam krótkie i np. rękawy u niektórych płaszczy muszę podwijać
Cała reszta bez zastrzeżeń - widziałam ją na monitorze i chyba dziś nie zasnę z wrażenia
Kawał Hani juz super, że wizyta udana. Przypilnuj tych rączek i nóżek, ale to faktycznie po Tobie pewnie odziedziczy 😍 ehh, ale Wam zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt. Musze zacząć odliczanie do mojej... 6 dni...

Stary 2017-03-27, 22:29   #2369
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Moze sobie cos otarlas? Moze papierem owin palec i sproboj minimalnie głębiej czy bedzie czerwony jak nie to ip..mogl sie nawet krwiak zrobić

Juz teraz nic nie ma. Tylko bylo kilka malych plamek. A teraz nic

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:31   #2370
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Spróbuj tam pododtykac bardziej. Jak pojawi się na papierze znowu krew to jedz na ip. A jak nie to może to jedynie otarcie? Oby! Ale koniecznie obserwuj. Może też czop się powoli wyłania?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości