Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-21, 10:46   #2341
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
data już ustalona?
zacznijcie od szukania sali/lokalu na przyjęcie/wesele bo z tym bywa najtrudniej, a potem z górki.....
masę tu wątków o przygotowaniach więc na pewno znajdziesz inspiracje i pomoc

Nie, daty jeszcze nie ma. Nie wiem z kim mam ją ustalać - z lokalem czy z księdzem
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:49   #2342
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Nie, daty jeszcze nie ma. Nie wiem z kim mam ją ustalać - z lokalem czy z księdzem
Najlepiej z przyszłym Mężem najpierw
A wtedy casła reszta
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:50   #2343
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
eee no sami ustalcie
a potem lokal, z księdzem najmniejszy problem

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:53   #2344
Madlen__18
Zakorzenienie

Natali: ano to właśnie tak było ze mną, tyle, że 6 dolna.
Najpierw samo dziąsło, potem bardziej puchło, aż wreszcie widać było na twarzy wyraźnie.
Zęby "górne" są w stanie spowodować opuchliznę aż pod samo oko.
Jak po aspirynie nic nie przechodzi to: marsz do jakiegokolwiek dentysty,. może być NFZtowski, dostaniesz receptę i poczekasz sobie spokojnie do środy. Ten antybiotyk na prawdę działa i mnie uratował od chodzenia po ścianach.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:53   #2345
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Najlepiej to porozmawiać z Narzeczonym i ustalić moze najpierw miesiąc, albo chociaż ustalić czy wolicie wiosną, latem, czy jesienia brać ślub i dopiero wtedy szukac sali

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:54   #2346
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Madlen Ty mnie nawet nie strasz z tą opuchniętą całą twarza...
Boli mnie lewa górna 6, ból jest taki promieniujący az pod samo oko, podejrzewam ze z tego zęba to i mnie głowa boli. A opuchlizna to jest na dziąsle, twarz moż elekko jest napuchnięta, ale tak w okolicy dziąsła....

W takim razie polece do apteki po zapas aspiryny - ratunek mój!!
Ale nie gwarantuję, że Tobie pomoże. Mi pomagało gdy dentysta naruszył mi nerw przy borowaniu (sam mówił, że ból za jakiś czas przejdzie, ale bolało tak, że nie mogła czekać), gdy mi ucho się zaczęło poprać po przekłuciu (wygądało jak pomidorek a mnie cała głowa od tego bolała), nie dość, że ucho wróciło do normy to jeszcze nie bolało, i gdy nad morzem rana na stopie przerodziła się do wielkiej opuchniętej rany na stopie - nie mogłam chodzić, gdy mi TŻ przemywał wodą utlenioną to bolało tak jakby mi igłą w tym grzebał (byłam przekonana, że on to dotyka), w tym przypadku aspiryna pozwoliła mi w miarę normalnie chodzić i spać w nocy, ale historia tej rany do dnia dzisiejszego nie jest zakończona, a ja miałam jeszcze dzięki niej ostre zakażenie

Faktycznie dzisiajeszy dzień jest fatalny, mój dół pogłębiło jeszcze to, że próbuję coś powiedzieć, a wszyscy odczytują to zupełnie inaczej. Już mi się nawet nie chce dokańczać prac i pewnie tego nie zrobię, grunt, że kryzys chyba już minął, otarłam łezki i jestem w stanie iść na zaliczenie nieprzygotowana, ale z podniosionym czołem.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 10:58   #2347
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Natali: ano to właśnie tak było ze mną, tyle, że 6 dolna.
Najpierw samo dziąsło, potem bardziej puchło, aż wreszcie widać było na twarzy wyraźnie.
Zęby "górne" są w stanie spowodować opuchliznę aż pod samo oko.
Jak po aspirynie nic nie przechodzi to: marsz do jakiegokolwiek dentysty,. może być NFZtowski, dostaniesz receptę i poczekasz sobie spokojnie do środy. Ten antybiotyk na prawdę działa i mnie uratował od chodzenia po ścianach.
Dzięki Madlen
Ale mnie nastraszyłąś ta opuchlizną pod same oko....
Najpierw to będe dawkować ta Aspiryne, żeby tylko przeszło.... i mam nadzieję ze na tym i na wizycie u dentysty się skończy!

Madlen a pisałam Ci ze mi się sniłaś dzisiaj

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 10:58   #2348
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Już mi się nawet nie chce dokańczać prac i pewnie tego nie zrobię, grunt, że kryzys chyba już minął, otarłam łezki i jestem w stanie iść na zaliczenie nieprzygotowana, ale z podniosionym czołem.
Mój Mąż w sobotę poszedł na koło zupełnie nieprzygotowany i co? Na kartce, gdzie należało wybrac ileś tam odpowiedzi dopisał "Jestem nieprzygotowany" i oddał babce kartkę
Po kole poszedł do niej z tekstem "Pani Doktor, to nie lekcewarzenie, ale szacunek dla Pani czasu, aby nie musiała Pani tych bzdur moich sprawdzac" I dostał jako jedyny indywidualny termin i ma sie przygotować z tych samych zadań, bo Pani Doktor docenia, ze potrafi sie przyznać do niewiedzy

Więc próbuj
Stary 2008-01-21, 11:00   #2349
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Własnie kwestja indywidualna. Ja np marzyłam o pierscionku po babci...i takowy dostalam. Mój styl jest nowoczesny, raczej sportowy a nie elegancki...ale ten pierscionek po babci bardzo do mnie pasuje (pewnie tylko moim zdaniem). Mojej mamie juz zakosiłam pierscionek zaręczynowy, własnie z koralem (jest boski) i planuje dać go mojemu synowi.
Dla mnie takie pierscionki maja niesamowita duszę i czar.
Haniu masz rację, każdy ma inne upodobania, ale naprawdę próbuję z całych sił wyobrazic sobie noszenie pierścionka po np. mamie Tża , no z jakiej racji po obcej kobicie mam nosić pierścionek, a duszę może ma, ale kwestia najważniejsza ważna od kogo/ po kim on by był ?
Co innego pierścionek mojej mamy, ja jestem w tych kwestiach jakaś porąbana, ale brzydziłabym sie nosić po obcej kobiecie pierścionek
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 11:02   #2350
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Mój Mąż w sobotę poszedł na koło zupełnie nieprzygotowany i co? Na kartce, gdzie należało wybrac ileś tam odpowiedzi dopisał "Jestem nieprzygotowany" i oddał babce kartkę
Po kole poszedł do niej z tekstem "Pani Doktor, to nie lekcewarzenie, ale szacunek dla Pani czasu, aby nie musiała Pani tych bzdur moich sprawdzac" I dostał jako jedyny indywidualny termin i ma sie przygotować z tych samych zadań, bo Pani Doktor docenia, ze potrafi sie przyznać do niewiedzy

Więc próbuj
U mnie pewnie pójdzie gorzej. Muszę mieć ileś tam prac. Jednej nie mam dokończonej (najważniejszej), a wiem, że facet nawet jak ma się wszystko nie chce zaliczać i poprzedni rocznik do czerwca do niego chodził po zaliczenie . Chcicłabym tylko do końca ferii zaliczyć... Mogę prosić o trzymanie kciuków?
Stary 2008-01-21, 11:03   #2351
wersta
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=231924

Dziewczyny
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 11:04   #2352
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Co innego pierścionek mojej mamy, ja jestem w tych kwestiach jakaś porąbana, ale brzydziłabym sie nosić po obcej kobiecie pierścionek
Dla mnie noszenie pierścionka po mojej teściowej byłoby swoistym "zaszczytem", bo cenię ja wyjątkowo, szanuję i uważam za niezwykła osobę!
Stary 2008-01-21, 11:06   #2353
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej z przyszłym Mężem najpierw
A wtedy casła reszta
Cytat:
eee no sami ustalcie
a potem lokal, z księdzem najmniejszy problem

No, w sumie powinien mieć coś do powiedzenia, nie?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 11:10   #2354
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę prosić o trzymanie kciuków?
Mogę, moge, ale ja się przez Was tu odgniotków nabawię
Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Już piszę!
Cytat:
No, w sumie powinien mieć coś do powiedzenia, nie?
Teoretycznie
Stary 2008-01-21, 11:10   #2355
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
A pracę w bankowości polecam. Dobre zarobki, fajna praca. Chyba tylko z klientami detalicznymi nie mogłabym pracować oko w oko.
Zastanawiam się co masz na myśli? Mój TŻ pracuje w dużym banku i ostatnio usłyszał że podwyżki sa zamrożone od 3 lat.... Szkoda, ze rok temu na rozmowie kwalifikacyjnej o tym mu nie wspomnieli...

Cytat:
Haha, od 11:30
To wcześnie mieliscie ślub...

Cytat:
U mnie to nawet nie chodzi o to, że lubimy, pochodzę ze szlachty i jakoś nam został właśnie taki zwyczaj przechowywania pieniądzy w formie biżuterii. W sumie nie wiem czy się na tym traci czy zyskuje, ale wiem, że jeżeli byśmy to sprzedali to trochę kasy by z tego było
Moja babcia też ma dużo biżuterii i co jakiś czas kogoś obdarowuje. Uwielbiam piękną biżuterię i ile razy przechodzę obok jakiegoś jubilera to muszę zerknąć. I tylko słyszę słowa TŻ : ,,przecież już masz" (chodzi mu o pierścionek ) Co na to poradzę... Dużą wagę przykłądam do 3 detali w ubiorze kobiety: bizuterii, butów i torebki. Ja akurat nie widzę niczego złego w noszeniu i kolekcjowaniu biżuterii.

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

Pierścionek miał być w zasadzie taki "noworoczny", ale przemianowaliśmy go na zaręczynowy. Nosze go na palcu od 3 stycznia i ma dla mnie ogromną wartość sentymentalna.

Kurcze, ale się cieszę.
Przemianowaliśmy... opowiedz

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 11:13   #2356
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
To wcześnie mieliscie ślub...
11:30 to taka godzina akurta, żeby wziąć ślub, dojść do restauracji, zjeść obiad i miec dla siebie czas, aby świętować razem własne szczęscie

Ale my wszysto robimy jakoś tak nie tak

P.S.
Co do podwyżek to trzymać kciuki, bo u mojego Męża się zapowiada Ale zobaczymny co z tego będzie?
Stary 2008-01-21, 11:15   #2357
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie noszenie pierścionka po mojej teściowej byłoby swoistym "zaszczytem", bo cenię ja wyjątkowo, szanuję i uważam za niezwykła osobę!
A ja moją przyszłą teściową tylko lubię a to za mało aby nosić cokolwiek po niej
Stary 2008-01-21, 11:17   #2358
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja moją przyszłą teściową tylko lubię a to za mało aby nosić cokolwiek po niej
Absolutnie to rozumiem, naprawdę - to kwestia personalna jest i sama sympatia to o wiele za mało
Stary 2008-01-21, 11:21   #2359
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia też ma dużo biżuterii i co jakiś czas kogoś obdarowuje. Uwielbiam piękną biżuterię i ile razy przechodzę obok jakiegoś jubilera to muszę zerknąć. I tylko słyszę słowa TŻ : ,,przecież już masz" (chodzi mu o pierścionek ) Co na to poradzę... Dużą wagę przykłądam do 3 detali w ubiorze kobiety: bizuterii, butów i torebki. Ja akurat nie widzę niczego złego w noszeniu i kolekcjowaniu biżuterii.
O właśnie, przypomniałaś mi jeszcze o czymś . Dziewczyny pisały, że po co mieć skoro się nie nosi, albo nosi badzo rzadko... TŻ ma garnitur. Zakłada go tak często jak ja mój osiemnastkowy pierścionek, w sumie nawet w podobnych sytuacjach. Jak go zakładam to wiadomo, że dzisiaj jest coś ważnego . Nie uważam żeby posiadanie rzeczy, które się nosi tylko od święta było czymś karygodnym, ale pewnie się mylę, w końcu jestem egoistyczną materialistką
Stary 2008-01-21, 11:25   #2360
gold-fish
Zakorzenienie

Pamiętam jak jakiś czas temu słyszałam, że na zaręczyny dostanę pierścionek po mamie TŻ. Największy Nie uśmiechało mi się to i delikatnie zasugerowała mu że do mojej łapki duże nie pasują.

I nie mogę zrozumieć dlaczego matki przekazują pierścionki zaręczynowe swoim synom. Co innego jeżeli to po babci która już nie żyje i pod warunkiem że przyniósł jej szczęście...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-01-21, 11:26   #2361
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu jestem egoistyczną materialistką
Myślę, że dziewczyny nie to miały na myśli... Naprawdę... ale dzięki kilku komentarzom tutaj nauczyłam sie nie zaglądać do portfela i portfela nie otwierać, bo wychodziłam na próżniaczkę, która nie ma na co kasy wydawać Dystansu Poemi I głowa do góry

A posiadanie odświętnych rzeczy to sprawa chyba normalna Myśle, że chodziło o wydawaniu kasy na jakieś wymyslne sprawy i chowanie ich do szuflady, coby się nie zgubiły, nie zużyły, itd Napewno nic złego
Stary 2008-01-21, 11:34   #2362
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

I nie mogę zrozumieć dlaczego matki przekazują pierścionki zaręczynowe swoim synom. Co innego jeżeli to po babci która już nie żyje i pod warunkiem że przyniósł jej szczęście...
Tu możemy sobie podac ręce, też tego nie rozumiem Na szczęście moja teściowa ani Tż nie mieli takiegoż pomysłu
Stary 2008-01-21, 11:38   #2363
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Śliczna suknia A szukałaś takich opasek z cyrkoniami? Jak jest wąziutka opaska to tylko cyrkonie przebijają przez włosy. Nie myślę tu o tiarach. Najtańsze kosztują grosze (swoją kupiłam za 5 zł!) . Moja po kilku miesiącach zaczęła szarzeć, ale pierwszego dnia wyglądała ślicznie i założyłam ją na przyjęcie urodzinowe.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-01-21, 11:56   #2364
sanetka
Zakorzenienie

a my chyba zaszalejemy...ogladalismy cudne komplety filizanek i obiecalismy sobie ze jak wynajmiemy mieszkanie to kupimy-slowa trzeba dotrzymac.az takie drogie nie byly

chociaz bardziej by sie mop przydal na poczatek-ale co tam...mopa sie pozyczy, herbata wazniejsza.

yle nas jeszcze wydatkow czeka. ale tak mysle ze nie bedziemy szalec, zobaczymy czy nie przyjdzie nam sie wyprowadzac za miesiac bo cos tam. niby juz tyle rzeczy mamy a tu jeszcze suszarka na ubrania by sie przydal, kosz na brudna bielizne i inne wydatki ktore wyjda w trakcie mieszkania
nie wspominajac o wiekszych rzeczach. TZa brat nam obiecal pozyczyc kuchenke ale juz jest,trzeba sie o lodowke usmiechnac tylko na klatce jest tak ciasno ze nie wiem jak oni ja wniosa

a w ogole to trzeba sie przejsc do sklepu wszystko po 5 zl TZ kupil wlasnie za tyle dzbanek, wazon i szklanki a nie sa gorsze od takich drozszych

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 12:07   #2365
twin--maid
Zakorzenienie

Mnie odwołali dziś zajęcia, bo prowadząca chora. Mam więc więcej czasu na przygotowanie się na jutro
Do Babć już dzwoniłam. Ucieszyły się, bo udało mi się jako pierwszej wnuczce

Cytat:
Dzisiaj ponoć najbardziej przygnębiający, depresyjny DZIEN W ROKU

Ale cóż nie poddawajmy się temu !
CZytałam o tym na onecie

Cytat:
No to i ja się pochwalę - w sobotę ja i TZ zareczylismy sie. Trochę nie było to planowane, ale nic to
Gratulacje
Stary 2008-01-21, 12:22   #2366
Poemi
Zakorzenienie

Zbieram się na uczelnię, proszę o trzymanie kciuków
Stary 2008-01-21, 12:25   #2367
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście

P.S.
Co tu taki spokój dzisiaj panuje?
Stary 2008-01-21, 12:25   #2368
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2008-01-21, 12:27   #2369
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście

P.S.
Co tu taki spokój dzisiaj panuje?
depresyjny dzień, zniżka formy..... patrz artykuł na onecie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 12:37   #2370
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
depresyjny dzień, zniżka formy..... patrz artykuł na onecie
Pomijając fakt, że nie mogę się na tym onecie odnaleźć, to... jakoś nie bardzo wierzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości