mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 19:09   #2341
Seviljanka
Raczkowanie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Freshona i Jemiołka gratulki dziewczynek

Jemiołka, nic się nie bój bo będziesz umiała wychować swoją małą Księżniczkę i dać jej wszystko, czego od Ciebie potrzebuje
Stary 2008-08-19, 19:12   #2342
Glizda87
Rozeznanie

czy mi sie wydaje czy narazie same dziewczynki sa na naszym watku??
Stary 2008-08-19, 19:19   #2343
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
czy mi sie wydaje czy narazie same dziewczynki sa na naszym watku??
Hmmmm. Straciłam rachubę. Bożenka by musiała podopisywać do listy potwierdzoną płeć, to wtedy zobaczymy
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:36   #2344
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Sprawdziłam te herbatki są firmy Vitax
dziekuję za info. Kupiłam przy okazji i testuję. Skład mają ziołowy i raczej przyjazny. Przyjemnie smakują, miła alternatywa dla wody

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
normalnie juz nie moge - 4 misiac a ja mam ciagle mdłosci
dzis rano napiłam sie pol szklanki wody i pozygałam sie ta woda! mogło by sie juz skonczyc ile mozna.... gdzie te cudowne 9 miesiecy jak pierwsze 4 sa do d...!?

ale mam dzis podły humor...
LucyAS ja wciąż wymiotuję, nie tak intensywnie jak w pierwszym trymestrze, ale mdłości dopadają mnie co kilka dni. Widocznie taka nasza uroda. Pocieszam się że zwykle mi mijało w okolicach 6 miesiąca. Koszmar z mdłościami jest jak nie mogę zjeść śniadania, bo np badania mnie czekają. Popis dałam w zeszłym tygodniu przy próbie obciążania glukozą, porzygałam się jak kot w laboratorium. Ależ mi głupio było.

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość

Jemiołka, nic się nie bój bo będziesz umiała wychować swoją małą Księżniczkę i dać jej wszystko, czego od Ciebie potrzebuje

Dzięki. tak niesamowicie się cieszę, że fruwam. TZ sie lekarza ze 3 razy pytał czy aby jest on pewny, ze to nie chłopak. Tekst "Bo wie pan doktor, że ja dziurawców nie robię" spowodowałby że bym padła gdybym nie leżała.
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:14   #2345
j.kwiatek
Raczkowanie

Wczoraj byłam u ginia. Małe rośnie pięknie, rusza się jak szalone (a ja wciąż nic nie czuję ) Jednym słowem cud, miód i orzeszki.

Jest tylko jeden mały kłopot.........nie wiadomo co to!!!!!!! Na poprzednim USG wyglądało jak chłopiec a teraz jak dziewczynka, poza tym tak się wierciło, że nie dało się dokładnie obejrzeć

A my już się chwalimy, że będzie syn. Coś czuję, że trzeba bedzie wszystko odkręcać
Ale co tam, Ewunię też będę kochać strasznie

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:53   #2346
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

zeby tylko te nasze córy nie pozamianiały sie w synów!bo wtedy juz tak rózowo nie bedzie!
czytałam mamusie listopadowo-grudniowe i wiecie ze tam było troche przypadków kiedy dziewczyna zamieniła sie w chłopca.
i tak do 30 tyg trzeba trzymac kciuki zeby nic sie nie zmieniło.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:57   #2347
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Jest tylko jeden mały kłopot.........nie wiadomo co to!!!!!!! Na poprzednim USG wyglądało jak chłopiec a teraz jak dziewczynka, poza tym tak się wierciło, że nie dało się dokładnie obejrzeć

u mnie było podobnie na wczesnym usg syn a teraz córka,licze na to ze jednak to usg dokladniejsze,dziecko wieksze,lepiej widac itp.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 05:31   #2348
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u ginia. Małe rośnie pięknie, rusza się jak szalone (a ja wciąż nic nie czuję ) Jednym słowem cud, miód i orzeszki.

A my już się chwalimy, że będzie syn. Coś czuję, że trzeba bedzie wszystko odkręcać
Ale co tam, Ewunię też będę kochać strasznie
No czasami dziewczynkom urasta co nieco później niestety.
U mnie to pierwsza przymiarka do płci na USG w tej ciąży, bo za pierwszym razem stwierdziłam, żeby nie ganiali mi dzidzi bez potrzeby, bo z tych wcześniejszych badań to są zmyłki.
Robiłam USG u bardzo doświadczonego lekarza i on mi powiedział, że "da sobie rękę uciąć razem z głowicą, że to dziewczyna".
Do teraz nie miałam wątpliwości, że będą chłopaki. Widać było od razu i bez żadnych wątpliwości. Przy Krzyśku (najmłodszy) w ogóle pierwszą rzeczą którą zobaczyliśmy na monitorze był wielki fiut.
Teraz Dzidzia wiodła się skromnie, nóżek nie chciała rozłożyć już miałam doktorowi powiedzieć żeby jej nie ścigał ale Mała zrobiła nam niespodziankę i pokazała co tam ma.
Fajne są te zaawansowane techniki USG. Teraz miałam robione 3D, normalnie odlot. Widać pyszczek dzidzi, oczka kości policzkowe, usteczka. Będzie miała śliczne usteczka TZ jak wróciliśmy do domu usiadł i stwierdził, że on nie wie czy podoła. "Zobacz Kochanie, 7 miliardów ludzi na ziemi, to jakby nie patrzeć 3,5 miliarda facetów-jak ja to wszystko upilnuje i przegonię"
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 06:16   #2349
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jemiołka Pokaż wiadomość
TZ jak wróciliśmy do domu usiadł i stwierdził, że on nie wie czy podoła. "Zobacz Kochanie, 7 miliardów ludzi na ziemi, to jakby nie patrzeć 3,5 miliarda facetów-jak ja to wszystko upilnuje i przegonię"
Padam ze smiechu
Stary 2008-08-20, 06:27   #2350
freshona
Zadomowienie

Cytat:
TZ jak wróciliśmy do domu usiadł i stwierdził, że on nie wie czy podoła. "Zobacz Kochanie, 7 miliardów ludzi na ziemi, to jakby nie patrzeć 3,5 miliarda facetów-jak ja to wszystko upilnuje i przegonię"
Cóż, to są faceci
Mój, jak tylko wsiedliśmy po wizycie do auta, stwierdził, że trzeba już zbierać na wesele
A dziś jak wychodził do pracy, pożegnał sie słowami "Cześć baby", no i non stop zastanawia się, jak wytrzyma z dwoma "dziurawcami". No ale mój już taki jest, że sobie musi pogadać
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 06:41   #2351
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś tylko na krótko, jutro nadrobię czytanie.

Glizda pięknie wyglądałaś na ślubie.

Dziewczyny, chyba sie doczekałam córy o ile Małej nic nie urośnie w tzw międzyczasie, to na wczoraj armatki u Dzidzi brak.
Boże ja nawet nie myślałam o imieniu dla dziewczynki, tak bardzo byłam przekonana, że to będzie kolejny chłopak Niby czekałam na nią, ale wciąż się mi po głowie pałętało, chłopak będzie.
Tak bardzo jej chciałam, a teraz się boję, że nie będę umiała wychować dziewczynki

Jestem nieziemsko szczęśliwa i podekscytowana jak diabli.
Buziaki dla Was wszystkich.
Jemiołka gratulacje!!! W końcu się udało!teraz trzeba trzymać kciuki ,żeby taki stan pozostał do końca-stan braku armaty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 08:39   #2352
pani z herbata
Zadomowienie

dziurawce - no nie moge haha
juz liste zmienilam, dawajcie znac jesli cos nadal nie tak
gratuluje dziewuszek i buziaki w brzuchy

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:15   #2353
roxi1980
Zakorzenienie

A ja z dumą przedstawiam wczorajszy zakup mojego męża i tym samym pierwszy jego samodzielny zakup dla dzidziusia
Cieszył się jak dziecko jak mi opowiadał, że są też mini-szaliczki zimowe z logo klubu i koszulki i te no… cytuję „to co nosisz takie koronkowe i co zapina się w kroku i ciężko to zdjąć…” hahaha chyba chodzi o body
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czapka zagłębie.jpg (41,7 KB, 25 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:19   #2354
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Dziewczyny a mam pytanie....w którym tygodniu na USG lekarz po raz pierwszy wspomniał cokolwiek wam o płci dziecka???

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:30   #2355
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie....w którym tygodniu na USG lekarz po raz pierwszy wspomniał cokolwiek wam o płci dziecka???
Ja kończę 18 i lekarz nawet nie chce słyszeć o sprawdzaniu przed 24 tc

Stary 2008-08-20, 09:35   #2356
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ja kończę 18 i lekarz nawet nie chce słyszeć o sprawdzaniu przed 24 tc

Mnie to się też wydaje, że to jest też zależne od lekarza czy będzie właśnie chciał coś wcześniej wspomnieć o płci czy nie bardzo

Maja
Stary 2008-08-20, 09:56   #2357
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Mnie to się też wydaje, że to jest też zależne od lekarza czy będzie właśnie chciał coś wcześniej wspomnieć o płci czy nie bardzo
No ja tak własnie podejrzewam, że mój doktor chce uniknąć pomyłki... Ale właściwie to mi to wisi - i tak 15.09 mam usg genetyczne u super lekarki, więc jak tylko dzidzia zechce to właśnie wtedy się dowiemy jakiej jest płci

Stary 2008-08-20, 10:03   #2358
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
A ja z dumą przedstawiam wczorajszy zakup mojego męża i tym samym pierwszy jego samodzielny zakup dla dzidziusia
Cieszył się jak dziecko jak mi opowiadał, że są też mini-szaliczki zimowe z logo klubu i koszulki i te no… cytuję „to co nosisz takie koronkowe i co zapina się w kroku i ciężko to zdjąć…” hahaha chyba chodzi o body
Jak mój tż zobaczył czapkę to prosił żeby się zapytać czy są też takie z logo LKS
a jak bedzie córka to jak ją w takie czapy ustroimy?
Roxi nie chcę Cię martwić ale narządy to dopiero są w pełni ukrztałtowane ok 15 tygodnia, a na genetyczne idziesz chyba wcześniej

Byłam wczoraj u lekarza i choć nie na usg, ale słyszałam serdudzko dzidzi uspokoiłam się bardzo, bo od ok 2 m-cy nie wiedziałam co tam się dzieje a ruchów jeszcze nie czuje.

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:11   #2359
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Jak mój tż zobaczył czapkę to prosił żeby się zapytać czy są też takie z logo LKS
Roxi nie chcę Cię martwić ale narządy to dopiero są w pełni ukrztałtowane ok 15 tygodnia, a na genetyczne idziesz chyba wcześniej

Byłam wczoraj u lekarza i choć nie na usg, ale słyszałam serdudzko dzidzi uspokoiłam się bardzo, bo od ok 2 m-cy nie wiedziałam co tam się dzieje a ruchów jeszcze nie czuje.
Co do czapeczki - mój R. kupił ją w sklepie kibica Zagłębia Sosnowiec musicie więc sprawdzić u siebie. Co do córeczki.... no cóż nie jest napisane, że to chłopięcy model

Co do usg - kończę właśnie 18 tc, więc narządy są już jak najbardziej wykształcone , a usg GENETYCZNE nazywam tak właśnie zgodnie z wytycznymi ze strony www Pani Doktor do której idę:

" Badanie 18-23 tyg. inaczej zwanym badaniem genetycznym USG ma na celu szczegółową ocenę narządową płodu. Ocenia się twarzoczaszkę płodu (rozstawienie gałek ocznych, ciągłość górnej wargi i podniebienia pierwotnego), profil twarzy płodu wysklepienie czoła, potylicy, kość nosową, ruchy mlaskania, ziewanie płodu, otwieranie ust ,płodu
Kolejnym etapem jest ocena szyi płodu, ciągłości kręgosłupa, krzywizn kręgosłupa. Następnie ocenia się układ kostny żebra, kończyny górne, dolne, ilość palców we wszystkich kończynach. Ważnym etapem jest ocena struktur klatki piersiowej płuc i serca. W badaniu położniczym każdy położnik zobligowany jest do uwidocznienia obrazu 4-jam serca, rytmu serca i jego położenia
Celowane badanie USG pozwalające na szczegółową diagnostykę układu krążenia jego budowy, wydolności i funkcji nazywa się badaniem echokardiograficznym serca płodu.
Kolejną częścią badania jest ocena płuc, ciągłości przepony oraz badanie narządów jamy brzusznej i miednicy płodu. Powinno się uwidocznić wypełniony żołądek płodu, pęcherzyk żółciowy, nerki i wypełniony podczas badania.
W badaniu tym oceniamy prawidłowość budowy pępowiny (ilość naczyń, przyczep brzuszny i łożyskowy), położenie łożyska, biometrię płodu (zgodność rozwoju z wiekiem ustalonym wg daty ostatniej miesiączki), ilość wód płodowych oraz przepływy obwodowe i dobrostan płodu. Ważna jest ocena ruchliwości płodu która zależy od fazy aktywnej lub snu płodu."
Takie właśnie badanie włącznie z echokardiografią serca płodu będę robić

Stary 2008-08-20, 10:17   #2360
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Co do czapeczki - mój R. kupił ją w sklepie kibica Zagłębia Sosnowiec musicie więc sprawdzić u siebie. Co do córeczki.... no cóż nie jest napisane, że to chłopięcy model
roxi ma rację...Jak urodził się bratanek mojego TŻ to pojechali i kupili mu w sklepie przy stadionie Widzewa body, kaftanik i coś tam jeszcze...i nie wiem jak w innych tego typu sklepach ale tam jest podział na różowe i niebieskie....także dla każdego coś miłego

Maja
Stary 2008-08-20, 10:21   #2361
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Cytat:

Mumi24, ten ŁKS....czyżbyś była Łodzi kotek???
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:26   #2362
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arletap110 Pokaż wiadomość
Mumi24, ten ŁKS....czyżbyś była Łodzi kotek???

Stary 2008-08-20, 10:31   #2363
mumi24
Zadomowienie

Cytat:

Co do usg - kończę właśnie 18 tc, więc narządy są już jak najbardziej wykształcone , a usg GENETYCZNE nazywam tak właśnie zgodnie z wytycznymi ze strony www Pani Doktor do której idę
Takie właśnie badanie włącznie z echokardiografią serca płodu będę robić
A ja byłam przekonana że typowo genetyczne to 12-13 tydzień a to ok 22 tyg. tzw. połówkowe
(również oceniające markery genetyczne oczywiście)
jak zwał tak zwał .....no to oby dzidzia się ładnie ułożyła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 10:34   #2364
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Mumi24, a do kogo chodzisz jeśli można wiedzieć??
Stary 2008-08-20, 10:44   #2365
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arletap110 Pokaż wiadomość
Mumi24, a do kogo chodzisz jeśli można wiedzieć??
Prywatnie do dr. Millera
a Ty kochana też z Łodzi?

Stary 2008-08-20, 10:51   #2366
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Cytat:
Prywatnie do dr. Millera
a Ty kochana też z Łodzi?
Można tak powiedzieć w miejscowości oddalonej o 40km, ale lekarza mam w Łodzi i właśnie dzisiaj mam wizytę prywatnie u dr Podciechowskiego na Próchnika

A w ogóle to strasznie Wam zazdroszczę, że znacie płeć. Jestem w 20 tc, ale USG myślę będzie za około 3tyg....no cóż....ale śni mi się, że będzie synek, zresztą wszyscy tak mówią hihi. Co będzie to będzie, oby było zdrowe.
Stary 2008-08-20, 11:12   #2367
mumi24
Zadomowienie

arletap110 a zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić?
u mnie tez 20 tydz na usg idę na pocz września

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 11:17   #2368
bezsenność
Zadomowienie

Hej Mamuśki!

Wszystkim Wam gatuluje zdrowych dzieciaczków. A córek to juz wogóle zazdroszczę.
Dzis ide na lekarza i tak bardzo bym chciała by maleństwo znów miało dobre wyniki i pokazało co kryje miedzy nózkami - i oby okazało sie że mój mąz jest na tyle zdolny że zrobił dziurę w dziurze!
Ale jak bedzie chłopiec- też Go będę kochać.
Co prawda w nocy ciągle mi sie śni że kupuje różowe ciuszki, lub że bedzie dziewczynka - oby sie sprawdziło!
Stary 2008-08-20, 11:54   #2369
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Dziewczynki moze jestescie w temacie
Szukam dobrej pralki.Znacie moze jakies promocje?
Wkladana normalnie nie z gory i niezaduza,bo lazienki nie mam za wielkiej
Sandra, sorry, ze z poslizgiem ale teraz dopiero doczytalam

Mam Whirlpool'a i generalnie jestem zadowolona. Moja mama tez, choc musze przyznac, ze nie pierze tak dokladnie jak bym sobie tego zyczyla. Przy doroslych brudach (malo zabrudzone ubrania) pralka jest OK ale przy dzieciach to juz nie jestem pewna czy da sobie rade.

Po przeprowadzce zamierzam kupic sobie bosha i mam nadzieje, ze bedzie sie sprawdzac. Kupuje duza, do 7kg prana, ale z mozliwoscia wazenia wsadu i odmierzania odpowiedniej ilosci wody.
Tobie równiez polecam.

A
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 12:01   #2370
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Sandra, sorry, ze z poslizgiem ale teraz dopiero doczytalam

Mam Whirlpool'a i generalnie jestem zadowolona. Moja mama tez, choc musze przyznac, ze nie pierze tak dokladnie jak bym sobie tego zyczyla. Przy doroslych brudach (malo zabrudzone ubrania) pralka jest OK ale przy dzieciach to juz nie jestem pewna czy da sobie rade.

Po przeprowadzce zamierzam kupic sobie bosha i mam nadzieje, ze bedzie sie sprawdzac. Kupuje duza, do 7kg prana, ale z mozliwoscia wazenia wsadu i odmierzania odpowiedniej ilosci wody.
Tobie równiez polecam.

A
Ja mam pralkę Indesit i nie mogę powiedziec o niej nic złego. Najbardziej jestem zadowolona z funkcji ważenia wsadu i odmierzania wody oraz z programu szybkiego prania lekko zabrudzonych rzeczy.
No i fajne jest wirowanie 1500 obrotów na minutę. Pranie wychodiz z niej praktycznie suche

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości