|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
nie wiem jaka w tym prawda, ale jak karmiłam Emilka piersią i dokarmiałam butelką to położna mnie zrąbała,że zaraz po piersi daję butelkę i kazywała odczekać minimum 30 minut co przy głodnym noworodku nie było łatwe....mówiła,że moje mleko inaczej się trawi niż butelka i że może go boleć brzuszek-teraz dzieci są większe to może nie ma to takiego znaczenia....
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Witajcie!
Najpierw musze pochwalic Sebusia, bo pzrespal cala noc bez przebudzenia ![]() ![]() ![]() Farrah zrób jak pisza dziewczyny...ja niestety nie miałam problemu, bo Sebus pokochal butelke tak samo jak cyca ![]() ![]() Zebra ![]() ![]() Olivia ![]() ![]() Kocurazab i inne nauczycielki ![]() ![]() ![]() Ya ![]() ![]() Sebus spi, a ja walsnie skonczyłam gotowac zupe na obiad ![]() ![]() Miłego dnia!
#2343 |
Rozeznanie
|
Farahh nic nie robisz źle, poprostu ten typ tak ma. Mój starszy synek nie nauczył się na butelkę, ale na Kubek niekapek z Nuka. Może spróbuj. A i na początku nie chciał pić mleka w kubku ode mnie, tylko od męża. (To moje zdanie tylko, może ktoś coś innego jeszcze doradzi).
#2344 |
Zakorzenienie
|
blonde zazdroszcze spacerku u nas leje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
u mnie słonecznie, ale nie za cieplo
![]() ![]()
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2347 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zebcia strasznie Ci wspolczuje z tym zebem ![]() filka super, ze wyjazd sie udal ![]() Cytat:
![]() ![]() Ya ![]() addicted witamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() olivia ![]() kocurazab tak wczoraj przyszedl kojec. Jest super. Szymkowi sie spodobal i jak na niego to dlugo sie w nim bawi ![]() Nooo z tego co pamietam to pisalas, ze wazysz 53 kg przy wzroscie ponad 170. To rzeczywiscie malutko. Ja mam 160 i chcialabym wazyc 52 kg ![]() ![]() ![]() Dzis to najlepiej, zebym nie ruszala sie z pozycji siedzacej albo lezacej. Dostalam okres i mam taaaaaki poooootop ![]() A spac mi sie chce bardziej niz wczoraj, kiedy to spalam tylko 4 h ![]() Ale ta pogoda.... leje i leje.... ![]() blonde daaaaj troche slonka ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-31 o 10:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek dziewczyny
![]() Zuza byla baaaardzo grzeczna i dala nam wypoczac. Starszy synek troszke mniej, ale mimo wszystko udalo sie wypoczac. A Zuzka naprawde przerosla sama siebie. Potrafila sobie siedziec w wozku i sie sama bawic. Albo lezec na lozku i bawic sie zabawkami. No i skorzystala z codziennych kapieli w basenie, w morzu. Podobalo jej sie strasznie. I ci ludzi, ktorzy ja zaczepiali - tez jej sie podobalo ![]() A teraz wracamy do szarej rzeczywistosci. Juz jej sie tak w domu nie podoba ![]() Troszke jej sie przytylo przez wakacje - wazy 8 kg. ![]() SYnek idzie jutro do przedszkola. Troche sie tym stresuje, ale staram sie mu tego nie okazywac. Wprawdzie chodzil wczesniej, ale do innego i na krocej. No i zapomnial juz po 2 miesiacach przerwy. Buziaki dziewczyny! ![]() Sorki, ze jakos tak zawsze z doskoku pisze, ale moze teraz bede miec wiecej czasu na czytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Zebcia ok
![]() Gosbaj tez mialam ochote ja ![]() ![]() Filka same dobre wiesci ![]() ![]() Patinka ![]() oooo nie wiedzialam o tym mleczku Pantee ![]() U mnie blizna prawie niewidoczna,nie ciagnie,nie jest czerwona.Skora jeszcze taka troche dziwna w dotyku,ale powoli wraca do normalnosci.Idz lepiej do lekarza,jak tak dlugo masz czerwona i cos tam "plywa" ![]() Blonde Lu tez ma starego pilota ![]() Brzoskwinia ![]() Bydgoszczanka wspolczuje Kocurazab ten skok co wlasnie macie,to jest chyba najgorszy skok.Jak sobie przypomne ![]() ![]() Daj cynk czy udalo ci sie kupic viburcol bez recepty Dobrze wiedziec,ze ta "super frida" to do ![]() Sliczna firanka Ya nie jest tak zle. ![]() Nam juz z Lovi idzie calkiem niezle.Wczoraj juz sobie pila ![]() Addicted echhh slodycz macierzynstwa ![]() ![]() Piosenki poslucham jak skoncze odpisywac Kancia ![]() u mnie tez leje ![]() Karola dajesz mu juz kaszke z czekolada ? Farah kupilas te wszystkie mleka ? woooow W kazdym badz razie powodzenia ![]() Olivia ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Celka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
#2351 |
Zakorzenienie
|
filka podziwiam Cię,że wyjechałaś.
Zebra jak samopoczucie? Kocurazab -Dawid urodził się tydz przed terminem.dziś znowu maruda. na szczęście uśpiłam go w wózku.strasznie marudzi...masakra a ja dzisiaj do pracy na 17 na spotkanie humanistów...jutro rozpoczecie roku dobrze ze to tylko pol etatu zazdroszcze zabawek, musze coś fajnego Dawidkowi kupic , niby sporo ma zabawek ale jeszcze by sie cos przydało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uczę dzieci abstrakcji ![]() A Ty też jesteś nauczycielką? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedna Ty ![]() Cytat:
Dziękować ![]() Zazdroszczę słońca, u nas armagedon za oknem, tak leje, aż siwo. Cytat:
Dziękować ![]() A z tym okresem to mnie straszycie. Przed porodem miałam bolesne i wszyscy mówili, że po porodzie wszytko minie, ale jak Was czytam, to chyba tak łatwo nie będzie. U nas olejny dzień bez jedzenia i spania, ale raczkowania gdzie tylko się da.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
ło mamo Ya mój Tomek zjada mleka max 150 jednorazowo a słoik 130 jednorazwo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co to jest lista ignorowanych ? Na jakiej zasadzie to dziala ? Ta osoba widzi,ze jest dodana do ignorowanych ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
blonde
![]() ![]() celka ale fajnie Wam z tymi wakacjami, że mogliście sobie wyjechać ![]() ![]() co do autka to tak.. brat TŻ zna się na autach i jego kolega co z nami pojechał też.. Kupiliśmy Opla Omegę sedan, diesel 2.5 , jak wracaliśmy to obliczyliśmy, że średnio pali 8l/100km. Co do auta no to daliśmy 5700, autko ma 15 lat no to wiadomo, że żadne takie nie będzie idealne .. co będzie trzeba zrobić to jakieś pierdoły, które mi brat TŻ mówił już nie pamiętam co to, ale powiedział, że koszty wszystkiego to będzie około 500zł, ale nie trzeba się spieszyć bo auto jest sprawne i śmiga jak trzeba tylko już dla lepszego komfortu jazdy i dla spokoju świętego porobić wszystkie duperele i mieć z głowy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Olivia
![]() Kupilam malej Danonki,bo pamietam,ze dzieci moich kolezanek juz je zajadaly w wieku Lu.A tu niepodzianka....weszlam na strone producenta, a tam napisane,ze one sa dla dzieci od 3 r.z. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
aldii jak chcesz to możesz na mnie sprawdzic ignora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj u mnie przewijanie to tez masakra ![]() ![]() ze spaniem jest tak samo, odkad nauczyl sie siadac to zanim usnie to ciagle siada albo sie podciaga na szczebelkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj je 4 razy po 210ml i raz obiadek no i pomiedzy deserek ![]() a ja wrocilam dzisiaj z pracy bo byla ostatnia rada przed rozpoczeciem roku. Zlozylam wniosek o rozpoczecie stazu, teraz musze tylko jeszcze oddac plan rozwoju ![]() jutro rozpoczecie mam dopiero na 11 ![]() aha no i Krzys dzisiaj pospal jak mops ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja ma to samo wszystko ląduje na ziemi i z ciekawości patrzy jak fajnie spada ![]() Zmiana pieluchy to mordęga, ciągle na brzuch się przekręca ![]() Piosenka śliczna, łezka w oku się kręci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zebciu trzymam ![]() Ya za 7 miesięcy ![]() ![]() Farrah moja nie lubiła butli ryk był niesamowity, a pewnego pięknego dnia raptem załapała. Teraz to dla niej bez różnicy czy cyc czy butla Lece do mojej marudki bo właśnie wstała
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i martwię się tym, ze on nic nie pije. W ogóle to ciekawostka dropsa sam odstawił pierś w dzień i nie mam pomysłu co mu dawać do jedzenia, teraz dostaje obiadek, deserek, kaszkę i trochę chrupków. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Który staż zaczynasz?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Rozeznanie
|
Aldii - jest taka kaszka manna w słoiczku 190g z Hippa z czekoladą od 5 m-ca. Adaś ją uwielbia. Nie jest tania niestety, bo słoiczek coś z 5 zeta wychodzi, a Adam wciąga go na raz, więc ciągle nie kupuję. Kaszka o smaku kakaowym w tej torebce jest od 12 m-ca, więc na razie nie daję. Trudno, będę szamać chleb ze smalcem, żeby mojemu bąbelkowi Hippa kupić
![]()
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a staz zaczynam na mianowanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Kancia ok,zaraz przetestuje.Ciekawe czy bede widziala twoje wpisy
![]() ![]() Gosbaj ![]() Kasiorekzeta ![]() Ya myslalam,ze chociaz troche cie pociesze ![]() Sa jogurty (u mnie na dziale dzieciecym) z bobovity i nestele od 4 m-ca Moja tez miala taki etap (chyba w czasie ostatniego skoku),ze musialam sie nafisiowac strasznie zeby jadla.Wszystkie zabwki,wiatraczki,skrzecz ace lalki,glupie miny,bajki szly w ruch ![]() Hehe masz racje,ze matematyka to abstrakcja ![]() ![]() Karola aaaaa,pewnie nie zwrocilam na nie uwagi,bo my glutenu nie podajemy |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
aldii ja mojemu starszemu synkowi dałam pierwszy raz danonka jak miał skończone 7 miesięcy, teraz młodszemu dałam jak skończył 8 miesięcy. Myślę, że możesz śmiało dać, jeśli nie ma skazy białkowej, fakt faktem danonki są nafaszerowane chemią ( wiele osób tak twierdzi), ale myślę, że raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi
![]()
#2366 |
Zakorzenienie
|
to juz lepiej dac zwykły jog naturalny niz danonka
![]() aldii zaraz kuknę ![]() ![]() uwaga aldi to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Kancia, to super, że Twój pełzak robi postępy
![]() ![]() ![]() Karola_sz, nie bój żaby ![]() ![]() ![]() Farahh, ja też rwałam włosy z głowy, bo jutro do pracy, dwa tyg temu pierwszy raz zaczęłam dawać synkowi w dzień mleko mod, a ten nic, tylko jeden wielki ryk-dawałam mu w butelce. Próbowałam tak ze 3 razy, wkońcu dałam za wygraną, poiłam go łyżeczką(do mleka mod dodawałam kaszkę Nestle jabłkową i karmiłam mego brzdąca), ale to masa czasu była. Próbowałam ze słomką i nic. Wkońcu ten niekapek z TT uratował nam życie. I teraz synek, jak go widzi to aż się trzęsie na jego widok ![]() Wracając do różnych smoczków i butelek-ja właśnie wyprzedaję na allegro cały zapas smoków i butelek-które są nowe, nie użyte-z dr brownsa, TT. Kupiłam będąc w ciąży, ale mój synek stwierdził, że on jak dzieciak z butli nie będzie pił ![]() No i synek mimo, że pije z niekapka to cycem też nie pogardzi ![]() OliviaoO, fajnie, że zakup się udał. A jakie autko kupiliście? |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Farah wole nie ryzykowac,bo ona i tak alergik.Bede jej dalej kupowac te nestle i bobovity za 10 zl
![]() Kancia nie widze twojego posta - wyswietla mi sie napis: Ta wiadomość jest niewidoczna, ponieważ Kancia znajduje się na Twojej liście ignorowanych osób.A u Ciebie co jest ? Juz Cie odblokowalam ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Masz racje jestem ![]() ![]() A u Ciebie sie cos pojawialo,ze ja Cie zablokowalam ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
aldii u mnie w profilu nie ma nic ale Twoje posty widze, więc troche lipa bo nawet jesli zablokujesz kogoś to ten ktos nie ma tej informacji ale skapnie sie jak np do Ciebie napisze a Ty nie bedziesz odpisywac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
Ya- a ja sie domysliłam ze ty matematyca jestes
![]() ![]() Kasiorek, Aldii- ale ja byłam u mojego lekarza, wszystko jest ok, tylko wprost bez ogrodek stwierdził, ze "brzydka" ![]() ![]() Patrze ze 4 zabek sie szukuje, druga dolna dwojka....idaa parami ![]() CO do jedzenia, to ja jakas zacofana jestem chyba bo my tylko cyc, 4 razy , obiadek popity soczkiem i deserek I czasem mi dnia brakuje zeby to wszystko dac. Aldii-Kancia- no i co wyszło z tym ignorem? Olivia- to juz nie autko, to duze - omega 2,5 spora. Ja tez lubię wieksze pojazdy ![]() ![]() Kancia-pisałas wczoraj o tym , ze liczy sie jakosc cwiczen.Myslalam nad tym i jak myslisz, czy jak widze ze mala probuje sie przerzucic na plecy na zbloakowanej rece, to powinnam ja od tego oduczac i starc sie ja uczyc ze na plecy z mocno uniesionych ramion i do przechylu głowki w bok? mam nadzieje , ze zrozumiale to napisałam. NIe chcałabym, aby cos zle zakumała, a potem to odkrecac. Kurde, dziewczyny, nie bijcie za glupie pytania ![]() A i jeczscze jedno, zdarza wam sie podawac maluchom danie np. po 4 lub 5 miesicu, jak idzie juz 8mc. Jja mam duzy zapas i tak jemy to na zmiane z tymi po 6 mcu...Dodam, ze wszytkie je takim samym zapałem, czy z grudkami czy bez.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.