Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 18:03   #2341
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Perse, ja też już nie raz słyszałam o tej zgadze od włosków dzieciątka. Także to powszechnie panujący zabobon Ja nie mam zgagi, ciekawe czy moja Hania urodzi się łysa
A słyszałaś od czego dziecko będzie miało zaropiałe oczka?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja nikogo nie namawiam. Gaabi pytała, czy ktoś się decyduje , czy nie. No więc my się decydujemy. Dla mnie to jest przede wszystkim kwestia ekonomiczna i zdrowej skóry dziecka. (nie bez znaczenia jest też świadomość, że w Europie rocznie zużywa się około 200 miliardów pieluch jednorazowych, a rozkładają się one jakieś 500lat).Myślę, że obsługa dla mnie nie będzie stanowić problemu. Zamierzam dokładać pieluchy do zwykłego prania ubranek (po praniu wstępnym samych pieluch).
Generalnie każdy robi jak chce, tylko proszę o nie komentowanie ikonami "" bo to mało miłe
Pola, były tutaj już podśmiechujki z pieluch, były z fotelików, były z innych spraw, do których my przykładamy wagę, a dla innych mogę wydawać się śmieszne. Trzeba przywyknąć

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zdecydowałyście się na pieluszki wielorazowe, mam do Was takie pytanie. Absolutnie nie neguję Waszego wyboru, chciałam tylko zapytać, jakie jest Wasze zdanie. Czy nie macie takich obiekcji, że przecież takie przesiąknięte kupą pieluszki to po prostu bomba bakteriologiczna? Toż to same Escherichia coli. Nie macie obiekcji, żeby w pralce prać pieluszki razem z ubrankami? Nawet w ten sposób, że pierzecie osobno pieluszki, osobno ubranka i osobno swoje rzeczy. Bądźmy realistkami - proszek czy płyn do prania to nie są killery bakterii, pralka jest ta sama - bakterie sobie tkwią w resztkach wody pod bębnem itp. i potem de facto pierzecie swoją bieliznę i ubranka dziecka w bakteriach kałowych... Jak dla mnie to po jednym takim praniu majtek infekcja pochwy murowana. Może źle to interpretuję, ale dla mnie to strasznie niehigieniczne. Wiem, że kiedyś oczywiście nie było wyboru, ale wtedy pieluchy prało się na 90 stopni, co minimalizowało ryzyko infekcji - ndzisiaj tak się nie da - większość ubranek można prać max. na 40, bo inaczej szlag je trafi. Ciekawa jestem Waszej opinii.
Pieluchy nie wkłada się do pralki z taką całą, wielką kupą. Kupę można spłukać, a najlepiej używać papierków celulozowych http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=17&id=139&ec=0, które zatrzymują kupę. Brudny papierek wyrzuca się do sedesu i po sprawie.
Tutaj jest fajnie opisane jak prać pieluchy http://dziecisawazne.pl/pranie-i-pie...wielorazowych/

Do mnie przemawia równeiż to, że nie trzeba pupy dziecka smarować żadnymi kremamii czy maściami, bo skóra nie ma kontaktu ze sztucznym materiałem, jakim są pieluchy jednorazowe.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
To co dziewczynki? Ufacie mi na tyle żeby mi udostępnić wasze skarby na poczcie?
Wysłałam Ci hasło Tylko nie wstawiaj zdjęcia brzucha bez ciązy

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:08   #2342
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32947686] Nieźli ci klienci

Moja mama mi opowiadała, że oni gotowali pieluszki w garze, po czym płukali je kilka razy...

Kupsztol Dobreeee [/QUOTE]

moja mama tez gotowala pieluchy tetrowe.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:14   #2343
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A słyszałaś od czego dziecko będzie miało zaropiałe oczka?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:14   #2344
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziewczyny chyba zaraz pęknę... Nie zjadłam teraz wcale dużo, a czuję, że mam brzuch jak balon. Dodatkowo mały chyba dosłownie łazi mi po pęcherzu, bo chce mi się strasznie siku, a jak idę to robię 3 kropelki i tak w kółko
Brzuch mnie nie boli, tylko ciągnie, w dół, a jak się położę - to w tę stronę, na której leżę - macie też tak?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:15   #2345
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Wysłałam Ci hasło Tylko nie wstawiaj zdjęcia brzucha bez ciązy
Uwierz mi Agatko,że aktualnie bez ciąży mam brzuszek niewiele mniejszy od niektorych z was Wszystkie macie przepiękne brzucholki, najbardziej podobają mi się te zestawienia tygodni ) Dziękuję za zaufanie :kwiatek:

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:23   #2346
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Z wierzeń ludowych: nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem (wg niektórych wcale), bo dziecko będzie miało zaropiałe oczka

Nie wiem czy przeczytałaś co pisałam, bo pisałaś zaraz pode mną i mogłaś pominąć: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2329

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Uwierz mi Agatko,że aktualnie bez ciąży mam brzuszek niewiele mniejszy od niektorych z was Wszystkie macie przepiękne brzucholki, najbardziej podobają mi się te zestawienia tygodni ) Dziękuję za zaufanie :kwiatek:
Tak po prawdzie to myślałam, że Ty też mamusia majowa

o
Stary 2012-03-15, 18:29   #2347
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Z wierzeń ludowych: nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem (wg niektórych wcale), bo dziecko będzie miało zaropiałe oczka
dobre nie słyszałam o tym

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 18:34   #2348
blueelektron
Rozeznanie

witam wiczorową porą

Kupiłam dziś dzidziusiowi dwa śpiworki, jeden większy drugi mniejszy, całkiem tanio dałam, właśnie się piorą.

Byłam z mama i siostrą na spacerku w lesie, oczywiście nie obyło się bez przygód, jakiś świr kręcił się po lesie, chodził w różne strony, w końcu skierował się w naszym kierunku, serce mi zamarło, miał takie nienormalne spojrzenie, siostra się odwróciła jak nas mijał, powiedział nam dzieńdobry i poszedł dalej, ale ten wzrok masakra, zwinełyśmy się do auta i do domu, normalnie szok, może jakiś ekshibircjonista<chciał pokazać ale mu zabrakło odwagi> . Z daleka wyglądał jak listonosz , granatowe ubranie, duża torba na bok, wiek tak 25-28 lat, co sam chłopak robił w lesie ? Dziwne prawda

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-03-15 o 18:35
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:38   #2349
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
witam wiczorową porą

Kupiłam dziś dzidziusiowi dwa śpiworki, jeden większy drugi mniejszy, całkiem tanio dałam, właśnie się piorą.

Byłam z mama i siostrą na spacerku w lesie, oczywiście nie obyło się bez przygód, jakiś świr kręcił się po lesie, chodził w różne strony, w końcu skierował się w naszym kierunku, serce mi zamarło, miał takie nienormalne spojrzenie, siostra się odwróciła jak nas mijał, powiedział nam dzieńdobry i poszedł dalej, ale ten wzrok masakra, zwinełyśmy się do auta i do domu, normalnie szok, może jakiś ekshibircjonista<chciał pokazać ale mu zabrakło odwagi> . Z daleka wyglądał jak listonosz , granatowe ubranie, duża torba na bok, wiek tak 25-28 lat, co sam chłopak robił w lesie ? Dziwne prawda
na szczescie bylyscie w trojke (a raczej w czworke) wiec pewnie by nie zaczepil.... ale wiem co czujesz, ja bym pewnie juz uciekala bo boje sie takich swirow o dziwnym spojrzeniu...
Stary 2012-03-15, 18:40   #2350
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem czy przeczytałaś co pisałam, bo pisałaś zaraz pode mną i mogłaś pominąć: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2329

Pewnie dlatego,że akurat u was na wątku się pojawiłam,co...? No to nie jest zbieg okoliczności, mamą nie będę,ale ciocią Ale i na mnie przyjdzie czas!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:44   #2351
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki A jak Wam pobierali krew? Bo mi dwa razy z palca Ale fajne to, mało "inwazyjne" Bo po pobieraniu z ręki zawsze mam mini siniaka, a w szpitalu pobierali mi krew z zewnętrznej części dłoni i miałam siniaka na pół ręki. A co ciekawe - w drugiej miałam wenflon i ani śladu po nim.[/QUOTE]
mi z żyły, ale to jedyna pielęgniarka która nie robi mi dzikich sińców

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Chciałam sie pochwalić, że zaczęłam pakować torbę do szpitala

Co do pieluszek wielorazowych, (chyba Gaabi pytała?) my jesteśmy zdecydowani. Zgłebiłam temat i nawet poczyniłam pierwsze zamówienie
Na chustoforum jest dużo informacji od dziewczyn praktykujących i polecam też stronę pieluszkarni, tam są takie podstawowe informacje trochę porządkujące co i jak. I jeszcze tutaj:
http://dziecisawazne.pl/rodzaje-piel...wielorazowych/
i tutaj:
http://dziecisawazne.pl/zalety-pieluszek-wielorazowych/
n0 to trzeba opić tą torbę co?

co do linków - dzięki, czytam wszystko co wrzucicie...

a teraz mam pytanie odnośnie pieluszek wielorazowych - czy to nie jest tak że do prania wielorazówek trzeba używać specjalnego proszku? znaczy chodzi o ten bakteriobójczy... kobieta o tym w ddtvn mówiła. Wiecie coś o tym?

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
kapukat ja to tak całe życie wstaję więc dla mnie to luz
no a ja teraz i zastanawiam się jak będę wstawać po ciąży

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kism już się chwalę Pojechaliśmy tylko oglądać a zamówiliśmy Tako Captiva brąz- beż imitacja lnu http://www.jumper-tako.pl/index.php?...howitem&id=167
też bardzo mi się Captiva podobał, niestety tutaj był dostępny tylko dwa w jednym bez fotelika i droższy o 50 euro od Jumpera, więc padło na Jumpera

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mam na oku ten projekt klik. Co prawda na początku chcieliśmy coś większego, ale trzeba liczyć siły na zamiary. Przy tych nowych przepisach to nawet nie wiem, czy możemy na kredyt liczyć, a jeszcze jak się mały urodzi to pewnie jeszcze mniejsze te szanse będą.
bardzo ciekawy projekt - ja mogę na razie tylko pomarzyć

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
no raczej pielegnacyjny, sprawdzilam wlasnie,z prowitamina B5
jak zaczna sie upaly to pewnie cos zakupie z filtrem
aha i jewszcze z ZIAJKI kupilam plyn do kapieli natluszczajacy, zeby juz nie oliwkowac cialka po kąpieli
tylko używaj go mniej niż napisali na opakowaniu bo podono jest bardzo wydajny i jak się stosuje wg instrukcji to woda jest oleista - kupiłam ten sam

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że pisałyście już tym często, ale co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupy???
linomag i sudokrem

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
witam wiczorową porą

no to pięknie...ja pamiętam eksibicjoniste z dworca śródmieście w Warszawie....kiedyś jak już nie wytrzymałam to powiedziałam mu że nie ma za bardzo czym się chwalić, już nigdy więcej się nie pokazał
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:50   #2352
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny z perfumerii opowiadały mi, że mają klientki, które kradną pomadki odgryzając całą szminkę z testera i wynosząc ją w ustach ze sklepu Myślałam, że padnę...
Słyszałam też o gościu, który jadł lody z głową w zamrażalniku sklepowymAle ludzie mają pomysły

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Koniecznie! Pod pretekstem, że musisz zacząć przygotowywać krocze do porodu

Dziewczyny, które zdecydowałyście się na pieluszki wielorazowe, mam do Was takie pytanie. Absolutnie nie neguję Waszego wyboru, chciałam tylko zapytać, jakie jest Wasze zdanie. Czy nie macie takich obiekcji, że przecież takie przesiąknięte kupą pieluszki to po prostu bomba bakteriologiczna? Toż to same Escherichia coli. Nie macie obiekcji, żeby w pralce prać pieluszki razem z ubrankami? Nawet w ten sposób, że pierzecie osobno pieluszki, osobno ubranka i osobno swoje rzeczy. Bądźmy realistkami - proszek czy płyn do prania to nie są killery bakterii, pralka jest ta sama - bakterie sobie tkwią w resztkach wody pod bębnem itp. i potem de facto pierzecie swoją bieliznę i ubranka dziecka w bakteriach kałowych... Jak dla mnie to po jednym takim praniu majtek infekcja pochwy murowana. Może źle to interpretuję, ale dla mnie to strasznie niehigieniczne. Wiem, że kiedyś oczywiście nie było wyboru, ale wtedy pieluchy prało się na 90 stopni, co minimalizowało ryzyko infekcji - ndzisiaj tak się nie da - większość ubranek można prać max. na 40, bo inaczej szlag je trafi. Ciekawa jestem Waszej opinii.

do prania pieluszek wielorazowych stosuje się specjalny proszek z odkażaczem lub zwykły proszek plus dosypuje się odkażacz. Więc bakterie nie mają szans.

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:50   #2353
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
andzya, Ty ostatnio szukałaś przepisu na kruche ciasto?
Ja robię tak (od razu przepis na szarlotkę, gdyby krótaś miała ochotę, ja się właśnie zajadam)

Proporcje na blachę ok. 25x30 cm

kruchy spód
360g mąki pszennej
200g masła
80g cukru pudru
2 duże żółtka

Zagnieść szybko kruche ciasto, wyłożyć nim formę, przykryć folią i schłodzić w lodówce (ok. 1 godzinę).
Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 180 stopni przez 20 minut, do lekkiego zezłocenia.

W czasie kiedy ciasto się chłodzi i piecze przygotować jabłka.
2 kg (lub więcej) jabłek obrać, 2/3 pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, uprażyć z cukrem (ok. 20 minut, aż odparują). Cukru do smaku, czasami jest to kilka łyżek, czasami więcej.
Dodać 50g masła i 4 łyżki mąki ziemniaczanej (najlepiej przesiać mąkę na jabłka przez sitko), wymieszać.
Resztę jabłek pokroić w kosteczkę, dodać do uprażonych jabłek i wymieszać.

Przygotować kruszonkę
200g masła
360g mąki pszennej
200g brązowego cukru

Masło rozpuścić na patelni, podgrzewać 2-3 minuty.
Dodać mąkę, wymieszać, najlepiej widelcem, aż połączy się z masłem. Dodać cukier i wymieszać.

Na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem, wyłożyć kruszonkę.
Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Kruszonka powinna się zezłocić.

Jeść, pyszna na ciepło i na zimno.

Dla mnie kruche ciasto nie może mieć ani proszku do pieczenia, ani żadnego dodatku śmietany czy innych... bo to już nie kruche, a półkruche A ja proszek wyczuwam na odległość...

to byłam ja
Dzięki wielkie, zrobiłam wczoraj z przepisu mamy, podobny do Twojego, ale jednakże jest z proszkiem

No i podpiekałam je w piekarniku przed nałożeniem musu jabłkowego, nakłułam, a ono mimo wszystko urosło
Czemuż tak? Moja mama robi tak samo, w sensie też z proszkiem i jej nie rośnie
Stary 2012-03-15, 18:58   #2354
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
tylko używaj go mniej niż napisali na opakowaniu bo podono jest bardzo wydajny i jak się stosuje wg instrukcji to woda jest oleista - kupiłam ten sam
ooo dzieki, dobrze wiedziec
fajne rzeczy z tej ziajki są
sama uzywam duzo kosmetykow z ziaji i nie uwazam, zeby byly kiepskie.
zobaczymy tylko czy nie beda uczulac malej

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

linomag i sudokrem
ooo ja mam to samo - linomag masz ten w tubvce zielony czy rozowy bobo?
jeszcze tylko sudocrem musze dokupic

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Perse chyba kiedys pisalas ze kupilas chuste/nosidelko ? mozesz pokazac co to masz? na allegro zamawialas?
Stary 2012-03-15, 19:02   #2355
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

to ja wolę nie pisać ile razy było w ostatnim czasie a mi tylko miesiąc około został

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:03   #2356
Tacca
Zakorzenienie

Już jestem.
Wszystko dobrze, mały jest już główką do dołu.
Stary 2012-03-15, 19:09   #2357
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

moniczka1302 ja nie muszę czerpać pomysłów budowlanych,na szczęście nie musiałam budować, i na szczęście już skończyłam remont
Moja teściowa też mówi że jak się ma zgagę, to dziecko będzie miało dużo włosów. Czyli może to będzie owłosione jak małpka ... i jak mama

_agata w sumie masz rację, na pampersy wydam pewnie więcej, ale i tak wolę pampersy

Dzięki za przepisy na smakowitości z budowlanego przerodziło się w kulinarny

Idę coś zjeść nie słodkiego

Ps. cieszę się, że podoba Wam się nasz wózek

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:10   #2358
Konto usunięte

Cytat:

Perse chyba kiedys pisalas ze kupilas chuste/nosidelko ? mozesz pokazac co to masz? na allegro zamawialas?
Nie, nie, ja planuję "dostać" nosidełko, jak dzidzia będzie miała pół roku - Tula.
http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Już jestem.

Super wieści
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:13   #2359
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dzieki, dobrze wiedziec
fajne rzeczy z tej ziajki są
sama uzywam duzo kosmetykow z ziaji i nie uwazam, zeby byly kiepskie.
zobaczymy tylko czy nie beda uczulac malej

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

ooo ja mam to samo - linomag masz ten w tubvce zielony czy rozowy bobo?
jeszcze tylko sudocrem musze dokupic
?
ja mam zielony - taki mi mama pielęgniarka przysłała

a co do Ziaji - to uważam ją za bardzo dobrą firmę, ja uwielbiam jej kosmetyki i nic mnie nie uczuliło, dlatego te same kupuję dla mojego dziecka. Tak samo jak uwielbiam poslkie pudry w kremie dr Eris - od zawsze i na zawsze jestem wierna jak pies

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to ja wolę nie pisać ile razy było w ostatnim czasie a mi tylko miesiąc około został
też się nie wypowiadałam - bo to znaczy, że moje dziecko bedzie chyba całkowicie zaropiałe libido mi z dnia na dzień tylko rośnie a nie spada... dziwny przypadek jestem

Cytat:
Już jestem.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 19:15   #2360
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb
Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/
Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo

Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie Z jedna Babeczka mialysmy niezly ubaw Jeszcze wypelnila spokojnie papiery do porodu, weszla do lazienki,zmienila sobie podklad bo jej cieklo. Poczekala na polozna i z usmiechem usiadla na wozek hehehe ja chyba bylabym bardziej pos...rana

blueelektron lezalam na Polnej,na oddziale ODO,spoko
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:16   #2361
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
.

teraz mam pytanie odnośnie pieluszek wielorazowych - czy to nie jest tak że do prania wielorazówek trzeba używać specjalnego proszku? znaczy chodzi o ten bakteriobójczy... kobieta o tym w ddtvn mówiła. Wiecie coś o tym?
Można używać proszku antybakteryjnego, który dodaje się do prania. http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=14&id=571&ec=0

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
to byłam ja
Dzięki wielkie, zrobiłam wczoraj z przepisu mamy, podobny do Twojego, ale jednakże jest z proszkiem

No i podpiekałam je w piekarniku przed nałożeniem musu jabłkowego, nakłułam, a ono mimo wszystko urosło
Czemuż tak? Moja mama robi tak samo, w sensie też z proszkiem i jej nie rośnie
Mnie też czasami się wybrzusza, ale je pacyfikuję widelcem
Możesz pierwsze 10-15 minut piec z obciążeniem, tzn. wykładasz na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia, a na to warstwę fasoli. Po 10 minutach dopiekasz na lekko złoty kolor bez folii/papieru.
Spróbuj koniecznie bez proszku, bo ciasto kruche ma być kruche, a nie pulchne

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Dziecko na oczka nie będzie widziało.

o
Stary 2012-03-15, 19:22   #2362
Konto usunięte

Cytat:
a co do Ziaji - to uważam ją za bardzo dobrą firmę, ja uwielbiam jej kosmetyki i nic mnie nie uczuliło, dlatego te same kupuję dla mojego dziecka. Tak samo jak uwielbiam poslkie pudry w kremie dr Eris - od zawsze i na zawsze jestem wierna jak pies

też się nie wypowiadałam - bo to znaczy, że moje dziecko bedzie chyba całkowicie zaropiałe libido mi z dnia na dzień tylko rośnie a nie spada... dziwny przypadek jestem

Również lubię Ziaję, ale głównie żele pod prysznic, balsamy i takie tam. Kremów do twarzy raczej nie.
Natomiast Eris to jest moja wielka wielka miłość - wszystkie jej marki. Under Twenty to już nie moja bajka, ale czasami używam pomarańczowej maseczki (chyba marchewkowej) i naprawdę ładnie działa, Lirene - często używam kremów i nie tylko, Pharmaceris - uwielbiam, Dr Irena Eris - nie używam jeszcze, ale jak już będę bogata, to będę

A moja dzidzia będzie miała czyściutkie oczka, za to mój TŻ będzie musiał psychikę zbierać niedługo z ziemi... Jakoś sobie tam radzimy, ale nie ma to jak przytulanki

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb
Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/
Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo

Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie Z jedna Babeczka mialysmy niezly ubaw Jeszcze wypelnila spokojnie papiery do porodu, weszla do lazienki,zmienila sobie podklad bo jej cieklo. Poczekala na polozna i z usmiechem usiadla na wozek hehehe ja chyba bylabym bardziej pos...rana

Aniu nawet nie wiesz, jak świetnie Cię rozumiem
Ja bym chciała urodzić w terminie, ale równocześnie chciałabym, żeby to było już już, bo ciągle jakieś stresy, plamienia, skurcze, teraz jakieś upławy, najchętniej codziennie chodziłabym na USG

I mnie też leżenie dobija. Też chodzę po domu i robię. Jak za dużo leżę, to mam skurcze. I dzisiaj po południu przez to powalone jedzenie też mam

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-15 o 19:23
Stary 2012-03-15, 19:29   #2363
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Już jestem.
super!!!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32949723]Nie, nie, ja planuję "dostać" nosidełko, jak dzidzia będzie miała pół roku - Tula.
http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste

[/QUOTE]

bardzo fajne tez chcemy nosidelko dla babelka bo planujemy duzo jezdzic a z wozkiem nie zawsze da sie wszedzie zajsc
Stary 2012-03-15, 19:31   #2364
Konto usunięte

Cytat:
bardzo fajne tez chcemy nosidelko dla babelka bo planujemy duzo jezdzic a z wozkiem nie zawsze da sie wszedzie zajsc
Cena też niczego sobie, dlatego napisałam, że planuję je dostać Ale takie nosidełka są właśnie dopiero od ok. pół roku, dlatego mi się to świetnie zbiegnie ze świętami I będzie prezent dla mamy i syneczka
Stary 2012-03-15, 19:35   #2365
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

aniu_85 bardzo Ci wspolczuje ale postaraj sie uspokoic i nie denerwowac, bardzo zaszkodzisz dzidzi, wiem cos o tym bo tez mialam ciezkie chwile i czulam, ze mala nawet nerwow sie ruszala jak bylam w strasznym stanie
bedzie dobrze
mysle, ze kazda z nas ma powoli juz dosc uciazliwosci zwiazanych z ciaza - bole krzyza, plecow, zgaga itp... ale musimy wytrzymac i damy rade !!!

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32950338]Cena też niczego sobie, dlatego napisałam, że planuję je dostać Ale takie nosidełka są właśnie dopiero od ok. pół roku, dlatego mi się to świetnie zbiegnie ze świętami I będzie prezent dla mamy i syneczka [/QUOTE]

tylko ze chcielibysmy takie od jak najwczesniejszego okresu zycia, zeby jeszcze w lato pochodzic
Stary 2012-03-15, 19:39   #2366
Konto usunięte

Cytat:
mysle, ze kazda z nas ma powoli juz dosc uciazliwosci zwiazanych z ciaza - bole krzyza, plecow, zgaga itp... ale musimy wytrzymac i damy rade !!!

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

tylko ze chcielibysmy takie od jak najwczesniejszego okresu zycia, zeby jeszcze w lato pochodzic
Co do nosidełka - to tego nie wiem, które są od najwcześniejszego okresu

A co do dolegliwości - dzisiaj w labo znowu wywiązała się dyskusja, że ciąża to nie choroba Jedna babka zaproponowała facetowi, żeby przez 9 miesięcy sobie w niej pochodził... Ja już się tylko uśmiecham pobłażliwie. Patrząc na nasz wątek naprawdę niewiele jest dziewczyn, które ciążę przechodzą w 100% bezproblemowo i mogą śmigać do pracy.
Stary 2012-03-15, 19:43   #2367
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

O rany, o tym nie słyszałam
Hania nie będzie miała ani krzty ropki w oczkach I będzie do tego łysa

Dziękuję Ci pięknie za masę linków. Muszę jakoś przez to wszystko przebrnąć. Póki co to dla mnie czarna magia

Cytat:
Już jestem.

Cytat:
Czesc Dziewczyny

nie zazdroszczę. A mówią, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety Życzę Ci z całego serducha, żeby już Cię nie bolało NIC. A komplikacjami rodzinnymi staraj się teraz nie przejmować, bo to jeszcze wzmaga Twoje cierpienie. Wiem, że łatwo się mówi...

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-15 o 19:45
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 19:45   #2368
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Podejrzewam, że zgaga to mały pikuś przy bólach. Mnie na szczęście nic nie boli, tylko zgagę mam okropną. Ale da się z tym dziadostwem żyć Więc cieszę się, że tylko to mam.

Jak chcesz jak najwcześniej to warto zaopatrzyć się w chustę.

o
Stary 2012-03-15, 19:48   #2369
Konto usunięte

Nooo to mój mały będzie miał czyste oczka i bujne afro
Stary 2012-03-15, 19:48   #2370
ania_85
Rozeznanie

Wlasnie zauwazylam,ze pojawily sie juz mamusie listopadowo-grudniowe!!!!, masakra...Niedlugo pewnie zaczna nas podczytywac jak bedziemy sie rozpakowywac
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości