|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj jest fajnie opisane jak prać pieluchy http://dziecisawazne.pl/pranie-i-pie...wielorazowych/ Do mnie przemawia równeiż to, że nie trzeba pupy dziecka smarować żadnymi kremamii czy maściami, bo skóra nie ma kontaktu ze sztucznym materiałem, jakim są pieluchy jednorazowe. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32947686]
![]() ![]() Moja mama mi opowiadała, że oni gotowali pieluszki w garze, po czym płukali je kilka razy... Kupsztol ![]() ![]() moja mama tez gotowala pieluchy tetrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny chyba zaraz pęknę... Nie zjadłam teraz wcale dużo, a czuję, że mam brzuch jak balon. Dodatkowo mały chyba dosłownie łazi mi po pęcherzu, bo chce mi się strasznie siku, a jak idę to robię 3 kropelki i tak w kółko
![]() Brzuch mnie nie boli, tylko ciągnie, w dół, a jak się położę - to w tę stronę, na której leżę - macie też tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
Uwierz mi Agatko,że aktualnie bez ciąży mam brzuszek niewiele mniejszy od niektorych z was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Z wierzeń ludowych: nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem (wg niektórych wcale), bo dziecko będzie miało zaropiałe oczka
![]() Nie wiem czy przeczytałaś co pisałam, bo pisałaś zaraz pode mną i mogłaś pominąć: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2329 Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
witam wiczorową porą
Kupiłam dziś dzidziusiowi dwa śpiworki, jeden większy drugi mniejszy, całkiem tanio dałam, właśnie się piorą. Byłam z mama i siostrą na spacerku w lesie, oczywiście nie obyło się bez przygód, jakiś świr kręcił się po lesie, chodził w różne strony, w końcu skierował się w naszym kierunku, serce mi zamarło, miał takie nienormalne spojrzenie, siostra się odwróciła jak nas mijał, powiedział nam dzieńdobry i poszedł dalej ![]() ![]() Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-03-15 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki
![]() ![]() ![]() mi z żyły, ale to jedyna pielęgniarka która nie robi mi dzikich sińców ![]() Cytat:
![]() co do linków - dzięki, czytam wszystko co wrzucicie... a teraz mam pytanie odnośnie pieluszek wielorazowych - czy to nie jest tak że do prania wielorazówek trzeba używać specjalnego proszku? znaczy chodzi o ten bakteriobójczy... kobieta o tym w ddtvn mówiła. Wiecie coś o tym? no a ja teraz i zastanawiam się jak będę wstawać po ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do prania pieluszek wielorazowych stosuje się specjalny proszek z odkażaczem lub zwykły proszek plus dosypuje się odkażacz. Więc bakterie nie mają szans. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byłam ja ![]() Dzięki wielkie, zrobiłam wczoraj z przepisu mamy, podobny do Twojego, ale jednakże jest z proszkiem ![]() No i podpiekałam je w piekarniku przed nałożeniem musu jabłkowego, nakłułam, a ono mimo wszystko urosło ![]() Czemuż tak? Moja mama robi tak samo, w sensie też z proszkiem i jej nie rośnie ![]()
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajne rzeczy z tej ziajki są sama uzywam duzo kosmetykow z ziaji i nie uwazam, zeby byly kiepskie. zobaczymy tylko czy nie beda uczulac malej ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- ooo ja mam to samo - linomag masz ten w tubvce zielony czy rozowy bobo? jeszcze tylko sudocrem musze dokupic ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Perse chyba kiedys pisalas ze kupilas chuste/nosidelko ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Już jestem.
![]() Wszystko dobrze, mały jest już główką do dołu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
moniczka1302 ja nie muszę czerpać pomysłów budowlanych,na szczęście nie musiałam budować
![]() ![]() Moja teściowa też mówi że jak się ma zgagę, to dziecko będzie miało dużo włosów. Czyli może to będzie owłosione jak małpka ![]() ![]() _agata w sumie masz rację, na pampersy wydam pewnie więcej, ale i tak wolę pampersy ![]() Dzięki za przepisy na smakowitości ![]() ![]() Idę coś zjeść ![]() ![]() Ps. cieszę się, że podoba Wam się nasz wózek ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste ![]() ![]() ![]() Super wieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Ziaji - to uważam ją za bardzo dobrą firmę, ja uwielbiam jej kosmetyki i nic mnie nie uczuliło, dlatego te same kupuję dla mojego dziecka. Tak samo jak uwielbiam poslkie pudry w kremie dr Eris - od zawsze i na zawsze jestem wierna jak pies ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy ![]() ![]() ![]() Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/ Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo ![]() Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie ![]() ![]() ![]() blueelektron lezalam na Polnej,na oddziale ODO,spoko |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Możesz pierwsze 10-15 minut piec z obciążeniem, tzn. wykładasz na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia, a na to warstwę fasoli. Po 10 minutach dopiekasz na lekko złoty kolor bez folii/papieru. Spróbuj koniecznie bez proszku, bo ciasto kruche ma być kruche, a nie pulchne ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Również lubię Ziaję, ale głównie żele pod prysznic, balsamy i takie tam. Kremów do twarzy raczej nie. Natomiast Eris to jest moja wielka wielka miłość - wszystkie jej marki. Under Twenty to już nie moja bajka, ale czasami używam pomarańczowej maseczki (chyba marchewkowej) i naprawdę ładnie działa, Lirene - często używam kremów i nie tylko, Pharmaceris - uwielbiam, Dr Irena Eris - nie używam jeszcze, ale jak już będę bogata, to będę ![]() A moja dzidzia będzie miała czyściutkie oczka, za to mój TŻ będzie musiał psychikę zbierać niedługo z ziemi... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() Ja bym chciała urodzić w terminie, ale równocześnie chciałabym, żeby to było już już, bo ciągle jakieś stresy, plamienia, skurcze, teraz jakieś upławy, najchętniej codziennie chodziłabym na USG ![]() I mnie też leżenie dobija. Też chodzę po domu i robię. Jak za dużo leżę, to mam skurcze. I dzisiaj po południu przez to powalone jedzenie też mam ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-15 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
super!!!
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32949723]Nie, nie, ja planuję "dostać" nosidełko, jak dzidzia będzie miała pół roku - Tula. http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste [/QUOTE] bardzo fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mysle, ze kazda z nas ma powoli juz dosc uciazliwosci zwiazanych z ciaza - bole krzyza, plecow, zgaga itp... ale musimy wytrzymac i damy rade !!! ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32950338]Cena też niczego sobie, dlatego napisałam, że planuję je dostać ![]() ![]() ![]() tylko ze chcielibysmy takie od jak najwczesniejszego okresu zycia, zeby jeszcze w lato pochodzic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do dolegliwości - dzisiaj w labo znowu wywiązała się dyskusja, że ciąża to nie choroba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hania nie będzie miała ani krzty ropki w oczkach ![]() ![]() Dziękuję Ci pięknie za masę linków. Muszę jakoś przez to wszystko przebrnąć. Póki co to dla mnie czarna magia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-15 o 19:45 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak chcesz jak najwcześniej to warto zaopatrzyć się w chustę.
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Konto usunięte
|
Nooo to mój mały będzie miał czyste oczka i bujne afro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Rozeznanie
|
Wlasnie zauwazylam,ze pojawily sie juz mamusie listopadowo-grudniowe!!!!, masakra...Niedlugo pewnie zaczna nas podczytywac jak bedziemy sie rozpakowywac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.