|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Bolą mne nadgarski. Moje dziecko od wczoraj ma zajawke na huśtawkę,non stop by się bujała. Jak tylko sie obudziła z drzemki to biegiem do huśtawki i husiu husiu woła
![]() Agula ![]() Natka ja tez się bronilam na wariackich papierach. We wtorek dostałam ostatnie poprawki, w czwartek składałam pracę, a w pt. sie broniłam. Aniu najlepszego sto lat w zdrowiu, szczęściu i miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |||
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Jestem mega niewyspana, ale zarazem szczęśliwa bo oddałam pracę ![]() ![]() Przynajmniej jak uda mi się obronić to mogę iść dalej. Maaaatko ile chorowitków ![]() ![]() Domcio też zasmarkany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przyjechać mu natłuc? ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Hania jak zwykle modniacko ubrana ![]() ![]() Emilie kolejna pięknisia ![]() ![]() Agni, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień ![]() Aniu kochana, z okazji Twoich urodzin życzę Ci wszystkiego co najlepsze!! ![]() ![]() Jutro ma urodziny moja teściowa, muszę dzisiaj pojechać jakiś prezent kupić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez dobry!
U nas nocka ok, tak jak myslalam byla goraczka - o polnocy 38,5 ale po nurofenie spadla i spal ladnie do 7.45. Ja obstawiam zeby. Agula a Lili ten katar ma dawno? Czy swiezy? Moja lekarka by jej jednak nie zaszczepila gdyby byl swiezy, bo w takim przypadkach ona nie wie, czy sie cos nie rozwija. Aniu wszystkiego najlepszego! (ja tez obstawiam drugiego chlopaka) Nowa mamo (zapomnialam nika) gratulacje Pani Magister! Wklejone dzieciaczki sliczne! Zanetko ja nie Scio, ale wrzucam Ci zdjecie Antka w "mejtaju" na plecach, dosc luzno zawiazany, bo upal byl nieziemski: |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
Witam!
My na antybiotyku, trochę lepiej, gorączka już rzadziej. Pytałam pediatry na temat tego zbijania na przemian i jakby któraś potrzebowała to schemat jest następujący: 3 razy ma dobę Nurofen (ibuprofen), a jeśli 2 godziny po podaniu gorączka większa niż 38 to paracetamol. Co do kataru to stosuję tę maść majerankową i olejek oilbass i jest lekka poprawa. Pediatra mówiła, że oilbass i plumex mają takie samo działanie, na bazie olejków eterycznych, więc jak już stosujemy jedno, to nie drugie. Dziękuję wam wszystkim za porady. Wczoraj dodałam tego olejku do kąpieli małej (jak któraś tu pisała) to aż mi nos przetkało. Sama przesyłam życzenia zdrowia dla pozostałych chorujących, widzę że jest ich trochę. I ja życzę Ani wszystkiego dobrego, i zaległe gratulacje dla naszych pań magister. (Wybaczcie opóźnienie, ale co nie wezmę laptopa to muszę lecieć do Młodej). |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |||||
Zakorzenienie
|
dziękuję ![]() zmień mi wiek ![]() ślicznotka! Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
dziękuję ![]() Tak, dr robię. Przeczytałam właśnie te dwie co napisalaś, biorę się za kolejne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dziękuję ![]() ![]() Brumeczku, źle napisałam, szczurki niestety będą uśmiercone, tyle że nie ja to muszę zrobić, na szczęście. Badam z krwi i wątroby, ew. jeszcze wycinki jelita
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dziękuję ![]() Naprawdę, ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
Matko, dziewczyny... ja z innej parafii
![]() ja nie wiem, co sie dzieje 'ostatnio'. jak jestem na osiedlu, to co rusz jakies 'chlopaki-buraki' (czyt. dresy, gadtunek podklatkowy) do mnie czesc mowia, pytaja co slychac. a ja na ogol nie mam pojecia, kto to jest! Szwedalam sie po osiedlu w dawnych czasach, ale dla mnie to zamierzchła przeszłość i 99% ludzi juz nie kojarze, bo to tyle lat.. i tu teraz, dostaje wiadomosc, od chlopa, co sioe z nim w podstawowce uczylam, ale nigdy sie nie lubilismy (zawsze sie ze mnie wysmiewal ![]() ja nie wiem, czy to macierzynstwo tak dziala czy co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- no i oczywiście Aniu - wszystkiego co sobie tylko zamarzysz!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Rozeznanie
|
Aniu Spelnienia marzeń, zdrówka, szczęścia i wszystkiego co sobie wymarzysz
![]() Przeczytałam ostatnią stronę tylko i głupio mi tak się wtrącać tylko o sobie..... Widze, że Natka bronisz się lada moment...trzymam kciuki Dla wszystkich chorowitków dużo zdrowia!!! My dziś byłyśmy na pobraniu krwi i miało być z paluszka a było z żyły:/ Ryk na cały szpital, zwróciła wszystko co miała w brzuszku, histeria !! Ale przeżyła ![]() A ja po rozmowie i na dzień dzisiejszy jestem przyjęta zarówno w tej fabryce (gdzie nie chce pracować) i za moją koleżankę od grudnia ![]() ![]() Ale szkoda mi po dzisiejszej rozmowie odmawiac też w tej fabryce. prezes przemiły facet, miałam na dzien dobry 2 bojowe zadania do wykonania, praca też ciekawa ale za mneijsze pieniądze i mniej wdzięczna mimo wszystko..... Idę troszkę poczytac wstecz póki Ala śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
ANIU życzę Ci wszystkiego to co najlepsze. ZDROWIA przede wszystkim !
Scio Aga a JA mam taką Mei Tai -> KLIK i ją też mogę zawiązać tak jak wasze? jka tak to w jaki sposób to zrobić?Scio nie ma mnie w K więc nie widzę Twojego zdjęcia ![]() Marzena ona waży 10,5kg i ponoć ma 81 cm. Dla mnie ona rośnie jak na drożdżach ![]() Brumek jasnieją jaśnieją ![]() Moje dziecko nauczyło się pokazywać dziękuje, kiwa tak śmiesznie głową i tylko coś jej dam to ona kiwa i kiwa i kiwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
czytam was, czytam ale jakos weny na pisanie brak. Marysia wrocila ze zlobka, poszla spac, wstala i poszla z babcia na spacer
![]() Poszalalam na allegro, zakupilam Marysi 3 sukienki, kurtke, bluze, 5 bluzek - wszystko uzywane i wylicytowalam za grosze. w sumie u dwoch sprzedawcow to i koszt wysylki bedzie niski ![]() Stronczek mam prosbe do ciebie - zaraz napisze na priv ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- juz nie musze gotowac obiadu ![]() ![]()
#2352 |
Zakorzenienie
|
Zaneta to my w mietku http://imageshack.us/photo/my-images/824/img1046qp.jpg/
A czy takiego da się na plecach nie wiem ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-09-21 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Emi wydoroślała!!!Boska!!!Jak ie włosy długie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brumek ja zelgłe-boski film!!!!Niesamowita pamiatka, jestem pełna podziwu ![]() ![]() Dziubek Jak goraczka?Biedny Denisek ![]() Natka ![]() eweDzielna ta Twoja Maryś!!! I za chodzenie ![]() ![]() brumek,adrij,marzena-dziekuje mamuski za pamiec-strasznie to miłe ![]() Aniu Wszystkiego Najlepszego!!!!Zycze cudownego, urodzinowego dnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Coś mało piszecie czy mi się wydaje?
Evve a jak M. w żłobku? nie płacze? Aga, Scio ja nigdy nie próbowałam na plecach mietka motać, ale chyba bym nie potrafiła S. zarzucić ![]() Byłam u mamy, dostałam przetwory, sosy, przeciery itp.
#2355 |
Zakorzenienie
|
wiesz co podobno czasem poplakuje, ale ja sie domyslam kiedy (jak ja sciagaja z tych stolow itd - bo to samo robi w domu) jak broi i sie ja odciaga to tak jej sie zdarza. ogolem do jedzenia pierwsza, je ladnie i wszystko. nie spi, raz w pierwszy dzien spala ale niedlugo.
#2356 |
Wtajemniczenie
|
Aniula- kochana nasza ciepła osóbko, najlepsze życzenia : Mam nadzieje ze wieczorkiem nadrobie.- zdrówka - uśmiechu i optymizmu - miłości ! P.s. Jutro Biegne po raz pierwszy w biegu ulicznym na6 km Trzymajcie kciukasy
#2357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutro ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Słodka ![]() ja bym nie robiła ![]() mogę co najwyżej przytulić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ANIU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ![]() ![]() ![]() U nas nadal temperatura, ale jakby ciut lepiej?...może małe ciut....teraz znowu śpi od 18, bo się normalnie słaniała taka bidulka z tej temperatury. Odnośnie temperatury, czy któraś z Was ma http://www.microlife.pl/index.php?id=pro_infrared_pl ten pierwszy. Niby taki dobry, ale jak się mierzy temp. kilka razy pod rząd, to pokazuje bardzo zróżnicowaną, a nawet jak i raz, to czasem bardzo odmienną od np. innego ,,pachowego". To w każdym bądź razie tym na podczerwień przed 18 miała 37,9. Ja obstawiam trzydniówkę-możliwe to jest? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja tam nie ufam tym termometrom. Sama mam taki za 200 zł i mu nie wierze, przy pierwszym pomiarze pokazuje nawet 35, 6
![]() A zachowujesz odstęp czasowy między jednym a drugim pomiarem ? na instrukcji jest, ile czasu musi upłynąc pomiędzy pomiarami.
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dopiero przeczytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Wklejam mojego robaka
![]() Nie sugerujcie się wielkoscią mojego brzucha- w tej sukience nie widać za wiele i takie ujęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...626097130.html OLIWECZKA taki. 15 min to duży odstęp, w moim jest chyba 1 min.
Fajny wózek ![]() ![]()
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2363 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aniu wszystkiego dobrego! Cytat:
![]() Dama cud miód! Cytat:
U mnie identycznie, żyrafka, piesek i inne zwierzątka jest ciągle noszona i przekładana i tez zakłada na paluszki klocki . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
Ewoludka tez dawno nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Agni,kciuki za jutrzejszy dzień ![]() Wszystkim chorowitka zdrowka! ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Jaka juz Panna!Sliczna! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
jaka duza pannica a to w torbie zdjecie superowe
![]()
![]() |
#2368 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A żółty płaszczyk ![]() Cytat:
U nas to chyba od smoka lub/i od slinienia i suchej skórki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I niezwykle zgrabna z Ciebie przyszła mama Brumciu jak dzisiaj mój mega przystojniak ? Dla wszystkich chorowitków tulasy Jasio tez ma katarek Nasmarowalam go pulmexem I zaczęłam podawać witaminke c Niby t tylko katarek ale smutno widzieć takie małe bezbronne dziecko męczy się oddychaniem ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ewoludek ma słodka czuprynke ![]() Muszę ja zobaczyć na żywo ![]()
![]() |
#2369 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymon buduje, burzy, miesza, rzuca. Uwielbia Haniolek juz dobrze?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bylam dzisiaj w USC i Szymon podszedl do urzedniczki i z usmiechem "czesc" ![]() Ale mialam z niego ubaw.
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Zaneta da sie zawiązać na plecach.
isiaok gdzie kupiliście to gumowe wiaderko?? w jusku ![]() Sara dziś w sklepie skakała na tej dmuchanej krówce i strasznie leciała do przodu, jakby źle była zrobiona, nie kupiliśmy. Kupimy coś z Chin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.