Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 10:58   #2341
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
gratuluje udanej wizyty jestem w szoku, że dzidziusia już tak ładnie widać ja mam wizyte 24 pazdziernika i sie troche boje. Ja ide na kase chory i babeczka nic mi nie mowila ze musze spełniac jakies warunki. Kazała mi zadzwonic do kliniki do Łodzi i jak uda mi sie zapisac da mi skierowanie. Ile płaciłas za wizytę?

Dziewczyny czy wy juz robiłyscie jakies badania z krwi? Ja dzis byłam tylko na :cukier, mocz i grupa krwi. Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie da mi skierowanie na pozostałe typu rozyczka, toksoplazmoza itp. A wy to robiłyscie? Jak tak to co dokładnie i ile Was to wyniosło?
Ja płaciłam 200zł za prenatalne.Co do innych badań to ja już dawno zrobiłam je,chyba w 7 tyg cały komplet(te hiv-f, tokso, gandi, różyczki, hbs, hormony,grupe krwi itp" i gdzies 260zł zapłaciłam za wszystko.

Dziękuje za taki odzew z Waszej strony i piękne komenatrze:ro za:

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, zwolnijcie!! Bo nie mam kiedy nadrobić i nie wiem co u której!!
z tego co pamietam miało być parę wizyt we wtorek i w srodę ( w tym moja ) i mam nadzieje ze wszytkie wizyty przebiegły pomyślnie.
Rzuciło mi sie w oczy zdjęcie bejbika lolitki
I ja wrzuce mojego prawie 7 centymetrowego stworka
Kolejne zdjęcie do galerii! Piękny MaluszekJaki podobny do mojego Tyle,że Twój to chyba na drożdzach rośnie bo jesteśmy w tym samym dniu a mój ma 5,4cm a Twój 7cm może to dlatego,że mam niedowage..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:10   #2342
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Hej czytam was codziennie ale tak fajbie piszecie, nie mam jak się wbić co chcę napisać to gdzieś przeczytam i strasznie duuuzo postów
Co do zhagi to ja też nie mam pojęcia co to za uczucie i mam nadzieję że się nie dowoem, mój mąż ma często zgage zamiast mnie chyba
madziarku witaj jak to nie ma się jak wbić - wystarczy że raz napiszesz i my Cię już wciągniemy- dziekuje za ciepłe słowa : *
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
jestem taka szczęśliwa
a na osłodę tego zimnego dnia pochwale się Wam moim małym Skarbem
no to wszystko pięknie! a Twoje maleństwo... mam ochote pocałować ekran piękne! pokazuj częściej ciotkom! : )) buziak

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka rodziła u niej zupełnie przez przypadek i jej nie poleca. ; )
heheheeheh a to dobre bede chodzic i powtarzac

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
no właśnie.... jest dużo sprzeczności co do obecności męza przy CC, w niektórych szpitalach można, w innych nie.... : / czytałam właśnei przed chwilką też o tym na innych forach, i dziewczyny się wypowiadały że jest parawan i mąz siedziął przy nich, itp. inne że absolutnie nie...
a tu jeden z postów na ten temat :
"....dziewczyny przestańcie was juz calkiem popieprzyło.
Co za roznica czy jest parawan czy go nie ma jak cc to powazna operacja a nie jakis tam sobie porodzik z tatuśkiem. Czy wy nie mozecie sie juz nawet wysrac bez tych waszych facetow?
To straszne co wy wyprawiacie z tymi porodami i pisze to jako kobieta! w Głowie mi sie to nie miesci. Sa takie rzeczy ktore są tylko dla kobiet - czy podpaski tez wam zmieniają bo to takie bolesne doświadczenie ten okres?
Tak zaczniecie mi tutaj pisac o cudzie narodzin i bla bla bla.
To wrecz odrażające jak tak sobie pomyśle co wy robicie z tych chłopow a pożniej placzecie ze sa zniewiesciali itd. ...."

super że wszytsko ok, / p.s robiłąś na fundusz czy prywatnie ?, czytałąm że jeśli chodzi o badanie bezpł, to musi być spełniony jeden warunek kwalifikujący do tego badania, ale też dużo zalezy od lekarza prowadzącego chyba... /
powodzenia, będzie dobrze!!!!
ja na pierwszą poszłam w 6 tyg. oczywiście czekamy na relację
ajć, pościk o obecności tatuśków mocno subiektywny ale jaki agresywny! boki rwać. Ja osobiście bywam bardzo nieufna, więc chciałabym się czuć bezpiecznie z mężem bo boję się tak samo CC jak SN. No i chciałabym by wziął od razu maleństwo na rączki jakbym ja nie mogła utulić... Poza tym j mam takie swoje zdanie, że przynajmniej mój chłop mnie więcej doceni jak zobaczy co to jest poród, co to jest dla kobiety. Nie mówię że ma zaglądać w bebechy jak koleżanka napisała, albo w piczę jak dziecko wychodzi ale chcialabym chyba zeby przy mnie i przy dziecku byl w tym momencie. także zdaję sobie sprawę że każda kobitka może chcieć czego innego, i szacuneczek: ) oby każdemu udało się wszystko po swojej myśli : )

Cytat:
Byłam prywatnie i z tego co wlaśnie piszesz to na fundusz dają osobą po 30stce.
..albo i nawet po 35tce.. poza tym sa jeszcze warunki takie jak choroby genetyczne w rodzinie i jeszcze jak się nie mylę można dostać się na fundusz gdy np obraz usg u gina wykaze jakies nieprawidlowosci , co jesli gin jest sprytny i ugodowy to powinien wlasnie przy tym punkcie cos tam wspomniec w skierowaniu ze u niego obraz moze na cos wskazywac i wowczas mamuski mozecie liczyc na badanko bez tej masakrycznej kwoty. przynajmniej dla mnie to jest koszt okropny.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na pierwszych badaniach, 41 zł nie moje. masakra:/
łej kobito to i tak mało... jak i gin przepisał badań to prawie dwie stówy mnie wyszło a i tak nie zrobilam wszystkich bo np grupe krwi ktora kosztowala 40 zl na szczescie mialam z HDK. i jeszcze costam odrzucilam ale i tak 160 zl poszlo. Choc warto, bo wyniki mnie uspokoily a mam powody do zmartwien. Jak nie masz wiecej badan poki co to rob na raty - bedzie latwiej te pieniadze wyciagnac, tylko kłuć się trzeba wtedy i w sumie jazda tez kosztuje jak się nie jest z miasta...

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Pierwsze CC miałam z powodu braku postępu akcji porodowej pomimo, że przez 8h już rodziłam z ogromnymi bólami, 7cm rozwarcia, a Kuba nie schodził. W końcu zaczęło zanikac tetnto i lekarz podjął decyzję o CC. Błędem było to, że nikt mnie nie zmierzył - okazało się, że mam wąską miednice i pewnie bym nie urodziła Lekarz nie chce powtórki, bo jest to zagrożenie dla życia dziecka. Ja ogólnie CC bardzo dobrze wspominam, szybko do siebie doszłam, a po ranie prawie nie ma śladu Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. Wiem, że to operacja, ale dobro dziecka jest dla mnie najważniejsze

Super wieści! Czyli zmiana lekarza wyszła tylko na dobre Odpoczywaj

Jestem po rozmowie - wszystko OK Szefowa przyjęła info bardzo pozytywnie, przytuliła mnie i pogratulowała Ufff, ulżyło mi

Dziś, jakby mniej mnie muli
oooojejciuniu ale mialas biedna umordowania z tym porodem... teraz jak widac lekarz Ci tego oszczędzi i będzie dzidziol na swiecie raz dwa dziekuje Ci i odpoczywam.
No i swietnie ze szefowa tak zareagowala! to naprawde coraz rzadsze zjawisko takze naprawdę bardzo fajno! '

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj fazę na słodkie wstyd przyznać, ale zjadłam od rana już całe opakowanie jeżyków a dopiero 10.40 od poniedziałku koniec ze słodyczami powtarzam sobie to już od kilku tygodni i się nie udaje jakoś

Doświadczone mamusie poradźcie czy na zimę dla rocznej aktywnej biegającej dziewczynki lepiej zakupić kombinezon jedno czy dwuczęściowy? Bo myślałam, że lepiej jedno, śnieg się nie dostanie pod kurtkę, nie będzie podwiewać, ale z drugiej strony czy to jej nie będzie ograniczało ruchów?
ja jstem taka glodna ale mdlosci odstraszaj mnie od pojscia do kuchni... moje pierwsze dopiero.a ty babino nie myśl o diecie - co tam jedna paczuszka, paczuszeczka... sama powiedz, no co to jest.... : ))))

co do kombinezonu matką nie jestem ale rodzenstwo niemal odchowalam na przemian z matulą i powiem szczerzen najlepsze chyba bedzie wlasnie jak ktoras wspominala takie spodnie ocieplanie na szelkach, wtedy nic nie wieje,plus kurteczka i wtedy np wchodzac gdziekolwiek do cieplejszego pomieszczenia, czy to bedzie market czy cos innego, sciagasz kurtencje i małe swobodnie sobie świruje w samym sweterku i gaciach no i do sikania ewentualnego chyba lepsze bo szelki w dół i heja, a z kombinezonem, rękawami to mogła by sobie pomoczyć albo po obciągnięciu albo zanim byś ściągneła... no i nie musisz co wiecej kupowac osobnej kurtki.
Cytat:
g
Dziewczyny czy wy juz robiłyscie jakies badania z krwi? Ja dzis byłam tylko na :cukier, mocz i grupa krwi. Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie da mi skierowanie na pozostałe typu rozyczka, toksoplazmoza itp. A wy to robiłyscie? Jak tak to co dokładnie i ile Was to wyniosło?
ja zrobiłam sporo badan, chyba na ponad 200 zl mii wypisal wszystko bo jak poszlam przed wykupieniem zeby babka mi wyliczyla to tak jakos wyszloby. nie zrobilam jednak wzszystkich, a te co zrobilam to u drugiego gina jak pokazalam "bo do tego 1 nie chcialam juz wrocic bo za kosztowny, choc swietny specjalista podobno) to mi powiedzial ze za duzo badan zrobilam takze to jakies indywidualne preferencj lekarzy... na pewno tokso sobie zrob czy przechodzilas i czy masz przeciwciala bo jak nie masz to szczgolnie musisz w ciazy uwazac by nie zlapac. Ja robilam jeszcze cytomegalie, rozyczki zapomnialam ale tez jest istotna, na pewno HIV , VDRL (lub jeszcze krócej WR) , ja tam mialam jeszcze żółtaczkę , ogólną morfologię, na pewno robi się mocz, ale ja jeszcze nie zrobilam. No i mozesz sobie zrobic na tarczycę TSH czy ci nie świruje w ciąży. Glukozę też dobrze zrobić. tyle pamiętam jak będziesz chciala wiedziec wszystko wszystkko co zrobilam to ci spiszę. Ale ja jestem po poronieniu wiec mialam tam jeszcze zlecone przeciwciala np. Trochę kasy poszło ale spokój naprawdę wynagradza mi to codziennie. Aaa no i racja progesteron sobie zrob,

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja przychodzę dziś z wieściami troszkę nie bardzo. Ktoś tu wczoraj wspomniał o rwie kulszowej... No i niestety ją mam... Na dodatek nie przyjął mnie mój ginekolog tylko lekarz rodzinny i to on powiedział o rwie. Nie chciała podejmowac decyzji co do leczenia. Także jestem w ciemnej doopie Dobrze, że mam ciocię położną... Kazała mi dużo leżec, a gdybym już wytrzymac nie mogła zaprasza na oddział... Także zapewne dziś wybiorę się na szpital. Zaraz spakuję torbę.
Powiem Wam tak się boję... Wytrzymałabym ten ból mimo tego, że łzy lecą same, ale martwię się o Bąbelka naszego
ooojbidulo no ja wspominalam... moja kolezanka to miala i tak palnęlam wiesz, ale ona byla w wyzszej ciazy. byla z tym u gina swojego to faktyczznie chcial ja do szpitala polozyc, ale nie poszla tylko udala sie do ortopedy. i dobrze zrobila bogin jej mowil ze to moze byc zator itd i postraszyl a ortopeda stwierdzil rwę i cos tam jej przepisal polecil jakies masci rozgrzewajace... moze skarbie idz do ortopedy zanim polozysz się w szpitalu... moze przepisze ci cos lagodzacego co bedzie mogla stosowac ciezarna. A jesli chcesz to przedzwonie do tej kolezanki i podpytam co brala. tak czy siak trzymam kciuki za to by minęła i duzo odpoczywaj.

______
kurcze we wtorek bylam na usg i byl dzidziol 20 mm a wczoraj 16? co to małe tak się kuli chowa, spi jak matka w kłębek czy jak? czy sprzęt "aż tyle" może się machnąć? bo to mi wyszedł pieron przez to tydzień mniejszy niz dzien wczesniej a chodzi mi o to zeby mi sie przez to nie przepadły te prenatalne bo tamten gin z poniedzialku ustalił mi je na za dwa tyg, juz nie pojde, a u tej ginki tez mam wizyte za dwa tyg ale jak spytalam czy bedziemy robic te przeziernosc to powiedziala ze jest jeszcze za mały no i bądź tu mądra może się wyjasni za dwa tyg

az boje sie kliknąć "wyslij odpowiedz " bo pisalam to chyba ponad godzine a wy w godzine to tłuczecie nową stronę

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:24
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:15   #2343
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Witam Mamusie

Bardzo dziękuje, że trzymałyście za mnie kciuki wczoraj! Jestem taka szczęśliwa
Na badaniach prenatalnych wyszło wszystko prawidłowoPrzezierność karkowa,kość nosowa,rączki 2,nóżki 2,pęcherz moczowy jest,żołądek,serduszko bije w klatce piersiowej,mózg jest,żeberka są,prosty kręgosłupik jest aaahhh
Okazało się,że jestem w 12t3d dzisiaj i mam poród na 14 kwietnia a nie na 21Troszke mi smutno bo chciałam dotrzymać do 22 kwietnia do moich i mojego taty urodzin a teraz będzie ciężko
Ze wzruszenia płakałam całą wizytę heh..

Witam wszystkie nowe Mamusie
i trzymam kciukasy mocno za wszystkie przyszłe wizyty by były równie udane jak moja

a na osłodę tego zimnego dnia pochwale się Wam moim małym Skarbem
jaki duży, śliczny

Cytat:
gratuluje udanej wizyty jestem w szoku, że dzidziusia już tak ładnie widać ja mam wizyte 24 pazdziernika i sie troche boje. Ja ide na kase chory i babeczka nic mi nie mowila ze musze spełniac jakies warunki. Kazała mi zadzwonic do kliniki do Łodzi i jak uda mi sie zapisac da mi skierowanie. Ile płaciłas za wizytę?

Ja robiłam cukier, morfologie, mocz, Progesteron i pewnie coś jeszcze ale nie pamiętam. Po ostatniej wizycie znowu jakieś dostałam

Cytat:
Hej mamusie

Nadrobic Was graniczy z cudem...

mufinko - wg OM jestem w 12tyg I tak liczę tą moją ciążę. A wg usg ok 10 tydzień. Na kolejnej wizycie będę wiedziała już na 100%

Ja przychodzę dziś z wieściami troszkę nie bardzo. Ktoś tu wczoraj wspomniał o rwie kulszowej... No i niestety ją mam... Na dodatek nie przyjął mnie mój ginekolog tylko lekarz rodzinny i to on powiedział o rwie. Nie chciała podejmowac decyzji co do leczenia. Także jestem w ciemnej doopie Dobrze, że mam ciocię położną... Kazała mi dużo leżec, a gdybym już wytrzymac nie mogła zaprasza na oddział... Także zapewne dziś wybiorę się na szpital. Zaraz spakuję torbę.
Powiem Wam tak się boję... Wytrzymałabym ten ból mimo tego, że łzy lecą same, ale martwię się o Bąbelka naszego
Trzymam mocno kcuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Jejku dziewczyny, zwolnijcie!! Bo nie mam kiedy nadrobić i nie wiem co u której!!
z tego co pamietam miało być parę wizyt we wtorek i w srodę ( w tym moja ) i mam nadzieje ze wszytkie wizyty przebiegły pomyślnie.
Super

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:17
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:16   #2344
ilkas
BAN stały

Ajuto! Ledwo nadrobiłam!
Ale teraz mam czas więc będę na bieżąco
U mnie na obiad dzisiaj szpinak..na który wczoraj tak mi narobiłyście smaka Tylko jeszcze na zakupy trzeba się wybrać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:21   #2345
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
JI ja wrzuce mojego prawie 7 centymetrowego stworka
o nieeee całe 7 cm.... jaki duży dzidziolek! i moze to synek bo takie ma uwypuklenie.... ogonek juz powinien zaniknąć raczej
jest piękny bejbik!!!
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ajuto! Ledwo nadrobiłam!
U mnie na obiad dzisiaj szpinak..na który wczoraj tak mi narobiłyście smaka Tylko jeszcze na zakupy trzeba się wybrać
smacznego obiadku Ilkas dzieki za kasiążkę
Stary 2013-10-03, 11:24   #2346
kasiab91
Zakorzenienie

hope - te maści rozgrzewające to też może byc problem. Jak nasmaruje za bardzo to żeby znów nie dostac plamienia i skurczy przedwczesnych Tak mi powiedziała moja cioteczka, która jest położną. W ciągu dnia da się jescze to znieśc jako tako ale wieczorem jest masakra. Ciągnę nogę za sobą

A powiem Wam, że ja mam smaki na rózne rzeczy na obiad a jak przyjedzie mąż i jest pora obiadu to nic nie jem A najchętniej bym wyszła i wróciła jak on zje.

Dziękuję pomarańczko
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:25
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:34   #2347
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

kasiab91
Kasiu bidulko, poczytam o tym triche moze znajdziemy cos, co Ci ulzy.
Stary 2013-10-03, 11:36   #2348
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki duży i tak jak Hope pisała o chłopczyku to pierwsze co pomyślałam patrząc na 3 zdjęcie to Chlopiec

My z synem już po obiedzie, syn śpi matka dycha, ale chyba i ja się zaraz położę, w sumie to nie chce mi się spać, ale przyzwyczaiłam się do tych codziennych drzemek z syneczkiem
Stary 2013-10-03, 11:39   #2349
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
smacznego obiadku Ilkas dzieki za kasiążkę
nie ma sprawy

Nikii zazdroszczę tych drzemek Ja to nawet jak chcę..to jak już przychodzi co do czego i mała idzie spać to mi się wtedy odechciewa Albo zawsze jest coś w domu ważniejszego do zrobienia
Stary 2013-10-03, 11:42   #2350
Nikii89
Zakorzenienie

Ilkas jak to mówi mój TŻ "pierdziel porządki, obiad idź się połóż, korzystaj że dziecko śpi" Tak więc kochana porządki i inne rzeczy nie zając nie uciekną , a my musimy dać na luz i w tym czasie dużo odpoczywać

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:43
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:42   #2351
kasiab91
Zakorzenienie

hope - na pewno masaże coś pomogą, ale jestem sama w domu teraz to mogę pomarzyc o masażu. jedynie stopy

nikii - ja bez dziecka po obiedzie ucinam sobie drzemkę a w niedzielę to już obowiązek u nas w domu U rodziców tak nie było ale od kiedy mieszkam z mężem i teściami to się to zmieniło
MAMA- 03.05.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:45   #2352
Nikii89
Zakorzenienie

Tak jak Wam obiecałam posyłam zdjęcia jak czasem śpi Oskar , a więc tam gdzie ma głowę śpię ja a tam gdzie nogi TŻ, tak więc synuś więcej miejsca mamusi zostawia

PS. nie patrzcie na ścianę ;/ mieliśmy mały problem z grzybem ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0021.jpg (98,5 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:47
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:48   #2353
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Dzwoniłam do przychodni. Pierwsza babeczka od mojego lekarza będzie rodzić w listopadzie, więc późno dla mnie
No nic, zobaczymy jaki będzie ten w innej przychodni.
poprzednio miałam komfort, że jak się źle czułam, to dał mi zwolnienie bez żadnego "ale", ale wiem, że nie wszyscy są tak uprzejmi.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Jestem po rozmowie - wszystko OK Szefowa przyjęła info bardzo pozytywnie, przytuliła mnie i pogratulowała Ufff, ulżyło mi
Super. Szefowej zazdroszczę.

Cytat:
Pewnie, że dobro dziecka najważniejsze, teraz już też będziesz wiedziała czego się spodziewać, no i masz pewność, że nie będą Cię trzymać w bólach przed podjęciem decyzji o CC, tylko od razu na stół. A w takich sytuacjach się czeka aż poród się sam rozkręci czyli odejdą wody albo zaczną się skurcze czy cesarka jest planowana na konkretny dzień i tyle?
Zależy od szpitala. W wielu czekają, az poród zacznie sią samoistnie (odejście wód, skurczy). Jest to bardziej korzystne dla dziecka, bo wtedy jest pewność, że tną w momencie, kiedy dzidzia jest gotowa do wyjścia na świat.

Cytat:
______
kurcze we wtorek bylam na usg i byl dzidziol 20 mm a wczoraj 16? co to małe tak się kuli chowa, spi jak matka w kłębek czy jak? czy sprzęt "aż tyle" może się machnąć? bo to mi wyszedł pieron przez to tydzień mniejszy niz dzien wczesniej a chodzi mi o to zeby mi sie przez to nie przepadły te prenatalne bo tamten gin z poniedzialku ustalił mi je na za dwa tyg, juz nie pojde, a u tej ginki tez mam wizyte za dwa tyg ale jak spytalam czy bedziemy robic te przeziernosc to powiedziala ze jest jeszcze za mały no i bądź tu mądra może się wyjasni za dwa tyg
Miałaś badania robione na tym samym sprzęcie przez tego samego lekarza?
Trochę zależy od sprzętu, a trochę od tego jak ręka drgnie lekarzowi. To mm są przecież.
Ja miałam taką sytuację poprzednio, że to usg z przeziernością miałam na 13 tydzień wyznaczone, dzieciak był za mąły i musiałam przyjść za tydzień czy 2.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:49   #2354
kasiab91
Zakorzenienie

Nikii - Jakie to słodkie
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-03, 11:50   #2355
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ilkas jak to mówi mój TŻ "pierdziel porządki, obiad idź się połóż, korzystaj że dziecko śpi" Tak więc kochana porządki i inne rzeczy nie zając nie uciekną , a my musimy dać na luz i w tym czasie dużo odpoczywać
Ooo, mądry TŻ!

Cytat:
w niedzielę to już obowiązek u nas w domu U rodziców tak nie było ale od kiedy mieszkam z mężem i teściami to się to zmieniło
Bardzo fajny zwyczaj, podoba mi się !

Nikii Fota genialna
Stary 2013-10-03, 11:52   #2356
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
O, mamo! Jaki cudny Mój wczoraj to jeszcze w wersji fasolkowej
Cytat:
O cholerka! Niedobrze Może podadzą Ci coś rozkurczowego Trzymajcie się dzielnie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Aż musiałam sprawdzić czy tez Magdalena, bo jak czytam posta to potem (jeszcze ) nie pamietam :p
Super że widziałas dzidziusia

Też bym chciała Tżta ale teraz przy Olafie nie wiem czy to się uda zorganizować... Poza tym boję sie bym w ogóle zdązyła dojechać do szpitala, będę się modlić chyba o poród nocą A pierwszego rodziłam bez znieczulenia, dopiero po kilku dniach sie skapłam ze nawet nikt mnie nie spytał czy chce
A ja mam już totalną skleroze ciążową :/ Odprowadziłam młodego do żłobka, potem na zakupy, wracam z siatami do domu i kluczy nie mam I teraz nie byłam w ogóle pewna czy są w wózku. Na szczęście od piwnicy klucze mam oddzielnie, sąsiadka mnie wpuściła, zostawiłam zakupy i biegiem do żłobka, czekały sobie w wózku, zupełnie zapomniałam że maluch mi je porwał
Tak, Magdalena
Dziękuję
To miałaś dodatkowy spacerek

Cytat:

Nie ma co się wkręcać. Mój też wyszedł kilka dni mniejszy - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ajuto! Ledwo nadrobiłam!
A jednak Smacznego

Do mnie dzwoniła Teściowa, że podrzuciła mi zalewajkę na maślakach Gotowanie dziś odpada

Pochwaliłam się, że mniej mnie dziś muli - cofam te słowa, znowu masakra!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:53   #2357
kasiab91
Zakorzenienie

ilkas - mnie też się podoba, szczególnie że teraz w ciąży mogę spac całą dobę

Magdii - zobaczymy Póki co czekam do wieczora. I tak nie ma TŻ w domu. I znając życie będzie musiał zostac w pracy dłużej dziś...
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:57
Stary 2013-10-03, 12:27   #2358
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

zostało mi 20 tabl femibion natal 1 i nie mam co z nim zrobić dała bym komuś znajomemu ale niestety nikt nie jest w ciąży, jak już to są po porodzie
Ale przy karmieniu piersia też się bierze witaminki ciążowe

Cytat:
Może się zwinął w kłębuszek Nie martw się A czemu tak często usg?
Genetyczne się robi gdy maluszek ma od 45 do 84 mm Między 11 a 13 i 6 dni czy jakoś tak, wiem bo mój na powtórnym był już prawie za duży

Cytat:
Ale dobry ten Twój Tż Mój wiecznie widzi bałagan choćbym nie wiem ile sprzątała, normalnie zapomniał że ma dziecko :p Ale ja tam jak mam okazję i tak idę lulu z małym Niedługo skończymy że żłobem i wrócimy do wspólnej drzemki, one sa takie słodkie )

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

a miałam tego nie robić, tylko ten mój brzuchaty jest już taki duży, że musiałam mu pstryknąć fote i chyba znów będę robiła fotoreportaż brzusiowy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:29   #2359
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Slicznosci, i podobnie jak u Lolitki, mam nieodparte wrazenie ze bedzie to chlopiec!
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:34   #2360
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
brawo dla męża popieram

Cytat:
hope - na pewno masaże coś pomogą, ale jestem sama w domu teraz to mogę pomarzyc o masażu. jedynie stopy
"Aby możliwie złagodzić ból, trzeba poszukać najwygodniejszej dla siebie pozycji. Nie zawsze jest to pozycja leżąca, niektórym osobom znacznie bardziej odpowiada siedzenie lub nawet stanie, byle oszczędzające obolałą nogę. Jeśli wolimy leżeć i mamy taką możliwość, połóżmy się na wznak z nogami wspartymi na krześle lub poduszkach - pozycja krzesełkowa powinna złagodzić ucisk na nerw. Niektórym osobom pomaga także podparcie głowy i karku na kilku poduszkach, dzięki czemu ich ciało wygina się w kołyskę, chociaż w zaawansowanej ciąży może to być trudne do wykonania.

W warunkach domowych ból można załagodzić dzięki masażowi prysznicem. Niektórym osobom pomaga chłodzenie bolących lędźwi zimną wodą, inne lepiej czują się po masażu wodą ciepłą. Pomóc może też duża piłka rehabilitacyjna, na której wykonuje się proste ćwiczenia masujące bolące partie ciała."
"- Jeśli to możliwe należy położyć się na brzuchu z rękami wzdłuż ciała, pod brzuch podłożyć poduszkę"
"Rano dzwoniłam do 2 lekarzy rodzinnych i usłyszałam,że mogę brać APAP max 6 tabletek dziennie i miejsce bólu smarować maścią ketoprom lub diclac jest słabsza, w aptece też tylko to zalecają ale po kontakcie z lekarzem.. Na ulotce nawet pisze że można stosować w 1 i 2 trymestrze ciąży.Ja z bólu już padam i mąż mi dziś smarował biodro ale nie tak jak pisze w ulotce, że wycisnąć 10 cm, tylko kilka kropelek wtarł".
"pomagałam sobie też smarowaniem maścią ziołową o nazwie KUR-A-SAN,coś w rodzaju końskiej maści.Relanium ma działanie rozluźniające,1 tabletka wieczorem i pomogło.wszystko po konsultacji z ginem i neurologiem"
"jesli moge wam doradzic to:
1. nie pozostawajcie w bezruchu zbyt dlugo (zwroccie uwage jak trudno wam dojsc do lazienki, a jak troche lepiej gdy z niej wracacie. Ruch jest bardzo wazny choc boli.
2. Przygnebienie jeszcze pogarsza stan, nie wolno sie zalamywac. Robcie malo i powoli ale starajcie sie odczuwac satyswakcje z chocby malego wysilku.
3. Twardy materac niewatpliwie pomaga. Jak nie mialam twardego to spalam na koldrze na podlodze.
4. Akupunktura - oczywiscie w rekach specjalisty. Osobiscie odczuwam duza poprawe juz po jednym zabiegu, a w przeszlosci po 3,4-ech zabiegach dolegliwosci zupelnie ustawaly."
"Robiłam sobie ciepłe okłady termoforem (takim wypelnionym żelem, który podgrzewa się w mikrofalówce-super sprawa). Kupiłam sobie też taką dużą pilkę gimnatyczną. Na youtube można znaleźć sporo ćwiczeń z piłką dla kobiet w ciąży i myslę, ze to mi najbardziej pomoglo. Rwa przeszła pod dwóch tygodniach- wspaniała ulga."
"Dała mi namiar na fajna dziewczynę masazystkę która skonczyla studia rehabilitacji na WAMie i pracowała w Matce Polce.
Raz w tygodniu! 50 zeta! I wszystko przeszło...
Aha i masaż bierze sie jak rwa przechodzi dopiero niestety, broń Boże w trakcie..."
"Najlepszym sposobem na zmniejszenie bólu jest znalezienie pozycji, która odciąży uciskany korzonek. Wbrew powszechnej opinii nie zawsze jest to pozycja leżąca. Wiele osób woli stać, oszczędzając bolącą nogę, albo siedzieć w najwygodniejszej dla siebie pozycji.

Jeśli jesteś w stanie, połóż się na wznak na stabilnym, twardym materacu z nogami zgiętymi w stawach biodrowych i kolanowych pod kątem prostym (trzeba podłożyć pod nogi np. poduszki). Pozycja krzesełkowa rozluźni mięśnie i odciąży uciskany korzonek.
Ratuj się niesteroidowymi lekami o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym.
Ulgę może przynieść posmarowanie bolącego miejsca maścią o działaniu przeciwbólowym oraz przeciwzapalnym i wymasowanie go. Taki rozgrzewający masaż rozluźni napięte mięśnie.
Niektórym osobom ulgę przynosi chłodzenie bolącego miejsca. Pod wpływem niskiej temperatury wydzielają się endorfiny, które mają działanie znieczulające. Tam, gdzie najbardziej cię boli, możesz przyłożyć zimny okład albo woreczek z lodem. Ale zabiegiem łagodzącym dolegliwości może też być nagrzewanie bolącej okolicy.
Jeśli w ciągu 24 godzin ból się nie zmniejszy, trzeba iść do lekarza. Podobne objawy może dawać kolka nerkowa - trzeba ustalić źródło bólu i podjąć właściwe leczenie.

tylko tyle znalazlam i wiadomo ze wszystiko gtrzebaby skonsultowac z lekarzem. Myślę że mimo wszystko moglabys poszukac jakiejs masci ktorej mozna uzywac w 1 i 2 trymestrze. No i faktycznie tak jak mowisz wszyscy chwalą masaże... musisz rowniez znalezc jakas odpowiednia pozycje dla siebie, polez dluzej raz w jednej raz w drugiej pozycji i znajdz dla siebie taką która ci ulży... no i dosc wczesnie cie dopadla wiec jesli nic nie pomoze to moze dobrze byloby wziac na próbę serię z fizioterapeutą, bo masaże z niedoswiadczonych rąk mogą być ryzykowne... nie wiadomo jednak co ja powoduje czy ucisk, czy jakiś przesunięty fragment kręgosłupa, żebyś sobie nie zrobiła niechcący większej krzywdy :głasiu:
ale mala czcionka nie chcialam zawalac strony moze niepotrzebnymi... buziaki

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:36
Stary 2013-10-03, 12:42   #2361
kasiab91
Zakorzenienie

hope - dziękuję, dziękuję.:roz a::ehem :
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-03, 12:42   #2362
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Miałaś badania robione na tym samym sprzęcie przez tego samego lekarza?
Trochę zależy od sprzętu, a trochę od tego jak ręka drgnie lekarzowi. To mm są przecież.
Ja miałam taką sytuację poprzednio, że to usg z przeziernością miałam na 13 tydzień wyznaczone, dzieciak był za mąły i musiałam przyjść za tydzień czy 2.
Cytat:
Może się zwinął w kłębuszek Nie martw się A czemu tak często usg?
Genetyczne się robi gdy maluszek ma od 45 do 84 mm Między 11 a 13 i 6 dni czy jakoś tak, wiem bo mój na powtórnym był już prawie za duży

[/COLOR]a miałam tego nie robić, tylko ten mój brzuchaty jest już taki duży, że musiałam mu pstryknąć fote i chyba znów będę robiła fotoreportaż brzusiowy
we wtorek byłam u tego swojego gina a ze mnie znowu potraktował standardowo to z mysla o zmianie zadzwonilam w srode do innej ginki, i okazalo sie ze mam przyjsc jeszcze tego samego dnia. zwlaszcza ze po wtorkowym badaniu mialam plamienia znow i wolalam skozystac z luki w wizytach zeby poznac zdanie o krwawieniach od niej. No i tak, zdaje sie ze maj różne sprzęty. dzięki dziewczyny za opowiedzi

aaa no i madziu ja czekam na Twoj reportaz

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:44
Stary 2013-10-03, 12:44   #2363
ilkas
BAN stały

madziuuula oo robiłaś taki fotoreportaż? Ja też miałam...ale skończyło się na dwóch zdjęciach Może tym razem się uda Co jaki czas robiłaś foty?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:52   #2364
muffinka90
Zakorzenienie

hope swietnie nawet nie wiesz jak sie ciesze!

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Gin mi zlecil branie tych suplementów dla kobiet w ciąży
wiesz, gin dostaje prezenty od przedstawicieli to i zleca mi teraz kazal kupic witaminy (wyniki idealne mam) z kwasami omega, ktore przydatne sa w III trymestrze, ale ja tez swoj rozum mam, pokiwalam glowa i dalej lykam kwas foliowy

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

lolitko super wiesci i sliczny maluszek

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

za wizytujace dzisiaj

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:55   #2365
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wiesz, gin dostaje prezenty od przedstawicieli to i zleca mi teraz kazal kupic witaminy (wyniki idealne mam) z kwasami omega, ktore przydatne sa w III trymestrze, ale ja tez swoj rozum mam, pokiwalam glowa i dalej lykam kwas foliowy
i masz rację mój mi powiedział, że jego koledzy przepisują wiele suplementów/witamin z kwasami omega, których on nie jest zwolennikiem i radzi żeby racjonalnie się odżywiać i lepiej rybkę zjeść. Generalnie kazał dalej łykać kwas foliowy, aczkolwiek zaznaczył że 30% kobiet nie wchłania go z tabletek (chyba dobrze zapamiętałam), więc powtórzył żeby racjonalnie się odżywiać

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:56   #2366
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Fajnie, ze poruszylyscie ten temat suplementow i witamin.

Ja kwas foliowy bralam od roku i biore nadal.
Do tego stale biore magnez z potasem oraz omega 3-6-9.

Tutaj lekarze nie zalecaja w zasadzie nic poza kwasem foliowym. Acha, i panuje przekonanie ze trzeba pic hektolitry mleka, arabki obok mnie w poczekalni przechwalaly sie, ktora wypija wiecej mleka (???)
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:58   #2367
muffinka90
Zakorzenienie

kasian moj mial roczek zeszlej zimy, mialam 2 czesciowy, bo po prostu nie wyobrazalam sobie ubierania tego wiercipietka w jednoczesciowy, poza tym czesciej nosil sama kurtke, a spodnie od kombinezonu byly bardzo grube wiec na duze mrozy tylko, na mniejsze mialam spodnie z polarkiem+ rajstopki i bylo ok

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-03, 13:02   #2368
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Doświadczone mamusie poradźcie czy na zimę dla rocznej aktywnej biegającej dziewczynki lepiej zakupić kombinezon jedno czy dwuczęściowy? Bo myślałam, że lepiej jedno, śnieg się nie dostanie pod kurtkę, nie będzie podwiewać, ale z drugiej strony czy to jej nie będzie ograniczało ruchów?
Bartek nie chcial nosić jednoczęściowego kombinezonu. Musieliśmy kupić kurtkę i spodnie, takie na szelkach. W lidlu pewnie niedługo będzie oferta z takimi ala zimowymi spodniami i kurtkami, w tamtym roku też była i za dobrą kase bo coś koło 50 zł za spodnie
Cytat:
ja miałam mocz, morfologie, cukier i TSH zapłaciłam 41 zł.
Cytat:

Też bym chciała Tżta ale teraz przy Olafie nie wiem czy to się uda zorganizować... Poza tym boję sie bym w ogóle zdązyła dojechać do szpitala, będę się modlić chyba o poród nocą A pierwszego rodziłam bez znieczulenia, dopiero po kilku dniach sie skapłam ze nawet nikt mnie nie spytał czy chce
ja pierwszy poród miałam SN, co prawda od przyjęcia na oddział do urodzenia minęło 14 godz, (musiałam jechać do szpitala bo wody odeszły), to drugi też bym chciała SN. Mieliśmy poród rodzinny, ja polecam bardzo. Mąż mi bardzo pomagał, gdy zaczęły się bóle krzyżowe to masował mi kręgosłup, pomoc nieoceniona, a przy samym wyjściu małego stal przy mojej głowie i trzymał za rękę. Polecam bardzo
Cytat:
o współczuję
Cytat:

Cytat:
Napisane przez h0pe
;łej kobito to i tak mało... jak i gin przepisał badań to prawie dwie stówy mnie wyszło a i tak nie zrobilam wszystkich bo np grupe krwi ktora kosztowala 40 zl na szczescie mialam z HDK. i jeszcze costam odrzucilam ale i tak 160 zl poszlo. Choc warto, bo wyniki mnie uspokoily a mam powody do zmartwien. Jak nie masz wiecej badan poki co to rob na raty - bedzie latwiej te pieniadze wyciagnac, tylko kłuć się trzeba wtedy i w sumie jazda tez kosztuje jak się nie jest z miasta...
no ale ja mam na każdą wizytę po trochę, więc jak te 30-40 zl wydam co miesiąc to jeszcze nie tak źle, grupe krwi mam z pierwszej ciąży więc to mnie chociaż ominie
Cytat:
Tak jak Wam obiecałam posyłam zdjęcia jak czasem śpi Oskar , a więc tam gdzie ma głowę śpię ja a tam gdzie nogi TŻ, tak więc synuś więcej miejsca mamusi zostawia
słodko, dzieciaczki mają boskie pozycje do spania

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:03   #2369
kasiab91
Zakorzenienie

Mi też kazał jak carolynie więc biorę tylko kwas. A w sobote z kolei byłam u p doktor endokrynolog-ginekolog i kazała mi łykac suplementy. Ale ja wolę zajadac warzywa i owoce. Wiem bynajmniej, że są to witaminy a nie proszki.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-03, 13:04   #2370
muffinka90
Zakorzenienie

zytsu jakie cudo na nastepnej wizycie moj tez juz taki bedzie

co do wynikow to ja robilam mocz, morfologie, glukoze, toxo ig im, wzwb, vdrl, grupe juz mialam z pierwszej ciazy, hiva nie zlecal

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości