![]() |
#2341 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Dziękuje za taki odzew z Waszej strony i piękne komenatrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
łej kobito to i tak mało... jak i gin przepisał badań to prawie dwie stówy mnie wyszło a i tak nie zrobilam wszystkich bo np grupe krwi ktora kosztowala 40 zl na szczescie mialam z HDK. i jeszcze costam odrzucilam ale i tak 160 zl poszlo. Choc warto, bo wyniki mnie uspokoily a mam powody do zmartwien. Jak nie masz wiecej badan poki co to rob na raty - bedzie latwiej te pieniadze wyciagnac, tylko kłuć się trzeba wtedy i w sumie jazda tez kosztuje jak się nie jest z miasta... Cytat:
![]() No i swietnie ze szefowa tak zareagowala! to naprawde coraz rzadsze zjawisko takze naprawdę bardzo fajno! ' ![]() Cytat:
co do kombinezonu matką nie jestem ale rodzenstwo niemal odchowalam na przemian z matulą i powiem szczerzen najlepsze chyba bedzie wlasnie jak ktoras wspominala takie spodnie ocieplanie na szelkach, wtedy nic nie wieje,plus kurteczka i wtedy np wchodzac gdziekolwiek do cieplejszego pomieszczenia, czy to bedzie market czy cos innego, sciagasz kurtencje i małe swobodnie sobie świruje w samym sweterku i gaciach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
______ kurcze we wtorek bylam na usg i byl dzidziol 20 mm a wczoraj 16? co to małe tak się kuli chowa, spi jak matka w kłębek czy jak? czy sprzęt "aż tyle" może się machnąć? bo to mi wyszedł pieron przez to tydzień mniejszy niz dzien wczesniej a chodzi mi o to zeby mi sie przez to nie przepadły te prenatalne bo tamten gin z poniedzialku ustalił mi je na za dwa tyg, juz nie pojde, a u tej ginki tez mam wizyte za dwa tyg ale jak spytalam czy bedziemy robic te przeziernosc to powiedziala ze jest jeszcze za mały ![]() ![]() ![]() az boje sie kliknąć "wyslij odpowiedz " bo pisalam to chyba ponad godzine a wy w godzine to tłuczecie nową stronę ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-03 o 11:24 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
BAN stały
|
Ajuto! Ledwo nadrobiłam!
![]() Ale teraz mam czas więc będę na bieżąco ![]() U mnie na obiad dzisiaj szpinak..na który wczoraj tak mi narobiłyście smaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jest piękny bejbik!!! Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
hope - te maści rozgrzewające to też może byc problem. Jak nasmaruje za bardzo to żeby znów nie dostac plamienia i skurczy przedwczesnych
![]() ![]() A powiem Wam, że ja mam smaki na rózne rzeczy na obiad a jak przyjedzie mąż i jest pora obiadu to nic nie jem ![]() Dziękuję pomarańczko ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
kasiab91
Kasiu bidulko, poczytam o tym triche moze znajdziemy cos, co Ci ulzy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My z synem już po obiedzie, syn śpi matka dycha, ale chyba i ja się zaraz położę, w sumie to nie chce mi się spać, ale przyzwyczaiłam się do tych codziennych drzemek z syneczkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Ilkas jak to mówi mój TŻ "pierdziel porządki, obiad idź się połóż, korzystaj że dziecko śpi" Tak więc kochana porządki i inne rzeczy nie zając nie uciekną , a my musimy dać na luz i w tym czasie dużo odpoczywać
![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
hope - na pewno masaże coś pomogą, ale jestem sama w domu teraz to mogę pomarzyc o masażu. jedynie stopy
![]() nikii - ja bez dziecka po obiedzie ucinam sobie drzemkę a w niedzielę to już obowiązek u nas w domu ![]() ![]()
#2352 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Wam obiecałam posyłam zdjęcia jak czasem śpi Oskar , a więc tam gdzie ma głowę śpię ja a tam gdzie nogi TŻ, tak więc synuś więcej miejsca mamusi zostawia
![]() PS. nie patrzcie na ścianę ;/ mieliśmy mały problem z grzybem ;/ Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |||
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do przychodni. Pierwsza babeczka od mojego lekarza będzie rodzić w listopadzie, więc późno dla mnie
![]() No nic, zobaczymy jaki będzie ten w innej przychodni. poprzednio miałam komfort, że jak się źle czułam, to dał mi zwolnienie bez żadnego "ale", ale wiem, że nie wszyscy są tak uprzejmi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę zależy od sprzętu, a trochę od tego jak ręka drgnie lekarzowi. To mm są przecież. Ja miałam taką sytuację poprzednio, że to usg z przeziernością miałam na 13 tydzień wyznaczone, dzieciak był za mąły i musiałam przyjść za tydzień czy 2. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Nikii - Jakie to słodkie
![]() ![]()
#2355 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikii Fota genialna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() To miałaś dodatkowy spacerek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do mnie dzwoniła Teściowa, że podrzuciła mi zalewajkę na maślakach ![]() ![]() Pochwaliłam się, że mniej mnie dziś muli - cofam te słowa, znowu masakra! ![]()
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
ilkas - mnie też się podoba, szczególnie że teraz w ciąży mogę spac całą dobę
![]() Magdii - zobaczymy ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Genetyczne się robi gdy maluszek ma od 45 do 84 mm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- a miałam tego nie robić, tylko ten mój brzuchaty jest już taki duży, że musiałam mu pstryknąć fote i chyba znów będę robiła fotoreportaż brzusiowy ![]()
![]() |
#2359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W warunkach domowych ból można załagodzić dzięki masażowi prysznicem. Niektórym osobom pomaga chłodzenie bolących lędźwi zimną wodą, inne lepiej czują się po masażu wodą ciepłą. Pomóc może też duża piłka rehabilitacyjna, na której wykonuje się proste ćwiczenia masujące bolące partie ciała." "- Jeśli to możliwe należy położyć się na brzuchu z rękami wzdłuż ciała, pod brzuch podłożyć poduszkę" "Rano dzwoniłam do 2 lekarzy rodzinnych i usłyszałam,że mogę brać APAP max 6 tabletek dziennie i miejsce bólu smarować maścią ketoprom lub diclac jest słabsza, w aptece też tylko to zalecają ale po kontakcie z lekarzem.. Na ulotce nawet pisze że można stosować w 1 i 2 trymestrze ciąży.Ja z bólu już padam i mąż mi dziś smarował biodro ale nie tak jak pisze w ulotce, że wycisnąć 10 cm, tylko kilka kropelek wtarł". "pomagałam sobie też smarowaniem maścią ziołową o nazwie KUR-A-SAN,coś w rodzaju końskiej maści.Relanium ma działanie rozluźniające,1 tabletka wieczorem i pomogło.wszystko po konsultacji z ginem i neurologiem" "jesli moge wam doradzic to: 1. nie pozostawajcie w bezruchu zbyt dlugo (zwroccie uwage jak trudno wam dojsc do lazienki, a jak troche lepiej gdy z niej wracacie. Ruch jest bardzo wazny choc boli. 2. Przygnebienie jeszcze pogarsza stan, nie wolno sie zalamywac. Robcie malo i powoli ale starajcie sie odczuwac satyswakcje z chocby malego wysilku. 3. Twardy materac niewatpliwie pomaga. Jak nie mialam twardego to spalam na koldrze na podlodze. 4. Akupunktura - oczywiscie w rekach specjalisty. Osobiscie odczuwam duza poprawe juz po jednym zabiegu, a w przeszlosci po 3,4-ech zabiegach dolegliwosci zupelnie ustawaly." "Robiłam sobie ciepłe okłady termoforem (takim wypelnionym żelem, który podgrzewa się w mikrofalówce-super sprawa). Kupiłam sobie też taką dużą pilkę gimnatyczną. Na youtube można znaleźć sporo ćwiczeń z piłką dla kobiet w ciąży i myslę, ze to mi najbardziej pomoglo. Rwa przeszła pod dwóch tygodniach- wspaniała ulga." "Dała mi namiar na fajna dziewczynę masazystkę która skonczyla studia rehabilitacji na WAMie i pracowała w Matce Polce. Raz w tygodniu! 50 zeta! I wszystko przeszło... ![]() Aha i masaż bierze sie jak rwa przechodzi dopiero niestety, broń Boże w trakcie..." "Najlepszym sposobem na zmniejszenie bólu jest znalezienie pozycji, która odciąży uciskany korzonek. Wbrew powszechnej opinii nie zawsze jest to pozycja leżąca. Wiele osób woli stać, oszczędzając bolącą nogę, albo siedzieć w najwygodniejszej dla siebie pozycji. Jeśli jesteś w stanie, połóż się na wznak na stabilnym, twardym materacu z nogami zgiętymi w stawach biodrowych i kolanowych pod kątem prostym (trzeba podłożyć pod nogi np. poduszki). Pozycja krzesełkowa rozluźni mięśnie i odciąży uciskany korzonek. Ratuj się niesteroidowymi lekami o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym. Ulgę może przynieść posmarowanie bolącego miejsca maścią o działaniu przeciwbólowym oraz przeciwzapalnym i wymasowanie go. Taki rozgrzewający masaż rozluźni napięte mięśnie. Niektórym osobom ulgę przynosi chłodzenie bolącego miejsca. Pod wpływem niskiej temperatury wydzielają się endorfiny, które mają działanie znieczulające. Tam, gdzie najbardziej cię boli, możesz przyłożyć zimny okład albo woreczek z lodem. Ale zabiegiem łagodzącym dolegliwości może też być nagrzewanie bolącej okolicy. Jeśli w ciągu 24 godzin ból się nie zmniejszy, trzeba iść do lekarza. Podobne objawy może dawać kolka nerkowa - trzeba ustalić źródło bólu i podjąć właściwe leczenie. tylko tyle znalazlam i wiadomo ze wszystiko gtrzebaby skonsultowac z lekarzem. Myślę że mimo wszystko moglabys poszukac jakiejs masci ktorej mozna uzywac w 1 i 2 trymestrze. No i faktycznie tak jak mowisz wszyscy chwalą masaże... musisz rowniez znalezc jakas odpowiednia pozycje dla siebie, polez dluzej raz w jednej raz w drugiej pozycji i znajdz dla siebie taką która ci ulży... no i dosc wczesnie cie dopadla wiec jesli nic nie pomoze to moze dobrze byloby wziac na próbę serię z fizioterapeutą, bo masaże z niedoswiadczonych rąk mogą być ryzykowne... nie wiadomo jednak co ja powoduje czy ucisk, czy jakiś przesunięty fragment kręgosłupa, żebyś sobie nie zrobiła niechcący większej krzywdy :głasiu: ale mala czcionka ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-03 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
hope - dziękuję, dziękuję.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2362 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaa no i madziu ja czekam na Twoj reportaz ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-03 o 12:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
BAN stały
|
madziuuula oo robiłaś taki fotoreportaż?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
![]() hope swietnie ![]() wiesz, gin dostaje prezenty od przedstawicieli to i zleca ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- lolitko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, ze poruszylyscie ten temat suplementow i witamin.
Ja kwas foliowy bralam od roku i biore nadal. Do tego stale biore magnez z potasem oraz omega 3-6-9. Tutaj lekarze nie zalecaja w zasadzie nic poza kwasem foliowym. Acha, i panuje przekonanie ze trzeba pic hektolitry mleka, arabki obok mnie w poczekalni przechwalaly sie, ktora wypija wiecej mleka (???) |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
kasian moj mial roczek zeszlej zimy, mialam 2 czesciowy, bo po prostu nie wyobrazalam sobie ubierania tego wiercipietka w jednoczesciowy, poza tym czesciej nosil sama kurtke, a spodnie od kombinezonu byly bardzo grube wiec na duze mrozy tylko, na mniejsze mialam spodnie z polarkiem+ rajstopki i bylo ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Mi też kazał jak carolynie więc biorę tylko kwas. A w sobote z kolei byłam u p doktor endokrynolog-ginekolog i kazała mi łykac suplementy. Ale ja wolę zajadac warzywa i owoce. Wiem bynajmniej, że są to witaminy a nie proszki.
#2370 |
Zakorzenienie
|
zytsu jakie cudo
![]() ![]() co do wynikow to ja robilam mocz, morfologie, glukoze, toxo ig im, wzwb, vdrl, grupe juz mialam z pierwszej ciazy, hiva nie zlecal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.