![]() |
#2311 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam.
U mnie dzień zaczął się spokojnie, bez modłów... czuje się tak średnio... niby dobrze, ale boję się, że za chwilę się pogorszy... Hope, cieszę się, że nowa ginka okazała się być człowiekiem, nie żandarmem ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała rodzić naturalnie, ale ze znieczuleniem. Wydaje mi się, że po tym najszybciej dojdę do siebie. I chciałabym, by mój TŻ był przy porodzie ![]() a obecność kogoś przy cc jest dla mnie dziwna i zbędna.
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu jeden z postów na ten temat : "....dziewczyny przestańcie was juz calkiem popieprzyło. Co za roznica czy jest parawan czy go nie ma jak cc to powazna operacja a nie jakis tam sobie porodzik z tatuśkiem. Czy wy nie mozecie sie juz nawet wysrac bez tych waszych facetow? To straszne co wy wyprawiacie z tymi porodami i pisze to jako kobieta/! w Głowie mi sie to nie miesci. Sa takie rzeczy ktore są tylko dla kobiet - czy podpaski tez wam zmieniają bo to takie bolesne doświadczenie ten okres? Tak zaczniecie mi tutaj pisac o cudzie narodzin i bla bla bla. To wrecz odrażające jak tak sobie pomyśle co wy robicie z tych chłopow a pożniej placzecie ze sa zniewiesciali itd. ...." Cytat:
![]() Cytat:
ja na pierwszą poszłam w 6 tyg. oczywiście czekamy na relację ![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-03 o 08:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj podsmażyłam sobie pierogi ruskie , nie minęła godzina i już musiałam lecieć do łazienki/ czyli dobrze lekarz mówił żeby unikac smażonego.... / strasznie mi było ciężko na żołądku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Rozeznanie
|
Byłam prywatnie i z tego co wlaśnie piszesz to na fundusz dają osobą po 30stce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Weszłam dziś na wagę i się zdziwiłam. Schudłam. To dopiero początek 7 tygodnia, jem jak szalona, dół brzucha wywalony, piersi obrzmiałe. Może baterie muszę wymienić.
W poprzedniej ciąży schudłam sporo, ale to dlatego, że nonstop wymiotowałam. Teraz mnie tylko lekko mdli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() wydaje mi się że to zależy od szpitala, np. moja kuzynka miała cc i mąż był przy niej ![]() Aldin - a my się chyba poznałyśmy na wątku PM 2011 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mocno kciukasy trzymam
![]() |
#2320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś byłam na pierwszych badaniach, 41 zł nie moje. masakra:/
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bardzo możliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A makaron naprawdę polecam, tzn oczywiście co kto lubi, ale u nas to jedno z ulubionych "piątkowych" dań ![]() Super, że na wizycie wszystko pięknie ![]() Powodzenia na rozmowie z szefową ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla mamy na pewno najcudniejszy prezent świata pomimo niedogodności wynikających z dostawy ![]() No Hania chce się tulić tylko rano, więc muszę korzystać, bo potem po prostu w ciągu dnia już nie ma czasu na takie rzeczy jak przytulanie do matki ![]() No i najważniejsze - super super, bardzo pozytywna relacja z wizyty ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą oglądacie? Ja w 1 ciąży oglądałam namiętnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pierwsze CC miałam z powodu braku postępu akcji porodowej pomimo, że przez 8h już rodziłam z ogromnymi bólami, 7cm rozwarcia, a Kuba nie schodził. W końcu zaczęło zanikac tetnto i lekarz podjął decyzję o CC. Błędem było to, że nikt mnie nie zmierzył - okazało się, że mam wąską miednice i pewnie bym nie urodziła ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przepis jak najbardziej poproszę ![]() Żanetka Leta ![]() ![]() Jestem po rozmowie - wszystko OK ![]() ![]() ![]() Dziś, jakby mniej mnie muli ![]() ![]()
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sałatka bardzo prosta, ale trochę trzeba pokroić. Daję tak: pekinkę, do tego dochodzi: puszka ananasa, nieduża paczka rodzynek (trzeba sparzyć), puszka kukurydzy, kawałek pora i trochę natki pietruszki (niedużo, bo zdominuje smak). Do tego majonez, pieprz i sól, wymieszać i gotowe ![]() ![]() Super, że szefowa tak dobrze zareagowała ![]() No zgadzam się, bardzo pozytywnie ![]() Ale mam dzisiaj fazę na słodkie ![]() ![]() ![]() ![]() Doświadczone mamusie poradźcie czy na zimę dla rocznej aktywnej biegającej dziewczynki lepiej zakupić kombinezon jedno czy dwuczęściowy? Bo myślałam, że lepiej jedno, śnieg się nie dostanie pod kurtkę, nie będzie podwiewać, ale z drugiej strony czy to jej nie będzie ograniczało ruchów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy wy juz robiłyscie jakies badania z krwi? Ja dzis byłam tylko na :cukier, mocz i grupa krwi. Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie da mi skierowanie na pozostałe typu rozyczka, toksoplazmoza itp. A wy to robiłyscie? Jak tak to co dokładnie i ile Was to wyniosło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Rozeznanie
|
U nas firma jest prorodzinna
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeżyki ![]() U nas najlepiej sprawdziły się osobne spodnie i kurtka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2329 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hope super, dobrze że sie zdecydowałas na wizytę u drugiej lekarki jednak
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że widziałas dzidziusia ![]() Moja też, podobno jest zboczona na tym punkcie ![]() ![]() Taaa Olaf lubi tacie robić na złość ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym chciała Tżta ale teraz przy Olafie nie wiem czy to się uda zorganizować... Poza tym boję sie bym w ogóle zdązyła dojechać do szpitala, będę się modlić chyba o poród nocą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super pracodawczyni. Mój szefo też przy pierwszej ciąży miło zareagował, mimo że miałam podwójnego stresa bo koleżanka z pracy już była w ciąży. Powiedziałam mu że to chyba zaraźliwe ![]() A ja mam już totalną skleroze ciążową :/ Odprowadziłam młodego do żłobka, potem na zakupy, wracam z siatami do domu i kluczy nie mam ![]() ![]()
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Nadrobic Was graniczy z cudem... mufinko - wg OM jestem w 12tyg ![]() Ja przychodzę dziś z wieściami troszkę nie bardzo. Ktoś tu wczoraj wspomniał o rwie kulszowej... No i niestety ją mam... Na dodatek nie przyjął mnie mój ginekolog tylko lekarz rodzinny i to on powiedział o rwie. Nie chciała podejmowac decyzji co do leczenia. Także jestem w ciemnej doopie ![]() Powiem Wam tak się boję... Wytrzymałabym ten ból mimo tego, że łzy lecą same, ale martwię się o Bąbelka naszego ![]()
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Skarb przesłodki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W tym roku planuję kupić dwu częściowy spodnie z szelkami i kurtka , którą będzie szło wykorzystać do innych spodni itp. i wydaje mi się że dla chodzącego dziecka dwuczęściowy jest wygodniejszy ![]() My już po spacerze , ale przyznam że pogoda mimo słońca nie ciekawa, bo raz wieje i zimno a raz parzy słońce ;/ Co do sałatki ja uwielbiam i robię taką szybką por kroję w półksiężyce (tylko jasna część), do tego groszek, mortadela w kostkę , jajko też w kostkę. Można dać kukurydzę (ja czasem daję a czasem nie ) do tego majonez i przyprawy. Szybka i prosta a jaka dobra ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny, zwolnijcie!! Bo nie mam kiedy nadrobić i nie wiem co u której!!
z tego co pamietam miało być parę wizyt we wtorek i w srodę ( w tym moja ![]() Rzuciło mi sie w oczy zdjęcie bejbika lolitki ![]() I ja wrzuce mojego prawie 7 centymetrowego stworka
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam do Was takie pytanie jak ja chodzę do gina prywatnie to mi raczej nie przysługują badania na nfz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Co do badań robiłam mocz, morfologię, toksoplazmozę, kiłę. Dodatkowo TSH, bo kiedyś miałam nadczynnośc tarczycy.
Aldrin - ja się dogadałam z moim ginem, że chodze do niego prywatnie a po skierowanie idę do niego do przychodni i biorę na NFZ ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zwalniam, idę szorować łazienkę ![]()
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
Zytus w którym tygodniu jestes? Ale ślicznie widać dzidzie
![]() Powiedz mi robiłas juz jakies badania z krwi jak tak to jakie? carolyna86 czyli podobnie jak ja ja morfologie mialam w lipcu robiona i była ksiazkowa ale musze ze swoja Pania doktor o innych badaniach porozmawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Badania robiłam, ale nie pamietam jakie. Na pewno morfologia, hiv, toxo, tarczyce, glukoze i cos tam jeszcze było.
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
![]() zostało mi 20 tabl femibion natal 1 i nie mam co z nim zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.