![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() mi to wygląda na pingwinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula - miejmy nadzieję że po tej serii kataklizmów teraz będzie tylko lepiej. Niestety nieszczęścia chodzą parami... Dwa lata temu w zimę TZ wyjechał na 2 miesiąca, w ciągu jednego tygodnia popsuł się mój samochód (mróz -20), akumulator i coś tam jeszcze się zatkało - w związku z tym problem z dojechaniem do pracy, popsuł się TZa samochód - rozładował się akumulator i przez to autoalarm wył przez 3 doby non stop dopóki nie padł całkiem, ktoś nam podmienił korki od prądu i co chwilę wysiadał nam prąd (a ogrzewanie mamy elektryczne), a rano od mrozów pękła rura w piwnicy i przez cały dzień i noc nie miałam wody... I to wszystko w ciągu 3-4 dni... ![]() Ja dziś od rana sprzątam. Zebrałam się w sobie i wysprzątałam całą kuchnię. Aż jestem z siebie dumna. Teraz odpoczywam a mały się wierci.
![]() |
#2343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może w pracy dostanie przepustkę, ale zanim się przebierze, dojedzie do domu, to minie jakieś 40 minut własnie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj sprzątałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też nie mam nikogo innego oprócz tżta ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
A dla mnie to jest szara sowa
![]() Poza tym 40 min to nie jest tak dużo - ja mam tyle do szpitala, a tż też nie wiadomo gdzie będzie pracował akurat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
BAN stały
|
Mi to wygląda na pingwina ale może ja się nie znam
![]() ![]() No ja mam to że zanim się dodzwonię a to czasem bywa niemożliwe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | ||||
Zakorzenienie
|
Co odpiszę to już kilka postów i ciągle coś nowego do odpisania
![]() Cytat:
![]() Właśnie sobie zdałam sprawę, że kupno laktatora to trudna sprawa. Jakby któraś miała jakieś konkretne informacje jaki warto, a jaki nie to ja poproszę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja na porodówkę zawsze mogę pójść sama. Mam jakieś 7 minut drogi ![]() ![]() Zresztą ja sobie postawiłam ambitny cel zostać jak najdłużej w domu w razie porodu. Nie chcę leżeć w szpitalu kilkanaście godzin z bólami ![]() Boję się, że będą mnie badać i powiedzą "dopiero 2 cm rozwarcia" ![]() To ja już wolę z wami na wizażu posiedzieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam wklęsły, prawdopodobnie dlatego, że jako podrostek bardzo mocno się w niego uderzyłam. Kilka dni mnie bolał, a wstydziłam się komuś powiedzieć ![]() Może sobie coś zepsułam? Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-11-20 o 13:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
ja mam szpital jedną ulice od domu, praktycznie mogłabym iśc o własnych siłach gdyby nie zima. Może po takim trakcie porodowym akurat na porodówce już bym małego wypchneła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Raczkowanie
|
Właśnie dziś siostra zgłosiła się na chrzestną
![]() Co do laktatorów - poczekam chyba z zakupem do porodu... Ponoć z tymi ręcznymi można nieźle się namęczyć. Cytat:
![]() Właśnie jadłam na obiad frytki domowej roboty i mam wyrzuty sumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
ja też się nie będę spieszyć do szpitala
![]() ![]() ![]() justine, a mąż nie będzie chciał popakować? ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-20 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Paula23 ale przykrości Cię spotkały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kiepsko dziś spałam, obudziłam się na siusiu o 4, cała dumna, że aż do 4 wytrzymałam ![]() ![]() Zmykam robić obiad. A dziś pracuję prawie do 21. Nie się chce :/. Do później ![]()
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to przeraża mnie to badanie. Co one tam paluchy wpychają? Ała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przebojów zimowych naprawdę współcczuję, aż tyle zwaliło się Wam na głowę!!! Cytat:
![]() ![]() A co do sutkow, to się nie wypowiadam, bo moje to dwie sterczące antenki od beretów ![]() Nie chcę się napalać na KP, ale bardzo bym chciała... ![]() Im więcej będę o tym myśleć, tym bardziej będę się stresować podczas nauki KP, więc co będzie - to będzie. 23Paula23, co za okropny dzień! Tak bardzo Wam współczuję - i strachu, nerwów i... bólu ![]() ![]() Cytat:
![]() W wolnej chwili zrób zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na poważnie - faktycznie, nie pomyślałam, że będę miała jeszcze jedną parę rąk do pomocy ![]() Cytat:
Moją siostrę podczas porodu chyba ten "masaż" bardziej bolał niż skurcze ![]() ![]() Masakra... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale co jak mi wody chlusną? Wtedy podobno trzeba jechać od razu. No nic, ja będę musiała czekać ![]() Cytat:
![]() Jaki szał na emotki ![]()
![]() |
#2355 |
Wtajemniczenie
|
hej!
witamy Stasia na forum! ![]() Paula fatalny dzień:/ będzie lepiej! A jak już tak rozmawiamy o karmieniu to ja powiem, że oczywiście mam zamiar karmić piersią ale różnie się może ułożyć. Sąsiadka obiecała dać mi latator elektryczny Lovi użyty 2 razy bo właśnie ona nie ma pokarmu i jest jej nie potrzebny. Ja na zaś wyposażyłam się w zestaw butelek: http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...17872445.html- albo przyda się od razu albo jak będę chciała Małą zostawić z Tż-tem i gdzieś sobie pójść (taaaa jasne;P) Zastanawiam się nad podgrzewaczem, mam dwa typy: http://allegro.pl/tommee-tippee-podg...697622761.html albo taki: allegro.pl/happy-family-oryg-podgrzewacz-do-butelek-auto-dom-i3653128973.html - słyszałam o nim dobre opinie... W Pepco kupiłam dziś fajny kocyk za 25zł! ![]()
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna wkłada paluchy aż po samą szyjkę macicy, żeby zobaczyć ile palców wejdzie. Na tej podstawie określa chyba rozwarcie. Każdy dodatkowy palec to dwa centymetry rozwarcia ![]() Mnie to badanie właśnie przeraża ![]() Mamy tu położną więc jak źle mówię to niech sprostuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podgrzewacz się przydaje, oj przydaje - karmiąc MM jest prawie niezbędny ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA!!
W C&A do 24 listopada wysyłka za darmo ![]() http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...owlęta//Odzież dla noworodka/Zestawy śpioszków Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2360 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ejj to chyba pingwinek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
magdus - ten kocyk z Pepco to taki coś w stylu minky? oglądam gazetkę z pepco właśnie i taki wpadł mi w oko
#2362 |
Wtajemniczenie
|
Taki:
1384958957781.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2363 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Q Cytat:
![]()
![]() |
#2364 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale kawy już nie pij ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym czytam Będe mamą, lubie czytać o ciązy W I ciąży pamiętam, że w II trym też mnie mdliło i to regularnie po jedzeniu, zwłaszcza po sniadaniu ![]() ![]() Cytat:
I ja tak się wykręcam, że śpię niby na boku a trochę na brzuchu z podgięta nogą i tyłkiem w górze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pędzę do PEPCO A ta mata edukacyjna dla Małej strasznie się spodobała mojemu synowi ![]() mysle, że będa jej uzywac oboje ![]() Statystyczny noworodek akurat się nie zainteresuje, ale wole się ubezpieczyć, na wypadek gdyby Mała była taka jak mój syn ![]() Jak miał 3 tygodnie, to zaczął ryczeć i skowyczeć gdy lezał w łóżeczku lub na łóżku, nikt mu chyba nie powiedział, że noworodki śpią przez większośc czasu.... więc musiałam nosić i pokazywać ciekawe rzeczy np. głośnik od wieży. Nie miałam maty, później dokupiłam pałąk z zabawkami do łóżeczka, jeszcze nie sięgał do nich, ale się na nie gapił choć i tyle spokoju było jak chciałam np. wyjśc do toalety, gdy nie spał. Tak więc mata i inne zabawiacze to teraz moje priorytety ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-20 o 15:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jadę do pepco ![]()
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
![]() jest jeszcze różowy i niebieski ale ja chciałam neutralny ![]()
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam kocyk z pepco, ale inny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro zasiade i pouzupelniam ![]() Wrocilam ![]() Nie jestem w stanie osiagnac rekordu koziemleko ale jestem zadowolona ![]() Za 4 dychy kupilam kurtke i bluzke dla siebie, a dla malego 4 bodziaki, pajaca i czapeczke ![]() ![]() To byl moj pierwszy raz w lumpku i powiem Wam ze od teraz mam nowe hobby ![]() Juz szukam innych polecanych w swoim miescie ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-20 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do mleka to ja niestety tak mialam Lecialy ze mnie doslownie 2 krople Mimo wszystko przystawialam mala codziennie przez tydzien, probowalam pobudzic laktacje laktatorem i z 2 kropli zrobilo sie 5 mililitrow ![]() paula wspolczuje przezyc ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja myslalam, ze to wrobel ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie w miescinie zamkneli oddzial od lipca ![]() ![]() ![]() magus mi sie wyswietla tylko jeden podgrzewacz z TT . Kolezanka go miala i byla zadowolna Ja mialam znowz u Nuka i tez bylam zadowlona a uzywalam go bardzo duzo przez kilka lat To siwetna rzecz, przydaje sie by potem podgrzac herbatki, sloiczki itd
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.