![]() |
#2311 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że jeszcze nie ma mnie na liście, wysłałam Ci wczoraj PW, doszło? Pola_ m zamierzam rodzić na Kraśnickich. Leżałam tam już 2 razy i w mojej rodzinie większość tam rodziła, więc liczę, że będzie ok. Ja dostałam mnóstwo ciuszków od rodziny. Nie wszystko w dobrym stanie, ale każdy zaznaczył, że co gorsza, to wyrzucić. I nikt nie chce zwrotu, bo dla nas to logiczne, że jak któraś zajdzie w ciążę, to podaj dalej ![]() Ja poprałam ubranka w zwykłym proszku 60stopni w pralce, a potem zamierzam wstawić szybkie pranie w płynie/proszku biały jeleń. Dzieciątka nie zamierzam niczym smarować, jeśli nie będzie potrzeby po kąpieli, podobnie z pępuszkiem, to tylko wietrzenie. Nie boję się dziecka, jestem nastawiona, że sobie poradzę, bo wychowywałam z mama i siostrą naszego siostrzeńca, gdy jego mama była za granicą. Miałam wtedy 13-14 lat ,a Kuba miał niecały rok. Inny świat, ale opieka całodobowa. Potem pracowałam jako niania kilka razy i ogólnie mam w domu mnóstwo niemowlaków co roku. Moja mama mnie wszystkiego nauczyła i za to ją kocham ![]() Co do kurtki i butów po porodzie, to mój TŻ ma już doświadczenie, bo 2 razy wiózł siostrę swoją na porodówkę i dwa razy ją odbierał , bo szwagier był w pracy ![]() Ja już jestem +6kg ,startowałam z 52 kg, wzrost 160. Jak przekroczę 60 kg, to będzie już depresja ![]()
![]() |
#2312 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja śpię przeróżnie. Tzn raz lewy, raz prawy. W nocy to się kulam po łóżku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Foty nie będzie, worek poszedł do piwnicy i czeka na zbiórkę z caritasu ![]() Ja na razie maty nie kupuję. Później się zobaczy jak będzie z kasiurą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi z dietą było o tyle łatwiej, że przed ciążą zdrowo się odżywiałam, więc teraz pojęcie na temat zdrowego żywienia mam, a to dużo wpływa na cukier, bo im bardziej przetworzona żywność, tym większe prawdopodobieństwo, że cukier będzie szalał. Największy problem dla mnie to zrezygnowanie ze smażonego mięsa ![]() ![]() No i kupiłam sobie Ksylitol (cukier brzozowy) drogie to, ale na kilka miesięcy mi starczy. http://www.ksylitol.com/ On ma wiele zastosowań. Próchnice, zapalenie ucha itp. Miałam go już kupić kiedyś dawno, ale jakoś motywacji nie miałam, teraz jednak mam. Czasami sobie pozwolę na kawę z tym cukrem i może upiekę jakieś ciasto ( http://diabetologiaonline.pl/diabety...a,info,39.html ) spróbuję, tylko ja dałam 46zł za kilo tego cukru, ale chyba do końca ciąży mi starczy, więc opłaca się na kilka miesięcy, po ciąży i tak będę kupowała, bo wiem o nim od zawsze, ale jakoś nigdy nie kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W pewnych kwestiach jesteś dla mnie guru ![]() Zostań moją położną ![]()
![]() |
#2313 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie mzawka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajne te emoty ![]() ![]() Cytat:
Nie straszcie mnie nawet tymi mdlosciami, ja juz wiecej nie przezyje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie!!!! przepraszam Was, że milczałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiele zakupów zostawiam po porodzie. Jakoś tak na raty muszę to rozłożyć ![]() Ja piżamy nie traktuję jako "coś dla siebie" bo to brzydkie jest i to konieczność, a nie przyjemność ![]() Cytat:
My ostatnio w tesco chcieliśmy kupić body 5szt za 22zł a w kasie,że nie rozpoznano towaru i oni muszą to odłożyc, też się wkurzyłam nie mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Takie oddawanie ciuszków rozumiem, że jak co to wywalić,a le nie jak jest do zwrotu ![]()
![]() |
#2317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ten zwykły sklep ABC? Muszę zobaczyć czy mają u mnie. ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- NADROBIŁAM ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2318 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam słońca, bo u mnie pada deszcz, ale już od rana jestem na wsi u rodziców i nie ma to jak ploteczki z siostrami ![]() Miłego dnia! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pępka - ja będę smarować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() byłam dziś na pobraniu krwi, przy okazji robię po raz drugi sprawdzenie w kierunku toksoplazmozy. Niby się pilnuję, ale wolę sprawdzić ![]() kupiłam też pierwsze pieluchy dla mojej córy! Taka jestem z siebie dumna że ło ![]() ![]() I jeszcze mam pytanie, może któraś się orientuje w sprawie laktatorów, bo miałam zamiar na początku kupić elektryczny, ale jak tak czytam, to czasem te ręczne są nawet lepsze ![]() Nowy, za 85 złotych. Warto? ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
ja przy pepuszku nic nei robilam specjalnie, psikalam tylo octeniseptem i czasami patyczkiem kosmetycznym tam przejezdzalam lekko..kikut odpadl po 10 dnaich nei bylo zadnego problemu.a octnisept przydal sie na rane po cc i na rozne inne rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten człowiek nie może ci dosłać tego sweterka jak już będzie miał? Cytat:
My nie mamy chrzestnych i na pewno będzie z tym problem ![]() Ja laktator chcę kupić jak najtaniej, bo może wcale nie będę miała pokarmu i nie będzie potrzebny? Co myślicie o używanym? Można w nich wymienić końcówki czy coś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawo za pieluszkowy pierwszy zakup ![]() Ja na laktatorach ani nic się nie znam, ale zawsze patrze tu: http://www.ceneo.pl/Laktatory;szukaj-laktator Cytat:
Ja myślę, że jest konieczny. Ale planuję kupić do 100 złotych maks, a są takie z dobrymi opiniami za 80, a nawet za 60... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ale ja mam piraty powgrywane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Ela, jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc warto zainwestować w laktator. Tylko jaki jest dobry i w przystępnej cenie? Muszę poczytać opinie i przejrzeć ten link co wrzuciłaś ![]() Cytat:
To tu też są rozmiary ![]() Im więcej wiem tym mniej ogarniam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
BAN stały
|
witajcie
![]() Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała ![]() ![]() ![]() Zostało mi jeszcze do zakupy pieluszki tetrowe i jednorazowe i stelaż do baldachimu i już będę miała wszystko co niezbędne :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
chyba tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do laktatora też wybiorę coś w tej cenie więc jak coś znajdziesz daj znać ![]() Dziś przyszedł mój kosz mojżesza i jest fantastyczny- okazało się że to zupełna nówka za jedyne 30zł plus 20zł przesyłka! Warto czasem poczekać i policytować. Ma nawet metki bo nie był używany! Ma jeden defekt tzn brak śróbki do budki ale mąż mówi że to na każdym rogu można kupić. Na dodatek postawiłam na stelażu od wanienki i pasuje idealnie, ale chyba poprosze tatę żeby zrobił mi płozy z drewna żebym miała koszyk przy samym łózku. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie ja się boję, jak z tym rozmiarem tego czegoś w laktatorze co się na pierś nakłada, bo ja mam malutkie piersi i podejrzewam, że mi będzie ciekło wszytskimi stronami... ![]() Paula, tak to niestety zwykle bywa, że jak się wali to po kolei. Najwazniejsze z tej historii, że ani Tż, ani babci, ani Tobie nic bardzo złego się nie stało. Reszta zawsze się jakoś poukłada. Staraj się nie martwić i jednak nie brać na siebie tyle obowiązków. Wg mnie nieroztropne było robienie jeszcze dużych zakupów. Wieczorem tż mógłby jeszcze polecieć w razie w po coś. Trzymaj się ![]() Koziemleko, jedna z kilku rzeczy, które przestudiowałam mocno, bo mam mocne parcie na KP i trochę się tego boję - że mi się nie uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja wiem, ze zawsze kg bardziej się opłaca niż te mniejsze paczuszki, dlatego ja od razu kg kupiłam
![]() Cytat:
![]() 2. Kindle ma chyba najlepsze opinie na necie, ale mi sie akurat mój trafił to brałam. Widzę, że bardzo dużo ludzi kupuje, to chyba nie jest tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
side to naprawę Ci się za.biście udało!
![]() ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-20 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie oparzyłaś się zbyt mocno? Maluszkowi nic nie jest ![]() My ciężarne zapominamy, że mamy niezgrabne ruchy i mogą się wydarzyć takie sytuacje. Nie bierz tyle na siebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się przytłoczona tym wszystkim. Chciałabym, żeby ktoś mi zrobił wyprawkę, bo to za dużo jak na moją głowę. 9 miesięcy to jednak za krótko ![]() Cytat:
Super, że kosz już przyszedł. Umiesz robić interesy ![]() Idę zrobić se kawunie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
A nie jakiś mały gruby ptaszek?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.