|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Byłam z mężem na małych zakupach no i oczywiście kupiłam małej body z napisem " słodki aniołeczek"
![]() Kupiłam również cukierniczkę do nowego salonu, metrowego mopa i miotłę....po prostu szał Jestem teraz taka spokojna że już remont zakończony, leżę sobie na kanapie i napajam się tą przestrzenią, małej pokoik jeszcze muszę dopieścić, kupić jakieś naklejki na ścianę, półeczkę na ścianę może jeszcze gdzieś przykręcimy, no i fotel do karmienia muszę w końcu jakiś wybrać
|
#2342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet jej nie płukałam, żeby było jeszcze kwaśniej Cytat:
Ale powiem coś jeszcze Wczoraj wieczorem zjadłam pasek mlecznej czekolady i łyżeczkę nutelli - wynik po godzinie 104! Po raz kolejny okazuje się, że cukier nie podnosi mi cukru! Tylko teraz nie wiem co jest bardziej szkodliwe dla mojej cukrzycy, czy czekolada, która jest na liście zakazanych produktów i TEORETYCZNIE ma podnosić cukier, a ja po niej mam niski wynik, czy super, extra, zdrowy, naturatny ciemny chleb, który można jeść, a po którym mam cukier wywalony w kosmos? (żeby nie było, że zjadam pół chleba na raz - jem zawsze max 1 maleńką kromkę). No widzisz Może Twoja cukrzyca działa podobnie do mojej Słodkie - tak, mączne - nie ![]() Cytat:
Obawiam się, ze nie będę potrafiła wychować mojego dziecka, a potem położy mi się w sklepie i zacznie tutać nogami, bo chce to, czy tamto ![]() Chyba czas zacząć czytać książki/artykuły o wychowaniu dzieci. Cytat:
Dzięki.
|
|
|
#2343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olusia pogadaj z pediatrą na ten temat. Jak pisałam wyżej ja do swojego mam w tej kwestii zaufanie i skoro mówi że coś z tym składem jest nie tak to mu wierzę.
|
|
#2344 |
|
Gang Iren
|
Byłam z Erykiem w sklepie przed chwilą i ten mój żarłok oczywiście krzyczał cały czas "am am". Dobrze,że Anglicy nie rozumieją,bo jeszcze by pomyśleli,że dziecko głodzę
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Mój położył się raz. Miał ze dwa latka. Dwa razy powiedziałam by wstał, się uspokoił, bo pójdę sama. Zostawiłam go i poszłam, bacznie obserwując z ukrycia co robi. Jak się kapnął, że został a mnie nie ma szybko się uspokoił. Wierz, lub nie, to był jego pierwszy i ostatni raz. Krótko i stanowczo trzeba. Nawet jak sie serce kraje.
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam bo poznałam opinie innych mam, w SR położna polecała i jest w aptekach dostępny to raczej jakiś zakazany nie jest
|
|
#2347 |
|
Gang Iren
|
Co do zaufania lekarzom,to myślę,że nawet jeśli się ufa to nie koniecznie taki lekarz musi być we wszystkich kwestiach alfą i omegą. Uważam,że zawsze warto sprawdzić w kilku źródłach informacje,bo i wychodzą różne nowe badania,pojawiają się inne zalecenia itd. Jeden zaleca to,drugi coś innego. W Polsce często spotykałam się z tym,że lakarze zalecali coś konkretnych marek,bo czerpali z tego jakieś profity.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-11-25 o 16:05 |
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opini na necie brak ale lupo podobno skrzypi ...
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nieźle
|
|
#2350 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zadowolone i niezadowolone z życia,
Ja dzisiaj zmienna-wczoraj wieczorem wojna z tż -nerwy, rano dziecko-aniołek, więc humorek super, w południe senność i zimność, a teraz pali mnie zgaga, więc znowu mam nerwa... Mam pytanie do dziewczyn szykujących się na cc-czy piszecie plan porodu? Bo ja się zastanawiam, czy warto,skoro i tak cc jest planowane? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do obaw i zmęczenia-jest coś w tym, że im więcej się leży, tym bardziej jest się słabym i zmęczonym, ja leżę już 8 miesiąc i szczerze przyznaję, że wychodzi mi to bokiem. Poza tym patrzenie w kółko na te same ściany/sufity/podłogi też nie wpływa dobrze na psychikę, bo powoduje myślenie, a myślenie budzi lęki i demony. Ja też coraz bardziej boję się cc, tego, co będzie później, a w ogóle jak wczoraj prałam te najmniejsze ubranka (56/62), to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że moja Wika taka mała była i że teraz Kubuś będzie taki sam... A w ogóle to chciałabym już rodzić, bo mam ciąży dość! A jak mi jakiś niedouczony bałwan powie, że głupia jestem, to w mordę dostanie jak rzadko kto! Zdenerwowana się zrobiłam ostatnio! A ja akurat na kapuchę i ogóry muszę uważać, bo cukier wprawdzie po nich ok, ale taki "pierdnik" mi się włącza, że mogę zagazować cały dom! ![]() Cytat:
A dom ogarniesz błyskiem. A jak nie Ty, to tż zagoń do działania! Cytat:
Miałam nadzieję, że coś się w tej materii zmieniło, ale widzę, że jednak nie... A znikające pieluchy to już legenda lubartowskiej...A czy w Twoim pierwotnym planie był szpital na Staszica i po prostu Cię odesłali, czy od razu jechałaś na Lubartowską? I mam pytanie odnośnie samego cc-jakie Ci dali znieczulenie, pełną narkozę, czy w kręgosłup? Cytat:
Cytat:
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam się szykować na baski spotkanie
tylko w co się ubrać...
|
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż by Ci powiedział: W coś ładnego
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Ale, że co? jaki plan porodu?
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...ternecie/dsw6c
śliczny bobas ... |
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że em ma wróciła, jeszcze raz gratulacje i super że już masz Dorotkę przy sobie!!!!
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-25 o 17:11 |
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
No, takie coś, czego oczekujesz od szpitala i personelu jak przyjedziesz rodzić, teraz takie coś włącza się w dokumentację ciąży i teoretycznie personel ma obowiązek się do tego stosować.
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba przy cc się takowego nie pisze <?> Wiem tylko, że chciałaby, być znieczulona od pasa w dół i świadoma (nie wiem jak się nazywa to znieczulenie fachowo). ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Mój mąż też się mnie tak zapytał
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Evi ją się zapytam dzisiaj lekarki czy też muszę go mieć to Ci napiszę. Myślę, że nie trzeba bo w sumie i tak nic nie zależy od Ciebie podczas cc.
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę ogarnąć jakiś obiad, ale tak się napchałam babeczkami marchewkowymi, że kiepsko to widzę. Tak czytam, co piszecie o cesarkach i powoli oswajam się z myślą, że też mogę ją mieć.
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
rany jechałam do domu prawie 1,5 h
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Kurna, zaczęłam robić listę rzeczy do zabrania do szpitala, bo miałam ambitny plan się dzisiaj spakować i aż mnie głowa rozbolała
Strasznie to skomplikowane
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Ależ na dworze jest ohydnie zimno
Raczej nie miałabym ochoty spacerować przy takiej pogodzie z maluchem w wózku Słodkie mamy zauważyłam, że po kawie parzonej cukier mi nie skacze, a po syfiastej rozpuszczalnej mam średnio o 10 jednostek wyższy wynik Obie pije bardzo słabiutkie więc tutaj nie ma różnicy. Chyba ta chemia z rozpuszczalnej tak działa
|
|
#2363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sn warto mieć plan porodu, ale jeśli go nie macie szpital ma przygotowany standardowy plan i go z wami omawia (jeśli oczywiście jest na to czas ). W takim planie wypisuje się np, że chciałybyście ochrony krocza, czy chcecie jakieś leki przeciwbólowe itp.---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
o rzeczy po cc zadbał mąż bo na idąc na patologię nie przypuszczałam że ze szpitala wyjdę rozpakowana i nie miałam przy sobie nic
|
|
#2364 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki poszukuje typowego projektu domu o wymiaracah około 10mx10m z poddaszem użytkowym, z kuchnią na parterze i na poddaszu, z kotłownią na parterze, bez garażu. Może któraś spotkała się z czymś takim? Ewentualnie może posiadacie jakieś namiary na niedrogie biuro?
|
|
|
|
#2365 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Pomożemy ![]() Może za dużą masz torbę i chcesz zabrać ze sobą pół chałupy? ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Ojjj zimno na dworze, zimno brrrr... gacie z golfem konieczne!
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się cieszę ze śniegu!! tylko nienawidzę mojej kurtki :P hahaha bez jaj, wyglądam jak bałwan bałwaniasty, jak kręgiel, bańka wstańka, matrioszka. Czuje się ekhem... zapuszczona w niej.
Szkoda tylko, że narty się kurzą, normalnie żal mi... d...ę ściska! Ja dziś odważyłam się zjeść... uwaga kaczkę i kluski tarte (aż 1,5 :P ).... z kapustą i wynik 118 uf... Teraz czytam coś o jedzeniu cukrów prostych - nie powinnyśmy sobie pozwalać za wiele, bo to może powodować chwilowe skoki cukru, które są niezdrowe. eh... Jutro idę na echo serca, i .. boję się trochę. chcę już to mieć za sobą serio :/Mogę o kciuki prosić?
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie (i po randce ). Kornelia jest małym klopsem (2400 g), ciamkającym wody płodowe i z pełnym pęcherzem ("niewysikana ta pani córka")
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam łóżeczko i materac dla Adasia
![]() Migotka--
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-11-25 o 19:25 |
|
|
|
#2370 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Niewysikana ![]() Coś tu cicho jak na poniedziałek...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Z kiszonej czy normalnej?

Wczoraj wieczorem zjadłam pasek mlecznej czekolady i łyżeczkę nutelli - wynik po godzinie 104!
Obawiam się, ze nie będę potrafiła wychować mojego dziecka, a potem położy mi się w sklepie i zacznie tutać nogami, bo chce to, czy tamto 

), bo budzę się co jakiś czas z okrutnie suchymi zębami i śluzówkami w japie

Jeśli chodzi o pediatrów to jak człowiek zapyta to się czegoś dowie-sami z siebie nie bardzo udzielają informacji. 

16.06.2012