Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 07:27   #2341
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
I mam teraz pytanko - jak ubieracie maluchy do spania? U mnie w pokoju teoretycznie jest 24 stopnie, tak pokazuje termometr, nawet jak wywietrzę i chyba tylko raz pokazywał 22. Ja śpię w podkoszulku i nie wiem, ale pod cienką kołderką normalnie czasami się rozpuszczam. A małego ubieram w pajaca, skarpety i polarowy śpiworek. Martwię się cały czas, że jest mu za zimno, chociaż jak go przebieram to jest w miarę ciepły.
U mnie podobna temperatura. Adasia ubieram w same body i przykrywam kołderką. Nie ma mu zimno. Jak jest cieplej ubrany, to nie chce spać, płacze.
Stary 2014-01-04, 07:30   #2342
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Kto nauczył moje dziecko płakać?
No zwariuję, nie wiem o co chodzi. Kupa zrobiona, dziąsełka posmarowane, ubranko ok, dziecko utulone, najedzone a w jednym płaczu, ewentualnie rozpaczy.
Stary 2014-01-04, 07:42   #2343
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

a wy jak ubieracie dzieciaczki na spacer bo nigdy nie wiem jak ubrac np przy np 2 stopniach a jak przy 10
Ja najczęściej ubieram w body z kr rękawem, pajacyk, kombinezon (ma bardzo ciepły) i przykrywam kocykiem.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ostatnio marudziłam, że skok i Pola ciągle głodna
Teraz zrobiła się tadkiem niejadkiem Tzn nie wiem czy niejadkiem. Je bardzo ładnie, ale jak jadła 8-9 razy na dobę to teraz raptem 6. W nocy nic sie nie zmieniło, ale w dzień wcześniej jadła co 2-3h a teraz co 4 to taki standard. Jak ją próbuje nakarmić częściej to zaciśnie buźke przy cycu i ani myśli jeść. Wydaje się być szczęsliwym dzieckiem, więc chyba się najada Czy to normalne, że zaczęła rzaadziej jeść? W poniedziałek skończy 11 tyg..
(matka wariatka - za często je to zle, za rzadko tez niedobrze )
Może teraz woli jeść rzadziej a więcej.
Stary 2014-01-04, 07:46   #2344
your Angel
czyli Endżi

Podejrzewam, że mojemu dziecku zaczyna dokuczać niewyspanie. W nocy już nawet 3 godzin nie prześpi choćbym nie wiem jak cudowała. Od Nowego Roku coś go ugryzło.

Tż jak przychodzi po 14 godzinach pracy już nie ma cierpliwości do małego. Pół godziny i zaczyna się frustrować, dziecko to czuje i cyrk startuje od nowa.

Wczoraj chciałam żeby tż uśpił dziecko po kąpieli i nakarmił butlą, ale Julek zaczął się wić jak piskorz i za nic nie chciał się poddać . Miałam nadzieję na wolne pół godziny, ale się przeliczyłam. Zebrałam resztki mocy, wmówiłam sobie, że jestem spokojna i pełna sił i u mnie przy cycku zaraz inne dziecko, zasnął w końcu po 30 minutach.

Zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana, bez cierpliwości. Dziecko serio zmienia człowieka.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:47
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:55   #2345
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że mojemu dziecku zaczyna dokuczać niewyspanie. W nocy już nawet 3 godzin nie prześpi choćbym nie wiem jak cudowała. Od Nowego Roku coś go ugryzło.

Tż jak przychodzi po 14 godzinach pracy już nie ma cierpliwości do małego. Pół godziny i zaczyna się frustrować, dziecko to czuje i cyrk startuje od nowa.

Wczoraj chciałam żeby tż uśpił dziecko po kąpieli i nakarmił butlą, ale Julek zaczął się wić jak piskorz i za nic nie chciał się poddać . Miałam nadzieję na wolne pół godziny, ale się przeliczyłam. Zebrałam resztki mocy, wmówiłam sobie, że jestem spokojna i pełna sił i u mnie przy cycku zaraz inne dziecko, zasnął w końcu po 30 minutach.

Zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana, bez cierpliwości. Dziecko serio zmienia człowieka.
Ja miałam nadzieję że mi przybędzie cierpliwości, ale niestety tak nie jest. Nie jestem przy nim nerwowa ale jak nie ma w pobliżu TŻta żeby mnie zastąpił na chwilę to bywa ciężko. Ale takie sytuacje mogę na palcach jednej ręki policzyć na szczęście, Bartek raczej grzeczny. Teraz np usypia sobie obok mnie, a ja nie robie kompletnie nic żeby mu w tym pomóc. O, śpi ale niestety kosztowało mnie to kilka nocy, żeby to osiągnąć.
Szkoda mi ciebie, bo pewnie już padasz ze zmęczenia. Ale i tak jesteś super dzielna

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:58   #2346
sylwia1986sz
Zadomowienie

A ja wazylam 48 kg przed ciaza. Przed porodem 61 a teraz ok 51. Poszlo mi minimalnie w biodra a reszta w brzuch :-( jestem szczulla i chcialabym sie pozbyc tej malej faldki, ale przy Emi nie mam kiedy cwiczyc :-(

Ja ubieram Emi w body z kr. rekawem i pajaca bawelnianego. U nas niestety jest cieplo nawet po wietrzeniu 24st. Na noc przykrywam kolderka, ale raczki luzne.

Wczoraj Emilka skonczyla 4 miesiace i posypaly sie "prezenty" marketingowe:
1. Z Bebilonu dostala sliniaczek, poradnik, probke mleka 2 zapakowane w teczke
2. Z bebiko 4 saszetki mleka nastepnego
3. Z pampersa 2 pieluszki
4. Z nestle schemat zywienia.

Wczesniej dostawalam z Bebilonu plyte z kolysankami, teczke na dokumenty, z hippa saszetke herbaty z ksiazeczka i etui na dokumenty.
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:15   #2347
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Sklecilam opis swojego porodu. Moze bedzie wam sie chcialo go przeczytac Strasznie duzo mi wyszlo, ale nie umialam krocej
Cudowna historia z happy endem

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

I takie z wodą zamiast mleka, i z mlekiem, i z serem białym, i z musem jabłkowym
Bu, a mi nie wychodzą naleśniki

Cytat:
Zamówiłam właśnie żyrafkeZa 2 dni powinna być
A ja dzisiaj

Zapomniałam się jeszcze pożalić, bo miałam wczoraj straszną akcję. Mały bawił się w bujaczku, ustawiłam mu opcję samodzielnej zabawy - jak popchnął małpę lub tukana to wszystko się podświetlało i grało. Tak się wkręcił, że jak dziki walił łapkami, nóżkami i miał ogólne szaleństwo w oczach - ale tak pozytywnie Obślinił się z emocji aż po pachy i w pewnym momencie aż się zakrztusił tak, że stracił oddech Cały czas miałam go na oku więc natychmiast wyciągnęłam go, ale zanim odpięłam pasy, myślałam, że mija wieczność. Chwyciłam jak pokazywali na Bezpiecznym Maluchu i zaraz płacz obwieścił, że już dobrze, oddech wrócił.

No horror, nawet na sekundę nie można zostawić maluszka samego. Jeszcze godzinę potem się trzęsłam.

A pierwszy taki numer w Wigilię zrobił. Jakby nigdy nic zakrztusił się własną śliną, zrobił się czerwony, spuchł na buzi, aż wygiął się w łuk tak się męczył na bezdechu parę sekund No mówię Wam, coś strasznego!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 08:23   #2348
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rana

Julia zamiast spać to buszuje

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:23   #2349
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja miałam nadzieję że mi przybędzie cierpliwości, ale niestety tak nie jest. Nie jestem przy nim nerwowa ale jak nie ma w pobliżu TŻta żeby mnie zastąpił na chwilę to bywa ciężko. Ale takie sytuacje mogę na palcach jednej ręki policzyć na szczęście, Bartek raczej grzeczny. Teraz np usypia sobie obok mnie, a ja nie robie kompletnie nic żeby mu w tym pomóc. O, śpi ale niestety kosztowało mnie to kilka nocy, żeby to osiągnąć.
Szkoda mi ciebie, bo pewnie już padasz ze zmęczenia. Ale i tak jesteś super dzielna

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Wiesz co, może u mnie to jest to, że mam poczucie, że jestem zdana na siebie i po prostu muszę wziąć tyłek w troki. Tż musi zarabiać, moja mama jest dość daleko i w kółko coś załatwia (teraz dzwonię z prośbą żeby mi pomogła, bo mały szaleju się najadł a ja jestem wyczerpana, ale ona już pojechała do innego miasta z moją siostrą do gabinetu dermatologii estetycznej ), teściowej dziecka nie dam, bo kobieta jest szurnięta.

A małego za nic w życiu nie oleję, choćbym miała się nim zająć pełzając

Nagięłam zasady kp, wypiłam kawę Niebawem koleżanka do mnie przyjdzie, przyniesie mi parę fajnych fantów z h&m, jak to mnie nie rozweseli, to już nic
Stary 2014-01-04, 08:24   #2350
87czarna
Zakorzenienie

Angel Miałam wczoraj podobną sytuację :/
Julia leżała w leżaczku obok mnie i w którymś momencie zaczęła kaszleć i krztusić się... Okazało się,że ulała mleko :/ Myslałam,że zejdę na zawał

Stary 2014-01-04, 08:35   #2351
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dzisiaj

Zapomniałam się jeszcze pożalić, bo miałam wczoraj straszną akcję. Mały bawił się w bujaczku, ustawiłam mu opcję samodzielnej zabawy - jak popchnął małpę lub tukana to wszystko się podświetlało i grało. Tak się wkręcił, że jak dziki walił łapkami, nóżkami i miał ogólne szaleństwo w oczach - ale tak pozytywnie Obślinił się z emocji aż po pachy i w pewnym momencie aż się zakrztusił tak, że stracił oddech Cały czas miałam go na oku więc natychmiast wyciągnęłam go, ale zanim odpięłam pasy, myślałam, że mija wieczność. Chwyciłam jak pokazywali na Bezpiecznym Maluchu i zaraz płacz obwieścił, że już dobrze, oddech wrócił.

No horror, nawet na sekundę nie można zostawić maluszka samego. Jeszcze godzinę potem się trzęsłam.

A pierwszy taki numer w Wigilię zrobił. Jakby nigdy nic zakrztusił się własną śliną, zrobił się czerwony, spuchł na buzi, aż wygiął się w łuk tak się męczył na bezdechu parę sekund No mówię Wam, coś strasznego!
Angel a gdzie zamówiłaś? dasz linka ja chyba zamówie 3 dla Filipa, i dwóch maluszków które mają się urodzić na dniach

a jak go złapałaś dasz rade to opisac?

mi się zaniósł Filip dwa razy raz w histeri a raz moja mama mu na siłe butelke wkładała i sie tak rozpłakał że automatycznie zaniósł oczywiście moja mama panika i Karolina zrób mu coś i się sama trzesie.. ja wtedy dmucham w twarz bo tak przeczytałam kiedys i faktycznie pomoglo, ale na dławienie niewiem co zrobić...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

A małego za nic w życiu nie oleję, choćbym miała się nim zająć pełzając

Nagięłam zasady kp, wypiłam kawę Niebawem koleżanka do mnie przyjdzie, przyniesie mi parę fajnych fantów z h&m, jak to mnie nie rozweseli, to już nic
o to masz podobnie jak ja czasami resztkami sił ale na każde chrząkniecie stoje na baczność przy łózeczku, a o pozostawieniu płaczącego nie ma mowy ..

ale chyba kawa rozpuszczalna jest dozwolona.. oczywiście nie 5 dziennie ale od jednej nic Ci nie będzie po za chwilą przyjemności, chyba że Julka bardziej pobudzi, ale w takich ilościach nie sądze.

moje dziecko wlasnie ma drzemke w kuchni na podłodze... tzn lezy koc na kocu mata, on na macie, przykryty kocem i na połowe na paląki zarzucony drugi koc ... jak nie podłoga to blat, ale lepsza podłoga bo mozna odejsc na chwile, bo tatko odsypia masakre jaką mial w pracy przez ostatnie dwa dni a nie zdązylam się wygramolić na spacer lepiej posiedziec na wizazu hahah

a tak sie spi na blacie

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-01-04 o 08:39
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 08:36   #2352
t_89
Zakorzenienie

hej ;-) dziewczyny mam pytanie dajecie juz kasze tak jak pisze na opakowaniu 3 lzyki stolowe? bo ja na razie do mleka dodawalam po jednej miarce ? nie wiem kiedy np moge dawac te kaszki na wodzie czy za wczesnie jeszcze?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:41   #2353
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

eh czasami jak piszecie wydajr mi sie ze czytam o swoim Alku
podziwiam ciebie takze tak jak czarna m.in.
ja mam w domu mame i babcie i czasami podrzuam malgo na 15 min i bywa ciezko ...

i popieram tez nabralam mnostwo cierpliwosci
a mij tz tez czesto odpuszcza
natomiast wczoraj byla akvja taka ze ja ogarnialam maleho w spazmach placzac tz wzial go i pomogl i nawet nie zwatpil ani chwili. dziecko darlo sie strasznie....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:42   #2354
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej ;-) dziewczyny mam pytanie dajecie juz kasze tak jak pisze na opakowaniu 3 lzyki stolowe? bo ja na razie do mleka dodawalam po jednej miarce ? nie wiem kiedy np moge dawac te kaszki na wodzie czy za wczesnie jeszcze?
ja daje 1 miarke kleiku ryżowego na noc do mleka.

ja na kaszkach jeszcze sie nie znam a jak chcesz dawac te kaszki łyżeczką??
Stary 2014-01-04, 08:51   #2355
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Tyle produkujecie, że na nocnym karmieniu nie zdążyłam nawet jednej strony nadrobić, bo tyyyyle tam tego było

Mam pytanie odnośnie mleka.
Moja mama chcąc nas odciążyć, kupiła nam mleko i pytała się wcześniej jakiego używamy. Ale zamiast kupić NAN PRO 1 to kupiła NAN PRO 1 HA. Ona różnicy nie widzi bo się na tym nie zna.

I teraz powiedzcie mi czy to problem będzie jakiś jak go zacZnę używać? Bo kupiła 2 małe puszki, ale oczywiście paragon gdzieś wsiakl i muszę teraz kombinować. Bo z tego co wiem to w tych mlekach HA to jest bardziej to białko rozbite, żeby było bardziej przyswajalne. Więc w sumie chyba nie powino się nic zmienić jak bym je podała młodej?

Poradzcie coś, bo nie wiem co z tym zrobić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:51   #2356
87czarna
Zakorzenienie

karolson Hahaha, gościu

Stary 2014-01-04, 08:54   #2357
misia332
Zakorzenienie

u nas kornel często się krztusi własną śliną i czasem nawet w nocy w łóżeczku, a my biegamy jak poparzeni, Tż ma już to opanowane do perfekcji, żeby młodego złapać, i "odkrztusić".
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:56   #2358
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Uprzedzam pytania - tak cały dzień byłam sama, bo jak mówiłam wkręciłam sobie, że jednak nie urodzę, a jak już przebili pęcherz, to napisałam tylko tż sms, że boli.
Ooo, to tak jak ja O 5:30 zrobiłam tż pobudkę, że sączą mi się wody i cieknie ze mnie krew i ten jak na szpilkach czekał do 13:30 aż pozwoliłam mu przyjechać, bo dałam sobie w końcu powiedzieć, że faktycznie rodzę Liczyłam, że mi się to cofnie

Super opis! "Gdzie masz rzęsy"

Cytat:

Apropos pracy to za tydzien konczy mi się macierzyński

I jaki dalszy plan? Pewnie już pisałaś, ale nie doczytałam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Angel Miałam wczoraj podobną sytuację :/
Julia leżała w leżaczku obok mnie i w którymś momencie zaczęła kaszleć i krztusić się... Okazało się,że ulała mleko :/ Myslałam,że zejdę na zawał
Biedulka. Takie te nasze maluszki bezbronne.

Mój mały to się cały obsmarkał nawet. W Wigilię coś mu jeszcze kwadrans bulgotało w drogach oddechowych

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Angel a gdzie zamówiłaś? dasz linka ja chyba zamówie 3 dla Filipa, i dwóch maluszków które mają się urodzić na dniach

mi się zaniósł Filip dwa razy raz w histeri a raz moja mama mu na siłe butelke wkładała i sie tak rozpłakał że automatycznie zaniósł oczywiście moja mama panika i Karolina zrób mu coś i się sama trzesie.. ja wtedy dmucham w twarz bo tak przeczytałam kiedys i faktycznie pomoglo, ale na dławienie niewiem co zrobić...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

o to masz podobnie jak ja czasami resztkami sił ale na każde chrząkniecie stoje na baczność przy łózeczku, a o pozostawieniu płaczącego nie ma mowy ..

ale chyba kawa rozpuszczalna jest dozwolona.. oczywiście nie 5 dziennie ale od jednej nic Ci nie będzie po za chwilą przyjemności, chyba że Julka bardziej pobudzi, ale w takich ilościach nie sądze.

moje dziecko wlasnie ma drzemke w kuchni na podłodze... tzn lezy koc na kocu mata, on na macie, przykryty kocem i na połowe na paląki zarzucony drugi koc ... jak nie podłoga to blat, ale lepsza podłoga bo mozna odejsc na chwile, bo tatko odsypia masakre jaką mial w pracy przez ostatnie dwa dni a nie zdązylam się wygramolić na spacer lepiej posiedziec na wizazu hahah

a tak sie spi na blacie
http://allegro.pl/oryginalna-zyrafa-...838587114.html

Wzięłam go na wyciągniętej ręce na brzuszek (nie przeszkadzał mi jego "drobny" ciężar, żeby mu pomóc to nawet sztangę bym dźwignęła w tamtym momencie). Stałam, ale oczywiście lepiej byłoby usiąść. Należy jeszcze poklepać otwartą dłonią tak wysoko na pleckach, ale Julkowi pomogło już samo położenie na brzuszku.

To dmuchnięcie w twarz to patent jak dziecko się "zawiesi", ma drożne drogi oddechowe, ale zapomni, że powinno oddychać.

Nie widzę fotki
Stary 2014-01-04, 08:57   #2359
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
A mi się tęskni codziennie przed zaśnięciem przypominam sobie jak lubiłam chodzić na ktg, jak Antoś kopał w brzuszku itp.. głupek ze mnie
Ja nie tęsknię, bo pod koniec bardzo źle się czułam. Od 8 miesiąca bywałam w szpitalu na obserwacji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 09:08   #2360
your Angel
czyli Endżi

Karolson, rajuśku, ja bym się bała, że dziecko mi się przekręci i zleci z tego blatu.

Ja już w domu przypinam małego pasami w bujaczkach - jak gdzieś go stawiam, bo dzieciak lubi się wiercić.

Jak Pączek się naje to pakuję go w wózek i jedziemy.
Stary 2014-01-04, 09:12   #2361
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Jasio dziś spał pół nocy w tulony w Tatusia (nie w cycusia jak zwykle) i mogłam wygodnie się wyciągnąć w łóżku
a jak moi chłopcy dosypiali rano, mogłam spokojnie się wykąpać i zjeść śniadanie, a oni właśnie się ubierają

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
rusałka ja już dłużej nie dałam rady bez wizażu
no bo wizaż jest jak narkotyk

Cytat:
Skoro jeszcze nie idę spać to sklecę opis porodu, bo w poczekalni tego nie zrobiłam. A więc...
bardzo optymistyczny opis porodu

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Jestem po imprezce karnawałowej organizowanej przez zakład męża. Ogólnie ok tylko krótko bo po 22 jechaliśmy już do domu. Ale za rok sobie odbijemy. A maluszek był bardzo grzeczny i nie dał mojej mamie w kość. Tylko była w szoku ile potrafi zjeść. Wypił ok 290 ml mleka od godz 19 do 23. A jak przyjechałam to obudził się po 10 min i do cycka. Ale to chyba bardziej z tęsknoty. A i dumna jestem z moich starszych synów bo dzielnie babci pomagali. No to się rozpisałam
pieknie się spisali twoi chłopcy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Wybieram się dziś na noc do przyjaciółki na parapetówkę. Wrócę jutro ok 12 Mam mleko ściągnięte i zamrożone, powinno wystarczyć. Tylko trochę wyrzuty sumienia są, że na tyle karmień będzie butla Miłosz tak kocha cycusia.
Dziewczyny chcą gdzieś wyjść, zobaczymy Jako jedyna praktycznie trzeźwa będę, bo jak wypiję dwie lampki wina to będzie max.
to udanego wieczoru! żebyś potrafiła się odstresować i dobrze bawić bez swoich maluchów
Tż zostaje z dwójką?

Cytat:

straszne!
mój też niestety dosyć często krztusi się mlekiem, zawsze mam wtedy serce w gardle

Cytat:

a tak sie spi na blacie
słodziak

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:19   #2362
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

O rany szybciutko,
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Matko,czy mojemu dziecku kiedyś to minie?Pobudka co dwie godziny na jedzenie.Najgorsze jest to,że jak ją odloze to długo spowrotem zasnąć nie mogę i jak już mi się uda,to ona znowu się budzi.Masakra,umrę z niewyspania:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Gorgulku udaneej imprezy
Niebede uśmiałam się. Fajny opis
Angel mój też nie lubi za długo spać ale ty to już masz masakrę współczucia

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:21   #2363
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson, rajuśku, ja bym się bała, że dziecko mi się przekręci i zleci z tego blatu.

Ja już w domu przypinam małego pasami w bujaczkach - jak gdzieś go stawiam, bo dzieciak lubi się wiercić.

Jak Pączek się naje to pakuję go w wózek i jedziemy.
jak tak śpi to ja albo mama siedzimy koło niego ja z lapkiem mama z ksiażka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 09:22   #2364
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
kciuki za bioderka i badanie moczu
ST O L A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spełnienia marzeń
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ciekawe jakby ukladal do snu ulewajace dziecko?

A w ogole to wydawalo mi sie ze dziecko trzeba roznie ukladac zeby mu sie glowka ladnie wyksztalcila.

U nas tez jedno bioderko jest gorsze, a ukladam raz na jednym boczku raz na drugim.

Super Mala gimnastyczka

teacherka STO LAT! STO LAT!
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
teacherka wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
teacherko wszystkiego naj

I wszystkim maluchom, które kończą dzisiaj swoje kolejne miesiace dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Serdecznie dołączam do życzeń

Misiu sto lat dla tż

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Masakra
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ale kase dobra chłopaki maja

Teacherko, najlepszego

Dziękuję Wam dziewczyny

Wkurzona wyszłam z tego badania, kolejka za nami się zrobiła potworna, no ale jak każdy spędza w recepcji po 5 minut to nie dziwota... Zamiast dać co trzeba do wypełnienia na korytarzu to każdy osobno wypełniał w zamknietym pokoju rejestracji Badanie nie trwało chyba nawet minuty, ręczne badanie bdb, na usg COŚ minimalnie nie w normie i od razu szerokie pieluchowanie, odniosłam wrażenie że chodziło tylko o to, żebysmy się pojawiły na kontroli, no bo przeciez będzie dodatkowa kasa dla pani doktor. A jak zapytałam czy mam się teraz umówić czy co, to usłyszałam że nie wie, że jest długa kolejka i mam dziecko ubrac na zewnątrz. : Nie mam ochoty tam wracać i juz Zuzi obiecałam że do głupiej baby nie wrócimy. I zastanawiam się czy faktycznie ją tak pieluchować te 6 tygodni.... Przecież już się tego nie zaleca prawda?? kojarzy mi sie, że któraś z Was pisała że nie pieluchowała szeroko a potem lekarz na kontroli i tak pochwalił?????

Ale nocka... Zuzka jadła co 2 godziny... Nie wiem jak sie jeszcze trzymam na nogach. A najgorsze, że Mała pokłóciła się z butelką - absolutnie nie chce z butelki pić memla języczkiem na boki i nie wypija ani paru kropli więc jestem uziemiona...

Ostatnio wybraliśmy sie do CH i za późno wracaliśmy i jechaliśmy na mega syrenie, tak strasznie płakała czyli między karmieniami możemy sobie urządzić maksymalnie godzinny spacer... Dobrze, że wczoraj byłyśmy na początku kolejki na to usg to zdążyłam przed płaczem
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:22   #2365
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj w tym smyku i wiecie że stacjonarnie jest taniej niż online
kupiłam np takie spodenki:
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
i za komplet dałam 20 zł!
te były też po 20:
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
ale były tylko 68 a ja chciałam większe, więc już zamówiłam online
a za te skrapetki dałam 7 zł
http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p

więc jak ktoś ma możliwość to polecam odwiedzić stacjonarny sklep
nie mam tu sklepu stacjonarnego

Cytat:
Dziewczynyyy...tęsknicie czasem za brzuszkiem?
bardzo
ale wiem, że nie mam na co liczyć, może w okolicach 30-tki czyli jeszcze długo.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
kurde, u Mai też gazy, bardzo bolesne i męczące, zmienić mleko pije hipp, coś polecicie
Enfamil, u nas bardzo poprawił brzuszek

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
my mamy projektor chicco, całkiem fajny, ale wg mnie całkowicie zbędy, choć nei chciałam robić przykrości siostrze
chociaż nie, ma opcję tylko lampki, która po jakimś czasie się sama wyłącza, u nas na nocowanie poza domem sprawdza się, choć dużó ok 100zł za lampkę

raz drugi było mi trochę przykro i smutno, jak pisałyście co Wasze dzieci dostaną, dostały, co kupiliście, ale w sumie i tak sporo tego się pląta pod nogami, a to dopiero początek już myślę na jakimiś pudłami z ikei
my też mamy ten projektor i też uważam, że zbędny bo ani lampka jakaś fajna nie jest (nie daje światła odpowiednio), melodyjki się nie podobają Julii a gwiazdki nie interesują - może gdyby się ruszały tak więc lampka stoi i wygląda
Stary 2014-01-04, 09:27   #2366
teacherka
Zakorzenienie

Logoasiu, doczytałam o Waszym problemie z nerką Strasznie mi przykro... My walczymy o lewą nerkę Zuzi, w scyntygrafii wyszło, że działa, ale nie cała bo ma fragment, który nie działa wcale teraz w czwartek będziemy mieć cystoureterografię mikcyjną, już się boję zakładania cewnika i znowu wenflon na pewno Na scyntygrafię jak jej zakładali ten paskudny metalowy wenflon to była dzielna ale potem było szczepienie i juz tak dobrze kłucia nie zniosła, więc sie boję i jej reakcji.. Mieliście i to badanie pewnie? Buziak dla Marcinka!

A ja zamówiłam filc i zaczynam znowu szyc dla Zuzi Teraz zabawki!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:29   #2367
butterfly20
Zakorzenienie

Heej

Odciągam mleczko skoro chcę iść do kina

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Anutka wzruszyłam się czytając Twój opis
Niebede a przy twoim opisie zwijałam się ze śmiechu

Hej Asia, super, że Marcinek się dobrze czuje . Też mnie czasem boli brzuch my tylko raz po porodzie się seksiliśmy i to bez zabezpieczenia małż nie wyskoczył w porę, bo zapomniał zobaczymy co to będzie bo ja jeszcze okresu od porodu nie dostałam, ale podobno kp to naturalna antykoncepcja

już nie po pierwszej ciąży strasznie tęskniłam, ale zaspokoiłam się

ja tobię pierdzioszki na brzuszku Emci i wtedy ona tak dziwnie na mnie patrzy cgyba jej się to nie podoba

moja się śmieje jak wycieram jej buźkę po karmieniu

dobre
ale żartujesz no nie?no bo nie wierzysz w to chyba?

Cytat:
No niestety z tymi chłopami to ciężko bywa czasem mój ostatnio jakiś pracuś nawet się zrobił jeśli chodzi o obowiązki domowe sam z własnej inicjatywy nawet ostatnio naczynia do zmywarki wstawił
Mam nadzieję, że się ogarnie Twój chłop i Cię trochę odciąży

ja za brzuszkiem niekoniecznie, ale mogłabym już myśleć nad drugim dzieckiem No ale, podobnie jak Wy - muszę najpierw znaleźć nową pracę w PL.. A najpierw to muszę do PL wrócić

poka zdjęcia małej też chcemy zobaczyć jak rośnie!

Szybko lecą te 3h - nie zdążysz mocno zatęsknić za Tusią Daj znać czy Ci się podobało.

Dobrze, że w końcu uwierzyłaś że jednak rodzisz Ehhh, jak te porody niedawno były a ja już nie pamiętam

Ja z tym cieniem to może niekoniecznie ale też chcę się wziąć tylko za brzuch No i gólnie nad poprawą kondycji

dla maluszka, że taki grzeczny
Ojeju i co teraz?masakra

Cytat:

Jesteś dzielna Też zawsze brakowało mi ciwrpliwości, a teraz daję radę

Cytat:
Cudowna historia z happy endem

Bu, a mi nie wychodzą naleśniki

A ja dzisiaj

Tuśka się tak zadławia mlekiem przedwczoraj i też tak zrobiłam jak ten ratownik uczył.Teraz co ją karię to się boję,że się powtórzy

Cytat:

a tak sie spi na blacie

Angel już Ci opisała jak to zrobić. A też jak wejdziesz na youtube i wpiszesz dziennik happy mamy pierwsza pomoc to powinno się pokazać.
Ja bym się bała tak kłaść dziecko

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:39   #2368
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
my już o 8 na nogach, karmienie, zabawa na macie , później bujaczek, a teraz Michaś zasnął więc wpadłam nadrobić
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chcę iść do kina na 'Wilka z Wall Street" fajnie się będzie oglądało bom tam była sese
też chce to zobaczyć
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
niee ciesze się że mam Igora już na tym świecie moge całować przytulać patrzeć jak się śmieje
jakoś mi nie brakuje brzucha a szczególnie jak se pomyśle jak się w 9 miesiącu już toczyłam

Igor dostał od chrzestnej pod choinke takiego
http://allegro.pl/lampka-nocna-gwiez...778211575.html

ja już się powoli zastanawiam gdzie te wszystkie zabawki będziemy trzymać bo ma 3,5 miesiąca a już się powoli zbiera
my też mamy ten projektor, dokąłdnie z tej aukcji co Brydzia rzuciła link, powiem tak u nas wielki fun ma z tego Mąż,Michas tak średnio, ale może mu sie jeszcze odmieni, mimo wszystko nie szkoda mi takiej kasy bo mało kosztowało,a Mąż zachwycony
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Boisz się,że Ci mleko z ćwiczeń skwaśnieje?

My jutro idziemy na Wilka z Wall Street ze znajomymi. Szkoda tylko,że trwa aż 3 godziny
z racji tych 3 h, chce poczekać az bedzie w internecie do obejrzenia, wtedy ogladamy z Michasiem, i zawsze jak coś możemy wcisnąc pauze, marzy mi się wypad do kina,ale u nas nasi rodzice meiszkaja 100km od nas,a jak juz u nih jestesmy to wolę cieszyć się rodzinką
Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
A ja wazylam 48 kg przed ciaza. Przed porodem 61 a teraz ok 51. Poszlo mi minimalnie w biodra a reszta w brzuch :-( jestem szczulla i chcialabym sie pozbyc tej malej faldki, ale przy Emi nie mam kiedy cwiczyc :-(

Ja ubieram Emi w body z kr. rekawem i pajaca bawelnianego. U nas niestety jest cieplo nawet po wietrzeniu 24st. Na noc przykrywam kolderka, ale raczki luzne.

Wczoraj Emilka skonczyla 4 miesiace i posypaly sie "prezenty" marketingowe:
1. Z Bebilonu dostala sliniaczek, poradnik, probke mleka 2 zapakowane w teczke
2. Z bebiko 4 saszetki mleka nastepnego
3. Z pampersa 2 pieluszki
4. Z nestle schemat zywienia.

Wczesniej dostawalam z Bebilonu plyte z kolysankami, teczke na dokumenty, z hippa saszetke herbaty z ksiazeczka i etui na dokumenty.
wow ile prezentów, zapisywałaś sie do tych wszystkich producetów ?
Cytat:
a tak sie spi na blacie
Cytat:
jak tak śpi to ja albo mama siedzimy koło niego ja z lapkiem mama z ksiażka
ale super śpiocha, a czemu na blacie ? tam mu łatwiej zasnąć czy Ty coś robisz w pobliżu i wtedy zasypia ?

wg mnie to ewidentnie czeka jeszcze na Mikołaja

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-04 o 09:41
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:43   #2369
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
U mnie na opakowaniu pisze 3-4 łyżki stolowe na 200 ml wody i 25 g mleka (jakies 5,5 miarki).Z tego ma być gęsta kaszka. Ja daje łyżkę czubata na 180 ml wody i 6 miarek mleka.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie mleka.
Moja mama chcąc nas odciążyć, kupiła nam mleko i pytała się wcześniej jakiego używamy. Ale zamiast kupić NAN PRO 1 to kupiła NAN PRO 1 HA. Ona różnicy nie widzi bo się na tym nie zna.

I teraz powiedzcie mi czy to problem będzie jakiś jak go zacZnę używać? Bo kupiła 2 małe puszki, ale oczywiście paragon gdzieś wsiakl i muszę teraz kombinować. Bo z tego co wiem to w tych mlekach HA to jest bardziej to białko rozbite, żeby było bardziej przyswajalne. Więc w sumie chyba nie powino się nic zmienić jak bym je podała młodej?

.
Nie powinno jej zaszkodzic. Co najwyżej nie bedzie chciała pić bo niedobre.Ja dałam raz Jankowi Bebiko ha, bo akurat Hipp mi sie wysypał i nie miałam jak lecieć od razu do sklepu i przezył

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
n
ale wiem, że nie mam na co liczyć, może w okolicach 30-tki czyli jeszcze długo.
t:
Taka różnica wieku też jest fajna.Julka już bedzie pomagała

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-04 o 09:42
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:43   #2370
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
my już o 8 na nogach, karmienie, zabawa na macie , później bujaczek, a teraz Michaś zasnął więc wpadłam nadrobić

też chce to zobaczyć

my też mamy ten projektor, dokąłdnie z tej aukcji co Brydzia rzuciła link, powiem tak u nas wielki fan ma z tego Mąż,Michas tak średnio, ale może mu sie jeszcze odmieni, mimo wszystko nie szkoda mi takiej kasy bo mało kosztowało,a Mąż zachwycony

z racji tych 3 h, chce poczekać az bedzie w internecie do obejrzenia, wtedy ogladamy z Michasiem, i zawsze jak coś możemy wcisnąc pauze, marzy mi się wypad do kina,ale u nas nasi rodzice meiszkaja 100km od nas,a jak juz u nih jestesmy to wolę cieszyć się rodzinką

wow ile prezentów, zapisywałaś sie do tych wszystkich producetów ?

ale super śpiocha, a czemu na blacie ? tam mu łatwiej zasnąć czy Ty coś robisz w pobliżu i wtedy zasypia ?

wg mnie to ewidentnie czeka jeszcze na Mikołaja

no tak to inna sytuacja.moi tesciowie mieszkaja ulice obok,a rodzice 200 metrów. nic dziwnego,ze szukam działki w pobliżu

ale miałam sen.jako jedna z dwóch osób w Pl dostałam się na jakieś studia w prestiżowej uczelni w Usa. no ale już miałam Tusię.i wszyscy mnie namawiali,żebym jechała-nie pamiętam na jak długo- a ja płakałam,że jej n ie zostawię.a było to realistyczne więc się obudziłam zasmucona

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości