|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() to proszę się jutro zameldować czy ćwiczyłaś ![]() też muszę zebrać dOOpę w troki ![]() Cytat:
![]() kieckę gdzie kupiłaś
|
||
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
często tam zaglądam
A ja właśnie pooglądałam ciążowe foty![]() Cytat:
Moja też na przewijaku, bo jak wodac kojarzy się jej z samymi przyjemnościami Tylko jak wyciągam aparat to zawsze poważnieje, nawet na przewijaku
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zdążyłam się farbnąć, ale za to kupiłam śliczną bombkę na końcówkach kolekcji zara
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi dziwnie, bo chyba tylko mi nie brakuje brzuszka i chciałabym mieć już większe dzieci w domu
![]() Mam nadzieję, że u mnie to tylko kwestia zmęczenia... W sumie En mogłaby być taka mała, ale Eda z 5 lat mógłby mieć, bo ja go nie ogarniam...
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, a ja nie jestem przekonana czy to ma aż takie znaczenie, skoro co 3_4 dni wprowadza się k kolejny produkt i czy to będzie najpierw marchewka a zaraz potem jablko czy odwrotnie to wg mnie trochę bez znaczenia......
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli komuś brakuje motywacji
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie próbujemy się pacyfikować i mam nadzieję spać Cytat:
ooo u mnie Jasiek tek uwielbia smyranie w nosek i bródkę oczywiście na aparacie tego nie uchwycę, bo tak jak pisałyście o sowich dzieciaczkach, moje też zawsze wtedy poważnieje ![]() logoasiu, niebede, figulina fajnie że się odewałyście dobranoc
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, bodajże w TVN24 ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Julian też poważnieje na widok aparatu ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Dziewczyny, jak szybko po ćwiczeniach można KP/ściągać mleko?
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupę robi co 2 dni, wg teściowej POWINNA codziennie, ale bierze jeszcze żelazo, kwas foliowy, boję się, że coś może zapieraćjuż się nie mogę doczekać wprowadania, kupiliśmy też kleik kukurydziany i łyżeczki z babydream, moja córeczka już taka duża, a jeszcze niedawno była takim maleńkim chudzielcem
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boisz się,że Ci mleko z ćwiczeń skwaśnieje? ![]() ![]() My jutro idziemy na Wilka z Wall Street ze znajomymi. Szkoda tylko,że trwa aż 3 godziny
|
|
#2324 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Codziennie sobie coś planuje i średnio mi wychodzi zrobienie tego ![]() Byłam dziś na rehabilitacji z Zuzią, poszła z nami moja Mama. I stwierdziła że więcej nie idzie, bo nie może słuchać jak Zuzia tak płacze. Ale nikt jej nie robi nic na złość, tylko dla jej dobra. I babka mi na reh. powiedziała że moje dziecko wygląda na co najmniej miesiąc starsze, bo taka długa jest i ciekawa wszystkiego.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My mamy wózek chicco trio enjoy http://www.smerfusie.pl/i2470_wozek_...un_europe.html Oglądałam inne, ale zdecydowało o tym to, że jest lekki i bez problemu mieści się do bagażnika. Koleżanka ma maxi cosi i do mojego kombi nie chciał wejść stelaż. No i nie musiałam go kupować, dostaliśmy od koleżanki, wygląda jak nowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja Zuzi dzisiaj 1 raz dawałam sok jabłkowy z hippa, i dałam jej 20 ml. soku i 40 ml wody. Na opakowaniu mi pisze, że jak chcę dać soczek pomiędzy jedzeniem, to właśnie w proporcji 1:2.
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
Skoro jeszcze nie idę spać to sklecę opis porodu, bo w poczekalni tego nie zrobiłam. A więc...
10 października w czwartek (tydzień przed terminem) miałam się zgłosić na KTG, potem wizyta. Wszystko ładnie, lekarz powiedział lekko zaskoczony, że rozwarcie jest już na 2 palce. Potem poszłam odebrać nowe dokumenty po zmianie nazwiska i śmiałam się, że mogę już rodzić. Wieczorem tż mnie strasznie zdenerwował i nie mogłam usnąć. Ok 1 w nocy miałam straszną zgagę. Leżałam na lewym boku i miałam wstać, żeby zjeść migdały, ale odwróciłam się na plecy i stwierdziłam, że za sekundę. I wtedy poczułam, że coś ze mnie pociekło. Żadne chluśnięcie, tak jakby siknięcie, ale nie z sikawki Cały czas ktg. Skurcze się prawie nie piszą. Koło 11 dali mi oxy. Był też mój lekarz na dyżurze i po raz kolejny opowiadałam moją historię czując się zażenowana, że pewnie wszyscy myślą, że zlałam się w gacie. W ogóle dzwoniłam do mamy i babci i mówiłam im, że niby mówią, że urodzę, ale że ja raczej wątpię Potem mój lekarz poszedł, życzył powodzenia, a ja dalej spacerowałam, zrobili mi hegar, ale ja dalej twardo sobie wmawiałam, że nie urodzę W końcu kiedy już skurcze były mocne i leżałam, przyszedł kolejny doktor i mówił, że debatują tam w pokoju czy wody się sączą czy nie, więc zaraz zobaczymy. Popatrzył, wziął szpikulca i przebił pęcherz z wodami. No i fruuu. Skurcze były konkretne, byłyśmy na piłce pod prysznicem, ale jak już wracałyśmy to kucałam przy skurczach. I zaczęło się. Ogólnie myślałam, że się tam upiekę. I myśl, że jednak faktycznie rodzę pojawiła się dopiero jak położna przygotowywała te wszystkie narzędzia. Darłam się jak tralala . Żeby było zabawniej na porodówce był remont, więc sala porodowa przeniesiona do zwykłej sali zabiegowej na ginekologii, bez wyciszenia Uprzedzam pytania - tak cały dzień byłam sama, bo jak mówiłam wkręciłam sobie, że jednak nie urodzę, a jak już przebili pęcherz, to napisałam tylko tż sms, że boli. Ogólnie opiekę wspominam b.dobrze. Mój lekarz bodajże dwa dni później miał dyżur i mówił, że słyszał, iż podobno niezła akcja była I chyba tyle. Faktycznie cały ból znika w sekundę i potem się zapomina, ale jednak chyba nie chciałabym tego powtarzać jakoś prędko.
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
rusałka ja już dłużej nie dałam rady bez wizażu
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym stylu
![]() Fuck! Za długo zwlekałam ze złożeniem zamówienia w 5 10 15 i sprzedali moje rozmiary
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2330 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej karuzelka albo konik morski ![]() ale jest spoko taką za 30zł mogłabym kupić :P 90 zł by mi było szkoda :P ma różne melodyjki i fajnie wyświetla te gwiazdki i można je wyświetlać na rożne sposoby różne kolory
|
|
|
#2332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anutka wzruszyłam się czytając Twój opis
Niebede a przy twoim opisie zwijałam się ze śmiechu ![]() Cytat:
my tylko raz po porodzie się seksiliśmy i to bez zabezpieczenia małż nie wyskoczył w porę, bo zapomniał zobaczymy co to będzie bo ja jeszcze okresu od porodu nie dostałam, ale podobno kp to naturalna antykoncepcja ![]() już nie po pierwszej ciąży strasznie tęskniłam, ale zaspokoiłam się ![]() Cytat:
cgyba jej się to nie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2333 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie podobnie to wyglada. ja zasiadlam z laktatorem licze ze sciaganie po karmieniu pomoze Cytat:
tez u niego zamawialam jest oryginalny ![]() Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
mam cos pogobnego ale biedronke ale nie uzywam bo w pokoju zawsze cos sie swieci tak ![]() Cytat:
znam twoj bol... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha cudny to musiał być widok ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a włoski tak, ma ich już więcej nie (a kupilam używaną)
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
Figulina ja miałam tylko chrzestnych, rodziców i teściów. No i moja babcia
Anutka za opis no i najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło Ja do spania ubieram małemu bawełniany pajacyk i przykrywam kocykiem lub kołderką Jestem po imprezce karnawałowej organizowanej przez zakład męża. Ogólnie ok tylko krótko bo po 22 jechaliśmy już do domu. Ale za rok sobie odbijemy. A maluszek był bardzo grzeczny i nie dał mojej mamie w kość. Tylko była w szoku ile potrafi zjeść. Wypił ok 290 ml mleka od godz 19 do 23. A jak przyjechałam to obudził się po 10 min i do cycka. Ale to chyba bardziej z tęsknoty. A i dumna jestem z moich starszych synów bo dzielnie babci pomagali. No to się rozpisałam
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
pod wieczór 23 do spania też 22 albo niżej bo się dusimy ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
ooo będzie dzidziuś ![]() (doczytałam że do kwietnia macie zdecydować) super, właśnie tak się ostatnio zastanawiałam, która z dziewczyn pierwsza będzie w następnej ciąży ![]() eh ciężkie pytanie. ogólnie okres ciąży był cudowny, to planowanie wszystkiego, kupowanie, urządzanie, oczekiwanie, jednak ciężar jaki był w 8 czy 9 miesiącu to masaaaaakra i te upały i przekręcanie się na boki w nocy albo wstawanie na siku nie, narazie nie chcę powtórki (tymbardziej z moim tż)
|
|
#2338 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ostatnio jakiś pracuś nawet się zrobił jeśli chodzi o obowiązki domowe sam z własnej inicjatywy nawet ostatnio naczynia do zmywarki wstawił![]() Mam nadzieję, że się ogarnie Twój chłop i Cię trochę odciąży Cytat:
No ale, podobnie jak Wy - muszę najpierw znaleźć nową pracę w PL.. A najpierw to muszę do PL wrócićApropos pracy to za tydzien konczy mi się macierzyński Cytat:
też chcemy zobaczyć jak rośnie!Cytat:
Daj znać czy Ci się podobało.Cytat:
Ehhh, jak te porody niedawno były a ja już nie pamiętam ![]() Cytat:
No i gólnie nad poprawą kondycjiCytat:
dla maluszka, że taki grzeczny
|
|||||||
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko,czy mojemu dziecku kiedyś to minie?Pobudka co dwie godziny na jedzenie.Najgorsze jest to,że jak ją odloze to długo spowrotem zasnąć nie mogę i jak już mi się uda,to ona znowu się budzi.Masakra,umrę z niewyspania:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-01-04 o 05:50 |
|
|
|
#2340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak. Przeraża mnie wizja 3 cesarki.
Ja kąpię się i ewentualnie nadrabiam co naskrobałyście i ściągam W sumie ja nie ściągam ale musiałam bo dziś wybieram się do Białego na noc do przyjaciółki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wybieram się dziś na noc do przyjaciółki na parapetówkę. Wrócę jutro ok 12 Mam mleko ściągnięte i zamrożone, powinno wystarczyć. Tylko trochę wyrzuty sumienia są, że na tyle karmień będzie butla Miłosz tak kocha cycusia. Dziewczyny chcą gdzieś wyjść, zobaczymy Jako jedyna praktycznie trzeźwa będę, bo jak wypiję dwie lampki wina to będzie max.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Ależ jutro będą zakwasy 

ktoś jeszcze ma chrzciny 5.01?

chudy i długi jak tata

Za 2 dni powinna być