dłubanie po ćwiartce ;) czyli robótkowy (pseudo)doping po raz 25 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-19, 01:45   #2341
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: dłubanie po ćwiartce ;) czyli robótkowy (pseudo)doping po raz 25

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Aaaa, Asiu koleżanka sie nie odezwała z tym motylim naszyjnikiem. Pewnie jednak przerosła ją cena.
Ona lubi taką biżuterię, zawsze ma na sobie dużo różnych ozdób.Może jeszcze się odezwie. To moja koleżanka jeszcze z Łukowa https://www.facebook.com/jowita.egier?fref=hovercard

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Aga robię coś w tym stylu

tylko biualutki i jeszcze nie wiem, jakie dodatki

jeśli Ci się podoba to tu http://www.detiam.com/%D1%80%D1%83%D...C%D0%BA%D0%B8/ są instrukcje. Jest też do tego schemat, ale w tym kapelutku są zmiany, dodawane są oczka między reliefem a resztą słupków, i ja też tak robię, bo ładniej wygląda
dzięki, zaraz sobie zapiszę... bo fajny jest

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
najlepsze jest to, że on doskonale wiedział, z kim się wiąże, a później był szalenie niezadowolony, że mu się nie podporządkowuję. jakby mentalność punkówy, jaka mi została z młodości, nie była wystarczającą wskazówką i na początku niby chciał być z taką kobietą, ale z czasem okazało się, że jednak woli być panem i władcą, a kobieta ma co dzień na niego czekać z dwudaniowym obiadkiem. dla niego powodem do kłótni i dwóch dni milczenia było nawet to, że nie będę mu lepić pierogów i jak się z kimś takim porozumieć? no nie da się.

właśnie unicestwiłam coś do wymianki, ale wymodzę jutro coś innego. idę spać
no nie wiem czy mu się odmieniło, faceci lubią dominować, a jakby się udało nad taką bardziej niepokorną duszą to pewnie większy sukces
też bym się nie porozumiała jakby mi ktoś się tak zachowywał o "pierogi"...

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Grażynko: ja się za Ciebie mogę umyć, bo i tak zaraz idę... w ciąży mam ten problem że między piersiami a brzuchem nie bardzo mam miejsce więc w upały to bym się spokojnie mogła cały czas myć...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 01:50   #2342
rudasek
Zakorzenienie

Aga, ja bez ciąży mam ten problem
Co do męży , to mu nie przeszkadza czy jestem czysta czy brudna, bo na lato wynosi się do drugiego pokoju. Nie może spać przy hałasie z ulicy, a ja przy zamkniętym oknie, mnie nie przeszkadza, bo cały dzień mam hałas, nawet w pracy jestem przy głównej ulicy.
Idę sobie , dobranoc.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 04:19   #2343
rudasek
Zakorzenienie

No , to pospałam całe dwie godziny, Chyba zrobię sobie kawę , bo nie zapowiada się , żeby sen przyszedł, po drugiej stronie ulicy kilkoro ludzi czeka na autobus do pracy i tak głośno gadają, że nie da się spać Zaraz zacznę rzucać klamerkami z balkonu. Okno mam otwarte na ful, a nawet chłodku porannego nie czuć.
Stary 2014-07-19, 07:37   #2344
agnes99
Zakorzenienie

Przywitam się jeszcze raz - dzińdybry
Ale 2 raz nie będę pisała tej epistoły, co mi ją wcieło
Stary 2014-07-19, 08:44   #2345
rudasek
Zakorzenienie

Dzińdybry Aga.
Stary 2014-07-19, 08:55   #2346
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry,ale Was wczoraj wzięło na poważne rozmowy My wczoraj wróciliśmy koło północy w stanie lekko wskazującym na spożycie, ale dzisiaj nie jest źle, chociaż nie wiem co będzie jak wyjdziemy na światło dzienne
Emi boxy tyle kosztują no ale ten to chyba przecenili

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:21   #2347
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
No , to pospałam całe dwie godziny, Chyba zrobię sobie kawę , bo nie zapowiada się , żeby sen przyszedł, po drugiej stronie ulicy kilkoro ludzi czeka na autobus do pracy i tak głośno gadają, że nie da się spać Zaraz zacznę rzucać klamerkami z balkonu. Okno mam otwarte na ful, a nawet chłodku porannego nie czuć.
no ja wtedy dopiero się kładłam jak rzucałaś klamerkami , to dziś pospałam sobie do 7.50... kiedy to Jeremi powiedział: Mamo, mówiłaś że zaraz wstaniemy... no to wstałam, bo mówić to musiałam z pół godziny wcześniej jeśli dobrze oceniam upływ czasu, bo na zegarek jak mówiłam to nie patrzyłam
teraz sobie kawkę popijam, a potem mąż obiecał iść na zakupy... szkoda że ryneczek tak daleko, bo bym sobie chętnie poszła, ale potem będzie za gorąco dla mnie i dzieciaków, a mąż obiecał pójść z nimi, to nie będę go namawiać do zmiany planów - mam killka pomysłów na pożyteczne wykorzystanie czasu jak ich nie będzie
Stary 2014-07-19, 10:54   #2348
rudasek
Zakorzenienie

Byłam w mieście , wróciłam półprzytomna , straszna pogoda można zemdleć. Kupiłam połowę tego co zamierzałam, ale trudno, poczekam aż się ochłodzi.
Stary 2014-07-19, 10:59   #2349
aga__tka
Zakorzenienie

Grażynka: a co chcesz kupić? bo nie wiem czy można z tym zaczekać do zimy

idę coś porobić skoro dzieci i męża nie ma... zabrał ich gdzieś do sklepu - spacer jak marzenie ale w ten upał to może im będzie lepiej w samochodzie z klimatyzacją a potem w sklepie... a po południu sobie na plac pójdziemy
Stary 2014-07-19, 11:04   #2350
emi29w
Zakorzenienie

Cześć
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:08   #2351
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Asiu, niestety u facetów mądrość chyba nie przyrasta z wiekiem, no na pewno nie do 35 lat (może starsze koleżanki sie wypoeiedzą, choć po ostatnich przejściach Małgosi wiemy, że różnie bywa).
Mój ma 35 lat a w głowie czasem takie pstro, że to woła o pomstę do nieba. Najgorsze jest to, że jemu sie wydaje, że nawet po najbardziej bolących słowach z jego strony, ja i tak mam nerwy ze stali. I że wystarczy przepraszam (i to nie zawsze), albo że wystarczy się pogodzić w łóżku.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

A co do kłotni i prowokacji... skąd ja to znam, też zawsze moja wina, że się czepiam, a to o ilość alkoholu, a to o to, że czegoś nie zrobił, a to że nie przejmie mnie czasem w domu...
I to ja się czepiam. Zawsze tak kota ogonem obkręci, że już póxniej zostaje mi tylko machnąć ręką i po prostu dać sobie spokój, bo tłumaczenia są jak groch o ścianę.
Wydaje mi się że z wiekiem wręcz głupieją, sądząc po moim starym..... wczoraj kazał mi sie z domu wynosić, a dziś wydzwania ale nie odbieram
Dziewczyny moja Ania jest w połowie ciąży a dużo schudła i ma anemię, dostała leki ale martwię się o nią, co powinna jeść? Może jakaś specjalna dieta?
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:43   #2352
gagatu
Zakorzenienie

Bry

Ale Was naszło wczoraj na nocne rozmowy om facetach... A my byliśmy na filmie, w sumie też o stosunkach damsko-męskich - "Przed północą" polecam, jeśli nie widzieliście W ogóle fajnie było, cieplutka noc to przyjemnie było siedzieć przed tv w parku zamiast w domu
Tak a propos wczorajszej Waszej rozmowy to w filmie było takie zdanie faceta, że ich najbardziej denerwuje w kobietach to, że ciągle próbują ich zmieniać. No i chyba to ich bardzo drażni, wiem po moich stosunkach z TŻ-tem, że się nie da, i odkąd już tego próbuję nie robić to się znacznie rzadziej kłócimy. My obydwoje jesteśmy indywidualistami i bardzo cenimy swoją wolność i jak ktoś chce za bardzo ingerować w nasze życie, to nam się to przestaje podobać. Dlatego dajemy sobie sporą granicę wolności i nam to odpowiada.

To ze szczęśliwcem, robię prezenciora dla Agi, tak?
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:55   #2353
SilverAguti
Zakorzenienie

dzień dobry nie wiem jak to się dzieje, ale od kilku dni przez noc poduszka wędruje mi do góry i zgina się w połowie pod kątem 90 stopni, w efekcie czego budzę się z czapką z poduszki jakby i bez tego nie było mi dość ciepło w głowę

a co do prób zmieniania faceta i w ogóle człowieka - zgadzam się całkowicie. ale jeśli ja jestem wyrozumiała itd., a R. próbował mi wmawiać, że mam focha, gdy wcale go nie miałam albo lepiej ode mnie wie, co miałam na myśli i sam reaguje wielkim bulwersem, gdy zachowuję się albo mówię coś, nie tak, jak sobie tego życzył, to chyba nie ze mną jest coś nie tak
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:01   #2354
cocci
Zakorzenienie

Hejka

my wczoraj posmażyliśmy schaby na działcei spontanicznie umówiliśmy się ze zjomymi. Mam lekiego kaca teraz.. W zasadzie dopiero pół godz temu do domu dotarliśmy. I to też tylko dlatego, że u nich było koszmarnie gorąco, a u nas teraz jest w mieszkaniu przyjemny chłodek... żyć nie umierać po prostu.

Małgosiu na anemię to buraki czerwone niech je, szpinak też dobry i czerwone mięso o ile dobrze pamiętam.

jeśli natomiast chodzi o facetów, to ja mam w domu wyjąek potwierdzający regułę - w zasadzie dobrze się dogadujemy, choć były okresy, że musieliśmy się dotrzeć

zaraz znowu się na działkę zbieramy znowu, tylko dzisiaj będziemy siedzieć w cieniu i w basenie

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:59   #2355
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że z wiekiem wręcz głupieją, sądząc po moim starym..... wczoraj kazał mi sie z domu wynosić, a dziś wydzwania ale nie odbieram
Dziewczyny moja Ania jest w połowie ciąży a dużo schudła i ma anemię, dostała leki ale martwię się o nią, co powinna jeść? Może jakaś specjalna dieta?
mój tata też ma odchyły od normy, a mama znowu przechodzi menopauze i też jest nie do wytrzymania

Małgosiu wydaje mi się ,że warzywa zielone brokuły, pietruszka, strączkowe
gorzka czekolada, i wątróbka

http://cennezelazo.pl/produkty-bogate-w-zelazo/

http://cennezelazo.pl/w-jakich-produ...dziemy-zelazo/
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:59   #2356
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Grażynka: a co chcesz kupić? bo nie wiem czy można z tym zaczekać do zimy

witam sobotnio

u nas dzis na szczéscie szaro i bez slonca (na razie) a w nocy byla burza i deszcz, wiéc jeszcze idzie wytrzymac...
zobaczymy co bédzie pózniej
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 15:14   #2357
gagatu
Zakorzenienie

Co robicie, żeby się ochłodzić?
Sprzątałam i cała płynę Słońce się schowało za chmurami, ale duchota straszna, w domu też ciepło, bo TŻ robi auto, więc łazi i drzwi balkonowe otwarte.
Teraz zrobię kawkę i się wezmę za wymiankę, jeszcze mi zostały podłogi do umycia, ale to wieczorem.
Stary 2014-07-19, 16:12   #2358
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
mój tata też ma odchyły od normy, a mama znowu przechodzi menopauze i też jest nie do wytrzymania

Małgosiu wydaje mi się ,że warzywa zielone brokuły, pietruszka, strączkowe
gorzka czekolada, i wątróbka

http://cennezelazo.pl/produkty-bogate-w-zelazo/

http://cennezelazo.pl/w-jakich-produ...dziemy-zelazo/
Emi dzięki, zrobiłam sobie zakładki z tych linków, musze się wziąc za nią, bo zamiast przytyć w ciąży to chudnie......
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 16:51   #2359
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Sprzątałam i cała płynę Słońce się schowało za chmurami, ale duchota straszna, w domu też ciepło, bo TŻ robi auto, więc łazi i drzwi balkonowe otwarte.
ja chodzé po domu w bardzo niewyjsciowem stroju: krótkich spodenkach i staniku sportowym
plus Tz sprzáta i serwisuje samochód przed podrózá i mamy otwarte drzwi wejsciowe i do ogrodu co powoduje przeciági
Stary 2014-07-19, 18:07   #2360
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
j
dziewczyny do spotkania zostały nam 3 tygodnie , ja już odliczam

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Mogę napisać czego nie robię, nie sprzątam . Wczoraj sprzątnęłam tylko łazienkę i cała płynęłam, wystarczyło.

W dalszym ciągu upał. Sprawdzałam wczoraj pogodę długoterminową ale na NASZ weekend nie było jeszcze prognoz
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 18:20   #2361
agnes99
Zakorzenienie

Jestem ugotowana na mięciutko. Nawet przebywanie na ogrodzie u mojej siostry niewiele pomogło

Agata tak, robisz szczęśliwca dla mnie dokonałam przejęcia twojego 2 strzału.
Stary 2014-07-19, 20:05   #2362
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Hej dziewczyneczki. Ale mam w domku spokój. Marek z NAtalką pojechali w trasę, gdzieś tak do środy ich nie będzie - a ja już straaaasznie tęsknię
OLiwka śpi.
A ja już upiekłam placki sodowe na miodownik orzechowy, zaraz idę kręcić masę.
I muszę trochę ogarnąć chałupkę, ale bez przesady, kurze, odkurzanie i podłogi. U mnie w sumie to jutro nikogo nie będzie, to u teściowej na dole będą ludziska, bo mamy odpust i spodziewamy się co najmniej 4 osób z rodziny.

U mnie dziś znów przypiekało. Z rana robiłam plesniaka dla moich wyjazdowców, mam jeszcze kawąłek, chcecie? I kalafiora im szykowałam, więc dodatkowo smażyłam się w kuchni
Teraz już słonko przygasło, ale jest taki upał, że powietrze można nożem kroić.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Małgosiu ja w pierwszej ciąży też długo byłam chuda i miałam anemię. Dopiero pod koniec 5-ego m-ca zaczął mi się pojawiać jakikolwiek brzuszek. Lekarz kazał mi wtedy jeść dużo wątróbki, kaszanki - to akurat lubię. Chyba musiałam też łykać żelazo. Mówił o burakach, ale ja wtedy ich nie cierpiałam, więc nie jadłam. Ale anemię miałam wraz prawie do samego końca ciąży.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

o, akurat wp.pl też poleca coś dla ciężarnych, pokrzywa
http://kobieta.wp.pl/gid,16759888,im...iazdjecie.html
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 21:10   #2363
SlonecznikB
Zakorzenienie

Nawet listek na drzewie nie drgnie, gorąco. Żadnego przewiewu. Wyłączę kompa bo on też grzeje.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 21:13   #2364
cocci
Zakorzenienie

Hejka

Ale sobie poopalalam schabiki zrobiliśmy grilla, poszydelkowalam w cieniu na hamaku.... Aż się do domu nie chciało wracac.... Teraz oglądamy kabareton i mamy lodowate drinki, bo nam kola zamarzła

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 21:24   #2365
gagatu
Zakorzenienie

Masakra, czemu jest tak goraco.

Bylismy na rowerach, ale niedaleko, bo nie dalo rady, tylko nad rzeka troche chlodkiem zawiewalo. I jeszcze podlogi przelecialam i juz naprawde sie rozplywam. Posiedze z szydelkiem, bo jedynie to nie jest meczace w takim upale
Stary 2014-07-19, 21:24   #2366
little_ola
Zakorzenienie

myslalam, ze sié troché ochlodzi,
bo wyjélam ksiázké, którá dostalam na Mikolaja i zaczélam dziergac sniezynki :O
tylko dwie na razie, zeby sprawdzic nowe schematy...
Stary 2014-07-19, 21:27   #2367
SilverAguti
Zakorzenienie

to jest straszne, tak się nie da żyć Iwonko więcej tych śnieżynek pewnie trzeba

wymiankuję sobie kolejna rzecz uległa destrukcji
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 21:48   #2368
aga__tka
Zakorzenienie

Ja już też umieram, ale w sumie wczoraj sobie uświadomiłam że już chyba lepiej przed porodem te upały niż po a chyba nie zapowiadają ich końca na razie wygląda na to że moje dzieci upodobały sobie ekstremalne temperatury... Jeremi jak się urodził to dłuższy czas było ciągle -20... z Olą też cipelejszego dnia długo nie było, a teraz z kolei upały są....
ale jakoś wczoraj sobie przypomniałam te uderzenia gorąca po porodzie, które miałam w obu przypadkach i jakoś myśl o nich w te upały mnie to przeraża...

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Emi dzięki, zrobiłam sobie zakładki z tych linków, musze się wziąc za nią, bo zamiast przytyć w ciąży to chudnie......
nie martw się, ja chudłam w każdej ciąży...
a ile ma hemoglobiny?
sok z burakow jest lepszy niz buraki, bo jest bardziej skondensowany mowila moja lekarka...
Stary 2014-07-19, 22:26   #2369
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Graziu, a nie chcesz zatyczek do uszu? U nas niby cicho ale rano czyli od 6 tej hałasy, dla mnie to ranek , bo często kładę się o 4tej albo później Mój Janusz z kopalni super zatyczki przynosi do uszu, śpię jak dzidziuś, jak chcesz to chętnie się podzielę

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
ja chodzé po domu w bardzo niewyjsciowem stroju: krótkich spodenkach i staniku sportowym
plus Tz sprzáta i serwisuje samochód przed podrózá i mamy otwarte drzwi wejsciowe i do ogrodu co powoduje przeciági
Ja też tak chodzę

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Uciekam spać, buzia
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 23:03   #2370
rudasek
Zakorzenienie

Marta, już dzisiaj Mirek wspominał o zatyczkach, teraz cały ruch przeniósł się na noc , w tej chwili mam telewizor na ful i nie wszystko słyszę. Chętnie skorzystam z zatyczek, żeby nie buszować po nocy.
Okna mam otwarte na przestrzał , a firanka nawet nie drgnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości