Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-09, 10:25   #211
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Poprostu, dobry pomysł z tym lakierem do włosów. Przyda się na kryzysowe sytuację:p

Ja zioła odcedzam bo zawsze mi wleci gałązka do szklanki:p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:28   #212
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Petycyda
Ja nie biorę juz magnezu

Chili
Fantastycznie gratki, oby tak dalej...

My jedziemy na wycieczki... trzęsie fajnie

No i zapomniałam...
WITAM się w 40 tyg! Szok!

Dziś rodzimy więc jeszcze wrzucam mój olbrzymi brzuchol

Załącznik 7142001

piękny brzuszek!!

Ja też chcę dziś jechać a jak mała się nie ruszy za niedługo to i tak będę musiała pojechać. Dziś jeden malutki ruch wyczulam. Do teraz nic. Zjem sernik i może to ja ruszy

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:44   #213
cashmere
Zakorzenienie

Dobrze czytam że DEVILEK urodziła?!? TAEDIO skąd masz info?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:44   #214
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
O matko Vadi, nie mogę sie tak śmiać bo TZ patrzy jak na wariatkę

Strasznie sie cieszę!

Tez mam straszną fobię na robaki, ale nie wiem czy bym wpadła na założenie stroju snowboardowego

O, czyli potwierdzasz ze da sie to założyć przy zamkniętej szyjce i potem urodzić SN. Pocieszająca dla mnie wiadomość.

Devileek - ogromne gratulacje i czekamy na wiecej info!

Spokojnie się da. Ja jestem ciekawa jak teraz u mnie się zakończy poród. Bo narazie nie zapowiada się ze samo się zacznie😕 chociaż żyję nadzieja ze w czwartek mnie moja gin zostawi i będzie przy mnie 😊

U mnie tz nie zabije żadnego robala masakra normalnie. Czuje się jak facet w tym domu😅 każdego robaka i komara wynoszą ja😊

Ej ej ja też chcę dziś rodzić 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:44   #215
nulkaa3
Rozeznanie

Przepraszam, nie jestem w stanie nic nadrobić. Kto już urodził, chwalić się
My od piątku w domu, w sumie jest ok, ale... Bardzo boli mnie to nacięcie, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować 😧 Sama ledwo chodzę, usiąść czy wstać graniczy z cudem. Dobrze że jest weekend, to mąż i teściowa mi bardzo pomagają. Dzwoniłam dzisiaj nawet do swojej lekarki że tak boli, że nic nie mogę wokół siebie i dziecka sama zrobić. Kazała mi jutro od rana przyjechać do siebie do szpitala, to zobaczy czy coś się dzieje i ściągnie mi szwy (mimo że mam rozpuszczalne). Mam brać paracetamol i przebywać krocze tantum rosa.
Ogólnie czuje się okropnie że nie jestem w stanie zająć się własnym dzieckiem tak jak bym chciała... 😧

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:46   #216
taedio
MerDer 4ever

Mała ale brzusio!

Cashmere tak, urodziła 2950g i 55 cm :p
Pisałam z nią na fb

Nulka nie masz za co przepraszać mam nadzieje, że nic Ci sie tam nie robi

Stary 2017-07-09, 10:49   #217
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!

Devilek- mega kciuki dla Ciebie 🏻
Zasłużyłaś na poród SN i tego Ci życzę

Morelle- myśle , ze Pestka lubi być kołysana.
Ja miałam taki bujaczek który był prawie na płasko i wkładałam tam starszaka jak już padalam na twarz.
Mam nadzieje , ze jak załatwisz doradczynię od laktacji to coś zaradzi dla Was 🏻
Brawa za szybkie zrzucanie wagi 🏻

Chilli - super , ze położna przyjechała i pomogła , musi być fajna babka z niej
Ma ona racje czasy perfekcyjnej pani domu to przeszłość teraz. Przerabiałam to tez po porodzie. Do dziś chodzę na wkurzeniu zwłaszcza na Tz bo on lubi syfic , gorzej niż mój starszak
Ale musisz zluzowac bo zwariujesz na koniec jak Ci syn zacznie w szafkach kasze miksować jak pójdziesz na minutę na siku także spokoju życzę

A dla Tz baty za gadanie głupot. Widzę pasuje do mojego z takimi tekstami z dupy

Karolinusia - super ze do domku

Electric - fajny okrągły brzuszek
Mama ma super talent

Cashmere - brawa za zrzucanie wagi 🏻

Mała - trzymaj się

Lubi ja niestety mam dla większych dzieci. Zostają ręce.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku.
Mala Olga przyszla na swiat 7.07.2017r o godz 11:45, mierzy 55cm i ma 3kg
Wybaczcie ze dopiero teraz ale nadrobic was jest sztuka a tu jeszcze nowy watek.
Mala czasami ssie ladnie a czìasami musi dostac pare lykow mm zeby zalapala cyca. Ogolnie mamy soe dobrze. Dzis byla pionizacja. Da sie przezyc. Planowany wypis na poniedzialek.
A teraz ide nadabiac dalej

Moje gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Aaaa moje dziecko jest nieodkladalne i ciągle się drze! Nie śpię trzecia dobę. Masaaaakraaaaa.

Aggs nie polecam porodu w Zdrojach. To co się tu dzieje to jakaś kpina
Witamy wśród mam

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mam i ja krzesło bujane
Słabo ktoś je pomalował , ale nie widać pod kocem tego. Muszę jeszcze kupić taka poduszkę pod tyłek w ikea ale to potem bo teraz to niemożliwe Załącznik 7141956

Piękne!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Devilek urodziła

Devileek gratuluję! !!!!!
Więcej u nas cc niż sn.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziekuje😘

Super gratulacje dla Was piekna data 3 siodemki mala szczesciara bedzie😊

A ja chcialam pochwalic sie ze noc bez ani jednego placzu dzis 😀co prawda od 24 maly oczy jak 5 zl i ciagle glodny do 3 ale dalismy rade oby tak dalej.Moja polozna to aniol☺

Super

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam noc z cyklu nie doniose więc dzisiaj zafarbowalam włosy i zrobiłam hennę a teraz myślę że pewnie przenoszę

Vadi dobre :P ja na takie stwory używam lakier do włosów wiem to straszne morderstwo ale boję się zabić np. Pająka kapciem, że jak podejde do niego to on wtedy na mnie skoczy więc najpierw obezwladniam lakierem a później czymś dobijam

Devilek gratulacje! Czekamy na Info!

Chilli oby więcej takich nocy

Morelle jak Twoja noc?

Pestycyda ja robię herbatę w dzbanku litr i często pije już na zimno bo jakbym miała cackac się na ciepło to by sie skończyło właśnie na max jednym kubku poza tym pewnie źle robię ale pije bardzio mocna bo zostawiam liście w dzbanku dopóki nie wypije czyli często cały dzień
No to już jesteś gotowa

Moja noc super dziękuję
2 karmienia w nocy + 30 min usypiania. Jeden nieprzytomna, ale szczęsliwa brzuszek ją nie bolał.
Teraz śpi ze mną pierwszy raz na łóżku. Udało się.
Waga też w górę. Ale nie udało się osiągnąć wagi z porodu. Dalej ma 2800 z Kawalkiem.
Nie wiem czy dziś będzie spacer bo ledwo zyje. Ale wieczorem chce jej główkę umyć.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 10:52   #218
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Mała ale brzusio!

Pisałam z nią na fb

Nulka nie masz za co przepraszać mam nadzieje, że nic Ci sie tam nie robi

Jeju cudownie!!!
Czekamy na więcej newsów od mamusi

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My od piątku w domu, w sumie jest ok, ale... Bardzo boli mnie to nacięcie, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować 😧 Sama ledwo chodzę, usiąść czy wstać graniczy z cudem. Dobrze że jest weekend, to mąż i teściowa mi bardzo pomagają. Dzwoniłam dzisiaj nawet do swojej lekarki że tak boli, że nic nie mogę wokół siebie i dziecka sama zrobić. Kazała mi jutro od rana przyjechać do siebie do szpitala, to zobaczy czy coś się dzieje i ściągnie mi szwy (mimo że mam rozpuszczalne). Mam brać paracetamol i przebywać krocze tantum rosa.
Ogólnie czuje się okropnie że nie jestem w stanie zająć się własnym dzieckiem tak jak bym chciała... 😧

Biedna Mnie też boli, ale nie aż tak.. kochana spróbuj może wziąć Ketonal? Paracetamol na taki ból to pewnie słabo pomoże? Mi przy wypisie dali nawet receptę i mogę brać 2xdziennie. W klinice prosiłam jak bolało, w domu już nie było aż takiej potrzeby. I dużo wietrzenia

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:53   #219
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się na też tak mam. Zaciskam zęby i do przodu. Szwy ściągnięte. Rana ładnie wygląda, ale mam więcej suplów z lewej str w środku. Nie jestem w stanie leżenia na tym boku. Boli czy siedzę czy leżę czy stoje. Ale trzymam się jakoś bez paracetamolu i jakoś dajemy rade w 3.
Moja mama przyjechać ale chodzę w samych majtkach żeby to wietrzyć więc nie wiem czy chce.

No i jestem tak zmęczona ze juz mam drugie zimno. Teraz na ustach.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Podobno to ze tak boli to normalne. Może boleć do 3 mc. Nawet jeśli rana dobrze wygląda.
Stary 2017-07-09, 10:54   #220
taedio
MerDer 4ever

Morelle za noc!

Stary 2017-07-09, 10:55   #221
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jeju cudownie!!!
Czekamy na więcej newsów od mamusi

Biedna Mnie też boli, ale nie aż tak.. kochana spróbuj może wziąć Ketonal? Paracetamol na taki ból to pewnie słabo pomoże? Mi przy wypisie dali nawet receptę i mogę brać 2xdziennie. W klinice prosiłam jak bolało, w domu już nie było aż takiej potrzeby. I dużo wietrzenia
U mnie w szpitalu po ketonalu zabraniali kp przez 6h.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Morelle za noc!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 10:59   #222
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Oby to nie było nic złego. Mnie też tak szwy ciągły.
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Lubi ja niestety mam dla większych dzieci. Zostają ręce.

Moje gratulacje!!!

Witamy wśród mam

Piękne!

Devileek gratuluję! !!!!!
Więcej u nas cc niż sn.

Super

No to już jesteś gotowa

Moja noc super dziękuję
2 karmienia w nocy + 30 min usypiania. Jeden nieprzytomna, ale szczęsliwa brzuszek ją nie bolał.
Waga też w górę. Ale nie udało się osiągnąć wagi z porodu. Dalej ma 2800 z Kawalkiem.
Nie wiem czy dziś będzie spacer bo ledwo zyje. Ale wieczorem chce jej główkę umyć.
Oby tak dalej!

Stary 2017-07-09, 11:03   #223
xzora
Zakorzenienie

Vadi - niezła historia z domofonem, dobrze ze ktoś wyszedł.
Taedio - cale szczęście ze u Devilka wszystko dobrze sie skończyło. Ja nie wiem czemu z tym porodem nie moze isc gładko
Pestycyda - myśle, ze to nie ma znaczenia czy ciepła czy zimna herbata.
Mała! Fajny brzuszek
Siilmariien - przeczytałam ten artykuł ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie lubię ani słodzenia, ani użalania i straszenia macierzyństwem.
Poprostu - ja tez zostawiam liście, tyle ze w termosie. A właściwie zostawiałam bo herbata mi sie skończyła i jak chciałam dokupić to juz nie mieli w aptece. W pn pewnie znowu podjade to juz mają miec.
Emilia - pewnie mała spi po tej pełni.
Ja wczoraj gapiłam sie na księżyc i nic.
Etusiaaa, dobrze, ze przynajmniej ty jestes w stanie zabić owada. U mnie TZ musi zbierać kocie zdobycze w postaci chrabąszczy - upolują na balkonie i wnoszą do mieszkania, ble.
Nulka - współczuje bólu 3mam kciuki, zeby zdjęcie szwów pomogło. Moze jeszcze osteniseptem piskaj?
Morelle - cieszę sie, ze wasza noc spokojniejsza i małej juz nie bolał brzuszek. Wlasnie tez liczyłam, ze na 10 naszych porodów było 6 CC. Myśle, ze proporcja sie przechyli na SN pod koniec, ale i tak sporo. Ja bardzo nie chce CC, w ogole całe moje wyobrażenie dot porodu legło w gruzach. Pewnie bedzie wywoływanie

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:04   #224
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

nie martw sie że z nią zasnelas, twoje hormony czuwają z tobą zeby nic małej nje zrobić.

a z wit. K zobacz w ksiazeczce zdrowia w jakiej formie i czy wogole dostala wit.K - jesli w zastrzyku to juz nie musisz podawać
Hejka witam sie dzisiaj mloda grzecznie przespala cala noc. Położyłam jej pieluszke z która siedziałam kilka godzin żeby czuła mnie przy sobie. Mój aniołek kochany. Ja niestety pół nocy odciagałam recznie mleko z piersi bo z brodawki krew poszla. Dzis mąż pojdzie zobaczyc czy maja kolo nas laktator to mi kupi.

Co do wit. K ja mam w wypisie zalecenia podawac wit k po 7 dobie do 3 miesiaca przy kp. Co do pielegnacji pępka mam info żeby pielęgnować na sucho nic nie stosowac.

Mam pytanie do dziewczyn co rodzily sn czy was też szwy tak ciągną ja ledwo chodzę o siedzeniu nie wspomnę. Chciałabym isc z młoda na spacer ale nie dam rady mąż pójdzie sam ja bede leżeć.

Lece was nadrobić bo wczoraj nie zdążyłam
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:06   #225
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi - niezła historia z domofonem, dobrze ze ktoś wyszedł.
Taedio - cale szczęście ze u Devilka wszystko dobrze sie skończyło. Ja nie wiem czemu z tym porodem nie moze isc gładko
Pestycyda - myśle, ze to nie ma znaczenia czy ciepła czy zimna herbata.
Mała! Fajny brzuszek
Siilmariien - przeczytałam ten artykuł ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie lubię ani słodzenia, ani użalania i straszenia macierzyństwem.
Poprostu - ja tez zostawiam liście, tyle ze w termosie. A właściwie zostawiałam bo herbata mi sie skończyła i jak chciałam dokupić to juz nie mieli w aptece. W pn pewnie znowu podjade to juz mają miec.
Emilia - pewnie mała spi po tej pełni.
Ja wczoraj gapiłam sie na księżyc i nic.
Etusiaaa, dobrze, ze przynajmniej ty jestes w stanie zabić owada. U mnie TZ musi zbierać kocie zdobycze w postaci chrabąszczy - upolują na balkonie i wnoszą do mieszkania, ble.
Nulka - współczuje bólu 3mam kciuki, zeby zdjęcie szwów pomogło. Moze jeszcze osteniseptem piskaj?
Morelle - cieszę sie, ze wasza noc spokojniejsza i małej juz nie bolał brzuszek. Wlasnie tez liczyłam, ze na 10 naszych porodów było 6 CC. Myśle, ze proporcja sie przechyli na SN pod koniec, ale i tak sporo. Ja bardzo nie chce CC, w ogole całe moje wyobrażenie dot porodu legło w gruzach. Pewnie bedzie wywoływanie

Trzymaj się kochana! Bardzo trzymam kciuki za Twój porod sn.
Będzie dobrze. Myśl pozytywnie

Wszystkiego najlepszego dla tz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 11:12   #226
pestycyda
Zakorzenienie

Nulka, biedna mam nadzieję że szybko przejdzie

Morelle, cieszę się że u Was coraz lepiej

Darietta, współczuję bólu

Stary 2017-07-09, 11:14   #227
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Kiedyś, wracając z imprezy, spędziłam godzinę pod blokiem w ciemnościach, bo na domofonie siedział ogromny żuk jelonek a ja nie miałam klucza do drzwi do budynku Na szczęście jakiś piesek miał pecherz, wymagający spaceru, bo inaczej stałabym tak do rana
Agentka z Ciebie!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Aggs, Jezu to jakaś szarańcza?! Bleeee. Mnie by koty obroniły ale bym urodziła chyba że strachu przed tym.
Nie wnikałam.
Wyobraziłam sobie tylko, że to coś chodzi mi w nocy po twarzy

Cytat:
No i zapomniałam...

Szpitale, skurcze, a Hugo dotrwał do 40t Pięknie!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam noc z cyklu nie doniose więc dzisiaj zafarbowalam włosy i zrobiłam hennę a teraz myślę że pewnie przenoszę
No, nie wygłupiaj się tam!

Cytat:
współczuję.. trzymam kciuki, żeby szybko ból minął
I nie miej wyrzutów sumienia, nie bądź zła na siebie - to nie Twoja wina!

Cytat:
Pisałam z nią na fb
Ale chudzinka! Niech szybciutko dochodzi do siebie i się do nas odezwie

Cytat:
Moja noc super dziękuję
Ekstra, że dzisiaj było lepiej i niech już idzie tylko w tym kierunku

Xzora, wszystkiego najlepszego dla TŻ i dla Ciebie - rozpakowuj się szybciutko!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:14   #228
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Moja noc super dziękuję
wspaniale! szybko Ci idzie ogarnianie małej

Nulka, współczuję ale codziennie już powinno być lepiej

Xzora mocne kciuki Może dzisiejsza pełnia zadziała jednak

Joga to jest jednak najlepsza rzecz na świecie Powoli rozprawia się z rwą kulszową, która mnie męczy od tygodnia
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:14   #229
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Petycyda
Ja nie biorę juz magnezu

Chili

No i zapomniałam...

Załącznik 7142001

Trzymam kciuki za akcję jakaś u Ciebie!

Vadi Twoje historie robakowe są jednocześnie przerażające i śmieszne!
Xzora szkoda że pełnia nie podziałała na Klaudię, coś jej dobrze tam i Ciebie w brzuszku

Chilli, morelle super że miałyście dzisiaj obie udane nocki

Devileek gratuluję!!!, chociaż szkoda że jednak było cc, tak się przygotowywałas na sn :/ ale najważniejsze że z małym wszystko dobrze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 11:15   #230
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Cytat:
U mnie w szpitalu po ketonalu zabraniali kp przez 6h.
Mąż był w aptece i kobitka powiedziała że przy karmieniu piersią można tylko paracetamol. A lekarka kazała od razu po 2 tabletki brać. Narazie leżę, ale muszę zaraz wstać bo pęcherz mam pełny.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:16   #231
emilia0508
królikoholiczka

Zamknęłam torbę, czekam na mamy gołąbki. Jak mała nie ruszy to jadę na ip. 2razy sie ruszyła i spokój.

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:18   #232
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Nulka współczuję bólu ale to.minie, nie przejmuj się że nie możesz się zająć małą tak jak byś chciała. Ty też musisz dojść do siebie po wszystkim

Stary 2017-07-09, 11:19   #233
Agg_s
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy przy mamuśkach na pierwszej stronie niezbędna jest dla Was informacja o terminie ostatniej miesiączki?
Jakoś tak ciężko mi się przebić przez tyle danych bo dostaję oczopląsu i zastanawiałam się czy nie skrócić u tych co urodziły tylko do - TP, data urodzenia, dane dziecka Ale może to tylko ja mam problem, jestem ślepą kurą, wybaczcie

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:20   #234
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
A czy ta pełnia to jednak już nie była? Bo ludzie wrzucają zdjęcia z tej nocy: http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-...36042,1,0.html
Nie zabieraj mi nadziei

Cytat:
Agg_s, Jezu, miałam kiedyś do czynienia z takim.

Na wstępie zaznaczę, że mam bardzo, bardzo silną robakofobię. Motylki i biedronki już uważam za dość obleśne, więc taki gromny świerszcz to dla mnie jak Freddy Krueger.

Za moich singielskich czasów (co jest ważne, bo mieszkałam wtedy sama i znikąd pomocy ), w mega upalne lato, poczułam nagle, że coś mnie łaskocze w nogę (a mieszkam w wieżowcu na bardzo wysokim piętrze, nie mam pojęcia, jak tu doleciał, chociaż las mam tuż obok). Zerwałam się i patrzę, a to to qrestvo. I na serio był ogromny. Ja - panika. Kolejne godziny (do jakiejś 3-4 nad ranem) spędziłam ubrana w swój strój snowboardowy (z goglami włącznie, a było jakieś 35.C), z rakietą od badmintona w ręce, próbując ubić dziada, który do tego miał skrzydła i latał!!!! Moi sąsiedzi okazali się nieczuli nawet na dźwięki rzucania w niego metalowym durszlakiem o 3 nad ranem, także jakby mnie ktoś mordował, to na pewno nie wezwą policji

Dopiero o świcie mój bohaterski kotek rozprawił się z parszywcem, chociaż moja wdzięczność trochę spadła, kiedy następnego dnia zakładałam buta i gołą stopą wyczułam w nim 'prezent' w postaci paru oderwanych nóg tego owada

Najgorsza trauma
niezła jesteś musiało to komicznie wyglądać

Cytat:
Petycyda
Ja nie biorę juz magnezu

Chili

No i zapomniałam...

Załącznik 7142001

Brzucho śliczne

Devilek gratulacje!
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:28   #235
poprostu
Zakorzenienie

Carolles ja nie widzę tłustych oczek bo w dzbanku mam taki cedzak i nalewam już bez tych farfocli :P

Nulka psikaj octanicesptem!

Morelle to brzmi pocieszająco ze noc już lepsza oby już każda następna byla coraz lepsza.
Jeacze nie gotowa jutro hybrydy :P

Darietta mojej koleżance też mówili zeby pępka nie ruszać po chyba 2t przyszła położna a w pepku masakra! Oczywiście nie odpadł zaczęła używać octanisept i po 4dniach odleciał ale oczywiście jak uważasz

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Emilia żeby wszystko było ok jak zdecydujesz sie na IP to odezwij się później!
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:33   #236
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mala wygladasz oblednie😁co tzn ze dzisiaj rodzisz?
Moj Wincent dzis konczy 2 tyg😉wracamy wlasnie z rossa bo idziemy dzis na grilla urodzinowrgo do mojej mamy i idziemy z buta chyba😊
DEVILEK GRATULUJE

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:35   #237
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Hejka witam sie dzisiaj mloda grzecznie przespala cala noc. Położyłam jej pieluszke z która siedziałam kilka godzin żeby czuła mnie przy sobie. Mój aniołek kochany. Ja niestety pół nocy odciagałam recznie mleko z piersi bo z brodawki krew poszla. Dzis mąż pojdzie zobaczyc czy maja kolo nas laktator to mi kupi.

Co do wit. K ja mam w wypisie zalecenia podawac wit k po 7 dobie do 3 miesiaca przy kp. Co do pielegnacji pępka mam info żeby pielęgnować na sucho nic nie stosowac.

Mam pytanie do dziewczyn co rodzily sn czy was też szwy tak ciągną ja ledwo chodzę o siedzeniu nie wspomnę. Chciałabym isc z młoda na spacer ale nie dam rady mąż pójdzie sam ja bede leżeć.

Lece was nadrobić bo wczoraj nie zdążyłam

Super, ze Wiktoria tak ładnie spala w nocy. Ja bym do pępka używała jednak Octenisept.
Cytat:
Trzymaj się kochana! Bardzo trzymam kciuki za Twój porod sn.

Będzie dobrze. Myśl pozytywnie

Wszystkiego najlepszego dla tz
Dziekuje za kciuki i życzenia dla TZ

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Agentka z Ciebie!

Nie wnikałam.

Wyobraziłam sobie tylko, że to coś chodzi mi w nocy po twarzy

Szpitale, skurcze, a Hugo dotrwał do 40t Pięknie!

No, nie wygłupiaj się tam!

współczuję.. trzymam kciuki, żeby szybko ból minął

I nie miej wyrzutów sumienia, nie bądź zła na siebie - to nie Twoja wina!

Ale chudzinka! Niech szybciutko dochodzi do siebie i się do nas odezwie

Ekstra, że dzisiaj było lepiej i niech już idzie tylko w tym kierunku

Xzora, wszystkiego najlepszego dla TŻ i dla Ciebie - rozpakowuj się szybciutko!

Dziekuje w imieniu swoim i TZ.
Cytat:
wspaniale! szybko Ci idzie ogarnianie małej

Nulka, współczuję ale codziennie już powinno być lepiej

Xzora mocne kciuki Może dzisiejsza pełnia zadziała jednak

Joga to jest jednak najlepsza rzecz na świecie Powoli rozprawia się z rwą kulszową, która mnie męczy od tygodnia
Moze coś w koncu zadziała a joga dobra na wszystko poza wywołaniem porodu ;P

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Zamknęłam torbę, czekam na mamy gołąbki. Jak mała nie ruszy to jadę na ip. 2razy sie ruszyła i spokój.

3mam kciuki za ruchy!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 11:44   #238
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Jak masz się martwić to jedz to sprawdź.
Mój miał wczoraj leniwy dzień tez zaczęłam się denerwowac ale potem było już Oki.

Stary 2017-07-09, 11:45   #239
pestycyda
Zakorzenienie

Nulka, nam cdl mówiła że na spokojnie Ibuprom też można nawet jest wskazany przy zapaleniu piersi.

Emilia, kciuki za Ciebie!

Stary 2017-07-09, 11:48   #240
taedio
MerDer 4ever

Darietta za noc
Mam nadzieje, że szybko przestanie bolec

Tz robi na obiad spaghetti a potem ruszamy na spacer
Zmieściłam się w ta maxi sukienkę z orsaya wiec Tz porobi mi jakieś zdjecia szkoda, że nie ma kto zrobić nam wspólnych No ale juz trudno. Może jak dzisiaj w nocy nie urodzę to jutro moja siostra nam cos pyknie (chociaż zapowiadają burze :/)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości