![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Poprostu, dobry pomysł z tym lakierem do włosów. Przyda się na kryzysowe sytuację:p
Ja zioła odcedzam bo zawsze mi wleci gałązka do szklanki:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Ja też chcę dziś jechać a jak mała się nie ruszy za niedługo to i tak będę musiała pojechać. Dziś jeden malutki ruch wyczulam. Do teraz nic. Zjem sernik i może to ja ruszy
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dobrze czytam że DEVILEK urodziła?!?
![]() ![]()
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tz nie zabije żadnego robala masakra normalnie. Czuje się jak facet w tym domu😅 każdego robaka i komara wynoszą ja😊 Ej ej ja też chcę dziś rodzić 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, nie jestem w stanie nic nadrobić. Kto już urodził, chwalić się
![]() My od piątku w domu, w sumie jest ok, ale... Bardzo boli mnie to nacięcie, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować 😧 Sama ledwo chodzę, usiąść czy wstać graniczy z cudem. Dobrze że jest weekend, to mąż i teściowa mi bardzo pomagają. Dzwoniłam dzisiaj nawet do swojej lekarki że tak boli, że nic nie mogę wokół siebie i dziecka sama zrobić. Kazała mi jutro od rana przyjechać do siebie do szpitala, to zobaczy czy coś się dzieje i ściągnie mi szwy (mimo że mam rozpuszczalne). Mam brać paracetamol i przebywać krocze tantum rosa. Ogólnie czuje się okropnie że nie jestem w stanie zająć się własnym dzieckiem tak jak bym chciała... 😧 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
MerDer 4ever
|
Mała ale brzusio!
![]() Cashmere tak, urodziła ![]() Pisałam z nią na fb ![]() Nulka nie masz za co przepraszać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więcej u nas cc niż sn. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja noc super ![]() ![]() 2 karmienia w nocy + 30 min usypiania. Jeden nieprzytomna, ale szczęsliwa ![]() Teraz śpi ze mną pierwszy raz na łóżku. Udało się. Waga też w górę. Ale nie udało się osiągnąć wagi z porodu. Dalej ma 2800 z Kawalkiem. Nie wiem czy dziś będzie spacer bo ledwo zyje. Ale wieczorem chce jej główkę umyć.
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na więcej newsów od mamusi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama przyjechać ale chodzę w samych majtkach żeby to wietrzyć więc nie wiem czy chce. No i jestem tak zmęczona ze juz mam drugie zimno. Teraz na ustach. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Podobno to ze tak boli to normalne. Może boleć do 3 mc. Nawet jeśli rana dobrze wygląda.
![]() |
#220 |
MerDer 4ever
|
Morelle
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Vadi - niezła historia z domofonem, dobrze ze ktoś wyszedł.
Taedio - cale szczęście ze u Devilka wszystko dobrze sie skończyło. Ja nie wiem czemu z tym porodem nie moze isc gładko ![]() Pestycyda - myśle, ze to nie ma znaczenia czy ciepła czy zimna herbata. Mała! Fajny brzuszek ![]() Siilmariien - przeczytałam ten artykuł ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie lubię ani słodzenia, ani użalania i straszenia macierzyństwem. Poprostu - ja tez zostawiam liście, tyle ze w termosie. A właściwie zostawiałam bo herbata mi sie skończyła i jak chciałam dokupić to juz nie mieli w aptece. W pn pewnie znowu podjade to juz mają miec. Emilia - pewnie mała spi po tej pełni. Ja wczoraj gapiłam sie na księżyc i nic. Etusiaaa, dobrze, ze przynajmniej ty jestes w stanie zabić owada. U mnie TZ musi zbierać kocie zdobycze w postaci chrabąszczy - upolują na balkonie i wnoszą do mieszkania, ble. Nulka - współczuje bólu ![]() Morelle - cieszę sie, ze wasza noc spokojniejsza i małej juz nie bolał brzuszek. Wlasnie tez liczyłam, ze na 10 naszych porodów było 6 CC. Myśle, ze proporcja sie przechyli na SN pod koniec, ale i tak sporo. Ja bardzo nie chce CC, w ogole całe moje wyobrażenie dot porodu legło w gruzach. Pewnie bedzie wywoływanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wit. K ja mam w wypisie zalecenia podawac wit k po 7 dobie do 3 miesiaca przy kp. Co do pielegnacji pępka mam info żeby pielęgnować na sucho nic nie stosowac. Mam pytanie do dziewczyn co rodzily sn czy was też szwy tak ciągną ja ledwo chodzę o siedzeniu nie wspomnę. Chciałabym isc z młoda na spacer ale nie dam rady mąż pójdzie sam ja bede leżeć. Lece was nadrobić bo wczoraj nie zdążyłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Myśl pozytywnie ![]() Wszystkiego najlepszego dla tz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Nulka, biedna
![]() Morelle, cieszę się że u Was coraz lepiej ![]() Darietta, współczuję bólu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie tylko, że to coś chodzi mi w nocy po twarzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I nie miej wyrzutów sumienia, nie bądź zła na siebie - to nie Twoja wina! Ale chudzinka! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Xzora, wszystkiego najlepszego dla TŻ ![]() ![]()
![]() |
#228 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Nulka, współczuję ![]() ![]() Xzora mocne kciuki ![]() ![]() Joga to jest jednak najlepsza rzecz na świecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Vadi Twoje historie robakowe są jednocześnie przerażające i śmieszne! ![]() Xzora szkoda że pełnia nie podziałała na Klaudię, coś jej dobrze tam i Ciebie w brzuszku Chilli, morelle super że miałyście dzisiaj obie udane nocki ![]() Devileek gratuluję!!!, chociaż szkoda że jednak było cc, tak się przygotowywałas na sn :/ ale najważniejsze że z małym wszystko dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż był w aptece i kobitka powiedziała że przy karmieniu piersią można tylko paracetamol. A lekarka kazała od razu po 2 tabletki brać. Narazie leżę, ale muszę zaraz wstać bo pęcherz mam pełny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
królikoholiczka
|
Zamknęłam torbę, czekam na mamy gołąbki. Jak mała nie ruszy to jadę na ip. 2razy sie ruszyła i spokój.
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Nulka współczuję bólu ale to.minie, nie przejmuj się że nie możesz się zająć małą tak jak byś chciała. Ty też musisz dojść do siebie po wszystkim
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#233 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy przy mamuśkach na pierwszej stronie niezbędna jest dla Was informacja o terminie ostatniej miesiączki?
Jakoś tak ciężko mi się przebić przez tyle danych bo dostaję oczopląsu i zastanawiałam się czy nie skrócić u tych co urodziły tylko do - TP, data urodzenia, dane dziecka ![]() ![]()
#234 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Devilek gratulacje! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Carolles ja nie widzę tłustych oczek bo w dzbanku mam taki cedzak i nalewam już bez tych farfocli :P
Nulka psikaj octanicesptem! Morelle to brzmi pocieszająco ze noc już lepsza ![]() Jeacze nie gotowa jutro hybrydy :P Darietta mojej koleżance też mówili zeby pępka nie ruszać po chyba 2t przyszła położna a w pepku masakra! Oczywiście nie odpadł zaczęła używać octanisept i po 4dniach odleciał ale oczywiście jak uważasz ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Emilia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Mala wygladasz oblednie😁co tzn ze dzisiaj rodzisz?
Moj Wincent dzis konczy 2 tyg😉wracamy wlasnie z rossa bo idziemy dzis na grilla urodzinowrgo do mojej mamy i idziemy z buta chyba😊 DEVILEK GRATULUJE Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#237 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze Wiktoria tak ładnie spala w nocy. Ja bym do pępka używała jednak Octenisept. Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje w imieniu swoim i TZ. Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki za ruchy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój miał wczoraj leniwy dzień tez zaczęłam się denerwowac ale potem było już Oki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Nulka, nam cdl mówiła że na spokojnie Ibuprom też można nawet jest wskazany przy zapaleniu piersi.
Emilia, kciuki za Ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
MerDer 4ever
|
Darietta
![]() ![]() Mam nadzieje, że szybko przestanie bolec ![]() Tz robi na obiad spaghetti ![]() ![]() Zmieściłam się w ta maxi sukienkę z orsaya wiec Tz porobi mi jakieś zdjecia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.