|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
Witamy, pewnie że możesz dołączyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - chodzicie do gina prywatnie czy na nfz? Ja chodzę prywatnie i badania zawsze też robiłam w prywatnych labach. Ale teraz mam skierowanie i dość sporo tego, zastanawiam się czy nie pójść na wizytę na nfz zeby dostać skierowanie. Tylko tak głupio mi trochę
no ale tyle tych składek place, to niby mi się należy, tylko czy gin nfztowy się nie będzie czepiał, bo nie chce mi się zbytnio w dyskusję wchodzić...Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzę prywatnie, badania też robie prywatnie. Jedynie prenatalne mam opłacone przez UE. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
No ja właśnie sprawdziłam ile kosztowałyby mnie badania, które mam teraz zrobić - ok 400-500zl. No to wolałabym te pieniądze przeznaczyć na genetyczne, prawie taka sama kwota...
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie jeszcze tydzień temu cisly takie naprawdę wąskie i ciasne spodnie i wtedy miałam takie porządne wzdęcia a teraz już normalnie ![]() Ostatnio widziałam Panią co ma termin na grudzień wiec kilka tygodni wczesniej i juz miała spory ciążowy brzuszek, ale kobieta z natury mega szczupła; ) Cytat:
![]() Wiem, że na wcześniejszych wątkach jak dziewczyny chodziły i na nfz i prywatnie to zazwyczaj ten na nfz nie wiedział o tym prywatnym ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko co wtedy, będę miała dwie karty ciąży? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
W pierwszej ciąży w przyszpitalnym laboratorium płaciłam niecałe 200 zł. Jakie macie zlecone badania? Porównam z moją starą karta. 500 zł to bardzo duzo
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
A co to za badania za 400-500zl?? Ja miałam teraz zalecenie zrobic progesteron, bete, morfologie i mocz. Zapłaciłam chyba 64zł. Chodzę prywatnie, ale jesli da się cos wymyslic i miec skierowanie z nfz to na pewno cos bede kombinować
bo nasz prywatny jest drogi i troche kasy idzie, a jednak płace składki...Co do brzucha to ja tez mam wzdęcia, ale tez tak na samym dole podbrzusza mam takie wybrzuszenie, chyba to powiekszajaca sie macica- na pewno to nie wzdecia i na pewno tego nie miałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
No takie: https://sklep.alablaboratoria.pl/pak...obiety_w_ciazy
Na ostatniej wizycie takie mi gin zleciła. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno ciążowy, niemniej jednak wkurzający, bo w spodniach mi ciasno ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Al_dente, dzieki. Ja wiekszosc tych badań miałam już zrobionych przed ciązą.
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży z córka mialam podobne badania ale podzielone. Na pewno nie wszystkie na raz. Cześć robilam później.
Ja póki co mam morfologie, mocz, ob, glukoze, tsh, ft3,ft4 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Vitalabo ma morfologię, mocz, glukozę, HBs antygen, hcv, HIV, vdrl grupę krwi, toksoplazmoze, różyczkę, cytomegalowirus, hsv za 293 zl
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- W pierwszej ciąży cmv robiłam samo to kosztowało około 50 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tez skierowanie na prenatalne ale nie wiem czy z moja choroba to będą refundowane bede miała wolne w końcu to ogarnę cały ten temat badań
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Dziewczyny za postawienie do pionu, faktycznie "internetów" to nie ma co czytać za dużo, bo zwariować można
po 20:30 będę dzwonić się zarejestrować do gin, mam nadzieję, że uda mi się dostać jeszcze w tym tygodniu, myślę że po wizycie będę spokojniejsza
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do gin prywatnie, ale w przyszłym tygodniu zamierzam iść na NFZ bo nie chce bulic za wszystko. Tak mi kiedyś radziła rodzinna. Dostałam skierowanie na badania za które pewnie lekko że 300-400 zł wyjdzie. W czwartek wizyta 190 zł, leki ponad 100 i dziś znowu musiałam iść i kolejne 120 zł Ale mam zwolnienie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
A ja chodzę na NfZ i tak lipiec i sierpień nie będę na wizycie u niego ale to się da..... A co do brzuszka w pierwszej ciąży byłam giga mega chuda i nie było widać do 7miesiąca w drugiej już było widać brzuszek w 12tyg a w 3 ciąży już w 10tyg. A teraz zobaczymy
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej,
w zasadzie chciałam dołączyć dopiero za tydzień, po kolejnym USG, ale chwilowo mam spadek formy i jak sobie poklepię w klawiaturę, to może mi przejdzie 5 lat starań, pierwsze IVF. Ciąża jakimś przypadkiem młodsza o tydzień niż wynikałoby to z daty transferu. Wolno się rozkręcała, w zasadzie była już spisana na straty, ale ruszyła ![]() Wg USG dziś jest 8t4d. TP 3 stycznia, ale to jest wyliczenie angielskiej położnej i nie wiem, czy liczyła wg OM, czy wg wieku USG, który jej podałam (w Anglii pierwsze USG robią w 12 tygodniu, więc póki co latam kontrolować do Polski - taniej mnie wychodzą badania + przelot niż same badania prywatnie w UK). Nie weryfikowałam tego i nie przeliczałam, bo na razie jeszcze nie pozwalam sobie do końca uwierzyć w ciążę. Czekam do USG 5 czerwca, żeby sprawdzić, czy pęcherzyk ciążowy nadgania, bo ostatnio był o tydzień za mały w stosunku do zarodka, a to wg lekarza często koreluje z poronieniami ![]() Plus na tyle, że tydzień temu, w 7t3d, było 12mm dziecia i serce ![]() Objawów w zasadzie brak, ale to pewnie dlatego, że HCG jedzie na najniższych normach (dla mnie to wyglądało poniżej norm, ale lekarz stwierdził dobry przyrost, więc staram się nie być od niego mądrzejsza Cytat:
U mnie nie wie nikt poza wizażem i jedną znajomą, która od początku znała nasz problem z zajściem, reaguje normalnie na takie rzeczy (bez męczącego jojczenia) i akurat po transferze się z nią widziałam i jakoś akurat jej nie miałam ochoty ściemniać. Najbliższa rodzina dowie się w II trymestrze, a cała reszta... hmm, albo jak zobaczy na własne oczy, albo nie wiem, kiedy, bo nie planuję ogłaszać tego całemu światu na FB. Po tych 5 latach walki, nie mam ochoty dzielić się tym z nikim ![]() Cytat:
Ja opieram się na doświadczeniach innych dziewczyn, ale absolutnie nie na wiedzy nikogo, kto nie jest lekarzem. A z doświadczeń innych dziewczyn, które znam... jedne objawów nie miały wcale, inne miały dopiero w 10 tc. Wszystko zależy od poziomu hormonów i tolerancji organizmu na nie. Ja jadę na małych poziomach HCG, a jeśli dobrze pamiętam, to mdłości zawdzięcza się właśnie temu hormonowi. Więc ich brak za bardzo mnie nie dziwi. Jedynie od czasu do czasu mam bóle podbrzusza i bywam częściej zmęczona. Od kilku dni nawet to nie, co w zasadzie zaczyna mnie martwić
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
||
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj, trzymam kciuki za pozytywny rezultat kolejnej wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również trzymam kciuki
powodzenia i zapraszamy na wątek
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz tez się zaczynam mega stresować przed wizytą, a to dopiero w piątek ![]() Mam nadzieje, ze zobaczę moje wymarzone serduszko. . Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś usg. Wg Om 5tydz3dzien...oby bez problemów, stresuje się bardzo... Nie wiem czy pisalam? Wczoraj bylam u endokrynologa. Dostalam euthyrox . ale wyniki nie są najgorsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Violino witam
trzymam kciuki za pozytywny rozwoj wydarzen. Jest serduszko, wiec ciaza idzie do przodu ![]() Ja nie wytrzymuje w pracy, chce mi sie tak okropnie spac, a na kawe nie umiem patrzec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

no ale tyle tych składek place, to niby mi się należy, tylko czy gin nfztowy się nie będzie czepiał, bo nie chce mi się zbytnio w dyskusję wchodzić...

bo nasz prywatny jest drogi i troche kasy idzie, a jednak płace składki...

dziwne bo kiedyś wypijalam lajtowo 2l, teraz mam wielki problem z piciem. U mnie jest wzdęty brzuch i meeega zatwardzenie. Serio, nie wiem już jak sobie z tym radzić
próbuję wszystkiego.

u mnie przy becie 1713 nic nie było widać