![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
To co? Robimy spotkanko?
![]() ![]() strzecha - powodzenia w nowej pracy ![]() ![]() tehawanka - witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Marcin tak jak już pisała KateMwale sklepik jeszcze jest niewczynny. Czekamy aż wróci Daniel i podziała ![]() Jesli chodzi o czat to jesteśmy tam wieczorami. NAjlepiej zaglądaj o 21. A jeśli nikogo nie będzie to nie uciekaj tylko grzecznie czekaj ![]() ![]() tehawanka witaj wśród swoich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kolorowe zeszyciki, kredki, długopisy itp. poszły juz 2 tygodnie temu ![]() ![]() pozrawiam ![]()
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
hej
![]() Chodzi o koperto paczkę Wkładacie jakąś kartkę dla którego to dziecka do środka? Jak to jest? Bo na kopercie jest szpital . A w środku jak? Wsadzacie kartkę? I co tam piszecie? ![]()
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
na bąbelkowej kopercie piszesz adres misji, natomiast do środka prócz prezentów
![]() ![]()
#217 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Radom moje rodzinne miasto
![]() Ale teraz mieszkam i pracuje w P-n. Jeżeli obowiązki zawodowe nie przeszkodzą, to chętnie się dołączę do spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Niedawno chwaliłam się, że zostaliśmy (z mężem, córką i synem) adopcyjną rodziną dla nowej dziewczynki. Ma na imię Reginka i pochodzi z wioski Chimusanya, pieniążki dla niej już przelaliśmy i właśnie kompletujemy "powitalną" paczkę (mamy kredki, zeszyty, naklejki, notesik, balony, spinki do włosów, tablicę - znikopis i vibovit). ![]() Mamy trochę pytań, a ponieważ zachęcacie żeby pytać to pytam ![]() Nie dostaliśmy jeszcze formularza, nie wiemy ile Reginka ma lat, ale ze zdjęcia i kwoty którą mamy wpłacić domyślamy się, że ok. 8-10 (może trochę więcej) Więc czy to możliwe, że nasza córka chodzi już do szkoły? ![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój michael też jest z chimusanya. w kwietniu skończył 10 lat, chodzi do trzeciej klasy (ale nie wiem jak daleko ma do szkoły). dostałam już od niego list i kilka zdjęć (wszystkim się tu chwaliłam) ![]() formularz, niestety, nie dotarł do mnie jeszcze. ale, co istotne, dzieci z tej wioski są pod opieką siostry marthy, z którą można się bezpośrednio kontaktować drogą mejlową (siostra zna angielski). właśnie czekam na kolejne informacje (m.in. o zakupie butów, których michael potrzebował do szkoły - taki mały prezent urodzinowy ![]() edit: zdjęcia, list i rysunek michaela - tutaj ![]()
![]() |
#221 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Help! jak się cytuje ![]() beautyb jeśli możesz to prześlij mi na priv maila do siostry Marthy. Dzięki za informacje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Jednak się udało zacytować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też bym była zainteresowana spotkaniem jeżeli odbyło by się w weekend ... Jest sporo nowych rodziców, część pewnie z Warszawy (albo się mylę?!) więc może by większa grupa się uzbierała niż ostatnio ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Agusiek - co do miejsca, to myslę, że Megi mogłaby coś zaproponować. A jeśli nie, to ja mam znajomego z Radomia, więc na pewno postara się nam pomóc
![]() Co do terminu - ja jestem za II połowa czerwca! Oczywiście weekend, bo tu chyba większość pracująca ![]() Ale wydaje mi się że nie tylko Warszawa mogłaby przyjechać!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
agu_siek dzięki za odpowiedź
![]() Skoro zaczęliście o tych wioskach pisać. Ktoś ma dziecko ze Steven? ![]() Może jest tam ktoś taki jak s. Martha, do kogo by można maila malutkiego od czasu do czasu napisac? ![]()
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Gosiakk ja nawet w soboty do 13 pracuje :PP ale jakoś dam radę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
I jeszcze pytanko do ludków z Warszawy
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Info o [poszukiwaniu miejsca juz poszło i kolega stwierdził że nie będzie problemu - cosik nam znajdzie.
Teraz czekamy na chętnych!!!!! Np na 21 albo 22 czerwca - sobota / niedziela! |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Info o poszukiwaniu miejsca już poszło i kolega stwierdził że nie będzie problemu - cosik nam znajdzie.
Teraz czekamy na chętnych!!!!! Np na 21 albo 22 czerwca - sobota / niedziela! Coś sie zdublowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja co prawda nie mam jeszcze przyznanego dziecka, ale bardzo chetnie bym sie z wami spotkala. Nie moge co prawda powiedziec na 100% ze bede ale sie postaram.
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() gosiakk7 - strasznie szybko działasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Markos - tylko, że ja ten termin rzuciłam tak żeby cokolwiek rzucić. Wiem z doświadczenia, że każdy zaraz napisze " ja sie dostosuję" albo coś w tym stylu, więc chciałam żeby padło coś bardziej konkretnego, co oczywiście można modyfikować w dowolny sposób.
Kolega również nie ma podanej żadnej daty - ma sie ewentualnie rozejrzeć po Radomiu, a przecież być może Megi będzie miała jakąś fajną miejscówkę. Oczywiście to Ona musi najpierw dać znać jaki termin jej pasuje ![]() OK...już zwalniam tempo w takim razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
fajnie byłoby się spotkać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
no nie tyle się napisałam i mi zeżarło
![]() tak w skrócie to cieszę się że sie wybieracie na spotkanie z Gosią ![]() teraz choruje na malarię ale za miesiac powinna dojść do siebie - mimo to dzisiaj albo jutro ma mieć spotkanie w szkoel bo to taki sam pracuś jak nasz s.Józefa. co do kontaktu e-mailowymi z opiekunami dzieci to tylko jest na razie taka możliwość z s.Martą do paczuszek proponuję dołączyc list w j.angielskim do Waszych dzieci i swoje zdjęcie - bardzo ich to ucieszy ![]() Oczywiście witam nowe osoby ![]() jak mi jeszcze raz wykasuje .... ![]()
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde a ja bym sie tez chętnie spotkała, zwłaszcza,że Gośka mnie gościła w swojej chatce ![]() ![]() Jak juz ustalicie konkretny termin to się przypomnę,żebyście pozdrowili koniecznie ode mnie Gosię...
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Witam,
jestem "nowa" Mamy z mężem synka - Jeremiah Ngoma z wioski Chipindani Urodził się w 1992 roku Chcemy wysłać mu jakiś prezent ale nie bardzo wiemy co takiemu chłopcu może się przydać. Może ktoś podpowie... |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
blla- witamy serdecznie. Mam nadzieję, że będziesz częstym gościem na forum.
Co do prezentu dla 6 latka, to myślę że to co zazwyczaj wysyłamy będzie ok. A wysyłamy: ubranka, kolorowanki+kredki, witaminy, przytulanki, jakieś słodycze / twarde-typu landrynki itp/. Taki 6-latek na pewno byłby zachwycony piłką czy samochodzikiem. Dodam, że Siostra zachęca do wysyłania zabawek, bo dzieciaczki ich po prostu nie mają. Pozdrawiam wszystkich w koszmarnie deszczowy u mnie, poranek. |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Moja wiadomość, którą wczoraj próbowałam wkleić 6/7 razy
![]() Jeśli chodzi o spotkanie z Gosią, termin 21.06 też by pasował. Będę po egzaminach (jeśli wszystko dobrze pójdzie) ![]() Również nie mogę powiedzieć, że przyjadę na 100% ale jeśli nic mi nie stanie na przeszkodzie, to zabiorę moją siostrę (również adopcyjna mamę) i przyjedziemy tam gdzie będzie trzeba ![]() agu_siek jeśli będziesz miała luzy w paczce, to ja chętnie je wypełnię ![]() tehawanka mi nic nie wiadomo o tym aby w naszej Mpanshy istniał podział opiekunów jeśli chodzi o poszczególne wioski. Wydawało mi się do tej pory, że S. Martha miała przejąć obowiązki Siostry Józefy jeśli chodzi o korespondencję mailową i dotyczyło to tych osób, które mogą pisać listy po angielsku ale może się mylę ![]() Drora mój Mabvuto pochodzi z tej samej wioski co córcia Seony i wiem, że tylko my mamy dzieci z jednej i tej samej wioski. O wiosce Steven nie słyszałam ale tam "wioska" to już chyba nawet 3 szałasy w bliskim skupieniu więc jest ich pewnie za pęczki ![]() janka75 córcia na pewno ucieszy się z prezentów ![]() Ja wiem, że to łatwo się mówi aaale trzeba się naprawdę uzbroić w cierpliwość jeśli chodzi o formularz lub czasem nawet zdjęcie. Wioski naszych maluchów leżą często dość daleko od szpitala Sióstr, czasem mieszkają w górach, gdzie trudniej się dostać a gdy Siostra organizuje spotkanie wszystkich adopcyjnych dzieci aby spisać o nich dane, to też nie zawsze wszyscy przychodzą. Tak też było z moim synkiem, który długo się nie pojawiał i jako jedna z ostatnich osób dostałam jego zdjęcie. Z resztą spotkajmy się wszyscy w Radomiu to otrzymamy wszystkie informacje z głównego źródła ![]() ![]()
#240 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.