![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
powiedzcie mi drogie znawczynie, czy serum radical do zniszczonych włosów, o raczej trochę wysuszającym składzie, nadałby się do mycia moich przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach wlosów?
Skład: aqua, ethyl acohol, horsetail, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, oleyl erucate, panthenol, ceteareth-20, methyldibromo glutaronitrile, phenoxyethanol, parfum Zastanawia mnie jeszcze, czy wy myjecie te włosy całe, czy tylko wcieracie odżywkę w skórę. Nie jestem też przekonana, czy to dobry pomysł, bo przecież zastrzega się, aby jak używamy odżywki, to wcierać ją we włosy tak od połowy, nie zostawiając na skórze głowy, bo można nabawić się łupieżu, a do skóry głowy są inne preparaty. Powiedzcie mi jeszcze, czy jak już umyjecie włosy tą odżywką, to czy potem jak to zmyjecie nakładacie znowu normalnie odżywkę czy jakąś maskę na parę chwil, już jako odżywkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odżywkę najintensywniej wcieram we włosy u nasady, ale pozostałą część też nią ugniatam.. później normalnie używam odżywki bez spłukiwania (mam kręcone włosy które z reguły są suche, dlatego nie mam ich później przeciążonych) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak moglam przeoczyc ten watek
![]() Ja myje wloski odzywka od maja tego roku i jak na razie jestem bardzo zadowolona ![]() Myje czupryne co 2 dni srednio poniewaz przestaly sie tak bardzo przetluszczac ![]() Niedawno umylam szamponem z braku odzywki i wygladalam jak pudel ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i o dziwo - zero kłopotów ze skórą głowy, nic nie swędzi, żadnego łupieżu.. a przy myciu szamponem ciągle coś się takiego działo. polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ja się staram myć odżywką naprzemiennie z szamponem(myje codziennie włosy), bo takie wymasowanie świetnie działa na moją skórę głowy(mam taki pseudo łupież, który natychmiast znika po dokładnym masowaniu skalpu), ale jednak włosy się przetłuszczają
![]() ![]() Edit. Buszuje właśnie na KWC i znalazłam kilka odżywek, które, jak na moje lekko zmęczone już oko, nadawałyby się do mycia. Może ktoś zweryfikuje moje propozycje? ![]() Mrs. Potter's, Odżywka bez spłukiwania do włosów mieszanych- tłustych u nasady i suchych na końcach z ekstraktem z melisy i limonki->klik!. Pollena-Ewa, Zioła Polskie, Potrójna moc ziół, Odżywka do każdego rodzaju włosów->klik! Mrs. Potter's, Odżywka bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych z aloesem i białą herbatą->klik!.
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery ![]() Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2008-09-03 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
a ta sie nada? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wypadania.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Właśnie umyłam głowę odzywką - na razie włosy schną, zobaczymy...
![]()
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Albo ją niedokładnie spłukałam, albo przy moich przetłuszczających się włosach faktycznie powinnam sobie odpuścić ten sposób mycia. Umyłam głowę wieczorem, koło 20.00, poczekałam aż włosy wyschną. Były lekko sztywnawe, a rano jak się obudziłam, to już masakra, jakbym w ogólne nie zmyła tej odzywki i poszła spać. I niestety musiałam jeszcze rano łebek domywać
![]() Aczkolwiek bardzo dobrze się pieniła, byłam tym mile zaskoczona (choć nie pieniła się tak jak szampon).
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi pomoglo umycie wlosow sama woda po splukaniu odzywki tak jakdby na sucho, w sensie splukuje odzywke dokladnie i potem minute-dwie masuje jeszcze skore glowe samymi palcami pod strumieniem wody. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
ma zielone pojęcie
|
U mnie odżywka dobrze się zmywa tylko cieplą wodą. Dlatego zawsze zawsze taką wodą ją spłukuję. I to bardzo ale to bardzo dokładnie. Tylko ostatnie spłukanie robię najpierw ciepłą a potem zimną.
No i ja muszę myć włosy odżywką na trzy spłukiwania. Ale to żaden problem. Zwłaszcza, że efektem są nawilżone, ładnie skręcone fale, które się już tak szybko nie przetłuszczają ![]()
![]() |
#223 |
BAN stały
|
Już przywykłam do tego, że myję włosy odżywką. Bardzo dobrze to wpływa na ich stan i kondycję.
Jednak od czasu do czasu (bardzo rzadko, bo tylko raz na tydzień-dwa) myję włosy szamponem, bo mam jednak lekko przetłuszczające włosy i chcę je raz na jakiś czas porządnie wyszorować. Z tego też powodu bardzo obficie spłukuję włosy, wolę unikać sytuacji, że mam je przetłuszczone u nasady (choć do tej pory tylko raz mi się to zdarzyło) Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Mi się lepiej myje głową w dół. Tzn. nie przy zlewie, gdzie muszę mieć głowę całkiem do dołu, ale na kolanach (albo w innej pozycji) przy brodziku. Głowa lekko pochylona. Lepiej mogę wymasować skalp i odżywka dobrze się spłukuje. Trochę się plączą, ale wystarczy parę przeciągnięć grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami (mam taki z Avonu, świetny do rozczesywania falowanych włosów na mokro).
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
czy ta odżywka się nada? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wypadania.html
![]()
![]() |
#227 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Przynajmniej mi nie służyły. Jeśli jednak masz już w domu możesz wypróbować jak to będzie z Tobą. PS wiem, że w masce z tej serii są silikony, ale czy w tej odżywce są niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony ![]() EDIT: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ważne tylko, żeby nie miała silikonów, bo to na dalszą metę źle działa na włosy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczotki z naturalnego wlosia - jesli masz proste wlosy jak najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak? ![]() Ja mialam tylko jeden przypadek, ze po zastosowaniu nowej odzywki wlosy mi zaczely garsciami wychodzic. No i raz umylam wlosy szamppnem bo sie odzywki skonczyly i nastepnego dnia wygladalam jak pudel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
umyłam włosy tą odżywką z Joanny i jestem zadowolona; włosy są miękkie, puszyste i nawet mocniej się kręcą, są bardziej sprężyste (mam leciutko kręcone włosy, takie fale na dole - pozostałość z dzieciństwa, kiedy to miałam loczki jak aniołek
![]() ![]() ![]() na razie planuję zapolować na zachwalaną odżywkę Mrs. Potter ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Zaintrygowałyście mnie tym sposobem, w ogóle nie wiedziałam, że można myć włosy odżywką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#235 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lepiej zakupić odżywkę o jak najprostszym składzie. Ja również mam włosy lekko przetłuszczające się, a ta metoda okazała się dla moich włosów bardzo dobra. Jeśli dobrze spłukasz odżywkę nie powinnaś mieć raczej z tym problemów (przynajmniej tak jest ze mną, sama się przekonasz, jak to będzie u Ciebie ![]() Myślę, (a raczej widzę po sobie) że mycie włosów odżywką dobrze wpływa na ich stan i kondycję. Już po pierwszym umyciu czuć, że włosy są gładkie, potem efekty są coraz lepsze ![]() Nie sądzę, żeby mycie włosów odżywką mogło Ci zaszkodzić, jeśli oczywiście będziesz używać odpowiedniej odżywki. Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do efektu, to tak - włosy schły dosyć długo, ale wyschły całkowicie, są czyste, świeże i taki jakby "jędrniejsze" ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
Do mycia włosów odżywki idzie bardzo dużo dlatego najlepiej zaopatrzyć się w jakąś tańszą, a dobrą ![]() ![]() Np. Joanna Czarna Rzepa - słyszałam, że dobra - sama mam zamiar zakupić i stosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Kallos (Latte) jest za ciezki do mycia wlosow, chocby ze wzgledu na proteiny mleka zawarte w skladzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Myłam odżywką dopiero dwa razy ale jestem bardzo zadowolona
![]() Włosy mam przetłuszczające się u nasady a reszta sucha i zniszczona. I po umyciu odżywką nie przetłuściły się bardziej ![]() Za to są mięciutkie, gładkie, nie puszą się i fale mają ładniejszy skręt ![]() Użyłam do mycia Glorii emulsji. Jedyna wada to to że strasznie dużo muszę na jeden raz zużyć odżywki żeby dobrze umyła włosy(8 sporych porcji) Tym bardziej że włosy najczęściej myje codziennie wiec będzie to dla mnie dość kosztowna metoda ![]() Ale myślę że warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skusiłam się...
![]() Siedzę z turbanem na głowie, po pierwszym umyciu włosów tym sposobem. Kiedy pierwszy raz trafiłam na ten wątek otworzyłam oczy ze zdumienia, ale w miarę czytania zaczęło to mieć coraz większy sens. ![]() Umyłam je dzisiaj maską Glorii, ponieważ nic innego nie miałam w domu pod ręką poza odżywkami profesjonalnymi, których nie wymieniałyście, a o tej masce któraś z Was wspomniała, więc postanowiłam wziąć ją na pierwszy ogień. Jednak nawet jeśli efekt teraz będzie do kitu, to kupię jeszcze którąś z sugerowanych przez Was odżywek i spróbuję jeszcze raz. Na początku mycia faktycznie trudno przyzwyczaić się do braku piany ![]() Jestem właścicielką bardzo gęstych, grubych i długich (za łopatki) włosów, farbowanych, które są w dobrej kondycji, ale niestety mają tendencję do puszenia. Stosuję wiele kosmetyków by temu zapobiec i trochę udało mi się je okiełznać, ale ciągle nie jest to efekt dla mnie zadowalający. Może akurat ten sposób się sprawdzi...? ![]() Napiszę swoje spostrzeżenia jak wyschną ![]() Pozdrawiam bardzo serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.