![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o radę - wypłata pieniędzy z konta exa
Cytat:
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
No niestety, nawet tutaj pojawiają się głosy, ze sory batory - wzięła na siebie kredyt, głupia jest - niech płaci, a on to przecież nic nie musi bo żadnego papierka nie podpisał. A że kiedyś jej coś tam obiecał...Szkoda, że coraz mniej jest ludzi z zasadami a dać slowo to tyle znaczy co nic.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-01-24 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
moja mama pracuje w banku i zapytałam ją o tę sytuację. Powiedziała tak: JEŚLI MASZ TAKĄ MOŻLIWOŚĆ TO KORZYSTAJ Z TEGO ŻE TEN CHŁOPAK JEST GŁUPI. Jeśli on nie odwołał upoważnienia to masz pełne prawo do wypłacenia tej kwoty, nawet całości. I NIE JEST TO KRADZIEŻ!!!!. Bierz, on Cię oszukał i mówił że pomoże to zrobi to, ale troszkę nieświadomie. Bierz i spłać ten kredyt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Już pisałam, powiedziałam mu, żeby usunął to pełnomocnictwo, nie wypłaciłam tych pieniędzy i już nie wypłacę.
Przedyskutowałam sprawę z przyjacielem, który również go zna. Prawnie mogłoby mi się to upiec, bo może ex by to odpuścił i na policję nie poszedł, albo ja mogłabym przedstawić świadków, że wyraził zgodę na wypłaty z konta na rzecz kredytu. Także tego aż tak się nie bałam. Ale ex gdyby chciał mógłby mi zatruć życie. Już Wam tu pisałam, mógłby dzwonić do moich rodziców, mógłby przyjechać do mnie do domu i na klatce wrzeszczeć, że mam mu pieniądze oddać itp. Myslę, że byłby do tego zdolny. Ja jeszcze jakoś bym to przeżyła, ale nie chciałam narażać rodziców na nieprzyjemności. Dał te 2 tys, fajnie. Teraz chcę o nim zapomnieć, już żadnego kontaktu z nim nie chce mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Honor to coraz bardziej zamierzchłe pojęcie niestety. Dopóki jesteśmy razem jest ok, po rozstaniu - radź sobie sam, mimo, że brałem(-łam) udział w powstaniu określonych zobowiązań, choćby tylko namawiając i obiecując pomoc.
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Honor dotyczy obu stron. Uważam, że wyszarpnięte z gardła pieniądze nie sprawiłyby mi radości. Honorowo to ja bym olała ciepłym moczem i podziękowała za nauczkę życiową. Co do honorowych zachowań: wujek się rozwiódł ze swoją żoną (honorowe to nie było, bo ciocia jest fajna i bardzo to przeżyła), ale... zostawił jej apartament pod Warszawą. Z tego co wiem przeniósł własność na nią. O cioci mówi moja żona, stara się jej pomagać jak ma ona jakiś problem. Problem tylko w tym, że jego nowa (już żona) jest drastycznie zazdrosna. I nie puszcza go zbyt chętnie. A jak puszcza to jadą i ona siedzi w samochodzie pod domem cioci ![]()
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w moim znaczeniu honor nie pozwoliłby mi wziąć tej kasy na swoje wydatki,lecz spłacić wspólne zobowiązania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
No wlasnie druga kwestia to stan psychicznt faceta, nie pomyslalam o tym jak taki osobnik moze pozniej zatruc zycie w odwecie, jak sobie pomysle o moim bylym to tez mialabym gdzies te pieniadze , byleby miec swiety spokoj. Druga kwestia to taka ze mialas prawo wyplacic bo ON OSOBISCIE CIe Upowaznil do tego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.