|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
wiolek gratuluje SYNKA
![]() a sytuacji w szpitalu nie chce mi sie nawet komentowac. jak tak mozna? |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
pszczolka szerokiej drogi!
wiolek gratulacje! ![]() A co do szpitali, to spojrzmy prawdzie w oczy- cala sluzba zdrowia wymaga 'uleczenia', bo te sytuacje z lapowkami to nie tylko przy porodach standard. Przy kazdej innej hospitalizacji jest dokladnie tak samo. Przykre jest to bardzo... Misiulka serio juz bys chciala urodzic? Ja jestem z Was najblizej, ale jakos nie spieszy mi sie jeszcze ![]() ![]() Moim ulubionym zajeciem ostatnio jest lezenie na kanapie i obserwowanie, jak brzuszek mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
a ja jak patrzyłam na te dziewczyny co już na końcówce to też już chciałam
![]() i chciałam wam jeszcze napisać jeden przypadek dziewczyny z która leżałam. mówiła że ją w 18 tygodniu tez bolał brzuch ale straaasznie że czasem to aż się podniść nie mogła i poszła do szpitala i lekarz sie upierał cały czas że to więzadła. a ona jakoś czuła że nie więzadła zresztą nie bolało ją po bokach i sie z nim kłuciła.z tym ordynatorem właśnie. i on ją chciał wypisac bo wciąż twierdził że więzadła i ona się nie zgodziła na wypis i wkońcu po kłutniach zrobili jej wymaz z pochwy i się okazało że miała racje że jakies zakażenie bakteryjne miała i pewnie jakby sie zgodziła na wypis i nie posłuchała swojego ciała to nie wiadomo czy by nie straciła swojego dziecka ;/ co to się dzieje z tymi lekarzami rutyna zabija indywidualne podejście do pacjentek a potem się słyszy jakies tragedie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
ja też wczoraj miałam "wymianę zdań" z moim TŻ, a właściwie to "zgłoszenie moich żali", ale udało mu się mnie uspokoić....
Ja w lutym zmieniłam lekarza, chodzę do tego, który będzie robił cesarkę (ordynatora sobie wybrałam) i zlecił mi zrobienie paru badań, wczoraj odebrałam wyniki, wszystko ok, tylko ... cytomegalia IgG - poryczałam się - mam 50.50 a norma jest 0 - 1 Wczoraj jeszcze robiłam cytomegalie IgM, ale wynik będzie dopiero we wtorek. Ryczałam pół dnia, nawet nie chcę wam pisać co grozi dziecku w razie choroby... Te badania trzeba robić przede wszystkim przed i na początku ciąży - tak mi gin powiedział przez telefon wczoraj. Mojej pierwszej gince mówiłam, że planujemy ciążę, potem że chcę listę wszystkich badań (płatnych) i że zrobię wszystkie. Jak ona mogła mi o tym nie powiedzieć!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
wiolek1 Gratuluje synka! Straszne z ta dziewczyna ,myslalam ,ze ok. 20 godzin to juz rekordy ,a tu 70 ,matko kochana! Najgorsze ,ze w Norwegii jezeli chodzi o cesarke to wykonuja ja juz naprawde w ostatecznosci (jezeli zycie dziecka lub matki jest zagrozone),dla nich najwazniejsza jest natura i nie maja jakis wiekszych przeslanek zeby w nia ingerowac. Kolejna rzeczy ,z ktorej tu rezygnuja na rzecz natury.. rocinanie krocza ,dlatego najczesciej poprostu kobieta sama peka ,nie wiem co lepsze..
Ja zz nie bede brala ,nie boje sie zbytnio bolu. Sprobuje za pierwszym razem bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
wiolek1 - gratuluję chłopca!
Chociaż Ciebie nie posądzę o kradzież mojej dziewczynki ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Alguien- jak wczoraj u kuzyna zobaczyłam jego synka 3-tygodniowego to normalnie bym go mogła schrupać taki słodziak, i sobie pomyślałam, że ja też bym już chciała, żeby moje dzidzi już było przy mnie i wtedy mogłabym je cały czas tulić i całować
Wiolek - gratulacje!!! ![]()
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuje bardzo gratulacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
obiecalam wczesniej, to wklejam sukienke i koszule ostatnio kupione, obydwie rzeczy na 4-6 miesiecy, wiec tworza idealny komplet
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nio ja tez nie rozumiem jak mozna tak pozowlic kobiecie sie meczyc skoro nic nie zapowiada ze wyjdzie samo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
mi zlecila duzo badan te robilam na poczatku ciazy razem z TOXO
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- CMV-IgG; CMV-IgM |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() niezawsze ja tez sie wczoraj poklucilam z tz'tem tz ja na niego sie darlam bo wracalismy w nocy od znajomych byl przymrozek zamarzly szyby wyskrobal je po czym byly zamarzniete od srodka a tez mi zaczal wlaczac wycieraczki i psikac plyn jak to zrobil to od nowa zamarly wiec mysialam kilka razy psiakac i wlaczyc wycieraczki bo drogi nie widzialam a tez mi zaczal mieszac wylaczac je zrzedzic ze po co to wlaczam ze nic to nie daje ze tylko plyn zurzywam a dodam ze osobowka jest u mechanika i musialam jechac pierwszy raz busem! no i tak na niego sie wydarlam ze pozniej sama bylam zla na siebie ze przez niego musze wrzeszczec i ze dziecko sie stresuje przez to oczywiscie sie na niego obrazilam juz jak szlismy do domu to sie podlizywal i od rana co chwile mnie przytulal calowal no i wymieklam zrobil sniadanie i przepraszal ![]() karolcia u mnie cesarka na zyczenie kosztuje 2500zl a u ciebie jesli sa wskazania medyczne to nie bedziesz placila Cytat:
Cytat:
![]() ja generalnie uwazam ze u mnie w szpitalu jest dobra opieka ale przeciez nie ma ludzi nie omylnych nawet lekarze sa tylko ludzmi wiem ze jak moja mama mnie rodzila to 6 dni lezala z bolami i nie mogla spac bo co chwile skurcze ja lapaly az wkncu sama rodzila no i mam nadzieje ze ja tez urodze sama mimo ze bede musiala sie pomeczyc bo zdecydowanie jestem za naturalnym porodem oczywiscie nie mowie tu o tym gdy kobiety maja cesarke bo jest wskazanie medyczne ale mam kolezanke ktora zaplacila za cesarke tylko dlatego ze nie chciala zeby ja nacieli lub zeby pekla w czasie porodu bo ona nie chce miec pozszywanej p..ki i nie chce zeby co kolwiek ja bolalo
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny I ja melduję się w części III.
Tak czytam i powiem wam jedno, że nie ma co słuchać o tych "złych porodach" bo naprawdę można sobie strach narobić.Grunt to pozytywne nastawienie.Ja już raz rodziłam i wiem co to znaczy. Miałam termin na 14 lipca a 8 już leżałam na porodówce. Nie miałam bóli ale zaczęły mi się sączyć wody.Do szpitala trafiłam o 15 koło 16(po zrobieniu badań i lewatywie) podłączyli mnie do KTG i przyszedł pan Ordynator mnie zbadać( wtedy już miałam bóle) zbadał mnie i stwierdził że prędzej jak o 1 w nocy to ja nie urodzę no i tyle go widziałam.Leżałam pod kroplówką i z tym KTG na brzuchu,powiem wam szczerze że lepiej jak się ma bóle to sobie pochodzić albo jakoś inaczej poruszać,a ja byłam przykuta do łóżka. koło 20 zaczęłam mieć już takie ostre bóle z krzyża i przyszła położna mnie zbadać no i jak mi powiedziała co widzi to się trochę przestraszyłam ,,Ja nie chcę Pani straszyć ale ma pani dopiero rozwarcie na 6 a tu już włosy widać....."Wtedy troche się przeraziłam ale położna była jak anioł.cały czas koło mnie.Podali mi jeszcze zastrzyki na przyspieszenie i o 22:40 byliśmy już razem ![]()
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- co to za szpital? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przed chwilą mi się zadzior zrobił przy paznokciu i prawie zemdlałam a co dopiero jak poczuję taki ból porodowy,
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda Twojego malego, biedaczek z tymi ząbkami.. Oj a pomysl ze teraz na nowo ![]() ![]() ![]() Ale to ma takie swoje slodziutkie uroki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() O i wiesz ile ma cm.. ja juz chyba sie nie dowiem.. za duzy jest chyba.. Hmm chyba mialas super jakosci te usg.. ja zadnych nie widzialam raczek nozek.. i wogole.. albo az tak slepa jestem.. Wstaw zdjatka.. duuuzo zdjatek! ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() No a religijnie to wiadomo ze roznie bywa, czasem ciezko.. Ale mysmy bardzo chcieli slubu koscielnego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do leków przyśpieszających poród, ja dostałam w szpitalu 2 zastrzyki i nic mnie nie ruszyły, na niektórych to po prostu nie działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
idealnecialo nam lekarz w piatek powiedzial ze juz sie nie da zmierzyc ile cm ma dzidzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie znów moje maleństwo dopomina się zainteresowania nim, kopie coraz mocniej, chyba chce żeby z nim pogadać i je pogłaskać ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-03-07 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zadomowienie
|
wiolek1 Gratuluje!
Cytat:
![]() Tylko jedyna nadzieja jest ze moze przy drugim pojdzie latwiej. Ale to przeciez nie jest powiedziane.. Ehhh .. ale dobrze ze ty zapomnialas ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.