|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Męska fryzura - zapuszczać loki czy nie
Świetne są
. Zapuszczaj, przecież zawsze możesz je ściąć . Zajrzyj na forum dla Kręconowłosych, przy odpowiedniej pielęgnacji na pewno z puchu wyjdą piękne kręciołki.
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Czyli pójść do fryzjera by mi podciął i dalej zapuszczać? Co ile podcinać? Ile takie podcięcie może kosztować?
Przeczytałem tamty temat, po kilku odżywkach mogę mieć łupież(składniki). Można mieszać szampony np przeciwłupieżowe z odżywką? |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie tylko ten tył podciąć, żeby nie tworzył się taki "jęzor" na karku. Co ile, to zobaczysz. A koszt - zależy od fryzjera, pewnie ok. 50-80zł. W sensie, czy po szamponie przeciwłupieżowym można nałożyć odżywkę? A czemu nie? |
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A masz sklonnosci do lupiezu ogolnie czy to tylko wniosek z czytania?Co do szamponu przeciwlupiezowego to sprobuj stosowac go mozliwie malo (wlewasz do kubeczka troche wody, do tego szampon i taka piane na sama skore glowy, a wlosy tylko jak sama splynie). Po za tym nie probowac tego czesac, no i po odzywce d/s dac tez jakis dobry zel pougniatac i niech zaschna w takie straki czyli tzw.. tutaj "suchary" ![]() Nie ruszac jak sa mokre, dopiero takie calkiem wyschniete, sztywne od zelu logi, pougniatac porzadnie tak by zrobili sie znow miekkie i zelu nie bylo widac ani czuc ![]() Ogolnie pielegnacja jest troche "upierdliwa" ale warta tego
|
||
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Mam skłonności, patrząc na odżywki to odnajduje kilka po których miałem wyjątkowe cuda ze skórą i łupieżem.
Czeszę szczotką; po umyciu głowy zaczesuje je do tylu bo w innym wypadku są nie do ogarnięcia. Muszę używać szczotki bo inaczej nie przypominają absolutnie nic. Motywu z żelem i odżywką nie znam, spróbuje. Jakaś wyjątkowo polecana? A z szamponem przeciwłupieżowym; są jakieś specjalne do kręconych włosów czy brać co leci? |
|
|
|
|
#216 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jedno jest pewne: kręcone włosy mają zawsze pomysł na siebie, więc albo sie im poddasz, albo zetniesz na łyso. Mozesz też je kompletnie zniszczyć prostownicą, a to i tak oznacza w sumie to drugie - obetniesz na łyso. Miałeś kiedykolwiek długie włosy? Cytat:
![]() Cytat:
Afro wymaga włosów mocno skręconych, które masz i jednocześnie nie masz. W prawdzimy afro są cieniutkie, delikatne i tak naprawdę nie skręcone, ale zygzakowate. Twoje będą wyglądać świetnie w tej długości i nieco dłuższej. Każdorazowe zapuszczanie będzie trwac... wieki, bo im dłuższe, tym moga byc bardziej skręcone. By otrzymać "kulistą głowę", trzeba je po prostu przyciąć. Teraz wszystkie odrosły mneij więcej równo. Od tego są nożyczki, by je po swojemu ułożyć. Cytat:
niech żyje fryzjerska wiedza na temat kręconych włosów!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Metoda kubeczkowa przyda się jednak do złagodzenia siły produktu, no chyba że używa SVR... Cytat:
I czy jesteś pewien, ze to był łupież? może po prostu przesuszyłeś skórę? Cytat:
Może po prostu sotsujesz zbyt silny szampon? Cytat:
Cytat:
Przyłączam Cię do wątka, w którym znajdziesz nieco informacji kierowanych do facetów. Zerknij.
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem tylko delikatnie wytrzyj najlepiej jakims starym tshirtem, a nie recznikiem frotte. No i nie tarmos na wszystkie strony tylko delikatnie powygniataj. Tak by wlosy zostaly w pasmach. Potem ewentualnie "wgniec" w zel...i nie ruszaj do wyschniecia ich Nie przejezdzaj palcami itp...niech same schna takie po myciu
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kręcone włosy u faceta - problem z fryzurą
A więc:
Byłem u fryzjerki, cała przyjemność kosztowała mnie uwaga - 12zł! Włosy zostały podcięte i wymodelowane na kuleczkę. Fryzjerka nie poleciła mi kupowania żeli do zabezpieczenia ani regeneracyjnych bo stwierdziła, że one są lepiej niż w fantastycznym stanie. Kazała mi kupić odżywkę, taką psikaczkę do włosów i grzebyk z szerokimi odstępami. Tak też zrobiłem, kupiłem w pobliskim sklepie Creme Voeding Odżywka do Wlosów firmy Hegron New Style. Nie posiada ani silikonów, ani jakichś sztucznych cudactw; zwykła odżywka. Kosztowała mnie 7,90. Pokazałem specjalnie fryzjerce i czytając skład stwierdziła, że bardzo dobra inwestycja. Odżywke się wciera po umyciu łba i nie spłukuje. Po użyciu włosy się momentalnie pokręciły i takie fajne leciutkie są :d. Jeśli potrzeba zamieszczę zdjęcia. Myślę, że fryzjera można dodać do polecanych; posiada certyfikaty na ścianie w takiej gablotce, sama jest sympatyczna i miła. Tutaj Qleczka wspominała, że modelowanie i ucinanie to koszt 50-70zł, mnie to kosztowało 12zł. Myślę, że naprawdę warto. Komu mogę podać namiary? Wrzucić fotkę z efektami? Edytowane przez omajgashor Czas edycji: 2013-02-26 o 23:10 |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Odzywka faktycznie jednej z polecanych firm, wiec fajnie
I fakt, odzywka bez splukiwania to dobra rzecz, choc niekoniecznie trzeba z tej do splukiwania od razy rezygnowac. Warto kiedys sprobowac jednego i drugiego ![]() Z takich fajnych, niedrogich (6-8zl), latwo dostepnych i bez silikonow odzzywek do splukiwania jest np. garnier awokado i karite https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html Grzebien z duzymi odstepami to tez podstawa. Daj im wyschnac nieruszanym ....i z checia fotke jakas zobaczymy ![]() p.s. to akurat nie ja pisalam o tej kwocie
|
|
|
|
|
#220 |
|
|
Tak, koniecznie się pokaż.
A co z szamponami, których używasz?
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne loczki.
Jak ja słyszę drobne loczki u faceta to od razu myślę o: http://userserve-ak.last.fm/serve/_/.../Brian+May.jpg http://www.guitarlessons.com/wp-cont...ian-may-10.jpg http://www.aceshowbiz.com/images/wen...ds-2011-01.jpg Epickie loczki "na Newtona" I jaka ponadczasowa fryzura.
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() mam problem odnośnie czesania moich kręconych włosów. myje je co 3-4 dni. pierwszego dnia jest ok, super ! (stosuje sie do zalecanych metod odżywiania moich suchych włosów).na drugi dzień po nocy, z wierzchu mam lekkie siano, które już niefajnie wygląda przy całej reszcie nieźle zakręconej. 1. ciężko mi przełknąć fakt, że nie mam czesać włosów codziennie bo nie lubię uczucia poplątanych włosów. 2.jak je mam czesać 2,3,4 dnia ? skoro nie na sucho ? a nie mam czasu ich moczyć, czekać aż wyschna po 1-2 godzinach. hmm ? mam magiczny grzebień drewniany, szeroki. ale na prawde kwestia czesania jest dla mnie problemem. 3. czy w kolejne dni mogę(2,3,4) mogę wgniatać we włosy żel lniany ? czy jeśli jest on nieco rzadszy, nie bardzo gęsty, czy to sprawia różnicę ? będe wdzięczny za pomoc
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie tak by byly lekko wilgotne ale nie schly 1-2h tylko 10-15 minut ![]() Cytat:
Konsystencje tez sam musisz dobrac ![]() Mozesz polaczyc zel z lekko wilgotnymi rekami...wszystko to tak naprawde metoda prob i bledow...bo kazde wlosy sa inne
|
||
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje za szybką odpowiedź
w razie czego będę pisał. pozdrawiam !
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że tak późno - brak czasu. Poniżej przedstawiam fotki z efektami.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda bardzo fajnie i schludnie.
|
|
#228 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
ale to wystarczy odgnieść ![]() Na sianko wystarczy nałożyć kapkę oleju albo odzywkę bez spłukiwania. Żel lniany też się nada, ale dłużej schnie. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
do metod wizażu stosuję się od półtorej miesiąca. pije pokrzywe i skrzyp,drożdże. czasem się zdarza ze o tym zapomnę, albo po prostu nie ma mnie w domu. ale to wówczas herbatę zabieram ze sobą, gorzej z drożdżami.
zastanawiałem się własnie nad rozczesywaniem z odżywką b/s. (w kolejne dni). mam jeszcze wątpliwości... susze włosy metodą -plopping ,plunking ? szczerze nie wiem czy to sie czymś rózni i nie wiem czy najpierw suszyc i potem nakładać odżywke b/s rozczesując włosy. czy najpierw rozczesać je nakładając odzywkę, a potem zrobic plopping ? i... ponieważ moje włosy lubia sie platac, kiedys gdy czesałem je latami na sucho, to była masakra - kiedy czesałem je głową w dół, jak tylko stałem normalnie, poza szopą ogromna - miałem włosy znowu poplątane ;/ i tak mogłem je znoów czesac normalnie. także ... jak robić to teraz ? czesać normalnie? czy głową w dół? ( nakładająć jednocześnie odżywkę b/s z tego co rozumiem
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo czeszesz i tak przed odzywkami i przed ugniataniem wlosow ![]() Potem ugniatasz z odzywka b/s...i tu juz jak wolisz z ta glowa...rozne sa preferencje
|
||
|
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanie odnosnie mycia wlosow. Czy dobrze to robie ? erw myje wlosy szamponem BD.( ktory nakladam jakies 3razy bo srednio mi sie to pieni).pozniej nakladam odzywke z garniera z awokado i masłem karité, nastepnie odzywke b/s joanna z apteczki babuni.raczej daleko temu do OMO
:/ ale czy tak moze byc czy zmienic to ?
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy lubi co innego
i kazde wlosy tez ![]() jak nie stosujesz mocnych szamponow to nie koniecznie musisz myc OMO ![]() co do szamponu....sprobuj rozmieszac z mala iloscia wody w kubeczku i wylac to na mokre wlosy tak jest zazwyczaj prosciej jesli szampon nie chce sie pienic ![]() nie ma jednej uniwersalnej najlepszej metody... jesli twoje wlosy sa po tym fajne i dobrze wygladaja to nie ma co zmieniac
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieje ze wyczerpal mi sie juz zapas pytan ;-) baaaardzo dziekuje za pomoc !!
oby tylko efekty byly widoczne. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
swoja droga mozesz tez sprobowac mycia omo...nie zaszkodzi
ale nie ma obowiazku tak myc, tak samo jak nie ma obowiazku myc sama odzywka... ale sprowac nie zaszkodzi mnie sie odzywka myje rownie dobrze jak szamponem ![]() kazde wlosy sa inne i trzeba sobie "wypracowac" ulubiona metode...tak by i wlosom to pasowalo i by sie nie meczyc
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Hej hej
mam pytanko odnosnie odzywki z jantara... Czy musze stosowac ja (jako wcierke, po to ja nabylem) przez 30 dni dzien w dzien jak zaleca producent? Czy efekty jej beda widoczne jesli ogranicze to po prostu do wcierania co 3-4 dni po myciu. Wlosow ???
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Tego ci nikt na 100% nie powie
![]() No cos tam moze pomoc ale na jakies spektakularne efekty bym nie liczyla przy stosowaniu trzy razy rzadziej. Nawet przy codziennym stosowaniu nie u kazdego widac efekty po miesiacu ![]() Ale ogolnie "lepszy rydz niz nic"
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
Co zrobić, żeby to jakoś wyglądało ?
Witam,
Mam 16 lat i chciałbym zapuścić długie włosy. Mam taki problem, ponieważ włosy przy grzywce mi się strasznie podkręcają tak dziwnie do przodu.. Nie wiem jak to opisać więc zamieszczę jakąś (dziwną) fotkę. A drugi problem to podkręcanie boków, strasznie się podkręcają do góry i dziwnie to wygląda I co zrobić ? Prosiłbym o napisanie co zrobić, żeby to jakoś normalnie wyglądało Pozdrawiam i czekam na jakąś sensowną odpowiedź.Fotki: - http://imageshack.us/photo/my-images/14/eeeeeeew.png/ Nie widać nic zbytnio, ale chyba wiadomo o co chodzi. Jakby patrzeć od spodu to wygląda to tak : - http://imageshack.us/photo/my-images/521/eeeeeq.png/ Edytowane przez FiRoS99 Czas edycji: 2013-04-02 o 15:40 |
|
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co zrobić, żeby to jakoś wyglądało ?
Też przy zapuszczaniu włosów mam nie jedną bitwę do stoczenia i mam ochotę się poddać oraz ściąć. Ale zwykle na te etapy przejściowe, gdy włosy już za długie na stare uczesanie, oraz zbyt krótkie na fryzurę w która celuję, zwykle wypróbowuję nowy styl.
Nie myśl, że podkręcające Ci się dziwnie włosy to problem. Postaraj się zrobić z tego zaletę. Poszukaj fryzur, które da się dzięki nim ułożyć, albo wypróbuj nowe metody, może prostowanie?
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co zrobić, żeby to jakoś wyglądało ?
A gdybyś zaczęła robić koka/dobierany warkocz i zakładała materiałową opaskę z przodu ?
Masz grube i kręcone włosy więc one pewnie dopiero gdy będą dłuższe zaczną się układać jak trzeba...
Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2013-04-02 o 17:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

. Zapuszczaj, przecież zawsze możesz je ściąć
. Zajrzyj na forum dla Kręconowłosych, przy odpowiedniej pielęgnacji na pewno z puchu wyjdą piękne kręciołki.

niech żyje fryzjerska wiedza na temat kręconych włosów!