Przyczajone Mamy Wizażowe :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 19:37   #211
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)

Heloł Dziewuszki
Ale nagryzmoliłyście, do mnie przyjechał wczoraj TŻ więc nie miałam nawet chwili, z łóżka do pracy,obiady i znowu do łóżka...Bo ta pogoda taka łóżkowa.....hyhyh
Powiem Wam jaki on kochany...jak przyjechał mówi ' jak ja za WAMI tęskniłem', a potem głaskał brzuszek (jeszcze zupełnie płaski przecież:P) i sobie mówił do dzidzi Rozpływam się...
Przyznam, że ja trochę w stresie byłam podczas 'psot' , że coś się stanie złego dzidzi, że to wcześnie, że poronię itp. I teraz też mam stresa, że jej już tam nie ma :/ Grunt to sobie wkręcać bzdury
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 20:43   #212
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
żartujesz 3,5 i 4 mies to może chłopcy szybciej ząbkują...hm sama nie wiem, czy już się mam zacząć martwić.

mamz nie stresuj się ząbkami.Na pewno się pojawią
Natalka dwie jedyneczki miała na 4m-ce
Nikosiowi pierwszy ząbek wyskoczył na pół roczku.
Moja siostrzenica zaczęła ząbkować koło 9m-ca.

Moja stomatolog mówi, że im później wyjdą ząbki tym lepiej
Po prostu będą zdrowsze
Coś czuję, że Ewunia będzie miał ząbki jak perełki

U mnie dziś fatalny dzień.
Nikoś pozbierał się po chorobie, obyło się bez antybiotyku
A on jako alergik raczej bierze ich sporo.
Więc odnieśliśmy sukces
Za to Natalce się pogorszyło i Zinat poszedł w ruch
Mam nadzieję, że dziś nocka będzie lepsza, bo ostatnio kiepsko sypiamy przez tą infekcję

Kolorowych snów
koralik_1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 23:05   #213
kaja_so
Raczkowanie

Cytat:
Farahh i Koralik pamiętacie może dziewczyny, kiedy tzn. w którym miesiącu u Waszych dzieciaczków pojawił się pierwszy ząbek? Moja ma już pół roku, a ząbków ani widu ani słychu, ślini się tylko nieziemsko, ale zębów nie widać
Na temat ząbków też mogę się wypowiedzieć. Córci mojej pierwszy ząbek pokazał się gdy skończyła 10 m-cy, a synkowi wcześniej bo w piątym m-cu. Zresztą on wogóle był ze wszystkim szybki bo i chodzić zaczął jak miał skończone 8 miechów i jako półtoraroczny bobas wierszyk klepał.
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 07:35   #214
mamz
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!

Właśnie poczytałam sobie tu i tam, jak to jest z tym ząbkowaniem no i w sumie póki co mogę spać spokojnie, byle do roku coś się pojawiło. Trochę się denerwowałam, bo u wszystkich znajomych, dzieci w 6 mies. już coś tam miały, a u nas cisza. A swoją drogą to ciekawe, że jednym wychodzą po 3 mies, a innym dopiero ok. roczku, bo rozbieżność dosyć duża.

Miłego dnia kobietki Wam życzę!
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 08:30   #215
22Kamila22
Rozeznanie

Witam niedzielnie ..

Na polku szaro, buro i ponuro .. I chyba przez tą pogodę zasnęłam wczoraj o 21.00. Po 22.00 TŻ pukał do drzwi i nie słyszałam nawet .. Wpadł do mieszkania jak burza, chyba myślał że coś się stało a ja tylko smacznie spałam . Do tego teraz w ciąży żylak mi wyszedł i kurde boli ..

U nas rosołek już "pyrka", schabik na sosik już na patelce.. Kocham gotować ..

Co do ząbków to niestety jestem zielona w tym temacie ale z chęcią czytam .. Ciekawe jak to będzie u naszej Mai
Stary 2010-11-07, 08:59   #216
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Farahh i Koralik pamiętacie może dziewczyny, kiedy tzn. w którym miesiącu u Waszych dzieciaczków pojawił się pierwszy ząbek? Moja ma już pół roku, a ząbków ani widu ani słychu, ślini się tylko nieziemsko, ale zębów nie widać
Na pocżątku dziąsełka są takie szpiczaste a przed ząbkowaniem się rozpulchniają tzn. stają się takie bardziej płaskie. Moja mała miała najpierw takie białe plamy które wyglądały jak pleśniawki.Dopiero potem wyszedł ząbek,który można było wyczuć palcem. Jak miała 8 m-cy to szły jej 4 ząbki na raz z góry ale przeszła to bezboleśnie i bezgorączkowo. Powodzenia!
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 09:34   #217
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
Na pocżątku dziąsełka są takie szpiczaste a przed ząbkowaniem się rozpulchniają tzn. stają się takie bardziej płaskie. Moja mała miała najpierw takie białe plamy które wyglądały jak pleśniawki.Dopiero potem wyszedł ząbek,który można było wyczuć palcem. Jak miała 8 m-cy to szły jej 4 ząbki na raz z góry ale przeszła to bezboleśnie i bezgorączkowo. Powodzenia!
O widzisz, muszę na to zwrócić uwagę!

22Kamila22 oj, żylaki to chyba nieprzyjemna sprawa dobrze że to już końcówka. Ja pod koniec miałam za to okropnie opuchnięte nogi, dosłownie takie konewki mi się porobiły, tylko jedne buty mogłam wcisnąć, wyglądało to okropnie
Stary 2010-11-07, 10:13   #218
22Kamila22
Rozeznanie

mamz ja się śmieję że wróciłam do stanu panieńskiego bo musiałam obrączkę ściągnąć .. Nogi całe szczęście nie puchną.. Wogóle wyglądam tak jakby ktoś mi tylko piłeczkę z przodu doczepił
Stary 2010-11-07, 15:06   #219
Farahh
Rozeznanie

Hej!

My już po obiedzie, teściom smakowało

Ja też słyszałam, że im później wyjdą ząbki tym lepiej Na szczęście, nie mamy problemów z zębami, starszy chętnie myje ząbki no i wcale nie je słodyczy, rzadko kiedy zje lizaka, ale za to lubi tic taki owocowe czekolady nie znosi.. młodszy natomiast widzę, że lubi zjeść batonika, jakąś czekoladkę...

a co do ciąży to mi pod sam koniec też spuchły nogi, ale na szczęście to był koniec sierpnia, więc lato pełną parą i chodziłam sobie w japonkach... poza tym żadnych innych objawów nie miałam...

przytyłam w sumie dużo, w pierwszej ciąży 20 kg, w drugiej 22 kg... ale równie szybko schudłam, dzięki karmieniu cycem.. teraz jestem 10 miesięcy po porodzie i ważę 52 kg, a mam 1,73, także szczerze to wyschłam na wiór, na dodatek ciągle karmię, w nocy nawet 4-5 razy jeszcze, więc podejrzewam, że jeszcze schudnę 1-2 kg... ale tak do roku planuję go pokarmić i finito rozstępów też nie mam, także nie jest źle..

Wieczorem zajrzę

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 15:58   #220
judkama
Zakorzenienie

Ja właśnie zjadłam obiadek i teraz się lenię na kanapie z mężusiem. Jakoś cichutko tutaj, może zajrzę później

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 18:12   #221
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Hej

Ale tu dziś niedzielnie, spokojnie

Farahh z takim wzrostem i wagą startuj na modelkę

judkama leń się ile wlezie i trochę za mnie też poproszę

Dzieciaki zapakowane do łóżek... uciekam odpoczywać!!!

Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 19:15   #222
Farahh
Rozeznanie

koralik niestety skóra nie taka jak powinna, troszkę się na brzuchu rozciągnęła No i cycki też dalekie od ideału karmienie jednak dało mi popalić, a jak młody ciągnie to we wszystkie strony tego dyda, jeszcze trochę i będę go mogła karmić w pokoju jednocześnie robiąc obiad w kuchni

ja idę też swoich zapakować do łóżka

Dobrej Nocki, do jutra!

Stary 2010-11-07, 19:29   #223
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
koralik niestety skóra nie taka jak powinna, troszkę się na brzuchu rozciągnęła No i cycki też dalekie od ideału karmienie jednak dało mi popalić, a jak młody ciągnie to we wszystkie strony tego dyda, jeszcze trochę i będę go mogła karmić w pokoju jednocześnie robiąc obiad w kuchni

Dobrej Nocki, do jutra!
Mi córka wycyckała piersi. Przed ciążą miałam jędrne D, potem zostało C. Teraz po synu nie wiem co mi zostanie. Nie ściągałaś się po porodzie? Różne opinie słyszałam-jedni mówią,że się ściągać inni,że nie. Ja nosiłam majty ściągające ale tylko nocą by w dzień mięśnie pracowały- no i brzuszek i w miarę wklęsnął. Teraz mieszkaniec mojego brzucha bardzo się rozpycha i widzę po zdjęciach,że brzuszek to mam już duuuży. Mam nadzieję tym razem też ten system ściągający zadziała
Stary 2010-11-08, 07:11   #224
Farahh
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo!

karolinko ja się nie ściągałam w żaden sposób, położna odradzała, zwłaszcza brzuch, bo mówiła, że na czas połogu nie można nic tam cisnąć, żeby się dobrze oczyszczało... nie wiem, czy miała rację, czy nie, ale później jakoś mi to wyleciało z głowy i wcale się nie "wiązałam"... a na czas karmienia piersią używam normalnych biustonoszy, a nie tych z klapą ale i tak mam rozciągnięte cyce przed ciążami miałam małe 70 B, a teraz 70 D Żeby tak zostało, ale obawiam się, że po odstawieniu będę miała 70 A
Teraz tak patrzę, że Cię nie ma na liście!!! Daj swoje dane to Cię wpiszę szybciutko! (imię i wiek swój, imię i wiek dziecka i t.p drugiego)

Idę zrobić sobie herbatkę i życzę miłego dnia!

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-11-08 o 07:13
Stary 2010-11-08, 09:11   #225
Martka87
Przyczajenie

GG do Martka87

Hej dziewczynki
Jak tam po weekendzie? Ja już siedzę na uczelni i umieram z nudów poprostu. A mówi się że studiowanie jest taaakie fajne
Słuchajcie a'propo tematu brzuszków, powiedzcie jak się ich pozbywałyście, ja się już troszkę martwię (nie za bardzo) bo mam ze skórą ogromne problemy już od dawna (rozstępów masa a w ciązy nigdy nie byłam przecież ).
Aha a co do listy to ja mam termina na 09.06.2011r.

Martka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 12:07   #226
kaja_so
Raczkowanie

To i ja chcę na listę. Kasia, 31 lat, córa Ola- 11 l. i synuś Patryk 9 l. Trzeci bobas w planach, juz po pierwszym cyklu starań, niestety nieudanym. Troszkę mnie to przybiło, bo dwie poprzednie ciąże zaskoczyły błyskawicznie, a tu zonk! Może uda się zostać mamusią sierpniową chociaż
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 12:12   #227
Doris Day
Zadomowienie

Hej i ja się Wam ujawnię - moja córka Julia ma już 12 lat

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Doris Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 12:41   #228
mamz
Zadomowienie

Oooo witam nowe mamusie!!!

Martka87 nie wiem jak inni, ale ja się specjalnie brzucha nie pozbywałam, sam zniknął w swoim czasie. Dwa tygodnie po porodzie wcisnęłam się w dżinsy sprzed ciąży, pamiętam, że musiałam pojechać do pracy po coś tam i nie miałam nawet innych ciuchów, ciążowe już były za duże, potem wszystko samo poleciało jak zaczęłam karmić i dziś stare spodnie lecą mi z tyłka. Opieka nad dzieckiem to najlepszy sposób na zrzucenie pozostałych kilogramów. Myślę, że nie masz się co martwić na zapas, zresztą jesteś młodziutka to i skóra jest jeszcze lepsza do ściągnięcia się. Jedynie co mi zostało i nad czym ubolewam, to ta ciemna pionowa kreska na brzuchu

Farahh ja właśnie jakieś 2 tyg. temu skończyłam już całkowicie karmienie, bo wracam do roboty i niestety cycki mam teraz mniejsze niż przed ciążą, a też zbytnio okazałych nie miałam Tak się łudziłam, że mi ciut chociaż większe zostaną.

Edytowane przez mamz
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:42
Stary 2010-11-08, 13:09   #229
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Witam się poniedziałkowo!

karolinko ja się nie ściągałam w żaden sposób, położna odradzała, zwłaszcza brzuch, bo mówiła, że na czas połogu nie można nic tam cisnąć, żeby się dobrze oczyszczało... nie wiem, czy miała rację, czy nie, ale później jakoś mi to wyleciało z głowy i wcale się nie "wiązałam"... a na czas karmienia piersią używam normalnych biustonoszy, a nie tych z klapą ale i tak mam rozciągnięte cyce przed ciążami miałam małe 70 B, a teraz 70 D Żeby tak zostało, ale obawiam się, że po odstawieniu będę miała 70 A
Teraz tak patrzę, że Cię nie ma na liście!!! Daj swoje dane to Cię wpiszę szybciutko! (imię i wiek swój, imię i wiek dziecka i t.p drugiego)

Idę zrobić sobie herbatkę i życzę miłego dnia!
Karolina 30l, Córka martynka 2lata10m-cy. TP syna Kacperka 05,01,2011

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Martka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Jak tam po weekendzie? Ja już siedzę na uczelni i umieram z nudów poprostu. A mówi się że studiowanie jest taaakie fajne
Słuchajcie a'propo tematu brzuszków, powiedzcie jak się ich pozbywałyście, ja się już troszkę martwię (nie za bardzo) bo mam ze skórą ogromne problemy już od dawna (rozstępów masa a w ciązy nigdy nie byłam przecież ).
Na istniejące rozstępy nie wiem co Ci poradzić,ale żeby nie było nowych ja stosuję od 3 m-ca ciąży razo krem przeci rozstępom a na wieczór oliwkę w żelu. Nie mam ani jednego rozstępa. Wadą oliwki jest to,że poświęcisz kilka piżam bo to co nie wchłonie skóra wciągnie piżama a te plamy trudno doprać. Oliwkę polecam w żelu bo ładnie masuje się skórę przy nakładaniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 14:54   #230
22Kamila22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Co do istniejących już też nie mam pojęcia. Jesli chodzi o zapobieganie ja stosuję ElastiQ czy jakoś tak (jak pójdę do łazienki to sprawdzę ) jestem bardzo zadowolona . Kupiłam w aptece i daje rezultaty, skóra jest nawilżona i taka miła a rozstępów brak . Jedyny minus to że ciężko się wchłania ale przynajmniej TŻ musi dłużej masować

A tak wogóle to witam dziewczyny . Od rana boli mnie głowa i kręgosłup więc dlatego zjawiam się tak późno. Za niedługo rodzice wpadną na kawkę to może po niej mi przejdzie
Stary 2010-11-08, 14:58   #231
mamz
Zadomowienie

22Kamila22 a jak tam mebelki, ciuszki i cała reszta? już gotowe wszystko?
Stary 2010-11-08, 18:55   #232
Martka87
Przyczajenie

GG do Martka87

Nie no ja wiem co robic i z istniejącymi rozstepami i z tymi których jeszcze nie mam Smaruje się dzielnie codziennie, kosmetyki mam dobre. Zreszta siedzę w tym poniekąd zawodowo (studia kosmetyczne). Jedyne co nie wiem to właśnie jak z tym brzuchem (nie spedza mi to jednak snu z powiek ) a z chudnięciem to też różnie moja mama nie schudła po mnie ani grama a podobno bylam mega trudnym dzieckiem moja siostra też nie schudła ale wiem że każdy inny.
Poprostu znam swoją skórę i wiem że bedzie mi cięzko i tak myślałam że moze Wy macie jakies sprawdzone sposoby żeby polecić niedoświadczonej koleżance
Swoją drogą jak dzidzia zdrowa będzie to i ewentualny nadmiar skóry przeżyję martwic się na zapas nie zamierzam

Martka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 19:15   #233
mamz
Zadomowienie

Wiesz Martka, chudnięcie i gubienie brzuszka to niewątpliwie także sprawa pewnych predyspozycji, a co do rozstępów, to powiem szczerze, że jakoś nigdy nie wierzyłam w cudowne specyfiki mające im zapobiegać, ale może niesłusznie, na pewno z racji studiów masz w tej mierze większe doświadczenie i wiedzę. Jeśli zatem wiesz, że problemy mogą się pojawić, to może po prostu staraj się jak najmniej przytyć, oczywiście w granicach rozsądku a mniej będzie do gubienia potem i może rozstępów też mniej. Wiem, że to akurat nic odkrywczego nie jest, ale nie widzę innego sposobu A poza tym to tak jak napisałaś najważniejsze, żeby dzidziulek był zdrowy i mamusia również

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 19:46   #234
22Kamila22
Rozeznanie

Martka oo to my koleżanki po fachu hehe

mamz no więc tak - mebelki skręcone i ustawione oprócz tego nieszczęsnego regału który przyszedł złamany . Wyglądają naprawdę ładnie . Ciuszki poprałam prawie wszystkie, oprócz białych bo juz nie mamy gdzie je wieszać żeby schły . Jutro TŻ wywozi mnie do rodziców na 2 dni a on bierze się za odświeżanie drzwi wewnętrznych w mieszkaniu, wymyje błazerie na przedpokoju, odbierze materac do łóżeczka i od piątku do niedzieli będziemy prasować, wieszać firanki u Małej, ubierać łóżeczko, naklejać naklejki piankowe . Wiesz normalnie te ostatnie przygotowania pokoju naszej Niuni sprawiają mi niesamowicie dużo przyjemności. Do tego czuję się dużo spokojniejsza - nie wiedzieć czemu. Hehe tak jakbym latała kilka cm nad ziemią , wszystko dziwnie jest na "tak" (jeszcze gdybym mogła wyjść przejść się gdzieś ). Także myślę że po weekendzie pokażę wam w klubie (bo nie lubię jak wszyscy mogą oglądać moje fotki) zdjęcia pokoju Majusi

Doris Day witamy napisz coś więcej o sobie będzie nam miło cię poznać
Stary 2010-11-08, 19:52   #235
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:

Dobrej Nocki, do jutra!

22Kamila22 czekam z niecierpliwością na foteczki!!!!

Dobre, dobre, dobre....

Zajrzę do Was jutro!
Całuje mocno, kolorowych snów

Edytowane przez koralik_1982
Czas edycji: 2010-11-08 o 19:55
Stary 2010-11-08, 19:56   #236
22Kamila22
Rozeznanie

koralik kolorowych snów

Hmm.. gdzieś nam się zawieruszyły sevi i Rzodkieweczka.. Hmm.. Hop, hop... Dziewczyny?? A może już zaczęły starania .. Wracać tu do nas i to już
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony o kontakt z nr alarmowym
Stary 2010-11-08, 20:29   #237
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Kamila22 Pokaż wiadomość

mamz no więc tak - mebelki skręcone i ustawione oprócz tego nieszczęsnego regału który przyszedł złamany . Wyglądają naprawdę ładnie . Ciuszki poprałam prawie wszystkie, oprócz białych bo juz nie mamy gdzie je wieszać żeby schły . Jutro TŻ wywozi mnie do rodziców na 2 dni a on bierze się za odświeżanie drzwi wewnętrznych w mieszkaniu, wymyje błazerie na przedpokoju, odbierze materac do łóżeczka i od piątku do niedzieli będziemy prasować, wieszać firanki u Małej, ubierać łóżeczko, naklejać naklejki piankowe . Wiesz normalnie te ostatnie przygotowania pokoju naszej Niuni sprawiają mi niesamowicie dużo przyjemności. Do tego czuję się dużo spokojniejsza - nie wiedzieć czemu. Hehe tak jakbym latała kilka cm nad ziemią , wszystko dziwnie jest na "tak" (jeszcze gdybym mogła wyjść przejść się gdzieś ). Także myślę że po weekendzie pokażę wam w klubie (bo nie lubię jak wszyscy mogą oglądać moje fotki) zdjęcia pokoju Majusi

No to super i wiesz, wcale się nie dziwię, że się "nad ziemią unosisz" ze szczęścia, bo takie przygotowania mówią jednoznacznie: TO JUŻ NIEDŁUGO!!! Na pewno słyszałaś o tym, że kobiety często na krótko przed porodem mają wzmożoną dawkę energii i coś w tym jest. Ja np. jakieś 2-3 dni wcześniej wypucowałam kuchnię, tak mnie jakoś naszło, a w dzień porodu od rana lepiłam pierogi (urodziłam w nocy) i miałam pół zamrażalnika ruskich pierogów, które potem były jak znalazł
Stary 2010-11-08, 20:39   #238
22Kamila22
Rozeznanie

Cytat:
No to super i wiesz, wcale się nie dziwię, że się "nad ziemią unosisz" ze szczęścia, bo takie przygotowania mówią jednoznacznie: TO JUŻ NIEDŁUGO!!! Na pewno słyszałaś o tym, że kobiety często na krótko przed porodem mają wzmożoną dawkę energii i coś w tym jest. Ja np. jakieś 2-3 dni wcześniej wypucowałam kuchnię, tak mnie jakoś naszło, a w dzień porodu od rana lepiłam pierogi (urodziłam w nocy) i miałam pół zamrażalnika ruskich pierogów, które potem były jak znalazł
to chyba dla męża na czas twojego pobytu w szpitalu .. Ty mnie kobieto nie strasz bo ja bym własnie mogła góry przenosić teraz . Mam ochotę wypucować całe mieszkanie, tylko TŻ krzyczy że przecież mam odpoczywać a i tak złamałam nakaz leżenia .. Co ja poradzę że pierwszy raz od ho ho ho czuję się fantastycznie i mam maaasę energii ? Jednka niech Niuńka posiedzi sobie w tym ciasnym brzusiu przynajmniej do 1 grudnia, narazie grzecznie słucha rodziców . Powiedz mi, czy też miałaś bóle pleców na końcu ciąży?? Bo mnie jakoś od 2 tygodni pobolewają krzyże i kręgosłup... A swoją drogą to chyba czas najwyższy dokładnie się spakować do szpitala, bo jeszcze pampersów nie ma w torbie, chustek...

koralik jak tylko będzie skończone to będziecie pierwsze które oglądną i szczerze mam nadzieję ocenią
Stary 2010-11-08, 21:51   #239
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Kamila22 Pokaż wiadomość
to chyba dla męża na czas twojego pobytu w szpitalu .. Ty mnie kobieto nie strasz bo ja bym własnie mogła góry przenosić teraz . Mam ochotę wypucować całe mieszkanie, tylko TŻ krzyczy że przecież mam odpoczywać a i tak złamałam nakaz leżenia .. Co ja poradzę że pierwszy raz od ho ho ho czuję się fantastycznie i mam maaasę energii ? Jednka niech Niuńka posiedzi sobie w tym ciasnym brzusiu przynajmniej do 1 grudnia, narazie grzecznie słucha rodziców . Powiedz mi, czy też miałaś bóle pleców na końcu ciąży?? Bo mnie jakoś od 2 tygodni pobolewają krzyże i kręgosłup... A swoją drogą to chyba czas najwyższy dokładnie się spakować do szpitala, bo jeszcze pampersów nie ma w torbie, chustek...
A nie dla męża, bo był ze mną w szpitalu, miałam pojedynczą salę i mógł być ze mną 24h z pełnym wyżywieniem, a co
Straszyć Cię kochana nie zamierzam, ale na wszelki wypadek spakuj sobie torbę, będziesz spokojniejsza wiedząc, że wszystko gotowe gdyby się zaczęło
Co do bóli pleców, to niestety dokuczały mi dość mocno, jakoś po 30 tyg. mnie dopadły, nie mogłam długo siedzieć, stać, ani leżeć. Po koniec już marzyłam żeby wreszcie urodzić, bo było mi ciężko, niewygodnie, miałam dość tego brzucha, no i chciałam żeby już jego zawartość była z nami

Trzymam kciuki, żeby Maja się jeszcze nie spieszyła
Stary 2010-11-09, 11:25   #240
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Witajcie

U mnie w domu zapanował stary porządek dnia.
Nikoś poszedł do przedszkola, mąż do pracy a ja z Natalka w domu
Jak jesteśmy same to jest cichutko, spokojnie i mamy porządek
To wszystko się zmieni o 15 jak moi mężczyźni wrócą do domku...

22Kamila22 pakuj torbę do szpitala a jak już pojedziesz na porodówkę to skrobnij tylko na wizażu "jadę"
Potem będziemy czekać na relację

Uciekamy robić obiadek, zajrzę wieczorkiem!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości