![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Heloł Dziewuszki
![]() Ale nagryzmoliłyście, do mnie przyjechał wczoraj TŻ więc nie miałam nawet chwili, z łóżka do pracy,obiady i znowu do łóżka... ![]() ![]() Powiem Wam jaki on kochany...jak przyjechał mówi ' jak ja za WAMI tęskniłem', a potem głaskał brzuszek (jeszcze zupełnie płaski przecież:P) i sobie mówił do dzidzi ![]() ![]() Przyznam, że ja trochę w stresie byłam podczas 'psot' ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mamz nie stresuj się ząbkami.Na pewno się pojawią ![]() Natalka dwie jedyneczki miała na 4m-ce Nikosiowi pierwszy ząbek wyskoczył na pół roczku. Moja siostrzenica zaczęła ząbkować koło 9m-ca. Moja stomatolog mówi, że im później wyjdą ząbki tym lepiej ![]() Po prostu będą zdrowsze ![]() Coś czuję, że Ewunia będzie miał ząbki jak perełki ![]() U mnie dziś fatalny dzień. Nikoś pozbierał się po chorobie, obyło się bez antybiotyku ![]() A on jako alergik raczej bierze ich sporo. Więc odnieśliśmy sukces ![]() Za to Natalce się pogorszyło i Zinat poszedł w ruch ![]() Mam nadzieję, że dziś nocka będzie lepsza, bo ostatnio kiepsko sypiamy przez tą infekcję ![]() Kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Na temat ząbków też mogę się wypowiedzieć. Córci mojej pierwszy ząbek pokazał się gdy skończyła 10 m-cy, a synkowi wcześniej bo w piątym m-cu. Zresztą on wogóle był ze wszystkim szybki bo i chodzić zaczął jak miał skończone 8 miechów i jako półtoraroczny bobas wierszyk klepał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Właśnie poczytałam sobie tu i tam, jak to jest z tym ząbkowaniem no i w sumie póki co mogę spać spokojnie, byle do roku coś się pojawiło. Trochę się denerwowałam, bo u wszystkich znajomych, dzieci w 6 mies. już coś tam miały, a u nas cisza. A swoją drogą to ciekawe, że jednym wychodzą po 3 mies, a innym dopiero ok. roczku, bo rozbieżność dosyć duża. Miłego dnia kobietki Wam życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Na polku szaro, buro i ponuro ![]() ![]() ![]() ![]() U nas rosołek już "pyrka", schabik na sosik już na patelce.. Kocham gotować ![]() Co do ząbków to niestety jestem zielona w tym temacie ale z chęcią czytam ![]() ![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Na pocżątku dziąsełka są takie szpiczaste a przed ząbkowaniem się rozpulchniają tzn. stają się takie bardziej płaskie. Moja mała miała najpierw takie białe plamy które wyglądały jak pleśniawki.Dopiero potem wyszedł ząbek,który można było wyczuć palcem. Jak miała 8 m-cy to szły jej 4 ząbki na raz z góry ale przeszła to bezboleśnie i bezgorączkowo. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
22Kamila22 oj, żylaki to chyba nieprzyjemna sprawa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
mamz ja się śmieję że wróciłam do stanu panieńskiego bo musiałam obrączkę ściągnąć
![]() ![]()
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Hej!
My już po obiedzie, teściom smakowało ![]() Ja też słyszałam, że im później wyjdą ząbki tym lepiej ![]() ![]() a co do ciąży to mi pod sam koniec też spuchły nogi, ale na szczęście to był koniec sierpnia, więc lato pełną parą i chodziłam sobie w japonkach... poza tym żadnych innych objawów nie miałam... przytyłam w sumie dużo, w pierwszej ciąży 20 kg, w drugiej 22 kg... ale równie szybko schudłam, dzięki karmieniu cycem.. teraz jestem 10 miesięcy po porodzie i ważę 52 kg, a mam 1,73, także szczerze to wyschłam na wiór, na dodatek ciągle karmię, w nocy nawet 4-5 razy jeszcze, więc podejrzewam, że jeszcze schudnę 1-2 kg... ale tak do roku planuję go pokarmić i finito ![]() ![]() Wieczorem zajrzę ![]()
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ale tu dziś niedzielnie, spokojnie ![]() Farahh z takim wzrostem i wagą startuj na modelkę ![]() judkama leń się ile wlezie ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieciaki zapakowane do łóżek... uciekam odpoczywać!!! Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
koralik niestety skóra nie taka jak powinna, troszkę się na brzuchu rozciągnęła
![]() ![]() ![]() ja idę też swoich zapakować do łóżka ![]() Dobrej Nocki, do jutra!
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo!
karolinko ja się nie ściągałam w żaden sposób, położna odradzała, zwłaszcza brzuch, bo mówiła, że na czas połogu nie można nic tam cisnąć, żeby się dobrze oczyszczało... nie wiem, czy miała rację, czy nie, ale później jakoś mi to wyleciało z głowy i wcale się nie "wiązałam"... a na czas karmienia piersią używam normalnych biustonoszy, a nie tych z klapą ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz tak patrzę, że Cię nie ma na liście!!! Daj swoje dane to Cię wpiszę szybciutko! (imię i wiek swój, imię i wiek dziecka i t.p drugiego) Idę zrobić sobie herbatkę i życzę miłego dnia!
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-11-08 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() Jak tam po weekendzie? Ja już siedzę na uczelni i umieram z nudów poprostu. A mówi się że studiowanie jest taaakie fajne ![]() Słuchajcie a'propo tematu brzuszków, powiedzcie jak się ich pozbywałyście, ja się już troszkę martwię (nie za bardzo) bo mam ze skórą ogromne problemy już od dawna (rozstępów masa a w ciązy nigdy nie byłam przecież ![]() Aha a co do listy to ja mam termina na 09.06.2011r.
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
To i ja chcę na listę. Kasia, 31 lat, córa Ola- 11 l. i synuś Patryk 9 l. Trzeci bobas w planach, juz po pierwszym cyklu starań, niestety nieudanym. Troszkę mnie to przybiło, bo dwie poprzednie ciąże zaskoczyły błyskawicznie, a tu zonk! Może uda się zostać mamusią sierpniową chociaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Hej i ja się Wam ujawnię - moja córka Julia ma już 12 lat
![]()
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Oooo witam nowe mamusie!!!
Martka87 nie wiem jak inni, ale ja się specjalnie brzucha nie pozbywałam, sam zniknął w swoim czasie. Dwa tygodnie po porodzie wcisnęłam się w dżinsy sprzed ciąży, pamiętam, że musiałam pojechać do pracy po coś tam i nie miałam nawet innych ciuchów, ciążowe już były za duże, potem wszystko samo poleciało jak zaczęłam karmić i dziś stare spodnie lecą mi z tyłka. Opieka nad dzieckiem to najlepszy sposób na zrzucenie pozostałych kilogramów. Myślę, że nie masz się co martwić na zapas, zresztą jesteś młodziutka to i skóra jest jeszcze lepsza do ściągnięcia się. Jedynie co mi zostało i nad czym ubolewam, to ta ciemna pionowa kreska na brzuchu ![]() Farahh ja właśnie jakieś 2 tyg. temu skończyłam już całkowicie karmienie, bo wracam do roboty ![]() ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-08 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do istniejących już też nie mam pojęcia. Jesli chodzi o zapobieganie ja stosuję ElastiQ czy jakoś tak (jak pójdę do łazienki to sprawdzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogóle to witam dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 a jak tam mebelki, ciuszki i cała reszta? już gotowe wszystko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Nie no ja wiem co robic i z istniejącymi rozstepami i z tymi których jeszcze nie mam
![]() ![]() ![]() Poprostu znam swoją skórę i wiem że bedzie mi cięzko i tak myślałam że moze Wy macie jakies sprawdzone sposoby żeby polecić niedoświadczonej koleżance ![]() Swoją drogą jak dzidzia zdrowa będzie to i ewentualny nadmiar skóry przeżyję ![]()
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Wiesz Martka, chudnięcie i gubienie brzuszka to niewątpliwie także sprawa pewnych predyspozycji, a co do rozstępów, to powiem szczerze, że jakoś nigdy nie wierzyłam w cudowne specyfiki mające im zapobiegać, ale może niesłusznie, na pewno z racji studiów masz w tej mierze większe doświadczenie i wiedzę. Jeśli zatem wiesz, że problemy mogą się pojawić, to może po prostu staraj się jak najmniej przytyć, oczywiście w granicach rozsądku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
Martka oo to my koleżanki po fachu hehe
![]() mamz no więc tak - mebelki skręcone i ustawione oprócz tego nieszczęsnego regału który przyszedł złamany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doris Day witamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
22Kamila22 czekam z niecierpliwością na foteczki!!!! ![]() Zajrzę do Was jutro! Całuje mocno, kolorowych snów ![]() Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2010-11-08 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
koralik kolorowych snów
![]() Hmm.. gdzieś nam się zawieruszyły sevi i Rzodkieweczka.. Hmm.. Hop, hop... Dziewczyny?? A może już zaczęły starania ![]() ![]() Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony o kontakt z nr alarmowym ![]()
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super i wiesz, wcale się nie dziwię, że się "nad ziemią unosisz" ze szczęścia, bo takie przygotowania mówią jednoznacznie: TO JUŻ NIEDŁUGO!!! Na pewno słyszałaś o tym, że kobiety często na krótko przed porodem mają wzmożoną dawkę energii i coś w tym jest. Ja np. jakieś 2-3 dni wcześniej wypucowałam kuchnię, tak mnie jakoś naszło, a w dzień porodu od rana lepiłam pierogi (urodziłam w nocy) i miałam pół zamrażalnika ruskich pierogów, które potem były jak znalazł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koralik jak tylko będzie skończone to będziecie pierwsze które oglądną i szczerze mam nadzieję ocenią ![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Straszyć Cię kochana nie zamierzam, ale na wszelki wypadek spakuj sobie torbę, będziesz spokojniejsza wiedząc, że wszystko gotowe gdyby się zaczęło ![]() Co do bóli pleców, to niestety dokuczały mi dość mocno, jakoś po 30 tyg. mnie dopadły, nie mogłam długo siedzieć, stać, ani leżeć. Po koniec już marzyłam żeby wreszcie urodzić, bo było mi ciężko, niewygodnie, miałam dość tego brzucha, no i chciałam żeby już jego zawartość była z nami ![]() Trzymam kciuki, żeby Maja się jeszcze nie spieszyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U mnie w domu zapanował stary porządek dnia. Nikoś poszedł do przedszkola, mąż do pracy a ja z Natalka w domu ![]() Jak jesteśmy same to jest cichutko, spokojnie i mamy porządek ![]() To wszystko się zmieni o 15 jak moi mężczyźni wrócą do domku... 22Kamila22 pakuj torbę do szpitala ![]() Potem będziemy czekać na relację ![]() Uciekamy robić obiadek, zajrzę wieczorkiem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.