![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578486 5]Ja też pomidorową dzisiaj robie dla męża niestety ja nieskorzystam z powodu diety.
Czasami to myślę, że u nas w kraju to jest totalne zacofanie ( i to nie tylko pod tym względem) w innych krajach sprzatanie po zwierzakach jest na porządku dziennym przynajmniej tak słyszałam. Jak by skutecznie były wlepiane kary to może by sie ludzie nauczyli.[/QUOTE] w Szwecji (mieszkałąm tam kilka lta) wszyscy sprzataja po pupilach, kupy nieuraczysz, zreszta tam to maja strasznie wwyostrzone przepisy odnośnie posiadania psa ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam po ciąży do zrzucenia 6 kg, no ale moje dziecie ma już 15 miesięcy a ja nadal mam te +6 ![]()
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
ja tak samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po jakim czasie sie przelamalas by powiedziec: mama? ja w sumie jestem 3,5r po slubie i nadal tego nie widze ![]() u nas jest odwrotnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
ja zaczełąm mówić po pół roku, ale do teścia do tej pory mówie bezosobowo
#214 |
Zakorzenienie
|
do tescia tym bardziej nie powiedzialabym tato
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
to ja móie wtedy dziadek :P
#216 |
Zakorzenienie
|
Co do dietki to ta moja jest 13 dniowa zaczynam ją zawsze w poniedziałek kończę w sobotę tydzień później i jak tak zacznę to w sobotę i niedzielę na obiad wychodzi mi mięcho, więc jest luks.
A po dietce jet już spoko bo nie przybieram- aż do zimy- ale rzucam się wtedy na fryty, chińczyka itp. więc nie mam się czemu dziwić. A jeśli mówimy o teściach- to mój chop (celowo tak piszę) do moich rodziców mówi mamo tato, ja do jego rodziców zwracam się bezosobowo- zresztą te poprawne relacje są jeszcze bardzo krótkie, a za dużo mam żalu w sobie do nich. Może kiedyś mi przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Co do sprzątania po swoich psach - ok, powinno się sprzątać - ale matki małych dzieci też powinny te dzieci pilnować.
Bo ja np. nie lubię jak przychodzi takie małe, wrzeszczy, kopie, psuje, pluje i inne, a mamusia jeszcze się cieszy i nawet nie zwróci uwagi.
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Bo ja już jestem zmęczona =.="
#220 |
Zakorzenienie
|
Po dwóch latach bez większego oporu, wcześniej miałam próby, ale ciężko przechodziło mi przez gardło; u mnie nastąpił taki przełom, jak moi rodzice się wyprowadzili o 230 km, wcześniej miałam do nich 25 km. Widuję ich teraz tak raz na dwa miesiące (oprócz świąt), zdeklarowali, że będą przyjeżdżać raz w miesiącu. Nawet mamy już umówiony termin. Mama się doczekała, że córcia ugotuje obiad i ona nie musi nic robić, jak przyjedzie. Doszło do tego, że pytała się o przepis, tak tata zachwalał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nigdzie niespotkalam sie z zoltym serem? To Twoj wlasny pomysl? Rozumie bazylie bo ja lubie ziola prawie we wszystkich potrawach, Juz sie wstydze pytac, ale sama bym sobie zrobila tyle ze... nie wychodza mi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
Co do dieta to ja nigdy żadnej nie stosowałam. Teraz staram się ograniczyć jedzenie i słodycze. Bartuś ma 8 miesięcy, a ja nadal 9kg na plusie. Chcę to zrzucić do roczku Bartusia czyli do lipca może mi się uda. Z jedzeniem nie jest tak źle, ale gorzej z ruchem nie mam czasu chodzić na siłownie, a sama ćwiczyć w domu też nie bardzo. Cały dzień z dzieckiem przy którym trzeba mieć oczy dookoła głowy w dodatku nie za bardzo lubi siedzieć woli chodzić podtrzymywany pod pachy. Będzie cieplej zaczniemy więcej wychodzić to może coś ruszy.
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Ja nie używam krupczatki, a też mi wychodzą...
Co do sera, to robię i z serem i z kiełbasą i innymi na ostro, do tego cebulka.. ![]()
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie w domu i babcia i mama zawsze dodawały krupczatkę i ja przy tym zostałam. Placki robie male, a kilka na patelni, nie umiem pozniej takiej wielkich przewrócic ![]()
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
I znowu musiałam nadrobić.
Ja ważyłam 85 kg teraz 71 jeszcze mi 6 zostało i będzie gitara. Uwielbiam kebabiki najbardziej z dżafara (taka budka z kebabami) i strasznie mi ich brakuje ale już niedługo sobie pozwole. Ja do teściów nie oddzywam się już chyba 1,5 roku ale jak się oddzywałam to mówiłam mamo/tato. Mój mąż do mojej mamy mówił teściowa, ale chyba kobita się źle z tym czuła bo sie pewnego razu zapytała "a ty to mnie chyba nie lubisz, mów do mnie mamo bo teściowa to tak źle mi się kojarzy" ![]() Karoo też nie lubię takich wrzeszczących dzieciaków które rodzicom na głowe wchodzą i modły odprawiam a żeby mój taki nie był. Jak jest z nami to jest ok ale jak od babci przyjedzie ( od mojej mamy teściowa go widziała może ze dwa razy w życiu) to daje po kościach. Zawsze myślałam, że on to taki dopolony ale jak poszłam do znajomej która ma pół roku starsze dziecko to się dopiero za głowe chwyciłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
no z dziećmi nie ma łatwo, najgorsze są dwulatki..
sama mam takiego łobuza ale nie pozwalam mu na wszystko tak jak niektóre. Ale i tak uważam ze niema nic gorszego niz psie "pole minowe" na osiedlach mieszkaniowych... a szczególnie tam gdzie bawią się dzieci. Moze kiedys zajmą sie tym tak jak z zakazem palenia. Co do diet to ja nie wierze w żadną.. niema diety cud. Sa albo niezdrowe albo z efektem jojo ..żadna nie daje stałych efektów. Tak samo tabletki itp.. Nie jestem zwolennikiem proteinowej.. bo na dłuższą metę jest niezdrowa według mnie. Jedynie dieta niełączenia jest ok. Ja doszłam do wniosku ze tylko zdrowe odżywianie, (z ograniczeniem cukru i tłuszczu) i codzienna gimnastyka sa wstanie odchudzić i wyrzeźbić ciało ![]() Ja ćwiczę nałogowo juz ok półtora roku , w ciąży tez ćwiczyłam i teraz tez ..waga po ciąży leci z każdym dniem.. teraz to juz tylko "modeluje" sylwetkę ![]() Ja jem do woli..jedynie ograniczam cukier i tłuszcz, a co dziennie wieczorem kilkanaście minut ćwiczę i jest super. polecam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, pomyliły mi się mąki, dodaje ziemniaczaną do placków, wybaczcie, teraz się kapnęłam i poprawiam....
![]()
#228 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje Wam za wskazowki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Słuchaj, ja daję ziemniaków tartych na grubych i na cienkich oczkach, mąka, jajko, sól, pieprz, przyprawy, cebulę, kiełbasę, ser, na rozgrzanym tłuszczu (swoją drogą, na czym smażysz?) i nie ma problemu, ale też aby się nie przypalały...
![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
ach..koty ..ale nad nimi nie można zapanować.. bo chodzą własnymi drogami..
tez mnie wkurzają koty rodziców... bo zagryzają ptaszki i srają do piasku .. ..no niestety tak to już jest i nic nie zmienimy.. ![]() a taniec brzucha jest super.. szczególnie w wykonaniu shakiry ![]() tez sie kiedys zaczęłam uczyć ale zaszłam w ciąże .. no i to by byl dopiero taniec brzuchola hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś gości. Zjedli obiad, wypili kawę i poszli. Nie wiem czy podobają im się nasze zmiany w mieszkaniu (mamy remont, ciągle coś się zmienia) i co opowiadali na początku, bo podawałam obiad. Nie poczekali na mnie, to ja zorganizowałam to spotkanie, wszystko zrobiłam, starałam się. Ładnie podałam, zupa w wazie itp, dwa dania. Mieli co opowiadać, bo byli w Niemczech na weselu. Ja jestem ciekawa jak tam było. Prosiłam, by poczekali na mnie. Mój mąż oczywiście nic nie umie powtórzyć. Zaznaczę, że nie wyrobiłam się z obiadem, bo przyszli wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Mąż nie pomógł?
#234 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Robilam tak jak Ty, minus ser i kielbase. Tarlam na tarce z takimi "oczkami" co sobie mozna "fajnie" paluchy zetrzec; otworki sa male, okragle z wystajacymi blaszkami do okola kazdego otworka, potem zostawilam starte ziemniaki, wylalam wiekszosc "soku", na spodzie pozostala skrobia, do tego dodalam reszte skladnikow. zrobila sie taka papka, i z "tym" chochelka na patelnie, na rozgrzany olej slonecznikowy. Ladnie wygladalo dopuki nie chcialam przewrocic placki na druga strone, yyyy..rozkruszyly sie. Potem tarlam ziemniaki na grubszych oczkach (jak na marchewke), dodalam reszte skladnikow jak powyzej i... owszem, daly sie odwrocic ale wyszly twarde jak cholera. Probowalam te metody z roznymi rodzajami ziemniakow (jedne maja wiecej/mniej skrobi, dodawac wiecej/mniej maki, wiecej jajek....dodawalam i odejmowalam ale wynik zawsze taki sam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No? Wlasnie. Moze zabawial gosci? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek z calodniowym opóźnieniem! Już przechodzę sama siebie, co?
![]() Kaaroo, właśnie Ci podejrzałam bloga i m.in. chęć zobaczenia akwarium w Monterey. No... nie wiem, byłam, widziałam, odhaczyłam, nie zachwyciło mnie. Nie mówię, że nie było fajne, ale jak wydawać pieniążki, to już lepiej na pustynię Mojave w Kalifornii albo na Arizonę albo np. na Black Canyon w Colorado. Tego to przynajmniej nie uświadczysz w za wielu miejscach na świecie (Monument Valley w Arizonie ![]() ![]() ![]() Moja świnka dzisiaj jakaś osowiała jest, biedactwo, mam nadzieję, że się nie pochorował ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-03-19 o 02:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
póki je sama i robi normalne bobki nie jest zle
#239 |
Zakorzenienie
|
Mieszkanie mamy po dziadkach. Przy okazji remontu oddajemy obrazy. Teściowa nie jest tym faktem zachwycona. Obrazów mieliśmy dużo, czułam się jak w muzeum. Poza tym teraz jest inna moda, nie chcę takich starych, poblakłych. Strzeliła focha, jak powiedziałam, że kupimy sobie nowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry wszystkim!
Wypiłam kawe, zaraz się szykuje do mamy po młodego. Za oknem u mnie zima normalnie sniegu nasypało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.