![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie nastoletnich wizażanek! : D
Dziewczyny, a co myślicie o odchudzaniu się bez ćwiczeń ? Wiem, że na pewno jest wolniej, ale czy wgl się da ? Bo tak szczerze to ze mnie jest trochę leniuch i nie bardzo mi się chce , zdecydowanie preferuję samą dietę
![]() Kochana, ja już wiele razy się odchudzałam bez ćwiczeń i powiem Ci, że chudłam ale mam cellulit, bo był efekt jojo, rozstępy.. a dużo czytałam, że jak się cwiczy to ta skóra, która się robi wiotka przy odchudzaniu staje się sprężysta i jędrna, mięśnie robią swoje. A z resztą, mimo, że ja nie ćwicze na wf ze względów zdrowotnych to zawsze znajde czas na takie ćwiczonka teraz podczas diety jak rower czy ćwiczenia z piłką czy siłownia.. biegać np. nie mogę ale PŁYWANIE to najlepszy sport ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj też godzinę jeździłam na rowerze, od razu mi się humor poprawił i już na forum nie warczę hah ![]() I koniecznie muszę sprawdzić, co to za jogurty! Brzmią pysznie, owocowe i niekaloryczne, hmm... ![]() susurri nie bądź wobec siebie taka surowa, maślanka Ci nie zaszkodzi ![]() ![]() A 8 minute (są różne serie, abs jest na brzuch, legs- wiadomo, buns- pośladki itd.) to są 8-minutowe zestawy ćwiczeń na różne partie ciała- bardzo męczące, ale podobno skuteczne, ja je bardzo lubię ![]() Zasady są już gotowe, tylko uporządkuję i wklejam! ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Wy dziewuszki tak piszecie, to ja się nie głodze ale za mało jem, za mało... muszę to zmienić. Teraz już nie dojjem, ale jutro normalnie będę.. boje się jojo. Lepiej będę więcej jesc. Uwielbiam warzywa na patelnie z biedrony wiec sobie pojde jutro i zainwestuje
![]() A śledzie w occie (broń Boże w oleju!) są dobre w diecie? Co o tym sądzicie? Bo ja lubię i no ryba w sumie, a ocet jest zdrowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Co jak co, schudniemy i koniec
![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
a znajdę gdzieś w internecie te ćwiczenia? chodzi chyba o nogi, bo na brzuch brzuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Mnie tam bardzo motywujecie, bo Wy się tak zdrowo odżywiacie i tak dietkowo to i ja chcę ;P Będziemy jeszcze laski jakich mało ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Wiecie co... Nie ważę się przez tydzień i jak to Trampkiem wspomniala spinam pośladki i teraz mówię dość tym fast foodom i słodyczą
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Mamy praktycznie 2 miesiące;p. Jutro podam 3 bardzo skuteczne ćwiczenia
![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
a gdzie te wszystkie laski pouciekały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
idę zrobić kilka brzuszków i spać, bo chcę się wyspać :3
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
22 już. Ech... Miałam się uczyć. Zerwałam ciotce bzu i ten jeden jedyny raz obiecała że z historii jutro nie zapyta mnie ![]() ![]() ![]() To ja też chociaż 5 brzuszków bo więcej nie dam rady ![]() po rowerze wszyyystko mnie boli. Uda i tak jakoś coś koło brzucha i plecy. Tak to jest jak się nie jeździ w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Ha! Dobranoc;D. Bardzo dobrze ,ze kilka przed snem. Przynajmniej potem będziesz chciała ćwiczyć
![]()
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
ZASADY NA REDUKCJI UWAGA! Ten post jest skierowany do dziewczyn, którym zależy na utracie wagi w sposób zdrowy i szybki. Oparty jest na własnym doświadczeniu, wiedzy nabytej z artykułów dietetyków i wizażowych specjalistek. ![]() ENJOY! ![]() Żelazna zasada odchudzania, którą każda dziewczyna musi sobie przyswoić: zmiana jest, niestety, na zawsze. Mam na myśli- w jakiś sposób przytyłaś, prawda? Jeśli uda Ci się zrzucić te kilka kilogramów (a wierzę, że się uda ![]() ![]() Druga żelazna zasada- nie zniechęcać się małymi niepowodzeniami! To, że raz skusiłaś się na kawałek czekolady czy pizzy albo mama wmusiła w Ciebie naleśnika to nie powód, żeby się załamywać, zakatowywać ćwiczeniami albo, co gorsza, zrywać dietę. To chyba mój najgorszy błąd przeszłości, że przy każdym grzeszku zrywałam dietę, przez tydzień odbijałam sobie te kilka dietowych dni, a potem wracałam do odchudzania, i tak w kółko... Nie zrażajcie się i pozwólcie sobie raz na jakiś czas na grzeszek ![]() Zasady: 1) Jedz 5 niewielkich posiłków dziennie- regularnie co 2-3 godziny. 2) Pij jak najwięcej wody- co najmniej półtora litra dziennie + inne napoje, takie jak herbata (tak, dziewczyny, poza herbatą 1,5 l wody! Nie włącznie!) 3) Zrezygnuj ze słodyczy, napojów gazowanych, fast foodów... A także z białego pieczywa, ziemniaków, białego ryżu i makaronów najlepiej też ![]() 4) Postaraj się nie dosładzać i nie dosalać- sól zastąp ziołami (oregano, prowansalskimi, bazylią), a cukier (jeśli nie możesz bez niego żyć ![]() 5) Jedz dużo, dużo białka- jest ono wolno trawione przez organizm, przez co zapewnia nam uczucie sytości na długi czas. Propozycje: twaróg, serek wiejski, jogurt naturalny, serek homogenizowany naturalny, wędliny chude drobiowe, kurczak, jajka... Od biedy mleko, ale z wyżej podanych jest ono (w wersji z kartonu, ja osobiście nie mam dostępu do prawdziwego, wiejskiego) najmniej wartościowe ![]() 6) Polub się z otrębami- zawierają cenne na diecie białko, a dodane do owsianki, muesli czy jogurtu dodatkowo sycą i... smakują ![]() ![]() 7) Zasada jest taka, że czym późniejsza pora, tym mniej jemy węglowodanów. Na śniadanie dużo, na drugie troszkę mniej, do obiadu wystarczy szklanka makaronu razowego albo pół torebki brązowego ryżu, na podwieczorek i kolację staramy się już ich unikać. 8) To samo tyczy się owoców- po 16 raczej już ich nie jemy, aczkolwiek tu bym nie była taka restrykcyjna- cukier to cukier, ale jeśli kusi nas na czekoladę (mnie zawsze bierze wieczorami), to lepiej przegryźć jabłuszko. 9) Mitem jest to, że kolację trzeba jeść na 3 godziny przed snem/ przed 18- doprowadzamy wtedy do nocnego katabolizmu (spalania mięśni zamiast tłuszczu), rozstrajamy sobie przemianę materii. Kolację jemy na 2-0,5 przed snem - ale uwaga, tylko dobrze zbudowaną! 10) Jedz do uczucia sytości- nie przejedzenia! 11) Jeśli tak jak ja najlepiej uczysz się przy jedzeniu, do nauki siadaj z miseczką pokrojonych w słupki albo talarki warzyw (marchewka, ogórek, pomidorek) lub orzechów (tu nie wolno przesadzić, bo są dość kaloryczne- ale zdrowe i potrzebne organizmowi). To samo się ma w przypadku ewentualnego głodu między posiłkami. 12) Staraj się nie smażyć- duś, piecz, gotuj na parze, grilluj. Jeśli już musisz- to bez tłuszczu albo na kapce oliwy. 13) Pieczywo jedz wyłącznie ciemne- pełnoziarniste, razowe, pumpernikiel. Może być też chrupkie, ale nie traktujmy tego jako substytut klasycznego- raczej jako przekąskę do jogurtu, czy coś ![]() Ja osobiście zrezygnowałam ze smarowania chleba czymkolwiek, ale jeśli czujecie potrzebę- wybierzcie masło ![]() ![]() Co jeść na określone posiłki? Śniadanie- pierwszy i najważniejszy posiłek dnia. Jeśli na śniadanie nie dostarczycie organizmowi energii (energia pochodzi z węglowodanów), przejdzie on w „tryb oszczędzania”- śniadanie musi być porządne, ponieważ to ono podkręca przemianę materii na cały dzień i sprawia, że nie podjadamy w trakcie dnia! Jemy: węglowodany + białko + warzywo/owoc II śniadanie- większość z nas spożywa je w szkole, kiedy potrzebujemy dużo energii na naukę, tak więc nie szczędźcie sobie węgli, to także idealna pora na owoc ![]() Jemy: węglowodany + białko + warzywo/owoc Obiad- tutaj sporo z nas nie może poszaleć, ale nie widzę sensu usprawiedliwiać się tym, że „mama robi dla całej rodziny” ![]() ![]() Aha! Jeśli decydujemy się na rybę, wybieramy tylko te morskie- zawierają zdrowe tłuszcze. Polecam zwłaszcza dorsza (pieczony w folii albo smażony bez panierki, mmm) Jemy: białko + warzywo + węglowodany w niewielkiej ilości Podwieczorek- to przekąska, zazwyczaj jeszcze nas zbyt mocno w żołądkach nie ssie od obiadu. Wiele z nas zjada podwieczorek zaraz przed treningiem- więc jeśli faktycznie planujecie ćwiczenia, pozwólcie sobie tutaj dodatkowo na kromkę chleba, owoc, coś energetycznego- żebyście nie opadły z sił. Aha, bym zapomniała! To dobra pora, żeby przegryźć garść orzechów- zdrowych tłuszczy staramy się nie łączyć z cukrami, więc tutaj pasuje nam jak ulał. Jemy: białko + tłuszcze (ew. warzywo) Kolacja- tutaj możemy pozwolić sobie na niewiele... Dostarczamy organizmowi paliwa na nocne trawienie i zapewniamy, że nie obudzi nas w środku nocy ssanie w żołądku. Jemy: białko + warzywo Co z tymi ćwiczeniami? TAK, ćwiczenia fizyczne są niezbędne na diecie. Dzięki nim tracąc kilogramy uzyskujemy jędrną, napiętą, ładną skórę bez cellulitu, a nie wiotką, obwisłą... brrr. ![]() Tłuszcz spalają aeroby, a ćwiczenia siłowe podkręcają przemianę materii. Oba rodzaje ćwiczeń są, jak widać, potrzebne ![]() Aeroby: - bieganie truchtem -pływanie -jazda na rowerze/rolkach -aerobik Siłowe: wszelakie ćwiczenia na siłowni, a także wszystkie typu A6W, 8 minute, generalnie te które robimy w domu w seriach i powtórzeniach. Ćwiczenia muszą trwać co najmniej 20 minut. Jeśli ćwiczycie w domu (brzuszki, nożyce itd.), starajcie się nie ćwiczyć codziennie tych samych partii- mięśnie potrzebują czasu na regenerację! Tak więc jednego dnia pracujcie nad nogami, drugiego nad brzuchem, trzeciego nad rękoma itd. I jeszcze kilka uwag (na podstawie artykułu Wyraka): 1) Nie chudnie się miejscowo- robiąc ćwiczenia na nogi wzmacniacie mięśnie, ale chudniecie i tak równo po z całości. 2) A6W ani brzuszki nie służą do spalania tłuszczu! Przynajmniej nie bezpośrednio- połączone z aerobami dają dobre efekty. 3) Nie ćwiczymy na czczo (prowadzi to do spalania mięśni, poza tym można zasłabnąć) Przydatne linki: Przykładowe jadłospisy- cholernie przydatne, gdy nie wiecie, ile jeść, albo nie macie pomysłu co zjeść na śniadanie, kolację itd. ![]() FAQ dietowe- najczęściej zadawane pytania 10 przykazań żywieniowych- zbiór artykułów dobrego dietetyka, pomocne Mity i stereotypy fitnessowe- czyli najczęstsze błędy w podejściu do chudnięcia Ułóż sobie dietę- podaje proporcje składników, jakie powinnyśmy jadać- myślę, że nikomu z nas nie chce się obliczać, ile w sumie czego jemy, ale może się przydać ![]() Zanim przejdziesz na redukcję- przeczytaj!- bardzo przydatny artykuł pewnej wizażanki, zbierający podstawowe zasady zdrowego dietowania. Przepisów dietetyczne- dla tych, którzy nie mają pomysłu, co zjeść Pomysły na kolacje-nic dodać, nic ująć ![]() Pomysły na kurczaka- jak przyrządzić dietetycznie i zdrowo, żeby się szybko nie znudził Słodycze na redukcji- dla łasuchów, którzy lubią zdrowo zgrzeszyć bez wyrzutów sumienia ![]() Obiadki do pracy- gdy siedzicie do późna w szkole EDIT: Zainteresowanych ośmiominutówkami zapraszam na youtube'a- wpisujesz w wyszukiwarkę "8 minute abs" lub "8 minute legs" (zależy co Cię interesuje)- i wyskakują Ci takie stare filmiki z dziwnie ubranym mięśniakiem, to to ![]() I jak to nie zrobicie więcej niż kilka brzuszków? ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2011-05-09 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
o . I to mi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
wielkie dzięki za te zasady
![]() ![]() Edytowane przez Iza_bella_94 Czas edycji: 2011-05-09 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
No pięknie pięknie
![]()
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
kochana jesteś..!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Hehe nie ma za co, cieszę się że mogłam się do czegoś przydać
![]() ![]()
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
BAN stały
|
Ojej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Wobec tego zwę się Aga
![]()
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Dance Makabre świetne te twoje zasady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Świetne zasady
![]() dzięki Wam jedzenie stało się przyjemniejsze. Nie głodzę się. Nie ma takich okresów bym była głodna, bo częściej jem. Śniadanie: kromka razowego chleba z drobiową szynką, sałatą, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Drugie śniadanie: up tylko że zamiast chleba to grahamka. O 14 zjadłam jogurt zakręcony mix (ten z groszkami) 153kcal byłam w stanie zjeść a musiałam bo dużo w domu nie ma. Muszę iść wreszcie na zakupy sama ![]() ![]() ![]() Obiad: rosół z kluskami, na drugie surówka (kapusta pekińska, ogórek i rzodkiewka) kolacja może jajecznica albo dwa jajka? w między czasie popiję zieloną herbatką ![]() nie wiem jak dam radę z ćwiczeniami. Jutro klasówka z gegry i niemca a kompletnie nic jeszcze nie umiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Edit: zrobię chociaż 10 brzuszków przed snem ![]() Edytowane przez susurri Czas edycji: 2011-05-10 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
ooo tak, bardzo przydatne to jest co Dance makabre napisala
![]() Tak wiec dzis u mnie : o 6.30 wypilam 'Kubusia' - tak dawno nie pilam soczkow, a tak je kocham ![]() ![]() Na obiad jeszcze nie wiem, bo jest w domu zupa pomidorowa i kopytka.. zwazywszy, ze wczoraj pomidorowa zjadlam to dzis nie mozna ![]() Ogolnie to jak podliczam codziennie Kcal to wychodzi mi okolo 1100- 1000 kcal :O porazka, myslalam ze kolo 1500 zjadam.. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Ja jestem Anka jak coś ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj:
śniadanie: kawałek chleba z plasterkami jajka i koncentratem 2 śniadanie: up tylko 2 kawałki chleba + jabłko obiad: 3 chochle zupy pomidorowej Wiem, że zrąbanie śniadanie wyszło, ale szkoda gadać. Mam tyle nauki że masaaaakra ![]()
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Cześć kobitki
![]() Dołączam się do Was ![]() ![]() Wiek: 17 Waga: wagi nie mam, ale z 57 będzie... Wzrost: 170 cm Najgorsze są moje uda, no i na buzi strasznie przytyłam! Nie lubię mieć takiej okrągłej, pyzatej buzi. Cel pierwszy: wbić się w spodnie sprzed zimy ![]() Nie jem słodyczy, fast foodów, żadnych soków, chleb tylko ciemny. Jeśli chodzi o ruch to: hula-hop (kiedyś tak wyrobiłam sobie talię, że miałam 57 cm!), callentics (próbowałam 3 dni temu, zakwasy do dziś), codziennie 500 podskoków na skakance, spacery, rower... Wrzucę Wam kilka zdjęc, tak ku motywacji ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Kurcze, nie pomyślcie sobie że jestem jakąś ofiarą losu czy coś, ale nie potrafię się zabrać do odchudzania ![]() Tak chce strasznie się odchudzać ale nie potrafię ![]() ![]() ![]() Od tych 3 dni próbuję. Budzę się rano i mam plan, żeby zjeść mądrze, zrobić ćwiczenia i wam wieczorem zdać relacje z dnia. A za każdym razem kończy się to fiaskiem ![]() Do powrotu ze szkoły wszystko idzie dobrze. Jem śniadanko, w szkole drugie i jest idealnie. Tylko jak wracam do domu to jem bez opamiętania ![]() ![]() Dzisiaj zjadłam tyle, że się sobą brzydzę. Oczywiście zaczęło się po powrocie z domu. Do wieczora chyba już nic nie zjem. Próbowałam zwrócić to co zjadłam ale niewiele wyszło. ![]() Tylko płakać mi się chce. Ważę 80 kg. Mam nadwagę brzuszną i boję się że jak tak dalej pójdzie to zachoruje na coś z tej nadwagi ![]() ![]() Kurcze chciałabym schudnąć raz na zawsze, bo moja waga całe życie za mną chodzi. Tylko do tej pory nigdy nie było tak źle. Przepraszam że tak się wam skarżę, lecz nie mam się do kogo już zwrócić ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cherrylady94 Czas edycji: 2011-05-10 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
"Kurcze chciałabym schudnąć raz na zawsze, bo moja waga całe życie za mną chodzi. Tylko do tej pory nigdy nie było tak źle.
Przepraszam że tak się wam skarżę, lecz nie mam się do kogo już zwrócić ![]() ![]() ![]() ![]() Ej młoda, co z Tobą? Ja też nie raz przerywałam dietę, nie pozwalaj sobie na totalną załamkę! Wzięłam się w garść i patrz ile zrzuciłam. Jesteś silna, bo zdecydowałaś się przyjąć te trudne wyzwanie- schudnięcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- No i najważniejsze, gdzie ta twoja cholernie ważna samoocena? ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- cherrylady94 Kurczę, ja wiem , ze niewiele pomogę. Wiem ,że na początku to wszystko jest do d***. Musisz koniecznie podzielić posiłki. Objadanie się jest beznadziejne. Postaraj się zrezygnować z przyjemności. Ogranicz- np. 2 kostki czekolady na tydzień. To będzie już jakiś początek.
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
hej
![]() u mnie dzisiaj.. -śniadanie: owsianka z rodzynkami -II śniadanie: kanapka z szynką, pomidorem i bazylią -obiad: pulpet z chudziutkiego mięska, kasza, buraczki planuję jeszcze zjeść jakąś marcheweczkę, no i myślałam o jajecznicy (max 2 jajka) ze szczypiorkiem na kolację.. może wybiorę się pobiegać... ![]() już się nie mogę doczekać rezultatów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Cherry skoro masz do zrzucenia sporo, to może spróbuj z dietą Dukana?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.