DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 20:19   #211
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Uciekam moje Żabki
Oglądam powtórkę X Factora, a potem może uda nam się jeszcze obejrzeć choć jeden odcinek Pamiętników Wampirów - strasznie się wkręciłam

BUZIALKI MOJE LALKI!!!!!!
Słodkich snów!

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:27   #212
roxi1980
Zakorzenienie

Ja się tylko szybko odmeldowuję. Jestem, dukam, nadal mało i wolno spada, ale spada (nie mam wagi, ale po spodniach widać i mąż stwierdził, że pupa mi schudła )
Pozdrawiam Was i postaram się nadrobić na dniach.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:30   #213
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Pilniczki wielokrotnego użytku to nic złego. Jeśli nie miały kontaktu z krwią wystarczy je zdezynfekować . Jeśli kontakt z krwią był-zostają wyrzucone. Niczym nie możesz się zarazić po takim pilniczku, bo rączki każdej klientki są dezynfekowane. A wszelkie klientki których ręce/paznokcie wyglądają podejrzanie - bo grzybice to rzecz powszechna są odsyłane do dermatologów, bo my - kosmetyczki nie mamy prawa ich tykać.
Ręczniki frotte także to nic złego moim zdaniem, o ile są przestrzegane zasady że po każdej klientce jest prany. Do pedicuru mamy jednorazowe. Wszelkie metalowe rzeczy jak chociażby cążki zostają poddane sterylizacji. I wierzę że w większości salonów taka podstawowa higiena jest przestrzegana, bo to nie zabawa.
nie zawsze krótka dezynfekcja zabije grzyby, formy przetrwalnikowe bakterii... grzybica może przenieść się na pilniczek gdy ktoś jest dopiero jej nosicielem a jeszcze się nie rozwinęły objawy. pranie ręcznika daje naprawdę niewiele :/ poszukam czy jest gdzieś gabinet z autoklawem

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
ja sobie chyba kupię w tym roku rolki Chociaż nie jeżdżę za dobrze
ja muszę moje odkopać i jeździć, miałam to zrobić w święta ale czasu nie było a potem zapomniałam je sobie tutaj przywieźć
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:40   #214
roxi1980
Zakorzenienie

Jeszcze się miałam pochwalić - znalazłam niedaleko ode mnie dość tani fitness (10 zł / 1 zajęcia, 30 zł / 4 zajęcia, 50 zł / 8 wejść) - autem z 5 min ode mnie, autobusem 4 przystanki. We wtorek idę pierwszy raz, jak mi spasuje to zostanę na dłużej, jak nie - będę dalej szukać.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:43   #215
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dobry wieczór chudziunki!!

byliśmy u koleżanki, jej córka mówi "Boże, jaka laska"

TŻ się kąpie, ja też zaraz idę, bo przed 4 muszę go zawieźć na pkp, masakra nie wiem jak wstane i na ile będę przytomna żeby jechać autem..
później trochę snu, chcę wstać koło 8 żeby zdążyć przed pracą do dentysty. a na 10-18 praca..
a wieczorem już się umówiłam z koleżanką, że wpadnie.
Więc ciężki dzień mnie czeka.
ale może nie będę tak tęskniła, bo my rzadko się rozstajemy a to tydzień, a później jeszcze jeden

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
nie zawsze krótka dezynfekcja zabije grzyby, formy przetrwalnikowe bakterii... grzybica może przenieść się na pilniczek gdy ktoś jest dopiero jej nosicielem a jeszcze się nie rozwinęły objawy. pranie ręcznika daje naprawdę niewiele :/ poszukam czy jest gdzieś gabinet z autoklawem

ja muszę moje odkopać i jeździć, miałam to zrobić w święta ale czasu nie było a potem zapomniałam je sobie tutaj przywieźć
ja też muszę się przejść na oczyszczanie, czekam może coś fajnego na grouponie będzię wtedy TŻ-ta też wezmę

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
ja zapisuję w kalendarzu, bo przy 5/5 też łatwo się zgubić

wiecie, lecę z kompa, wykąpać się i obejrzeć "przepis na życie" a potem spać, bo jutro na rano, no i jeszcze koło;/ trochę się stresuję, bo facet olewa i nawet nie wiem jak ono będzie wyglądać:P... no, zobaczymy...

także dobranoc i życzę Wam i sobie dużych spadków jutro!
ja też mam w kalendarzu.. p albo pw

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:44   #216
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Dominic
kochana na którym odcinku jesteś
ja dziś zaliczyłam ostatni z 2 sezonu ogólnie dostępny
film podoba mi się bardzo, ale z każdym odcinkiem jest coraz bardziej zagmatwany

a Stefan ?
Stary 2011-05-08, 20:51   #217
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Dominic
kochana na którym odcinku jesteś
ja dziś zaliczyłam ostatni z 2 sezonu ogólnie dostępny
film podoba mi się bardzo, ale z każdym odcinkiem jest coraz bardziej zagmatwany

a Stefan ?
Izusia, ja skończyłam pierwszy sezon - powrót Katherin
Na ekino dziś nie chciał załadować się żaden odcinek z 2 sezonu wrrrr
Chyba ludzie oglądali dziś masowo hehe.
Na początku serial wydawał mi się strasznie tani, przewidywalny, ale teraz faktycznie zaskakuje mnie

Oj, Damon....... Rozbawia mnie do łez tymi swoimi nonszalanckimi tekstami hehehe

Uciekam, śpijcie słodko!

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:57   #218
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a wiecie co jest najlepsze
na święta zrobiłam ciasto niedukanowe pierwszy raz w życiu. Tż-ta siostra wzięła do domu, bo zostało i dała swojej mamie.. no i przyszłej teściowej tak smakowało, że chce żebym jej zrobiła takie na imieniny!!!
i oczywiście znów musimy tam jechać w sobotę jak będziemy jechać do szkoły.
a zawsze myślałam, że ona jest raczej na nie jak cokolwiek zrobię, a ona była zachwycona.. i dzwoni do TŻ-ta i mu przypomina o tym cieście hahaha

Stary 2011-05-08, 20:58   #219
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Izusia, ja skończyłam pierwszy sezon - powrót Katherin
Na ekino dziś nie chciał załadować się żaden odcinek z 2 sezonu wrrrr
Chyba ludzie oglądali dziś masowo hehe.
Na początku serial wydawał mi się strasznie tani, przewidywalny, ale teraz faktycznie zaskakuje mnie

Oj, Damon....... Rozbawia mnie do łez tymi swoimi nonszalanckimi tekstami hehehe

Uciekam, śpijcie słodko!
ha Damon taki niby zły chłopak

spróbuj na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠

ja też uciekam, śpijcie i chudnijcie
Stary 2011-05-08, 21:09   #220
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
TŻ się kąpie, ja też zaraz idę, bo przed 4 muszę go zawieźć na pkp, masakra nie wiem jak wstane i na ile będę przytomna żeby jechać autem..
później trochę snu, chcę wstać koło 8 żeby zdążyć przed pracą do dentysty. a na 10-18 praca..
a wieczorem już się umówiłam z koleżanką, że wpadnie.
Więc ciężki dzień mnie czeka.
ale może nie będę tak tęskniła, bo my rzadko się rozstajemy a to tydzień, a później jeszcze jeden
Ja po pierwszym roku wspólnego mieszkania i spędzania razem 24h/7 przez większość tygodnia musiałam zostać sama na 1,5 miesiąca a rok później przy takim samym trybie przebywania ze sobą TŻ wyjechał na 3 miesiące Było ciężko ale minęło jak z bicza strzelił

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:23   #221
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Ja po pierwszym roku wspólnego mieszkania i spędzania razem 24h/7 przez większość tygodnia musiałam zostać sama na 1,5 miesiąca a rok później przy takim samym trybie przebywania ze sobą TŻ wyjechał na 3 miesiące Było ciężko ale minęło jak z bicza strzelił
ja mam nadzieję, że mi też szybko zleci..i widzę, że jemu też jakoś ciężko, no ale będzie miał nową pracę i będzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:44   #222
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego ja notuję sobie, jaki był dzień poprzedni bo w systemie 1/1 łatwo się zapomnieć heheh
Czasem w ostatniej chwili przypomina mi się, jaki mam dzień hehe Najbardziej lubię te, gdy myślę "o rany, dziś znów proteiny" a potem przypominam sobie, że dziś przecież pw i można poszaleć
Ja też sobie notuję Mam wypisane do czerwca co i jak łącznie z liczbą dni Tylko jakoś przez te matury nie zaglądałam Dobrze,że tylko jeden dzień ominęłam

Cytat:
Uciekam moje Żabki
Oglądam powtórkę X Factora, a potem może uda nam się jeszcze obejrzeć choć jeden odcinek Pamiętników Wampirów - strasznie się wkręciłam

BUZIALKI MOJE LALKI!!!!!!
Słodkich snów!
Też oglądam Pamiętniki Wampirów Wciąga strasznie,a Damon jest baaardzo przystojny Zasadzam się na książkę

Cytat:

Ja mam jakieś staaaaaaaaaare jak byłam mała dostałam od sąsiadki po jej synu ,tylko,że rozmiar 40 chyba haha Mama dawała mi po 3 pary skarpetek i jakoś się nauczyłam jeździć
A teraz upatrzyłam sobie takie :
http://allegro.pl/rolki-lyzworolki-s...590679733.html

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
ja mam nadzieję, że mi też szybko zleci..i widzę, że jemu też jakoś ciężko, no ale będzie miał nową pracę i będzie dobrze
Narzekacie... Przynajmniej tęsknicie za sobą i to uczucie się pogłębia zamiast się nudzić Za to mój TŻ ostatnio jakiś oschły jest...Dzisiaj mi nawet powiedział,że nie ma ochoty na czułości,a tym bardziej przez telefon i czułam się troche jakby rozmawiał z kumplem,a nie ze mną... Mam nadzieję,że to przez stres maturalny i w czerwcu wszystko wróci do normy,bo nasze relacje jakoś pogorszyły się ostatnio... Ja zakładam,że już będziemy ze sobą do końca,a on zarzuca mi,że ja już wszystko zaplanowałam i,że jego to przeraża... To źle ,że chciałabym być już tylko z nim? Nie wyobrażam sobie mieć kogoś innego w tym momencie... A on chce "korzystać z chwili" i nie myśleć o tym,co będzie kiedyś. To z kolei przeraża mnie,bo ostatnimi dniami mam wrażenie,że on już nie czuje do mnie tego,co kiedyś...
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:47   #223
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam jakieś staaaaaaaaaare jak byłam mała dostałam od sąsiadki po jej synu ,tylko,że rozmiar 40 chyba haha Mama dawała mi po 3 pary skarpetek i jakoś się nauczyłam jeździć
w moich przeszkadzają mi tylko kółeczka... ciekawe czy dało by się je wymienić na kauczukowe?
a te porządnie wyglądają a nie drogie. fajna opcja z dopasowywaniem rozmiaru - muszę pomyśleć czy takich nie sprawić kuzynce na I komunię, w końcu noga rosnąć jej jeszcze będzie to takie regulowane będą dobrym rozwiązaniem...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Narzekacie... Przynajmniej tęsknicie za sobą i to uczucie się pogłębia zamiast się nudzić Za to mój TŻ ostatnio jakiś oschły jest...Dzisiaj mi nawet powiedział,że nie ma ochoty na czułości,a tym bardziej przez telefon i czułam się troche jakby rozmawiał z kumplem,a nie ze mną... Mam nadzieję,że to przez stres maturalny i w czerwcu wszystko wróci do normy,bo nasze relacje jakoś pogorszyły się ostatnio... Ja zakładam,że już będziemy ze sobą do końca,a on zarzuca mi,że ja już wszystko zaplanowałam i,że jego to przeraża... To źle ,że chciałabym być już tylko z nim? Nie wyobrażam sobie mieć kogoś innego w tym momencie... A on chce "korzystać z chwili" i nie myśleć o tym,co będzie kiedyś. To z kolei przeraża mnie,bo ostatnimi dniami mam wrażenie,że on już nie czuje do mnie tego,co kiedyś...
myślę że to wszystko wina stresu maturalnego... w tym czasie wszyscy chodzą podminowani, myśli się tylko o tym. mam nadzieję że w czerwcu wszystko wróci do normy
Stary 2011-05-08, 21:51   #224
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
w moich przeszkadzają mi tylko kółeczka... ciekawe czy dało by się je wymienić na kauczukowe?
a te porządnie wyglądają a nie drogie. fajna opcja z dopasowywaniem rozmiaru - muszę pomyśleć czy takich nie sprawić kuzynce na I komunię, w końcu noga rosnąć jej jeszcze będzie to takie regulowane będą dobrym rozwiązaniem...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

myślę że to wszystko wina stresu maturalnego... w tym czasie wszyscy chodzą podminowani, myśli się tylko o tym. mam nadzieję że w czerwcu wszystko wróci do normy
No,drogich nie chcę,bo pewnie po miesiącu,czy dwóch rzadziej będę już jeździć I to samo pomyślałam,wyglądają na solidne,a nie kosztują 400 zł

I muszę się pochwalić Kupiłam sobie wczoraj spódniczkę wprawdzie zwykła,prosta ale rozmiar 36 I widziałam minę koleżanki ,którą już dogoniłam wagowo jak z zazdrością na mnie patrzyła Bo zawsze miała satysfakcję,że ogląda ubrania 36-38 a ja 40-42

A jak tam Metalku się czujesz z aparatem na dole? Ja to dłuugo nie mogłam się przyzwyczaić Ale chyba gorzej było po zdjęciu już... Taka różnica... Całą drogę powrotną od ortodonty siedziałam i gapiłam się w lusterko samochodowe z wyszczerzonymi zębami,aż mój tata zaczął się zastanawiać,czy jestem zdrowa

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:53
Stary 2011-05-08, 21:52   #225
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem czy to moje marzenie czy gdzieś ktoś o 1 ŁYŻCE czyli ok. 2 łyżeczkach pisał...
piję multiwitaminę w której jest magnez (ale niedużo, 16% dziennego zapotrzebowania). rozglądałam się za magnezem w tabletkach dodatkowo ale teraz wszystko w preparatach z wit. B6 a jej mam już i tak b.dużo właśnie w multiwitaminie i w asequrelli którą łykam z racji antykoncepcji :/ a jednak to wit. gr. B więc lepiej nie przesadzać.
ale miałam niedobór Mg na pewno, bo miałam skurcze, zwiększyłam częstość jedzenia kakao i już prawie ustąpiły, teraz postaram się jeść codziennie ale właśnie łyżeczkę żeby zapobiegać... ale dziś może jeszcze sobie pozwole na chociaż trochę do placuszków otrębowych
dzięki dziewczyny za wsparcie! jesteście nieocenione! bez was pewnie bym już zjadała czekoladę :/
Nie mów dzieciatemu, jak dzieci robić, ale może z magnezem Aspargin? Nie znam się na niedoborach/nadmiarze potasu ale wit. B chyba tam nie ma.

Cytat:
o właśnie do ciebie maturzystko mam pytanie - co polecasz do przygotowania się na maturę z matmy? najlepiej żeby miało skrót teorii i zadania... bo za rok chcę pisać a tu się okazuje że pozapominałam wzory na maxima funkcji, styczne, kąty w figurach wpisanych i tego typu duperelki trza będzie przypomnieć. no i log musze przyswoić - nie robiliśmy na podstawie :/
Ja nie maturzystka, ale mąż przygotowuje do matury. Dopytam, co poleca na podstawową. Wiem, że korzysta z zadań i matur próbnych z serwisu zadania.info Kiedyś zamawiałam mu repetytorium z matematyki Greg za ok. 8 - 9 zł +przesyłka

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
A ja tak dziś patrzyłam w lidlu na serek topiony linessa light i tęskniłam za nim jak tak patrzyłam na niego bo miał więcej niż 4% tł zmieszanymi uczuciami - wziąć- nie brać, wziąć- nie brać, odłożyłam go z powrotem na półeczkę. I wiecie co??? Skandal!!! Nie było serków homo, a specjalnie wybrałam się po nie do lidla na drugi koniec miasta
Kupiłam kiedyś ten serek i dodałam do zupy z mięsa mielonego i porów. Pyszna była. Wg Dukana dozwolone są serki topione w kostkach bez tłuszczu. Mniej tłuszczu niż w tych linessa nigdzie nie widziałam

U mnie dziś znów wzrost, ale teraz PW i owulacja się zbliża.
Przepraszam, że nie odnoszę się do innych wypowiedzi, ale ledwo nadrobiłam, co napisałyście i nie dam rady pisać więcej. Idę spać. Dobranoc.
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:07   #226
kociak902
Raczkowanie

GG do kociak902

[QUOTE=metal_fish;26794613]

właśnie redbull był pierwszym bez cukru jaki spotkałam... ale tych wszystkich burnów itd. faktycznie nie ma light, albo standarowo - są , tylko nie w PL. tak samo sprite... wiem że jest light, ale nie u nas

W Piotrze i Pawle jest Sprite light ( i Fanta ) - jeśli dobrze pamiętam kosztują 7,49 za 1 l
kociak902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:09   #227
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=kociak902;26800751]
Cytat:

właśnie redbull był pierwszym bez cukru jaki spotkałam... ale tych wszystkich burnów itd. faktycznie nie ma light, albo standarowo - są , tylko nie w PL. tak samo sprite... wiem że jest light, ale nie u nas

W Piotrze i Pawle jest Sprite light ( i Fanta ) - jeśli dobrze pamiętam kosztują 7,49 za 1 l
i ten mixxed up w lidlu light
cole light (takie niefirmowe) również są w lidlu,albo biedronce.
Ale Fanty i Sprite nie widziałam Tylko,że u mnie nie ma Piotra i Pawła
Stary 2011-05-08, 22:11   #228
kociak902
Raczkowanie

GG do kociak902

[QUOTE=mroziq;26800812]
Cytat:
Napisane przez kociak902 Pokaż wiadomość

i ten mixxed up w lidlu light
cole light (takie niefirmowe) również są w lidlu,albo biedronce.
Ale Fanty i Sprite nie widziałam Tylko,że u mnie nie ma Piotra i Pawła
Mogę Ci wysłać
kociak902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:15   #229
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=kociak902;26800851]
Cytat:

Mogę Ci wysłać
Żebym wypiła 8 zł w 20 min ? hahaha nie opłaca się jak takie drogie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 22:21   #230
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
I muszę się pochwalić Kupiłam sobie wczoraj spódniczkę wprawdzie zwykła,prosta ale rozmiar 36 I widziałam minę koleżanki ,którą już dogoniłam wagowo jak z zazdrością na mnie patrzyła Bo zawsze miała satysfakcję,że ogląda ubrania 36-38 a ja 40-42

A jak tam Metalku się czujesz z aparatem na dole? Ja to dłuugo nie mogłam się przyzwyczaić Ale chyba gorzej było po zdjęciu już... Taka różnica... Całą drogę powrotną od ortodonty siedziałam i gapiłam się w lusterko samochodowe z wyszczerzonymi zębami,aż mój tata zaczął się zastanawiać,czy jestem zdrowa
rozmiar 36? no to lasencja z ciebie! pokazuj się tu w spódniczce! a koleżanka niech zazdrości - bo jest czego
wiadomo teraz trochę mi haczy i drapie wargę od wewnątrz i czasem się przygryzam. ale na szczęście ból jest niewielki, mniejszy np. niż po ostatniej zmianie górnego łuku... a z tym szczerzeniem to miałam podobnie jak zauważyłam w pewnym momencie że góra mi się znacznie naprostowała przy każdej wizycie w łazience szczerzyłam się do lustra
chciałam uaktualnić avatar, z uwzględnieniem aparatu na dole na moich ząbkach ale przy standardowym uśmiechu go nie widać a nie będę się głupio szczerzyć

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Nie mów dzieciatemu, jak dzieci robić, ale może z magnezem Aspargin? Nie znam się na niedoborach/nadmiarze potasu ale wit. B chyba tam nie ma.

Ja nie maturzystka, ale mąż przygotowuje do matury. Dopytam, co poleca na podstawową. Wiem, że korzysta z zadań i matur próbnych z serwisu zadania.info Kiedyś zamawiałam mu repetytorium z matematyki Greg za ok. 8 - 9 zł +przesyłka
nie znam wszystkich preparatów, nie uczymy się raczej nazw handlowych a tylko nazw preparatów. po prostu teraz każdy lek ma tyle odpowiedników o tym składzie ale innego producenta że by się nie dało tego opanować. potem znasz te leki które najczęściej przepisujesz albo sprawdzasz w farmindexie jakie są nazwy leków z tą substancją. często idę do apteki i proszę o jakiś preparat z taką a taką substancją i oni mi znajdują więc teraz też bym poszukała tabletek z magnezem, sprawdziła które są bez wit. B6 i te brała a to co polecasz chyba faktycznie bez B6 i bardzo tanie więc się o to zapytam w aptece.
dzięki za adres tego serwisu, już jest w ulubionych, na pewno skorzystam! teraz widzę że to repetytorium droższe ale może niedługo promocje zrobią bo już po maturach

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kociak902 Pokaż wiadomość
cena niezła... ale może skusiłabym się dla odmiany jakiejś muszę się w końcu wybrać do piotra i pawła
Stary 2011-05-08, 22:23   #231
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
rozmiar 36? no to lasencja z ciebie! pokazuj się tu w spódniczce! a koleżanka niech zazdrości - bo jest czego
wiadomo teraz trochę mi haczy i drapie wargę od wewnątrz i czasem się przygryzam. ale na szczęście ból jest niewielki, mniejszy np. niż po ostatniej zmianie górnego łuku... a z tym szczerzeniem to miałam podobnie jak zauważyłam w pewnym momencie że góra mi się znacznie naprostowała przy każdej wizycie w łazience szczerzyłam się do lustra
chciałam uaktualnić avatar, z uwzględnieniem aparatu na dole na moich ząbkach ale przy standardowym uśmiechu go nie widać a nie będę się głupio szczerzyć

nie znam wszystkich preparatów, nie uczymy się raczej nazw handlowych a tylko nazw preparatów. po prostu teraz każdy lek ma tyle odpowiedników o tym składzie ale innego producenta że by się nie dało tego opanować. potem znasz te leki które najczęściej przepisujesz albo sprawdzasz w farmindexie jakie są nazwy leków z tą substancją. często idę do apteki i proszę o jakiś preparat z taką a taką substancją i oni mi znajdują więc teraz też bym poszukała tabletek z magnezem, sprawdziła które są bez wit. B6 i te brała a to co polecasz chyba faktycznie bez B6 i bardzo tanie więc się o to zapytam w aptece.
dzięki za adres tego serwisu, już jest w ulubionych, na pewno skorzystam! teraz widzę że to repetytorium droższe ale może niedługo promocje zrobią bo już po maturach
A to Twoje usteczka na avatarze? myślałam,że to zdjęcie z internetu
A zdjęcia sobie porobię,ale buciki jeszcze muszę dobrać i kupić Bo mam wizję stroju: biała bokserka,"ceglana" spódniczka,brązowy pasek,brązowa torebka i brązowe sandałki a'la rzymki (tak się chyba na nie mówi )
Ogólnie chcę zmienić styl po diecie,bo zawsze ubierałam się na chłopaka,albo sportowo. Jaskrawe,kolorowe ubrania Za duże,szerokie spodnie,bluzy i swetry a w lecie adidasy,szorty i kolorowe T-shirty,również często za duże Teraz chciałabym bardziej dziewczęco,dopasowane ubrania,seksowne
Stary 2011-05-08, 22:29   #232
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
A to Twoje usteczka na avatarze? myślałam,że to zdjęcie z internetu
A zdjęcia sobie porobię,ale buciki jeszcze muszę dobrać i kupić Bo mam wizję stroju: biała bokserka,"ceglana" spódniczka,brązowy pasek,brązowa torebka i brązowe sandałki a'la rzymki (tak się chyba na nie mówi )
Ogólnie chcę zmienić styl po diecie,bo zawsze ubierałam się na chłopaka,albo sportowo. Jaskrawe,kolorowe ubrania Za duże,szerokie spodnie,bluzy i swetry a w lecie adidasy,szorty i kolorowe T-shirty,również często za duże Teraz chciałabym bardziej dziewczęco,dopasowane ubrania,seksowne
ano moje byłam tak szczęśliwa z powodu aparatu że wszedzie się nim chciałam chwalić
no to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia!
uważam że zmiana stylu to dobra myśl! podkreślisz jeszcze bardziej efekt diety. i będzie to wielka odmiana, ni tylko sylwetki ale całej ciebie! warto - poczujesz się pięknie i kobieco!
idę się pluskać, coś jeszcze przeczytam na jutro i spać.... dobranoc!
Stary 2011-05-08, 22:31   #233
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
ano moje byłam tak szczęśliwa z powodu aparatu że wszedzie się nim chciałam chwalić
no to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia!
uważam że zmiana stylu to dobra myśl! podkreślisz jeszcze bardziej efekt diety. i będzie to wielka odmiana, ni tylko sylwetki ale całej ciebie! warto - poczujesz się pięknie i kobieco!
idę się pluskać, coś jeszcze przeczytam na jutro i spać.... dobranoc!
Dobranoc Ja też już idę,bo mam tylko jeden cały dzień na wykucie na blachę tej prezentacji. Śpijcie dobrze Oby ten tydzień był szczęśliwy dla naszej wagi
Stary 2011-05-08, 22:38   #234
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
A ja tak dziś patrzyłam w lidlu na serek topiony linessa light i tęskniłam za nim jak tak patrzyłam na niego bo miał więcej niż 4% tł zmieszanymi uczuciami - wziąć- nie brać, wziąć- nie brać, odłożyłam go z powrotem na półeczkę. I wiecie co??? Skandal!!! Nie było serków homo, a specjalnie wybrałam się po nie do lidla na drugi koniec miasta

U mnie nie ma coli light w lidlu! I to już dłuższy czas! Skandal !! ( Mam nadzieje, że nie wycofali)

Cytat:
A dobrze tak koleżance Pokaż się w tej spódnicy
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:47   #235
Zingiber
Raczkowanie

A ja jeszcze wyślę coś Metalce przed snem, bo mi się przypomniało:

Cytat:
Napisane przez metal_fish
boję się że przy wyciskaniu samej albo przez kosmetyczkę nawet jakieś bakterie się dostaną i krostek się nabawię :/ ale chyba trza zaryzykować... a kosmetyki które polecasz też sobie zapisałam
To zależy, czy Ci łatwo wychodzą i czy naskórek jest rozpulchniony (po kąpieli, po inhalacji). Mnie i siostrze wągry i wszelkie krostki bardzo łatwo wyłażą, więc zawsze - do przesady - wyciskamy. Mama musiałaby nakłuwać, bo inaczej by jej nic nie wylazło.

Po użyciu specyfiku na wągry Avonu nie przemywam twarzy wodą z kranu. Twarz wydaje się nieźle oczyszczona, ale jak zmyję zwykłą wodą, to nos zaczyna się świecić jak psu ... psia bombka Zmywam twarz delikatnym tonikiem (mój ulubiony - Korany z miodem i lukrecją). Może poeksperymentuj z różnymi tonikami, zanim zaczniesz psioczyć na zły produkt z Avonu

Przypomniałam sobie coś. Kilka lat temu stosowałam na wągry odwar (proporcje - 2 łyżeczki lub trochę więcej na 1 szklankę wody) z ziela dymnicy lekarskiej, zwanej też pospolitą (Fumaria officinalis L.)

Wyjaśnienie:
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
Otrzymuje się go w ten sposób, ze odmierzoną ilość ziół zalewa się letnią wodą i gotuje przez 5-30 minut (w zależności od konsystencji surowca) pod przykryciem. Nie wolno do tego celu używać garnków aluminiowych. Po przestygnięciu odcedza się. Spożywać należy wkrótce po przygotowaniu, jeszcze ciepły i niesłodzony. Nie można go przechowywać dłużej
Odwar można stosować wewnętrznie (pić) lub/i zewnętrznie (robić okłady albo obmywać linię T na buźce). Ja nie piłam, tylko się nim chlapałam. Jakiejś specjalnej zmiany nie zauważyłam, ale i tak zawsze wągry wyciskam - to jest najważniejsze w moim przypadku. Aaaa, tak. Odwar-tonik dał efekt na czole (między brwiami) i na brodzie (w dołku), ale tam wągrów jest bardzo mało, są słabo widoczne i raczej nigdy ich stamtąd nie wyciskam tak w ogóle. Polem mojej wyciskarskiej działalności pozostaje nos i jego okolice.
Dymnicę stosowałam też przy podrażnieniach oczu.
Ale jednak to mnie zabiło:

Cytat:
Napisane przez Magiczny sklep Akademii Omen Sententia
Dymnica pospolita (Fumaria officinalis) do spalania w kadzidełku lub na ołtarzyki magiczne.
Pomaga w jasnowidzeniu, a także by nawiązać kontakt z duchami czy ze zmarłymi.
Magowie i czarownice stosowali i stosują ją by się zdematerializować (stać się niewidzialnym). Rytuały oczyszczające od złych duchów, usuwa klątwy i uroki
Rety, z nikim nie nawiązałam kontaktu Ani złym, ani dobrym duchem. Raczej cały czas byłam też widziana przez siebie w lustrze i przez otoczenie.
No dobra, dymnica zawiera kumarynę, ale bez przesadyzmu. Właśnie dlatego nie można dymnicy przedawkować! Ale nie przy użytku zewnętrznym, tylko wewnętrznym (herbatki - te co 2 tygodnie trzeba odstawić na 4-5 dni).

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-08 o 22:57
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 00:12   #236
mroziq
Zadomowienie

A jednak nie mogę spać... Znowu się nie wyśpię...Ale chyba już się kładę,bo nie ma co...
Powiem wam jeszcze tylko,że właśnie rozmawiałam ze znajomym i nasza wspólna koleżanka ,której nie widziałam n lat odchudza się,ale bardzo niezdrowo :/ Podobno jedząc ok 600-700 kcal dziennie (oprócz piątków-wtedy je wszystko,ale w małych ilościach) schudła pomad 20 kg !! Teraz waży ok 50 kg i dalej nie chce przestać się odchudzać...Popsuł jej się wzrok...jest blada,wypadają jej włosy... Nie chce wiedzieć,co dzieje się w jej organizmie po takiej drastycznej diecie...Ale widać,że dziewczyna ma silną wolę.. kurcze szkoda mi jej...Bo albo jej to wróci,albo wyląduje w szpitalu z anoreksją... Mam nadzieję,że w końcu jakoś przemówią jej do rozumu...

I jak już tak się rozpisałam to się wygadam trochę haha Postanowiłam sobie,że 1 czerwca skończę drugą fazę,ale jednak szkoda mi trochę...Przyzwyczaiłam się do dukanowego jedzonka i do odmawiania zakazanych rzeczy Może troszkę dłużej potrzymam..żeby dobić chociaż do 150 dni (bo 1 czerwca to 140)... Zresztą zobaczę jak tam z wagą będzie. Chciałam zejść jednak tak do 53,ale zważając na to,że waga dalej stoi na 57 to dobiję tylko do 55 w najlepszym wypadku Może jeszcze na III fazie co nieco mi zleci,bo przecież dojdzie sport... Jednak schudnięcie to nie wszystko...w ubraniu nie widać,ale w bieliźnie czy stroju dalej wstyd się pokazać,bo wszystko wisi i trzęsie się jak galaretka z syrupu basen,rower,rolki i siłownia to mój plan na czerwiec Mam nadzieję,że w lipcu będę mogła już bez żadnych kompleksów pokazać się w stroju kąpielowym a teraz już serio idę spać
Stary 2011-05-09, 03:40   #237
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dzień dobry/dobry wieczór!!

nienawidzę tej pieprzonej ciszy..
odwiozłam TŻ-ta wypiję herbatę i idę jeszcze spać..
pewnie jak się położę to się rozpłaczę, taka ciapa ze mnie, no trudno.

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Cytat:
Ja też sobie notuję Mam wypisane do czerwca co i jak łącznie z liczbą dni Tylko jakoś przez te matury nie zaglądałam Dobrze,że tylko jeden dzień ominęłam

Też oglądam Pamiętniki Wampirów Wciąga strasznie,a Damon jest baaardzo przystojny Zasadzam się na książkę

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

wiem wiem, czasami tęsknota się przydaje , chociażby po to, żeby się dowiedzieć jak się bardzo kogoś kocha,
Tż wczoraj powiedział, że on nie chce jechać bo chce być ze mną i być jak zawsze na każde moje zawołanie

dzień to jakoś zawsze zleci, ale noce są najgorsze..

Stary 2011-05-09, 05:12   #238
popolka
BAN stały

ahoj

dziewuszki
zaraz zbieram sie do pracy jeszcze 5 dni pracy w tej firmie ii koniec

miłego dzionka wam życze

Cytat:
dzień dobry/dobry wieczór!!

nienawidzę tej pieprzonej ciszy..
odwiozłam TŻ-ta wypiję herbatę i idę jeszcze spać..
pewnie jak się położę to się rozpłaczę, taka ciapa ze mnie, no trudno.

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

wiem wiem, czasami tęsknota się przydaje , chociażby po to, żeby się dowiedzieć jak się bardzo kogoś kocha,
Tż wczoraj powiedział, że on nie chce jechać bo chce być ze mną i być jak zawsze na każde moje zawołanie

dzień to jakoś zawsze zleci, ale noce są najgorsze..
kochana nie smutkaj sie tż wróci , nie wyjechał na zawsze bedziesz miałam prace, spotkasz sie ze znajomymi i minie szybko
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 06:00   #239
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

melduje sie w kolejnej czesci
witam was serdecznie sporo napisalyscie
ładna pogoda sie dzis zapowiada
wlasnei zjadlam serek granulowany i naciachalam do niego szczypiorku mniam za kawalek trzeba sie isc zarejestrowac wsrod bezrobotnych.... ciekawe co sie dowiem....
o wadze nei wspomne..bo baty sie naleza... ale chyba zaczynam wracac na dobra sciezke...

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 06:05   #240
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

ależ mnie boli tyłek
wybrałam się w miasto po tabsy jakieś przeciwbólowe... apteki koło mnie są 4 wszystkie od 7
to kupiłam w żabce apap...
mam nadzieję, że przejdzie trochę

poza tym dzień doberek
laseczki dr kazał mi jogurty jeść do antybiotyku, a nam przecież nie wolno i boję się, że drożdżaki mi się znowu zrobią

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości