|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#212 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
butki super
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas jest tak, że listę od strony TŻa praktycznie w całości układała jego mama, bo on nie utrzymuje większych kontaktów z rodziną i jakby to od niego zależało to pewnie by kilka osób wymyślił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie nie pada, ale pogoda widać ze się popsuła, wieje i jakoś tak chłodniej... Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2011-05-13 o 11:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Uciekam Dziewczyny robic jakis obiad ...
![]() ![]()
#214 | |||
Rozeznanie
|
Witojcie lasensje w nowej części
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o mojego TŻa to sprawił mi przykrość - wczoraj był dla mnie wieczorem bardzo niemiły tylko dlatego, że zajmowałam mu kompa jak działałam z moją magisterką (bo przecież on musi akurat w tym samym momencie swoją pisać, ale 2,5 miesiąca jakoś siedział w domu bez żadnej pracy zarobkowej i się obijał) i jeszcze widział, że się stresuję i chcę mieć to z głowy to zamiast wykazać się choć odrobiną wyrozumiałości i zrobić kolację to on czekał na kanapie z obrażoną miną aż ja zrobię... Ech czasem ma takie przykre napady :/ Nie o to chodzi, że chcę by mi usługiwał, no ale robię dużo rzeczy w domku, ugotowałam mu też wczoraj obiad na dziś (bo wracam później) więc poświęciłam trochę czasu dla niego a on tym samym nie chce mi się odwdzięczyć, ech... Dziś rano też słaba atmosfera była... a mamy 44. miesięcznicę (każdą choć trochę staramy się celebrować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiecki planuję zacząć szukać w czerwcu po egzamie, także nie omieszkam podzielić się swoimi wrażeniami nt. obsługi i asortymentu szczecińskich salonów ![]() Aaa i tę salę to kojarzę - w 2006 roku byłam tam na weselu kuzyna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Salę masz bardzo elegancką - będzie pięknie! Wybrałaś już kolor dekoracji? Jeśli chodzi o zaklepanie terminu w kościele to my byliśmy u naszego księdza też w styczniu i powiedział, że mamy przyjść w grudniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#215 | ||
Rozeznanie
|
(kiciuniu) - Przepiękny garniaczek
![]() ![]() ![]() ![]() Jamee - Sukienka bardzo ładna, elegancka i z klasą! ![]() Madziuniusia - No to przykre, że mama tak wydziwia... Nie rozumiem takiego podejścia - co to za tekst w ogóle, że miastowa dziewczyna robi wesele na wsi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No ale tak wracając do Twojej przyszłej teściowej to może powinniście z nią jeszcze raz podjąc ten temat, na spokojnie i delikatnie, żeby jej nie urazić? Wytłumaczyć, że to Wasz dzień i nie chcecie obcych ludzi? Dla mnie to jasne i logiczne, że młodzi chcą mieć u siebie gości których nie tylko znają ale też mają z nimi dobre relacje, może jednak mama TŻa to zrozumie? A jeśli chodzi o stosowanie winietek "wybiórczo" żeby usadzić tylko rodzinę i innych bliskich a pozostałych gości pozostawić bez sugestii to niby fajnie bo wprowadza to pewniem porządek, ale szczerze... gdybym ja była gościem na takim weselu i nie miała winietki to poczułabym się strasznie olana ![]() Nika0208 - Bardzo ciekawa sukieneczka ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-13 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Ponawiam pytanie, bo od tygodnia mysle i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kotek6 - bardzo się cieszę że relacje się popoprawiły.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znając życie pomyślą że cudujemy bo nie byli jeszcze nigdy na takim weselu z winietkami. Najchętniej zastosowałabym je na wszystkie miejsca.. Ale jeśli to się nie uda to na pewno przy najbliższych posadzę rodzinę którą chcę widzieć obok siebie. Ludzie mogą gadać że winietki- to zle i że ich nie dostali- też źle. U mnie w okolica nie panuje taka moda więc dla wszystkich bylby to szok hehe. Jeszcze pomyślimy jak to zorganizować aby zachować nawet minimalny porządek. ![]() i to będzie po prostu nie wiem jakieś 10 krzeseł z każdego stolu, które są najbliżej naszego, wiec to nie bedzie jakies wybiorcze wybieranie miejsc ale tak za porządkiem.
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-05-13 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Wiecie same dobrze że i tak sie ktoś znajdzie komu coś nie będzie pasować. Jeden będzie zadowolony, drugi powie że źle.
#220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Aha ![]() ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-13 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciastka upieke dzisiaj, nie wiem tylko gdzie znajde esencje waniliową... ![]() w nas w sklepach tylko aromaty, a to przeciez nie to samo...:/, czy jak zrobie bez niej to tez wyjda dobre??? ![]() Cytat:
![]() i ta cena.... ![]() Cytat:
dokładnie, jeszcze sie taki nie urodził coby wszystkim dogodził!! ![]() ja ostro przystaje przy swoim zdaniu, u nas maja byc winietki i koniec. nie chcę żadnego bałaganu. Pamietam jak jakieś 10-15 lat temu zaczęło sie wprowadzać na zaproszeniach to tzw. potwiuerdzanie obecnosci, jak moje ciotki psioczyły, obrażały się, a teraz to juz norma, więc z winietkami bedzie podobnie. Edytowane przez vesna84 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:15 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Sztuczko o dekoracjach jeszcze nie myśleliśmy, ale nie chcemy ich wiele. Na pewno nie chcemy balonów, raczej kwiaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Ja uzylam aromatu waniliowego, bo esencji to bym w tych brytyjskich sklepach chyba nigdy nie znalazla :P I wyszly pyszne, nie zostal nawet jeden :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najbardziej i tak wkurzają mnie teksty typu: "wesele jest dla gości" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz na moją reklamę na 2012 rok też mam promocje ![]()
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W końcu to mój wymarzony i jedyny dzień! więc chcę aby taki był z oprawą jaką sobie zaplanuje i zorganizuje, a za ile to moja sprawa brr...
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O jeny, ale lecicie ![]() U mnie burzy wczoraj nie było, ale dzisiaj taka dziwaczna pogoda. Na górny śląsk chyba teraz wszystko idzie z dolnego śląska od Gorskiej_Kozicy ![]() Dziewczynki, dzisiaj po pracy lecę robić ciasto z truskawkami i jagodami, trzymajcie kciukasy, bo rożnie to mi wychodzi z ciastami. No i sałatki robić trzeba, bo jutro parapetówka ![]() ![]() melody a mój przyszły teść ostatnio wyskoczył po %%% z tekstem, że on chce zaprosić koleżankę jego i teściowej, bo to dobra koleżanka i tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
A ja sie dowiedzialam, ze tydzien temu kuzynka TZta sie zareczyla. I co 'najlepsze', chca robic slub w lipcu przyszlego roku. I krew mnie zalala, naprawde. Teraz rozumiem te dziewczyny,ktore tu wczesniej sie na ten temat wypowiadaly. Bo nie dosc, ze jest jeszcze mlodsza niz ja (ma 20 lat, wiec moglaby jeszcze poczekac), to zareczyli sie dopiero tydzien temu. My juz blisko poltora roku temu, wiec chyba wiadomo, ze chcialabym, zeby nasz slub by jedyny i najwspanialszy, a nie ze kilka tyg po nas slub bedzie brala kuzynka, wiec ludzie skupia sie na niej, na ich weselu i nad naszym nie bedzie az takich 'ochow' i 'achow'. Tym bardziej, ze naprawde duzo gosci bedzie sie powtarzac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Chatko ten garnitur w sumie świeci się tylko na tym zdjęciu na żywo trochę inaczej się prezentuje. A w sklepie w sumie światła dziennego nie było to jeszcze inaczej się prezentował ale nie żałujemy zakupu
Nika śliczna sukienka. A cena bardzo przystępna. Z Mini Maxie można znaleźć fajne i nie drogie rzeczy. Kupiłam tam sukienkę na ostatnie wesele a w lublinie widziałam taka sama tylko 30zł droższą. Co do winietek ją powiem tak. Chciała bym ale w przypadku mojej rodziny byłby problem z rozmieszczeniem bo nie wiem która ciotka chciała by koło kogo siedzieć wszyscy są sobie bliscy. I mi to totalnie jest obojętne kto gdzie siedzi. Wiem że jak przyjedziemy na salę i będziemy jako pierwsi a goście wejdą za nami to nie będą zajmować miejsc. A chciała bym winietki przy głównym stole gdzie chce posadzić moje dwie przyjaciółki i cztery bliskie koleżanki oraz dwóch najbliższych kolegów TŻ. Mam jedną kuzynkę która wiem że będzie się pchala do mojego stołu a ja jej tak nie trawie że bym chętnie jej nie zapraszała no ale zbyt bliska to rodzina a jej mamę i drugą siostrę chce zaprosić. No ale postawienie winietek tylko przy tym stole też może być nie grzeczne. Eh Dzieci u nas będą siedzieć przy rodzicach bo uważam że często potem jak siedzą oddzielnie to i tak latają do rodziców. Ja mam większość kuzynostwa po 18 roku życia i wszystkich zapraszam z os tow. Ale wiem że pewnie dzieci brata mojego taty przyjadą same.
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w czym problem skoro bierzesz ślub przed nią to chyba właśnie będzie na odwrót. Wy bierzecie w czerwcu więc będzie to pierwsze wesele a jej będzie drugie i już ludzie będą inaczej nastawieni bo miesiąc wcześniej byli już w tej rodzinie na weselu i to ona ma gorzej.
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co u mnie nie koniecznie tak to wygląda... najpierw jest przywitanie chlebem i solą przy sali, potem wszyscy wchodzą na salę i jest szampan ...i zanim jest toast to ludzie zajmują miejsca, tj np wysyłamy jednego kuzyna żeby rzucił nasze rzeczy gdzieś, gdzie chcemy siedzieć
![]() |
#234 | |||
Podróżniczka
|
Witajcie. Dzisiaj u mnie pogoda jak z nad morza. Obudziliśmy się rano z TŻtem i obojgu nam przyszło na myśl to stwierdzenie.
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny garniak, mój TŻ posiada podobny, bardzo mi się podoba taki materiał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl co by było jakby brała przed Tobą
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego obstawialiśmy końcówkę sierpnia a został 1.09 i myślę że się nie pogniewają :P Przecież kolejnego roku czekać nie będę.. Co do Ciebie.. Możliwe że zwolnił im sie jakiś termin itp. Wiadomo że wesele we wakacje jest bardziej oblegane.. pewnie też byłabym wściekła, ale powiem Ci tak że nie którzy to nie zastanawiają sie że ktoś ma przed nimi wesele i tak dalej... Ale 2 tyg to faktycznie chyba mały odstęp... Ale tak jak kicia pisze to Oni mają po was wesele i będzie porównywane do Waszego ![]() Więc nic się nie martw ![]()
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-05-13 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
co do imprezy 80 lata to na pewno coś bardzo kolorowego i jak magdzia napisała mogą być legginsy. Jakaś kwiecista lużna tunika lub może kolorowa luźna sukienka
Zmierzyłam te moje nowe butki mają obcas 10,5 cm ale mają platforme. Są na prawdę wygodne. I tak stanełam dziś w nich koło TŻ to by były na wysokość idealne na ślub. A mnie mój tata dziś zaskoczył. Gadał ze mną o butach ślubnych ![]()
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież tak naprawdę nie chodzi tutaj o to, żeby ludzie wspominali, tylko, żebyś Ty uważała ten dzień za super extra ![]() ale powtarzam ...sama spodziewam się, że jedna kuzynka wyskoczy ze ślubem przede mną ( bo jakieś dziwne przekonaie jest , że starsza, to powinna pierwsza ) ale nie będę tego oceniać w kategoriach, że goście będą wspominać jej dzień bardziej niż mój. ( wkurzę się w takiej sytuacji i tyle ) D0tk4 pozostaje Ci wymyślić coś na tyle super ekstra, że nawet jak kuzynka coś zgapi to to ta kuzynka będzie ta zła bo zgapiła ![]()
Jeśli chce się być szczęśliwym, nie wolno gmerać w pamięci... ![]() ![]() Edytowane przez sikoreczka111 Czas edycji: 2011-05-13 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-05-13 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.