Lipcowe Panny Młode - część II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 21:00   #211
Malinum
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

Cytat:
Napisane przez MagdaLena8504 Pokaż wiadomość
Bardzo się boję, że u nas 9 będzie padać. Ostatnio nie mam szczęścia do pogody
Może wiecie jaka pogoda kroi się w woj. mazowieckim ?
Będzie pięknie i słonecznie i tego się trzymamy!
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 21:07   #212
MagdaLena8504
Raczkowanie

u nas[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27744732]Nie wiem, o jakie miasto dokładnie Ci chodzi, ale spójrz tu:
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Warszawa/11_15/[/QUOTE]

Czyli wychodzi na to, że u nas pogoda nie dopisze
Chyba będę musiała kupić sobie białe kaloszki zamiast pantofelków

Malinum dzięki za optymizm , może uda mi się tym od Ciebie zarazić

Edytowane przez MagdaLena8504
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:09
MagdaLena8504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 21:18   #213
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
u mnie woj śląskie, generalnie Zagłębie. Pogoda ma byc ponoć podobna na tej stronce co ktoraś z Was podała pokazuje, ze ma być pochmurnie ale nie będzie padać. Ja się wykończę chyba
Cytat:
Ale dziewczyny, SPOKOJNIE
To są prognozy długoterminowe i wcale nie muszą się sprawdzić.
Deszcz, jeśli nawet jest zapowiadany, może być przelotny i niekoniecznie musi padać, jak będziecie wychodzić z domu czy kościoła. A że pochmurno? Wolałybyście skwar?
No chyba że któraś z Was ma zaplanowaną sesję zdjęciową tego dnia, to może być problem.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 21:22   #214
MagdaLena8504
Raczkowanie

My mamy sesję następnego dnia .
Masz rację lepiej mała chmurka niż 39 stopniowy upał

Stary 2011-06-25, 22:42   #215
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
u nas

Malinum dzięki za optymizm , może uda mi się tym od Ciebie zarazić
Będzie pięknie bez względu na pogodę W razie czego miej pod ręką awaryjną parasolkę i duuuużo dobrego humoru
Stary 2011-06-26, 07:25   #216
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Ło matko Jak bym o sobie czytała
Akurat z suknią, to Cię zaskoczę, bo nie miałam problemów Sama się nadziwić nie mogłam... Kiecę kupowałam w Warszawie. Od ponad roku się czaiłam na salon Madonna, bo w większości ich sukien byłam zakochana Pół roku temu umówiłam się więc do jednego z dwóch warszawskich salonów tej firmy, pomierzyłam, upatrzyłam sobie jeden model. A kilka dni później poszłam do tej drugiej Madonny. Po tej wizycie miałam dwie faworytki. Przez święta się zdecydowałam na jeden z nich i po nowym roku pojechałam już ją zamówić. Potem żałowałam, że tak szybko się zdecydowałam, bo te cudeńka mogłam wieczność całą przymierzać Tak sobie żartuję, że po ślubie zdejmę obrączkę i pójdę do jakichś innych salonów udawać przyszłą PM Z czystej ciekawości chciałabym zobaczyć siebie w księżniczce, rybce lub klasycznej sukni w literę A.
Moja Mama jak tylko się zaręczyliśmy powiedziała: "Boże jedyny jak Ty sobie sukienkę wybierzesz? Już się tego boję" i miała rację, że się martwiła
teraz też bym jeszcze pomierzyła chociaż powiem Ci, że jak sobie szukałam to już pod koniec, po zwiedzeniu 9 salonów i przymierzeniu ok 50 sukienek miałam dość. Były takie salony, w których ani jedna sukienka mi się nie podobała (np. La Sposa) i już byłam taka zrezygnowana... ale w końcu coś wybrałam

co do krojów to mierzyłam chyba wszystkie
- w księżniczkach źle się czułam, za wielkie są,
- w rybce miałam zaburzone proporcje- ładnie podkreślona talia ale zbyt duże biodra w stosunku do piersi,
- w empire całkiem dobrze się czułam, bo sa takie leciutkie, ale wszyscy twierdzili że wyglądam jakbym miała coś do ukrycia albo że jak w koszuli nocnej,
- w klasycznej literce A najlepiej i taką właśnie mam

Cytat:
A my musimy zmienić cel podróży poślubnej:beczy: A to wszystko przez głupią biurokrację
A gdzie mieliście jechać początkowo?
Nie przejmuj się teściowa dobrze mówi, pojedziecie za rok. A Europa też jest piękna. Mi się marzy Grecja albo Hiszpania a z bliższych krajów Czechy

Cytat:
Ja bardotkę już kupiłam, nawet byłam w niej na przymiarce, ale zaczynam się zastanawiać, czy nie zrezygnować w ogóle ze stanika
Ja zrezygnowałam będę miała wszyte wkładki. Słyszałam wiele dobrego na ten temat nawet od dziewczyn, które miały mój model sukni. Podobno jest o wiele wygodniej niż w staniku.

Cytat:
Mi fryzjerka kazała nawet głowę w domu umyć, żebym krócej u niej siedziała.
a myjesz rano czy wieczorem dzień wcześniej? Bo szwagierka mi powiedziała, że lepiej nie myć rano, bo włosy są zbyt świeże, ciężko je ułożyć przez to i gorzej się trzymają... że lepiej żeby załapały trochę tłuszczyku ale jakoś nie jestem co do tego przekonana pewnie umyję rano

Cytat:
wy macie fajnie, bo wogóle jedziecie. a ja mam 4 dni wolnego i to jest all więc z wyjazdu nici. Jedynie może uda nam się na 3 dni gdzieś wyskoczyć.
My tez wyskoczymy gdzieś na 3 dni Mielismy wielkie plany- Grecja albo Majorka na tydzień a skończyło się na tym, że pojedziemy w góry (może udałoby się wyskoczyć do Czech albo na Słowację) albo tradycyjnie nad morze na parę dni. I tak będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Ja mam panieński 1 lipca I też będzie niespodzianka - koleżanki wszystkim się zajęły Tylko boję się, że będą mnie namawiać do picia, a ja ogólnie piję mało i niewiele mi potrzeba, żeby czuć się źle... Nie dam się
Ty będziesz balować a ja 1 lipca na 19:00 idę do poradni nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Skoro mowa o panieńskim to przez jakiś czas próbowałam wybić koleżance z głowy zamawianie striptizera a teraz okazuje się, że nie mam kiedy zrobić wieczoru panieńskiego wszystkie soboty do wesela pozajmowane. No jedną mam wolną- 16.07 ale najlepsza przyjaciółka ma wtedy wesele a bez niej nie chce... i albo zrobie w środku tygodnia, co raczej nie wyjdzie bo wszyscy pracują, albo w ogóle

edit: i nie martwcie się o pogodę wszystko się ułoży bo to że nadają deszcz jeszcze nic nie znaczy. Może akurat padać rano a po południu wyjdzie słońce

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-26 o 07:26
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 09:14   #217
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Ty będziesz balować a ja 1 lipca na 19:00 idę do poradni nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Skoro mowa o panieńskim to przez jakiś czas próbowałam wybić koleżance z głowy zamawianie striptizera a teraz okazuje się, że nie mam kiedy zrobić wieczoru panieńskiego wszystkie soboty do wesela pozajmowane. No jedną mam wolną- 16.07 ale najlepsza przyjaciółka ma wtedy wesele a bez niej nie chce... i albo zrobie w środku tygodnia, co raczej nie wyjdzie bo wszyscy pracują, albo w ogóle
Ojej, to szkoda, jakbyś miała nie mieć panieńskiego Może jeszcze uda się coś wymyślić.
Ja też nie chciałam striptizera, ale nie mam pojęcia, co dziewczyny wymyśliły.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27745620]Ale dziewczyny, SPOKOJNIE
Deszcz, jeśli nawet jest zapowiadany, może być przelotny i niekoniecznie musi padać, jak będziecie wychodzić z domu czy kościoła. A że pochmurno? Wolałybyście skwar?
No chyba że któraś z Was ma zaplanowaną sesję zdjęciową tego dnia, to może być problem.[/QUOTE]
Jak dla mnie to może być pochmurno, byle by nie padało... Chociaż skwar też lubię Właśnie patrzyłam na tą stronę z prognozą długoterminową i niby 9 lipca ma być ładnie i sucho. Ale nie będę się nastawiać, bo potem będzie wielkie rozczarowanie...

Cytat:
A macie małe dzieci, tak do 2 r. ż.? Jeśli tak, to może je upchnijcie rodzicom na kolana i po kłopocie. Wiem, dziwny pomysł, ale my mamy problem podobny do Twojego i takie rozwiązanie przyszło do głowy mojej teściowej

Grrr... Jak mnie wkurza taki zupełny brak szacunku dla studenta...
Bidula jesteś. Jakby Ci mało jeszcze stresów było...

A w ogóle muszę Ci jeszcze raz podziękować za polecenie Akces2 Już odebrałam butki, są bardzo fajne, tylko za bardzo mnie cisnęły i oddałam do rozbicia. Ale sama idea butów na wymiar, w których kolor i obcas można dobrać według własnego widzimisię i to w dodatku za taką cenę, zachwyca mnie do tej pory
Mamy małe dzieci, ale tylko 2, więc nie rozwiązuje nam to sytuacji No nic, niech obsługa kombinuje jak to porozsadzać. Zawieziemy im dzień wcześniej winietki i plan rozsadzenia gości. Na szczęście nie mamy takich osób, które absolutnie nie mogą siedzieć obok siebie (tylko moich rodziców rozdzieliłam dziadkami, bo niezbyt tolerują nawzajem nowych małżonków ), więc nawet jak coś się poprzestawia to nie będzie tragedii.

A jaki model butków w końcu zamówiłaś? I z jakiego materiału?

Jutro jadę znowu do promotora i już mnie trzęsie, co on znowu wymyśli, bo niestety jego ostatni pomysł za bardzo nie ma szansy na realizację...
W ogóle stwierdziłam, że ten cały bałagan to też trochę wina mojej opiekunki pracy (a może raczej porozumienia promotora z nią), bo mam wrażenie, że trochę za późno nas o wszystkim informowała - dziewczyna, która była pod opieką żony promotora, już dawno się obroniła

PS. A dzisiaj mi się śniły jakieś koszmary związane z weselem, najgorsze chyba było to, że potem wypytywałam gości jak było i co się działo, bo miałam jakąś amnezję i pamiętałam tylko, że zatrzasnęłam się w jakiejś obskurnej (u czy ó?) toalecie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-06-26 o 09:15
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 09:22   #218
goosia207
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27740172]Ale się licytują, no
Mój 81. Wygrałam?[/QUOTE]

A co było do wygrania?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27744026]U mnie następny weekend ma być ciepły, ale deszczowy. To na Pomorzu, a jak u Ciebie, to nie wiem.[/QUOTE]

Zazdroszczę ci tego Pomorza. Chciałabym mieć sesję ślubną na plaży
Stary 2011-06-26, 09:24   #219
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ci tego Pomorza. Chciałabym mieć sesję ślubną na plaży
Pozostaje sesja na plaży koło jeziorka Lepsze to, niż nic, ja taką planuję

Stary 2011-06-26, 10:23   #220
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Mama jak tylko się zaręczyliśmy powiedziała: "Boże jedyny jak Ty sobie sukienkę wybierzesz? Już się tego boję" i miała rację, że się martwiła
teraz też bym jeszcze pomierzyła chociaż powiem Ci, że jak sobie szukałam to już pod koniec, po zwiedzeniu 9 salonów i przymierzeniu ok 50 sukienek miałam dość. Były takie salony, w których ani jedna sukienka mi się nie podobała (np. La Sposa) i już byłam taka zrezygnowana... ale w końcu coś wybrałam

co do krojów to mierzyłam chyba wszystkie
- w księżniczkach źle się czułam, za wielkie są,
- w rybce miałam zaburzone proporcje- ładnie podkreślona talia ale zbyt duże biodra w stosunku do piersi,
- w empire całkiem dobrze się czułam, bo sa takie leciutkie, ale wszyscy twierdzili że wyglądam jakbym miała coś do ukrycia albo że jak w koszuli nocnej,
- w klasycznej literce A najlepiej i taką właśnie mam
50 sukni?!
Ja bym się pewnie po 20 poddała i wzięła tą, która do tej pory mi się najbardziej podobała
A ja nawet nie wiem, w jakim stylu/kroju jest moja suknia
Mówisz, że La Sposa Ci się nie podoba? A ja kupiłam ich suknię i jeszcze wiele modeli z La Sposy mogłabym wynieść z salonu ze sobą

Cytat:
A gdzie mieliście jechać początkowo?
Nie przejmuj się teściowa dobrze mówi, pojedziecie za rok. A Europa też jest piękna. Mi się marzy Grecja albo Hiszpania a z bliższych krajów Czechy
Daleeeko
Do Chin Ale to za rok. Ale taka jest prawda, że mnie zadowoli każdy kraj, byle cieplejszy i ładniejszy od naszego

Cytat:
a myjesz rano czy wieczorem dzień wcześniej? Bo szwagierka mi powiedziała, że lepiej nie myć rano, bo włosy są zbyt świeże, ciężko je ułożyć przez to i gorzej się trzymają... że lepiej żeby załapały trochę tłuszczyku ale jakoś nie jestem co do tego przekonana pewnie umyję rano
Byłam na dwóch próbnych i dwóch fryzjerów powiedziało mi, że mam umyć dzień wcześniej. I ja się z nimi zgadzam, bo jak umyję rano, to mam takie fruwające pióra, a na następny dzień będą już bardziej zdyscyplinowane

Cytat:
Szkoda by było. Na pewno da się jakoś zorganizować jakieś wspólne wyjście

Cytat:
A jaki model butków w końcu zamówiłaś? I z jakiego materiału?
Zamówiłam sandałki do łaciny Valerie w złotym kolorze ze skóry naturalnej. Obcas 6 cm, ale w ogóle na takie wysokie nie wyglądają, poza tym nie czuć tej wysokości. Zastanawiam się jeszcze, czy nie kupić sobie gumowych osłonek na obcas, bo ostatnio się poślizgnęłam na panelach...

Cytat:
Jutro jadę znowu do promotora i już mnie trzęsie, co on znowu wymyśli, bo niestety jego ostatni pomysł za bardzo nie ma szansy na realizację...
W ogóle stwierdziłam, że ten cały bałagan to też trochę wina mojej opiekunki pracy (a może raczej porozumienia promotora z nią), bo mam wrażenie, że trochę za późno nas o wszystkim informowała - dziewczyna, która była pod opieką żony promotora, już dawno się obroniła
Wiesz, aż mnie złość bierze...
Trzymam kciuki!

Cytat:
PS. A dzisiaj mi się śniły jakieś koszmary związane z weselem, najgorsze chyba było to, że potem wypytywałam gości jak było i co się działo, bo miałam jakąś amnezję i pamiętałam tylko, że zatrzasnęłam się w jakiejś obskurnej (u czy ó?) toalecie
ObskUrnej
Widzę, że i Ciebie stresik bierze. Nie przejmuj się, to tylko głupi sen

Ja się z kolei stresuję, bo mamy dzisiaj iść do spowiedzi...
Daaawno nie byłam i boję się, że trafię na malo wyrozumialego księdza, który mnie uraczy niemiłym kazaniem...

A jeśli chodzi o plener, to we Wrocławiu lub okolicach jest duży wybór miejsc Ale nie powiem, też bym nie wzgardziła sesją nad morzem

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2011-06-26 o 10:31
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 11:11   #221
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
A jeśli chodzi o plener, to we Wrocławiu lub okolicach jest duży wybór miejsc Ale nie powiem, też bym nie wzgardziła sesją nad morzem
No mi się właśnie marzyła sesja nad morze, a jesteśmy z Wrocławia i dlatego właśnie mamy fotografa ze Świnoujścia - przyjeżdża do nas na ślub i wesele, a my tydzień po ślubie jedziemy do niego nad morze na sesję bardzo się cieszę, że udało mi się to załatwić
Ale jak wam bardzo zależy pozostaje podjechać nad jakiś staw czy inny akwen wodny - widziałam też takie zdjęcia i też są śliczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 11:14   #222
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
Daaawno nie byłam i boję się, że trafię na malo wyrozumialego księdza, który mnie uraczy niemiłym kazaniem...
Daj znać jak było Ja się od 2 tygodni zebrać w sobie nie mogę do tego
Stary 2011-06-26, 12:25   #223
asia_z
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27745620]Ale dziewczyny, SPOKOJNIE
No chyba że któraś z Was ma zaplanowaną sesję zdjęciową tego dnia, to może być problem.[/QUOTE]

ja mam sesje tego samego dnia zaplanowaną. Ale pocieszam się, że może jednak będzie ładnie.

Cytat:

edit: i nie martwcie się o pogodę wszystko się ułoży bo to że nadają deszcz jeszcze nic nie znaczy. Może akurat padać rano a po południu wyjdzie słońce
ja nie miałam wogóle panieńskiego. Jakoś tak wyszło. i mieć już raczej nie będę bo w sobotę ślub. TŻ tez nie miał.

dzieki za pocieszenie co do pogody

dzisiaj zrobiliśmy sobie zakupy. Kupiliśmy nową firankę, prześcieradło i poduchy. Ale zła troche jestem bo kupiliśmy łóżko z dużym materacem i teraz jest problem nawet żeby prześcieradło dobrać. Kołdrę musimy sobie tą dużą kupić, a moja mama kupiła nam taką śliczną pościel w standardowym rozmiarze
Stary 2011-06-26, 12:31   #224
KuNu
Wtajemniczenie

melduje sie
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 12:53   #225
lusesita23
Zakorzenienie

ja staram sie nie przejmowac pogoda

to i tak bedzie najpiękniejszy dla nas dzień i pewnie nawet nie zauważę czy jest ciepło/zimno/sucho/mokro
Stary 2011-06-26, 12:57   #226
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb
Konto usunięte

Mój rocznik to 91, chyba jestem najmłodsza Dla niektórych zbyt młoda
Wczoraj byliśmy w spowiedzi i akurat był ślub, powiem Wam dziewczyny, że już mi się chciało ryczeć Już się widziałam na miejscu tej pary, gapiłam się na nich jak głupia
Co do podróży poślubnych to oprócz nocek w hotelu w naszym mieście chcieliśmy gdzieś wyskoczyć choćby na 3 dni w późniejszym czasie, ale w każdej chwili mogę dostać wezwanie z urzędu pracy i oddelegują mnie na staż, więc musimy poczekać, aż miną 3 miesiące i może mnie zechcą do pracy na stałe, a potem dalsze odwlekanie, bo nie wezmę urlopu tak na początku Ale jestem szczęśliwa, że tak szybko coś się znalazło, bo potrzebujemy pieniędzy. Chociaż już się stresuję
Będę się modlić o dobrą pogodę dla nas wszystkich!
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 14:10   #227
asia_z
Zakorzenienie

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2775383 4]Mój rocznik to 91, chyba jestem najmłodsza Dla niektórych zbyt młoda
Wczoraj byliśmy w spowiedzi i akurat był ślub, powiem Wam dziewczyny, że już mi się chciało ryczeć Już się widziałam na miejscu tej pary, gapiłam się na nich jak głupia
Co do podróży poślubnych to oprócz nocek w hotelu w naszym mieście chcieliśmy gdzieś wyskoczyć choćby na 3 dni w późniejszym czasie, ale w każdej chwili mogę dostać wezwanie z urzędu pracy i oddelegują mnie na staż, więc musimy poczekać, aż miną 3 miesiące i może mnie zechcą do pracy na stałe, a potem dalsze odwlekanie, bo nie wezmę urlopu tak na początku Ale jestem szczęśliwa, że tak szybko coś się znalazło, bo potrzebujemy pieniędzy. Chociaż już się stresuję
Będę się modlić o dobrą pogodę dla nas wszystkich![/QUOTE]
ja tak samo mam nadzieję, że nie będzie tak jak dziś. Co prawda nie pada, ale zimno jest i pochmurno
Stary 2011-06-26, 14:11   #228
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Dziewczyny wczoraj byłam z Tż-em wybierac garnitur slubny i zaczeliśmy poszukiwania od koloru ciemnej czekolady poprzez czerń a w końcu zakupiliśmy w Vistuli wpadający w granat
Tż wygląda super, tylko u mnie pojawiła sie wątpliwośc co z wiązanka ślubną
Suknie mam ecru z paskiem w kolorze jak na zdjęciu.
Tż będzie miał koszulę ecru i cienki granatowy krawat(tzw. śledzik )
Wiązanke wymarzyłam sobie taka jak na zdjęciu i zastanawiam sie czy wystarczy żeby Tż miał butonierke taka jak mój bukiet czy żeby dopasowac sie trochę do Tż-ta muszę dodać jakis kolor do wiązanki pasujacy do garnituru ???
Jak myslicie co będzie pasować???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01770a.jpg (63,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mg9793.jpg (11,4 KB, 30 załadowań)

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 14:13   #229
asia_z
Zakorzenienie

wystarczy. jak wybieraliśmy krawat ja miałam ten sam dylemat. Ja mam bukiet z róż aqua. I TŻtowi średnio widział się różowy krawat pani powiedziała, że w zasadzie nie musi pasować i dlatego ma krawat w koloerze ecru z delikatnym wzorem. Garnitur ma kolorze ciemnego grafitu. I będzie miec kwiatka w butonierce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 14:48   #230
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj zrobiliśmy sobie zakupy. Kupiliśmy nową firankę, prześcieradło i poduchy. Ale zła troche jestem bo kupiliśmy łóżko z dużym materacem i teraz jest problem nawet żeby prześcieradło dobrać. Kołdrę musimy sobie tą dużą kupić, a moja mama kupiła nam taką śliczną pościel w standardowym rozmiarze
A jakie macie wymiary łóżka? My mamy 160x200 i kupiliśmy do niego 2 materace 80x200, także teraz kupujemy 2 prześcieradła frotte z gumką właśnie na te małe materace. Ale udało nam się też kupić zwykłe białe prześcieradło na takie łóżko, na targu. Na allegro też były takie rozmiary.
Umiecie spać oboje pod 1 kołdrą? My mamy 2, każda po 160cm, bo lubimy się osobno pozawijać W ogóle wg wszystkich gazet wynika, że my się nie kochany, bo śpimy niby w jednym łóżku, ale osobno

Cytat:

Zamówiłam sandałki do łaciny Valerie w złotym kolorze ze skóry naturalnej. Obcas 6 cm, ale w ogóle na takie wysokie nie wyglądają, poza tym nie czuć tej wysokości. Zastanawiam się jeszcze, czy nie kupić sobie gumowych osłonek na obcas, bo ostatnio się poślizgnęłam na panelach...

Nie stresuj się, będzie dobrze (powiedziała ta, która u spowiedzi ostatni raz była przed bierzmowaniem ) (kurcze, co ja dzisiaj mam z tą ortografią - napisała najpierw bieżmowanie )

A buciki na pewno są śliczne Możesz zamówić nakładki, ale one średnio ładnie wyglądają Ale jeśli masz czuć się pewniej... Będziesz miała jeszcze pół centymetra podwyższenia

Stary 2011-06-26, 15:57   #231
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Pozostaje sesja na plaży koło jeziorka Lepsze to, niż nic, ja taką planuję
może uda nam się coś znaleźć w okolicy

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj byłam z Tż-em wybierac garnitur slubny i zaczeliśmy poszukiwania od koloru ciemnej czekolady poprzez czerń a w końcu zakupiliśmy w Vistuli wpadający w granat
Wiązanke wymarzyłam sobie taka jak na zdjęciu i zastanawiam sie czy wystarczy żeby Tż miał butonierke taka jak mój bukiet czy żeby dopasowac sie trochę do Tż-ta muszę dodać jakis kolor do wiązanki pasujacy do garnituru ???
Ja nie mam pojęcia, ale zapytaj florystki
chyba wystarczy

Ja sie pochwalę, że dzisiaj się obroniłam wprawdzie to tylko podyplmomówka, ale teraz mogę sie już zając tylko ślubem
Stary 2011-06-26, 17:02   #232
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

chyba wystarczy

Ja sie pochwalę, że dzisiaj się obroniłam wprawdzie to tylko podyplmomówka, ale teraz mogę sie już zając tylko ślubem
gratulacje
Stary 2011-06-26, 17:20   #233
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja chcąc nie chcąc napatrzę się, bo 2 i 9 lipca mam wesela na ślubie najgorsze będzie te wstawanie i siadanie bo nigdy nie wiem co trzeba robić :P może ksiądz będzie pokazywał
heh u nas ksiądz właśnie powiedział że będzie nam pokazywał kiedy wstać/siadać itp że wie że to stres i że możemy coś pomieszać więc choć o to się nie marwię - bo też nigdy nie wiem co kiedy robić

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27740172]Ale się licytują, no
Mój 81. Wygrałam?[/QUOTE]
heh no jak na razie chyba wygrywasz, ale co tam, ja jestem '82

Cytat:
W poniedziałek lecę na dalsze poszukiwanie, muszę wtedy kupić buty i kropka . W mojej ( i TŻ) rodzinnej miejscowości są 3 obuwnicze, ale tam na pewno nic nie znajdę
no to powodzenia w szukaniu ja swoich butów szukałam ponad dwa miesiące! już byłam załamana, ale jakoś się udało...

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
Będzie pięknie bez względu na pogodę W razie czego miej pod ręką awaryjną parasolkę i duuuużo dobrego humoru
O TAK!! dobry humor najważniejszy!

Cytat:
pierwsze słyszę taką teorię ja napewno umyję rano!

Cytat:
my też mamy duże łóżko 180x200 i też mam wieczny problem z prześcieradłem... ale za to problem pościeli rozwiązaliśmy-mamy dwie standardowego rozmiaru kołdry

Cytat:
Umiecie spać oboje pod 1 kołdrą? My mamy 2, każda po 160cm, bo lubimy się osobno pozawijać W ogóle wg wszystkich gazet wynika, że my się nie kochany, bo śpimy niby w jednym łóżku, ale osobno
heh my usypiamy pod jedną kołdrą, a budzimy się pozawijani każdy w swoją - zawsze się zastanawiam jak to się dzieje w nocy

Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
melduje sie
i jak przygotowania? wszystko gotowe?

Cytat:
jeśli TZ ma granatowy krawat i garnitur w odcieniu granatu, to mogłabyś do bukietu coś granatowego dodać, kilka granatowych kwiatków, lub może ten materiał na uchwyt bukietu, czy wstążkę i może daj we włosy coś granatowego? albo kolczyki z cyrkoniami w kolorze krawatu? ja mam dużo pomysłów

Cytat:
Nie stresuj się, będzie dobrze (powiedziała ta, która u spowiedzi ostatni raz była przed bierzmowaniem ) (kurcze, co ja dzisiaj mam z tą ortografią - napisała najpierw bieżmowanie )
to choćby ja... tez ostatni raz bylam wtedy!

Cytat:
gratuluję

a tak wogóle to te przygotowania nas oboje już męczą - dziś się pokłóciliśmy o taką nieistotną pierdołę... aż wstyd się chwalić...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 18:56   #234
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje Też bym tak chciała... To znaczy chciałabym się obronić, jak i iść na podyplomówkę, niestety nagle nie wytrzasnę 12 tys. zł (albo i 18). Niby płatne w 3 ratach, ale póki co to nawet nie mam jakiejkolwiek pracy.

Stary 2011-06-26, 19:14   #235
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No mi się właśnie marzyła sesja nad morze, a jesteśmy z Wrocławia i dlatego właśnie mamy fotografa ze Świnoujścia - przyjeżdża do nas na ślub i wesele, a my tydzień po ślubie jedziemy do niego nad morze na sesję bardzo się cieszę, że udało mi się to załatwić
Ale jak wam bardzo zależy pozostaje podjechać nad jakiś staw czy inny akwen wodny - widziałam też takie zdjęcia i też są śliczne
O, Kociaku, Ty pewnie będziesz wiedziała, jak nazywa się ta miejscowość pod Wro, gdzie bardzo dużo par robi sobie sesję plenerową. Na zdjęciach to wygląda jak pustynia, woda też jest.
A tak btw.- ja też mam na imię Ania, a mój P. studiował na UE. I bardzo prawdopodobne, że się kiedyś spotkałyśmy w Twoim miejscu pracy

Cytat:
Moim zdaniem butonierka nawiązująca do Twojego bukietu absolutnie wystarczy

Cytat:
Serdecznie gratuluję

A my byliśmy z P. u spowiedzi. Trafiliśmy na miłego księdza na szczęście i uzyskaliśmy rozgrzeszenie bez problemu Za 2 tygodnie czeka nas druga spowiedź, ale chyba już się nie będę tak stresować
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 20:38   #236
MagdaLena8504
Raczkowanie

Trochę boję się tej spowiedzi , a od soboty z nerwów budzę się coraz wcześniej, mam nadzieję, że nie będę musiała szprycować się lekami nasennymi.. A jak Wasze samopoczucia?

Stary 2011-06-26, 21:40   #237
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie macie wymiary łóżka? My mamy 160x200 i kupiliśmy do niego 2 materace 80x200, także teraz kupujemy 2 prześcieradła frotte z gumką właśnie na te małe materace. Ale udało nam się też kupić zwykłe białe prześcieradło na takie łóżko, na targu. Na allegro też były takie rozmiary.

A buciki na pewno są śliczne Możesz zamówić nakładki, ale one średnio ładnie wyglądają Ale jeśli masz czuć się pewniej... Będziesz miała jeszcze pół centymetra podwyższenia
160x200 to ma sam materac, więc całe łózko jest większe. Kupiliśmy materac 180 x 220 bodajże. Kołdrę mamy 160x200 na razie, bo teść nam dał jakąś nówkę, jest idealna na lato. A na zimę kupimy sobie już tą większą 200x220.

Cytat:

chyba wystarczy

gratulacja

Cytat:
Trochę boję się tej spowiedzi , a od soboty z nerwów budzę się coraz wcześniej, mam nadzieję, że nie będę musiała szprycować się lekami nasennymi.. A jak Wasze samopoczucia?
ja już chcę żeby było po. Myślałam, że się nie sresuję, ale już byle bzdura mnie z równowago wytrąca. Jeszcze na dodatek ksiądz mnie dzisiaj zdenerwował. Jak zapowiadał w Kościele ślub, to nie dość że mnie z Joanny przechrzcił na Janinę, to jeszcze TŻ wymienił z moim nazwiskiem

Edytowane przez asia_z
Czas edycji: 2011-06-26 o 21:42
asia_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 21:44   #238
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
gratuluję

a tak wogóle to te przygotowania nas oboje już męczą - dziś się pokłóciliśmy o taką nieistotną pierdołę... aż wstyd się chwalić...
Dziękuję dziewczyny
minini to tak jest. W stresie kłótnie same się rodzą każdy powód jest dobry

Cytat:
Gratulacje Też bym tak chciała... To znaczy chciałabym się obronić, jak i iść na podyplomówkę, niestety nagle nie wytrzasnę 12 tys. zł (albo i 18). Niby płatne w 3 ratach, ale póki co to nawet nie mam jakiejkolwiek pracy.
Obronisz się wkrótce
Strasznie dużo.To za podyplomówkę tyle?Ja płaciłam połowę mniej

Cytat:

Serdecznie gratuluję

A my byliśmy z P. u spowiedzi. Trafiliśmy na miłego księdza na szczęście i uzyskaliśmy rozgrzeszenie bez problemu Za 2 tygodnie czeka nas druga spowiedź, ale chyba już się nie będę tak stresować
Dzięki
Fajnie, my się spowiedzi trochę obawiamy.W końcu z całego życia

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:

gratulacja

ja już chcę żeby było po. Myślałam, że się nie sresuję, ale już byle bzdura mnie z równowago wytrąca. Jeszcze na dodatek ksiądz mnie dzisiaj zdenerwował. Jak zapowiadał w Kościele ślub, to nie dość że mnie z Joanny przechrzcił na Janinę, to jeszcze TŻ wymienił z moim nazwiskiem
Dzięki
zamotany jakiś
Stary 2011-06-26, 22:23   #239
natalontko
Zakorzenienie

Czesc

Juz coraz blizej lipca

U nas kazdy dzien zapiety i rozplanowany, nie mam czasu na wizaz
Moj brat jeszcze sobie zlamal noge w 3 miejscach Jak przyjezdza siostra z dzieciakami nie ma juz w ogole czasu, teraz tydzien jest mega zapchany, trzeba z kazdym wszystko omowic, zaplanowac. Ale sie juz doczekac nie moge i chce byc po Myslalam, ze bedziemy sie z Tz klocic czy cos (wiem jeszcze jest na to czas ) ale poki co jest wrecz odwrotnie Na szczescie w piatek w naszej restauracji nie ma wesela, wiec spokojnie w piatek wszystko mozemy na sale zawiezc Bedzie mniej latania w sobote

Bukiet, butonierka, kwiaty dla rodzicow zamowione
Podziekowania dla rodzicow jutro idziemy zamowic
Podziekowania dla gosci maja przyjsc we wtorek opakowania juz porobilam i czekaja - zajelo mi to 3 wieczory po ok. 2h a mam tylko 58 gosci
Jutro jeszcze idziemy do ksiedza, zaniesc zapowiedzi i poradnie no i koperte
Organista zalatwiony, skrzypaczka tez
Tz caly ubrany, u mnie jeszcze male poprawki, ktore jutro powinny byc skonczone
We wtorek jedziemy do zespolu obgadac wszystko.
W srode do foto&video tez omowic szczegoly.
W czwartek kosmetyczka.
Piatek spowiedz i trzaskanie szkla.
A tak sprzatanie i myslenie czy o czyms nie zapomnielismy
Poki co stresu zero, pewnie przez te organizacyjne sprawy
Oby ten tydzien szybko przelecial Pogoda tez mnie malo co obchodzi, bo wlasciwie dopiero w piatek bede wiedziala jaka bedzie w sobote, bo tak to sie non stop zmienia

Trzymajcie sie!
Pozdrawiam
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 23:28   #240
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
wystarczy. jak wybieraliśmy krawat ja miałam ten sam dylemat. Ja mam bukiet z róż aqua. I TŻtowi średnio widział się różowy krawat pani powiedziała, że w zasadzie nie musi pasować i dlatego ma krawat w koloerze ecru z delikatnym wzorem. Garnitur ma kolorze ciemnego grafitu. I będzie miec kwiatka w butonierce
Dziekuje za radę

Cytat:

chyba wystarczy

Gratuluję
Mnie czeka obrona we wrzesniu bo nie zdążyłam napisac pracy w pierwszym terminie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

jeśli TZ ma granatowy krawat i garnitur w odcieniu granatu, to mogłabyś do bukietu coś granatowego dodać, kilka granatowych kwiatków, lub może ten materiał na uchwyt bukietu, czy wstążkę i może daj we włosy coś granatowego? albo kolczyki z cyrkoniami w kolorze krawatu? ja mam dużo pomysłów

Dziekuje za rady
Pomysł z materiałem w bukiecie przypadł mi do gustu
Zobaczymy co powie florystka
A nerwową atmosferą się nie przejmuj to normalne przed slubem,ja sie ciągle wkurzam,że musze załatwiać wszystko sama bo mój Tz jest delegacyjny i zostawia mnie z tym wszystkim samą

Cytat:

Moim zdaniem butonierka nawiązująca do Twojego bukietu absolutnie wystarczy
Dzieki za radę

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Czesc

Juz coraz blizej lipca

U nas kazdy dzien zapiety i rozplanowany, nie mam czasu na wizaz
Moj brat jeszcze sobie zlamal noge w 3 miejscach Jak przyjezdza siostra z dzieciakami nie ma juz w ogole czasu, teraz tydzien jest mega zapchany, trzeba z kazdym wszystko omowic, zaplanowac. Ale sie juz doczekac nie moge i chce byc po Myslalam, ze bedziemy sie z Tz klocic czy cos (wiem jeszcze jest na to czas ) ale poki co jest wrecz odwrotnie Na szczescie w piatek w naszej restauracji nie ma wesela, wiec spokojnie w piatek wszystko mozemy na sale zawiezc Bedzie mniej latania w sobote

Bukiet, butonierka, kwiaty dla rodzicow zamowione
Podziekowania dla rodzicow jutro idziemy zamowic
Podziekowania dla gosci maja przyjsc we wtorek opakowania juz porobilam i czekaja - zajelo mi to 3 wieczory po ok. 2h a mam tylko 58 gosci
Jutro jeszcze idziemy do ksiedza, zaniesc zapowiedzi i poradnie no i koperte
Organista zalatwiony, skrzypaczka tez
Tz caly ubrany, u mnie jeszcze male poprawki, ktore jutro powinny byc skonczone
We wtorek jedziemy do zespolu obgadac wszystko.
W srode do foto&video tez omowic szczegoly.
W czwartek kosmetyczka.
Piatek spowiedz i trzaskanie szkla.
A tak sprzatanie i myslenie czy o czyms nie zapomnielismy
Poki co stresu zero, pewnie przez te organizacyjne sprawy
Oby ten tydzien szybko przelecial Pogoda tez mnie malo co obchodzi, bo wlasciwie dopiero w piatek bede wiedziala jaka bedzie w sobote, bo tak to sie non stop zmienia

Trzymajcie sie!
Pozdrawiam
Wow widze,że przygotowania prawie zakończone..
U mnie aż wstyd sie przyznawać tyle rzeczy jeszcze do zrobienia

Dostalismy już pierwszy prezent przedslubny
Od mojej dobrej koleżanki która niestety nie może byc na weselu(wyjeżdza jutro do pracy do Grecji ) a która podarowała nam pieknie pakowane ręczniki w forme trzy piętrowego tortu z ręcznie wykonanym mydełkiem
Naprawdę cudo
Zrobię fotke jutro to wrzucę się pochwalić

Zdecydowaliśmy się tez juz na obrączki i wkońcu wybraliśmy taki wzór jak w załączniku
Co o nich sądzicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4d3f3a8adbb73.jpg (32,4 KB, 15 załadowań)

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości